Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Parajpür. tüktoj.

2014.03.11. 07:00 Andrass9

Hogy az "é" betűt miért hagyták le minden alkalommal ...

A spenótot valamiért a kisgyerekek nem szeretik. Tán, mert a szüleik mindenáron beléjük akarják tölcsérezni? Én se voltam gyerekkoromban spenótrajongó, Popeye ide vagy oda.

15.jpg

Mostanára viszont nagyonis megkedveltem - különösen, ha sajátból fõzhetem. Gyerekeim is felnõttek - képesek egy 4 literes fazekat kiüríteni seperc alatt!

Feleségem megrendelte, hogy fõzzek egy KIS spenótot. A kerti spenót még csak a szikleveleket mutatja, abból nem lehet, bár az valóban kicsi lenne. Az utolsó csodahüttõs saját spenótot elhasználtam nemrég pestonak. Marad hát a jól bevált Iglo mirelit. Ennyiért megtermelni sem tudom, nemhogy konyhakészre hozni! Mivel ezt most posztolni akarom, gyorsan össze is szedtem az összetevõket.

  • 40 dkg mirelit spenót (régen 50 dekás volt a zacskó)
  • 1/2 liter tej
  • 1 kis vereshagyma fele
  • 2 girizd fokhagyma
  • 3 deka vaj
  • 1 ek liszt
  • 3 deka saját zsemlemorzsa
  • só, frissen õrölt bors

10.jpg

Két okból is a prézlit választottam a kenyérszelet helyett. Egyrészt nem kell az apróra morzsolással bíbelõdni, másrészt errõl tudom, hogy tényleg zsemlébõl van nomeg a mennyiséget is egyszerûbb szabályozni.

A vajon megpirítottam az igen apró kockákra vagdosott hagymát. Beleszórtam a lisztet, mert én mindig gyenge rántással készítem a spenótot. Amikor már szép aranysárga lett, utánadobtam a késsel zúzott fokhagymát is. Pár pillanatig kevertem, hogy az aromák belengjék a konyhát, majd felöntöttem 2 dl hideg tejjel és jól elkevertem. Közben a fagyasztott spenótot a mikróban kiolvasztottam, így már tehettem is bele a lábosba. Elkevertem, majd annyi tejjel öntöttem fel, amivel kicsit hígabb püré állagot kaptam (összesen kb fél liter tej volt). Beleborítottam a prézli felét és botmixerrel átdolgoztam az egészet. Nem is kellett bele több prézli, pont kellemes halmazállapotú lett. Kicsit sóztam és borsoztam, mert a húslevesem elsóztam :)

11.jpg 12.jpg 13.jpg

Tükörtojást sütött hozzá a feleségem, de szemeket csinált, szembogár helyett - 2 borsszemet tett minden sárgájára. Ez utóbbi ihletett a nyitóképre.

14.jpg

Sokkal ízesebb lett prézlivel, mint kenyérrel. Valamiért a kenyérrel készült spenótban mindig érzek lisztet, ebben meg nem volt. Csak a zöld íz!

Amúgy tényleg kicsi lett. Megettük ketten egy ülésre, és még jól sem laktunk.

 

 

60 komment

Címkék: spenót tej tojás fokhagyma bors vaj tükörtojás rántás paraj prézli Popeye

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr915844830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isley 2014.03.11. 08:29:02

Így is szeretem, de bundáskenyérrel jobban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.11. 08:40:49

@Isley: Érdekes, nekem a bundáskenyér a zöldbabfőzelékkel van szoros kapcsolatban. Vagy csak úgy magában. A spenótot mindig tojással, vagy csak magában (néha sima kenyérrel) ettem. A sárgáját szerettem belekeverni :)

Isley 2014.03.11. 09:08:48

@Andrass9: én szerettem gyerekként is, de anyukám bundáskenyérrel csinálta, és a megszokás nagy úr :))
ja, és ő szitán áttörte mert hol volt akkor még iglo!

Topy 2014.03.11. 10:31:34

paripüritükitojival :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.11. 11:41:24

@Isley: Botmixer már volt! A régi jó RG25-ös NDK konyhai robotgépnek volt botmixer feltétje. Csak néhány éve adtuk fel, amikorra elegendő cucc gyűlt össze a konyhában, hogy mi már ne férjünk be ...

vörösbor(de)minőségi 2014.03.11. 11:47:02

prézlisen? dejóóóóó. ezt nem ismeretem-
de ez esetben a rántást kissé alul kell dozirozni?
mehogy még prézli is sűrít rajta?
kipróbálnám.

Topy 2014.03.11. 11:53:37

@Andrass9: úgy túl csajos, nem? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.11. 12:17:00

@vörösbor(de)minőségi: A rántás roppant vékony, talán egy púpozott kávéskanálnyi volt a liszt.
Amúgy sem szeretem rántással sűríteni, inkább kenyérrel, vagy zsemlével.

Fenchurch68 2014.03.11. 13:24:49

Hű, spenótot nekem, azonnal!
Nálunk otthon a spenótot is, sóskát is passzírozták, nem is nagyon szerettem, aztán mikor először ettem exanyósom szinte levelesen hagyott spenótjából, amiben még zsemledarabkák is úsztak, az nagyon ízlett. (Én vagyok az, aki a tejbegrízt is jó csomósan szereti :)

Van már a Gyerekvárosban medvehagyma, megyek szedni, nekem ilyenkor úgy az igazi a spenót, hogy a fele medvehagyma. Na, akkor fokhagyma már nem kell bele, különben két kilométeres körzetben kipusztul az ember lehelletétől az élővilág.

vörösbor(de)minőségi 2014.03.11. 15:55:31

www.szabadfold.hu/aktualis/nem_ultethetem_el_a_sajat_paprikamat_ne_tovabb

ezen olyan mérges lettem,hogy kimentem a konyhába és elkészitettem egy rizskoch leánykori nevén rizsfelfujtat.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.11. 16:03:49

@vörösbor(de)minőségi:
Nem kell ezen mérgelődni. A természetet nem lehet tilalmak alá hajtani, aki ilyet kitalál, az nem normális. A szél elfújja a virágport, abból pedig minden tilalom ellenére mag lesz. Úgyszintén a rovarok is szarnak nagy ívben a tilalomra. Arról nem is beszélve, hogy vajon kikérték-e a nagy Teremtő hozzájárulását a teremtménye megszabályozásához.:)
No el is megyek egy kicsit metszeni, amíg az is tilos nem lesz.:)

medvedr 2014.03.11. 16:06:13

SEz így jó. A tejben áztatott zsemlével turbózott spenót nekem nem jön be. A tükörtojás sárgáját kézzel szoktam a fehérje közepére igazítani és néhány másodpercig ott tartani. A fiúk amikor kicsik voltak azt mondták, hogy a közepén levő sárgája jobb.

medvedr 2014.03.11. 16:07:59

@Kató néni: Én is szeretem a csomós tejbegrízt! Proszit!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.11. 17:10:45

Szép napot!
Mióta az eszem tudom, imádom a spenótot. Itt jön a sajnos. Sajnos. Főzök gyorsan egy olaszos spagettit.

Topy 2014.03.11. 17:59:14

@susztertangó: teljesen offtopic: ezt a sweetim nevű rettenetet szándékosan raktad fel, vagy besunnyogott valaki oldalvizén a gépedre?

susztertangó 2014.03.11. 18:36:19

@Topy: Ha a sweetimre gondolsz, mint kereső, fogalmam sincs, hogyan került a gépre-épp úgy mint a többiről.Ecccer vettem ezt az izét, holmi MLMes korszakomban, és mindent magam izzadtam ki...olyan is.A kerületi könyvtárban volt kemény 1.000.-Ftért négy szerdán ismertetés, meg a Kattints rá Nagyi "tanfolyamra" is elmentem. Úgyhogy épp csak levelezni tudok (erre vettem) meg Fácsézni, meg Kocsmázni...

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.11. 18:42:51

@susztertangó:
No, akkor igyuk meg ennek sikerére azt a saját bort, amit mustnak tettem el az ősszel, és most borként kínálja magát.:)Iható.

Llychllyn 2014.03.11. 19:17:53

Én is szeretem, ha van benne zsemledarab:) Az viszont szörnyű, ha ráfolyik a tojássárgája (ez minden főzelék esetében iszonyú, és a pörköltszaft is ide tartozik).

Spenóthoz főtt tojás vagy bundáskenyér, anno bélszínroló, bár az szörnyű, viszont a nosztalgiafaktor erős. A bundáskenyér mondjuk számomra is szorosabban kötődik a zöldbabhoz (tárkonyecettel!) vagy a tökfőzelékhez (ecettel).

vörösbor(de)minőségi 2014.03.11. 19:33:04

@látjátok feleim szümtükkel: ja amig ki nem találják,hogy fájdalommal jár a metszés maga-és előtte lidocaint kell adni...

vörösbor(de)minőségi 2014.03.11. 19:38:26

@susztertangó: szóismétlés nélkül tudnám mintegy 10percig mondani....-azt amit-

egyrészt.
másrészt pedig annak is a fülébe susognám aki a receptbe azt irta,hogy fahéjat tegyek a rizskochba.
émmeg gondolkodás nélkül megtettem.most van egy szép sárga helyett egy kreol-valamim.
.hrrrrr non me trappanare cabasisi e cazzo duro di cavallo,maremma maiala és igy tovább

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.11. 19:50:05

@susztertangó:
Hát nekem nem jött be semmi féle sparhelt, de annyit írtak, hogy error van a levesben.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.11. 20:23:01

@vörösbor(de)minőségi: Ilyesmit nem mernék elkövetni :)
Ennek ellenére előfordul, hogy oyan kombinációkat fogadunk el akaratunkol kívül, amik elfogadhatatlanok.
Shit happens mondja az amerikai...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.11. 20:25:40

@látjátok feleim szümtükkel: Namostakor hol is van a hiba a levesben?
sparhelt vagy bármi ide vagy oda?
Szerintem én nagyon lassú lehetek, hogy nem is ÉRTEM az ilyen problámát?

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.11. 20:46:46

@Andrass9:
Hát!
A sparhelten fő a leves. Ha nem jön be a sparhelt, akkor valahol hiba van. Nekem egy lap bejött, de azt írták többek közt ( a többit nem tudom érteni ), hogy error. Sparhelt nem volt, így biztos hajszál került a levesbe.:)

Biztos ittál a boromból, azért vagy nagyon lassú.:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.03.11. 21:09:25

A spenót és én 15 éves koromban találkoztunk először... igen, akarok róla beszélni. :))

Első látásra megszerettem, ez még azóta is tart! Látjátok, milyen szerencse, h óvodás koromban valami bajuszos dadus nem tömött meg véle! :D

Szülőhazámban a sóskafőzelék járta, a spenót szót szerintem nem is ismerték arrafelé.

Tehát mind a kettőt szeretem, de még soha nem jutottam el odáig, hogy el is készítsem őket. Most látom, hogy nem is olyan egyszerű dolog ez - ehh, inkább maradok a spenóttöltelékeknél, az már jól megy.

susztertangó 2014.03.12. 00:08:26

@vörösbor(de)minőségi: Az, hogy..."lópimpili di valagandi " kimaradt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 03:15:02

@látjátok feleim szümtükkel: Kicsit lassan, de leesett!
a Van szócskát töröld ki a linkből, és akkor bejön. Suszter lusta volt szóközt tenni a link után ...

susztertangó 2014.03.12. 05:58:48

@Andrass9: Nem lusta.Tudatlan.(okéoké, suszter maradjon...)

susztertangó 2014.03.12. 06:01:25

@Andrass9: 03:15:02 Nem mondom, jó korán kelsz.No és, hogy tetszik?

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.12. 06:47:13

@susztertangó:
Neked meg megbocsátom a félrevezetést, ez nagyon oké. Bár az a sparhelt sem akármi, de az a konyhai csákány jobban tetszett.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 08:56:44

@susztertangó: Nagyon tetszik, bár nem szívesen takarítanám :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 09:01:04

@látjátok feleim szümtükkel: Igaz ami igaz!
Az a csákány valószínűleg jégcsákány volt, mert az asztalon is jég kezelésére szolgáló szerszámok vannak. Az a grill rács se semmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 09:01:45

@susztertangó: Annyira korán volt, hogy vissza is feküdtem :)

susztertangó 2014.03.12. 16:17:28

@Andrass9: Aha, első éjjeli Niagara...:-)(

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.12. 20:18:45

@Waka:
Neked is. Milyen volt a pesti kirándulás? Láttál érdekességeket, lesz belőle poszt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 20:49:32

@Waka: Jó estét!
Errefelé nem történt semmi, míg úton voltál. Kellett volna füvesítenem, de a lustaság győzött ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.12. 21:43:24

@Waka: Nem tudok róla, de a pincében úgysem látja senki :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.13. 14:27:43

@látjátok feleim szümtükkel: Hogy az emberek miért szeretik ezeket a buggyos kutyákat ...

susztertangó 2014.03.13. 17:07:21

@Andrass9: Taktilitás és dögönyözés mián.
süti beállítások módosítása