Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csirkecombfilé tárcsán kéksajtos fűszervajjal

2015.05.10. 07:00 Andrass9

Bejelentkeztek a gyerekek ebédre, valami újat akartam fõzni. A csodahüttõben nagy adag tiszta csirkecombfilé bújkált, meg volt egy teljes csirkemell is. Ez utóbbi kritikus, mert a kislyány jobban szereti a csirkemellet - azt is csontszárazra sütve :)

28.jpg

Van egy szuper öntöttvas tárcsám - még a magyar hiperben vettem akciósan jónéhány éve. Persze akárhogy avatom be, mindig berozsdál, de erre van a fúrógépre szerelt drótkefe és a csiszolókorong. Egyszer azért flexszel kéne símára csiszolnom és beavatni, akkor nem lenne ennyi bajom ... Pont akkora, hogy elfér a grillen, nem kell hát nagy tüzet rakni hozzá, és mivel öntöttvas, a meleget is jól tartja! Akkor most tárcsán sült csirkecomb lesz az obligát húsleves után salátával és kevéske rizzsel.

A húsokat még elõzõ este kivettem, hogy kiolvadjanak, így reggel már csak be kellett fûszerezni kicsit.

  • 13 db csirkefelsõcombfilé (most micsinyájjak? Ennyi volt a boltban a tálcán...)
  • 1 csirkemell bõrrel/csontal (ahogy a csodahüttõ prezentálta)
  • 3 ek mustár
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek csirkefûszer (Montreal Chicken Seasoning)
  • 10 tekerés feketebors
  • 2 kk saját borskeverék
  • 5 ek olivaolaj

11.jpg

Ahol a csirkék egyik oldala már be is van fûszerezve. A másik oldalra is jutott még a fûszerbõl. A csirkemellet középen elfeleztem, majd könyvként bevágtam (egylapos könyv vastag húskötésben, csontgerinccel) és az oldalait is megkentem. Az összes baromfialkatrész ment egy tálba olivával liberálisan megtámogatva. Sót nem tettem rá, mert kiszívja a vizet a húsból a pácolás alatt.

12.jpg 13.jpg 14.jpg

Hogy ne legyen olyan egyszerû az étel, készítettem egy kéksajtos vajat is hozzá. (Persze bevallhatnám, hogy találtam ezt a kéksajtot a hûtõben, és valahogy fel akartam használni:).

  • 5 dkg kéksajt
  • 8 dkg vaj
  • 1 tk citromlé
  • 2 tk Worchestershire szósz
  • 4 tekerés feketebors
  • 1 bazsalikomág csúcsa (így jobban bokrosodik a növény)
  • 2 salottahagyma (mogyoróhagyma)
  • 1 girizd fokhagyma

15.jpg

A hagymákat és a bazsalikomot apróra vágtam, majd összekészítettem a sajttal/vajjal egy tányérra. Villával összedolgoztam, majd ráöntöttem a Worchestershire szószt, citromot és egy kicsit egy zöld serrano csilikrémembõl. Sütõpapírra halmoztam, majd a kés fokának segítségével hengert formáztam belõle.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Az így keletkezett henger végeit visszahajtottam, és ment a mélyhûtõbe, hogy megkeményedjen.

20.jpg

Nagy tüzet raktam a grillen, rá a tárcsát, amit beolajoztam. Fûstölt is rendesen, de gyorsan rádobáltam az összes csirkecombot, meg a két csirkemellet is a közepére. Gyorsan megszórtam sóval, mert nincsen szomorúbb dolog a sótlan csirkecombnál ...

21.jpg

Amikor már az egyik oldaluk megpirult, megforgattam õket. A kéksajtos vajat felkarikáztam, és a tárcsáról leszedett húsokra halmoztam.

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

A továbbra is füstölõ, ámde olajban sokkal gazdagabb tárcsát leemeltem a parázsról (amivel gyönyörû lángolást idéztem elõ, hisz az olivaolaj nagy része a parázsban végezte a hirtelem mozdulattól), és a kõkorlátra tettem kihülni.

26.jpg

Magamnak rizzsel és salátával tálaltam, a többiek fõként salátát ettek. Nekem nagyon izlett! Szaftos volt a csirke, kontrasztos a kéksajtos vaj.

27.jpg

Ez utóbbi viszont nem nyerte meg a család tetszését - õk lekapirgálták róla. Azért õk sem haltak éhen ...

30 komment

Címkék: mustár fokhagyma szójaszósz bazsalikom bors csirkecomb csirkemell vaj citromlé olivaolaj salotta kéksajt mogyoróhagyma Worchestershire

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr417406102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar... 2015.05.10. 12:25:00

"Egyszer azért flexszel kéne símára csiszolnom és beavatni"

Én szépen felcsiszoltam a boronatárcsámat. Azóta ha kihúzom a zsírból a hússzeleteket, szépen visszacsúsznak... :-(

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.05.10. 14:54:35

@Boar...: nekem meg a férjem így szokta visszavarázsolni a nokedliszaggatomat, ami be-berozsdásodik. :)

Ez a kéksajtos fűszervaj elég csucsu!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 16:16:28

@AnicasubRosa: Az a fránya szaggató nekem is megrozsdásodik, ha nem törlöm el azonnal mosogatás után. A mosogatógépet meg egyenesen utálja!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.10. 16:29:50

ma' mondtam nekem csirkecomb nincs porcogo nelkul
ezt tarcsa dolgot nem ertem, de lehet azert, mert sosem hasznaltamnekem el van tepsiben, sutoben racson stb.
nokedliszaggatom nincs
en autentikusan keszitem

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.10. 19:50:32

Andrass9 ilyen szépen még nem tálaltál, ez kár blogoszkár díjat is kaphat:D

Arról nem is beszélve, hogy ez egy abszolute gluténmentes étel, és biztos nagyon finom is volt.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.10. 19:51:00

Ja! Ha tudnád, hogy mi les a hűtőmben.

Topy 2015.05.10. 19:56:57

ez jó, nagyon! :)
a kéksajthoz is fel kell nőni... :)

süllőcske 2015.05.10. 20:18:01

Nagyon tetszetős recept, és kivitel.
Igazán étvágygerjesztő, és jó technikára vall a pirult színárnyalat. Szóval, a sült tényleg piros. Ez a szín a legkedvezőbb hőmérsékleteken jön létre, a hús nincs barnára túlsütve, de túl lassan hókára kiszárítva sem, nincs kormozva, miközben nyers marad a pecsenye.Itt a felszínre bukó szaftok-fehérjék karamellizálódása, majdnem ideális ütemű, pedig sok hús van egy edényben. Dehát, erre jó a tárcsa. És a főző.
Általam is ismerve a tárcsahasználat nehézségeit, szerintem ez jó sütés volt, be is társultam volna, salátát kérve mellé, fűszervajba hömbölgetve a piros-szaftos madárkát.

süllőcske 2015.05.10. 20:28:08

@látjátok feleim szümtükkel:
Igazad van, amilyen arányban vannak az összetevők, és ahogyan, hát, én is pont így tartottam volna jónak.
És ez a tükröződés, hát ez csucsu.
Tán csak egy cserszegi, vagy hasonló szín a sarokban, fent, és abban is egy kis tükröződés, annyi kellene a teljességhez, ami a tálalási fotót illeti.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.10. 21:12:52

Köszönök szépen!
Ez a tárcsás hús nagyon jó lehetett. Magam is követem el hasonlót nemrég, remélem lesz érkezésem beszámolni róla.
@hagyma: A tárcsás módszer röviden:
- Adott egy vastag vasból/acélból készült serpenyőforma edény, amely jól át tud forrósodni, és a tárolt hőt hirtelen tudja leadni. A forró vas iziben lezárja a pórusokat, és a sok nedv a húsban marad, ezáltal szaftos lesz. Isteni ízeket lehet rajta varázsolni.
- Ezt a műveletet szabad levegőn, társaságban űzi az ember gyermeke, akár egy jó grillpartit.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.10. 21:16:35

Valami zavar van az erőben, az utolsó képnél is a 11.jpg jön fel a nyers húsokkal. Meg akarom osztani, de így nem frankó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 22:25:20

@Waka: Javítottam, elnézést! Pedig mindig ellenőrzöm, hogy a nagyképek is megvannak-e.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 22:26:08

@látjátok feleim szümtükkel: Nemzeti csirkecomb nemzeti tárcsán a nemzetnek ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 22:27:42

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm a dicséretet, igyekeztem!
A rizsben nincs glutén? Most lusta vagyok utánanézni. Minden esetre szénhidrát az van benne rendesen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 22:30:55

@süllőcske: Ez a tárcsaszerűség nagyon jó vastag öntöttvas. A faszénen meg megkapja a hőt, ami kell neki. Csak akkor érdemes használni, ha teli tudom pakolni, akkor lesz ilyen szép piros. Kevesebb holmival kicsit megég rajta minden, mert nehéz a hőfokot szabályozni. Persze tehetnék alá faszén helyett olyan gázrózsát, de akkor oda a finom füst és társai ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.10. 22:35:54

@süllőcske: A teraszon üvegasztal van, az árnyékot meg egy monstre diófa adja. Itt még csak pirinkó levelek voltak.
Cserszegi viszont nem volt, mert egy ideje csak vizet iszom (mint a lovak - tudom!)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.10. 23:29:03

@Andrass9: Köszönöm, így jó. A linken viszont besírtam. Ma egy hivatásos ápolónő bizonygatta nekem, hogy a természetes, bányászott só egy harmada homok (szilícium), ami felszívódik, és felsérti az érfalat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.10. 23:54:28

megint Magyar tv-re tevedtem /atv/ 2 eu ellenzeki pol
szorosek
en letrehozom otthon a nemzeti borotva boltot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.11. 00:01:20

@Waka: ertem en az elvet
meg sosem probaltam
grillezes az kozelebb all hozzam
most leginkabb egy jo nyarsalasra vagyom

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.11. 05:44:05

@Waka:

Hiába, a hit ereje mindent - még a józan észt is - legyőz.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.11. 05:46:16

@Andrass9:

Azért azt a lyukat egy kis csudakocsonya meggyógyítaná, ugyé?:O

susztertangó 2015.05.11. 16:27:03

@hagyma: Mostanában minden nemzeti. Jut eszembe, :"Nyelvében él a Nemzet!" (Bár nyelvével senki sem.....)@Andrass9: Hát én már kiképzést kaptam a kedves ámerikai stilusú beszervezősdiken á la MLM.Ott gyakorta hivatkoztak a NASAra, meg a kvantum mechanikára.A link okés. Gondolom hasonlóan okés lenne egy zaftos cikk mondjuk a ZUSÁból, hogy hányan patkolnak el évente a hagyományos orvosi kezelések következtében, téves diagnózis, félre gyógyszerelés és egyebek.
süti beállítások módosítása