Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Keleti leves

2015.02.03. 07:00 Waka

Kistesó megjött a messzi Kínából és hozott egy merítésnyit a mesés kelet kincseiből. Friss gyömbér, szárított gomba, üvegtészta, rizsecet, tea és még ki tudja, mi rejtőzött a poggyászában, ami szerencsésen átcsúszott a vámon. Legott be is indult a fantáziám, mennyi finom étel fog ebből készülni. Elsőként egy zamatos levesnek veselkedtem neki.

12.jpg


Hozzávalók:
- két szép sárgarépa julienne-re vágva
- egy kisebb fej karfiol kis rózsákra szedve
- egy fej vöröshagyma laskára vágva
- három gerezd fokhagyma vékonyra szelve
- egy diónyi gyömbér felkockázva
- egy evőkanál sárga currypaszta
- két maréknyi szárított gomba (jelen esetben fafülgomba és Lily mushroom)
- öt dkg üvegtészta (én egy spagettivastagságú tésztát használtam, Shibali márkájút a kies Hebei tartományból)
- egy evőkanál szójaszósz
- egy teáskanál házi csilikrém
- egy öntésnyi házi paradicsomlé
- egy teáskanál cukor
- só
- olaj

3.jpg
Reggel - mielőtt munkába indultam volna - forraltam egy lábos vizet, és külön edényben leforráztam a gombákat.

1.jpg2.jpg
Mire hazaértem, a gombák szépen megdagadtak, leszűrtem őket, a Lily levéből félretettem kicsit. A tésztát beledobtam egy lábos forró vízbe, hogy megduzzadjon. Amíg dagadozott, összemetéltem a hozzávalókat.

4.jpg
A hagymát kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a gyömbért, azon is pirítottam kicsit, végül a fokhagymát is megfuttattam.

5.jpg
Hozzáadtam a currypasztát, azon is pirítottam egyet, majd egy deci gombaáztató lével felöntöttem.

6.jpg
Beletettem a csilikrémet, a szójaszószt és a paradicsomlét.

7.jpg
Alaposan összeforraltam, majd hozzáadtam a Lily gombát és a sárgarépát, felöntöttem kevés vízzel és párolni kezdtem. Lily elég szívósnak tűnt, még így beáztatva is, ezért került már jó elején bele az ételbe.

8.jpg
Mikor a sárgarépa kezdett kicsit összeesni, beletettem a karfiolt is, és felöntöttem vízzel, sóztam és kevés cukorral ízesítettem.

9.jpg10.jpg
Ahogy a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam a fafülgombát és a leszűrt tésztát, egyet forraltam rajta, és elzártam a gázt.

11.jpg
Jó kis könnyű leves sikeredett, elég volt három evésre. Vittem kóstolót egy ismerősnek, nagyon ízlett neki.

13.jpg
Legközelebb a White fungus (Snow ear fungus) kerül sorra.

91 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma szójaszósz gyömbér karfiol sárgarépa üvegtészta fafülgomba currypaszta lily mushroom white fungus

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr127133229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 07:15:06

Szeretem! Tetszik! Ide vele!!!
Karfiolt még nem láttam távolkeleti kajákban, de azt is imádom, ezért nem bánom, ha van benne :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 07:16:44

Csak egy tanács: Úgy gondolom, hogy a csilikrém is szerette volna, ha picit lepirítod, mielőtt a gombalével felhigítod.

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.03. 08:36:52

Tegnap este egy kínai szakács tanítgatott egy magyar nőt a paprikán kínai húslevest főzni, és ő is lepirította a paradicsompürét, meg a csilikrémet.

Biztos ízes lett ez a leves a pirítás nélkül is, a kinézete nagyon biztató.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2015.02.03. 10:17:22

@Andrass9: Nekem is ez jutott eszembe, de mintha éppen a te egyik posztodban lett volna karfiol egy "keleties" kajában. De az is lehet, hogy vendégposztoló volt.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2015.02.03. 10:17:53

@látjátok feleim szümtükkel: Paradicsompürét én is lepírítom kicsit még a paradicsomleveshez is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 10:31:35

@hajdulaszlo: Az egy indiai karfiol-vöröslencse curry volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 10:52:05

@hajdulaszlo: Persze az is távolkeleten van, igazad vagyon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.03. 11:20:26

az en viszonyom erdekes ezekkel a konyhakkal
van mikor egy hetig cask kinait, japant vietnamit eszek
utana meg nem kell honapokig

Benikuty 2015.02.03. 11:41:13

nagyon ott kell lenni, mert a karfiol hajlamos rá, hogy orvul belopakodjon az az abszolut lehetetlen helyekre...mint a kakukkmadár :D

Benikuty 2015.02.03. 11:43:48

@hagyma: ha te követed el, akkor az egy hét már hőstettek hosszú soraként értékelendő. ha nem, akkor még inkább tekintettel a NAglutamát bombára...

Topy 2015.02.03. 12:08:51

@Andrass9: látod, pedig arrafelé mindent megesznek - pláne aminek négy lába van és nem asztal - , de karfiolt még ők sem! ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.03. 12:32:41

@Benikuty: oh semmi hostett
azt nagyon elveztem, mikor a kinai kajaldaban mondtam, hogy tegnap japant ettem
erre az egesz szemelyzet rohogogorcsot kapott es kozolte, a japanok cask szushit tudnak csinalni

Benikuty 2015.02.03. 13:39:51

@Topy: egyszer rég, kemény két napos nembambizás után a ramenben láttam az iszlám félholdat, de lehet, hogy Petőfi elveszett fél fuszeklije volt...

Topy 2015.02.03. 16:14:51

@Andrass9: az is fraktálzöldség! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.03. 17:23:22

Szép napot!
@Andrass9: A karfiol hirtelen jött ötlet volt, valami kellett a répa mellé és azt lehetett éppen kapni az ábécében. A paradicsomot én is le szoktam pirítani, de a csilinél ez eszembe sem jutott. Majd legközelebb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 18:36:46

@Waka: Jóestét!
Most már van annyi saját csilikrémed, sárga curry pasztád, hogy bármikor tudsz távolkeleti levest főzni, csilit pirítani :) Teszel bele csepp citromot vagy lime-ot, citromfüvet és máris egy másik íz. Picinyke darab halat vagy rákot, újabb két leveske.
Én pl. most csirkemellcsontból leveseztem, mert a hazai multiban igen liberálisan filézik a csirkemellet. Súlyra majdnem több hús jött le róla, mint a csont maga.
Mitől lehetett, hogy olyan sárga volt a hús és a zsírja is? Kurkumával etették?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 18:37:18

@Topy: Szerintem nincsenek barátságban az elvontabb matematikával ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 18:38:01

@Benikuty: Az utóbbit talán róka kisasszony kisérte volna vissza, nem?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.03. 18:48:42

@Andrass9: hol lehet kapni pesten citromfüvet?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.03. 21:01:21

@Andrass9: Megpróbálom, most a White fungushoz találtam egy jó receptet, az lesz a következő. Árulnak csirkemell csontot külön?
@Babette .: Ázsia BT. www.azsiabt.hu/elerhetoseg Holnap megyek, hozzak?

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.03. 21:09:19

@Waka: nem köszönöm, nem nekem kell, hanem egy ismerősömnek, aki most jön haza egy időre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 22:17:17

@Babette .: Bármilyen ázsiai boltban (Ázsia BT a nagycsarnok mellett, Fény u. piac alagsora), vagy indiai vagy szir boltok (nagykörút-Wesselényi sarok környéke, Lövöház utca) Most ezek ugranak be.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 22:19:10

@Waka: Igen, lehet kapni mellcsontot magában. Piacon csirkésnél, akik maguk csinálják a filét, vagy hiperben elörecsomagolva. Én most a helyi magyar multiban vettem 150 Ft/kg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 22:26:09

@Waka: Ha már úgyis az ÁzsiaBT-nél vagy, beugrasz a Nagycsarnokba a baromfisokhoz, biztos kapsz mellcsontot.
Ideális alapanyag a távolkeleti levesekhez!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.03. 22:26:54

@Babette .: Nem olcsó: 300 Ft körül van 1 darab.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.03. 23:02:27

@Andrass9: Megnézem, ha lesz rá időm. Csak egy villámra megyünk, meg máshoz is kell igazodni szokás szerint.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 08:24:47

@Waka: Gondolom otthon is van baromfi üzlet. Ha jól emlékszem, szoktál néha csarnokba menni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:11:47

ilyet meg eletemben nem hallottam, hogy valaki csirkemelcsontot keres
hat megveszed azta ***** csirkemelett
es kifilezed

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:12:50

Szép napot!
@Andrass9: Üzlet van, csont nincs.
Közben megjöttem. Vettem libaszárnyat 300-ért meg csirkeszárnyat 330-ért. Egy helyen volt csirkemellcsont, de, mintha a kutyától vették volna el, csupa cafrang volt. 148 volt a narancs, a citrom és az Idared a Nagycsarnokban, vettem valamennyit. Most főzök egy krumplifőzeléket holnapra.
Vettem citromnádat az Ázsiában, meg egy kis érdekességet későbbre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:15:01

bar nekem az is ertelmezhetetlen, hogy a levesbe miert nem lehet amellett husostol?
de ha kulonlegesseg akkor a hus reszet kirantod....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:17:20

@Waka: hat ezt mondom
kiszedik a hust eladjak
ott marad a csont
ami mar tulkeppen szemet
csinald te

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:24:39

nekem a kedvencem a csirkehuslevesbe a zuza volt meg sziv
meg is kaptam minddig mert en voltam nagyim kedvenc unokaja
a majat sem vetettem meg
de csirkemellcsont????
jo a noverem szerette a labat szopogatni es ettol meg szeretem
mar a noveremet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:27:43

Maryt kirazna a hideg ha fott csirkelabat kellene szopogatnia:)
pedig videki jany

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 17:50:16

mondjuk O a zuza vagy koromporkoltet sem eszi meg
belsosegekrol ne is beszljunk
kellett nekem is par honap mig rajottem, hiaba mondom, hogy a pacalporkolt jo.....
de nem neki
pedig jo
a tortenetben a legnagyobb erdekesseg, hogy mar en sem akarok belsoseget enni
szoval a hatasok mukodnek
pedig nem beszelt le rola
gondolkodtam, mit gondol O es rajottem nem feltetlen kell az allatok belso reszeit enni
vegik nem leszunk
de nagyon odafigyelunk, honnan veszunk hust
nem akarok olyan csikrkecombot enni, aminek nincs meg a porcogoja
\magyaran nem veszunk ketrecben tartott csirket

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 17:51:56

@Waka: Nagyon rég jártam a nagycsarnokban, fogalmam sincs melyik a jó baromfis. Elég szép tud lenni, amit a madarasban veszek a kutyának, de a mostani kiemelkedő volt. Olvasd el a 9-re betett posztot róla :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 17:53:52

@hagyma: A melle húsára nincs szükség bizonyos levesekhez. Én rendszeresen veszek mellcsontot - ha visszanézel a blogon, sok Thai levest főztem már a segítségükkel. Ráadásul nem is szeretem a csirkemellet :)

Fenchurch68 2015.02.04. 17:55:19

Most kicsit bőgök, az én kutyámnak már többet nem kell csirkemellcsont meg kacsafarhát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 17:58:13

@Kató néni: Most ment el? Részvétem, és megértem ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:02:33

@Andrass9: a jo baromfis falun. tanyan farmon van
nem csarnokban
eg es a fold
/ezzel nem mondom, hogy sosem veszunk le talcas csirkecombot az Inglesben/
de mikor a farmso csajtol veszem a tojast....
ha vezetek 20 merfolddel tobbet farmer boltba....
hat oriasi a kulonbseg
de mar akkoris ha itt a varosban agreenlifeben vasarolunk

Fenchurch68 2015.02.04. 18:02:50

@Andrass9: Tegnap reggel, lejárt a szavatossága, most már valami nagyon jó helyen rohangál vissza az eldobott labdákkal. Remélem, a fenti macskákat békén hagyja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:07:13

@Andrass9: en se
de valamit lehet veluk kezdeni arra gondoltam, tehat kizarolag csirkemellcsontra nem vadasznek
meg nem vagyok keszen egy 45 perces koncertre
@Kató néni: nekem egy kutyam volt
tisztes kort ert meg
es sosem tobbet

Fenchurch68 2015.02.04. 18:07:41

@Topy: @Andrass9: 14 éve ült le a kapu elé, szólt, hogy ő az én kutyám szeretne lenni. Soha nem akartam volna utcáról bejött sztahanovista felnőtt kan német juhászt, de hát úgy látszik, ez nem kívánságműsor.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:09:56

@Kató néni: mert sosem tobbet nem akarok szeretni valakit, akit tudom, hogy el fogok vesziteni meg eletemben
mancinak hivtak
spaniel volt

Topy 2015.02.04. 18:19:52

@Kató néni: kiválasztott téged és ezek szerint nagyon jól választott, mert igen szép kort élt meg (pláne, hogy német juhász)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:27:10

@Andrass9: ah
amugy az en problemam, ha lehet annak nevezni, mert nem az, cask faj
40 eve nagyanyu kimnet a piacra
vett 2 elo csirket
es igy
szamomra valami elromlott
etkezesben es foleg erkolcsokben
ez van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:28:55

annyi szerencsem van, hogy Mary nalam is konzervativabb:)
O az en tamaszom lelkileg

Fenchurch68 2015.02.04. 18:29:58

@hagyma: Ez ellen senki sem védett, akinek van kutyája/macskája/felesége/férje/gyereke/anyja/apja/aranyhörcsöge satöbbi. Úgyhogy inkább szeress mindenkit, aki körülötted van, amennyire csak képes vagy rá.
(Elnézést kérek, a mai Coelho/Müller idézetünket hallották, kérjük, kapcsoljanak ki.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 18:35:24

@Kató néni: Nagyon klassz élete lehetett veled! Biztos nem piszkálja az én macskámat (se) odafenn. Kb egyidősek lehetnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:36:38

@Kató néni: ettol ne aggodj
talan tul is szeretem oket
de kutyam nem lesz tobbe
te akarsz?
na ugye...
madaretetom van, nevrol ismerem a madarakat
hazikedvenc nem kell soha tobbe
se macska se kutya se horcsog

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 18:43:30

a mokusokkal van baj
kiirjak hogy totalisan mokusmentes madereteto, de errol nem ertesitik a mokusokat
toluk sem sajnalom a kajat, cask tul mohoak
kifejezetten agressziv allat
es igy a madaraknak nem jut sokszor

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 18:56:10

@hagyma: Ez a szürke mókus (squirrel) itt is kezd elterjedni és kiszorítja a vörös mókusokat. Nagyon agresszív fajta :)
Barátaink vettek olyan madáretetőt, ami tényleg mókusbiztos volt. Mulattunk rendesen, mikor a mókus rámászott, az etető meg a súlyától bezáródott. Elég sokáig próbálkozott, mielőtt feladta ...

Fenchurch68 2015.02.04. 18:59:27

@hagyma: Nekem mondod, hogy a mókus agresszív? Engem egy meg is harapott, három napot kellett várni az eredményre, nem volt-e veszett, életem leghosszabb három napja volt :)
Nálunk volt kutya, macska, hörcsög, patkány, egér, papagáj, teknős, gabonasikló, madárpók, béka, sün. Hálistennek az akváriumot megúsztam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:13:56

@Kató néni: Nagyon sajnálom. Nem tudom, mit kellene mondani.
@hagyma: Igazából az a bajom, hogy nálam a csirkemell nem fogy. Talán egy-két ételt tudok elképzelni belőle. Nagy baj nincs. Nincs mellcsont, van helyette más, sőt, bizonyos tekintetben jobb. Fejben már összedobtam egy príma miacsodás bigyót, kevés hogyishívjákkal, gazdagon.
Kész a főzelék, sütöttem mellé két szál kolbászt a biztonság kedvéért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:19:44

@Andrass9: mokusbiztos madareteto nincs
errol kar vitat nyitnin
@Kató néni: nalam volt kutya, horcsog, teknos, akvarium kb 5
bagoly
namost azt mondom nem kell tobbet ilyesmi
az is kozrejatszik, hogy itt jelentos allatvilag van hazon kivul
decemberben egy medve setalt el a haz elott
volt hogy uldogeltem az erkelyen es egy roka kavart el
madarvilagrol ne is beszeljunk
es meg a tobbi
az allatvilag teljesen mas mint otthon

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:22:49

@Waka: hat ha nem szereted nem szereted, pedig jo az kirantva frissiben szendvicsbe
es akkor szendvics is van meg csont is
/jelzem nem vagyok csirkemellparti, szarny es comb de mar ert kellemes meglepetes mell ugyben is/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:31:03

a vadpulykakrol es a teknosokrol nem is beszeltem
itt szorakoznak a belvarosban

susztertangó 2015.02.04. 19:37:09

@hagyma: Gondolom elkerülte a figyelmed a tényszerű leírás, hogy a mókus súlyától bezáródott a madáretető.Különben érthetetlen a Virág elvtársi szófordulatod. Kevésbé finoman, már megint bunkó voltál.Ha nem érted miért mondom szívesen elmagyarázom.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::@Waka: Ica telefonba morgott, hogy már megint csirkemellel kísérletezek, amikor elégszer tapasztaltuk, hogy cipőtalp.Ez lesz vasárnap.
chiliesvanilia.blogspot.hu/2014/08/sziciliai-padlizsanos-csirke.html

susztertangó 2015.02.04. 19:39:44

@Waka: "...két szál kolbászt a biztonság kedvéért." 3 csirke alsó comb és 6 szárny ugyan ez okból a fagyasztóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:44:00

@susztertangó: en nem szoktam bunkozni
masok szokasa
namost nem tudom hany szurkemokussal volt kapcsolatod
szerintem zero, de ez mindegy
ezek mindent kinyitnak
log lefele es zabal
a legszupermokubiztosmadaretetom van
es akkor is eszik belole
ez egy ilyen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:45:14

itt meg itt elnek
ide szarik az erkelyemre
hagy tudjam mar jobban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 19:53:15

a mokusnal talan cask a medve durvabb
vagyis hat ugye a felepites miatt differencia van
de teljesen medvebiztos szemetesek vannak az aerdoben
maci laci az nem a fantazia szulemenye
viszik a kajat
a piknikk kosarat akar

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 19:57:54

@Kató néni: Nekem meg volt akváriumom, de meguntam. A macskám tavaly tavasszal aludt el, még nem akarok másikat.
Szerencsére a lökött kutyánk jól van!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 19:58:47

@Waka: A hogyishívjákból egy kanálnyival többet tegyél bele!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 19:59:46

@hagyma: Fogalmazzunk úgy, hogy te még nem láttál mókusbiztos etetőt. Így nem lenne olyan irritáló a mondatod, jó?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.04. 20:01:42

@susztertangó: Ennek az az előnye, hogy az apróra vágott csirkemell eltűnik a sok finom egyéb anyag között! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:07:59

@hagyma: Nem mondtam, hogy nem szeretem.
@susztertangó: A "biztonság kedvéért" nem a felhalmozott készletekre vonatkozik, hanem a főzelék "tápértékének" növelésére.
@Andrass9: Hallgattam rád, vettem még egy kanalat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:18:33

@Andrass9: nem lattam, mert nincs
hogy ebben mi az irritalo azt nem ertem
kiserletek vannak az teny
@Waka: hat akkor meg vessel csirkemellet, less szendvicsed is csirkemelcsontod is
erre probaltam utalni
mert azt irtad a csirkemelcsont egy szemet volt
namost ha frisset vewszel ez nem fordulhat elo

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:21:46

najo, ha 1 centis luk ban a cinkeknek, vagy ha a szobaban a papagaj etetojerolo beszelunk, akkor nem kizart
minden egyeb mas helyre a szurkemokus bemegy

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.04. 20:30:32

@susztertangó:
"Kevésbé finoman, már megint bunkó voltál."

te valami párhuzamos világban élsz, mitől lenne az, hogy "mókusbiztos etető nincs"?

ha én mondtam volna, röhögnél.
de hagyma csípi a szemed.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.04. 20:31:44

@hagyma: de azt írta, bezáródik. akkor mindegy, mekkora a luk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:35:00

@Babette .: jo
de ne keverjuk a csapdat a madaretetovel
mokuscsapda sokfele van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:39:04

van aki meg is eszi
a mokust
akkortisztazzuk egy normalis varosi madaretetot nem lehet mokusmenmtesse tenni
megneheziteni meg tudjuk a dolgukat, nem kerdes
15 eve mokusok kozott elek
csapda az mas
foghatnek naponta
de nincs ra igeny:)

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.04. 20:41:48

@Andrass9:

Kivételesen a mókusbiztos etető kérdésében hagymás az ügy. Láttam egy filmet amely pont erről szólt, no olyan helyzetet nem sikerült kialakítani, hogy a mókus ne ment volna bele az etetőbe.:D
Magyarul eszméletlenül életrevaló jószág, szenzációs a megfigyelőképessége, és az ügyessége.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:43:48

Mary el is valna, ha el kezdenek mokust grillezni
allitolag patkanyhoz rokon allat es az ize is
szeretem oket nezni, cask nem kedvelem az agresszivitasukat
egymassal szemben is
vannak itt olyan harcok az erkelyen....

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.04. 20:44:13

Állítólag a mókushús ízletes.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:49:53

@látjátok feleim szümtükkel: az en etetom az ereszrol log le
kb 1 centi alul a nyilas a magoknak
a tobbit fa es uveg fedi
szerinted?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 20:53:16

@látjátok feleim szümtükkel: hat en nem tudom, de valoszinu kihagyom az eletembol
a bolenyhus is nagy csalodas volt, de azt ki kellett probalnom
de ilyen szoros izeket inkabb nem

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.04. 21:17:43

@hagyma:

B+ a szőrt le szokják róluk rántani felhasználás előtt. A marha és a birka, meg a nyúl is szőrős, mégis falják a népek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.04. 21:46:25

@látjátok feleim szümtükkel: hazinyul sem johet szoba/ bocs babette/ mokus se
se kutya se macska
a marha nem igazan hasonlo kategoria
a birka nalam hatareset, leginkabb nem eszem
tudom a csirke meg tollas
ez van
izlesek es pofonok
hus ugyben nalam
marha-csirke-diszno-hal-esetleg vadak, bar jelzem nem vagyok vadrajongo
igaz egyszer ettem olyan szarvasmajat hjogy megszolalt

látjátok feleim szümtükkel 2015.02.05. 08:15:58

Tudod megy az ember az úton, amiről azt gondolja, hoyg síma, oszt nem néz a lába alá. Közben az úton van egy gödör, belelép, és hasra esik. No ez a párhuzamos. Orr fenn, lyuk lent. Sose közelítenek egymáshoz.:D

susztertangó 2015.02.05. 14:14:11

@látjátok feleim szümtükkel: Be kell pörölni a Zönkormányzatot nem kátyúzott.Egyébként nagyon helyes, nem kell az orrot minden likba/lyukba beledugni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.05. 21:03:00

@susztertangó: De nem is kellene oly magasan hordani :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.06. 07:44:44

@látjátok feleim szümtükkel: Heston külön expedíciót indított (talán Szlovéniába?), hogy peléket gyűjtsön valami vacsorájához!
süti beállítások módosítása