Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: @bouquet: Jó étvágyat hozzá! Gyerekkoromban a vadnyulat fürdették olyan pácban, mint amit írtál... (2021.10.18. 11:11) Egy nagyobb adag vadas marha zsemlegombóccal
  • Andrass9: @Walter_Dornberger: A biovegeta szó idézőjelben van! Mi nem sózzuk az eltett dolgokat - ráér az ké... (2021.10.18. 09:26) "Biovegeta" avagy leves lelke
  • Andrass9: @kariapa: Csak nem a solti híd előtt lévő halászcsárdára gondolsz? Mert akkor ne bánkódj, hogy nem... (2021.10.17. 11:12) Káposztás cvekedli
  • látjátok feleim szümtükkel: @Waka: Front van? Nem vitáztam, csak elmondtam, hogy én miként szoktam. (2021.10.12. 15:18) Szárnyas káposzta
  • süllőcske: @Andrass9: :) Ebben a gondolatban persze, nem is a borotválkozás a lényeg. (2021.10.10. 14:10) Parajpüré a "csodahüttőből"
  • gigabursch: @szivar: Előkerestem neked a videót (az egyiket) www.youtube.com/watch?v=BYFKVO_mhd8 Őtőle van (... (2021.10.07. 21:13) Béla

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (56) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (340) borsikafü (6) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (37) citromlé (46) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (16) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (25) cukor (148) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (57) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (461) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (13) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (99) gyömbér (123) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (350) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (56) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (28) kapor (35) kapormag (7) káposzta (18) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (30) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (25) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (44) lime héj (2) lime levél (6) liszt (130) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (81) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (135) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (63) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (34) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (150) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (12) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) prézli (39) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (52) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (177) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (14) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (346) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (39) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (68) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (87) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (223) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (243) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (8) víz (28) vörösbor (29) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (48) zellerlevél (41) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (12) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (74) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Sült csirke sokadjára

2014.10.10. 07:00 Waka

Sült csirke, no és egyebek. Magában sem rossz persze, csak kicsit unalmas már. Szerencsére a kert ilyenkor ősszel ontja a rengeteg friss zöldséget, azokból kreatívkodtam hozzá egyet. A petrezselyem levelét ugyan tövig rágták a csigák, de a paszternák harsogóan egészséges. Ezekből, meg pár egyéb zöldféléből készítettem köretet a madár mellé.

 

10.jpg

Hozzávalók:

- 1 db 1,5 kg-os csirke

- 2 db alma

- 2-3 rozmaringág

- só

- sertészsír

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 1 serrano paprika

- 1 kg paszternák

- 1 kg krumpli

- étolaj

- 2 dl tejföl

 

Először a csirkét rendeztem el. A római tál tetejét előző este beáztattam.

 

2.jpg

 

A csirkét alaposan megmostam, kívül-belül sóztam. A pocakjába betettem két ág rozmaringot, és két édesebb Gála almát is. A combjait összekötöztem, mert folyton kipottyantotta az almákat.

 

1.jpg

 

A római tál aljára karikáztam a vöröshagyma felét. Mint később kiderült, pár szelettel több nem ártott volna, mert a szárnyak hozzáragadtak a tálhoz, és le is szakadtak, mikor kivettem a csirkét.

 

3.jpg

 

A madarat ráfektettem a hagymára, tettem rá még kevés rozmaringot, meg két kanál sertészsírt.

 

4.jpg

 

Lefedve, 3-as fokozaton másfél órát sütöttem, utána levettem a tetejét, és még fél órát pirítottam, közben meglocsoltam párszor a zsírjával.

 

8.jpg

 

A burgonyát a szokásos módon, sós vízben megfőztem.

A maradék hagymát felaprítottam, olajon megpirítottam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát és a vékonyan felkarikázott paprikát, kicsit azokat is megfuttattam.

 

5.jpg

 

Beleöntöttem a vékonyra szeletelt paszternákot és petrezselyem gyökeret, összekevertem, sóztam, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároltam.

 

6.jpg

 

Mikor egészen megpuhult, hozzáadtam egy pohár, kevés vízzel elkevert tejfölt és összeforraltam.

 

7.jpg

 

A csirkéről leöntöttem a zsírt egy nagyobb porcelán bögrébe és pár percig pihenés után felvágtam.

 

9.jpg

 

Sós krumplival és párolt zöldséggel tálaltam. Mellé tettem egyet a csirkepocakban párolt almákból, és tettem rá a sült-párolt vöröshagymából is. Jó lett, az almáktól a csirke melle szaftos maradt, a rozmaring kellemesen érződött a húson.

 

A pecsenyezsírt kihűtöttem, majd betettem a hűtőszekrénybe. Egy villával 15-20 percenként alaposan felkevertem, a lassan kocsonyásodó szaft emulziót képezett a zsírral. Kicsit sülthagymás, kellőképpen sós, ízes, habos krémem lett, egész héten azt kentem a kenyérre reggelire, és erős paprikát haraptam mellé.

43 komment

Címkék: alma csirke vöröshagyma fokhagyma tejföl rozmaring petrezselyemgyökér paszternák

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr446750761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.10. 08:44:41

Ez finom lehetett. A paszternákból "odaát" pürét szoktak készíteni, viszont gyökér az nincs náluk, a szösz tudja miért. Talán nem szereti a lúgos talajt?
Az ilyen egyben sütött csirkéket én is hagymával bélelt edénybe teszem, akkor nem sül oda még a szárny sem. A szárnyak és combok mellé akkor dugdosok be nagyobb hagymakarikákat, amikor már az edényben van a madár.
A pecsenyezsírba néha beleturmixolom a benne főtt hagymát, könnyebben képez emulziót :)

Fenchurch68 2014.10.10. 11:46:46

A tegnapi ebédhez ilyesmi köret volt, wokban megsütöttem gyökeret, sárgarépát meg cukkinit. Ez nagyon jó is lett. Az édes ember a legteljesebb jó szándékkal hazahozott egy zacskó mélyhűtött pangasiust, jobb híján betekertem baconbe, és mellédobáltam némi rozmaringot meg citromkarikát. Mondjuk meg lehetett enni, de a hal sajnos minősíthetetlen állagú lett. Sebaj, a bacon összetartja. Bezzeg a lazac, vagy a pisztráng lehet, hogy sokkal drágább, de finom és tovább tart.
Csirkét sem sütöttem még egyben, de lassan eljön az idő... A római tálnak csak a tetejét kell áztatni? Mert kaptam egyet ajándékba - aka Pataki tál, de gondolom, egy hülyeség - és még nem mertem használni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.10. 14:02:06

A rozmaring kedveli a citromot, ezért a csirke is elviselt volna néhány cirtomkarikát. Egyébként a köret kipróbálandó listára került, mert lassan szedhetem a paszternákot.
A legjobb az ilyen egybesültben a hasüregben párolódott alma, csak az a baj, hogy kevés fér egy csirkébe.

Júliusban amikor felszedtem a kerekrépa elszáradt felmagzott szárait, elszórtam a helyére egy maréknyi magot, és úgy tűnik lesz miből főzőcskézni, szépen kerekednek a répák.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.10. 14:09:31

Szép napot!
@Andrass9: A hagymát sajnos megettem, na de majd legközelebb...
@Kató néni: Az én tálamnak mázas az alsó része, hiába is áztatnám, csak mosogatás előtt szoktam olyat csinálni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.10. 14:58:19

@Kató néni: Az a fura, hogy egy ideig elviselhető volt a pangasius minősége, még a bevezetésekor. Azután villámsebességgel lezuhant az állaga - ma már gyakorlatilag ehetetlen. A hal önmagában nem volna túl rossz, de a fagyasztás valahogy nem működik. Nem véletlen, hogy ha frisset akar venni az ember, azért elkérnek vagy 3000-et is. Annyit viszont nem ér, akkor inkább ausztrál sügért, mert az finom is, igaz kicsit drágább

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.10. 20:09:34

Szép estét!
@látjátok feleim szümtükkel: Citrom éppen nem volt itthon, főleg, hogy közel ezerkettő kilója. Láttam ugyan a Lehel téren 680-ért is, de akkor éppen nem kellett. Az alma édesanyám része volt mindig, bő fél éve eszem meg magam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.10. 20:11:49

Voltam a kertben, szedtem fel sárgarépát, petrezselymet és paszternákot a hétvégi leveshez, meg szedtem céklát befőzni. Éppen meg is főtt, most hűl kicsit, aztán meghámozom.

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.10. 20:32:44

@Waka:

Nagyon jó még a kacsában párolódott bírs is. Persze a madár hasüregét jól be kell fűszerezni, és akkor lesz igazán ízes a gyümölcs.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.10. 20:53:35

@látjátok feleim szümtükkel: Egy kacsa félre van téve a fagyasztóban karácsonyra, remélem, lesz hozzá birs.
A céklát meghámoztam, legyalultam, rakom üvegbe, holnap csak a lét kell elkészíteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.10. 21:34:36

@látjátok feleim szümtükkel: A birs nagyon finom csak önmagában is sütőben megsütve!

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.10. 21:41:53

@Waka:

A darabolt kacsahús mellett sült bírsalma is nagyon jó, érdemes kipróbálni, csilivel lehet kicsit bolondítani, a piruló-karamelizálódó
bírs elbírja. A húst alufólia alatt szoktam sütni, de csak kevéske folyadékot öntök alá, így inkább sül, mint párolódik a hús és a bírsalma. A végén amikor a húst fólia nélkül pirítom, a bírs is szépen megpirul.

Ha a kamrádban elég hideg van, jól eltárolható néhány bírs a padlószinten. Egyébként szokott lenni még karácsonykor bírs, ha nem is magyar, de nagyon jó fajta spanyol. Az ugyan drágább, de szerintem megéri.

Tegnap újítottam, karajt rántottam, de nem búzlisztbe, hanem finom kukoricalisztbe bundáztam. Nagyon jó lett, nem szívta tele magát olajjal.

Benikuty 2014.10.11. 07:14:29

nagyon szép! majd próbáld ki azt, hogy néhány szegfűszeget szurkálsz az almába...csodát tesz :)

Benikuty 2014.10.11. 07:15:47

@látjátok feleim szümtükkel: bizony ám kukoricalisz, a prézlibe pedig szezámmag :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.11. 07:50:05

Prézli nem volt, csak a kukoricaliszt, meg tojás, és így is nagyon jó lett. Szezámmag biztos nem rontaná el.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.11. 11:37:45

Szép napot!
Kész a húsleves lúdgége tésztával. Most rotyog a dunsztban hat üveg cékla. Kicsit szusszanok, aztán megyek répát szedni. Délután összedobok még egy adag citrom-citromfű szörpöt kistesónak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.11. 11:59:48

nekem mimdjart kesz a chilisbab

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 12:52:01

@Babette.: Megtetszett a gondolat? Tegnap tettem be a fagyasztóba 5 nagy adagot :) Spéci recept alapján készítettem: kaptam a feleségemtől egy csili szakácskönyvet az USA-ból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 12:52:58

@Waka: Nekem meg menni kellene a sokadik szomszédnál permetezni amerikai szövőlepkét a bukszuson. Csak ne lennék ilyen lusta!

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.11. 12:57:21

@Andrass9:

Ne panaszkodj, a lustaság fél egészség. Aki duplán lusta, az teljesen egészséges.:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.11. 12:57:44

@Andrass9: evyszeruen nagyon megkivantam a babot, meg gogy egytaletel legyen, ne kelljen tul sokat fozni.

johetne egy recep, neha olyan nem teltnek erzem az izet, megneznem, mit lehetvele kezdeni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 15:14:52

@Babette.: Egy recept már van a blogon: blogkocsma.blog.hu/2014/01/18/chili_con_carne_texas_modra , de miután megfőztem ezt a mostanit, már csak a posztot kell megírnom. Ez ugyan az egyszerű fogalmat nem teljesíti, viszont nagyon finom, és be is lehet fagyasztani!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 15:22:03

@látjátok feleim szümtükkel: Most kéne duplán lustának lenni, de ehelyett permeteztem a szomszédnál, meg - mint kiderült nekünk is van bukszus - nálunk is. Ezután összeszedtem a két diófa leveleit, letakartam tarppal, hogy ne ázzon meg, mire lesz fűnyíróm, amivel össze tudom szecskázni és tömöríteni.
Tegnap kihozták a kijavított hómarómat, valamint az új fűnyírómat. Yippeee - örültem, míg közelebbről meg nem néztem. Nem azt a modelt hozták, így vissza is vitte a szállító :( Talán keddre eltalálják, melyiket rendeltem ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.11. 17:46:40

Répa az erkélyen, a szörp a gázon várja a második felvonást.
@Andrass9: Ezek szerint nem sikerült megjavítani a régit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 17:54:52

@Waka: Eljutottam arra a pontra, hogy már túl sok baj van vele, ami egy 23 éves gépnél nem meglepő. Egy ugyanolyan márkájú, csak vadonatúj gépet vettem, önindítóval. Ezt persze lehet, hogy egy nagy csipesszel szükségtelenné teszem, mert a gép motorja azonnal leáll, ha elengedem a foggantyút. Majd meglátom, hogy bírja az önindító a gyűrődést :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 17:56:25

@Waka: Apropó: 10 literes üvegben kovászos uborka eltéve! Leszedtem a maradék uborkát, kaptam szép kaprot, kenyerem meg volt :)
Így a gyerekek is tehetnek a hűtőjükbe egy szép adagot, ami esetleg kitart karácsonyig...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.11. 17:56:43

@Andrass9: azt olvastam, de más jellegű. enyém egytálétel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.11. 17:58:11

@Andrass9: az a fogantyú jóvanazúgy!

(a mienken is van csipesz amúgy:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.11. 18:17:32

@Andrass9: Hogyan állítod meg az erjedést? Nekem ez a télire eltett kovászos uborka valahogy mindig kínai volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 18:20:50

@Babette.: Az eddigi masinám nem áll le, csak a kést állítja meg, ha elengedem. Ez nekem remekül bevált, nem kellett mindig ráncigálni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.11. 18:23:54

@Waka: Semmi faxni. Kiszedem az uborkát befőttes üvegbe, vagy jól záródó műanyag dobozba. Amikor kiveszem a nagy üvegből, általában gyorsan öblítem, hogy ne maradjon a kenyérből rajta. Ezután a levét átszűrom ruhán, és visszaöntöm az uborkára. Lezárom, és megy a hűtő leghátsó sarkába, ahol csak 2 fok van. Két hónapot minimum kibír, de általában többet is.

Pinka-Panka 2014.10.12. 06:27:31

Jó reggelt a kocsmázóknak.

Jó ez Waka, a rozmaring, alma elmaradhatatlan.

Nagyon szeretem a sült csirkét, a mellét inkább.
Nem tudom miért, de én mindig darabokban sütöm.
Egész csirkét nem is tudom miért nem csinálok.
Szoktam én is citrommal előző este pácolni, van, hogy joghurttal.

Pinka-Panka 2014.10.12. 06:32:36

Nálam ma nem lesz főzés. Tegnap egy ismerősőmnek csináltam hétvégére ételt, s azt tegnap már megfőztem
Tegnap a rántott hús, ami kedvence, mára meg Dubbarryt, küldtem. S van minden.
Van párolt bab, saláta, meg van rizs.

Leves nincs, majd egy köményes még elképzelhető. Nekem jót tesz a kúra, kicsit fogyasztok, s jól vagyok.

Pinka-Panka 2014.10.12. 06:34:17

Most ezzel a csirkével Waka, megkívántam a párolt káposztát, azt hiszem kell csináljak a héten.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 09:28:13

@Pinka-Panka: párkáp az jó! Nekem is kellene már készíteni, bár most se liba, se kacsa nincs a csodahüttőben.

Pinka-Panka 2014.10.12. 10:28:07

@Andrass9: ne bánkódj, nekem sincs, de lesz, még hozzá a nyakunkon, jeles Mártonunk szent napja, s akkor úgyis, aki libát eszik, egész évben nem éhezik...

turósmácsik 2014.10.12. 10:39:10

Sültcsirke ihletés innen:)

Őszi csirek lesz, a tejbe áztatott zsemléjű, visszafogottan fűszerezett töltött csirkecombokat vajban sütöm meg almával, szőlővel, körtével körítve. Krumplipürével.
Hm.

Pinka-Panka 2014.10.12. 19:02:07

@turósmácsik: Hmmm:) igen, ez így tökéletes

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 20:04:55

@turósmácsik: Egészségetekre!
Én éppen gesztenyét sütök platnin, mer óccó volt. Meglepő módon még izletes is!
Kár, hogy nem szeretem a pulykát, most süthetnék gesztenyével töltött pulykát :)

Topy 2014.10.13. 20:36:39

@Andrass9: tegnap jöttem haza a Kőszegi-hegységből bringatúráról - 11 kiló gesztenyét hoztam :)
piacon 1200-at is elkérnek érte és aprószemű, ott 300 körül indul az apró, a válogatott nagyszeműt 500-ért is meg lehet venni (sűrűn járt helyeken 600); alkudni sajnos nem igazán lehetett mennyiségi kedvezményre a sok turista miatt :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 21:00:22

@Topy: Ezt a magyar hiperben vette a feleségem 350-ért. Szerintem több, mint megérte!
Mondtam is neki, Sanyi ... vegyél vagy 5 kilát még, akkor megfőzöm a nagyjánynak, oszt kicsempésszük az USA-ba!
süti beállítások módosítása