Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Fűszeres olajok tunkolni vagy főzéshez

2015.02.05. 07:00 Andrass9

Egy olasz étteremben találkoztam elõször mártogatós fûszerolajjal. Egy tálkára kiöntöttek valamilyen fûszerezett olajat és friss, meleg kenyeret (na jó, nem kenyér volt az, hanem pizzatésztából frissen sütött pici zsemlécskék)  adtak hozzá tunkolni. Az olivaolaj egészséges, az íz pedig fenomenális volt.

20.jpg

Amióta itthon vagyunk, rengeteg a zöldfûszer a kertben, gyártom hát ezeket az olajokat. Persze szárazfûszerbõl is lehet készíteni, csak nem olyan intenzív az íze.

Szüreteltem a fûszerágyásban:

  • oregano
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • snidling
  • majoranna
  • zsálya
  • csombor
  • kakukkfû
  • bazsalikom
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • feketebors
  • 2 liter extra szûz oliva olaj (az nem terem a kertben :)

10.jpg

Ebbõl a rengetegbõl álltam neki többféle olajat készíteni. Az évek folyamán kitanultam, hogy ha a fûszert megmosom, akkor bizony nagyon alaposan le kell szárítani, vagy lassan bepenészedik az üvegben. Azután rájöttem, hogy a nedvesség egy részét az olaj forrósításával is ki lehet szedni a levelekbõl, és még az olaj íze is finomabb lesz.

Leszáraztam, tisztítottam hát a fûszereket, salátacentrifugával kikergettem belõlük az öblítõvizet.

11.jpg

Elõször egy sima bazsalikomolajat készítettem. Hozzáadtam egy kanálnyi sót is.

12.jpg

Kislábasban felforrósítottam, majd botmixerrel emulgeáltam.

21.jpg

A forró olajat befõttesüvegben tettem el. Láthatóan szépen megdarálta a mixer a leveleket.

22.jpg

A többi fûszerbõl egy "generálolajat" készítettem, apránként adagolva az aprítógépbe az összetevõket. Rozmaring, só és szinesborsok a fûszeraprítóba kerültek, mert azok a legkeményebbek. Azután még a csombort is hozzátettem sóval, fokhagymával és kis paradicsommal. A maradék zöldfûszer már a nagyobbik aprítóba fért csak, de az is összevagdosta. Az egészet 1 liter olivával felfõztem, hogy a víz kimenjen belõle, az illóolajok pedig átköltözzenek az olivába.

13.jpg 14.jpg 15.jpg
16.jpg 17.jpg 18.jpg

Szépen elosztottam az üvegek között A tölcséren kicsit nehézkesen ment át, de egy evőpálcikával felgyorsítottam a folyamatot.

19.jpg

Végül pedig mindegyik üveget felöntöttem a tetejéig olajjal.

Most a kamrában várják a felhasználást. 2-3 hetente, vagy amikor eszembe jut, felrázom õket. Egy üveg persze a konyhában van, hisz nem csak tunkolni jó, de húsokat ezzel az olajjal sütni, vagy salátaöntetbe is elsõ osztályú. Lett 2,5 liter belõle, vihetnek a gyerekek is maguknak.

135 komment

Címkék: paradicsom fokhagyma zsálya bazsalikom bors majoranna kakukkfű rozmaring oregano olivaolaj snidling petrezselyem csombor zellerlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr766922167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.05. 08:13:32

Finom az ilyen olaj, én szeretem főleg salátákra.

Fenchurch68 2015.02.05. 09:32:42

Tengerparti nyaraláskor volt ilyen szituáció, hogy a szállásadónk adott a saját olajából, aztán séta közben szedegettünk egy kis rozmaringot, oreganot, kakukkfüvet, csombort, tücsköt-bogarat :), aztán egy kis tálkában kitettük az asztalra minden étkezéskor a fűszekkel teleszecskázott olajat. Mit mondjak, a barátnémmal ketten alig győztük sütni hozzá a kenyeret.
Múltkor az aszalt paradicsom olajával pácoltam be a csirkemellet, hogy ne legyen fűrészpor. Jó lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 10:50:01

@Kató néni: Pláne, ha nincs friss paradicsom kéznél!
Ezek az olajok csodákra képesek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 10:50:28

tokeletes
nagyon jo kenyer kell hozza
/off a multkori politikai vitara visszaterve, van egy okos tanult kozgazdasz Rona Peter, aki ugyanazt mondja amit en atv/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 10:51:57

kedvet kaptam egy lecsohoz
a makos teszta meg varhat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 11:13:10

cask nincs itthon lecsokolbasz...

Topy 2015.02.05. 11:49:17

@hagyma: lecsókolbászt soha nem rakunk lecsóba, nem tudtad? :)
füstölt mehet, debreceni mehet, virsli mehet, de lecsókolbász: soha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 11:52:29

@Topy: hat nekem a lecsokolbasz alapbol fustolt szarazkolbasz:)

Benikuty 2015.02.05. 11:53:10

@Topy: mert nem szíveljük a fradit ;)

Benikuty 2015.02.05. 11:55:36

András, ekkora ízcunaminál a cucc azt sem tudja, fiú-e, vagy talán leány.

Benikuty 2015.02.05. 11:57:15

valaki mondja meg nekem, magyarul mit jelent a "cask"?

Benikuty 2015.02.05. 11:58:52

@hagyma: az a mák rég megavasodott, megérett a szép nagy ívben való elhajításhoz :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:00:52

@Benikuty: csakot
be van alliotva, vagyis nem toroltem az amerikai helyesirasellenzot
mindent alahuz pirossal
leszarom
a csakot javitja, de ha leirom, hogy Magyar, nagy M-t tesz
nem erdekel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:02:04

@Benikuty: nem
szavatossag szerint meg van 2 napom
de most lecsot kivanok

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 12:02:32

@Benikuty: Pont ez a cél! Nincs szexuális diszkriminálás kéremszépen!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 12:05:07

@Topy: Amit odakinn Polska Kielbasa-nak hívnak, szerintem arra gondol Hagyma, mert szárazkolbászt beszerezni picit macerás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:05:19

@Benikuty: smugy nagyon vices ahogy probal kitalalni egy amgol szot
ez a cask nal mukodik meg meg par esetben
ha leirom Cukor akkor nagybetuzi/lsd most/
mert gondolom Georgere gondola:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 12:06:09

@hagyma: Vannak ételek, amit soha nem fogsz elkészíteni :) Pl. kacsasült vagy mákostészta. Csak igérgeted ...

Fenchurch68 2015.02.05. 12:06:09

@Benikuty: Tényleg szeretnéd, hogy megmondjuk? Egészen biztos vagy benne?
Úgy szeretem, mikor valaki érdemi dologba nem tud belekötni, és akkor előszedi a helyesírást meg az elütéseket, vagy a piros tányért.

Elnézést mindenkitől, ritkán vagyok agresszív kismalac, inkább megyek ebédet főzni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:07:33

@Andrass9: maceras, de van europai bolt
es lecsoba azt akarok
holnap less, eppen most ebredt fel a szerelmem es mondtam neki holnap megyunk a petton ave-re a lengyel; boltba, mert lecsot akarok
imadja a lecsot
szoval megyunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:09:20

@Andrass9: makosteszta meg less
a kacsa nem tuti
nagyon draga es nem latom Mary lelkesedeset ez ugyben
a lecsonal lattam
na itt a less is, javitja lelkesen less-re

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:12:42

@Kató néni: nem elutes a helyesiras ellenorzom lelkesen probalja megfejteni a Magyar szavakat
es a ahol lat nemi remenyt ott valtoztat:)
mar cask azert sem kapcsolom ki mert rendkivul szorakoztato dolog jon ki neha
a cask ot meg a less mar megszoktam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:15:46

@Andrass9: Rona Petert megnezted az ATV-n?
en nagyon le lettem huzva a multkoriban
es elmondja diplomatikusan amit en Merkelrol, meg a nemtekrol
zene volt fuleimnek'

megse vagyok olyan hulye
cask meg az allergiam....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:20:30

naszoval
holnap lecso less!!!!!!
fustolt szaraz kolbasszal
kaliforniai paprikaval
es....
meg a paradicsomon gondolkodom
asszem a nagyobb fajta job mint a roma lecsohoz
.a jobbot is tudom ket b, de kijavitja job-ra:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:40:39

@Topy: a legnagyobb gond, hogy elvittem haza es edesanyam fozott lecsot is....
ult delelott az asztalnal
ette a lecsot
en balga megkerdeztem, kobb-e ez mint az enyem?
kozolte ez egy masik etel
fasznak kell kerdezoskodni?
pedig a lecso egy nagyon egyszeru etel
meg volt orulve az anyam foztjetol

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:43:09

na ezek utan nekilatni egy lecsonak nem kis felelosseg
a kolbasznak perfektnek kell lennie

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 12:44:34

azt a polska colbasat nem tehetem bele
na ezert fogunk vezetni 1 orat...
ez amerika

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 13:10:46

@Babette .: ugyan
a makosteszta negyedora
cask most nem kivanom
a kacsa mas
azt se nagy etvasz betenni a sutobe, cask 80 dollarert megsutni es lehet Mary nem is szereti
es belegondolva az egesz szarnyas 20 szazaleka eheto
tehat a kacsa ketseges
makos less, de most lecsot akarok
ez il;yen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 13:13:25

@Babette .: most ugy gondolom
kovetkezo thanksgivinkor pulyka helyett kacsat sutunk
mert a pulyka meg szarabb
elotte nem less se kacsa se liba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 13:16:14

persze ha kacsara cserelem a pulykat meg kell kuzdenem a tradiciokkal
Mary eleg alkalmazkodo
eloptte szoba sem johet
minek sutnek kacsat?
merul fel a kerdes
a makosteszta legkesobb vasarnap elkeszul
akkor jar le a mak szavatossaga
ha mar avas akkor avas
megesszuk ugy is

Topy 2015.02.05. 14:04:45

@hagyma: vagy bedood a mélyhűtőbe

Benikuty 2015.02.05. 14:16:09

@Kató néni: szerintem inkább egy igen kedves és szeretetreméltó kismalac vagy.
A kérdésem Tivi kielégítően megválaszolta, ettől független szíves közreműködésedet fokozottan köszönöm.

Benikuty 2015.02.05. 14:17:50

@hagyma: akkor ezen is jókat fogunk mulatni, mint a technika egyéb vívmányain :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 14:18:47

@Topy: nem
kocsonyat es makot nem fagyasztok:)
kenyeret igen
kenytelen vagyok

Benikuty 2015.02.05. 14:19:14

@Andrass9: lsz. ne prejudikálj, mert az Tivit nyilván sérti, csak a tőle megszokott tartózkodás okán nem teszi azt szóvá.

Benikuty 2015.02.05. 14:20:19

@Andrass9: akkor minden uniszex lesz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 14:22:00

@Benikuty: hat nekem sokszor vices, hogy ptobal Magyar szavakbol angolt csinalni
van akinek meg a sas kabare vicces

Benikuty 2015.02.05. 14:24:16

@Andrass9: a mi kolbászunk olyan rettenetes minőségű, hogy épp most postázok belőle Szombathelyre.
Én hülye. Két óra alatt sikerült beszerezni a megfelelő dobozt hozzá. Semmi nem drága, csak szabaduljak tőle.
Tivinek is vinnék, mondjuk úgy félútig...

Benikuty 2015.02.05. 14:25:03

@hagyma: inkább az előbbi, utóbbitól kinyílik a bicskám...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 14:25:26

@Benikuty: az oceanba akarod bedobni a kolbaszod?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 14:30:24

@Benikuty: mint mondtam volt az allergiam miatt egy honapja itthon ulok
es odakeveredtem az atv-re is es a sas kabarera
tragedia
azert ha klesz idod, nezd meg rona petert az atv-n ma reggel
en azt mertem mondani Merkelnek cask a bajusz hianyzik
mintegy leroviditve a mondandomat
ez a kozgazdasz, aki nalunk lenyegesen okosabb, diplomatolis hangon kifejti ugyanezt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 14:56:31

megorulok egy lecsoert
de cask holnap less
most kinai van itthon
nincs sok hozzaallasom
dehat az elet nem habpstprta

Fenchurch68 2015.02.05. 16:32:00

@hagyma: Ez a komment a modern költészet csimborasszója :)
Szeretném, ha most mindenki beleírná a guglijába, hogy Karinthy Frigyes: Műfordítás

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:01:34

@Kató néni: viccelodunk, viccel;odunk
engem meg lehet elvisz az allergiam
majd sirhattok utanam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:07:23

de meg egy lecsot holnap megsutok
kizarolag rizs nelkul
lecsoban nagy kiraly voltam, amig anyam nem csinalt Marynek
ha benosultok KY-ba, ne vigyetek haza a felesegeteket
ez szoltam
rantottan kivul, mar alig merek valamit fozni-sutni
de holnap lecso less!!!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:09:31

ha meg elek vasarnap makosteszta
es imadja a fasirtomat is
vagyis imadta, mielott hazamentunk
nade nem adom fel:)
uff

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.05. 17:14:38

Ezek a képek sem tegnap készültek ha jól sejtem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:22:04

Szép napot!
Jók ezek az olajok, de én csak kis adagot szoktam készíteni, félek, hogy megavasodik. Egyszer valaki házalt a cégnél bolti fűszerolajjal, a kollégám súlyos pénzen vett vagy öt üveggel. Avas volt, mint a nyavalya, éppen csak nem világított a sötétben. Próbált rámsózni párat, de én sem ma jöttem le a falvédőről, elég volt egy szippantás, hogy rájöjjek a turpisságra. Öntözhette ki a cicába az egészet.
@Topy: Én újabban körmendi cserkészkolbászt használok lecsóba, egy kis füstölttel turbózva.
@hagyma: Ha darált a mák, jó eséllyel avas már. Persze, ha légmentesen le van zárva, van még esélyed.
Kaptam egy 80 dekás forma süllőt, megyek, megpucolom.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.05. 17:23:35

@hagyma:

B+, amikor hagymával főzünk, mindig sírunk.;D

Fenchurch68 2015.02.05. 17:28:37

@hagyma: Pont olyan durva, mint amikor bepasizol Borsodba, oszt' tanulhatod új anyóstól az alapokat :)
Lehetne akár Kentucky is, innen szép nyerni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:28:53

@Kató néni: ja
a fasirtot - hosszu evek tapasztalata utan kikiserleteztem- erdemes kisebb gombocokban csinalni
kicsit kevesebb fokhagyma
es kell bele majoranna
/majoranna az nem a major tamas lanya!/
macerasabb mert tobb gombocot kell gyurni
dehat valamit valamiert
en egyszer csinaltam Marynek azt a sutoben sult valtozatot, amikopr tojas van a kozepen nem jut eszembe a neve
aznap etterembe mentunk

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.05. 17:30:56

@the.man:

Benéztem a lapodba. Az öles babot nem kell korán vetni, elég április közepétől-végétől, de ha olyan az idő, akkor még május elején sem késő. Nagyon melegigényes, jó ha olyan helyre teszed, ahol északi oldalról valami védi, mondjuk egy kerítés, akkor nagyon sokat terem. Persze ez futó ban. Nagyon zsengén kell leszedni, mert könnyen magvasodik, és akkor már zölden nem jó. Jól fagyasztható.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.05. 17:32:02

@the.man:

Ezek a képek ősszel készültek, így eléggé relatív, hogy mi a nem mostanában.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:34:16

@Waka: persze lezart zacskoban van junius ota
majd kiderul vasarbnap
en megeszem az avas makostesztat is
anyukam egy etelt rontott el
a makos gubat
azt hitte az a labas a toltott kaposzta es feltette a langra
nem kicsit egett le
@látjátok feleim szümtükkel: Mary keptelen hagymat pucolni
az az en dolgom
egyszeruen dol a konny a szemebol
allergias lehet a hagymara, oszt hagyma a ferje
@Kató néni:
en cask jatekbol panaszkodom:)
ilyen feleseget cask almodni lehet
ehhez el kellett jonni ide
ez van
Te mentel par megyet en egy kontinenst

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 17:47:12

@Kató néni: es tegyuk hozza
, mar bevallotta, az elso 1-2- honapban tulajdonkeppen azt sem ertette mit beszelek:)
dehat ha a szivek talalkoznak....
az edesanyja aztan semmit nem ertett a hablatyombol, de a halalos agyan felult es megolelt es azt mondta vigyazz Theresara

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 18:28:51

holnap megyek az europai boltba a lecso vegett
de veszek sok sok kolbaszt
akarok kolbasszl tortott karajt is
mozgalmas hetvege less
hetfotol mar dolgozom

Fenchurch68 2015.02.05. 19:59:46

@hagyma: Szúrtam már el nagyon kaját, utána édes ember kezet csókolt, és megköszönte az ebédet. Megkérdeztem, hogy komolyan gondolta-e, bevallotta, hogy nem, fetrengve röhögtünk húsz percig.
Az egymás (és saját) hülyeségein hangosan nyerítés a boldog párkapcsolat alapja :)
Én se mindig értek minden kifejezést, pedig elvileg egy nyelvet beszélünk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 20:21:10

@the.man: Nagyon sok posztom csak csücsül és várja az alkalmat, hogy kitegyem. Azt nem tudnám kivitelezni, hogy minden alkalommal frissen írt poszt jelenjen meg :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 20:22:12

@Kató néni: Az se rossz, ha az ember és annak lyánya 41 év után is tud hasonlóan nevetni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 21:13:59

@Kató néni: en mindig halalra dicserem a foztjet
a ritual ugy zajlik le, ha foz
behozza talcan
maganak is persze
nem konyhai etkezok vagyunk es elmondja, hogy hat ez nem sikerult annyira
blablabla
de mindig betermelem es megdicserem
dolgozott vele, etelt csinalt
neha nem tokeletes
na so
egyszer csinaltam csulkos babot a csaladi haznal 5 testver volt ott nagyneni stb.
ugy lekozmalt, hogy ma sem tudom mi tortent
es ugy ettek mint kacsa a nokedlit
/na mar megint a kacsa:)/
szerelem es beke
ilyen egyszeru

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 21:35:39

magyarorszagon betiltottak a borotvat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 21:38:28

@hagyma: Ezt a hülyeséget honnan vetted? Bár ismerve a Fityeszt, semmi sem meglepő ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 21:58:49

@Andrass9: mivel nagyon raerek
Magyar tv-t nezek
a ferfi interjuvoltak 80 szazaleka szoros/ politikus, muvesz, elemzo, stb./

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 22:02:03

@hagyma: Látod? Én meg már el is hittem, amilyen idióta banda ez :)
Nekem nincs is borotvám, soha nem is volt. Nem tudom milyen az megborotválva, mivel soha nem borotválkoztam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 22:06:30

@Andrass9: mondtam
menny fel az atv-re
hat mindenki szoros
nalam alap napi borotvalkozas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 22:10:09

nade holnap lecso
ki vagyok ra ehezve

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.05. 22:12:05

Mary megjott
megbeszeltuk reggel 10-kor megyunk
imadom, ahogy ejti a lecsot
meg a kocsonyat
veszunk pelenkat is

Topy 2015.02.05. 22:14:28

@Andrass9: elbliccelted a honvédséget? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 07:48:06

@Babette .: És azzal mi a baj? Legalább nem fázik az arcom a hidegben :) Ja, és rengeteg időt nyertem életemben! Napi 5 perccel számolva 50 teljes nap, ha összeadod ...
Dehát gondolom láttad a fényképeket a debreceni blogtalálkozón.

Fenchurch68 2015.02.06. 09:21:05

@Andrass9: Nekem kifejezetten bejön, ha az édes ember valamiért 2-3 hétig nem borotválkozik, viszont még jóval előttem vagy tíz évig bajusza volt. Most már ő sem érti ezt a dolgot, azt mondta, akkor jó ötletnek tűnt :) Teljesen egyetértettünk benne, hogy úgy nézett ki, mint a bivalymocsoládi téesz-agronómus egy jobban sikerült nőnapi ünnepség után...
Jön hétvégére a középső leányka meg az udvarlova fesztiválozni, ugye mi lájtosan paleózunk, a lány vega, a fiú meg sok húst sok krumplival.
Azt hiszem, lesz egy nagy tepsi rakott krumpli kolbász nélkül, az köretnek is ehető, édes-csípős oldalas vele sült zöldségekkel, saláták, palacsinta, vasárnapra meg sütök pizzát.
Csak kitalálni felbecsülhetetlen, minden másra ott a MasterCard :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 09:29:24

@Kató néni: Ez tetszett :)
Gazdag ebédet készítesz az biztos! Nálunk talán vasárnap jön a fiú meg a kicsilyány. Wellington bélszín volt az első ötletem, de sem feleségem, sem fiam nem enné, ezért még gondolkodom ...

Topy 2015.02.06. 09:58:03

@Kató néni: rakott krumpli, mikor kocsonyafesztivál lesz? :)

Fenchurch68 2015.02.06. 11:24:19

@Topy: Kocsonyát csakis saját készítésűt :) (Egyikük sem eszi a kocsonyát amúgy, fiatalok még, csak a zene miatt jönnek. Miatta kaptam rá a Bohemian Betyars-ra meg Antonia Vai-ra, tegnap volt, sajnos lemaradtak róla, nehéz a gimnazisták élete.)
@Andrass9: Azért ezt nem egy nap alatt kell elfogyasztani, egész hétvégére jönnek :D Kaptam húsos csontot, több ezen is a hús, mint a csont, a csini hentesfiú félretett nekem kacsafarhát(at), úgyhogy még leves is lesz. (Nagyon vega kisleány közölte, hogy a húsleves a fán terem, abból ő is kér.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 11:54:03

@Kató néni: Jó is az a kacsaleves, mindenki tudja, a nevét meg nem kérdezi ... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 12:00:41

@Kató néni: nem tudm, mondtam-e mar a rakottkrumpli kolbasz nelkul nem rakott krumpli
nincs nekm bajom a szakallal, maganugy de tv musorba miert kell bemenni 2 napos boorostaval?
@Andrass9: na ez az igazsag
a szakallasok egyszeruen lustak
en egyszer a wellingtontol olyan beteg lettem,, hogy ihaj
sose tobbet nemm eszem
sussel nekik lecsot, rakottkrumplit meg fasirtot

Topy 2015.02.06. 12:09:20

@hagyma: darált hússal rakott krumpli rác módra - és akkor ott van egyben az egész :D

Topy 2015.02.06. 12:09:32

@hagyma: ja, se a svájci, se a francia rakott burgonyában nincs kolbász :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 12:15:28

@Topy: de enem akarok se rac se svajci se francia se amerikai rakottkrumplit
a magyarba kell kobas:)
a tobbi masik etel
uff

süllőcske 2015.02.06. 12:19:56

@Andrass9: És ha vegyes szupernyársakat sütnél, jó, grilles körettel? Azt mindenki szereti, szerintem.
És használhatnád az olajokat, páchoz, sütéshez.
Egy jól kitalált nyárskompozit bárkit el tud bájolni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 12:22:53

@Topy: ja es ezt sem vegyesen:)
cask sorjaban
na mindegy ma meg less a kolbasz, de Mary kitalalta, hogy szombaton van piac es igazi paradicsomot meg paprikat akar
ugyhogy ma sem less lecso
cask holnap
csillogott a szeme az otlettol es piacra akar menni
tehetetlen vagyok, pedig megorulok egy loecsoert

süllőcske 2015.02.06. 12:23:13

@Topy: Rácponty is rakva vagyon..
Egyébként én is tágan értelmezem a rakott krumplit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 13:26:07

@süllőcske: Ez jó ötlet! El kell gondolkodnom még rajta, miből komponáljam, de már van egy elképzelésem. most már csak azt kell kiderítenem, hogy jönnek-e egyáltalán, mert ez nem olyan egyszerű. A kicsilyány táncol szombaton meg vasárnap éjjel is ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 13:28:11

@hagyma: Lecsót februárban??? Komplett vagy? Vagy fizeted a friss paprikát, paradicsomot, amik ráadásul teljes ízhiányban szenvednek? Nem raktam el télire, mert nem termett elég paradicsomom, köszönhetően a paradicsomvésznek. A marokkói paradicsomnak és paprikának nincs se íze se bűze ...

Benikuty 2015.02.06. 13:31:44

@hagyma: egyébként meglepő a repertoárod, ha arról van szó, éppen mit miért nem csinálsz meg. Semmit nem változtál, szájhős vagy mind a mai napig. :D

Benikuty 2015.02.06. 13:34:04

@Andrass9: Tivinél ez nem számít ;)Lényeg, hogy dicsekedjen, aztán természetesen semmi nem lesz belőle...idézzem a közelmúlt "fenyegetéseit"? :DD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 13:42:11

@Andrass9: hat ezert kell nekemm varni holnapig a lecsora, nade a fasirt petrezselymes ujkrumplival?
@Benikuty: a nejem azt mondta kimegy woodfinbe es ott vesz paprika es paradicsomot, mert az job mint a bolti
/amugy komolyan azt gondolod, hogy nekem dicsekves, hogy sutottem e gy lecsot?/
lecso holnap less Mary miatt
@the.man: en nem tudom mit akar a piacon februarban, de aszonta, ma megvesszuk a kolbaszt a lengyel boltban, holnap o szerzi be a hagymat parit paprika es sussem szombaton
merek en ellent mondani a nejemnek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 13:45:51

@the.man: es sut hozza kenyeret
hogy ma mit eszunk azt nem tudom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 14:46:38

@hagyma: Mákostésztát? Vagy az már csak igéret marad?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 14:50:18

@Benikuty: Ezt jól látod :) Én már csak heccből cukkolom. Szerintem a lángost sem csinálta meg ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 14:50:19

@Andrass9: az vasasrnap mar mondtam
lehet ma kint eszunk
reggelit csinal
holnap piacra akar menni a hozzavalokert
de a kolbasz ma meg less
en is kivancsi vagyok milyet arulnak, de megyunk
6eve voltam ebben a boltban
akkor eleg lepukkant volt es draga
hireim szerint, most jo
kiderul
gyulai is van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 14:53:27

@Andrass9: llangos kocsonya meg volt
langos nem sok
kocsonya sem
hat az allergiam....
a lecsotol nem menekulhetek
felcsillant a szeme
holnap megy a piacra
ma megyunk kolbaszert
1 ora vezetes
ebbol mar nem bujok ki
ammellett megorulok egy lecsoert

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.06. 15:08:50

@hagyma: rendelj pizzat. Ellent mondani meg nyugodtan, csak magyarul és halkan.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 15:18:54

@the.man: sosem emelnem fel a hangom
magyarul csaka kocsiban szoktam beszelni
nem vagyok pizzahivo
megyunk a kolbaswzert, biztos talalok etket a boltban
pl ruszliban gondolkodom
de nem tudom a valasztekot, majd beszamolok, ha van ra erdeklodes:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 15:22:51

@the.man: Marynek sosem mondok ellent
mondjuk ma csunyan neztem ra, csinaljuk a rantottat, vagom a hagymat
vagnam a szalonnat
es a szalonna a fagyasztoban.....wtf
lefagyasztotta a szalonnat
KY-bol sose, de sose

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.06. 15:42:09

@hagyma: :) érdekes az életed azt kell, hogy mondjam. Írhatnád a blogod tovább.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.06. 18:22:30

Szép napot!
Itt kész a halászlé alap, holnap belefőzöm a szeleteket, vettem hozzá jó kis nagyvázsonyi kenyeret. Poszt lesz mellé másodiknak.
Tegnap elromlott a WC öblítő, szóltam a szakinak, volt kolléga, jól dolgozik és olcsón. Megbeszéltük, kettőkor csapódunk. Ma ünnep volt, korábban elengedtek. Hívom, hogy korábban végzek. Akkor találkozzunk a sörözőben. OK, csak elmegyek előtte lottót venni. Már akkor gyanús volt a hangja, mire odaértem, pocsolya részeg volt. Alig tudott felállni a hokedlire, hogy megnézze a tartályt, kétszer visszahuppant, segíteni kellett neki. De megcsinálta. Pikk-pakk. Kicsit tekert, húzott itt, csavart ott, és lőn. Egy buznyákot nem fogadott el, hercigen beesett a liftbe és húzott haza.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.06. 18:27:00

Jó estét!
Nekem nagyon jó lett, megfőztem az év vacsoráját.

Volt egy sült tyúkmell a hűtőbe, és ahhoz kellett valamit kitalálni. Eszembe jutott Andrass9 gyöngyöse, és amit én szoktam belőle főzni,ettől össze is áltt a recept.

Hagyma-fokhagyma-kacsazsír-bors-összepárolva, rádobva egy nyegyed nyers, laskára vágott káposzta-pirítás, majd tokaji furmittal felöntöttem-födő alatt párolás. Közben tyúkmellet és a kocsonyás levét rátettem ( húst két darabban )- összeforraltam, - húst kivettem.
A félig főtt káposztára 3 félmarék mosott rizst tettem amit kevés vizzel öntözgetve puhára pároltam fődő alatt, közben kevés vegeta-só ment a keverékre. Amikor a rizs még roppant egy kicsit, a felszeletelt húst vissza tettem a lábosba, lefedtem és letakartam ruhával. Negyed óra után valami szenzációsan finom vacsorával örvendeztettem meg magam.
Ui. száraz fehérborral finomabb, de nem találtam csak a furmintot, ami félédesnek volt írva, de valójában nagyon édes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 18:41:35

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem te a csehektől származol, annyi káposztát eszel :)
Érdekes a recept, nekem mindig gond a maradék sült. Mondjuk nem a baromfimell - az nem marad :) A rizs belekeverése nagyon tetszik. Lehet, hogy egyszer meg is próbálom?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 18:42:57

@Waka: A szakembert nem érdekli, hogy józan-é vagy részeg! Egyszerűen a zsigereiben van a szakma, csak le ne essen közben :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 19:05:59

@Waka: nekem mikor Egerben a kocsmamat epitettek..
konkretan megyek be
nagy horkolas
a vizes szaki a konyhai mosogato alatt villaskulccsal a kezeben elaludt matt reszegen fenyes nappal
de nem ugy hogy cask a kezeben
a kulcs rajta volt ott valamin es jobb keze fuggolegesben a kulcson
na megyunk az orosz boltba kolbaszert

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.06. 19:24:23

Paleoztam is egy desszertet: nagyon érett ( kívül fekete ) banánt összetörtem villával, raktam bele egy adag gesztenyemasszát, összekevertem, majd tálkába tettem kevés vízben felfőzőtt és kihült aszalt sárgabarackot, arra a banános-gesztenyés masszát, a tetejére megint barackot. Mehetett volna rá tejszínhab is, de az este már sok a jóból.

Szóval az aszalt sárgabarack kevés vízzel kislángon felfőzve nagyon jó.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.06. 19:28:20

@Waka:

Máskor is főztem már hasonlóan káposztás boros húsos verziót, de most a rizs miatt a káposzta leve kellemesen selymes lett, és a bor csudásan finommá tette ( majdnem rizotto szerű lett, csak nem volt benne sajt, ami egyébként még mehetne is bele ). Azt hiszem gyakrabban fogom együtt főzni őket ( meg muszájból is, nem csak az íz miatt, mert lisztes ételt nem eszek ).

Benikuty 2015.02.06. 19:36:20

@Andrass9: ráavasodott. Nézném, ahogy tolja magába fancsali ábrázattal :D

Benikuty 2015.02.06. 19:37:48

@the.man: ott sem spórol az igérettel :DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 20:04:07

@látjátok feleim szümtükkel: Ez most bolti vagy házi sárgabarack? Évek óta próbáljuk megaszalni a sárgabarackot, de soha nem sikerül.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.06. 20:17:05

@Andrass9:

Saját termés, sokáig aszalódott, mert ez csak felezett, de csináltam szeletelve is. A nagyobb fajtát szelteltem, mert az kevésbé volt lédús
( nem volt túlérett ).
Most cukor nélkül annyi vízben amennyi ellepte felforraltam, és hagytam kihülni, így jól megszívta magát és kellesen édes is lett. Most nagyon örülök, hogy aszaltam.

Egyébként nem magas hőfokon kezdtem aszalni, majd amikor már kezdett kiszáradni, akkor emeltem a hőt.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.06. 20:19:59

@Benikuty: nem olyan szegény ő, hogy ígérni sem tudjon. :) Mondjuk ezt az oldalát nem ismerem.

Benikuty 2015.02.06. 21:14:28

@the.man: bszki, a szánból vetted ki a szót :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.06. 21:26:17

@hagyma: Megállt gondolkodni.
@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon jól hangzik, fotózhatnál főzés közben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 21:34:24

meg vana 4 par gyulai:)
orosz ruszli
igazi kefir
par halkonzerv
debreceni /most fozi Mary/
magyarbol meg volt teliszalami turista kenomajas
nem kivanom
az allergiam ugye....
ja meg vettem Magyar picklet, mert Mary akarta
hat nem olcso bolt
nade a koil;basz eleg less a holnapi lecsohoz es egy kesobbi rakottkrumplihoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 21:41:22

en tenyleg ritkan fozok, de lecso holnap less!!!!

Fenchurch68 2015.02.06. 22:35:39

@hagyma: A kedvedért a rakott krumpli egyik felébe tettem kolbászt. (A másik felébe meg a lányom kedvéért nem teszek.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 23:11:05

@Kató néni: mi a Baja alanyodnaka kolbasszal;)?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.06. 23:14:59

@Kató néni: de azert megtisztelo, hogy a kedvemert a felet kolbaszorsa csinalod:)
fott tojas
tejfel
kenyer!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.07. 08:25:30

@hagyma: Látszik, mennyire figyelsz oda másokra ...

Fenchurch68 2015.02.07. 08:56:35

@Andrass9: Tudja ő, csak szerintem egy nem tökéletesen sikerült szexuális utalást próbált elhelyezni :)

Benikuty 2015.02.07. 10:11:57

@Kató néni: ...mert koktélvirsliről van szó? ;)

Topy 2015.02.07. 11:17:28

@Andrass9: no, ne picckájjátok má'! :)
volt ott némi áthallás meg egy huncut szmájli!

Topy 2015.02.07. 11:27:25

topybear.hu/img_2270.jpg
diós, kakaós, fahéjas és mákos :)
süti beállítások módosítása