Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tejfölös-, szalonnás-, hagymás tekercs

2015.01.14. 07:00 Waka

Úgy kezdődött, hogy az Ünnepek előtt vettem két pohár tejfölt. Egy kellett a töltött káposztához, egyet meg vettem a biztonság kedvéért. Eljött a január, a zabálástól pont a pirosba ért a mutató az összes létező műszeremen, ezért csak egy könnyű levest főztem sok zöldséggel és éppen csak jelzésértékű csirkefarral, meg palacsintát sütöttem mellé. Főzőcske közben felderítettem a hűtőt, és kénytelen voltam megállapítani, hogy az ott megbúvó tejfölnek bizony rohamosan közeleg a lejárati ideje.
- No - gondoltam-, összedobok valami sós péksüteményt, meglesz belőle egy-két napra a reggeli.
Az eredeti koncepció egy kifliféle volt feltekerés előtt tejföllel kenve, és megszórva némi szalonnával meg hagymával, de ahogy ügyködtem, a főzés többször is meredeken irányt váltott. A végeredmény egy tejfölös-, szalonnás-, hagymás tekercs lett.

10.jpg


Az előzetes terveknek megfelelően kiflitésztát gyúrtam. 2 deka élesztőt felfuttattam 2 deci langyos tejben, amibe egy kiskanál cukrot is tettem. 20 deka réteslisztet és ugyanannyi búzafinomlisztet összeszitáltam, egy teáskanál sóval ízesítettem, és összemorzsoltam kb. 10 deka vajjal. Az élesztős- és még valamennyi tejjel puha tésztát gyúrtam belőle. Liszttel megszórtam, és letakarva a radiátorra tettem kelni.

12.jpg1.jpg2.jpg
Találtam egy darabka kolozsvári szalonnát a fagyasztóban, apró kockákra vágtam. Valahogy keveselltem, akadt még ott egy kevés kenyérszalonna is, azt is felaprítottam. Na, itt kezdődtek a gondok. Így már rohadt sok volt. Mindegy, akkor hagyma is több kell.

3.jpg
Két közepes fej vöröshagymát kockára vágtam, a szalonnát egy kanál zsírral megsütöttem, majd hozzáadtam a hagymát, és megdinszteltem.

4.jpg
Mikor szépen megpuhult, rájöttem, hogy kifli ebből nem lesz, egyszerűen nem lehetne rendesen beletekerni ennyi anyagot. Hozzáadtam hát a tejfölt is, és kicsit összeforraltam.

5.jpg
Persze addig spekuláltam meg szerencsétlenkedtem, hogy a tészta majdnem kimászott a tálból.

13.jpg
Kettéosztottam a tésztát, és akkorára nyújtottam, amekkorára csak a deszka engedte.

6.jpg
A tejfölös massza nagyjából felét rákentem, feltekertem és cirka három centi széles szeletekre vágtam.

7.jpg8.jpg
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket és 3-as fokozaton nagyjából 25 perc alatt megsütöttem.

9.jpg11.jpg
A második adagot kicsit elszúrtam, a tölteléket nem igazán sikerült jól elosztani és elég sok jutott bele. Ez még nem lett volna akkora baj, de kinyújtottam és összeállítottam, amint az első eresztés a sütőbe került. Mire sorra került, a deszkán alaposan megkelt, alig tudtam felszelni, és folyton szét akart esni, sütéskor meg összevissza dőlt. Persze ez lett a jobb, délután rájártam, alig jutott másnap reggelire. Lehetett volna még egy kis sajttal fokozni, de az épp nem volt itthon.

67 komment

Címkék: vöröshagyma tejföl élesztő szalonna rétesliszt kolozsvári

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr537054071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.14. 07:47:36

Az ötlet nagyon csábító, de talán mutatósabb lett volna, ha a szeleteket a vágott felületre fekteteve sütöd. Egyébként minél tovább kel a tészta, annál jobb a végeredmény.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.14. 08:20:57

Én sem értettem, miért kellett szegény csigáknak az oldalukon állni - pláne, ha ilyen szépen megkeltek :)
Roppant vonzó egy eledel, lehet, hogy nekiállok megsütni magam is!

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.14. 08:47:55

Joez!

De miert ilyen feher sulve?

Isley 2015.01.14. 09:16:30

az én monitoromon is fehér, ha pirultnak képzelem akkor nagyon jól néz ki
azért nem sütök ilyeneket, mert egyet megennék, de mi lenne a többivel?

Topy 2015.01.14. 09:40:49

@Andrass9: mert az eredeti koncepció valami kifliféléről szólt és Waka nem tudott tőle elszakadni :)
igen szimpatikus, csak kicsit olyan hóka, nem?

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.14. 09:59:03

Szerintem ha tovább süti akkor nagyon kiszáradt volna; én megkentem volna a tetejét tojással hogy szép színe legyen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.14. 10:19:25

@Topy: @látjátok feleim szümtükkel: Szerintem nagyon hóka a színe, csak nem akartam mindjárt az elején kritizálni :)
A tojással kenés, vagy (lefektetett csigák esetén) híg tejfeles locsolás elejét vette volna a kiszáradásnak, míg szép pirosra sült volna.
Mondom én, aki ilyet még soha nem sütött ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.14. 10:20:16

@Isley: Wakának nem volt ezzel gondja, hisz alig maradt másnapra :)

Isley 2015.01.14. 10:49:24

@Andrass9: így persze már megéri :)

Topy 2015.01.14. 11:52:45

@látjátok feleim szümtükkel: nálad lehet az igazság, vszeg azért ilyen világos, mert így nem száradt ki
rossz biztos nem volt, mert akkor bőven maradt volna reggelre :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 14:28:28

ezxekbol az alapamyagokbol igen jo pogit lehetett volna sutni
ezzel nem azt mondom, hogy ez nem volt jo, de most meg egy jo pogit kivantam meg
nekem minden posztnal egy masik kaja jut eszembe:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 14:31:13

@Babette .: @Topy: es most meg eszembejutott a nagyim hokiflije
dios-lekvaros toltelekkel

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.14. 14:35:26

@hagyma: Na látod, azt például ezekből az anyagokból nem lehetett volna sütni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 14:38:30

@Andrass9: en tudnek
tejfolos tepertos pogi
eszek is vagy 2 biscuitot

Topy 2015.01.14. 14:39:15

@hagyma: @Andrass9: nekem meg anyám darázsfészke :)
de azt lapjára fordítva sütötte :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 14:39:38

@Andrass9: ja, hogy hokiflit nem
hat azt nem
cask hogy szobakerult a szine eszembe jutott a hokifli

Topy 2015.01.14. 14:54:20

@hagyma: messziről hasonlít :)
a kakaóscsigát sok helyen leveles tésztából csinálják, a darázsfészek kelt tészta; kisebbre tekerve, jó sok mákkal
talán ez adja leginkább: lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=24145509&nid=4347062
akkor az igazi, ha szellősen van rakva, hoy ne süljenek össze, a legjobb, ha valahogy így néz ki:
www.sutigyar.hu/recept/darazsfeszek_8
csak ez nem mákkal van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 15:05:31

@Topy: remlik, hogy neha volt ez is
de nem makos az tuti
dio remlik itt is
lehet volt diofank?

Topy 2015.01.14. 15:24:14

@hagyma: mostanság szokták csinálni dióval is meg kókusszal is

de az igazi, az a mákos (szerintem a nevét is a mákos változatról kapta), pláne ha jól megpirult
meg nem mondom mikor ettem utoljára...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 15:38:58

mi van otthon?
sorban hal meg mindenki......
szineszek, muveszek, ujsagirok
1 hete cask nezek ki a fejembol

Topy 2015.01.14. 15:41:47

@hagyma: a gáz az, hogy én is valami hasonló időtávra tippelek :)
épp a minap jutott eszembe, hogy úgy tűnik süteményekben is vannak divatok/trendek/korszakok a háztartásokban; felkapnak valamit, pár évig fut aztán lassan elfelejtik;
van pár stabil szereplő - pl. bejgli, tepertős pogácsa -, meg a cserélődők
ahogy így visszaemlékszem volt otthon időszak, amikor sűrűn volt darázsfészek; aztán volt mézes-krémes korszak, hatlapos korszak, madártej (na ez nem süti) korszak, zserbó korszak, fatörzs korszak... :)
mondjuk ebben vszeg benne van a műértő közönség is: a mit süssek kérdésre mindig ugyanazt válaszolják amíg aztán egyszer rá nem unnak :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 15:51:24

@Topy: hat, akkoriban a nagyim tudott kafaul 8-10 sutit
azokat valtogatta
jeles napokon persze retes
hat az a makosretes....

meg volt cask osszedobott valamit
emlekszem ilyen napolyi szeleteket tett egymasra, kozibe ment, lekvar , dio es a tetejet megkente csokival /lehet ez a 6 lapos?/

es imadtam az aluminiumfazekbol elokerulo cikoriakavet
ugy tunik nosztalgikus napom van

Topy 2015.01.14. 16:08:16

@hagyma: nem, a hatlaposhoz külön sütnek hat tésztalapot és azok közé megy a kakaós pudingszerű krém; nem összedobós sütemény, ráadásul elég sokat kell állnia, hogy a krémtől megpuhuljon a tészta
pl:
www.nosalty.hu/recept/hatlapos-sutemeny
aprosef.hu/hatlapos_recept
www.sutigyar.hu/recept/hatlapos_suti

mondjuk nálunk a tetején nem volt semmi, így bátran kézbe lehetett fogni (a krém meg jött ki oldalt, ahogy ráharapott az ember); na anyósoméknál ez egy trendeket túlélő sütemény, évtizedek óta stabil a repertoárban :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 16:14:04

@Topy:
szerintem nalunk volt csoki a tetejen es mezeszserbonak hivtuk:)

Topy 2015.01.14. 16:22:15

@hagyma: a hatlapos tésztájában nincs méz

a mézeszserbóban volt lekvár, meg fehér krém is?
azt hívták nálunk mézes-krémesnak :)
fozocske.network.hu/kepek/edes_sutemenyek_edessegek/mezes_kremes__mezes_zserbo-001

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 16:34:45

@Topy: most legszivesebben egy franciakremest ennek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.14. 17:07:45

vagyis most mar nem, a reggelim utan edessegre gondolni bunteny lenne
kolbaszos shrimps lecso gritsel es spenottal....
hat ilyen nincs is
izek orgiaja

susztertangó 2015.01.14. 17:33:42

Van úgy, hogy néha kihúzom a fejem a mézeszserbobobóbol főleg ha szilveszter után petárda durrogást hallok. Körülnézek s látom semmi különös, csak a napi rutin, emberek ölnek embereket. Szokatlan, hogy ez most nem a szokásos helyeken és jóval közelebb történt. Ámulattal nézem, hogy az Óperencián túli népek hogy tudják mikor kell polkorrekt beszéd, mikor totális szólás szabadság. Ez nekem nehéz, vissza a fazekakhoz.S ha muszáj, akkor Firpó vagyok.Legfennebb.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.14. 18:28:33

Szép estét!
@Andrass9: @Babette .: @Isley: Az a helyzet, hogy a sütőm elég vacakul süt. Az alja már szépen meg volt pirulva, de felül ilyen maradt. Éppen ezért állítottam az oldalára, hogy a tejfölös kence ne égjen meg. Kenhettem volna tojással, de az valahogy kimaradt. Ez van.
Megjött Kistesó a kies Tiencsinből, hozott fél kiló gyömbért, pár szem csilit (a magja miatt kértem), kétféle szárított gombát, rizsecetet meg valami babos édességet. Majd főzök belőlük valami és mesélek.

Fenchurch68 2015.01.14. 19:16:14

Jó lehetett az hókán is :)
Múlt héten vendégnek csináltam hamburgert, persze saját zsömlével. (Mi csak úgy magában ettük a húst, két jégsaláta közé pakolva a hozzávaló cuccokat, jelentem, a baconbe tekert sült avokádószelet nagyon jó.) Elfelejtettem megkenni tojással, az is sápadt lett, de azért lecsúszott a kislánynak három méretes hambi vacsorára.
Nyaraláskor csináltam mindig ilyen csigákat, különböző töltelékekkel, útravalónak. Bele egy nagy dobozba, másik dobozba a zöldségek, aztán lehet rájárni, senki nem eszi le magát vele, ha elég kicsi, még össze se morzsázzák a kocsit :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.15. 12:51:17

@Waka: Én beraktam a sütőm aljába egy tetőcserepet alufóliába burkolva. Így a tepsi fenekét kevésbé éri direkt hő, meg egyenletesebben is süt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.15. 12:52:06

@Waka: Az a baj, hogy ezek a mai gáz sütők nem tudnak külön alsó és felső lángot adni :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 15:48:21

@Andrass9: a regi gazsutok tudtak?
ez egy jo kaja lehet, de nem lett rendesen megsutve
ennyi

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.15. 16:41:34

Szép napot!
@Andrass9: Én egy régi tepsit szoktam alátenni, de az sem elég jó megoldás.
@hagyma: Rendesen átsült, nem maradt nyers, csak sápadt lett. Ennyi.
@Topy: Igazából én nem gondoltam semmire.

Topy 2015.01.15. 16:51:06

@Waka: valóban, András volt! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 17:16:26

@Waka: en elhiszem hogy atsult
de nem eleg sulni sultnek is kell latszani
Marty ezt meg hagyta volna 40 percig a sutoben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 17:17:38

nem Marty , Mary:)
meg nem csereltem fel a szexualis intenditasomat:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.15. 17:19:44

@Topy: Ezek úgy működtek (az alcsóbbja), hogy az égőfelejt lehetett elfordítani 90 fokkal a vizszintes és függőleges között. Ha felfelé nézett, akkor a láng egy oldalsó csatornán a sütő teteje felé melegített, vízszintesen pedig az alját fűtötte. Persze megfelelő szögben forgatva el lehetett osztani a hőt a teteje és az alja között igény szerint.
Nagyon egyszerű volt, de igényelt mindkét oldalra hővezető csatornát, ami dupla anyagmennyiséget jelentett, drágította a gyártást. Ráadásul a két oldali égőt egyszerre kellett forgatni, ami még plusz fogaskerekezés is.

Topy 2015.01.15. 17:24:23

@hagyma: áááá, olyan rövid időre a pirítóst kell! ;)

Topy 2015.01.15. 17:25:10

@Andrass9: nagymamámnak a barna változat volt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 17:30:19

@Topy: tenyleg haagyta volna
neki az a lacsony honersekleten sokaig sutes a maniaja
ettol fuggetlenul neha szenne eget ezt azt, de igy szeretem

Topy 2015.01.15. 17:34:30

@hagyma: Maryt vagy a kaját? :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.15. 17:52:40

most megnéztem nap képernyőn...ennek az alja sincs megsülve, te ember...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.15. 18:01:52

@Babette .: Ezt ajánlottam én is :)
Az alufoliába burkolás meg arra kell, ha kifolyik valami, akkor ne füstöljön a cserép még hetekig ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 18:54:09

@Babette .: mondtam,, hogy a hokifli jutott eszembe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 19:17:20

@Topy: Maryt
de a kajajat is
meg ha nem is minden sikerul tokeltesre, elo nem fordulhat, hogy a foztjet kritizaljam
szivbol dolgozik vele, es etelt csinal, hogy jonnek en ahhoz, hogy kritizaljam
/itt lehet ez blog ez mas, ez nem lett rendesen megsutve:)/
mondjuk az en felesegem az a tipus, aki ugy teszi fel eleve az etelt, hogy, hat ez nem sikerult, ezt tulsutottem ( ez gyakori) stb
szoval a dumak
de kifejezetten jol foz
de ha megsem olyan, akkoris megesszuk, rohogunk
hat ilyen lett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 19:20:29

a felesegnek, a holgyeknek es az etelnek nagy tiszteletet kell adni
ez az eletunk
legyen szereto feleseged
etel-ital az asztalon
jo, az nem baj ha van internet, de nem szuksegszeru

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 19:22:03

neha a feleseg is lehet az asztalon, de mar nem az en koromban

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.15. 19:24:41

@Babette .: Az árt a fogaknak. Mondjuk, nem is fogyott volna el olyan hamar. :D
@Andrass9: Megyek a tetőre. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 19:27:23

@hagyma: bar igy belegondolva
3-kor jon haza
kicsit letakaritom az asztalt

susztertangó 2015.01.15. 22:52:42

@hagyma: Most olvastam, hogy Amerika kezdi felfedezni a belsőségeket. Gondolom lassan terjed és ér el Nejedhez.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.15. 23:29:25

@susztertangó: OH
nem
Mary nem eszki zuzat majat tudot stb.
ki van azrva
ez az O belsoseg paleoitlja
az az erdekes, hogy eltelt 6-7 ev kozosen es mar en sem akarok belsoseget enni
jo visszaemlekzni egy szivporoltre /szalontudo stb//
ma meg azt mondom, egy allatnak nem eszem meg a szivet, meg a majat

susztertangó 2015.01.16. 05:27:21

@hagyma: O.K.Én tökét, tüdejét agyát dettó, méhét még nem láttam árulni.Lehet, hogy azt bedarálják?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.16. 08:32:43

@susztertangó: Pedig az a velős pirítós Füreden a Hatlépcsősben ... Dehát az nem paleo :)

Fenchurch68 2015.01.16. 12:28:53

@Andrass9: Nem baj, megesszük azt a velőt zöldségekkel is :)

susztertangó 2015.01.16. 16:34:34

@Andrass9: Hogy az agyat miért nem kultiválom még nem jöttem rá, a tökét tudom, fújpiha, és a tüdőt is, írtam már, 5 éves koromban közelebbi kapcsolatba kerültem a Koch bacival és ezek szerint a pejslit gyógyítani kell, nem enni.Ma a Nagycsarnokban meló előtt vettem 21 db pulyka segget, valamint nyócvan deka baromarcot. Vasárnapra lesz vörösborral, lehet hogy kevés ? Nem a segg.Azt megsütöm, egyenként becsomagolom és megy a fagyiba -főzelékre feltétnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.16. 17:31:01

@susztertangó: mikor kitantorodtam ide es szot nem beszerltem angolul es penzem sem volt, az olcso kajakat kerestem
na akkor vettem le valami agyat a polcrol
talan marha? nem tudom
megfoztem porkoltnek
nem vagyok boldog, hogy megettem
de mar
süti beállítások módosítása