Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Hirtelensült hús szalmakrumplival

2014.08.10. 07:00 Andrass9

Lehet, hogy nem is szalmakrumpli a neve, de én így emlékszem. Manapság csipsz néven látható a boltokban, zacskóban.

30.jpg

A képekbõl itélve tarját és hátszínt pácoltam be, majd sütöttem ki kései ebédre feleségvárónak.

Egyszerû, mint a faék, de gyorsan megvan és hálás a közönsége.

  • 2 szelet tarja
  • 2 szelet márványos hátszín
  • 2 ek Lee&Perrins Worchestershire szósz (lehet szójaszósz is)
  • 5 közepes krumpli
  • olaj
  • só, bors
  • papírtörölközõ

A tarját kiklopfoltam, mert feleségem nem szereti, ha szaftos a hús. Sóztam, borsoztam és rácsepegtettem valamennyit a szószból.

10.jpg

A hátszíndarabokat érdekesen vágta a hentes, mert szálirányban volt a hús, ezért ezt is meg kell verni rendesen. Lehet, hogy nem is hátszín, hanem marhalapocka?

11.jpg

Szintúgy só, bors és szósz.

12.jpg

Az összes húst egymásra tornyoztam, hogy pácolódjanak kicsit a sütésig.

13.jpg

Már csak a körítés volt hátra. Mivel uborkasalátát is készítettem a frissen szedett uborkából, ezért az uborkagyalu kéznél volt.

14.jpg

Így esett, hogy inkább szalmakrumplit, mint hasábkrumplit készítettem. A gyaluval felszeleteltem a krumplit is 2 mm vastagra.

15.jpg

Amit ezután forró olajba dobáltam, mint amikor kártyát oszt az ember. Nem ragadt össze, csak annyi ment az olajba, amennyi kényelmesen elfért és az indukciós rezsó tartotta a 180 fokot. Azt mondják, le kellene szárítani a szirmokat, de ez szerintem csak úri huncutság.

22.jpg

A megpirult karikákat papírtörlõre szedtem, és kurmányunk előírásaival dacolva meg is sóztam.

16.jpg

Már csak a húsok kisütése volt hátra, amit kettesével végeztem egy serpenyõben kevéske oliva olajon

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Idõre elkészültem, feleségem pont befutott farkas éhesen.

21.jpg

Ezt a krumplit nagyon régen sütöttem, mert mindig olyan limpi lett. Most már tudom, hogy sárgakrumpliból érdemes készíteni, nagyon fontos az állandó olajhõmérséklet, amihez persze elég sok olaj kell, és nem szabad egyszerre túl sokat tenni a sütõedénybe.

Most olyan lett, mint amire gyerekkoromból emlékszem.

42 komment

Címkék: krumpli uborka bors tarja hátszín Worchestershire

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr316548239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.10. 07:55:06

pont ilyen krumplira vagyom egy ideje, csak most meg tart a csomorom

en egyebkent elotte meg szoktam fuszerezni, ugy sutom ki

Isley 2014.08.10. 07:59:25

Anyukám pont így csinálta. Kedvet is kaptam hozzá

susztertangó 2014.08.10. 08:49:34

A lényegen a feltételezésem nem változtat, de úgy gondolom, hogy a "szalma-kruplit" nagy lukú reszelőn kell átküldeni.Ez inkább -becsületes magyar nevén: rósejbni.Viszont a kurmány előírásával szemben én is megsózom, NADE parajdi sóval...nem baj, majd a legközelebbi "birka-menetet" visszafelé is végigjárom vezeklésbül. Ide most egy nyelvöltögető szmájli kéne.:-))))))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.10. 09:02:53

Szép napot!
Vuszterrel még soha nem pácoltam, inkább a sült krumplit szoktam meglocsolni vele. Azért a szálirányban szeletelt húsért rácsapnék a hentes kezére!
Ma majdnem kimentem a Hegyre sárgabarackot és almát szemezni. Fél négy óta szakad az eső. Az oltóvesszőket nedves újságpapírban a hűtőbe tettem, remélem kihúzzák jövő szombatig.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.10. 19:21:28

Na, csak kimentem a Hegyre. Beszemeztem öt almát Kis fleinivel (alma), meg egy mandulát és két szilvát kajszival. A darazsak leszüretelték a kék szilvát, a sárgának is felét, a többit leszedtem, két diszperzites vödörrel haza is hoztam, most állva vakarom a talpam. Egy rekesszel maradt kinn, majd valamelyik nap hazahozom.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.08.10. 23:57:14

@Waka: Van olyan marhahús amit jobb szálirányba szelni, különben szétfő, sül. Legalábbis ezt olvastam Bandónál a hétvégén.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.08.10. 23:57:14

@Waka: Van olyan marhahús amit jobb szálirányba szelni, különben szétfő, sül. Legalábbis ezt olvastam Bandónál a hétvégén.

Negotiator 2014.08.11. 09:01:13

a szalmakrumpli szerintem is szalma alakú, azaz a szokásosnál vékonyabb krumplirudak (aka French fries). az ilyenre való krumpli vágónak szokott is egy normál és egy vékonyabb betétje lenni.

susztertangó-nál a pont azért is, mert ez a fajta krumpli magyarul rosejbni (rohe Scheiben azaz nyers szeletek németül), nagymamám gyakran készített ilyet, és én is tegnap. a chips (UK: crisp) vékonyabb, élek a gyanúperrel hogy nem egyszer porból van, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy olajban sül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 09:35:41

@Negotiator: A rósejbni név nekem is ehhez a krumplihoz kötődik, de gondoltam, az olyan régi elnevezés, hogy többen már nem is ismerik.
Emlékszem, fiatalkoromban csináltunk ebből a fajtából úgy is, hogy előzőleg ronggyal leszárítottuk. Na az olyan lett, mint a burgonyaszirom: millió apró buborékká alakult. A boltban volt rá por is, hogy abból készítsd :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 15:51:45

Látom, megint ciánoztak. Megyek is konfitált libacsombot sütni ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.11. 17:58:20

@Andrass9:

Inkább küldj egy kis sültkrumplit.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 18:21:36

@látjátok feleim szümtükkel: Akartam sütni, de nem találtam több krumplit a spájzban. Hiába, ha az ember agglegény, akkor bizony sokminden hirtelen eltűnik vagy elfogy :)
Viszont vettem egész ehető kukoricás kenyeret!
Ja, és befőzöm a következő 1,5 kg fügét ebben a hőségben ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 18:23:58

A szomszéd is szalma, ezért megesszük estére a konfitált libacombokat KENYÉRREL és kovászos uborkával, mert krumpli nincs :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.11. 19:45:31

Szép estét!
Ismét közeleg a fergeteg, úgy hiányzik, mint liliputiaknak a kisebbségi önkormányzat. Az egyik paradicsomot (az egyik fajtából egy tövet) elkapta valami nyavalya, barnulnak a szemek, és potyognak, mint a záporeső.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Elhiszem, bár jó volna tudni, melyik az? A hátszínről nehezen tudom elképzelni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.11. 20:40:59

ket dolgot nem akartam csinalni iden nyaron, bar csak az egyiket tudtam konlretan: zoldbabot eltenni.
a masik: zoldbabot szetvert konyhaban aramszunetben eltrnni,

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.11. 20:41:48

@Andrass9: csinaltam kukoricalisztes kenyeret , tok finom

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.11. 20:45:42

@Waka:

Azt a tövet célszerű kiszedni tövestől és jó messzire elvinni szemétbe ( egy évbe az összes opparadicsomomat elvitte, pedig az eső után amikor megjelent, azonnal permeteztük, de smmit nem ért ). Ha csak a levele száradna, akkor az rézgáliccal megfogható, de amikor a bogyót is támadja, akkor már nem lehet. Azért próbáld meg levágni azokat a fürtöet, amiket megtámadott, és a vágott szárat bordói porral bekenni.
Én már öntözöm a paprikát, mert kiszáradt a föld, egy hete nem volt eső.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:23:57

@Waka: nekem is elkapta a paradicsomvész, de csak 5 tövet. Minden esetre fújom, mint tornádó ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:25:27

@Babette.: cs+ akkor hogy sikerült mégis zöldabra szert tenned??? Én megúsztam! Igaz, ugyan, hogy találtam a hűtőben vagy 3 kiló megpenészedett zöldbabot, de azt kidobtam ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:26:29

@Babette.: Ez a Pilisborosjenőről származó kukoricakenyér nagyon ízes volt! Azt nem tudom, hogy a cukromnak jót tesz-e, de nem is érdekel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:28:08

@látjátok feleim szümtükkel: Itt meg éjjel - nappal esik. Amikor befejezem a permetezést, rögtön jön ...
Még várok a radikális "ecetes olló" kezeléssel egy pár napot, aztán meglátjuk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:30:41

@látjátok feleim szümtükkel: Látszik, hogy nem vagyok fácse használó .. csak egy üres lap jött be.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:38:17

@látjátok feleim szümtükkel: Mostanra jött be egy kép valami óriási bokorról... Semmit sem lehet kivenni belőle

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.11. 21:39:29

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Az a gyanúm fitoftóra a ludas, ezért is jelent meg csak egy fajtán, a többi talán ellenállóbb. Mindenesetre kinyűvöm holnap a cicába.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:44:32

@Waka: nekem csak az alja beteg. A tetején hajt, mint a bolondgomba!!!

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.11. 21:46:00

@Andrass9: van nekunk egy cuki szomszedunk, a gyula bacsi. csomo dolgot szoktunk kapni az allatoknak, es iden mar szedhettunk meggyet is. aztan tegnap este megjelent, hogy adna ket sor babot. az emberem meg imadja. hat hogyan mondhattam volna nemet??

nagyon cuki bacsi, nem kozvetlen szomszed, es naponta ketszer megjelenik valamiert:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.11. 21:46:41

@Andrass9: akkor meg erdmes lenyomni rezzel plusz gombaolovel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.11. 21:47:19

@Andrass9: te milyen diabeteses vagy?1 vafgy 2?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 21:49:53

@Babette.: Ott a pont! Van mindenféle gombaölőm, csinálok egy koktélt :)
2-es tipusu diabetesz. Gyógyszer rendben tart.

susztertangó 2014.08.11. 22:07:20

@Andrass9: Csatlakozhatom a cukrosok klúbjához, friss labor szerint éhgyomri glukose 6,15..az már valami?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 22:14:39

@susztertangó: Az semmi! Persze szedhetsz valami Merckformin XR 750-et napi egyet este (drága, de lassan felszívódó) vagy Meforal 850-et (ez valami generikus, nekem működik és olcsóbb), hogy levigyed 5,6 alá, de azért a 6,15 nem veszélyes. Majd ha 13 lesz, akkor ijedj csak meg :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.11. 22:18:02

Tettem pakolást a térdemre, mert szeretnék szerda hajnalban horgászni :)
Mindenki legyen jó, holnap elhúzok Gárdonyba pontyozni!

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.11. 22:23:43

@Andrass9:

Nehogy a tó helyett valami csicsás tartóba horgássz!:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.12. 17:14:44

@Andrass9: azt nem tudom, de nagyon birom az oreget:)

susztertangó 2014.08.12. 22:15:41

@Babette.: Gondolom ő is Téged./ Oké, majd nem eszem a kenyérhez kenyeret...
süti beállítások módosítása