Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (315) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) Chipotle (2) chipotle (4) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (141) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (62) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (28) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (52) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (440) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (93) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (332) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (24) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (52) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (90) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (28) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (80) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (156) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (57) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (75) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (8) olivaolaj (130) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (3) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (87) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (78) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (168) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (20) (320) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (36) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (65) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (90) tejfel (63) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (213) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (11) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (226) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (6) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

2014.12.21. 07:00 Andrass9

Nem egy ritka étel, csak én még nem fõztem. Már napok óta csak szénhidrát, meg zöldség az étkem, igencsak rákívántam egy kis húsra. Különösen, hogy feleségem paradicsomlevest rendelt a kis paradicsompürés üvegekbõl kimentett sürített paradicsomból, amit még a nagy csilipaprikaszezonban töltögettem át nagyobb üvegbe, lévén ennél olcsóbb kisüveget nem tudtam szerezni.

10.jpg

Szokás szerint a csodahüttõhöz folyamodtam, míg a paradicsomleves fõtt, hogy mit találok benne. Hopp - itt van 75 deka "konyhakész" marhalábszár. Ebbõl vagy gulyás, vagy pörkölt lesz, akárki megmondja.

Végül pörkölt mellett döntöttem, mert nagyon rég volt már marhapörkölt. Kacsingatott a konyhapulton egy üveg jó villányi vörösbor is. Nincs más hátra, vörösboros marhapörköltet kell fõzni.

  • 75 dkg marhalábszár
  • 70 dkg marhanyak
  • 3 dl száraz vörösbor
  • (csak ) 2 1/2 fej vereshagyma (Ínyesmester is azt mondja, ne a hagyma sürítse be a pörkölt szaftját!)
  • 4 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fokhagymagirizd
  • 3 ek sertészsír (mangalica!)
  • 2 púpozott ek pirospaprika Békéscsabáról
  • 1 csapott kk õrölt kömény
  • sok tekerés frissen õrölt feketebors
  • 1 ek durva só

11.jpg

A tarhonya pedig:

  • 25 dkg Sarkadi Házi jellegû tészta 8 tojásos, a kolbászfesztiválról
  • 1 ek zsír
  • 1/2 fej vereshagyma
  • kis só

Amirõl persze nincs kép, de főztem már párszor.

Felvágtam a hagymát és a fagyott zöldpaprikákat kisebb kockákra, és feltettem a tottyosban a zsírba dinsztelni.

Inyesmestert olvasgatva feltűnt, hogy a mester nem volt jó barátságban a hagymával! Még abból is ki akarja hagyni, amibe pedig kell :)

Ezalatt ráértem a neten böngészni, ahol mindenki azt mondá, hogy 1 kiló alatt az ember nem áll neki marhapörköltnek. Velem lehet tárgyalni, lezarándokoltam esmeg a csodahüttõhöz, ahol rengeteg minden van, de az nem jó a pörköltbe (pl. borjú T-Bone steak :). Viszont azért csak leltem benne egy szép darab zsírosabb marhanyakat! Errõl fotó külön nem készült, viszont az anyaglistába elõrelátóan (de azért csak utólag) beletettem.

A húsokat olyan 2cm-es kockákra vagdostam (meg ahogy sikerült), rájuk szórtam vagy 15 tekerésnyi borsot, a kis köményt és egy mikronnyi majorannát is, de azt nem hirdetem fennhangon, mert megszólnak érte.

12.jpg

A hagyma/paprika dinsztelés a vége felé járt, lesült zsírjára. Bele is forgattam azon nyomban a húskockákat, hogy megpörköljem õket. Persze a sparhelt nem elég meleg ehhez, kivittem hát az indukciósra, ahol csak a tottyos lábas feneke lesz forró, az oldalát nem feketíti meg a nagyláng. Itt azután maximumon kevergettem, amíg annyi levet eresztett, hogy már nem pirult, csak fõtt. Tíz percig is eltartott, míg ezt elértem, de megérte! Hagytam még vagy 25 percet, hogy elpároljam a levét, mert a pirospaprikához több zsír kell, mint víz az ideális emulgeáláshoz.

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

Összekevertem, majd hozzáadtam még a maradék zöldpaprikát is egészben (picit azért bevagdostam). Vagy félóra elteltével beleszórtam még egy csepp köményt, feketeborsot, sót és rányomtam a fokhagymát is. Ezt is jól megkevertem, majd hagytam rotyogni még egy órát.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Elérkezett az ideje a paradicsom aprításnak, majd a pörköltbe való belefõzésének. Újabb félóra és mehetett bele a vörösbor. Ezt mindig csak a fõzés végefelé adjuk a húshoz, hasonlóan a paradicsomhoz, mert - ha túl hamar kapná meg a hús a savas lét - sokkal keményebbé válna az állaga. Kapott még egy bõ óra fõzést, de ezt már felügyelet nélkül.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Ez egy NAAAGY hiba volt - nem szabad keverés nélkül fõzni, csak, ha nagyon alacsony lángon van az étel! Különösen nem, ha van benne cukor, márpedik a hagyma és a paradicsom is eléggé édes. Az eredmény egy kissé lesült pörkölt lett:

25.jpg

Mivel nem kapirgáltam át a másik lábosba a fekete darabokat, az ízén sem érzõdött a lepirulás. A ropogósabb részeket meg kimazsoláztam a tottyosból :) A másik lábasban felforraltam az ép részt. Elkészítettem a tarhonyát is. Ez a sarkadi tarhonya igen aprószemû volt, mintha kuszkusz lenne (az is, csak mi nem hívjuk a tarhonyánkat kuszkusznak), de ugyanolyan szép pirosra sült a zsíron, mint a klasszikus úttörõgombóc. Bõ kétszer annyi vizet kért viszont a puhára fõzéshez, tehát többet, mint a klasszikus. Ettõl persze még jó lett :)

26.jpg 27.jpg

Tálalni magamnak és a fényképezõgépnek csak egy nap múlva tudtam, mert az illatával és a kóstolgatással már jóllaktam. Tettem ki magamnak tejfelt is mellé, hátha kell, valamint felbontottuk a nyáron eltett almapaprikát hozzá.

28.jpg

Megkóstoltam tejfel nélkül, meg tejfelesen is. Az elsõ jött be, elfogyott az egész tányér további tejfel nélkül.

32.jpg 33.jpg

Valami ízt hiányolunk belõle, de nem tudunk rájönni, hogy mit...

98 komment

Címkék: hagyma zsír paradicsom fokhagyma vörösbor bors tarhonya lábszár pirospaprika zöldpaprika kömény marhanyak Ínyesmester

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr446937025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.21. 10:10:56

nemtom mi hianyzik
en a paradicsomot az elejen teszemvele

Topy 2014.12.21. 10:28:45

kevés volt a kömény? én mondjuk szoktam beledobni egy kis babárlevelet is...

Isley 2014.12.21. 10:49:49

ugyanígy csinálom; amikor mégse, akkor az elején füstölt szalonnát olvasztok ki, és a zsírján dinsztelem a hagymát

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 11:43:42

@Isley: Hmmm... Lehet, hogy az a kis füstös íz hiányzott?
Köszi!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 11:46:02

@Topy: Hála az égnek, nem szeretek síelni :)
Babérra nem is gondoltam, lehet, hogy használna?
A legközelebbinél megpróbálom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 11:47:17

@Babette .: Akkor csak az arányokat ronthattam el, bár @Isley: alapötlete is lehet a gond.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.21. 11:52:10

Szép napot!
A paradicsomot én is az elején teszem bele. Azért jöhet, küldök helyette kacsaszárnytő-pörköltet. Készen vagyok az ebéddel, még a kifli sül. Délután kimegyek a hegyre, körülnézek kicsit, meg behozom a háti permetezőt, nehogy elvigye valami szorgalmas gyűjtögető télen.

Fenchurch68 2014.12.21. 11:59:51

Ez tetszik, de a tegnapi étteremlátogatás után (sült csülök és füstölt marhanyelv pirított erdei gombával) valahogy ma inkább a joghurtos jégsaláta-szódabikarbóna tengelyen mozognék. Ráadásul a felét szégyenszemre el kellett csomagoltatni.
Most éppen a florentin sül, mindjárt megy utána a mézes, és még csak a konyha van kipucolva ablakostul. Nagy a nyomás így karácsony előtt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 13:50:37

nem tudom mennyi 15 tekeresnyi bors
fozeskor nem tekerek, max keszetelre salatara
en ilyen mennyisegu marhara 2 evokanal borsot teszek min.
nem cask a kavaras miatt, de valoban nagyon kislangon erdemes fozni
vorosbor tok folosleges bele
tudom jol hangzik, de nem kivanja az etek
viszont a tarhonyat igen megkivantam:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 14:14:35

@Waka: Megjártam én is a kertet :) A felállított deszkláimat lefektette ez a szél, felkötöztem őket. A kutya után összetakarítottam, a kievett madárgolyóhálókat behoztam. A cinkék továbbra is lelkesen eszik a behálózott diót!
Tegnap megtörtem 2 vájdling diót, mert kell a sütikbe.
Most meg főztem egy újabb paprikás krumplit. Ha lehet, még finomabb volt, mint az előző! Viszont ilyen pocsék virslit rég ettem (2500 kilója) - mintha radírgumit rágnék :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 14:20:51

@Andrass9: naja
ez a hit dog hazaja
virslihegyek
es nem talalok jot
nem nosztalgia, de az a kicsit vekony juhbelesnek nevezett / igaz-e, nem tudom// roppanos vrsli a szocializmusban, az vetr mindent
le is szoktam a virslirol itt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 14:23:08

egyaltalan
el kell mondanom, nemzetkozi tapasztalataim alapjam
a Magyar szocialista virsli vilagszinvonalu volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 14:29:13

na es a debreceni..........
a Magyar konyha kozel sem vilaghiru, mint gondoljak sokan,
de a szocialista hentesaruk, meg kenyergyatri kenyerek, vertek a vilagot
zabalta is minden csehszlovak meg nemet 2 pofar
gyulai
de akar egy bacskai
hat a mostani gyulainak koze sincs az eredetihez
es meg az is job mint az amerikai

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.21. 14:55:42

Lehet, hogy a köménnyel a gulyás, a majorannával a sültcsirke, a borssal meg a hurka irányába vitted el. De egyik sem lett igazán. Paprikával megszórás előtt soknak tűnik a leve. Kicsit mintha szét is főtt volna. Ennyi húsnak kissé kicsinek tűnik az edény, nem lehet benne jól átforgani, lesütni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 15:19:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az edény méretében igazad van. A fűszerezésben Inyesmester segített :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 15:20:53

@hagyma: Még a legelfogadhatóbb lecsókolbász odakinn a Polska Kielbasa, de hát az is eléggé junk.
A juhbeles virsli valóban finom volt. Van most is, de már akkora a választék, hogy gyakorlatilag nincs jó közöttük ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.21. 16:47:59

Megvolt a hegy, a szarvasok már megcsócsálták a barackfát, az almával gondolom várnak februárig.
@hagyma: Pápai nyári turista, az volt nagyon jó.
Jut eszembe, múlt héten meghozták a paprikát, valódi magyar pirospaprika Szabadkáról. Gyönyörű a színe, illatos, zamatos és 1500 forint volt kilója.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 19:06:57

@Andrass9: naja
az a kolbasz mindig van itthon
az a veszkaja
ha azon toprengunk, mit egyunk, mit fozzunk, sussunk, stb. akkor az utolso mondat az, vagy ha minden kotel szakad sutunk kolbaszt
sok kenyerrel, mustarral pirosarannyal, tormaval teljesen eheto
a regi jo Magyar lecsokolbasznak a nyomaba nem erhet
@Waka: en mindig azt mondom, 90 elott, bar mindenki szidta, teljesen elfogadhato husaruk voltak
valasztek nem volt nagy /parizsi-turista-10 deka teliszalami vonalon mozgott de job volt

pirospaprika ugyben nincs gondom, szeles a valasztek es vannak kivalo minosegben is

na kezdodik a football
kene nyerni megint:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 19:09:37

ja es a paradicsomot es a zoldpaprikat keves fokhagymat es a sok borsot en is akkor beleteszem, amikor felontottem vizzel

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.21. 20:28:28

az umami hianyzott belole
meg nem tudtamegnezni nagyban a kepeket, de lehet, h tdchnologiai hiba pl hosszu leben fozted es nem hagytad kicsit besurusodni. ahogy a vegen, csak tobbszor kell ellenorzes alatt. hogy megtortenjen a varazslat.

en se hittem benne. de ez a magic. anne bourddntol tanultam pl jo bolognai szoszt kesziteni. 6 oran keresztul.
es bakter, valoban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 20:40:11

@Babette .: Biztos ott rontottam el valamit. Már Hajdu Laci is megrótta a technikát :)
A bolognai nálam is 5-6 óra, míg elkészül :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 20:40:59

@Waka: A kérgét eszik, vagy az új ágait? Nem lehetne metszés helyett használni őket?

vörösbor(de)minőségi 2014.12.21. 20:43:35

úgy kellett nekem-ide bekocsmázni este fél9kor.és ilyet olvasni.
amit tehettem,hogy gyorsan két almával visszajöttem a géphez-de igy még rosszabb volt.
amikor aztán elértem a tarhonya apróságát taglaló részhez-már sírdogáltam.
mániám ez a nagyon picike tarhonya-ideje már nem látom sajnos,igy én a gyermelyivel dogozom.
mig sikerült az apróságot fellelni,addig bespájzoltam belőle szépen-de ez már régen volt.
a fotóról: kérem szépen nem lehetett volna a jin és jang formára elteríteni a tányérkán?
:))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 21:04:07

@vörösbor(de)minőségi: A tálalást még tanulom, bár már nem mindig teszem piros tányérba az ételt :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.21. 21:23:06

A marhapörkölt tarhonyával számomra állandósult szókapcsolat. Aztán, amikor haza költöztünk tudtam meg, hogy inkább nokedlivel tálalják. Pedig emlékszem, amikor előkészítőre jártunk Szegedre, volt ott egy lábon álló kör alakú önkielégítő (fele étterem, a másik fele ivó), s ott mindig marhapörköltet ettünk tarhonyával. A "somogyiban" pedig túrós csuszát.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.21. 21:24:54

Ugye, nyitott csapatként a sörétet ugyanúgy szeretjük, mint a kézit? Vagy még jobban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 21:52:05

@hajdulaszlo (volt hajdul): A somogyiban én túrós palacsintát tejjel. 50 darabot 1,5 literrel, amivel rekordot állítottam. Azóta sem ettem ennyit, de akkor 48kg volt a versenysúlyom vasággyal :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 21:53:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ez a fenti sarkadi tarhonya is sörét volt, csak aprószemű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 22:14:38

@Andrass9: igen, meg van rajta javitani valo ez ketsegtelen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 22:16:00

@hajdulaszlo (volt hajdul): en meg raszoktam, hogy siman kifozok melle tesztat
kagylot
hipp-hopp megvan es fasza

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 22:33:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): ja, de a tarhonyas husnak nincs parja, az is teny
dehat az ameber valtozik, otregszik, orszagot cserel, ilyenek...

susztertangó 2014.12.21. 23:02:31

A Szocialista Vörösárúból az exportra készülő volt az igazi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 23:11:47

@susztertangó: ah urbanblegend
az oroszoknak sem kuldtunk jobbat
a nemeteknek sem
azok jok voltak
csomagolasban lehettek kulonbsegek, de gyartosorok nem alltak at

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 23:18:12

@susztertangó: tovabbra is fenntartom, a multik bevonulasa elot sokkal minisegobb elelmeszert kaptal
legyen az hus kenyer vagy tej
a tomegtermek, amit otthon bevittek a multik rendszervaltas utan itt is ugyanolyan szar

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 23:22:27

persze allitolag azt mondjak, a melosok hazaloptak a hus javat meg ilyenek
tuti volt ilyenis
cask a multik utan mar nem tudtak mit hazalopni mert hust se lattak
egy gyarat is el lehet lopni, amig van
de ha mar nincs?
nekem oriasi nosztalgiam van a 70-90 kozotti magyarorszagra
en boven a rendszervaltas utan emigraltam, tufok osszehasonlitani

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 23:23:36

es kurvara kivanok egy igazi tarhionyas marhaporkoltet

susztertangó 2014.12.22. 06:14:22

@hagyma: Anyám kb. 1973 körül egy hónapra helyettesítette barátnőjét az Újpesti Vágóhídon. Az Állatorvosi labort kellett takarítani. A Doki körbe vitte a vágóhídon, bemutatta az üzemvezetőnek. Mindennap kapott egy kisebb csomag felvágott félét, innen tudom, hogy volt exportra menő minő. Ség.Mit állítottak át , mit nem azt nem tudom, de azt igen, hogy azóta se ettem olyan finomat.Volt dolgozói jegy amit a porta mellett lehetett beváltani hentes árura, és ez csak első osztályú volt. Kis szines, hogy barátnőmnek mindig vittem innen húst. Egy veszekedéskor hozzám vágta, hogy ilyen vacak dolgot viszek, nem szólt érte, de azonnal kidobta, mikor elmentem.Úgy gondolt, ez valami
Hatósági húsbolti árú, kobzásból származó. Szinte sajnáltam, mikor később elmagyaráztam neki a dolgot...

susztertangó 2014.12.22. 06:22:43

Tudtam, hogy napok óta akarok valamit, még nem késő?
Boldog Hanukát azoknak, akik ezt ünneplik!

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.22. 07:38:47

@vörösbor(de)minőségi: sparban most vasaroltam be kuszkuszbol. felaron volt mert senki se vitte

www.teller.hu gyartmany

vörösbor(de)minőségi 2014.12.22. 08:19:22

@Andrass9: amit most főztél,azt akár állva, éjjel a konyhába kisettenkedve, hidegen is, apró kis kenyérrel megtámogatva jóízűen lehet fogyasztani.
amikor megláttam a fotót csak eszembe jutott a tréfás szakács mi mindent tehetett volna,és azonnal ez jutott eszembe.gyönyörűen simult volna a tarhonyához és ölelte volna lágyan a vörösboros férfias szekció az aprócska törékeny tarhonyákat
:))

vörösbor(de)minőségi 2014.12.22. 08:21:12

@Babette .: naccerű.
keresem a kuszkusz nagyságú tarhonyát.:)
mondjuk a kuszkusz is "majdnem" tészta

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.22. 09:00:59

Hogyan tudnám túlbuzgó szülőnek, anyámnak elmagyarázni, hogy nekem nem akkora probléma csipetkét frissen csinálni. Unalmában tarhonyát és csipetkét is szokott csinálni, amit megszárít, s nekünk ad. Én meg szeműveg nélkül nem mindig tudok a méretben különbséget tenni. Ugyanabból, csak kissé már méretben. Nos. A csipetke, tarhonyaként elkészítve, borzalom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 09:45:48

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ezért beszéld le a tarhonyáról. Abból úgyis jobb a sörét (szerintem), akkor meg nem kevered össze. Arra biztos nem tudod rávenni, hogy picit nagyobb csipetkét készítsen!
Csipetkét tarhonyaként: 10 tojásos tarhonya?
Bár ez a fenti tarhonya is 8 tojásos apró sörét volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 10:38:55

Szép napot!
@Andrass9: A végét rágják, hogy a belük tekeredne tőle.
Nekem a sörét jön be jobban, bár a nagynéném által készített kézinél nincs jobb.
@Topy: Szép munka, címet adjak?
@susztertangó: Három szobatársam a környei vágóhídra járt gyakorlatra, ahol főleg kényszervágás volt. Hoztak néha olyan húsokat, csak lestem, volt olyan szűzpecsenye, hogy két marokkal nem értem át. Hetente volt ramazúri, mikor a mérnök a karzatról lövöldözte le az elszabadult selejt tenyészdisznókat, közben a hentesek lógtak a szeren. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 10:46:12

@vörösbor(de)minőségi: Tarhonya nagyságú kuszkusz nem jó? :)
A napokban láttam a TV Paprikán, valaki főzött olyant ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 10:51:59

Most pedig szépen lesikálom a tűzhelyet, ráfér már...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 11:11:15

@Waka: Mekkora disznó lehetett az olyan vastag szűzzel? Nem marha volt véletlenül?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 12:16:02

Szünet, már ráncos a kezem a víztől.
@Andrass9: Sertés volt, valami irdatlan tenyészkoca.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 13:36:23

@Andrass9: Ennyire nem "szép", de alakul. Most jön a mikró.

Topy 2014.12.22. 14:08:53

@Waka: Mézik nem bírták a kiképzést, ekkora mérethez vékony volt a csoki; de a többi jó lett
csak valahogy meg kellene őrizni még pár napig...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 14:46:56

@Topy: Szerintem, ha átküldöd ideiglenesen ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 14:47:27

@Waka: Akkor talán eléred ezt a szintet is :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.22. 16:10:02

nos.
muszakat keszultam mara
az emberem inkabb a vaddisznoporkoltet valasztotta
nekialltam mindkettonek
a muszakat akkor sztornoztam, amikor a daralt hus fozes kozben budos lett. tsgnap vettem frissen, azonnal a fagyasztoba ment. nem ugy budos, nekem budos. a bolti husok ujabban budosek nekem.
ugyhogy ez most ment ki a kutyaknak

be kell ernem a pörkölttel. most fol
gondolkodtam, es arra jutottam, h alapanyag problémád lehet meg, amitol nem kerek az ize. csak fel oraja fol, es ha puha lenne, mar ennem. ( igy is rajarok a szaftjara:D)

Topy 2014.12.22. 16:37:59

@Andrass9: kecskére káposztát? :D:D:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 17:05:44

@Topy: Én szívesen vigyázok rá.
Kész a konyha. Írtam egy poszt. Most elmegyek tojásért.

susztertangó 2014.12.22. 17:53:01

@Waka: Hogyne. A kobzásból származó hús, vagy legalább is kényszervágott, nem azt jelenti hogy az állat minden része beteg. Volt szerencsé/tlensége/m 1982ben jó pár kényszevágón járni, néhány oroszlán ebédjéért. Amikor meg nem volt ilyen hely, akkor csirkét kaptak. @Topy: Igen, a velük dolgozó artisták is azt ették. Még nekem is adtak, szóval nem csak a kutya vacsija bizonytalan...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 19:59:44

@Waka: Poszt kicsit megszerkesztettem, hogy a mobilosok is el tudják olvasni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:09:51

@susztertangó: Volt nálunk egy hatósági húsbolt a piacon. ott volt a legjobb áru, olcsón. Mostanában már nem hatósági, de ha kurrens áru kell, ott megkaphatod. Pénteken előttem vett egy hölgy hátszínt meg még valamit összesen tízezerért. Én két fület kértem.
A nevében szűz, legfeljebb.
@Andrass9: Rendicsek, te vagy a szakember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:10:08

@susztertangó: oh 82
istenem
mikor telefonaltak az adohivatalba, hogy egy birka eltorte a labat es birkaporkolt less szombaton..
igen vegulis korrupcio volt
de mar elevult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:13:35

adohivatal, akkor meg KIOSZ adokozosseg
a pontossag kedveert
itt dol meg Vancsa hulyesege is, hogy juhasz nem evett birkat
csordas marhat stb.
1-2 allat mindig eltorte a labat, minden rendszerben es mindig szuletett 1-2 plusz allat, amirol cask a benfentesek tudtak
legyen az 200 eve, vagy szocialista TSZ

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:14:35

@Waka: meghuzta
ez ilyen
mint egy foszerkeszto a nepszabonal:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 20:17:25

@hagyma: hüje :)
@Waka: Minden paragrafus előtt teljesen értelmetlen módon benne van egy méret definíció 100% sorközre, csak éppen ennek nincs értelme. A browser meg ettől összenyomja a sorokat. (Ugyanez volt a Csontlevesnél is.) Valamit változtattál a szövegszerkesztődön, mert pont ez a gond nem volt még vele :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:35:00

@Andrass9: Tudja az ördög, a Libre Office-ban nyitottam egy új dokumentumot, aztán bepötyögtem. Semmi extra, sem felsorolás, sem egyéb. Sorkizárt oszt ennyi.Megnézem van-e valami txt editor.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:38:54

Van gedit, legközelebb abban írok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 20:46:10

@Waka: en pizsamaban szeretek a legjobban irni /ami sosem igazi pizsi es osszetetele evszakonkent valtozik/ de a Van gedit se lehet rossz, gondolom valami Holland cucc lehet

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.22. 20:59:58

már mástól is hallottam ezt a libre office-t, ez valami ingyenes?

miért nem lehet normális wordot használni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 21:19:04

@Babette .: A nevéből is látható, hogy ingyenes :)
Gyaorlatilag a teljes Office-t megírták ingyenesre, ez volt az OpenOffice a SUN-tól. Oracle megvette a SUN-t, majd rövidesen jegelte az OpenOffice-t. Ekkor alakult a régi fejlesztőkből a LibreOffice. 2011-ben Oracle átadta az OpenOffice-t az Apache alapítványnak, akik azóta több-kevesebb sikerrel próbálnak a LibreOffice nyomában maradni. Végül is pont ez nyitott forráskód segített ahhoz, hogy Microsoft bevezesse a nyiltan specifikált formátumait, amivel ezekel az Office klónokkal is kompatibilis lett :) (Jó, azért ehhez hozzátartozot egy nem kicsiny büntetés az EU-tól ...)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 21:22:49

@Waka: Elég, ha csak átmásolod geditbe egy cut/paste operációval a szöveget. (Feltételezem, nem lelkezeds a vi editorért - én azt használom Linux alatt.) Az elvileg eltünteti a formattálási overheadet. Én a doc dokumentumokat másolom Notepad-be pont ezért :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.22. 21:27:23

@Andrass9: és miért használja olyan, aki nem ért hozzá?:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 21:44:04

@hagyma: Az sem rossz.
@Babette .: Azért nem használok Microsoft office-t, mert az nem fut a Linux alatt. Microsoft OS-t pedig ezért nem használok, mert drága - van persze ingyen, de én nem szeretek lopni -, ugyanakkor nagy a gépigénye, lassú, temérdek vírus fertőzi, rohadt nehézkes, minden szarhoz drivert kér, stb. Persze, gondolom én.
A LibreOffice-al írt posztjaim eddig tökéletesen működtek, nem tudom, mi lehet a probléma, de ha értesülök róla, tudom kezelni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 21:56:06

@Waka: Kiváncsiságból ránéztem a Tepsis krumplira.
Itt nincs gond, pedig minden paragrafus ezzel kezdődik. Viszont itt nincs line spacing 100% vagy valami ilyesmi (már kitöröltem mindkét mostani posztodból, így nem emlékszem pontosan mi volt).
<p style="margin-bottom: 0cm;" align="JUSTIFY">

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.22. 21:57:34

@Waka: Nézz rá a forráskódra akár a blog admin felületén (html view), akár magában a LibreOffice-ban. Csak rájössz, mit változtattál meg pár napja.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 22:18:00

@Andrass9: Azt hiszem, tudom, mi a baj. Nevetséges B+!
Egy e-mailben küldted el a számlálóhoz való HTML kódot.
Nem volt kedvem folyton keresgélni, kimásoltam egy LibreOffice dokumentum file-ba, hogy kéznél legyen, mikor kell. Na, ez zavart be. Nem igazán értem, mi a baj, de ez az, amit változtattam.
Kipróbálom, beillesztem az a HTML kódot.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 22:26:55

@Babette .: Gyakran belefutok ilyen szarba, azt tudom, mi okozza a bajt, de azt nem, miért. C'est la computer.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 22:32:08

@Babette .: ez nagyon egyszeru kerdes
a nep windowst hasznal
az uzleti ertelmisegi almat
az elvont ertelmisegi linuxot

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.22. 22:41:12

@hagyma: Ubuntu. Ikonok, menük, egér, kattintás. Minden olyan, kicsit más a neve, talán nem pont ott van, de ugyanúgy működik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.22. 23:28:30

@Waka: erre /probaltam/ utaltam
mindegyik megfelel
dehat a divat mondja meg hogy kivagy

Topy 2014.12.22. 23:37:27

beigli kész, hát soha így még nem nyílt szét, mint most; azt hiszem tudom is, hogy hol rontottam el, túl vékonyra nyújtottam a tésztát, a tk tönkölybúzaliszt ezt nem szereti :(
pedig finom; ráadásul pont a mákosból sikerült kifelejteni a meggyet :(
na, majd jövőre korrigálunk! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.23. 00:40:50

@Topy: megcsinaltad a napomat
holnap akarok nekilatni
lehet marad a makosteszta

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 10:27:39

@hagyma: Ne add fel! Nem kell teljes kiőrlésű tönkölyből készíteni, csak All Purpose Flour-ból (King Arthur pl). Akkor nem reped. És különben is, adjál hozzá "lesz@rom" tablettát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 10:28:01

@Topy: Frissítve a poszt a képekkel! Köszönjük!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 12:59:53

@Andrass9: Megtaláltam a Sütőtökös Piténél is ezt a beszúrást:
<p class="western" style="margin-bottom: 0cm; line-height: 100%;" align="justify">
Minden paragrafus ezzel kezdődik. A bűnös pedig a "line-height: 100%" elem.

Topy 2014.12.23. 16:49:47

@hagyma: csak bátran, normál liszttel nem lesz az problémás :)
egyébként meg finom, a lányaim rohamtempóban eszik, kiállításra meg nem viszem :) majd jövőre megpróbálom vastagabbra vett tésztával, ebben kb duplaannyi tekerés van, mint egy átlag beigliben
süti beállítások módosítása