Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazuza (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olivaolaj (119) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (53) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (34) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csilis, snidlinges bundáskenyér

2014.08.25. 07:00 Andrass9

Egy titkos olvasónktól kaptam egy ötletet, hogy készítsem el, valamint posztoljam, ha tetszik.

17.jpg

Azt mondja, ez egy új recept, utána nézett, és sehol nem lelt hasonlót a weben. Mivel éppen van csili, meg mindenféle snidling és zöldfûszer, kipróbáltam reggelire.

Semmi faxni, leszaladtam a kertbe zöldet vágni. Egyszemélyes adag, mivel szalma vagyok:

  • 2 tojás
  • kisebb csokor snidling
  • mégkisebb csokor metélõfokhagyma (fokhagyma ízû snidling) helyettesíthető egy kis girizd fokhagymával
  • 1 ágacska bazsalikom, mert az most sok van
  • picike oregano
  • petrezselyem is jó lenne, de az nincs
  • 1 jalapeno paprika
  • 1/2 szingapuri csilipaprika
  • 3 karéj (lehetőleg szikkadt) kenyér
  • 3 ek pecsenyezsír a kisütéshez

10.jpg

Az alkotó só helyett vegetát javasolt, de az nekem nem volt idehaza, csak a sótlan bio változat, ami lenginkább egy kazal leveszöldség felaprítva, szárítva. Azt meg már sokalltam volna.

Felaprítottam a zöldeket, kimagoztam a vékony csilit, mert az nagyon csíp, felkarikáztam a jalapenot és azt is megaprítottam, de magok maradtak - nem olyan erõs az. Felütöttem a két tojást és megsóztam.

11.jpg

A felvágott zöldekkel felvertem a tojást.

12.jpg

Belemártottam a kenyeret, majd serpenyõbe raktam õket. Mivel alig ragadt valami a kenyérhez, villával rájuk halmoztam a tányérban maradt zöldeket is.

13.jpg

Négy perc fedõ alatti sütés után megforgattam a kenyereket, hogy a zöldségek is összesüljenek a tojással. Itt látható, hogy nem igazán ragadt a kenyérhez a zöld.

14.jpg

Ennek már csak 3 perc kellett, és tálalhattam is. Mivel a felesleges zsírra nem volt most étvágyam, ezért szalvétára tettem a frissen kisült kenyeret. Szedtem ötféle paradicsomot hozzá.

15.jpg

Udvariasan, késsel-villával kezdtem el enni,

16.jpg

de ez nem tartott sokáig, átváltottam a kézzel evésre.

Nagyon finom a snidling íze a tojásban, a jalapenot pedig alapból nagyon szeretem. Érdekes módon, a bazsalikom ízét nem éreztem. Talán jobb lett volna inkább a paradicsomra szórni? A csípőset kedvelőknek nem kell a csilit kimagozniuk :)

 Érdemes volt elkészíteni.

42 komment

Címkék: tojás zsír fokhagyma snidling jalapeno

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr776625961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.25. 07:07:41

Csucsu.
Ja és szépen mutat mindkét tányér.:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.25. 07:30:01

a bazsalikom elveszti az izet fozeskor. a vegen kell mindig beletenni

en is szoktam fuszerezni a bundat

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.25. 08:29:08

Na meg is reggeliztem, a csili remekül érvényesült, én meg nagyon elégedett lettem a nagyon gyorsan elkészíthető, és nagyon jó ízű reggelitől.:)

Nem száraz kenyérből készítettem, szeretem, ha a kenyér jól felszívja a tojást.

Ja, és egy kis halszósszal még megübereltem a tojásos masszát. Legközelebb szója- és csiliszósszal próbálom ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.25. 09:22:17

@látjátok feleim szümtükkel: Szóját nem javasolnám, de a halszósz remekül helyettesíti a sót. Nálam az az ökölszabály, hogy 1 tojás 1 karéj kenyér. Mivel ettől eltértem, ez látszik is a posztbeli kenyéren.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.25. 09:23:24

@Babette.: Igazad van, én is a legvégén kevertem a tojásba ...
:)

susztertangó 2014.08.25. 16:56:17

Ó az én próféta lelkem! Volt még mondandóm reggel, de gondoltam biztosan felkerül egy újabb poszt és egyből tegnapi hír lesz a reggel feltett komment.Szóval MINDENKINEK:belefutottam reggel valamibe és gondoltam talán jó lenne forgalom növelési célból a Kocsma falait ilyes művekkel díszíteni:Cliteracy. Ez egy még annál is ősibb téma, de vadi új irányzat, képzőművész alkotása , Süllőcske is beszállhatna, valakinek, aki jó orgánummal bíró női személy ,az felolvashatna.Végül is ez egy Kocsma, nem csak recept és szalvéta cserélő szakkör-bár ez utóbbi MÉG nem tört ki rajtunk.Mellesleg szép gyűjteményem van.Nu, kinek van véleménye?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.25. 17:58:55

@susztertangó: Well ... Nem szándékozom 18-as karikát kirakni :) Maradjunk a szalvétánál?

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.25. 19:58:05

Sajnos már nincsenek meg a gyerekkorban gyüjtögetett szalvétáim.:(

susztertangó 2014.08.25. 20:21:23

@Andrass9: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vaczak2 2014.08.25. 22:20:52

Én kolbászkarikákkal szoktam fűszerezni a bundáskenyeret.
Eddig bevált.

susztertangó 2014.08.25. 22:38:39

@susztertangó: Tiszteletben tartva a Kocsmáros akaratát, csak külön kérésre adom meg egy magyar nyelvű cikk linkjét. Érdemes elolvasni, már csak azért is, valami sejtés legyen, merre megy a karaván. Ha valaki olvasta vagy megnézte Udvaros Dorottyával a Vagina monológot, az nem fog szégyenében világgá bujdosni.

susztertangó 2014.08.26. 05:48:14

Fú, ez még az előbbinél is olyanabb! :-))
Bene Máté Zoltán

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.26. 07:44:32

már nem tudtam, minyavalyát főzzek, és akkor eszembe jutott: tegnap töltött paprikát csináltam!
meg hozzá egy kis mézes zserbót.

vörösbor(de)minőségi 2014.08.26. 09:50:30

tökéletes kaja.ilyenkor szoktam a szemembe nyúlni óvatlanul amikor elfelejtem miket is fogdostam...

@susztertangó: én vállanám azt a 18as karikát:)))
nem tudom most
@Andrass9 atya miért ilyen zord és szigorú?
:D

Topy 2014.08.26. 10:03:23

@vörösbor(de)minőségi: na jó, beszélgessünk inkább a zenéről!
...tál már zongorán? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.26. 10:05:00

@vörösbor(de)minőségi: Egy atyának az a dolga, hogy szigorú legyen! Zord nem vagyok :)
Te jalapenoból csinálod a töltött paprikát? Kicsi és macerás, de túróval, sajtal szokták tölteni, meg kirántani.
allrecipes.com/recipe/best-ever-jalapeno-poppers/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.26. 10:05:45

@Topy: A konyhaasztal sem rossz és legalább kapcsolódik a gasztronómiához ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.26. 10:06:59

@Babette.: Az FINOM! mindkettő, de főleg a paprika. Nem beszélve arról, hogy megúsztad a mai főzést :)
Én most megyek piacra körülnézni, mi kapható, mit főzzek.

Topy 2014.08.26. 10:16:56

@Andrass9: kecskesajttal töltöttet már ettem, az igen jó volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.26. 10:43:39

@Topy: Ha találok 12 darabot (mert most 75 dekát már elraktam üvegbe), akkor estére főzök a szomszéd családnak kóstolót!

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.26. 10:50:12

@Andrass9: imádom a jalapeno popperst! a zoltán utcai mexikóiban tökéleteset csináltak. megvan még az az étterem?

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.26. 10:53:21

@Andrass9: még szerencse, egész napom elment rá.
néha vágyom arra, hogy a dolgokat csak úgy elővegyem a hűtőből.
ehhez képest:
fagyasztóból elővadászni, amin lehet értékelhető mennyiségű hús
kiolvasztani
lefaragni a csontról
megdarálni
keresni a kertben paprikát, ami tölthető
paradicsomlé még van tavalyi a spájzban
a többi standard
este nyolc lett, mire végeztem mindennel

de ma sem úszom meg, túl sok lett a darált hús, ezt már csak akkor fagyaszthatom le újra, ha csinálok vele valamit, fasírtra gondoltam, amit készen lefagyasztok, nemtom, milyen lesz

ha minden elfogy, jöhet a szilvásgombóc. ahhozmeg kell még szilvát keresni a fán

Pinka-Panka 2014.08.26. 13:28:49

Mindenkinek szép napot!

Hát, komolyan mondom, olyan hideg van, hogy most azonnal megenném ezt a kenyeret forró teával.

Nagyon tetszik. Finom lehet. Főznöm kellene egy teát, fáj és fázik mindenem, meg is fázhattam.

Üres sajtos rizs van már, paradicsom salátával, sok bazsalikommal. Van még lecsó, tegnap rák volt tésztával, és még holnapra meg lesütök egy kis húst zsírban. Több a munkám most, legyen étel a hűtőben, ahhoz max valami főzelék, vagy aki egyen azt amit akar.

Pinka-Panka 2014.08.26. 13:32:45

@Andrass9: András jó ötletet adtál, ezzel a kenyérrel. Köszi, amúgy is minden zöld nálam, mert mindenen friss zöldek vannak, úgy szeretem az ételt.

tudom nem szereted, de nagyon jó volt a vasárnapi meccs, vagyis, hogy ott lehettem, szép a stadion és remek volt a hangulat nagyon. jó sört ittam, amit én szökőévente fogyasztok csak. Nagy élmény volt nagyon.

susztertangó 2014.08.26. 13:58:17

@vörösbor(de)minőségi: A Facebokon találtam és az idővonalamra feltettem-ott én vok a higiénikus manegér.
A BéEmZét nézzétek.

susztertangó 2014.08.26. 17:04:15

@Andrass9: Ez csak asztalos téma: ó az Egybesült Izzó régi igazgatósági épületének-valaha Anyagellátás -földszinti tanácstermének zöldposztós asztala. Ha az beszélni tudna, zongorázni lehetne...bár inkább hegedülni, már Hamlet a dán is említi. Nem az asztalt.

susztertangó 2014.08.26. 19:48:52

@Andrass9: Tudtamtudtam brühühű
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
B.M.Z,-t nézted?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.26. 20:03:22

Szép estét!
Hihetetlen zűrös napjaim vannak újfent.
Az ízesítés remek, én kicsit tojásosabban kedvelem, lehet, megmártottam volna még egyszer.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.26. 21:45:37

@Waka: Mint modottam volt, nem volt több tojás előkészítve ...

susztertangó 2014.08.26. 22:05:46

@Waka: @Andrass9: Elég valószínűtlen, hogy bárki megcsinálja: arra gondoltam, hogy a tojás híg és nem vonja be eléggé. Mi lenne-csak játszásiból- a nyers felverendő tojás mellé sűrűn folyó főtt tojás sárgáját tenni?

vörösbor(de)minőségi 2014.08.27. 07:57:45

@Topy: nem még soha.oda felmászni? alatta is elég hely van.

vörösbor(de)minőségi 2014.08.27. 08:04:42

@Andrass9: tőtőtt paprika bogyiszlóiból nálam.de úgy,hogy a belsejét amit kiszedek azt is belefözöm a levibe mert eszembe sincsen a lelkét kidobni.és hálisten jól tűri a fagyasztást-most is van a hüttőbe:)) 2 adagnyi.
balra a babgulyás mellett:))
és az egres alatt...

vörösbor(de)minőségi 2014.08.27. 08:06:21

.....és a mai reggeli pont ezen itiner alapján fog elkészülni a 4szeletnyi régi kenyérből.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.27. 13:23:07

@vörösbor(de)minőségi: A babgulyás jöhet, az tán nem olyan csípős. Egresem van, köszönöm :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.27. 13:25:08

@susztertangó: Nem bevonni kell azt, hanem átitatni! Azzal nem is szokott baj lenni szikkadt kenyér esetében. A tojással való sürítés érdekes gondolat, tán működik is.

susztertangó 2014.08.27. 15:18:25

@vörösbor(de)minőségi:

Névtelen írta...

Szia,Zsúrkenyér!
Mi nem TV paprikába töltjük, hanem kisebb, duci BOGYISZLÓI robbanószerbe...hogy meglepődött az unokabátyám....szó bennszakad,(hang) szem fennakad, lehellet megszegik...susztertangó
2008. szeptember 9. 8:45

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.27. 15:46:34

Száz szónak is egy a vége: jó étel a bundáskenyér. Egyszerű, gyors, általában mindig van otthon valami amiből elkészíthető a legkívánatosabb változat.
Van ebben szénhidrát, fehérje, zsiradék, ásványi anyag ( só ). Amennyiben ehhez még adalékok társulnak, úgy mint zöldfűszerek, száraz fűszerek, sajt, tejföl, túró, tejszín, magvak ( esetleg már a kenyér is magvas ), csili, valami darált húsféle, sós szószok, esetleg édes kiegészítők pl. lekvár, mogyorókrém, édes szószok, vagy nyers reszelt gyümölcs a tojásba keverve, pl. alma, körte, az már mennybéli magasságokba tudja emelni az egyszerű étket.