Egy titkos olvasónktól kaptam egy ötletet, hogy készítsem el, valamint posztoljam, ha tetszik.
Azt mondja, ez egy új recept, utána nézett, és sehol nem lelt hasonlót a weben. Mivel éppen van csili, meg mindenféle snidling és zöldfûszer, kipróbáltam reggelire.
Semmi faxni, leszaladtam a kertbe zöldet vágni. Egyszemélyes adag, mivel szalma vagyok:
- 2 tojás
- kisebb csokor snidling
- mégkisebb csokor metélõfokhagyma (fokhagyma ízû snidling) helyettesíthető egy kis girizd fokhagymával
- 1 ágacska bazsalikom, mert az most sok van
- picike oregano
- petrezselyem is jó lenne, de az nincs
- 1 jalapeno paprika
- 1/2 szingapuri csilipaprika
- 3 karéj (lehetőleg szikkadt) kenyér
- 3 ek pecsenyezsír a kisütéshez
- só
Az alkotó só helyett vegetát javasolt, de az nekem nem volt idehaza, csak a sótlan bio változat, ami lenginkább egy kazal leveszöldség felaprítva, szárítva. Azt meg már sokalltam volna.
Felaprítottam a zöldeket, kimagoztam a vékony csilit, mert az nagyon csíp, felkarikáztam a jalapenot és azt is megaprítottam, de magok maradtak - nem olyan erõs az. Felütöttem a két tojást és megsóztam.
A felvágott zöldekkel felvertem a tojást.
Belemártottam a kenyeret, majd serpenyõbe raktam õket. Mivel alig ragadt valami a kenyérhez, villával rájuk halmoztam a tányérban maradt zöldeket is.
Négy perc fedõ alatti sütés után megforgattam a kenyereket, hogy a zöldségek is összesüljenek a tojással. Itt látható, hogy nem igazán ragadt a kenyérhez a zöld.
Ennek már csak 3 perc kellett, és tálalhattam is. Mivel a felesleges zsírra nem volt most étvágyam, ezért szalvétára tettem a frissen kisült kenyeret. Szedtem ötféle paradicsomot hozzá.
Udvariasan, késsel-villával kezdtem el enni,
de ez nem tartott sokáig, átváltottam a kézzel evésre.
Nagyon finom a snidling íze a tojásban, a jalapenot pedig alapból nagyon szeretem. Érdekes módon, a bazsalikom ízét nem éreztem. Talán jobb lett volna inkább a paradicsomra szórni? A csípőset kedvelőknek nem kell a csilit kimagozniuk :)
Érdemes volt elkészíteni.