Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Babette krémese Frissítve!

2014.04.06. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt Babette_-től

 

Tényleg rövid lesz, nem tudok hozzá történetet kerekíteni, szóval ez lesz a blog legrövidebb posztja, és a receptek legegyszerûbbike. Persze a zsíroskenyeret és a rántott vajat leszámítva.

Elõször is a tészta:

Mivel levelestésztát még nem tudok csinálni (de ez nem sokáig lesz így), ezért bolti levelestészta, két normál csomag (vagyis nem a nagy). A legjobb spar sajátmárkása, jó is, olcsó is, mérete is megfelelõ.

Egyiket beleterítem a tepsibe, csak úgy, sütõpapírral együtt van csomagolva, tehát az sem kell hozzá.Villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel. Amíg sül, a másikat elõkészítem, vagyis a kívánt méretû kockákra vágom, vagy pizzaszeletelõvel (nem veled, teJ), vagy rádlival.

Ezt is megszurkálom (a képen látható nincs megszurkálva), és vagy megszórom kristálycukorral, vagy nem. Ha megszórom, akkor kis karamell alakul ki rajta sütés közben.

Lássuk a krémet:

  • Kell hozzá 1 liter tej,
  • 4 vaníliás pudingpor,
  • vanília vagy esszencia
  • 9 tojás habja
  • és 16-20 deka cukor (ki mennyire szereti édesen).

A tejet kevés kivételével felteszem forrni, a többiben elkeverem a pudingporokat, majd megcsinálom pudingnak. Jó sûrû lesz. Közben felverem jó keményre a tojásfehérjéket a cukorral.

(A vaníliát oda teszitek, ahova akarjátok, az esszencia mehet a pudingba is, bírja a hõkezelést.) Amikor kész a puding, és kõkemény a tojáshab, a pudingot leveszem a tûzrõl, és azon forrón jól belekeverem a habot.

Elõször csak kicsit, hogy megkönnyüljön a puding, majd adagolva a többit. Annyira nem kell félteni a habot az összetöréstõl, mint a piskótánál, viszont elég gyorsnak kell lenni, hogy a keverés közben ne hûljön ki a puding, mert a habnak abban kell megfõnie.

Majd az elsõ lapra kenjük a krémet, és a tetején elhelyezzük a másodikat, amit kis kockákra vágtunk.

És kész, tádámm.

10.jpg

*Jó tanács: a sárgájával azt csináltok, amit akartok, a krémbe ne tegyétek, mert megfolyósodik tõle.

Na, mondtam, hogy egyszerû?

UPDATE!

A puding próbája az evés. Annyira egyszerûnek látszott, hogy neki kellett esnem megfõzni legalább a krémet. Figyel ugyan egy szép hájastészta a csodahüttõbe, de feleségem nem akart most krémest enni (bezzeg valahányszor elmegyünk a cukrászda elõtt, be kell térni egy krémesre).

Mivel csak kis adag krémet akartam "proof of concept" célból készíteni, redukáltam az adagot 1 pudingporra.

  • 1 zacskó pudingpor (40g kukoricakeményítõ, aromák, E102=sárga, E124=karmazsinvörös)
  • 3 dl tej
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 tojás habja
  • 4 dkg cukor

20.jpg

A vanília rudat kiloptam a vaniliás cukorból és beraktan 2,5 dl tejjel a mikróba felforralni. Innen átköltöztettem a kislángra. Közben a zacskó tartalmát és a cukor nagyját összekevertem 1/2 dl tejjel. Kellett azért dolgozni vele, hogy csomómentes legyen, de sikerült. A felforrt tejbõl kivettem a vaníliarudat, hosszában kettémetszettem és belekapartam a tejbe a magocskákat. Visszatettem a tûzre.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Mig az újra felforrt, felvertem a 2 tojás fehérjét a pici cukorral és egy csipet sóval (minden édesbe kell egy kis só). Jó kemény habot vertem.

25.jpg

A forró tejbõl belemertem pár kanálnyit a keményítõkeverékbe, majd belezúdítottam az egész keveréket a tejbe. Folyamatosan kevertem, míg besûrûsödött. Nagy segítség a botmixerbe dugható drótos habverõ kis sebességgel! Amint besûrûsödött, hozzáadtam a felvert tojáshabot és spatulával jól elkevertem benne. Nem nagyon bíztam abban, hogy ebben a krémben van-e elegendõ hõmennyiség a tojáshab megfõzésére, ezért 40 másodperce beraktam még a mikróba is.

26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

Hogy a mikró miatt, vagy amúgy is, de a krém csodásan remegõs lett.

30.jpg

Kikanalaztam két tálkába. Azért nem végeztem tökéletes munkát, mert az alját nem kevertem jól bele a habba.

31.jpg

Babette! Igazad van, tényleg egyszerû és megvan 26 perc alatt!

Az íze és állaga egy jó bolti krémesnek megfelel (nem a Ruszwurmnak, mert az tejszínhabbal készül).

67 komment

Címkék: tej vanília cukor pudingpor tojáshab

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr625890953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isley 2014.04.06. 07:54:13

szuper, eddig azt hittem a krémes misztikusan bonyolult, tök jó, hogy tojásfehérje kell bele, a pavlovát már néha unjuk...

Isley 2014.04.06. 07:57:59

ja, a krémmel már nem sütöm ugye? a megsült alapra rákenem a krémet, és utána a sült lapokat teszem a tetejére?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 08:41:06

csináljátok meg, fényképezzétek le, és András beteszi a poszt végére:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 09:34:23

@Babette_: Jó reggelt :)
Ne fenyegetőzz - régóta próbálom rávenni a feleségemet, hogy együnk krémest - én megcsinálom (és lefotózom). Helyette a Ruszwurmból vesz néha.

Topy 2014.04.06. 11:43:47

@Babette_: mondtad :) és igazad lett :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 12:34:28

@Topy: es meglepodsz,de olyan,mint a cukis.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 12:35:17

@Isley: a dolgok csak addig misztikusak,mig fol nem fejtjük őket.

A fickó 2014.04.06. 14:41:53

Ááá, legtöbbször nem értem ezeket a recepteket. A puding porból? A tojás sárgáját meg nem használjuk fel. Hát ebből kellene csinálni a vaníliás pudingot. Nem tart tovább, mint porból és van helye a tojás sárgáknak. Kevés kukoricakeményítő kell még hozzá.
Egy lehetséges változat:
www.colorsinthekitchen.com/2013/01/hazi-vaniliapuding.html
Én is hasonlóan készítem, de nekem nincs fent a blogomon. Igaz a csokipudingomat gyakrabban is készítek, abba még tojás sem kell csak jó csoki.
A leveles tészta sem bonyolult, én egy angol receptet használok. 10 perc gyúrás/első hajtogatás, majd 5x4 perc, igaz min. fél órákat kell várni a hajtogatások között, de addig mást csinálhatunk. Nem egy kategória a boltival. Egy drága alkotórésze van a vaj, de hát ez a lényege.
Bocs, hogy belekontárkodtam, de én ezt akarnám a sárgájával és így sem fog megfolyósodni a krém.:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 15:14:30

@A fickó: miután a pudingpor pontosan 4 dkg kukoricakeményító (plusz egy kis vaníliaaroma, amit amúgy is teszünk még bele), nemigen tartom értelmesnek, hogy méregessünk 4 dkg (vagy 4*4) kukoricakeményítőt, ami egyénként sem állandó szerepló egy átlag háztartásban.
nekem speciel van, néha jól jön főzelékekbe sűrítésnek.

A fickó 2014.04.06. 16:30:42

@Babette_: 1 pudingpor 177 forint szorozva néggyel, az 680 forint és lényegében csak keményítő és minimális etil-vanilin, meg festékanyag és némi só. Tehát lényegében 160 g kukorica keményítőért fizetünk 680 forintot, tehát 500 gr kukoricakeményítő így 2125 forintba kerül így. Szerintem ez értelmetlen. :) Például egy csomag (500 g) organikus kukoricakeményítőt, már 288 Ft-ért is lehet kapni.
Tehát 92 forintnyi keményítő és pl 6 tojás sárgája 300 Ft, pár csepp vanília kivonat, csipet só és kész a puding, a tejet nem számolom, mert az a porhoz is kell.
Sajnos az ilyen „kész” termékekkel nagyon leemelnek minket és még időt sem takarítunk meg használatukkal, nem beszélve arról, hogy az ízük sem az igazi. Például madártej, amit lényegében felfoghatunk egy keményítő nélküli pudingnak is milyen lenne tojás nélkül. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 16:41:47

@A fickó: mint írtam, a krémesbe nem szabad tojássárgáját tenni, mert megfolyósodik a krém.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.06. 17:10:20

Nem akarok okvetetlenkedni, de krémest már akkor is csináltak, amikor még nem lehetett kész pudingport kapni. Talán gondoljatok a cukrászati sárga krémre.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 17:23:50

@látjátok feleim szümtükkel: hogyaviharbane.
de itt most arról volt szo, hogy lehet ez egyszerű,es bizonyitekkeppen KERESRE leirtam,

es nem esik jol,hogy idejön egy idegen es gyakorlatilag lehulyez erte

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 17:27:32

@látjátok feleim szümtükkel: de elmondom meg egyszer,ebbe a krémbe beleteve a sárgája elfolyosTja a krémet. Sargaktem máshogy készül, es nem ajánlanám senkinek elsőre kfemeshez
aki meg Sosem csinalt.
nagyon csúnya tud lenni egy turosra fozott krém.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.06. 17:38:12

@Babette_:

Ja! Tudod hányszor volt a krémes csomós? Azért megették. Mellesleg a pudingot is lehet csomósra főzni. De olvasd csak el az első kommentet!:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.06. 18:24:40

Szép napot!
Én sem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerűen el lehet készíteni. Is. Majd éppen ezt ne lehetne vagy húszféleképpen csinálni. Te így készíted ennek nyilván megvan az oka, ha egyszer majd sikerül megkóstolni, biztosan meg is tudom, mi.
Azt nem tudtam soha elképzelni, hogyan kockázzák fel anélkül, hogy kinyomódna a krém. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 18:48:45

@Waka: Én is gyanakodtam, hogy valami suskus van körülötte :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 18:51:43

@Babette_: Ez az idegenek stílusa. Nem ismerik az előzményt, hát megjátszák a nagyokost.
Az illető megítéléséhez nem bántam, hogy megnéztem a kommentelési történetét :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.06. 19:35:39

Andrass9 hogy áll a salátád?
Nekem tavaly a május királya, meg három féle tavasszal vetendő fajta felmagzott, elszórta a magját. Az az ősszel kikelt palánták jól átteleltek, már fejesednek és ehetők. Amit áttelelő palántaként tpiacon vettem, az meg majd jó ha egy hét múlva ehető lesz.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 20:02:07

@látjátok feleim szümtükkel: persze,de sokan hiszik,hogy macerás.nekik nem art egy egyszerű es gyors sikerélmény. Utana johet a macerasabb.:)

puding csomós? Erdekes,pont multkor konstatáltam,hogy evek ota nem lesz csomós,pedig Gyerekkoromban hogy kellett vigyázni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 20:11:07

@látjátok feleim szümtükkel: Most csomagoltam a kislyánynak egy dobozzal belőle :)
Szépen kihajtott, áttelelt. Már át is ültettem két sort a locsolórendszer alá, de az őszi kupacot ritkítottam meg a lyánynak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 20:12:14

@Babette_: Jónehány E betű segít a csomósodáe elkerüléséhez ... Hiába, a vegyipar jobban teljesít!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.06. 20:30:18

@Babette_: nem olvasgatom, de nekem sem csomós már jóidő óta.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.06. 20:34:29

@Andrass9: REttEnEtEsEn mEgkEvErvE lEsz rEndEs.

A fickó 2014.04.06. 21:04:33

Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a pudingpor nem más, mint szimpla sárga színű keményítő mesterséges vanília aromával. Szóvak lehúznak minket, meg hülyének néznek, mert eladják a keményítőt pudingporként jó drágán. Vagy a búzadarát tejbegrízporként.:) De senkit sem akarok lebeszélni róla.:)
Az internet meg az fajta médium, ahol bárki idegen hozzászólhat dolgokhoz. Nem szokásom trollkodni, beszólni, pláne hülyézni, mindössze véleményt nyilvánítok egy nyilvános helyen.

Topy 2014.04.06. 21:30:06

@Waka: lézerrel vágják :)
vízzel nem lehet, mert elázik a tészta :D

susztertangó 2014.04.06. 21:46:38

Nicsak !!! Két évesek vagyunk? Gratula a FőVezérségnek! :-))

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.07. 09:07:51

@A fickó:

Én csak aztat nem értem, miért tartod rossznak a kukoricakeményítőt? Meg a tejbegrízport? Van bennük valami káros? Mondjuk nem annyira drágák, mint egy darab vadlazac, meg egy félkiló borjúhús vagy libamáj, de egyébként mi a baj velük?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 12:16:58

@Babette_: megcsinálta, utána tettem, igazad volt :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 12:35:49

Ja mar latom.
hat a rzswurm az legenda, gyerekkorom ota:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 12:35:58

@Babette_: Drágaságom, ennél részletesebben még nekem sem megy :)
Frissítsd talán az oldalat ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 12:36:49

@Andrass9: bar az asszony reakciójáról szo sincs:)

A fickó 2014.04.07. 13:15:04

@látjátok feleim szümtükkel: Semmi bajom a keményítőkkel és a búzadarával, nagyon fontos alapanyagok. A bio változatok is olcsók. Mindössze az a gondom, hogy a keményítőt pudingpor, és a búzadarát tejbegrízporként is eladják többszörös áron színes zacskókban. Miközben a pudingpor szintén 100% olcsó keményítő némi aromával és festékanyaggal. Az emberek meg megveszik és tulajdonképpen sem időt, sem pénzt nem takarítanak meg vele és még esetleg egészségtelen is.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.07. 14:08:14

Közben eszembe jutott, hogy én gyerekkoromban nem szerettem a krémest, mert olyan sűrű, lisztes volt a krémje. Később megkedveltem, de valószínűleg azért, mert a tetejét felénk jó erősen megszórták porcukorral.
A szomszéd városban van egy százéves cukrászda ( cukrászati múzeum is van benne ) ahol csudás krémest lehet kapni, és van tejszínhabbal dúsított is, abból is két féle, az egyikben naracshéjat és gondolom naracslevet is tesznek, no azt ajánlom Babett figyelmébe.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.07. 15:57:43

@látjátok feleim szümtükkel: egyszer megcsináltam az eredeti oroszkremtortat, srgakrem,tejszínhab,narancshéj ilyesmik, az nagyondurvan finom volt.
egy napig tartott az elkeszitese

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.07. 16:09:39

@Babette_:

Na, azért nagyszerű a krémesed, mert nem kell egy napig várni rá.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.07. 16:14:22

Egyébként jó harminc évvel ezelőtt olyan pudingporokat árultak, amelyiken rajta volt, hogy két féle módon készíthető el, az egyikbe nem kellett a tejen kívül semmi, a másikba meg bele kellett keverni a tojáshabot. Utóbbit krémnek nevezték, és a karamellás a gyerek kedvence volt. Osztán megnőtte magát, és már nem pudingozik, hanem kávézóban sütizik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 16:41:06

@Babette_: Megbukott :(
Közölte, hogy ez egy vacak madártejhab ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 16:43:07

@Babette_: Ezt az oroszkrémtorta receptet azért olvashattad már ezen a blogon is - nem is olyan rég volt, meg valami piskótáról is szó esett benne :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 16:44:04

@látjátok feleim szümtükkel: A frissítésben egy Vácza féle pudingport használtam - azon rajt volt a krém is, de csak 1 tojással, viszont 6 dl tejjel.

vörösbor(de)minőségi 2014.04.07. 17:38:26

@Andrass9: abszolut megértem a nagysasszonyt-amig nem kóstoltam a ruszwurmot(amugy szamos mesteré a cuccos tehát az ő receptje)-addig én nem ettem jó krémest.sokat igen de jót nem.
minden porcikája élvezhető-és ez nehezen mondható el a többség által készitett hasonló nevű termékről:)

A fickó 2014.04.07. 17:50:38

Nem mindig értek egyet a tafelspiccen elhangzottakkal, de most egyet kell értsek velük.
www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20120322-puding-teszt.html
Ja és megboldogult katona koromban a rázós puncs pudingot toltuk. Azért rázós, mert egy befőttes üvegbe szórtuk a tejjel együtt és rázás után megszilárdult. Ma már meg nem enném, de akkor és ott jó ötletnek tűnt enni, ráadásul az ottani desszerteket is verte. :D

A fickó 2014.04.07. 18:09:23

@vörösbor(de)minőségi: A Szamosnál, most is jól készítik a ruszwurmot. Én így készítem, illetve a levelest már saját reci szerint, de krémet még mindig így.
magyarkonyhaonline.hu/receptek/kremes-fagylalttal

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.07. 18:51:39

Szép napot!
@susztertangó: A teringettét. András wazze, elfelejtettük a szülinapot. Azt javaslom, igyon gyorsan mindenki valamit. Az első kört én fizetem.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.07. 20:43:31

Andrass ezt a krémet fel lehet turbózni gyümölcsökkel, pirosak és kékek kifejezetten szépen mutatnak, de kiviszeletek és narancs darabok is jól alkalmazhatók.

Felénk szoktak a cukrászdákba nyáron szőlővel, meggyel, ribizlivel, műlnával gyümölcskrémest árulni, ez olyan, hogy az alsó lapra rárakják a gyümölcsöt és arra teszik a krémet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 21:34:14

@látjátok feleim szümtükkel: Gond egy szál sincs - az utolsó cseppig belapátoltam :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 21:35:50

@susztertangó: Hamár lebuktattál:
Mindenki ihat ma a főnök kontójára a kocsmában!

susztertangó 2014.04.07. 22:49:23

@Andrass9: Egy szódát kérek dupla buborékkal.Nofene, kecskány? Hogy neveznéd azt a lényt, amit M. Esterházy micsuriniszta úr vizíonált és egy kecske közreműködésével jönne létre ?:-))))))))@vörösbor(de)minőségi: volt egy cukrászda, ha igaz a Mária szobor most ismét ott van az út közepén(?) és azzal szemben, van ott egy ABC közért és az után, a Városháza felé. Nagynéném ott volt vezető az 50 es években én meg kis kölök, de sok krémest és képviselő fánkot ettem és hagyományos fagylatot. Kb 10 éves lehettem, a cukrász Lugosi Lali bácsi volt és biciklivel elvitt A gyüdi kocsmában ahol vetités volt, Csuk és Gek kalandjait adták.Odafelé csak kétszer estünk el a bicajjal, visszafelé már kijózanodott.Ja és Tulipán cigit szívott.. hogy mik jönnek fel???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.07. 22:59:24

@susztertangó: Dupla bubi rendel!
kecseszter?

Jók legyetek, pizsamaosztás van.

susztertangó 2014.04.07. 23:41:40

@Andrass9: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))

vörösbor(de)minőségi 2014.04.08. 20:32:38

@A fickó: ajjaj finom ez mindenhogyan......
(gyerekkortól a sima krémes a nagy kedvencem)
de ide se jövök többet este fél9kor!!!
most az micsoda dolog,hogy kimegyek a konyhába és iszom a kefirből de ugyanakkor erősen egy krémes lebeg előttem.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.09. 06:56:29

@vörösbor(de)minőségi:

Szerintem ez a kefires rémes, vagy rémeskefir..:)

vörösbor(de)minőségi 2014.04.09. 11:59:18

@látjátok feleim szümtükkel: @Babette_:
viszonylag nyugodt iccakám volt-de elintéztétek,hogy legyen egy ruszwurm látogatás és megelégedetten pontot tegyek az óhajgás végére:))

Fenchurch68 2014.04.09. 12:21:11

@A fickó: Legszívesebben össze-vissza csókolgatnálak az elmondottakért. A Zembernél volt egy komoly kontingens pudingpor, én viszont vittem egy doboz 90 forintos kukoricakeményítőt, meg két rúd sokkal drágább vaníliarudat. Zongorázni lehet a különbséget.
Tanulság: amit meg lehet oldani okosba', az többnyire sokkal finomabb is. Azonkívül ahol allergiások vannak raktáron, ott figyelünk az E számokra is, és nem számít, melyik milyen egészséges.
Nekem arra is oda kell figyelni, hogy a parfümöm milyen összetevőkből áll. Nem én vagyok allergiás :(
süti beállítások módosítása