Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sült császár bajor káposztával

2015.02.19. 07:00 Waka

Avagy a három fázisú köszvény-generátor

 

Nem pont ezen a néven anyakönyvezték a húst, de a császár még mindig jobban hangzik, mint a PICK EH. BOR NELK. NY. BACON. A napokban jártam az ábécében, ott bukkantam rá. Szeretek vasárnaponként zárás előtt betérni, potom pénzért lehet remek dolgokat venni olyankor. Ezt 1100-ért adták, príma hús, csont és bőr nélkül. A pecsenyezsír is éppen elfogyott, krumpli meg van még dögivel, már csak valami nyeléskönnyítő kellett hozzá. A bajor káposzta jó ötletnek tűnt hozzá, bár nem sikerült autentikusra, mivel füstölt húslé kellett volna hozzá, de az utolsó adag elfogyott legutóbb a krumplifőzelékhez. Szégyen ide, fél liter húslét főztem kockából a pároláshoz.

13.jpg


Hozzávalók a császárhoz:
- 1,2 kg császárhús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- sertészsír
- só
- frissen őrölt fekete bors
- frissen őrölt köménymag
- 6-8 szem borókabogyó
- 2-3 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma

A káposztához:
- 1 kg savanyú káposzta
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 l füstölt hús főzőlé esetleg húslé

A húst kiolvasztottam, alaposan megmostam és ujjnyi vastag szeletekre vágtam.

1.jpg2.jpg
A tepsi aljába kentem két jó kanál zsírt (pecsenyezsírra mentem), rákarikáztam a hagymát. A szeleteket egyenként, mindkét oldalon megsóztam és a tepsibe fektettem (jó szorosan, másképp nem fértek volna el).
A borsot és a köménymagot mozsárban megtörtem és megszórtam vele a húst. Meghintettem az apróra vágott fokhagymával, végül rádobtam a babérleveleket és a megroppantott borókabogyókat is.

3.jpg4.jpg
Öntöttem alá egy deci vizet, majd fóliával letakarva 1,5 órát pároltam. Mikor levettem a fóliát, olyan puha volt a császár, hogy simán kenyérre lehetett volna kenni. Fólia nélkül még egy órát sütöttem.

10.jpg11.jpg
Míg a hús sült, elkészítettem a bajor káposztát is. A szalonnát nagyobb kockákra vágtam.

5.jpg
A káposzta levét kifacsartam és deszkán megvágtam (nem a levét), hogy ne legyenek olyan hosszú szálak benne.

6.jpg
A szalonnát kevés zsírral feltettem sülni.

7.jpg
Mikor megpirult, hozzáadtam a hagymát, és azt is sárgára sütöttem.

8.jpg
Beletettem a káposztát, kicsit pirítottam rajta, majd felöntöttem a húslével és alaposan összeforgattam.

9.jpg
Fedő alatt nagyjából két órát pároltam, közben gyakran megkevertem. A fél liter húslé nem volt elegendő, az elfőtt lét vízzel pótolnom kellett. Az viszont bölcs előrelátásnak bizonyult, hogy kifacsartam a káposzta levét, így is kellemesen savanykás lett. Ellenkező esetben a a káposztalét is fel lehet használni a felöntéshez.
Amikor kellőképpen megpuhult, fedő nélkül főztem tovább, míg a nagyja lé elpárolgott.

12.jpg
Nagyon finom ebéd lett, egy kis sós vízben főtt krumplival tálaltam. A szalonna éppen elég füstös volt, hogy érezni lehessen a káposztában.

14.jpg
Kistesó is örült neki, nem kellett hétvégén főznie. Én ugyanis csak egyszer mertem enni belőle, mivel rám tört az az átkozott köszvény megint.

54 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma savanyú káposzta szalonna babérlevél kömény császárhús feketebors kolozsvári

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr937186303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 07:11:24

Ez egy jó étel! Nekem is pont ezt írta fel a doki köszvény ellen :)
Mi a különbség a császárhús, császárszalonna, kolozsvári szalonna, bacon, hasaalja szalonna nevű képződmények között?

Topy 2015.02.19. 08:27:09

@Andrass9: zsír/hús arány a bontásnál, pácolás, füstölés, főzés?
én sem tudom, csak kérdezem... :)
mondjuk a kolozsvári meg a főtt/füstölt császár az kb. tiszta

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 10:01:32

Szép napot!
@Andrass9: Mint ahogy sok mindennek, ennek sem vagyok szakértője. Úgy gondolom, a császárhús a nyers változat, ennek egyik része a császárvég. A császárszalonna a főtt-füstölt lehet, a bacon is ez a vonulat, a kolozsvári pedig a füstölt. A hasaajla az erdélyi fajta - egy csík hússal -, és a feldolgozási formától függően lehet füstölt (erdélyi szalonna), sült (csécsi szalonna) és főtt is. Szerintem.

Boar... 2015.02.19. 10:25:20

Kár ennyit tökölni vele. A krumplit, a káposztát és a húst is egybe kell sütni. Én csülköt szoktam eme szentháromságba rakni, alul a káposzta, rá a csülök, körberakom krumplikarikákkal vagy akár egész krumplikkal oszt had szóljon. A káposzta is, krumpli is finomabb lesz így.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 10:52:17

@Boar...: Ráérek, még nincs túl sok tennivaló a kertben. Majd szezonban, akkor jön a mindent egybe, és meg is főzöm/sütöm, ha lesz rá érkezésem.

süllőcske 2015.02.19. 11:22:12

@Waka: Füstölt, sült, főtt, és: sózott!
Ahogy én igencsak szeretem, fagyosan, fokhagyma, lilahagyma, kenyér, savanyakáposzta.
Mondjuk, inkább régi dolgokkal asszociálom össze.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 11:44:00

@süllőcske: A sózott csakugyan kimaradt, bár én abból csak a háta részéből készültet ismerem. Mondjuk egy jó 8 centi vastag mangalica.

süllőcske 2015.02.19. 14:43:11

@Waka: Régebbi disznóvágásaink egyik kedves része volt a húscsíkos vékony sózott. Pirospaprikába mártva a falatot, isteni katonákat lehetett készíteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 15:16:31

@Waka: @süllőcske: Úgy felcsigáztátok az étvágyamat, hogy vettem egy nagy darab füstölt főtt császárt és egy darab kolozsvári szalonnát. Bacon van itthon, hasaalját meg nem találtam :)
Arra gondoltam, hogy egy tartalmas húsoskáposztát főzök, amihez még lapockát, tarját és első csülköt is begyűjtöttem.
Hamár hentesnél jártam, feltöltöttem a csodahüttőt is :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 16:20:00

Megjöttem az orvostól, háromra volt időpontom, a kettőre érkezettek még nem jutottak be. Azért egy óra alatt végeztem. Csinos fiatal doktornőt kaptunk a régi mellé, hetente kétszer ő rendel.
@süllőcske: Nagyon jól hangzik!
@Andrass9: Ezt híjják változatos táplálkozásnak. :)
Egy kis húsos csontot azért még vettem volna abba a káposztába. A biztonság kedvéért.

Topy 2015.02.19. 16:39:10

@Waka: most hogy mondod, akkor az a szegény kutya is kapott volna valamit :)

Topy 2015.02.19. 16:39:49

szerintem én ezzel krumpli nélkül is ellennék... :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 17:15:05

@Topy: Gondolni kell az egész családra. :) A krumpli kell puffernek, több nap, mint császárhús.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 18:00:10

@Waka: @Topy: Van egy karajcsontom, amit eredetileg levesnek szántam, valamint egy pici oldalas. A kutyának meg vettem 2 nagy marhacsontot :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 18:01:30

@Waka: Nálunk egy csinos fiatal doktor jött a régi helyére. A hölgyek kedvelik, de lassú mint tetű.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.19. 18:51:38

@Andrass9: Úgy mindjárt más.
Lassú orvost én is ismerek, de nem akarom kibeszélni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 18:53:00

@Waka: ez jo kaja
a krumplit en is elhagynam amugy, de egy ki fustoltkolbaszxt meg elbirna
holnap megyek korhazba, nem tudjak mi az allergiam
vettek ma bort
holnap ct es ver megint
ha megdoglok tartsatok meg jo emlekezetetetkben

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 19:45:50

@hagyma: Remélem van jó biztosításod, mert ez kezd elég drágának hangzani!
Sajnos allergiát kideríteni rettentő nehéz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 19:58:50

@Andrass9: van
a penz nem jatszik szerepet
a baj inkabb az hogy nem tudok melozni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 19:59:44

esarra hetente nagyon keveset fizetnek

Fenchurch68 2015.02.19. 20:11:07

Ez a császár nagyon jól néz ki, meg a káposzta is. Jövő héten beiktatom.
Én pillanatnyilag rendes évi bölcsességfog-növekedési szájzáramat töltöm, szívószállal ma azért már lecsúszott egy liter jó kalóriadús citromos víz, bár az is fáj, ha nyelek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 20:48:24

@Kató néni: en e gy jo lucskoskapsztahoz kaptam kedvet
de ma meg befejezzuk a cod fisht kis krumplival
makosteszta vasarnapra varhato

Isley 2015.02.19. 20:53:58

@Kató néni: volt szájzáram, bár más volt a kiváltó ok. a rágógumizás átmenetileg segített

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 21:02:18

jo kis erdelyi rakottkaposzta

Fenchurch68 2015.02.19. 21:04:59

@Isley: Ez vagy húsz éve menetrend szerinti tavaszi program, felváltva hol jobb, hol bal oldalon nő fél-fél millimétert, és még mindig nem vagyok elég bölcs. Ha ez jár cserébe azért, hogy 47 évesen még nincs egy lukas fogam, akkor igazán ki lehet bírni :)
(Én jól bírom a nem evést, bár mikor ma a kedvesnek kitálaltam az ebédjét, inkább bementem a szobába...)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 21:11:01

meg tudnek enni egy paradicsomos kaposztat is
de ma hal lesz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 21:45:56

less hozza sutve kis hagyma es burgonya is:)
Mary a konyhaban hehe
ez a fajta kaposzta a kedvencem
www.youtube.com/watch?v=rJ9lSM9AN4g

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 22:58:59

@hagyma: Aszongya, hogy a hús szálirányára merőlegesen felkockázzuk a húst ... Ezen nem kicsit nevettem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.19. 22:59:37

@hagyma: Valami hasonlót tervezek, megvan az összes alapanyag hozzá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.19. 23:03:01

@Andrass9: en imadom
jobban szeretem a toltottkaposztanal
jo, nem igazan bogracsaban csinalamom
kettonknek eleg egy labos, de hasonloan keszitem

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.20. 13:44:55

Szép napot!
@Kató néni: Julius Szájzár?
@Isley: Gondolom, csak lapos rágóval, vagy a gömbölyű is befért?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.20. 15:05:50

@Waka: Jónapot! Hogy áll az ellenfél? Te győzöl?

Fenchurch68 2015.02.20. 15:18:24

@Waka: Így böjti időszakban inkább Tiberius Szájzár :)
Megyek pogácsát sütni, melt lelöknek a padlóla, de dulván.

susztertangó 2015.02.20. 15:54:14

@Kató néni: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Isley 2015.02.20. 16:05:48

@Waka: egy szem drazsé :))

Fenchurch68 2015.02.20. 17:11:17

@Andrass9: Ma úrinő mivoltomat megtagadva úgy köszöntem a zöldségesnél, hogy "heló...", mert a "jónapot" túlzott kihívást jelentett volna. Az édes emberem meg direkt röhögtet, leírtam neki egy cetlire, hogy jön még kutyára dér.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.20. 17:25:38

@Kató néni: a Hi gyakoribb
mondjad haj, hogy vagy

Fenchurch68 2015.02.20. 18:00:05

@hagyma: Jó, de az fájna :)
Meg hát ez itt nem Észak-Karolájna, hanem Miskolc-külső, itt ez a módi, meg ráadásul ezt egy lehelettel ki is lehet mondani.
A pogácsa már el is fogyott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.20. 18:08:57

@Kató néni: Pocsék egy dolog, elismerem!
A cetliért meg +1 pont!!! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.20. 18:11:09

@Kató néni: Hagyjad Imre! Hagyma mindent jobban tud!
Még mákostésztát is tud főzni/sütni/enni (nem kívánt rész törlendő), ha éppen úgy kívánja. Csak ritkán kívánja úgy, ezért elsumákolja :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.20. 18:24:38

@Andrass9: hagyma kis h
semmit nem tudok jobban, de mindenrol van velemenyem
ugy elkepzeltem kato nenit, megy a zoldsegesehez nem mond jonapot nem mond helot, hanem agy "haj havarjut"
hatha raszoknak Miskolc-kulson /az gondolom diosgyor/, mint ahogy a hellora is raszoktak, meg a valentinra

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.20. 18:53:28

@Andrass9: Alakul, egyre jobb, kop-kop.
@Kató néni: Csapj közibük.
@Isley: Ha már benn van, akkor a nehezén túl vagy.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.20. 20:23:57

@hagyma: Hagyma az nagy H betű, ha az a mondat első szava ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.20. 20:32:05

el is csesztem Kato nenit:)
mer az nagy K:)
nem felreerteni:)

Fenchurch68 2015.02.20. 22:00:39

@hagyma: Akinek nem inge, ne vetkezzen gatyára. Nem sértődöm meg, ha kis kával írják :D
Tivi, az a helyzet, hogy annyira fáj az orcám bal fele, hogy a havarjú nem jöhet szóba. De holnapra, legkésőbb holnaputánra elmúlik, és akkor megint nagyra tátom a szám, és belefér más is, mint egy kis banánturmix.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.20. 22:39:07

@Kató néni: Főztem finom székelykáposztát, az addigra éppen összeérik! Majd teleportálok ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.20. 23:24:08

@Andrass9: tokeletesen beszelek magyarul
is:)
@Kató néni: hat nem vagyok nagy bananturmix rajongo
azert sima modon olyan kilo elfogy hetente
alma oszi banan es szolo a fo gyumolcseink de pogacsad jobban kene
süti beállítások módosítása