Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Andrass9: @süllőcske: Hmmmm - ez érdekes gondolat! Csak azt nem értem (elnézést), hogy miért kell sóban sütn... (2021.10.18. 18:43) "Biovegeta" avagy leves lelke
  • látjátok feleim szümtükkel: @bouquet: Jó étvágyat hozzá! Gyerekkoromban a vadnyulat fürdették olyan pácban, mint amit írtál... (2021.10.18. 11:11) Egy nagyobb adag vadas marha zsemlegombóccal
  • Andrass9: @kariapa: Csak nem a solti híd előtt lévő halászcsárdára gondolsz? Mert akkor ne bánkódj, hogy nem... (2021.10.17. 11:12) Káposztás cvekedli
  • látjátok feleim szümtükkel: @Waka: Front van? Nem vitáztam, csak elmondtam, hogy én miként szoktam. (2021.10.12. 15:18) Szárnyas káposzta
  • süllőcske: @Andrass9: :) Ebben a gondolatban persze, nem is a borotválkozás a lényeg. (2021.10.10. 14:10) Parajpüré a "csodahüttőből"
  • gigabursch: @szivar: Előkerestem neked a videót (az egyiket) www.youtube.com/watch?v=BYFKVO_mhd8 Őtőle van (... (2021.10.07. 21:13) Béla

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (56) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (340) borsikafü (6) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (37) citromlé (46) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (16) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (25) cukor (148) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (57) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (461) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (13) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (99) gyömbér (123) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (350) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (56) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (28) kapor (35) kapormag (7) káposzta (18) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (30) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (25) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (44) lime héj (2) lime levél (6) liszt (130) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (81) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (135) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (63) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (34) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (150) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (12) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) prézli (39) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (52) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (177) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (14) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (346) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (39) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (68) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (87) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (223) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (243) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (8) víz (28) vörösbor (29) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (48) zellerlevél (41) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (12) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (74) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Filet mignon zöldborsos mártással, vegyessaláta körettel

2015.03.13. 07:00 Andrass9

Másnéven bélszínérmék, de a francia névvel fel lehet vágni :)

Nagycsarnokban és az Ázsia Bt-ben jártunk Wakával a minap (ezek egymás mellett vannak). Az utóbbival már jó ideje adós volt, hogy együtt menjünk - most sikerült. Mivel nem volt túl sok ideje, ezért a csarnokban beszéltünk meg találkozót. Szerencsémre késett is egy kicsit, így sikerült egy pénztárcát venni magamnak, amit már évek óta keresek. Amit akkor kaptam, amikor kimentem az USA-ba, kezd nagyon elvásni.

No de mindez teljesen lényegtelen. A lényeg, hogy felfedeztünk egy hentest, akinél gyönyörû húsok voltak kitéve. Márványos meg 2 hónapja érlelt, meg egyéb nyalánkságok. Ilyet persze ismerünk már a MészárSztékbõl. Csak egy pirinyó különbséggel: az árak hihetetlenül alacsonyak. Az alábbi bélszínérméket 5000 Ft/kg-ért adják, és ez nem akciós ár!!!

10.jpg

Az már biztos, hogy ezt nem hagyom ott. Volt még libamáj 3600-ért és bébispenót 600-ért. Gyakrabban kéne a csarnokba járni (utoljára tán 35 éve voltam ott). Waka is kapott csirkeszárnyat 400-ért. Átmentünk az Ázsia Bt-be, ahol jól kibámészkodtuk magunkat, és létfontosságú fûszereket vettünk Én például zöldborsot, ami már elfogyott odahaza, és egyben megalapozta a húshoz a mártást. Kicsit sok kilókat cipeltem haza, rengeteget gyalogoltam, mert a Moszkva teret feltúrták, és mint kiderült Waka hamarabb ért Veszprémbe, mint én Pesthidegkútra :(

Node sebaj, hús, zöldbors van, köretnek meg zöld lesz - fogyókúra rulez! A húsokat megszórtam kevés borssal, visszacsomagoltam, és éjszakára a hûtõbe tettem. Másnap kései ebédhez terveztem elkészíteni kettõnknek.

  • 4 szelet bélszinérme
  • 2 dkg zöldbors
  • 1 dkg fehérbors
  • 2 dl Irsai Olivér bor
  • 1 dl eperpálinka (hamár nem ihatom)
  • 3 dl-nek megfelelõ alaplésürítmény
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapott kávéskanál keményítõ
  • 1 mokkáskanál dijoni mustár
  • 1 dkg vaj

12.jpg

A saláta anyaglistája késõbb érkezik.

Elõvettem a húst a hûtõbõl, hogy felmelegedjen szobahõmérsékletre. A maradék 8 szelet a csodahüttõt gazdagította - pont elegendõ lesz egy családi ebédre a gyerekekkel. A borsokat a kis teflon serpenyõben megpirítottam kicsit (jobb lehet öntöttvasban, de most lusta voltam két edénnyel dolgozni), majd mozsárban kicsit megtörtem. Vissza a serpenyõbe, amit felforrósítottam és beleöntöttem a gyümölcspárlatot. Az eredeti recept borpárlatot kér, de az nem volt. Szépen meggyulladt, remekül flambírozta a borsokat!

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

Az alkohol elégett (a konyha leégett, de azt eloltottam), így felöntöttem a borral, amibe beletettem az alaplékockát, mustárt, és besürítettem negyedére. Ekkor rátettem a darabka vajat, hogy selymesebb legyen.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Kicsit testesebbre akartam a mártást, (már így is nagyon csípõs volt, nem süríthettem tovább,) ezért hozzáadtam a kis keményítõt, belekevertem a tejszínt, megsóztam és összeforraltam.

21.jpg 22.jpg 23.jpg

Ez azért rendes mennyiség lenne kettõnknek, elmentettem hát 8 pirinyó mûanyag dobozkában a nagyját a csodahüttõbe - jól jön az amikor varázsolni kell valamit :)

A nehezén túl vagyok, gyorsan össze kell dobnom a salátát.

Felkutattam a hűtőt, milyen zöldeket találok:

  • 1/2 fej római vagy kötözõsaláta
  • 3 centis szelet jégsaláta
  • 3 centis szelet cikória
  • 1 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • pár szem olivabogyó
  • 1/2 grapefruit leve
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1 mokkáskanál cukor

24.jpg

A citromlébõl, olivából, mustárból és a cukorból kevertem egy öntetet a salátára. Az olajbogyót felszeleteltem, a zöldeket felszecskáztam, és elkezdtem berámolni egy üvegtálba. Menet közben csepegtettem rá kicsit a grapefruit levébõl is. Végül a maradék öntetet és a gyümölcs levét belekevertem a salátába.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Feleségem befutott, így a szobahõmérsékletre felmelegedett érméket kis sókristállyal megszórtam.

29.jpg

Kevés oliván feltettem két szeletet sülni. Amikor a hús elkezdett fehéredni, megfordítottam, és ott is sütöttem 2 percet. Ekkor feljebb vettem a lángot a serpenyõ alatt, beletettem a magamnak szánt két érmét is. Számoltam 90-ig, fordítottam mind a négyet, újabb 90-ig és kitettem egy tányérra õket. Lefedtem alufóliával, és 5 percet pihentettem.

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

Salátával és a zöldborsmártással tálaltam.

34.jpg

Feleségem "well done" szereti, ezért sült az övé tovább.

38.jpg

Az enyém viszont nem igazán lett elég nyers, no de majd legközelebb!

35.jpg

36.jpg

A zöldbors mártás kellemes elegyet alkotott a hús szaftjával, a csípõssége sem volt zavaró.

37.jpg

Jó volt, megérte a munkát!

UPDATE!

Még a poszt nyomdába adása elõtt jelentkeztek a gyerekek, hogy jönnének ebédre. A rendelés húsleves és választhattak T-bone steak és filet mignon között. Persze az utóbbira szavaztak. Ez alkalommal feleségem alkotta a salátát, nekem maradt a leves és a hús elkészítése. Gyorsan hozzá is adom a poszthoz a második menetet.

A lyányoknak kicsit kiklopfoltam a húst, mert a vékonyabb hús hamarabb sûl cipõtalpra, õk meg úgy szeretik, mit csináljak ... A sütés elõtt picit megsóztam a szeleteket.

40.jpg

Kevéske ghí-n sütöttem most, négyet-négyet téve a serpenyõbe. A lányokét 3-3 percig sütöttem oldalanként. A fiúkét mindössze 60 másodpercig, viszont 2000W-on!

41.jpg 42.jpg 43.jpg 44.jpg

Elõkerült a csodahüttõbõl pár kockányi a lefagyasztott zöldborsmártásból is - lám, megéri a jó dolgokat elmenteni :) Persze lusta voltam kistányérra tenni a salátát, meg amúgy is olyan árván várakoztak a bélszínérmék a nagy tányéron.

45.jpg

A húst most már tökéletesre sikerült sütnöm!!!

46.jpg

Tanulság: Jó ez a hentes, de csodát õ sem képes mûvelni a húsokkal. Márványosság ide vagy oda, valahogy nem igazán volt puha a hús. Lehet, hogy érlelni kellett volna még, vagy egyszerûen a magyar kivénhedt tehenek nem alkalmasak steaknek. Azt fel sem merem tételezni, hogy nem bélszínt adott a hentes :) Még egy esélye van: legközelebb veszek az érlelt csodás rostélyosából.

Tanulság2: A grapefruit leve a salátába telitalálat! Remekül harmonizált a cikória keserűségével, de önmagában is jó kontraszt a zöldeknek!

Azért senki nem panaszkodott:

39.jpg

75 komment

Címkék: bor oliva tejszín mustár bélszín bors grapefruit citromlé zöldbors borpárlat ghí ázsiai bolt Nagycsarnok

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr57256365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 13:50:28

A blogmotor MONNYON LE!
A hentest KR-HU Kft-nek hívják, és azt hiszem a főbejárattól a második keresztfolyosó jobbra.
Nincs GPS-em, azzal csak eltévednék ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.13. 14:11:27

Nnagyon jól néz ki mind a két változat, de az elsőnek a salátája mutatósabb, jobb a színe. Kár, hogy nem szeretem a marhahúst.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.13. 16:15:04

Köszönök szépen!
Jó hús, finom hús. Kár, hogy nem volt igazán puha, pedig mennyeien nézett ki. Azt az - árus által - balta szeletnek nevezett húst kellene kipróbálni, az valami csodás volt (ránézésre). Egy ilyen diétára lenne nekem is szükségem...
Nemrég jöttem meg a kertből, a metszés fele kész, ettem pár falaltot, most ejtőzöm egyet, aztán megpucolom a madársalátát a vacsorához.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 16:46:43

@Waka: Szép napot!
Azon a baltán még gondolkodom :)
Érdemes madársalátát vetni - mondjuk a feleségem virágoskertjébe? Merthogy nálam már nincs hely ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.13. 17:22:40

@látjátok feleim szümtükkel: hogy7 lehet a marhahust nem szeretni
gondolom a kakaoscsigat meg szereted
@Andrass9: tanulsag3, legkozelebb T-bone
tanulsag 4 marhahust nem klopfolunk
tanulsag5 pacold be normalisan elozo nap

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 17:28:01

Tanulsag6: @hagyma: véleményére nem adunk! Majd, ha megfőzi azt a mákostésztát, akkor esetleg figyelembe vesszük a tanulságait :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.13. 17:40:54

@Andrass9: hat ma sem less makos mert vanitthon olyan 24 db chicken tenders
el kell fogyasztani
foznem en azt a makost, de mindig van mas kaja
es meg chili is van a hutoben ahogy elneztem
makos vasarnap eselyes

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.13. 17:59:16

@Andrass9:
Érdemes, de olyan helyre, ahol ellehet évekig. Hagyni kell néhány tövet felmagozni, és majd elszórja a magját. Nekem nagy cserépben van már évek óta, és ősszel már ki is kel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 18:26:47

@látjátok feleim szümtükkel: Tehát még ősszel veted el. Most már késő lenne?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.13. 20:02:52

A rosseb egye meg, de elaludtam, megyek salátát pucolni.
@Andrass9: Úgy vettem észre, hogy most az a legszebb, amelyik a májusban elhullott magból nőtt. Vetettem én ősszel, ásás után is, de az még elég apró, de remélem megnő a hónap végére.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 20:09:27

@Andrass9: @Waka: Akkor megpróbálok egy kisebb cserépnyit nevelni :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.13. 20:13:12

@Andrass9:

Nem, most is lehet, de ez majd gyorsabban fog magba szökni.

A természetes menetrend szerint most megnő, majd virágzik, é elszórja a magját. A mag általában ősszel fog kikelni,a növényke áttelel, és megint kezdődik a ciklus. Úgy, mint a spenót, annak is a legszebb termése akkor van, ha a szeptember-október hónapokban vetik, mert tavasszal sok levelet lehet szedni róla mielőtt virágozni kezd.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.13. 22:42:41

@Waka: Az én fogamra még egy levélke is sok :)
Soha nem ettem még, tehát nem tudom, hogy szeretem-e ...

A fickó 2015.03.14. 03:40:24

Bocs, de biztosan nem bélszínt kaptál a hentestől. Én, hátszínnek nézem (alakra is), meg az ára is ehhez stimmel inkább. 5000 Ft-ért érlelt bélszínhez jutni képtelenség. A száraz érlelésű, meg kisebb vagyon. A hentes meg minek jótékonykodna.:D Nemrég készítettem én is hátszínt zöldbors mártással (lehet ki is posztolom). Ez a hátszín, márványosság ide, márványosság oda nem tud többet, legfeljebb, ha még érettebb. Viszont ezt nem szabad túl sütni. Hol érlelnek 2 hónapig marhahúst?

Alábbi linken érlelt marhahusok.

www.diningguide.hu/?tPath=/print/hirek&article_print=yes&article_id=7764

A fickó 2015.03.14. 03:44:06

@hagyma: Tanulság 7, minőségi érlelt marhahúst nem pácolunk - ezért érleljük. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 03:55:59

@A fickó: hat en beleteszem egy napra nemi olajos pacba
hentesnel friss hust veszek

2 honapig erlelt belszin, vagy hatszin?koszononom nem kerem

susztertangó 2015.03.14. 05:07:11

Több hentesek vannak a Nagycsarnokban Horáció, mintsem bölcselmetek elképzelni képes...Főfolyosó végén balra, aztán a jobb oldali négyszögeknél az uccsó, de az egyetem felőli kis folyosón, ott vettem marha pofát.A pincében a körút felől mozgólépcsőn le és egy kisebb bolt mindjárt az elején marháskodnak. Már nem annyira, de nosztaliga nekem a csarnok, amikor még ott volt a nagybani virágpiac, a galérián volt egy vidéki TSZ lerakata, pár hónapig taxiztam nekik-volt rá esély, hogy bekerülök a buliba, főleg amikor a főkertész kénytelen volt a hajnali szállítást minálunk a pincébe letenni, mert akik vitték a boltot valamiért nem nyitottak ki, de annyira balfékek voltak, hogy megszüntették velük a szerződést, én meg csak swarcban voltam ott.Rossz ómen leparasztozni az ágazatvezetőt és 300 ft jattot adni, ő hozta akkor a szekfűt.

Benikuty 2015.03.14. 05:15:26

@susztertangó: az ott lent Ákosé, onnan pattant meg Gál Józsi, keze nyoma még mindig ott...

Ennyi pénzért érlelt bélszín nincs, ahogy mondani szokás: "olcsó húsnak..."

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 08:35:57

@A fickó: @Benikuty: Ahogy írtam is a posztban, gyanakodtam, hogy nem bélszín. Pedig kiírva az volt ...
Sok bélszínt készítettem az USA-ban, és annak a formája MINDIG hengeres volt, ez meg nem.
Azért finom volt :)

Benikuty 2015.03.14. 08:59:12

@Andrass9: A Vámház csarnok nem a visszatérő igényes vásárlók terepe. Tisztelet a kivételnek...
Jut eszembe, szerdán kérdeztem az egyik legnagyobb hazai libás céget, mik is a jelenlegi máj árak (nettó raktári), rekeszes tételben. Nem 3600 volt a válasz...Szívesen megadom az elérhetőséget, már hitelesség okán is.

Benikuty 2015.03.14. 11:21:08

@hagyma: Tivi, már megint hülyeségeket beszélsz. Nyilván be vagy tépve...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 11:52:13

@Benikuty: Lehet, ezért telt el 35 év az előző látogatásom óta? :)
Én nem tudom mennyinek KELLENE lennie a libamájnak, csak összehasonlítani tudok árakat. A 3600 eddig a legalacsonyabb, míg 7800 vot a legdrágább. Mi lehet a különbség közöttük? Leesik a teherautóról?
Megsütöttem ezt az olcsó májat, négyünknek volt jópár kellemes napja :)

Benikuty 2015.03.14. 13:34:11

@Andrass9: az okát én is csak találgatni tudom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 16:30:54

@Benikuty: hat melle
ma sem jointoltam es elvonasi tuneteim sincsenek
a jointra nincs elvonasi tunet, foleg ha az ember 2-3 havonta hasznalja a felesegevel kozosen bekes csaladi legkorben
es milyeneket lehet zabalni utana es uj ember vagyok masnap regel
a marijuana gyogynoveny

Benikuty 2015.03.14. 16:35:41

@hagyma: egyre rosszabb...már be sem kell tépni ahhoz, hogy hülyeségeket hordj össze :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 16:40:49

@Benikuty: mar az indianok hasznaltak a bekepipaban
a gyogyaszatban is hasznaljak
szigoruan gyogynoveny
semi koze a kabitoszerhez
az lsd, a kokain, a heroin az
ez gyogynoveny
ez van

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.14. 18:00:32

Köszönök szépen!
A tegnapi ténykedés után ma kapitális izomlázzal mentem a lkertbe, alig tudtam leguggolni. Már kicsit jobb, de majd holnap a hegyen még rádolgozom egy kicsit.
@Andrass9: Nekem úgy rémlik, mintha a két hónapos érlelést a balta-szeletre mondta volna a kedves hentes. Mondjuk, az úgy is nézett ki. No, majd legközelebb...

Benikuty 2015.03.14. 18:41:51

@Waka: nehogy bevedd már ezt a két hónapos marhaságot...

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.14. 18:42:17

Biztos, ami biztos, kéne egy jó kis etelközi recept a nyereg alatt puhított hús elkészítéséhez.:D

index.hu/tudomany/tortenelem/2015/03/14/megvannak_az_osmagyarok/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 19:01:40

@Waka: Honnan a fenéből szerzek akkora serpenyőt, amibe az belefér? Azt hiszem, azt csak a grillen tudom megcsinálni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 19:02:56

@látjátok feleim szümtükkel: Egyszerű, mint Babette faéke: nyereg alá kell tenni azt a húst, oszt lovagolni. A Tömjén segge alá azért nem tenném, szart nem teszünk a húsra ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.14. 19:04:00

@Benikuty: Legyen akármennyi, az egy csontos hús volt (talán sirloin), vékony zsírréteggel borítva, jól nézett ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 19:06:11

@Waka: Átmentem szombati vásárlóba. Szerintem honap mozogni sem fogok tudni, annyira elfáradtam :)
Ráadásul alig vettem valamit ...
A kertben meg még csak egy ágyás van kész, a többit meg kéne gereblézni, kitenni a fekete fóliát, hogy a düg macskák ne kapirgálják/tojják össze. Viszont lusta vagyok.
Gyakorlatilag az összes csili kikelt, 80%-nak már 4 levele van. Lassan tehetem is egyedi cserépbe őket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 19:09:46

@Benikuty: Ettől még az egy gyönyörű darab borda volt fel a gerincig a beletartozó hússal és rengeteg faggyúval :) Eléggé száraznak tűnt, valamit biztos érleltek rajta. Két hónapot nem nagyon hiszem el - azalatt aszalt hús lenne belőle, de ettem már 6 hetes húst az USA-ban.

Benikuty 2015.03.14. 19:28:35

@Andrass9: hat hét érlelés már elég speciális körülményeket igényel...

Benikuty 2015.03.14. 19:29:52

@Andrass9: meg vastag pénztárcát is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 19:56:29

@Benikuty: Főleg az utóbbit. Volt szerencsém Tokioban Kobe marhát ebédelni egy pohár borral. 270 dollárt fizettem (fizetett a cégem :) az egyszemélyes ebédért.
Szerintem nem ért meg annyit, de ez a saját véleményem.

Benikuty 2015.03.14. 19:59:46

@Andrass9: azért kár lett volna kihagyni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 20:57:34

vacsora bagel sajtkrem lilahagyma borostea

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 21:49:30

@hagyma: Jó étvágyat hozzá! Bár egy férfi nem eszik hagymát este ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 23:03:10

@Andrass9: en mar nem dugok minden ejjel, nem vagyiok kamasz es nem megyunk sehova
raadasul a lilahagyma nagyon gyengusz
mikor egyem ha nem este?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 23:08:09

raadasul delutan 4 volt
most rantottcsirket csipegetek kis uborkaval

Pinka-Panka 2015.03.14. 23:16:14

Nagyon finom ez úgy ahogy van. Kicsit én sem bélszínnek vélem. Amúgy nekem mindegy csak marhahús legyen.
A zöldbors mártás egyszerűen, nagyszerű.
tetszik.

Ma én is marhahúst csináltam, csak én egy lábas pörköltet, üzletet festetek, nincs idő álldogálni, így ma és holnap, tarhonyával, uborka salátával van. Egy paradicsom levest, azért főzök holnap, mostanában nem csináltam és még van bőven a polcon, ivólevem.

Talán holnap kisüt a nap is, a takarításhoz, jól jönne, most szárad a fal. Minden ilyen munkánál, megújulok, szeretem, ha szép lesz valami.
Tulipánokat, nárciszt vettem ma, csodáltam, az imént.
A tavasz a mindenem, a virágokkal, a madárdallal, a meleggel, a napfénnyel és még sok széppel.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 23:29:25

@Pinka-Panka: Mivel nagyot csalódtam a húsban, ma vettem a madarasban egy darabka bélszínt, és gyorsan meg is ettem. nem volt ilyen márványos, viszont omlós puha volt. Igaz, az ára is magasabb, 6eFt kilója. Friss vajretket ettem hozzá, mert elfelejtettem, hogy van zöldborsmártásom még a csodahüttőben :)
Nekem is kellene kertészkedni, de lehet, hogy inkább tüntetni megyek holnap ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.14. 23:38:16

@Andrass9: mayarorszagon tul soka tuntetes
a semmiert
dolgozni kell, elni, vasarnap kirandkulni, nem minden idiotat hallgatni es lesni
/az meg kulon magyyar t5alalmang, hogy a nem zeti unnepek nem unnepek, hanem tuntetesi napok/
holnap majd par borotvakozatlan igenytelen jol megmondja a tutit
mennye gombaszni ne tuntetni
horgaszni
vagy csinalj grillpartit

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.14. 23:55:09

@hagyma: Jobb, ha nem szovegelsz a távolbol. Majd, ha itt élsz, akkor jártathatod a szádat, hogy ki mit mikor és miért ne.
Amig én kinn éltem, nem szoltam bele az itthoni dolgokba, most viszont itthon élek, és szavazok.
Az meg, hogy nem tetszenek a szőrős férfiak, csak annyit jelent, hogy nem vagy igazi férfi!!! A szakáll a férfiarc dísze ... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.15. 00:08:07

attol hogy a velemenyem az, hogy soka feleslege tuntetetes
es nem tudok tv musort nezni ahol nem lenne mindenki borotvalatlan...
attol tolem Te mehetsz bokaig ero szakallal tuntetni a nemzeti unnepen
ez nem beleszolas
velemeny
uristen
a pacalporkoltbe sem szolhatok hozza, mert itt
nincs

nem szolhatok hozza az IS-hez, mert nem ott elek
nem beszelhetek oroszorszagrol, mert nem vagyok orosz
nem beszelhetek a sved nokrol es az ngol focirol
wake up man
ez az internet
amugy Magyar allampolgar is vagyok, tehat duplanlehet velemenyem
de ha tetuntetesre akarsz menni akkor ugyis tuntetsz
mi a problema?
amig nem sertegetek, gyalazkodok, nem vagyok rasszista
addig a velemenyem velemeny

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.15. 00:12:36

aZt fenntartom, hogy baromsag a nemzeti unneoeket tuntetsre hasznalni
es az egyeb ktuntetesekre forditott energiat is erdemesebb munkara forditani
ordibalni egyszerubb, mint melozni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.15. 00:33:00

rantottcsirke fantasztikus volt
most kis sorital
meg valami regi film
Mary raszokott a regi mozikra es en is kedvelem

susztertangó 2015.03.15. 05:58:03

Hátha valakit pont ez érdekel, de majd teszek fel nyugat-dunántúl fazekasoktól is.Csak elő kell kotornom a szórólapjukat.
www.facebook.com/photo.php?fbid=834021376685083&set=pcb.657912311022209&type=1&theater

susztertangó 2015.03.15. 06:20:06

@Andrass9: www.google.hu/search?q=macska+jaj+macska+riaszt%C3%B3+n%C3%B6v%C3%A9ny&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=qxMFVYPoKcnUaqOhgYgF
Na igen, Concita Wurst, hehehe.
Ha tünti után összefutunk és meg tudunk inni egymás egészségére egy pofa sört, akkor minden oké.Persze ez csak elméleti, mert ab ovo nem tüntetni mennék, hanem ünnepi beszédet hallgatni, ha nem sajogna a derekam és nem kéne takaritanom a kéglit és főzni mire kumenista expárttag barátnőm ideér. Ő, még ha épp nem hallgat mint a csuka (gasztroblogra ilyen hasonlat kell)akkor még a régi lemezét nyomassssa, Bár amikor a fia érettségizett és az nem tegnap volt, a Szent Antalnak dobott be holmi zsozsót, tisztán praktikus mutyi alapon ..gurulva röhögtem. Na ennyit így reggel az emberek politikai beállítódásáról. Azé' csípem az öreglányt. Bár 100 x jobbat érdemelnék :-)Hogy Ő erre mit mondana, azt inkább nem idézem. Na csá, neki ugrok a mai szent leckének, izé házi melónak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.15. 08:40:13

@susztertangó: :) Jó munkálkodást!
A macsakriasztóról olvastam az Oázis honlapján: "Városi legenda csupán, hogy abba a kertbe, ahol a Coleus nő, a macskák be sem teszik a lábukat. ", bár azt is írják, hogy pici kertben lehet hatásos. Köszi a linket!

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.15. 09:23:03

@Andrass9:

Ha nincsenek korotte gyomok. Kulonben valogathatod levelenkent, az meg nem tul vicces.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.15. 09:23:50

@hagyma: t bonet vadaszni kell. Itthon maskent bontjak a marhat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.15. 09:37:50

@~~Babette~~: Köszi! Ez egy nagyon jó tanács volt!! Igazán!
Marad a cserép :)

Fenchurch68 2015.03.15. 12:25:44

Nahát, két napig nem vagyok gépközelben (Pesten voltam lányozni meg anyázni :), és mire kell visszajönnöm... András paleo ebédet főz :D Tivadar megint lenyelte a bölcsek kövét :D
Ez a zöldborsmártás nagyon tetszik. Madársalátát én inkább szedni szoktam, nagyon szeretem, olyan kis testes és ropogós és dióízű. Sajnos pénteken a Gyermekvárosban még nem volt szedhető méretű medvehagyma, turbolya meg madársaláta, de két hét múlva úgyis megyek megint, majd akkor.
(Tegnap este arra jöttem otthonról haza, hogy a kedves egész nap alig hagyta el a legkisebb helyiséget, migrénje is volt egész nap, úgyhogy azt hitte, attól. Aztán ma hajnaltól már én is - finoman szólva - gyengélkedem, úgyhogy inkább csak felszedett valami vírust. Pedig mára baracklekváros oldalast rendelt ebédre, de úgy tűnik, jó kis kalóriadús mentatea meg párolt répa lesz a menü.)
Anyukám nagyon lobbizott, hogy maradjak mára is, és menjek velük tüntire, de a kedves nem vette fel a telefont, és a fentiek fényében jobb, hogy inkább hazajöttem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.15. 12:35:04

@Kató néni: en nem lenyeltem
a kezemben vab most is
azert toled is megkerdezem, nemzeti unnepen ami mindenkie
miert kene tuntetni?
nemzeti unneppen unnepelni kell, nem tuntetni
Orban beszede nagyon ott volt

susztertangó 2015.03.15. 20:05:29

@Andrass9:19:02:56 "...szart nem teszünk húsra." Gondolom ez irodalmi munkásságod része.Vagy meghökkentő.Vagy nem értem.Ez utóbbi lenne a jobb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.15. 20:25:03

@susztertangó: Csak Tömjént minősítettem egy darab sz@rnak. Nagyon szeretett lovon bevonulni Erdélybe ...
viszont egy tanács:
Amikor válaszolsz egy posztra, akkor ne kezd el szerkeszteni a a nevet, onnantól írj, ahova a program rakja a cursort. Akkor a hivatkozott posztra közveltlen vissza lehet ugrani, mert az a név egy link.
Akkor dátumot sem kell írnod :) Például az általad hivatkozott komment: @Andrass9: - amire klikkelhetsz. Ez meg úgy került ide, hogy az adott komment utáni "Válasz erre" szövegre klikkeltem.

Benikuty 2015.03.15. 20:41:03

@susztertangó: ideje időpontot kérned egy nyaki ér ultrahangra. Én voltam... ;)

susztertangó 2015.03.15. 22:45:31

@Andrass9: Ki a bánat az a Tömjén?Lemaradtam valamiről? Erdélybe és lovon csak Kormányzó Urunk Őfőméltósága , bár eléggé hőkölt a paci, a film hiradó szerint. Sajna, nem tehetek ide egy nyelvöltő szmájlit.@Benikuty: Ultrahang? Szerintem egyből légkalapács kéne..:-( Neked használt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.15. 22:56:40

@susztertangó: ne mond, hogy nem tudod, ki az a tömjén zsolt????

Fenchurch68 2015.03.15. 23:12:25

@Andrass9: Lehet, hogy le kéne tagadnom, de egy házban nőttünk fel, bújócskáztunk, fogócskáztunk, indiánosdit játszottunk a bandában... 10 éves kora körül még normálisnak tűnt, bár jó szülei nem annyira, ez gyanús lehetett volna már akkor is.

susztertangó 2015.03.15. 23:19:53

@Andrass9: www.atv.hu/belfold/20130705-tomjen-zsoltnak-nevezte-a-miniszterelnok-helyettest-a-kozteve-sztarja
Volt rá gyanúm,de meg kellett gugliznom. Fogalmam sincs miféle lovaglás volt. Ha kritikára okot adó, akkor bűnbánatot kellhet tartania.Egyébként velük tényleg nem nagyon törődtem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.16. 07:46:27

@Kató néni: Akkor még nem foglalkozott az ember olyasmivel, hogy mi lesz a másik gyerekből :)

Benikuty 2015.03.16. 08:15:00

@susztertangó: állítólag a hiba máshol van. Kérdés nyitva...

Benikuty 2015.03.16. 08:27:54

@susztertangó: még az jutott eszembe, hogy nem olyan hülye az ember, amíg eljut hozzá: a dolgok legalább már nem azok amik voltak.
Vannak aki fiatalon sem veszik észre...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.18. 05:43:16

@~~Babette~~: nem tudom mi ez a vonzodasom a T bonehoz, de sok etlaptnezegetes utan, ha etterenbe megyunk, mindig ott kotok ki
imadom
süti beállítások módosítása