Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Cukkínivel töltött cukkíni és gomba

2014.06.21. 07:00 Andrass9

Feleségem hosszúnapos és ilyenkor farkaséhesen szokott hazaérni. Jó alkalom valamit fõzni neki. Bekukkantottam a hûtõbe, ahol egy zacskóban cukkínik várakoztam, meg találtam 4 gyönyörû portobello gombát is. Rémlett, hogy a csodahüttõben van egy darab szûzpecsenyém, gondoltam, azt durvára vagdosva lehetne töltött cukkínit és gombát készíteni.

34.jpg

Igenám, de a minap megkért, hogy ne engedjem annyi húst enni. No de akkor most mit csináljak? Gombát sem eszik, húst sem kér. Tovább kutattam a hûtõben, ahol a zöldségesfiókban nagyobb kupac öregebb cukkínit leltem. Nos akkor cukkínivel töltöm a dolgokat, a húst meg megeszem egyedül - úgyis csak kicsi darabka.

Lementem a veteménybe is gyûjtögetni ezt meg azt. Összekészítettem a hozzávalókat:

  • 2 cukkíni meg két fél az öregebbjébõl
  • 2 nagy tölthetõ gomba (most portobello volt)
  • 2 fonnyadt paradicsom (ilyen is van, összeaszik az import vacak)
  • 1 kis vereshagyma
  • 1 tojás
  • 8 cm póréhagyma
  • 3 újfokhagyma vékonka
  • 1 csokor spenótlevél (kezd már felmagzani)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ágacska oregano
  • 1 ágacska kakukkfû
  • pirinyó rozmaring
  • csípõs gulyáskrém
  • olivaolaj
  • 2-3 ek reszelt keménysajt

10.jpg

Persze elõvettem a húst is, meg a fûszereket hozzá:

  • 20 dkg sertés szûzpecsenye
  • Bayou Cajun fûszer
  • Izraeli dip fûszer
  • Mexikói chilipor
  • Majoranna
  • Feketebors, só
  • 4 vékony szelet füstölt szalonna

23.jpg

Miután ilyen szépen körülbástyáztam magam alapanyagokkal, jöhetett a feldolgozásuk. Elsõnek kikanalaztam a félbevágott cukkínik belsejét. Ezt a szuper dinnyegömbvágó szerszámot már nem emlékszem, hol szereztük, de most kiköszörültem, mert mintha életlen lett volna. Eredetileg sárgadinnyegolyókat vájtunk ki vele, de kiderült, hogy jó az tök/padlizsán belsejének a kiszedésére is.

11.jpg

Meghámoztam az öreg cukkíniket, megtisztítottam a töltelékbe megpárolandó anyagokat.

12.jpg

Az öreg cukkíniket hosszában felszeleteltem és kivettem belõle az enyhén pudvás közepét, ami ment a komposztba. A maradékot kis darabokra vágtam.

13.jpg

A hagymaféléket pirosra pirítottam egy bõ kanálnyi oliván. A felvagdosott cukkínit sóztam és borsoztam. A spenótot laskára vágtam és a paradicsomot is meghámoztam, felvagdostam.

14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg

A hagymákat áttettem egy nagyobbacska keverõtálba, és a cukkínit fedõ alatt pároltam egy kis löttyintés oliván. Ezt is a tálba borítottam. A serpenyõben marad olajon megfonnyasztottam a spenótot, majd a paradicsomot és a petrezselyem szárát megpároltam két evõkanál veresboron, hogy legyen ürügyem üveget nyitni :). A fûszernövénykéket apróra vagdostam, de azokat nem süttem/pároltam, csupán ráborítottam a keverõtálban már kicsit kihült párolmányokra.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 22.jpg

Ebbe a tálba belereszeltem egy kis parmezánt (még az USA-bol hoztuk tavaly, de az sokáig eláll), és egy kis Maasdammer sajtot (ez egy ementáli jellegû keménysajt), majd beleütöttem egy tojást. Daráltam rá 6 tekerés feketeborsot is és alaposan összekevertem. A kivájt cukkíniket és a gombák belsejét vékonyan megkentem a gulyáskrémmel - ez egyszer már bevált, hát miért ne tegyem meg újra?

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Érdemes megfigyelni, hogy a gombák tönkjét ugyan kivettem, de nem dolgoztam bele a töltelékbe. Elõször is a feleségem ki nem állhatja a gombát, nem ronthatom el a tölteléket, másodszor tervem támadt vele. Hasonló okokból alufóliával béleltem a tepsit, amiben egy demarkációs vonalat építettem ki a gomba és a cukkíni között: nehogy már az ízek keveredjenek (meg tepsit sem szeretek mosogatni)! Megtöltöttem a cukkíniket a töltelékkel.

35.jpg

A gombák kalapját is megtöltöttem, majd fejjel lefele visszanyomtam bele a tönkjét.

28.jpg

Levágtam 4 vékony szelet szalonnát, amivel a szûznek ágyaztam meg, és be is takargattam vele, nehogy kiszáradjon. Persze a listában emlitett fûszerekkel gazdagon bedörzsöltem. Egy külön kis alufólia tálcára került, hogy elkülönítsem a cukkíniktõl, de ne kelljen egy külön tepsi hozzá.

29.jpg

Hoppá! elfelejtettem kérget sütni a húsra, de szerencsére idõben rájöttem. Egy pár csepp oliván körbepirítottam.

30.jpg

Most már mehet békében vissza a tepsibe. A töltelékekre sajtszeletkéket tettem, mert az jó, ha rápirul. Nyáron vékony paradicsomkarikákat is tennék rá.

31.jpg

Irány a kert, le kell nyírni a füvet, mert már a kutya hasát verdesi. Feleségem számított megérkezése elõtt 35 perccel betettem a sütõbe 180 fokra, és folytattam a fûnyírást. Persze elõbb érkezett, kérdezés nélkül felvette maximumra a sütõt, merthogy még nem sült meg. Mire felértem, már betermelt 2 cukkíniszeletet meg a hús felét. Szerencsére a gombából most sem evett :)

32.jpg

Készített még tegnap szibériai salátát, azt ettünk hozzá.

33.jpg

Sótlan lett, de azon tudtunk segíteni.

Kár volt vacakolni a hús szeparálásával ...

17 komment

Címkék: spenót tojás gomba parmezán szalonna cukkíni petrezselyem szűzpecsenye gulyáskrém portobello kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr906084401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2014.06.21. 11:47:03

@Babette.: zúzmarás jegesmedve jégvirággal díszítve

Topy 2014.06.21. 11:49:34

informatikus főz :)
itt egy tűzfal, ott egy tűzfal, DMZ, proxy...
:D

Topy 2014.06.21. 13:12:19

no, elkészült életem első rakott vajbabja :)
tapasztalatok: több hús kell bele (kb 60 deka bab, 20 deka darált pulyka összeállításban kevésnek éreztem egy picit a húst); több tejföl kell rá; bátrabban sózhatom :)
de ettől függetlenül nagyon ízlett nekem is, asszonynak is :)

PS: a karfiol továbbra is a messze felsejlő horizonton túl, több galaxisnyi távolságra van :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.21. 13:14:26

A cukkini jó zöldség.
Posztból jött is az ötlet, zöldborsós, kacsás cukkini reggelire.

Volt tegnapról egy sült kacsacomb, ezt el kellett fogyasztani, de hogyan, hogy két személynek elég legyen?
Nos, leszedtem egy kb. 12 centi átmérőjű cukkinit. Mielőtt bárki a szívéhez kapna, ez gömbcukkini, nagyon jó fajta. Nem tök, és a cukkinitől kissé vastagabb a húsa.
Megpároltam kevés kacsazsíron egy fej apróra vágott vöröshagymát és némi fokhagymát, majd rábobtam egy jó nagy maréknyi, laskára vágott héjas cukorborsót, amit kevés ideig pároltam, majd a tetejébe borítottam a meghámozott, vékonyra szeletelt cukkinit. Nagy lángon sütögettem, és amikor a cukkini még roppanós volt, de már nem volt nyers, közé kevertem az összedarabolt kacsahúst. Sóztam ( csipet vegeta is, de tényleg csipet ), és amiatt, hogy a zöldborsó és a cukkini ízét érezni lehessen, más fűszer most nem ment a keverékbe >bár a csili erősen csábított, mivel az első cayenne már vagy 5 cm hosszú, vagyis leszedhető és megehető<. Mielőtt elzártam a gázt, egy marék vágott petreszelyemmel megturbóztam. Kenyérrel nagyon ízes, laktató reggeli volt.

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.21. 13:16:42

@Topy:

Én egy kilónyi babhoz félkiló darálthúst és legalább egy nagy kupás tejfölt használok, no meg jó maréknyi rizst. Ketten kétszer eszünk belőle.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.21. 13:17:35

Ja, a lényeg, sertéshúsból finomabb, mert az nem annyira száraz, mint a pulyka.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.21. 18:11:02

mondjuk én a gombából nem hagytam volna neked...

Topy 2014.06.21. 22:17:48

@látjátok feleim szümtükkel: asszony nem eszi a sertést, csak a baromfit :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.22. 18:09:19

Szép napot!
Harminc üveg sárgabarack lekvár a dunsztban, a hegyen leszedve a cukorborsó, én meg hullafáradt vagyok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.06.22. 18:36:27

Ha az esővel lesz némi szerencsém, akkor temérdek cukkini fog teremni idén. Főzök belőle mindenfélét.

Fenchurch68 2014.06.23. 11:17:27

Egyszer nyaraltunk úgy a nagynénémnél a Balaton mellett, hogy irdatlan cukkinik nőttek a kertben, semmi más. Egy hétig cukkinit ettünk cukkinivel. Rakott cukkini, rántott cukkini, töltött cukkini, cukkiniröszti, cukkinitorta, cukkinis muffin. Caciki cukkiniből. A hét vége felé úgy éreztem, zöld vagyok, és indákat eresztek. Azóta is szeretem a cukkinit :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.23. 23:45:17

@Kató néni: Jópár éve termesztettem cukkínit, de teljesen elburjánzott és az ismerősök már átmentek az utca másik oldalára, ha megláttak. Nagyon finom volt, máig is sokat eszünk, de a veteményből kitiltottam...

Fenchurch68 2014.06.24. 11:27:02

@Andrass9: Holnap érik a legnagyobbik leány, és a büfébe cukkinifasírtot viszek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.24. 20:23:31

@Kató néni: Gratulálok az érettségihez!!!
A cukkínifasírt meg nagy sikernek örvendett a fiatalok között, így jó választás.
süti beállítások módosítása