Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (119) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (53) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (34) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Grillen készült csontos hátszín

2014.11.09. 07:00 Andrass9

Volt a hentesnél baráti áron magyartarka hátszín, igaz, csak csontos. Olyat meg még nem grilleztem, mert természetesen a szebb marha az a grillen végzi. De jó ez így, mert a csont körül a legfinomabb a hús!

10.jpg

Sajnos nem olyan szép márványos hús, ezért szárazpácba kell tenni pár napra. A kislyány viszont szereti a rágós, kemény húst, hát legalább neki örömet szerzek vele.

Mivel erõteljesen akartam fûszerezni, hogy nincs beépített zsiradék a húsban (a márványosság), ezért a fûszer lista hosszabb lett:

  • 4 vastag szelet csontos hátszín
  • 2 ek feketebors egész
  • 1 ek fehérbors egész
  • 1 ek koriandermag egész
  • 2 ek mustármag egész
  • 1 ek szegfûbors egész
  • 2 ek kakukkfû szárított
  • 1 ek oregano szárított
  • 1 kk fokhagymásbors
  • 1 kisebb csilipaprika szárított

11.jpg

Elsõre kicsit megpirítom a fûszereket a pici teflon serpenyőben, kivéve a mustármagot (mert az kiugrál a serpenyõbõl), valamint a kakukkfû-oregano párost, mert azok levelek, nem magok. Az összes fûszert a mozsárba borítom, majd megtöröm apróra.

12.jpg

A hússzeletekben elvagdosom az inakat és a külsején lévõ zsírréteget is, hogy ne rántsa össze sütés közben a szeletet. Egy kicsit meg is klopfolom a klopfolóm durvább felivel.

14.jpg

Ezután minden szeletet mindkét oldalon alaposan bedörzsölöm a száraz fûszerekkel.

13.jpg

A szeleteket egymásra pakolva egy dobozban a hûtõbe tettem két napra. Azért napjában kétszer ránéztem, megforgattam õket. Amikor eljött a feldolgozás ideje, kivettem és egy órát pihentettem, hogy szobahõmérsékletre melegedjenek. Ezalatt nekiálltam egy párolt rizs köret készítésének. A lányok nem nagyon esznek krumplit, ezért a rizs. Egy nagy bögre rizst megpirítok 2 ek ghín vagy oliván (ami éppen van kéznél) egy öntöttvas serpenyõben, hogy jónéhány szem meg is piruljon. Ezután két bögre forró vízzel felöntöm és megsózom. Felforralom és egy pár percig kisebb lángon forralom. Elzárom alatta a tüzet, letakarom 2-3 konyharuhával, és fél-háromnegyed óráig feléje se, nézek. Akkor viszont leveszem a takarót és villával fellazítom a tökéletesre fõtt rizst. Külön élmény volt a teraszon készíteni, amikor a nap is süt, a dión sincs már levél - szépek a fények és árnyékok.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Természetesen a grillben már izzik a faszén, amire most ráteszem a 4 szelet húst, megsózom és csepp olivával meglocsolom. A húsok nem a parázs felett sülnek, hanem a grill másik végiben: szeretném, hogy a csont mellett is átsüljenek. Ez most nem a félig nyers szték ideje :). 12 percig sül az egyik oldalán, majd megforgatva, ismét sózva és olajozva újabb 12 perc. Az így megsült szeleteket egymásra halmozom és alufóliába csomagolom 20 percre. Ezalatt a szaftok szépen visszaszivárognak a rostok közé.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Közben persze megterítünk a teraszon, hamár ilyen szép napsütéses idõ van. Leves is van, egy kis szegfûgombaleves, de az az előző poszt témája.

23.jpg

A húst rizzsel és kovászos uborkával ettük, valamint sütöttem a grillen kukoricát is hajában, fóliában.

24.jpg

Feleségem sikeresen elvesztette a villáját a húsba bökve - csak a nyele maradt a kezében. Hiába, ez még egy Quelle katalógusból kapott nászajándék volt, ami nem a tegnapi dátum :)

25.jpg

Gyönyörû és zamatos eledel lett:

26.jpg

36 komment

Címkék: rizs bors mustármag kovászos uborka hátszín szegfűbors koriandermag

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr896838155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.09. 15:05:00

Szép napot!
Szép ez a hús, én mondjuk szeretem a jól átsültet is. Hanem az a szegfűbors nekem egy kicsit soknak tűnik, igen intenzív íze van nékije.
Megvolt a hegy, penzum letudva, fokhagymák a földben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.09. 16:45:07

@Waka: Jónapot és jó pihenést az ültetésre.
Az a szegfűbors mennyiség pont tökéletes volt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.09. 18:53:14

ma ez jo let
ennem az egesz menut
terites is OK, tanyer szine detto, bar az elso kepen a kislany osszebbqszoszoszta a kormet
latszik, hogy izlett neki:)
nalam meatloaf van, fozok-sutok melle kukoricat, mer mekkivantam a keprol

Fenchurch68 2014.11.09. 18:58:20

@látjátok feleim szümtükkel: Ilyet szoktam karácsonyra készíteni ajándékba, szép dobozban, szépen feldíszítve, még senkinél sem volt ideje megpenészedni :)
(Bár inkább dióból, mert az termett több a kertben.)
A gyönyörű hátszínt most meg sem merem nézni közelebbről, mert egy brutális túra után házon kívül ettünk, és megettem egy akkora csülköt, mint a fejem. Hősies harc után végül legyőztem, de most borsmentateát iszogatva fekszem a kanapén.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.09. 19:03:49

ja, a viz helyett /mellett/ jobban mutatna egy szep pohar bor
etikett szerint inkabb voros de en cask feheret iszok
na jojjon a football, tovabbi jo fozest-sutest-dugvanyozast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.09. 19:05:35

@Kató néni: csulok utan feltetenul feher bort kell inni nem teat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.09. 19:33:21

@látjátok feleim szümtükkel: @Kató néni: Gyerekeim hoztak ilyen párszor, hogy "ők sütötték" :)
Igazán ízes valami! Most adtam nekik több kiló diót, abból is készíthetnek (szilvafám nincs) ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.09. 19:34:51

@hagyma: Mer egy disznó vagy! Nálatok mindég van kukorica!!!! :) Ezért persze nem ugrom át, de irigylem.
Vizet iszom és veresbort prédikálok, ja és nem iszok :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.09. 19:37:24

@Kató néni: Képzeld, én meg NEM vettem csülköt tegnap a fideszpiacon, csak egy kis darab füstölt oldalast egy nagyarányú bableveshez (ja meg babot is, persze, mert a 10 éves babjainkat kidobtuk).
Csalódtam is kicsit - hiányzott a bőre :) meg sótlan is volt az én izlésemnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.09. 20:40:54

@Andrass9: nalunk minden van
de de! feher bort iszok ha bort iszok, semi m , nem voroset
vagy a feherbort iszom szivesebben
targyas ragozas, alanyi ragozai ikes ige stb/
kicsit magas a vernyomasom
nem veszesen, de nem terhelem voros borral
kaveval is ritkan
ami hianyzik otthomrol, ebben az ugyben, az egy jo szolopalinka
ugy 2 centiliter reggelenkent:)
az pont szinten tartan a sor miatt emelkedo vernyomasomat
most amiatt is emelkedik, hogy a saints vesztesre all

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.09. 20:44:24

de meg cask felido
amugyis van rengeteg almad, miert nem fozol kis almapalinkat?
mondhatnam calvadost?
idod is van, almad is van
oh, ha en verge ngyugdijas leszek...
haha
less fustolom, palinkafozom egy szep kis hegyi haz kornyeken
de meg 9 ev.....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.09. 21:41:54

@hagyma: Hidd el, akkor meg már nem fog kelleni :)
Bár arrafele lehet, hogy rászorulsz - füstölt áru nincs a boltokban, se jó pálesz.
Almapálinkám meg volt vagy 45 liter, de megittam, így azután mostanság inkább almalének facsarom ki!

Topy 2014.11.09. 22:08:54

@Andrass9: mert azt nem iszod meg? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.10. 00:32:18

@Andrass9: dehogynem
nem is meginni, megcsinalni
fustoltaru boven jo, es sokfele
es it a kornyeken meg barmilyen hazat neztem, szinte mindegyiknel volt futolohaz is
ez nc
hat 45 liter nekem eleg lenne kb 3 evre, de hol az az egy?

Fenchurch68 2014.11.10. 08:24:41

@Andrass9: Csináltam már aszalt barackból, meg aszalt almából is, legfeljebb kicsit több "szottyosító" kell bele, hogy gyúrható legyen :)

Lehet, hogy az volt a baj, hogy sört ittam hozzá, és nem fehér bort? ;)
Kicsit furcsán néztek ránk, mert kértünk egy cézár salátát meg egy csülköt, és a pincér automatikusan fordítva rakta le elénk, és kicsit elcsodálkozott, mikor a kétszer akkora kedvesem maga elé húzta a salátáját :) Pedig logikus, ő fogyózik, nekem nem kell.

Boar... 2014.11.10. 08:38:45

Egy tisztességes marhahúst kár agyonvágni ennyiféle fűszerrel.

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.10. 08:59:08

@Boar...:

Szerintem meg nem, mert a hús magában is ad ugyan ízt, de az emberiség pont azért adta hozzá a fűszerszámokat, hogy új ízvilágokat élvezhessen.

Gndolj csak bele, mennyire unalmas lehetett mindig nyers böléynhúst enni, sozt rájöttek, hogy atűzbe aszalva teljesen más ízt ad. Valahogy így jöttek aztán sorban a fűszerek is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.10. 09:06:48

@Kató néni: Jó lehetett! Imádom a csülköt, ha lágy a bóre és omlik a szájban, vagy ha buborékosan ropogósra sült. Van egy átmenet, ami szíjas cipőtalpra emlékeztet - azt kihagyom, de az alatta lévő hájat azért lekapirgálom :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.10. 09:08:45

@Boar...: Egy TISZTESSÉGES márványos húst valóban csak borssal illik csinálni, node ez azért attól messze volt. Amúgy izlések különböznek - mi szeretjük a fűszeres húst is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.10. 16:16:54

@Andrass9: ez sznobizmus, hogy cask so meg bors
lofaszt mama

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.10. 16:32:54

@hagyma:

ebbe a kocsmába a ló csak a faszt nélkül jöhet be

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.10. 16:41:16

Szép napot!
Annyit üléseztem ma, hogy bőrkeményedés nőtt a vastagabbik felemre. Sül a nagydobosi, holnap az lesz az ebéd.

Fenchurch68 2014.11.10. 17:10:32

@Waka: Irigyellek, itt egy zöldséges volt, aki megígérte, hogy lesz nála normális tök, oszt három hete be van zárva "technikai okból".
Ma svédgombát csináltam, hűl holnapig, milyen husi legyen hozzá köretnek? Itt csak kedden és csütörtökön van nyitva a hentes, de akkor aztán szép és sokféle áruja van.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.10. 17:15:53

@Kató néni: Hat szebb termett, most értem a harmadik végére. Valami csirkét, alsócombot fűszeresen, sütve, esetleg rántva.

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.10. 17:25:35

@Kató néni:

Én ( bár nem tőlem kérdezted ) valami szép karajrészt vennék, csont nélkülit vagy kicsontoznám ( a nyakasabb részből, de nem nyakaskarajt -tarját )és azt bepácolva pihentetném, majd kisütném kevés zsiradékon - vaslapon már ha van.

Fenchurch68 2014.11.10. 17:39:55

@Waka: @látjátok feleim szümtükkel: Kösz a tippeket, akkor először karaj, aztán csirke. A hentesfiú gyönyörűen kicsontozza, tudok én szépen mosolyogni, ha kell :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.10. 20:26:29

@Kató néni: Én úton voltam dolgozni (Miskolc, Bánréve), ezért nem tanácsoltam semmit, viszont a döntésed helyes - jóváhagyom! :)
Ha hazaviszed a csontot is, remek orjalevest főzhetsz belőle.

Pinka-Panka 2014.11.13. 07:05:48

Sziaszztok!

András, nagyon szép a lány, ápolt szépek a körmei is. Igazán szép nő, büszkék lehettek rá.

A hús finom nagyon. Gratulálok.