Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Kumari aki Nilüfer: @valkür: Köszönöm, ha nem lenne járvány, kiutaznám a MÁV-ot a gatyájából!!Sok évig:) (2021.02.25. 08:53) Egy csodásra sült pecsenyekacsa
  • Kumari aki Nilüfer: @kocsmagomba: Én oltásellenes cikket nem olvastam, kínai és orosz oltást kérdőjelezőt igen, az meg... (2021.02.25. 08:50) Mézes-fokhagymás csirkeszárny
  • látjátok feleim szümtükkel: Szuper. (2021.02.25. 08:06) Szűzérmék kapris mártásban
  • valkür: @kocsmagomba: Ezek meg is fognak halni, ha máshogy nem, egyenként fogdosom össze őket. hörr, görr... (2021.02.24. 22:20) Amarillisz ismét
  • valkür: No, akkor a likőröket meg pancsokat kedvelőknek egy tipp: feketeribizli. A nagyon érett, amikor má... (2021.02.24. 20:18) A NAGY csilipaprikakrém készítés 2020-ban
  • kocsmagomba: @old forester: Bányakánya, ki lehet próbálni. Ám nyár helyett inkább az őszi őzlábat javaslom. Arr... (2021.02.24. 17:11) Őzlábgomba palacsintában

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (32) almaecet (18) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (12) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (40) babérlevél (47) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (7) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (31) bőrősháj (2) bors (302) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) Chipotle (2) churut (3) citrom (69) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (27) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (6) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (10) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (137) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (60) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (39) fánk (3) farhát (4) Farkas András (26) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (26) fehérbors (50) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (431) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (13) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (55) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (9) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (91) gyömbér (115) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) hagyma (322) hagymakarika (2) hagymalevespor (7) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (50) kacsazsir (4) kacsazuza (4) kacsazúza (3) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (88) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (16) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (29) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (5) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (77) köménymag (22) konyak (3) könyv (2) koriander (29) koriandermag (29) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (153) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (5) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (54) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (41) lime héj (2) lime levél (6) liszt (118) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (91) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (4) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (73) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (128) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (11) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (27) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (124) paradicsomlé (27) paradicsompüré (34) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (21) petrezselyem levél (38) pirítós (3) pirospaprika (82) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (7) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (33) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (43) rizsbor (4) rizsecet (5) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (47) római saláta (8) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (76) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (15) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (3) sárgarépa (164) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (307) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (65) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (6) szegfübors (35) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (49) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (36) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (87) tejfel (61) tejföl (84) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (208) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (9) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (6) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (219) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (17) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (25) vöröshagyma (120) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (35) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (14) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (38) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (74) zöldség (3) zöldségalaplé (3) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (63) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csokoládés kuglóf karamellel és mogyoróval

2015.04.12. 07:00 Waka

A múltkoriban már sütöttem kuglófot. Mivel formám nem volt hozzá, az egyik kedves kollégától kértem kölcsön egyet. Februárban aztán névnapomra meglepett eggyel. Azóta szemeztem vele (a formával), és lázasan keresgéltem valami receptet. Mivel a spájzban több tábla étcsokoládé hányódott, a fő irány adott volt. Az sem volt utolsó szempont, hogy valami igazi finomság legyen, amivel Kistesót is el tudom kápráztatni, vagy legalább egye egy kicsit a sárga irigység. Végül ezt a receptet használtam fel alapként, pár apró módosítással, és az eredmény pazar lett.


17.jpg


Apropó, apró módosítások. Földimogyoró helyett törökmogyorót használtam, ha már egyszer itt hever az erkélyen pár kiló. A karamellt tej helyett tejszínnel főztem, ugyanis a kenyérboltban gyakran kapni féláron lejárat közeli Cserpes tejszínt, a fagyasztóban remekül elvan, és erre a célra kiválóan alkalmas (habot biztosan nem lehetne verni belőle). A karamellbe nem került vaj, egyrészt, mert elég zsíros a tejszín, másrészt, mert elfelejtettem. Végül a fűszerkeverék is kimaradt, nekem valahogy nem passzolt hozzá.

Szóval a hozzávalók a tésztához:

- 10 dkg búzafinomliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- fél zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 csipet só

A karamellöntethez:

- 3 púpozott evőkanál cukor
- 0,33 l tejszín
- 2 dkg vaj (ha nem felejtjük el)

1.jpg
A csokoládéval kezdtem. A vajjal együtt egy zománcos tálban egy lábas víz fölé tettem és kis lángon melegítettem. Míg a többi hozzávalóval ügyködtem, néha megkevertem.

2.jpg
A formát kivajaztam és - bár az eredeti recept nem írta - ki is liszteztem, aztán félretettem. A lisztet összeszitáltam a sütőporral, megsóztam.

3.jpg
A tojásokat szétválasztottam, a sárgájához adtam a cukrot és a vaníliás cukrot, aztán kézi habverővel jó habosra kevertem.

5.jpg
Időközben a csokoládé is megolvadt, simára kevertem a vajjal, és félretettem kicsit hűlni.

4.jpg
Mikor a csokoládékrém langyosra hűlt, egy csipet sóval kemény habbá vertem a tojások fehérjét is.

6.jpg
Nekifogtam az összeállításnak. Először a tojássárgáját öntöttem a csokoládéra és alaposan elkevertem.

7.jpg
Ezután a liszt következett, több részletben. Időközben a keverőlapátot is kicseréltem egy olyanra, amivel később könnyebben ki tudtam kotorni az anyagot a tálból.

8.jpg
A következő művelet a tojásfehérje hozzáadása volt. A liszttől olyan sűrű és nehéz lett a massza, hogy el nem tudtam képzelni, hogyan lesz ebből épkézláb sütemény. Négy részletben adtam hozzá, óvatosan beleforgattam, végül egészen biztató lett az eredmény.

9.jpg10.jpg
Átöntöttem a tésztát a formába, ügyelve rá, hogy az oldalára ne nagyon csorgassak belőle. Hármas fokozaton - a szokásos öreg tepsit alápakolva - negyven percig sütöttem, majd még tíz percig egyesen szikkasztottam.

11.jpg
Amikor a tűpróba szerint már jó volt, kivettem és drukkoltam. Végül nem esett össze, nagyon jó lett az állaga.

12.jpg
Hagytam egy órát hűlni a kuglófot, addig megpirítottam a mogyorót, ledörzsöltem a hártyát róla, végül mozsárban egy kicsit megtörtem, olyan rusztikusra, ahogy Jamie mondaná.
Elkészítettem a karamellt. A cukrot kis lángon megolvasztottam és felöntöttem a tejszínnel. Lett is ribillió rögtön, a tejszín sistergett, a cukor felpúposodott, majdnem kimászott a lábosból. Aztán persze lecsillapodott, én meg vadul keverni kezdtem, hogy feloldódjon a leragadt cukor.

13.jpg14.jpg
15 perc folyamatos kevergetéssel szép sima krémet főztem. Na, itt kellett volna beletenni a vajat.

15.jpg
Szilikonos ecsettel elkezdtem felhordani a masszát. Lecsorgott. Vártam, míg hűlt és sűrűsödött valamennyire, így végül szépen megállt, de most meg a mogyoró pattogott le róla. Aztán persze minden ügyeskedés ellenére lefolyt a karamell nagy része. Annyi baj legyen, mindenki kapott egy kanálkával a süteményére.

16.jpg
Megint piszok jól főztek nálunk, omlós, édes, és kellőképpen tömény lett, hogy egy szelet elég legyen a legfalánkabbnak (nekem) is.

31 komment

Címkék: tejszín vaj cukor sütőpor étcsokoládé vaníliás cukor törökmogyoró

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr977348818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2015.04.12. 08:20:23

Oké, ez majd októberi paleovég után lesz érdekes. Akartam írni egy szokásomhoz híven teljesen off...uff! nem off, hanem nem ide illő kommentet, már reggel 5-kor. De tudtam, hogy jő egy friss poszt és máris Süllőcske felejthetetlen epitheton ornancsa szerint :-) " elhagyott csatamezők"-re kerülne.Most kiszaladok a piacra friss húsokat venni és majd később rontom itt a levegőt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.12. 15:12:00

Köszönök szépen!
Látom, senki nem kotlik a kép előtt ebben a verőfényes napsütésben. Nekem is megvolt a mai penzum, dobok egy könnyű uzsonnát aztán kinyúlok.

Benikuty 2015.04.12. 16:04:44

"az egyik kedves kollégától kértem kölcsön egyet." engem jobban izgatna, amit egy nedves kolléganőtől kaphatnék, ráadásul az még diabetikus is...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.12. 17:28:39

pentek este volt a Yankees -red sox basabell
19 inning volt:)
hajnal negyed haromkor lett vege:)

Benikuty 2015.04.12. 17:44:42

@susztertangó: látom, van tapasztalatod benne :D

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.12. 20:06:53

Liszt nélkül biztos nagyon jó lehet.:D

A mázzal kapcsolatban Waka figyelmébe ajánlom, hogy a receptek általában kipróbáltak, és beváltak.
A masszája azért folyt le, mert a tejszínnek már a dermedési hőmérséklete, mint vajnak.
azét láttam már több főleg angol konyháról készült filmben, hogy nem mentek a falnak bánatukban, ha lecsurgott a máz a süteményről. Megették kiskanállal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.12. 20:50:20

6 es feloras meccs volt
a fradi is gyozott
holnap soletet keszitek
minden jo tanacsot szivesen fogadok:)
feher babom van ket fustolt csuolok
fustolt kolbasz
nemi sonka
hat a poszthoz nem i9gazan tudok szolni, nem vagyok edesszaju
ha megis ramjon megveszem profi cukraszdaban
azert joint utan ezt is ennem:)
de nekem ez tul sok macera, es eppen ezert kultivalom aki kesziti

susztertangó 2015.04.12. 21:57:57

Nu igazából azért a reggeli órákban kellett volna írnom, hogy a mise előtt meggyónhassatok.Ezt a malacságot amit most előadok. Belefutottam egy rafinált reklám készítésébe a Mester u. és a Könyves Kálmán sarkán lévő nagy épületben levő valaha ÁPISZnak ismert boltban. Ha adunk 5 forintot akkor a nyomtatót gyártó cég szintén ad sokkal többet és egy lll. kerületi iskolának adja, plusz egy nyomtatót. Hogy turbózzák, egy VUKI, ja nem VIKU nevü bloggerina versét is kinyomtatták és didikálta is.Vagy csak szerettem volna. Minden esetre rámásztam. A honlapjára és választottam nektek olvasni és gyónni valót.he-he-he.
tekasztorik.blog.hu/2014/05/05/vibratort_szulinapra

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.12. 22:04:13

@látjátok feleim szümtükkel: Az eredetinél is lefolyt: "A kuglófok leöntésekor pedig (ha a rács alá teszünk pl. egy tepsit) mogyorós karamellszósz a jutalmunk..." Én sem dőltem a kardomba, szépen a szeletek mellé kanalaztam a lefolyt anyagot.
@hagyma: Gerslit gondolom, nem vettél. Készítsd össze az egészet - ha van - egy jókora öntöttvas lábosba. Én a babot és a csülköt is beáztatnám egy éjszakára. Ha van ismerős pék, akkor jó korán reggel vidd el hozzá, kenyérsütés után a szép lassan kihűlő kemencében délre éppen kész lesz. Ha nincs ilyen, akkor marad a sütő, nagyon kis lángon pár óra alatt megvan. A vége felé a tojásokat is beleágyazhatod, ott majd megfő.

susztertangó 2015.04.12. 23:52:11

Hmm...kuglóf Asszonyom? Hogy ez mé' jutott eszembe?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.13. 00:20:59

@Waka: csulok- bab mar azik is
gerslit tenyleg nem vettem, nem is tudom szoktam-e solethoz hasznalni
hat ismeros pek nincs
sutoben keszul
ugy remlik mikor utoljara sutottem, akkor mar eleve a kezdetekkor beletettem hejjastol par tojast
de meg szetnezek

turósmácsik 2015.04.13. 07:24:54

@Waka: Ja, kertelés volt.

Van ötletetek bevált csigaölő szer alkalmazására?
Nem működik a sörcsapda, csak híznak és szaporodnak az alkoholistává váló fekete-lila dögök.
Az internetet már átböngésztem, úgyhogy a kémiai szerekkel, meg a spanyolkacsa párral már képben vagyok, engem egyéb praktikák érdekelnek. Köszönöm!

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.13. 07:34:29

@turósmácsik: rendes kacsa pont olyanjo, amugykek granulatum, minden mas csak szenteltviz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.13. 08:25:22

@turósmácsik: Nincs. A granulátum erősen mérgező, nem használható olyan növényeknél, melyeknek a termése a földön vagy a földben nő. A fahamu esetleg távol tarthatja őket, de azt az eső elmossa. Talán a legjobb megoldás a csigák gyérítésére - csak éppen gusztustalan és sok munka van vele - a PVC padló csíkok kihelyezése. Napközben alá bújnak a csigák a meleg elől, és akkor össze lehet szedni.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.13. 08:29:36

@turósmácsik:

Igen, egy doboz, és egy zseblámpa. Este - ki kell tapasztalni egy-két nap alatt, hogy mikor jönnek elő - én általában 9-10 óra közti időben csináltam, ki kell menni az udvarra, kertbe, és a zseblámpával megkeresni a vacsorázni igyekező csigákat. Be kell rakni őket a dobozba, és reggel meg kell kínálni vele a tyúkokat, kacsákat. Ha nincs, akkor a dobozba vizet kell engedni, és jól le kell fedni, hogy ne bírjanak kimászni.
Nálunk 2013-ban nagyon sok volt az udvarban a virágok közt, és így szedtem össze őket ( ősszel a cserepes növényekkel a házba is bekerültek, és télen éjszaka előmászkáltak, ekkor jöttem rá az életritmusuk titkára. A 2014-es szedegetés a sok eső ellenére nagyon eredményes volt, mert ősszel már alig-alig akadt az udvaron, mivel nem tudtak petéket rakni a rendszeres gyűjtés miatt. Érdekes, hogy a kertben nem szoktam találni.

Érdemes az udvaron a cserepek, edények alját rendszeresen megnézni, mert oda szívesen bújnak.

Egyébként Babettnak igaza van, ha megoldható ( gyerek, jószág nem fér hozzá ), akkor a kék granulátum az igazi, hatásos, és nincs vele sok macera.

turósmácsik 2015.04.13. 09:10:40

Köszönöm!

A kék granulátum a Super-D?

Csak virágos kertben kellene, ehető nincs benne. Ahogy elnézem nem is lesz így.

Tavaly nagy csatározások folytak szomszéd néni aktív közreműködésével. Rendszeresen gyűjtöttük a dögöket (főleg szomszéd néni), ami azt jelentette, hogy volt, hogy napi 50-60 darab is összejött, biztos gyérült, nem tudom. Nagyon gusztustalan móka.

Most raktam (volna) ki a virágládákat a tavalyi földdel, de tele van gömbölyödő petékkel, meg néhány kifejlett példánnyal. Kidobtam. A ládákat ecettel fertőtlenítjük, tán elég lesz.

Veszek kék granulátumot, és a stratégiailag fontos helyeket napalmozzuk vele.

turósmácsik 2015.04.13. 09:12:07

Kacsák nem lesznek.
Bár sütve igen szeretjük.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.13. 09:35:44

@turósmácsik:

Én láttam olyat, hogy a jól kifejlett nudista a macska tányérba mászott vacsorázni. Lehet valami csalogatót kitenni és oda szórni a granulátumból is. Persze előtt be kell etetni, úgy ahogy a horgászok a halat.:D

turósmácsik 2015.04.13. 09:37:41

Sörcsapda plusz granulátum?

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.13. 12:19:33

@turósmácsik: sorcsapda? korbealltak es a hasukat fogva rohogtek.

látjátok feleim szümtükkel 2015.04.13. 18:14:02

Gondolkodtam ezen a kuglófon, és úgy döntöttem, hogy liszt helyett darált mandulát fogok használni és tepsiben ( nincs kuglóf formám ) fogom megsütni. Biztos nem lesz rossz. Na megyek is sütni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.04.13. 19:20:40

@látjátok feleim szümtükkel: en mar mondtam 2 napja, hogy el van tunve
/germanizmus, tudom/
en is kezdem a sutest, de az solet less:)
job, mint a kuglof:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.13. 21:02:24

@turósmácsik: Hatásos lehet még a kávézacc. A fahamuhoz hasonlóan az sem bírja az esőt, de a csigák nem szeretik. Ipari mennyiség kell persze.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.04.13. 21:08:10

@látjátok feleim szümtükkel: Én olyat láttam basszus, hogy a széttaposott kollégát állták (hasalták) körül vagy tízen, és lakmároztak belőle. Nyilván kellett a fehérje a peték termeléséhez. Ez, mondjuk nagyjából nyár végén - ősz elején szokott előfordulni, mikor összeomlik a túlburjánzott populáció.

turósmácsik 2015.04.14. 18:06:18

@Waka: Pfujjj.

Köszönöm a tippeket!
süti beállítások módosítása