A multkorában igencsak megszóltatok , hogy mást is tettem a carbonaraba, mint az alapösszetevõket.
Hát most álljon itt az igazi, egyetlen és hamisítatlan recept a kritikusok kedvéért, nomeg mert nagyon finom is :) Elkészíthetõ, mialatt a víz felforr és a tésztát megfõzzük!
Az összetevõk:
- 50 dkg spagetti
- 25 dkg pancetta vagy bacon
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg Pecorino Romano vagy parmezán sajt
- 2 ek oliva olaj
Tegyük fel a tésztát fõni sós vízben. A sajtot reszeljük le, és háromnegyedét keverjük el a tojás sárgájával. A szalonnát az oliván pirítsuk ropogós barnára. A tészta fõzõlevébõl mentsünk el egy pohárnyit (nekem tálka volt kéznél).
A leszűrt tésztát keverjük bele a forró baconbe. Akár picit rá is piríthatjuk, de most vegyük le a tûzrõl, mert a ráöntött sajtos tojásból rántotta lenne. Még öntsünk a tésztalébõl is rá, ami garantálja, hogy a tojás krémes bevonatot képezzen a tészta felületén. Alaposan keverjük össze.
Már csak a tálalás van hátra, amit a maradék reszelt sajttal díszítünk.
... lehet persze színes tányéron is tálalni (például piroson) ...