Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Jalapeño Poppers

2014.09.22. 07:00 Andrass9

Fûszeres krémsajttal töltött jalapeño paprika bundázva és kirántva. A név eredetileg az Anchor Food Products of Appleton, Wisconsin cég márkaneve volt a sajttal töltött panírozott jalapeño paprikára, de késõbb kiterjesztették a Poppers márkanevet a rántott mozzarella sajtrudacskára, rántott gombára és hasonló elõételekre. A Poppers márkanév eredetileg egy pattogatott kukoricára volt bejegyezve egy másik cég által, de végül az Anchor Foods megvette, és azóta a rántott zöldségeket jelenti.

Fõleg elõétel vagy sörkorcsolya minden mexikói étteremben (chile relleno), és Puebla városából származik.

Ez esetben egy csavarral.

26.jpg

Még soha nem ettem, de mindig kacérkodtam vele. Elsõsorban attól féltem, hogy túlságosan csípõs lesz, meg hogy nem tudnék egy adagot megenni. Most viszont kagylólevesre hívtam a szomszédokat, és gondoltam, kipróbálom rajtuk. Az is segített az ötlethez, hogy a piacon találtam friss kecskekrémsajtot, meg hízott kacsamájat is elfogadható áron (hogy ez hogy jön ide ...).

Gyorsan leszedtem 16 jalapeñot a kertben, és összeraktam a hozzávalókat.

  • 16 jalapeño paprika
  • 15 dkg kecske krémsajt (lehet persze másféle krémsajt is)
  • kicsi csomó snidling
  • 1 szál újhagyma (mert találtam a hûtõben)
  • 5 dkg keménysajt reszelve
  • só, fokhagymásbors
  • gumikesztyû

10.jpg

Elõször is felaprítottam a snidlinget, újhagymát apróra, belereszeltem egy darabka keménysajtot. Egy pici rozmaringlevelet is megvagdostam, sóztam és a fokhagymás borsot is beletettem. A gumikesztűt félretettem a paprikához :)

12.jpg

Szépen elkevertem a krémsajttal. Kóstolás után még egy kis sót adtam hozzá - ennek biz sósnak kell lenni, ha inni akarunk rá.

13.jpg

Következõ lépés a paprikák tisztítása. Az eredeti poppersből csak a csumát szedik ki, és úgy töltök meg, mint mi a TV paprikát. Én viszont kettévágtam hosszában a jalapeñot, mert úgy az erét is ki tudom kapirgálni, hogy ne legyen olyan csípõs. Ez utóbbi feladatban a karalábévájó volt segítségemre.

14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg

Az igy megtisztított fél paprikákat megtöltöttem a krémsajttal.

18.jpg

És itt lépett be a csavar: míg a paprikával foglalatoskodtam, a kacsamáj szépen megsült a teraszon egy fazék zsírban. Gondoltam, miért ne vágjak le a májból kis szeletkéket a krémsajt tetejére. A gondolatott tett követte:

19.jpg

Ez persze valószínûleg nem egy újítás, hiszen a poppers gyakran hússal van töltve, tehát nem idegen tõle a máj sem.

Jött a szokásos panírozó alap. Jobb helyeken nem prézlibe, hanem például zabpehelybe vagy kukoricadarába panírozzák, meg plusz fûszereket is adnak hozzá, de én most maradtam a hagyományos megoldásnál.

20.jpg

Kezdetét vette a szokásos unalmas panírozás, ami a paprikák mérete és keménysége miatt meglepően gyorsan ment.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Már csak meg kellett teríteni (Hagyma se panaszkodjon, kések befelé néznek). Magamnak persze elfelejtettem kanalat tenni.

25.jpg

A jalapeño szépen kisült a teraszon, míg a levest ettük.

28.jpg

A máj is kikandikált a popperbõl.

27.jpg

Megérte kimagozni, éppen ehetõ csípõsség, ami nem nyomta el a krémsajt és a máj ízét sem. Talán érdemesebb lett volna dupla panírban sütni, a paprika héjára nem nagyon tapadt rá.

Pár napja már bátran ettem az Iguana étteremben hasonlót ...

62 komment

Címkék: popper sajt csili újhagyma snidling panír krémsajt poppers Iguana jalapeño

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr416708291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2014.09.22. 08:16:52

Jó reggelt kívánok!

Nagyon-nagyon szeretem. Nálunk a testvérem csinálja, nagyon finom.
Kacérkodnom kéne ezzel is, még meggondolom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 08:21:18

@Babette.: Olyan pimaszul drága a jalapeno a boltokban, hogy rémes. A napokban láttam 6000-ért, pedig semmivel sem bonyolultabb termeszteni, mint a TV paprikát, hozama se rossz (tövenként eléri a fél kilót is).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 08:21:45

@Pinka-Panka: Saját termesztésből, vagy van valami forrása?

Pinka-Panka 2014.09.22. 08:24:14

@Andrass9: Van forrása. Remekül főz, hidd el sokkal jobban, mint én. Nagyon különlegeseket és finomakat.

Ja és nem egy mázsát csinál, hanem előételnek szokta adni, a nagyobb lakomákon.

Pinka-Panka 2014.09.22. 08:29:06

És én nem tudom mit főzzek. Teljesen tanácstalan lettem. Igazából, ilyen nap után enni sem kéne. Diétát kell megint. Sajnos, ha elereszteném a gyeplőt, akkor gurulás volna, amit nagyon nem akarok.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.22. 09:30:17

hű de szépek a képek.
azt már megtanultam,hogy este éhesen nem illő a kocsmába benyitni-no de hogy reggel se?
a panirozásról jut eszembe,amióta kipróbáltam a morzsa-tojás-morzsa variációt azóta csak igy!
valami isteni.
olasz hentes súgta meg,mert ott igy is kapni a szép húsokat.
mindig finom és muszáj volt rákérdezni mitől,miért,mi a titok?
és lőn=morzsa-tojás-morzsa.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 09:30:39

@Pinka-Panka: Nekem még van kelkáposztafőzelékem ...

Topy 2014.09.22. 09:47:42

@Pinka-Panka: én hétvégén tökfőzelékkel örvendeztettem meg a családot; könnyű és most még van friss tök :)

Benikuty 2014.09.22. 10:40:18

@Pinka-Panka: úgy szép a lány, ha gurul :D

Pinka-Panka 2014.09.22. 10:54:34

@Topy: nagyon jó, én is szeretem nagyon, rajtam kívül senki sajnos senki:(

Pinka-Panka 2014.09.22. 10:55:50

@Benikuty: már akinek:) Én nem szeretnék! Nekem a kövér nő, nagyon nem szép, pláne ha én vagyok az:) Jajj Isten őrizzz!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 11:24:11

@Topy: @Pinka-Panka: A tök sajna elfogyott még a múlt héten, pedig de jó volt!!!

Benikuty 2014.09.22. 11:52:03

@Pinka-Panka: nem is kövérre gondoltam ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.22. 15:09:52

tolem allithatod a kest az asztalba is
az olyan rusztikus
az eret azert mar nem kapartam volna ki

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 16:29:06

@Pinka-Panka: Ha lesz még kapor, akkor kikunyerálok a feleségemtől egy utolsó utáni tököt. Utálja, mint bűnt, viszont a legjobbat főzi hegyen innen, hegyen túl!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 17:08:12

@Pinka-Panka: Most ettem meg és nagyon jó volt! Két nagy tányérral is befaltam, míg feleségem paradi... képosz.. főz :(
Volt a két nappal ezelőtti abált lapocka hozzá, hogy valami húst is egyek.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.22. 17:36:31

@Benikuty: jól érted igy van.

MORZSA-TOJÁS-MORZSA.

természetesen előtte kissé megsóz hust de ezt itt ebben a kocsmában alázás írni...:))

Benikuty 2014.09.22. 19:41:39

@vörösbor(de)minőségi: köszönöm! Szvsz. nem alázás, mert van néhány alapanyag, amit nem sózunk panírozás előtt, csak a tojásba teszünk kicsivel több sót.
A "hus" gondolom hús... ;)

Benikuty 2014.09.22. 19:43:33

@hagyma: arra gondolsz, hogy a dolog pont a lényegtől lett megfosztva? Mondasz valamit, földi :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.22. 20:03:27

@Benikuty:arra
hat ehetetllenul csiposre en se hagynam, de ehhez eleg a csumazas, az is azert kell hogy beferjen a toltelek
szerintem
en sajnos nagyon szeretem az eroset-csiposet, foleg levesben meg csirkeszaryon
ennek kb ez a lenyege, hogy csipos, a kacsa-libaMAj jo otlet
en sosem sozom a hust, ha rantottserteszeletrol beszelunk, cask a tojasba teszek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.22. 20:04:31

@hagyma: persze van mikor varialok, akkor megy a lisztbe pirospaprika, so bors ilyenek

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.22. 20:27:12

Szép estét!
Ez nekem valami új, eszembe nem jutott volna kirántani. Ezekkel a jalapenokkal belefutottam az erdőbe rendesen. Dokumentáltam én szépen, mi hova kerül, van tervrajz, ahogy kell, csak úgy voltam vele, jalapeno az jalapeno. Van jalapeno 1, jalapeno 2, jalapeno hot és purple jalapeno. Az utóbbit simán meg tudom különböztetni a másikaktól, a színe miatt ugye. A többit szedtem, ahogy érett. Aztán egy szép napon leültünk falatozni, az első pont kellemes volt, a másodikba bátran beleharaptam, és kicsordult a könnyem. Olyan erős volt, alig vitte le zsíros kenyér. Olybá tűnik, el kell végezni egy dűlőszelektált kóstolást a pontos beazonosítás végett.
@vörösbor(de)minőségi: Jó ötletnek tűnik, ki fogom próbálni.

susztertangó 2014.09.22. 20:56:04

@Andrass9: 09:30:39 Én most főzöm. mellette egy kis lilahagyma lekvárt szilvával, vörösborral etc..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 21:33:07

@Waka: Én igyekeztem úgy szüretelni, hogy tudjam merre hány méter :)
Most kaptam sok kisüveget, holnap indul a nagy befőzés. Példul újabb ecetes jalapenot kell csinálni, mert a kislyány már megint megevett egy üveggel.
De készül még egy adag poppers is, hogy a feleségem is megkóstolja.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.22. 21:33:42

@susztertangó: Gundolom a szilvás hagymalekvár nem a főzelék feltétje lesz :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.22. 22:24:58

@Andrass9: Vannak tanulságok, levonom őket. Jövőre majd jobban figyelek. Talán.

susztertangó 2014.09.22. 22:43:44

Nyolc óra felé jöttem haza a busszal, kaptam egy helyet egy négyes ülésben, kettő-kettő szemben. a mellettem ülő lányzó szorgalmasan bűvölte a nálam láthatóan okosabb kütyüjét-hatszáznegyvennégyezer színárnyalat- meg egy újjal piszkálni kellett,meg a fülében is volt dugó madzaggal a telóhoz kötve. . Velem szemben egy lencsi lányka ült két babával, ovodás volt, ahogy a mamájával való beszédből kiderült, hogy most a Bali a barátja, meg hasonlók. A mama is lehetett vagy 48 kiló ruhástól. Aranyosak voltak , nekem meg vigyorognom kellett, jó látvány volt. Igen ám, de ez nem tetszett a kis hölgynek és amikor rám nézett, a kezével hessegető igen határozott mozdulatot tett. Ez többször ismétlődött. Aztán jött a vajákolás, ráolvasás: "Cirmos cica hajj, hová lett a vaj? Ott látom a bajuszodon most lesz neked JAJJ!" 7 x mondta el.Nincs eléggé nagy betű amivel érzékeltethetném azt az egyre nagyobb energiát amivel ezt mondta , kezével lecsapva a jajjnál. (Ugye ez nekem szólt Kühlewind?) Én meg bazsajogtam tovább, mélázva azon, hogy ezt a "vadanyósomtól" hallottam először.A kis csaj megelégelte a dolgot és fogta anyja ernyőjét és fejen csapott volna, de a mamája ügyesen elkapta. Mondtam neki, gondolom engem akart fegyelmezni a kis hölgy. Igen, ki nem állhatja, ha nézik. Azért sziával köszönt, mikor leszálltak. Ki érti a nőket, én nem.

Benikuty 2014.09.23. 06:07:34

@susztertangó: nyilván tolakodóan néztél ;)

vörösbor(de)minőségi 2014.09.23. 06:37:47

@Benikuty: ebbe a blogba csak tökéletes helyesírással szabad szólni? semmi lazaság nincs megengedve?azért is kérdezem,mert a hús-hus irásmód az egy dolgozatban valóban negativan értékelhető,de azt is gondolom,hogy egy felnőttek által "használt"kocsmában még egy magyartanár is tehet engedményeket.azaz-amikor ide látogat,akkor nyugodtan dőljön hátra és lazitson.
véleményem szerint amennyiben nem sértő vagy közönséges egy írás,akkor ezek a megjegyzések teljesen nem ide valóak mert csak a piszkálódás a céljuk.fogalmazhatnék erősebben is de nincs értelme.
amennyiben nem félreérthető,és az adott témába megállja a helyét és a szár szó helyett nem a szar szót használom...akkor kérem ha nem esik nehezére nem javitson ki ilyen marhaságokat.

tulképpen ha lyelenleg rosszmályu akarnék lenni,tutam volna korán befelyezett iskoláimra hivadkozni,de eben az eset ben aszt szeretném,ha nem lene ez naty baj-etől még lehetek rendes ember.

a magam részéről soha!!!! nem javitanék ki senkit ITT.mert értem.mert elütés lehet.mert megengedő vagyok.mert magamban lerendezem nna ezt nem igy kell irni.mert nem szakszöveget lektorálok.és főként mert nem önmagam nagyságát kívánom megfelelően hangsulyozni a kritizált silány kis valójával szemben.
remélem ebben is talál rengeteg csúf hibát ékezetek hibás használata is van bőven.ezzel is szeretnék hozzájárulni egy szép napjához.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.23. 08:52:53

@susztertangó:

Úgy tűnik

Ica nem szokott veled évődni ( magyarul kacérkodni ).:D

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.23. 09:36:12

Egyébként szép napot! Lehetőleg eső nélkülit.

A csili egy része üvegben, egy része felfűzve, egy része meg szárad az aszalóban, és abból csilipehely lesz.

Viszont nem jöttem rá az elmúlt napokban, hogy miért kell a csili magozásához kesztyű. Nekem semmi mellékhatás nem volt, illetve az első adagnál egy kevés. A csilit kimagoztam, majd megmostam, ekkor kicsit csípett, de utána előbb mostam, töröltem, majd a száraz paprikákat magoztam, és ettől kezdve nem volt semmi gond. Persze én az ereket nem kapartam le a paprikákról, csak a magházat vettem ki, és a magokat.
A felfőzéskor legjobban a jalapeno gőze csípett, de ha nem hajoltam a lábos fölé, akkor az elszívó ragyogóan megvédett a gőzöktől.

Nyersen a kung pao és a jalapeno találtatott a legjobbnak, darálva és felfőzve nincs nagy különbség az ízekben, mind jó.

A nagy, húsos paradicsomokból csodás sült paradicsomot készítettem, aki teheti próbálja ki, megéri.

Az biztos, hogy a jövő évet már az idei tapasztalatok ismeretében tudom tervezni, már csak a természetfelelőssel kell addig valami jó viszonyt kialakítani. Erről jut eszembe, tud valaki ajánlani zöld poloska ellen valami jó irtószert, vagy módszert? Rengeteg van.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.23. 10:50:37

@látjátok feleim szümtükkel: Jó napot neked is!
Itt hatszázzal süt a nap, de csak 11 fok van. Éjjel 7-ig ment le. Most tervezem, hogy takargassam be a csiliket az éjszakára, valamint mosom a kisüvegeket a csilinek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.23. 11:38:33

VÍZJELENTÉS:

tegnapelőtt délután megjött az ősz, most már süt ugyan nap,
viszont megkaptam, mennyi eső esett le 21.-e délutántól másnap reggelig:

60MM

azért a folyók apadnak, de HONNAN JÖN EZ A SOK ESŐ????

Pinka-Panka 2014.09.23. 12:07:03

@Babette.: ezt én sem tudom, de elképesztő.
Már özönvíz előtt állapot van lassan.

Pinka-Panka 2014.09.23. 12:09:02

Hellósztok!

Süt a nap és hideg van, tegnap be is fűtöttem, ma is az lesz, csak kicsit.

Gyors ebéd volt, édes-savanyú csirkemell és rizs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.23. 12:40:36

@Babette.: Most, hogy kitalálták ezeket a "szupercellák"-at, azóta vannak ilyen foltok, ahol egyszerre rengeteg eső jön le. Ahogy nekem is jött 75mm 12 óra alatt :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.23. 12:42:10

@Pinka-Panka: Egy picit én is befűtöttem tegnap - jól is esett reggel melegben felkelni!
Nem főztünk, van mág tegnapról par.kép. és túrósrétes meg szilvásrétes. Nekem megy még egy adag kelkáposztafőzelék.

Benikuty 2014.09.23. 13:25:32

@vörösbor(de)minőségi: a dolog kissé túl lett reagálva...szerintem.

susztertangó 2014.09.23. 13:50:15

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem a kifejezést sem ismeri. Gondolom ezért van, hogy nem nevet a vicceimen, nehogy elbízzam magam és fejembe szálljon a dicsőség-hogy venné az ki magát... Jó,hogy csak vasárnap találkozunk ,így stabil a kapcsolat.:-)

Pinka-Panka 2014.09.23. 14:50:04

@Andrass9: de jó, nálatok is van mindenféle.

Ma egy kicsit megharagudtam a lányomra, miután felvetettem, hogy holnapra a párolt hús mellé, csinálnék, kelkáposzta főzekéket, vagy par, kápot.
Na, azt Ő nem szereti. S nem tudom miért, mert gyerekként, csak ilyeneket evett, s én főztem, nem volt bébikaja, meg ilyenek. És pont az én gyerekem, lett ilyen dömpingkaja fogyasztó.

É azért holnap csinálok egy parkáp-t magamnak és 2 napig megszegetem, csak legyen kisebb fej káposzta a piacon.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.23. 19:58:05

nagybirtokosoknak figyelmeztetés: oan de oan 3 fokokat jósolnak hajnalra,hogy csak na...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.23. 20:53:57

Szép estét!
@susztertangó: :) Talán, ha hagytad volna, hogy fejbe kólintson, most országos cimborák lennétek...
@Pinka-Panka: Büdös kölke... :D
@vörösbor(de)minőségi: Én reménykedem, hogy elkerül.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.23. 20:58:53

Ma volt kis időm délután, megírtam pár posztot, a képeket is megszerkesztettem. Pár bejegyzéshez hiányzott egy-egy kép, ahhoz meg valami kis összetevő, a hétvégén összevadásztam.

susztertangó 2014.09.23. 23:52:59

@Andrass9: Mindig meg akartam kérdezni, de nem mertem . :-) Sokszor kikaparod a magokat és az erét. Azt tudom, hogy a paprika csumát elteszed későbbi felhasználásra. Mit csinálsz az erekkel és a magokkal?
@vörösbor(de)minőségi: ha nem minusz, akkor ki nem megyek behozni a cserepeseket..vacogjanak!

vörösbor(de)minőségi 2014.09.24. 08:21:45

@susztertangó: szerencsére nem minusz de cidri -amugy meg igazad van vacogjanak.halkan..

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.24. 08:30:24

@susztertangó:

Én november 10 körülig szoktam kint hagyni a cserepeseket, mert még a muskátli is bírja -4 fokig. Persze ha esős hideg az idő, akkor hamarabb betelepítek.

Pinka-Panka 2014.09.24. 12:03:34

@Waka: Képzeld Waka, hogy a lányom kicsinek, majd minden szombaton, az én drága Anyámmal, /a világ legjobb Anyukája volt/ - spenótot ettek. Én nem, mert nekem a tömés miatt, neme csúszik le sajnos.

Bekerült a gyerekem az iskolába és az ebédlőbe ültek, mikor kihozták nekik a spenótot, s az egyik vezér egyéniség, elég erőszakos kis osztálytársnő, bekiabált mindenkinek: " Hú, ez szar!" /bocsánat/

S akkor a fél osztály eldobta a kanalat, s nem ettek a gyerekek. A tanítónő, nem tudott rájuk hatni. S azóta sok mindennel van így.
Az is gaz, a bőség zavara és a kényeztetés is benne van. Én nem erőszakolok senkire semmit, nem tukmálok, ha nem kérsz, nem kérsz.

Igaz, én magamon is észrevettem, most a vénlány koromra kezdem, szeretni jobban, vagy kívánni, a mártásokat, főzeléket. Enem a tömény étel hidegen hagy, teljesen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 19:24:18

@susztertangó: Most mondjam azt, hogy megeszem? Senki nem hinné el :) Még én sem!!!
Amikor kimagozom/erezem, akkor általában a komposztba megy az anyag - hacsak nem döntök úgy, hogy ez nem elég csípős, és akkor botmixer és beledarálás jön...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.24. 19:26:29

@Pinka-Panka: Az ilyen gyerekeket bizony meg kell kicsit nevelni... Még az sem igaz, hogy nem szeretik, csak a figyelem központjába igyekeznek - és általában sikerrel járnak. Nálam egy gyerek próbálta ezt előadni, amikor itt vendégeskedett. Nagyon meglepődött a hideg zuhanyon, viszont azonnal megszerette :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.09.25. 07:51:06

@Pinka-Panka: Akkor van igazán nagy baj, ha a kisérő tanár "sz"-ozza le az ételt, amit a gyerekek zöme jóízűen megenne, de hát a tanár az isten.

Pinka-Panka 2014.09.25. 11:21:40

@hajdulaszlo (volt hajdul): még jó, hogy ne tanár mondta, mert akkor az ebédlőben senki nem evett volna.
De ez is benne égett, a gyerekembe. Gondolom, ha lesz gyereke, újra enni fog, mert Ő nem undorodott meg, hanem beállt a sztrájkolok közé.

Tangó Suszter 2014.09.25. 17:04:56

A morzsa-tojás-morzsa tutti, hogy nem működne a paprikán, nem tapadna meg. De eszembe jutott Ica menye, aki a lecsóhoz nem csak a paradicsomot nyúzza meg, de a paprikát is, krumplipucolóval. Lehet, hogy a nyers felületre már jobban tapad bármely tapír. Ez új szó, most csináltam, =tapadós panír :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.25. 17:42:39

@Tangó Suszter: Tapír jó szó! Inkább tojás-morzsa-tojás-morzsa sorrend kellene :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.25. 22:29:51

@Pinka-Panka: Sajnos, ez így működik. Szeretnének megfelelni a közösség elvárásainak, hajlandók érte mindenre. Én renegát voltam, utált is mindenki rendesen. Amúgy a spenót jöhetne minden mennyiségben, ha szabadna. A főtt sóskát és a nyers korianderlevelet viszont semmi pénzért nem enném meg.

susztertangó 2014.10.31. 16:28:45

Csak úgy próbára vettem egyet és a krumplihámozóval lehántottam a fényes felületét. Nagyon nedves, de az tuti, hogy tapadni fog rá a tapir..izé panír.
süti beállítások módosítása