Nem szégyellem, eszem zacskós/porleveseket. A napokban gombalevesre vágytam, mert már vége a jó kis császárgomba szezonoknak.
Találtam egy zacskó "Erdei gomba leves" port a kamrában. Rá is kívántam a levesre, elõvettem hát, hogy akkor legyen. Elsõre attól féltem, hogy 3-4 adagos a zacskó, mert elég nehéz volt. Más nem eszik itthon gombát, annyit nem akarok megfõzni, de a tasak szerint ez csak fél liter, azaz két tányér. No akkor jöhet.
Feltettem a vizet melegedni, amikor beugrott, hogy érdemes lenne szétnéznem a kamrában, mert azért oda is szoktam dugdosni finomságokat! Találtam is egy kis szárított kínai fafülgomba szerûséget (bár inkább valami laskaféle lehet), rókagombát, valamint egy kanálnyi tölcsérgombát. Azután megtaláltam a mini portobellot, amit már én szárítottam régebben! Akkot Havaj :) Van gomba a leveshez.
A szárított gombákat egy kis tálka vízben betettem a mikróba, felforrósítottam, és hagytam ázni. Még összeraktam a hozzávalókat, hogy ne maradjak szégyenben:
- 1 zacskó erdei gombakrémléves por (mindegy ki a gyártója)
- 15g szárított fafülgomba
- 15g szárított mini portobello gomba
- 5g szárított rókagomba
- 3g szárított tölcsérgomba
- 1/2 csirkeleveskocka
- 4 szál petrezselyemlevél
- 3 dkg reszelt sajt
- Süllöcske féle gombapor, mert még van
- bors
- só
Felforraltam a fél liter vizet, amibe belekevertem a levesport egy habverõvel. A mikróban feláztatott gombák is elkészültek, ezért azt is (a levével együtt) beleöntöttem a lábaskába. Belekanalaztam egy mokkáskanányit a gombaporból is, az minden gombás ételbe jó.
Felkockáztam a petrezselymet és megaprítottam a szárát (mert én azt NAGYON szeretem!)
Közben a levesben nagyjából meg is fõtt a rehidratált gomba, ezért a petrezselymet bele is szórtam.
Amíg összeérett a lé, persze megsóztam és plusz borsot is tekertem rá vagy hármat.
Tudom, nem egy durranás - bárki tud ilyet készíteni, de amikor PONT EZT AKAROD - na akkor igazán jó :)