Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csodás szték zsíros hátszínből

2014.09.04. 07:00 Andrass9

Valahányszor nagy boltban járok, sasszemmel nézem át a húspultot, hátha véletlenül belekerült valami jófajta marhahúsdarab. Igy volt ez a napokban is madarasban.

10.jpg

Ez a kis darab hús ott árválkodott. Hallom az egyik vevõtõl: "nézd milyen vacak zsíros hús"!

El is szedtem az orra elõl azon nyomban. Ennek a húsnak pont az volt a szépsége, hogy zsíros. Serpenyõben vagy grillen sütve csodás ízekkel és állaggal fog megörvendeztetni.

Megmutatom alulról is, hogy tiszta képet kapjatok róla:

11.jpg

A darabka pont alkalmas volt két igen vastag, angolos elkészítésre alkalmas szeletnek vagy három darab kétcentis serpenyõs példánynak kicsit finnyásabb fogyasztók számára, akik inkább a jól átsütött húst szeretik.

Mivel jelen esetben az utóbbi volt a helyzet, három szeletre vágtam és alaposan borsoztam. Sütni csak pár nap múltán terveztem, ezért só még a közelébe se jött a húsnak.

12.jpg

Pihent két napot a hûtõ hidegebb sarkában, amikor vacsorarendelés érkezett a lányoktól. Kivettem, újabb réteg borsokkal hintettem, és míg a hús szobahõmérsékletre melegedett, gyorsan fõztem egy kis rizst körítésnek.

13.jpg 14.jpg

Olivaolajat tettem a serpenyõbe, felhevítettem, majd rátettem a 3 szelet húst. Szépen elfértek, nem kellett aggódnom, hogy tömegiszonyuk lesz. A sót is odakészítettem a serpenyõ mellé. Két perc múlva kevés sót szórtam a húsokra, majd újabb 4 perc múlva megfordítottam. Nem kell a húst sülés közben piszkálni, elvan az magában. A másik oldalát is 6 percig sütöttem, így a hús egy szaftos, de "done" állapotra sült.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Két tányér között 5 percig pihentettem, hogy a szaftok jól átjárják és majonézes rizzsel (igen, lehet köpködni), meg kovászos uborkával szolgáltam fel.

19.jpg

Egy ilyen falatot most is megennék!

20.jpg

Ha egy márványos húst szeretettel és óvatosan sütünk, akkor a zsiradék a rostok közül szépen kisül és roppant szaftossá teszi a fellazított húst.

60 komment

Címkék: hátszín steak márványos hús

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr316559663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2014.09.04. 08:45:27

Egy ilyen falatot én megennék András. Nem köpködünk, mindenki máshogy szereti a rizst, én reszelt sajttal eszem, amikor csak lehet.

Pinka-Panka 2014.09.04. 08:50:26

Mindenkinek jó reggelt! Nagyon szép a reggel, már hajnalban voltam, futni, 4 km-t, s az ébredő városon tértem haza, a kutyával. csend mindenütt, nagyon jó volt és szép.
Olyan jó idő van, hogy én kiegyeznék, ha mindennap ilyen volna:)

Még van maradék, s majd lesütök egy kis húst, az mellé lesz valami, azt még nem tudom, igaz még a húst se készítettem elő.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.04. 09:45:53

@Pinka-Panka: Jó reggelt neked is! Én csak most kezdem a napot, de valami csak lesz ebédre. Ha kitalálom időben ...

Pinka-Panka 2014.09.04. 10:05:17

@Andrass9: ha, nem akkor vacsora lesz.:)

Pinka-Panka 2014.09.04. 10:07:31

@Andrass9: még én sem vettem rá magam, hogy főzzek. Hiába találtam ki. Még nem vettem rá magam és nem sokára meg dogoznom is kellene. Legszívesebben henyélnék a napon:)

susztertangó 2014.09.04. 12:52:21

Hát ez az! Disznók/prolik elé az igazgyöngyöt, bah!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.09.04. 17:50:12

Ez a hús olyan kulináris, érzelmi és értelmi kielégülést okazhat, hogy nincs erő bámilyen köreten gondolkodni. Én még a rizsre sem lettem volna képes.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.04. 18:21:36

@hajdulaszlo (volt hajdul):

Én a disznóvágáskor reggelire frissen testmelegen kimetszett, és megsütött pecsenyével vagyok hasonló viszonyban, esetleg egy kis friss kenyér elmegy mellé. Sajnos egyre ritkábban jutok a közelébe.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.04. 18:46:23

Szép estét!
Csucsu, hogy a klasszikussal szóljak. Fáj a szívem érte.
Ma megint szedtünk egy eresztés krumplit, holnap végzünk vele, ha igaz. Vettem két malacfejet a csarnokban, valamelyik nap fokhagymás főtt fej lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.04. 20:30:52

@Waka: Jó estét!
Nem lesz baj abból a főtt fejből??? Mármint lábujjbaj?

1kutya 2014.09.04. 21:09:33

@látjátok feleim szümtükkel: pecsenye csakis "tokából", rajta a 2 ujjnyi szalonnával+bőrrel!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.04. 21:10:22

steaket cask steakkrumplival
slusssz
viszont a steak tokeletes, lehet jartal mar amerikaban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.04. 21:21:51

kovaszos uborka I seleg fura hozza:)
de izlesek es steakakkoretek

Fenchurch68 2014.09.04. 21:36:25

Ez gyönyörű. Engem a hideg ráz a rizstől, úgyhogy egy jó kis vajas ceruzabab-bébirépa-zöldborsó körettel enném. Most lett kész egyébként a "gombát, cukkinit, hagymát, meg még bármit, ami a konyha felseprése után a lapáton van, bedobunk a sütőbe egy kis olívaolajjal meg fűszerekkel" jellegű köret, amihez grillezett harcsafilé lesz. Csak azért nem teljesen paleo, mert maradt még egy kis diótorta...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.04. 21:38:53

@Andrass9: Beosztva tervezem enni, ennyi kis "bűnözés" remélhetőleg belefér.

susztertangó 2014.09.04. 22:32:37

Juszt sem írom most meg merre jártam, most megyek aludni. Majd reggel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.04. 22:40:33

@susztertangó: pukk meg! Most reggelig fog rágni a kiváncsiság :)

Pinka-Panka 2014.09.05. 04:59:06

Jó reggelt!

Slendrián disznó vagyok, nem főztem, most egy tarhonya leves csinálok, a húst szépen lefagyasztottam, sok volt a munkám, meg ma is sok van. Szűzérmét hirtelen ebédre még és zöldköret.
Van még uborka, talán azt, vagy cékla.

A hétvégi ebédet, majd délután a Bordánál eldöntöm, vagy hal. Ezen ma délelőtt még gondolkodom, míg kefélgetem a hajakat.:)

Szép napotok legyen.

Pinka-Panka 2014.09.05. 05:02:08

@látjátok feleim szümtükkel: ahogy mondod, elég finnyás vagyok a disznó vágásakor a szagokra, de a pecsenye, csípős savanyúval lecsúszik.
Én sem jutok hozzá, nem hiszem, hogy mostanában disznótor lesz nálunk. Sajnos. Régen minden évben volt és szerettem, no meg a hangulatát is.

Benikuty 2014.09.05. 05:34:25

@látjátok feleim szümtükkel: azon gondolkozom, mi is az a vegyület, ami a hullamerevség beálltakor szabadul el az emlősök húsában, és rontja az élvezeti értékét...nem kicsit. De nem ez a lényeg, hanem, hogy a disznóvágáskor kötelező félrészeg reggeli bélre balzsam a friss pecsenye. No, meg a hagymás vér, savanyú cseresznyepaprikával :)

Benikuty 2014.09.05. 05:40:36

@Pinka-Panka: januárban csatlakozhatsz, csak mit mondasz otthon?... :D

susztertangó 2014.09.05. 06:40:18

Morgen!
Szó volt a napokban a magyar csodáról,én is kommmenteltem, hogy a Spárban akciós tegnaptól pár napig, gondoltam veszek belőle. Talán a Kórház utcai piacon? Bár most egyedül mennék, Iluska nélkül és akkor nem megyek be a helyi (3 is van) becsületsüllyesztőbe Unicumot inni, , meg nem is óccccccssssó. A Nagycsarnok olcsóbb, rég is voltam , ott is van szertartás, menjünk. S lőn. 480 ft ért mérték, vettem két kilót és nem adok belőle Beninek, hehe. Két-két kiló francia csülköt és húsos csontot vettem, egy kilót mindegyikből össze főzök sütőben takarékon, résnyire nyitott ajtónál 4 órát, aztán meglátjuk elég puha-e? Ráteszem valami lecsós-pörkölt alapra, jó lesz az feltétnek feltétlenül. Egy házaspár sopánkodott, hogy "nincs, nem hoztunk, nem ide készültünk, akkor nem veszünk", mire adtam nekik -mert ez hiányzott- egy jó erős reklám szatyrot. Az egy csepp olaj a kenetlen helyre jó cselekedetem is megvolt. Most már csak a szertartás volt hátra: egy füstölt sajtos rolló illetve egy pikoló sör. Utána lementem a Parajdi só lelőhelyre, vettem két kilót és 500 pénzért a sóbarlangba is bementem, kb. 40 percre. Csak annyit mondhatok megéri. Ez történt Lellén, ja nem is , hanem tegnap.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 09:41:00

@Pinka-Panka: Jó reggelt!
Ebédrendelés megvolt: zöldborsófőzelék fasírtgolyócskákkal és palacsinta. Közben elteszek egy üveg kovászos uborkát is, mert az jó (még steakhez is!:)
A holnapi asszonyváró húslevest csak este teszem fel picilángon főni, hogy klasszikus legyen.
A palacsintán vacillálok, hogy csak holnap süssem, vagy már ma örvendeztessem meg vele a kicsilyányt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 09:42:49

@susztertangó: Tudsz te élni, ha akarsz :)
Beninek semmiképp ne adj a magyar csodából - válogatós a szentem!
Ez a csülök, húsoscsont tepsi dolog érdekelne. Mennyi és milyen levet teszel alá?

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.05. 10:32:59

@Andrass9:

Mais,holnapis.:)

Erről eszembe jutott, hogy régen volt egy tanárnő ismerősünk, aki mikor ment dolgozni, a kicsi lyánya síránkozott ezen. Vigaszként mondta az anyuka, menni kell kenyeret keresni, mire a picur megkérdezte, hogy palacsintát nem lehetne? Ez azóta nálunk szállóige, megyünk palacsintát keresni.:D

vörösbor(de)minőségi 2014.09.05. 15:09:12

ez már sokadjára igy van-jó érzéked van ezekhez a "talált tárgyakhoz" jó szemed van rá és jókor jó helyen ugye.....

szép kis márványozott darab-ügyes zsákmány.

én a zőődborsóval vagyok bajba mert valamiért nem sikerül.a mirelitre gondolok most.vagy nem jót veszek? nem tudom már x-dik alkalommal majdnem ehetetlen.

Topy 2014.09.05. 15:40:34

@vörösbor(de)minőségi: múlt héten Fevita márkájú, majd fél kilós csomagolású (450g) mirelit zsenge zöldborsót kaptam a leveshez, komolyan elgondolkodtam, hogy vissza kellene menni és bespejzolni - amíg remélhetőleg még ugyanaz a széria van a pultban -, mert ilyen édes mirelit borsóval még nem találkoztam
pedig ez általában jó szokott lenni (mondjuk jellemzően a kilósat veszem), meg a Lidl-ben kaphatóval sem volt még bajom

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.05. 16:05:00

A borsót úgy kell megválasztani, hogy amikor vesz az ember egy csomagot, a pénztár után kibontja ( ezért célszerű csomagoló tasakot is venni )és kivesz egy szemet, azt megeszi s ha jó, akkor még vissza megy és vesz belőle. Legközelebbi vásárlásakor már nem olyat fog kapni.

Benikuty 2014.09.05. 17:00:02

@Topy: ...de a lidis mh. tökkel ne próbálkozz... :(

Pinka-Panka 2014.09.05. 17:16:10

@Andrass9: Azt hittem, hogy tényleg rendeltél:) Mint a végén én, addig tébláboltam a reggelt, hogy megbeszéltem magammal, sok a munkám, rendelek ma.
És kelkáposzta főzelék volt, fasírttal és igen jó.Házias íz, ma jó volt.

Megjártam a Borda hentest is, nagyon szép húsokat hoztam, rostélyost is, dagadót is... még meglátom mi lesz.

Pinka-Panka 2014.09.05. 17:17:49

@Benikuty: hogy disznóölésre megyek, nézőnek, most kivételesen:)
Gondold azért meg:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 17:42:30

@vörösbor(de)minőségi: @Topy: Jól mondja Topy, a Fevita tényleg finom.
Most viszont egy számomra ismeretlen márkából főztem, és persze kidobtam a zacskót. Olyan finom lett mint régen! Kicsit megijedtem ugyan, mert nagyok voltak a szemek, de zsenge és édes. Csudajó!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 17:43:39

@látjátok feleim szümtükkel: Ott a pont! Ugyanis akkor ugyanabból a szériából veszel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 17:44:54

@Benikuty: Én még nem találtam ehető fagyasztott tököt. Mind olyan lottyadt lett. Így azután csak szezonban eszem tökfőzeléket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.05. 17:47:30

@Pinka-Panka: Megfőztem a borsót, fasírtot és süttem 60 palacsintát is. Kevertem hozzá túrótölteléket, de van lekvár meg kakaó is itthon. A levest csak este indítom.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.05. 17:52:45

@Andrass9:

Én a nyár legvégén, a piacon öreg nénéktől szoktam gyalult tököt venni, és nagyon jól fagyaszthatók. Egy főzetbe vannak adagolva kaporral együtt. Gondolom ezek az idős emberek a régi jó fajtákat vetik, ami nem túl vizes, és ezért nem is esik össze.

Benikuty 2014.09.05. 18:44:05

@Pinka-Panka: na, ezt még megbeszéljük ;)

Topy 2014.09.05. 20:09:17

@Benikuty: jó bolti fagyasztott tökkel még nem találkoztam, le is tettem róla
szezonban frissen, vagy ha otthonról kapok fagyasztottat - az nem lesz vizes plötty

vörösbor(de)minőségi 2014.09.05. 20:29:00

@Topy: @Andrass9: tudtam,hogy átok ül rajtam és a cébéáson:))

én meg azon gondolkodtam tán ezt kéne visszavinni izibe oan sz@r vót.

megjegyeztem a fevitát. köszi

susztertangó 2014.09.05. 20:49:15

@Andrass9: Ezen még kell agyalni, bányászom a Googlet a Konfittálás címszó alatt.Mivel a csülök íz és enyv anyagainak kioldásához víz is kell , gondolom fele arányban víz és zsír.A húsos csontoknak sem árt a víz.
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
HÉ MINDENKI!Tessék megnyitni a linkjeimet és utána jöhet az össztűz (hogy link az egész) -vagy bemásolom majd az egész cikket! Lesz nemulass! Lököm itt magam, ti meg észre se veszitek ....ettől lement a vérnyomásom, úgyhogy elmegyek mosogatni.Bibibibi.

Benikuty 2014.09.06. 03:46:33

@Topy: én is a sajátra esküszöm, vagy a jó márkásakra, de utóbbiak elég drágák...és nem lesz löttyedt egyik sem, ha forró vajra teszem oda.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.06. 04:32:00

az en tokeim mindig frissek tettrekeszek, Maryvel nevelgetjuk
fagyasztani meg nem probaltuk

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 09:58:48

reggel van,alszik még a város.csarnokba tartok vásárolni.parkoló nemigen akad.hopp mégis,de kicsike nagyon.szenvedek tolom a seggét kűzdök a volánnal.előttem zőcsséges ótó, rakodnak róla.pasi segit-bemondja még hátul van 10 centi.rendben.rákérdezek-és most? válasz-már semmi.közben megbeszéljük mire is jó a szervo.mondom neki,sajna ez nekem nincsen,csak szervo-rásegités mikor ezt gyártották közvetlenül a kerék feltalálása után még csak ezt rakták bele...erre aszongya na csinál nekem helyet-és előrébb áll.én csendesen beleolvadok az ülésbe.megyek vásárolni.aldi pénztáros kérdi:kártyautalványkészpénzlesz? lerendezzük a dolgot majd mosolyogva ad egy csokit szép napot kiván.első szatyor ótóba be.fiuk cigikávé az utcán kérdi az "enyém"kész is van tündérke?mondom első adag ja.vissza a csarnokba,tömeg semmi áru fasza,hentes jó fej.kifelé veszek egy kávét(láttam bejáratnál klubélet volt)és odadom "emberemnek".kérdi ezt mé kapja? csodás voltál az éjjel-válaszolom és elhajtok,de csóválom a fejem micsoda világ ez?gerontofil mindenki? ejnyemegabejnye...
még nincs vége.hazaérve,az háááz előtt parkoló.ami maga a csoda mert ilyen nincs is.
ezek után telhetetlen vagyok ha azt kívánom,hogy a telken dolgozó bobcat vagy végezzen 4-5 óra alatt? vagy találjon egy kincsesládikát?sok jókedvű emberrel találkoztam ma egy esős reggelen.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.06. 10:46:00

Andrass9, a sztékre nem szoktak csilit tenni? Csudásan szép habanerot tudnék adni, olyat ami csíp is.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 11:21:40

@látjátok feleim szümtükkel: Nem szoktak csilit tenni rá. Ezenkívül még nekem is van csípős habanerom (amíg @vörösbor(de)minőségi: végre el nem viszi).

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 13:32:36

@Andrass9: ha kell akkor a gripeneket küldöm érte,engem pedig semmi meg nem állithat ha habanero szót hallok.
bloggazdától ez már nem az első gesztus-olvadok elfele....

igen nagyon aranyosan kezdődött a napom és arra gondoltam ha csak valaki mosolyogg ezen egy jót? már megérte leirni.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 15:21:10

@látjátok feleim szümtükkel: kétségbeesve keresem hol is lettem megszólitva.kérlek segits.tán mentségemre legyen,hogy habanero szó hallatán önkívületi állapotba kerülök-na de ennyire?

tényleg nem talállak....elnézést.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.06. 16:47:46

@vörösbor(de)minőségi:

Nézz be a levélszerkénybe, hátha behullott egy falevél.:)

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 19:01:13

mé kell a néniből hülyét csinálni? most kiviszem a kutyát és még AZT a levélszekrényt is megnézem.
elektronikus postám reklámokkal teli-törölve lett már.@látjátok feleim szümtükkel: ból tól től-semmi.
nothing!
süti beállítások módosítása