Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Curry vagy mi

2014.06.23. 07:00 Waka

Pünkösdvasárnap kimentem a Hegyre. Egyből láttam, hogy az András-féle borsónak sürgősen neki kell esnem, különben óhatatlanul megvénül. Szedtem vagy két kilót, aztán kimentem a prérire, hátha akad egy kis szegfűgomba. A gombával nem volt sok szerencsém, pár nappal előbb kellett volna menni, de aznap sem ártott volna kicsit korábban. Egy kis maréknyi, némiképp már szikkadt gombát azért találtam a nagy fűben, valahogy elkerülte a többiek figyelmét.

 

Másnap aztán eszembe jutott, hogy talán meg is kellene főzni a borsót, mivel gyorsan veszít a frissességéből, és amúgy sincs otthon semmi ennivaló. Éppenséggel más sem volt nagyon otthon. Egy kis pörköltnek való csirke- és némi bőrös sertéscombon, meg pár szelet tarján kívül hús sem volt a hűtőben, tehát a húsos étel kiesett a repertoárból. Rizst előtte nap ettem, az is kilőve. Na, mondom, akkor irány a kert, szedjük össze, amink van, összedobunk egy curry-t. Az Ázsia boltjában vettem múltkor egy doboz sárga currypasztát, és egy kis doboz light kókusztej is árválkodott a szekrényben.

 

17.jpg

A Gerillakertben imitt-amott kikelt pár tő árvakrumpli, amelyik éppen nem volt nagyon láb alatt, meghagytam, most felböködtem vagy 20 bokorral. Nem volt sok alattuk, apró is volt, meg vagy háromféle, de a célnak megfelelt. Szedtem pár szál citromfüvet is, magyart, ha már thai nem volt, tán jó lesz alapon. Felhúztam egy-egy szál újhagymát és új fokhagymát, meg egy kis csokor petrezselyem zöldet is összebogarásztam, ha már a koriandert annyira utálom. Az Új kertben lecsippentettem az idei első jalapenot.

 

1.jpg

 

A hozzávalókat megmostam, megtisztítottam és összeaprítottam. A gombának nem tett túl jót, hogy még reggel a hátizsák aljára került, aztán a 30 fokos melegben végighurcoltam a fél vármegyén, mivel a Hegyről gyalog mentünk haza, utána pedig az éjszakát is a batyu mélyén töltötte, ugyanis megfeledkeztem róla. Egyet gondoltam, alaposan megmostam, és beáztattam egy tál vízbe. Tíz perc múlva úgy nézett ki, mintha abban a pillanatban szedtem volna egy két napos langyos eső után. Előszedtem aztán még egy üveg szójaszószt, amit aztán elfelejtettem használni és curryport ami végül is nem kellett.

 

2.jpg

 

Innentől már ment minden, mint a karikacsapás. A krumplit félig megfőztem, és leszűrtem.

 

3.jpg4.jpg

 

Olajat hevítettem a wokban, beletettem a fokhagymát és a gyömbért, és megpirítottam.

 

5.jpg

 

Rányomtam egy adag currypasztát, és azt is megpirítottam egy kicsit. Igen jó fajtát sikerült választanom, isteni íze és illata van.

 

6.jpg

 

Mikor megpirultak, felöntöttem kókusztejjel, és beletettem a jalapenot, majd kisvártatva a gombát is.

 

7.jpg8.jpg

9.jpg

 

Kicsit forraltam rajta és ment bele a citromfű, aminek később nem sok íze érződött, de jó puha lett, meg is ettem szárastól. Egy jó tekerés citromot is belefacsartam.

 

10.jpg

 

Ezután hozzáadtam a krumplit, és lefedve főztem, míg meg nem puhult. Ez kábé 5 percig tartott.

 

11.jpg12.jpg

 

A cukorborsót is rázuttyantottam, összekevertem.

 

13.jpg

14.jpg

 

Legvégül megszórtam a petrezselyem zölddel és az újhagymával, összekevertem, és azon nyomban elzártam a gázt.

 

15.jpg

16.jpg

 

Jó volt, zamatos, mindenféle állagú a roppanóstól a puháig, és kellemesen csípett. Legközelebb cukkiniből készítek valami ilyesmit.

 

18.jpg

32 komment

Címkék: citrom gyömbér kókusztej citromfű újkrumpli petrezselyem cukorborsó currypaszta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr536401141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.23. 07:11:37

Ez nagyon jó összeállítás, jól jönne reggelire egy adag.
A citromlevet azonban a végén tenném bele.

Pinka-Panka 2014.06.23. 08:29:00

Jó hétkezdést ezen a szép reggelen!

Érdekes ízek Waka, megkóstolnám. Megint remekeltél. Jó néha az ilyen ízkavalkád, főleg ha csípős is.

Nálam jóasszony módra van tarja, ismét, ezt szavazták meg, paradicsom leves volt előtte.
Ma holnapra egy kis tejszínes marhatokányt készitek, illata remek, már félig megfőve. Saját kovászos uborka van, állandóan gyártom, amig lehet.

Meggyet tettem tegnap a hűtőbe kimagozva. Jócskán ettem belőle, cseresznyét istenit kaptam a piacon,most ennyi gyümölcsözönben én szinte ezeken élek. Nincs jobb a magyar gyümölcsöknél nekem.

Legyen szép napotok, néha benézek, hiányolok mást is. Pl: Hajdú Lacit sem láttam erre, a héten lesz a nevenapja, majd inni kéne rá,

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.23. 18:37:10

off
akit érint: légyszíves, válaszoljatok a levélre.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.23. 21:04:59

Szép estét!
@Babette.: Válasz ment.
@Pinka-Panka: @vörösbor(de)minőségi: Aki nem kóstolta, nem is gondolná, de lehet ízes falatot készíteni zöldségből is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 21:12:22

Az a sárga curry paszta valóban nagyon jó minőség!
Az étel szép, tetszik. Nem kell mindig húst enni :)
A jalapenot viszont a curry pasztával együtt kellett volna pirítani - ez minden curry alapszabálya!
Szép a gomba curryben főzése, viszont meglepett a krumpli - mégha újkrumpli is az istenadta.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.23. 21:21:16

@Andrass9: Szerencsére nincs nagy tapasztalatom a téren, kísérletezhetek bátran.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 21:29:30

@Waka: Legközelebb ne menj egyedül az Ázsia boltba ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 22:33:38

@susztertangó: Hááááát ... Feltalálta a spanyolviaszt.
Ami viszont nem igaz, hogy nem kell komposztálni, a földnek a mulcs nem sok tápanyagot ad vissza.
Ezen a lapon egy érdekes mondat keltette fel a figyelmemet @Waka: figyelmébe is:
"Ha valaki köszvényes betegséggel küzd, fogyasszon minél több meggyet, hiszen a gyógyulás akkor következik be, amikor a kálium hatására a vér megtisztul, és a lerakodások eltűnnek. A köszvényes fájdalom akkor tűnik el, amikor a csuklóból kioldódik a húgykősav."

Most szedtem tizenkilót, holnap aszalom meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 22:35:03

@Waka: Tudod te azt jól!
Viccet félretéve, mutattam volna néhány alapfűszert, amit érdemes otthon tartani mindenféle ázsiai kajához.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 22:38:28

@Pinka-Panka: HajduL még a saját blogját is abbacsinálta :(
Olyan házikóban laktunk az elmúlt három napban, ahol kb száz kiló meggy lógott a fákról a kis kertben. Sokat csipegettünk is belőle (a tulaj megengedte!)
Zöldborsó leves utóját ettük az este, más kaja nincs - most értünk haza a kis nyaralásról.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.23. 22:40:34

@Andrass9: Oksa. Legközelebb hívok valakit segítségül. Már ha eljutok oda. A legutóbbi kanyar megint dugába dőlt. Meggyet teszek el nyakló nélkül, már ha sikerül üveget szereznem, mert a barack kitöltötte a rendelkezésére álló helyet.

susztertangó 2014.06.23. 23:23:08

@Andrass9: Apropó! Lesz valami a malacok elé vetett kolompérról??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 23:29:37

@susztertangó: Megpróbálom megírni, bár írói vénám egyre gyengébb ... Van hozzá pár képem, majd azok mesélnek helyettem.
Eszemet nem tudom, mikor ettem ennyire finom velőt!
A csapat klassz, kicsit Babette életére hajaz. A lány viszi el a hátán az egész hóbelecuccot. 50 mangalica, 100 baromfi, 6,5 ha zöldséges (pl 1000 tő paradicsompalántaÖ, és még én is adtam neki egy Habanerot :) A fiu meg a bisztrót (szombaton nyitottak) viszi, meg miegymás.

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.24. 07:52:41

@susztertangó:

Gyerekkoromban permakultúráltunk, oszt jött a tszcs, majd a nagyüzemi mezőgazdaság, mert a permakultúrából nem származott annyi termés, mint amennyire szükség volt. A permakultúrától biztos nem híztak volna el ennyire az emberek.:)

Szerintem a modern és a hagyományos termelés legértékesebb részeit össze kell hangolni, az lesz majd az igazi mezőgazdálkodás.

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.24. 07:53:36

@Andrass9:

Azt gondolom nem mondták el, mennyi tőkét tettek bele ebbe a rendszerbe, és honnan volt nekik. Mert ez a kulcs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.24. 08:29:17

@látjátok feleim szümtükkel: A feladat mératéhez képest nagyon keveset. A leendő cikkben kitérek erre is, valamint linkek is lesznek, amik azt alátámasztják, de most meggy aszalásban vagyok, mert ahhoz nem kell üveg :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.24. 09:03:31

@Andrass9:

Én is meggyezek, ha megszárad, akkor meg még mindig cseresznye. Te miben, és hogyan tárolod az aszalmányt?

A nagyon kevés relatív, mert a 6,5 hektár földhöz is kell pénz, vagy nagyapa, aki ráhagyja az unokára. A többiről ( vendéglő megnyitási költségei ) nem is beszélve.

Isteni eső volt az éjjel, most is csepereg, akkorát nyújtóztak a paprikák, hogy csuda, egyébként a későbbi kelés ellenére szépen hozzák a csöveket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.24. 20:28:32

@látjátok feleim szümtükkel: Az aszalmány nálam csavaros kupakos befőttesüvegben van - 1,5 literesben.
A földet apránként vették, ha jól értettem.30 kilométerre a Balatontól azért lehet már elfogadható áron tanyát és földet venni.
Az étterem meg pont a város határán túl van, így ott sem lehetett drága a föld :)
Én már rendszeresen eszem a csiliket. Ma például borjúpörkölt készült Kung Pao csilivel megbolondítva.
Annyira sikerült megbolondítani, hogy nem is érezni benne ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.24. 20:29:14

@látjátok feleim szümtükkel: Eső itt is volt az éjjel vagy 14 mm. Jöhetne még három ilyen adag!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.24. 21:01:28

Szép estét!
Ma csak körülnézni voltam a kertekben, jó eső volt az éjszaka, napközben csak szemetelt párszor. A cukkinit holnap le kell szedni, nő, mint a bolondgomba. Csütörtöktől szabadságon leszek, végig kell kapálni mindent.
Péntektől pár napig nem leszek: vizzenevirag.hu/

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.24. 21:13:18

@Waka:

Jó szórakozást, remélem lesz mesélés is.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.24. 21:16:33

@Andrass9:

Ma is esett egy jó adag eső, és a paprikáim teljesen beindultak, mondjuk tegnap este kapáltam végig a bandát, így az eső pont jól be tutdta áztatni a tövüket. Sajnos a paradicsomba továbbra is garázdálkodik a gomba. Valószínűleg a levegővel terjed, mert a szomszédnak a szőlőlugasba van ültetve néhány tő, és azt is elkapta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.25. 07:34:01

@látjátok feleim szümtükkel: Úgy látom, nálatok beköszöntött az esős évszak :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.25. 07:48:35

@Andrass9:

Jól látod, bár ez még nem vészes, még csak 10 cm mélyen ázott be a talaj, viszont a paparikák nagyot nyújtóztak.

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.25. 07:51:49

Jut eszembe, hogy a másik kertbe - a nem öntözősbe - is esik az eső, ott még nem volt kispaprika és paradicsom, de már virágoztak, és szép egészségesek voltak, paprikából is csak 3-4 tő száradt ki, no arra nagyon kíváncsi vagyok, sajnos vasárnapnál előbb nem tudom megnézni. Ugyan azok a fajták vannak ott is elültetve, mint az itthoni kertbe, szóval érdekes lesz az összehasonlítás.
süti beállítások módosítása