Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Kumari aki Nilüfer: @valkür: Köszönöm, ha nem lenne járvány, kiutaznám a MÁV-ot a gatyájából!!Sok évig:) (2021.02.25. 08:53) Egy csodásra sült pecsenyekacsa
  • Kumari aki Nilüfer: @kocsmagomba: Én oltásellenes cikket nem olvastam, kínai és orosz oltást kérdőjelezőt igen, az meg... (2021.02.25. 08:50) Mézes-fokhagymás csirkeszárny
  • látjátok feleim szümtükkel: Szuper. (2021.02.25. 08:06) Szűzérmék kapris mártásban
  • valkür: @kocsmagomba: Ezek meg is fognak halni, ha máshogy nem, egyenként fogdosom össze őket. hörr, görr... (2021.02.24. 22:20) Amarillisz ismét
  • valkür: No, akkor a likőröket meg pancsokat kedvelőknek egy tipp: feketeribizli. A nagyon érett, amikor má... (2021.02.24. 20:18) A NAGY csilipaprikakrém készítés 2020-ban
  • kocsmagomba: @old forester: Bányakánya, ki lehet próbálni. Ám nyár helyett inkább az őszi őzlábat javaslom. Arr... (2021.02.24. 17:11) Őzlábgomba palacsintában

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (32) almaecet (18) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (12) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (40) babérlevél (47) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (7) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (31) bőrősháj (2) bors (302) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) Chipotle (2) churut (3) citrom (69) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (27) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (6) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (10) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (137) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (60) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (39) fánk (3) farhát (4) Farkas András (26) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (26) fehérbors (50) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (431) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (13) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (55) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (9) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (91) gyömbér (115) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) hagyma (322) hagymakarika (2) hagymalevespor (7) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (50) kacsazsir (4) kacsazuza (4) kacsazúza (3) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (88) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (16) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (29) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (5) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (77) köménymag (22) konyak (3) könyv (2) koriander (29) koriandermag (29) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (153) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (5) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (54) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (41) lime héj (2) lime levél (6) liszt (118) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (91) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (4) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (73) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (128) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (11) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (27) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (124) paradicsomlé (27) paradicsompüré (34) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (21) petrezselyem levél (38) pirítós (3) pirospaprika (82) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (7) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (33) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (43) rizsbor (4) rizsecet (5) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (47) római saláta (8) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (76) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (15) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (3) sárgarépa (164) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (307) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (65) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (6) szegfübors (35) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (49) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (36) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (87) tejfel (61) tejföl (84) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (208) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (9) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (6) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (219) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (17) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (25) vöröshagyma (120) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (35) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (14) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (38) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (74) zöldség (3) zöldségalaplé (3) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (63) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

A legjobb, ami történhet egy kecskével: a kecskeburger

2014.03.03. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt: Babette_

 

Életemben sokfelé azt tanultam, hogy álmodni csak úgy érdemes, ha az álmot vizualizáljuk.

Nem elemzem, hogyan mûködik, de mûködik.

Sok álmom volt, sok teljesült is.

Vagy egy új álmom.

Kinéztem egy házat, nem messze innen, ott akarok egy fogadót nyitni.

Kritikus szemmel vagyok a vendéglátás iránt (is), határozott elképzelésem van, milyet szeretnék.

Nem lesz paleo, nem lesz benne salátabár, nem lesznek benne legolcsóbb alapanyagok, csakis olyan, ami átment a „tesztemen”. Minõségi (jelentsen ez bármit), házi készítésû dolgok (és ezalatt nem a manapság divatos paraszti mûromantikát értem). Leginkább a természetesen, szívbõl jövõ, valóban házi készítésû ételek, amikre gondolok.

Aki füvet és szénát akar szálazni, ne jöjjön be, a szálazást hagyjuk meg a kecskéknek és a nyulaknak.

Hogy hogyan lesz ebbõl sikeres üzlet?

Hiszem, hogy rajtunk kívül is vannak sokan, akik nem a legolcsóbbat, legspórolósabbat keresik, hanem azt, ami tényleg olyan, amit mintha otthon csinálnának, de hozzáértéssel.

Egyik kedvenc mûsorunk a Fald fel Amerikát sorozat, az emberemnek ebbõl a hatalmas adagok tetszenek, nekem az a lelkesedés, amivel esznek. Amivel az emberem is eszik itthon.

Az az õszinte, semmihez nem fogható odaadás, ahogy a fejüket fúrják egy hamburgerbe, mint egy kisgyermek az anyja kebelébe, mint egy férfi a nõk ölébe. Az.

 

Ezért tegnap egy olyan hamburgert csináltam.

Az eredmény magáért beszélt. Illetve csámcsogott.

Ha meglesz a fogadó, ilyen hamburger is lesz benne.

 

Lássuk hát.

 

Hamburgerzsömle

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 fürjtojás a kenéshez (a mérete miatt, a tyúktojásból sok megy veszendõbe)
  • 2-3 dl tej
  • 4-5 evõkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evõkanál cukor
  • 4 dkg élesztõ (fele ennyivel csináltam, de túl tömött lett a tészta és kicsi a zsemle)

Összegyúrjuk, megkelesztjük, 8 zsemlét formálunk belõle, és a tepsiben kelni hagyjuk megfelelõ méretre.

Amikor megkelt megkenjük a tojással és megsütjük.

 

Húspogácsa

  • 60 dkg darált kecskehús
  • csipet só
  • csipet bors

Lapos pogácsákra formázzuk, serpenyõben (vagy grillen még jobb) megsütögetjük. Az utolsó fordítás után teszünk a tetejére elmorzsolt kékpenészes sajtot és beborítjuk egy szelet cheddar sajttal, míg kicsit meg nem olvad.

 

  • Baconszalonna megpirítva
  • 2 fej hagyma szálakra vágva és megpirítva
  • Saláta, majonéz, ketchup, mustár

 

Amit nem szabad: más szalonna, trappista sajt, egyéb fûszerek a húspogácsába, csalamádé, bármilyen alapanyag helyettesítése valami hozzá hasonlóval.

 

Szóval kecskeburger.

Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott.

 

 

174 komment

Címkék: kecske hagyma hamburger bacon fogadó kecskehús

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr575839324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2014.03.04. 02:01:00

@Hátrányos helyzetű kaviár: Eszembe jutott, hogy a Roxfortban a varázsló tanoncok "mindenízű" drazsét is ettek. Gyanakodnék, hogy kecske bogyó lenne....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 08:57:13

@látjátok feleim szümtükkel: Nem szerzett elég gyakorlatot a kocsmában :)
Komolyra fordítva, nekem nem tűnik egy fogadós vénának az Imre. Eleve túl nagy volt a Kicsihuszár és nem sikerült azt a hangulatot odavarázsolni, amire készült. Ezentúl fogadósnak lenni teljes embert kiván, amellett fellépni már nem lehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 08:59:12

@susztertangó: Akkor az volt a te pralinéd?
A Jelly Bean nagy kedvenc az USA-ban, gyerekeim kilószám ennék. Én is szeretem - pont a változatos mindenféle ízei miatt.

2014.03.04. 09:22:41

@látjátok feleim szümtükkel: Sőt, Martin Luther Kingnek is volt egy álma. Jó kérdés, hogy megvalósult-e.

2014.03.04. 10:31:25

@Topy: Értem. Te is azt gondolod, hogy mindössze ennyi valósult meg belőle. :) Lassan halad a dolog... :)

Topy 2014.03.04. 10:39:52

@Babette_: azon gondolkodtam, hogy a kecske nem egy zsíros jószág: nem lett túl száraz a húspogácsa?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.04. 11:26:10

@Topy: nem zsíros, de egy kicsit márványozott, és én sehonnan nem szedtem le a zsírt.
pont jó lett

susztertangó 2014.03.04. 12:32:59

@Babette_: A bemutatkozás fölött van a lényeg, fel kell tekerni-vagy le. Egyébként most beírtam a címsorba: tomakonyha és mindjárt kiegészítette, mert okosabb lett, mint volt,hogy blogspot. No, klikk rá és bejött a honlap. Fekete ecsetvonással ott virít, hogy Toma a T felett a kalapja- alatta a szakálla sziluettje. Ez alatt kell lennie egy rublikának a jobb szélen a keresés felirattal.Várni kellett rá míg megjelent. Beírtam, hogy toma étkezője , klikk és voala jött az étkezde.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.03.04. 12:53:54

@Andrass9: S a ház eladó azóta is. Igaz arányárban mert egyszer "elment előtte egy német autó".

2014.03.04. 13:10:42

@hajdulaszlo (volt hajdul):

a "Bécsi szelet KT" és a "Göngy. töltött oldalas" az mi?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.04. 13:27:54

@susztertangó: az adblock tiltotta le, már megfejtettem.

Topy 2014.03.04. 13:31:56

@pizzaszeletvágó: tippek:
KT - körettel
Göngy. - gyöngyösi
:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 14:06:54

@hajdulaszlo (volt hajdul): Egy párszor már olvastam ezeket a menüket és kérdeztem is párat. Azért ez nem AZ amit Babette_ csinálni szeretne.
Én viszont el tudom képzelni, hogy tömegétkeztetésben álljam meg a helyem - finom ételek menza áron. Igazi challenge!

Topy 2014.03.04. 14:19:57

@Andrass9: pár embernek már beletört a bicskája... külföldön is, idehaza is :(
pedig bebizonyították, hogy lehetne abból a pénzből jót, egészségeset is

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.04. 14:29:22

@Andrass9: nem tudok olyanról, ami olyan, mint amit szeretnék.

Topy 2014.03.04. 14:57:39

@Babette_: ot a pont, én egy y-nal többet vizionáltam a valóságnál :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 15:13:38

Vasárnap arra Szeged felé, már ki volt nyílva a mandulafán 3 virágocska, és a sárgabaracs is kezdett pattanni.
A gyerek azt mondja, hogy Kölnben fehérek a fák, annyira jó idő van.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 15:14:16

természetesen sárgabarackot akartam írni.:)

2014.03.04. 15:21:35

@Babette_: igen, arra rájöttem, csak mégis hogyan, miként töltve, ..stb. ;) Például ismerek egy "göngyölt" oldalas félét, ahol a függőlegesen álló oldalas csontok és persze rajta a hús, körbevesz egy fajta tölteléket a sütőben, mint egy cölöpvár, olyan. Namost hogy lehet egy ilyet menzán adagolni? Körcikkenként, mint a kerek tortát? :) Ezért pontosítottam volna, meg kíváncsiságból.

@Topy: először én is úgy olvastam! Azt hiszem már monitor olvasáshoz is kellene a szemüveg! :(
A KT, az még nem meggyőző. Mi lehet?

2014.03.04. 15:23:34

@Babette_: @Topy: írtam nektek, de hová a hökömbe tűnt a komment? Kezdek már pinkapankásodni.... :)))

2014.03.04. 15:24:12

***Á, megjött, bocs..***

2014.03.04. 15:26:08

@látjátok feleim szümtükkel: hú, még szerencse, hogy errefelé semmi nem mozdul, mármint gyümölcsfa, mert még a metszéssel sem végeztem, akarom mondani el se kezdtem.

2014.03.04. 15:27:37

@Andrass9: Jamie Oliver nyomdokain?

Topy 2014.03.04. 15:34:06

@pizzaszeletvágó: én a hétvégén gyorsan rendbe raktam a mini rózsákat, már nagyon beindultak -
erkély, melegebb van pár fokkal

Topy 2014.03.04. 15:34:32

@pizzaszeletvágó: nekem van! és mégis... :(

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 15:36:12

@hajdulaszlo (volt hajdul):

Nem azon a rá(d)bízott menzán hallottam a közelmúltban gyakori tányértörés hangját kibontakozás elleni tiltakozásként?:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 15:39:39

@Topy:
Én meg olyan jól megmetszettem ősszel a rózsákat ( kb. 80 tő ), hogy most nem kell ( nem fagyott el ), de nem is lehet, mert akkora hajtásaik vannak.
Sajnos a futót sem lehet, pedig túlnőtte magát, mint minden évben, de kb. centisek a hajtások, és még a régi levél is zöldel, így eléggé nyűgös nyírni.

2014.03.04. 15:40:18

@Babette_: @Topy: @hajdulaszlo (volt hajdul):

Megvan a KT!!!

Feltételezem: Dr. Kőrösi Tibor Csongrád polgármesterének monogramja. Feltételezem: Az ő személyes közbenjárására került az étlapra a Bécsi szelet. Stimmel.
(csak nem látszott az Excelben a teljes cella tartalom, oszt így került ki a netre :DDD)

korositibor.blog.hu/ hehe

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 15:49:23

@pizzaszeletvágó: A kommentek előzetes moderáció után jelennek meg ...
Ez az elvtárs még mindig az "elmúlt nyolc év" bűvöletében él, hiszen ő 4 év alatt semmit sem csinált.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 15:51:08

@pizzaszeletvágó:
Hallod! Nem is olyan rossz ez a blog, érdemes visszább menni, és beleolvasgatni.

Topy 2014.03.04. 15:59:18

@Andrass9: tekintettel arra, hogy politikus... szvsz rég széttrollkodták volna már a blogját, ha nem így lenne

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 16:09:33

@Topy: Így is lehet fogalmazni a cenzorálást...

2014.03.04. 16:29:00

Jó, jó, nem téma, csak egy elméletem volt a KT-re.

@látjátok feleim szümtükkel: Na igen, vannak ott furcsa dolgok. Akár igazak is lehetnek, nincs ezzel bajom.

Viszont egy nagyon-nagyon régi pincér ismerősöm sztoriját elmesélem nektek.
Abban az egyetemi városban pincér, ahol annak idején első diplomámat szereztem.
Egy nagyon közkedvelt méltán híres de inkább az évszázados múltja miatt híres vendéglő pincére, aki 3 éve is ott volt, mikor betértem, és miért is ne emlékezett volna a régi szép időkre, mikor minden pénzünket nála ittuk(ettük) el. Meg a hitelt is. Egy idős, de egyáltalán nem öreg emberről van szó, alig pár évvel volt idősebb az egyetemista csapatnál, neki mindegy már, ha a munkáltatóról rosszat mond, egy félig idegennek.
Nos ő mondta, hogy nem tehet az étlapról, a csekély forgalomról, mert az étlapot a fenntartó városházán állítják össze. Régen a konyhafőnök dolga volt. Konkrétan nevekkel mondta. Ismert nevekkel. Fidesz, mi más.

Hát innen a KT ötletem, részben.

2014.03.04. 16:46:55

@Topy: erkély, minirózsák :DDDD

@látjátok feleim szümtükkel: most nem akarom magam fényezni, de ősszel láttam, hogy a rózsák, legyen az töves vagy futó, nem akarnak telelni, úgy is lett, ezért nem vágtam róluk semmit ősszel, nehogy télen hajtsanak meg, és egy kóbor fagy elintézze, hanem csak most a napokban vágtam vissza, így nem hajtottak meg, olyan lesz így, mintha rendes tél lett volna.
Ennyit már megcsináltam, de a gyümölcsök fontosabbak lennének... szerencsére itt talán van még egy, akár két hetem is rá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 17:33:41

@pizzaszeletvágó: Én tavaly voltam ilyen "okos" :)
Február 6-án vetettem 2 sor petrezselymet. Előtte még soha nem termett meg a kertemben. Február 7-én 30 centi hó takarta és emlékeztek a tavalyi márciusra. Ez volt az első év, hogy dúskáltunk a petrezselyemben!!!
Én ugyan nem láttam a jövendőt, de bevált :)
Most is Február 6-án vetettem el. A zöldborsó és a spenót már kikelt, a kötözősaláta és a petrezselyem még várat magára.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 17:36:50

@Topy: Ha már blogol, akkor teljesen tiltsa le a kommentelést, az legalább tisztességes lenne (politikusok és a tisztesség ...), így viszont csak az őt fényező kommenteket engedi ki. Kellenek a hosszú nyelvcsapások a hátulsóba ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 17:50:53

@Andrass9:
Én állandóan dúskálok a pertezselyemzöldben, mert metélő fajtát ( nem a fodrosat ) vetettem egyszer, és hagyom felmagzani. Miután elszórja a magját, már ősszel is megnő akkorára, hogy télen is lehet róla szedni. Őkelme a szőlő tövében éldegél, ott csak gyomlálok, így nem bántja a kapa.

Egyébként meg ebben a kocsmában csak a sóról szokás beszélgetni, az ominózus hátsót nézni lehet, a nyelvet megfőzni, a nyersről nem beszélünk, mert ez úri kocsma.:)

2014.03.04. 18:13:35

@látjátok feleim szümtükkel: "hát"-ról is lehet beszélni, amennyiben "szín", meg a "só"-ról külön. :)

2014.03.04. 18:43:19

@susztertangó: igazad van, a hát az élet sója! :)

susztertangó 2014.03.04. 18:58:49

Na kecskék milyen????:-)))))@látjátok feleim szümtükkel: A vérnyomásom a térdemnél van, ahová a nyelvem lóg.:-))Be kéne tiltani az ilyen képeket, hát nem? Igazságtalan a többi nővel szemben.

susztertangó 2014.03.04. 19:02:48

@látjátok feleim szümtükkel: V-é-r-N-M-y-o-m-á-s? Látom remegett a kezed!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.04. 19:12:13

Szép estét!
Megfőztem szerda-csütörtökre az ebédet, karfiolleves, tócsi.

2014.03.04. 19:22:06

@Waka: a tócsi az a lepcsánka?

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 19:33:04

@susztertangó:
Látom a szemed azért még jól működik.:)

2014.03.04. 19:43:48

@Waka: a siligóval megleptél! :) Natúran vagy valami feltétel készíted?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.04. 19:51:22

Ezen elég sokáig hezitáltam, de végül úgy döntöttem, hogy elég lesz a jóból, natúr eszem.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 20:02:58

@pizzaszeletvágó:

A lepcsánkába tojást is tesznek, a tócsi, meg a siligó receptekben nem találtam.

2014.03.04. 20:05:03

@Waka: én is úgy szeretem legjobban. Hétköznapra tökéletes.

2014.03.04. 20:12:24

@látjátok feleim szümtükkel: szerintem ez nem ilyen merev elkülönítés. Inkább tájnyelvi probléma. Amiről én beszélek, abban nincs tojás, csak a krumpli+liszt massza.
(értsd: éppen ma vitáztam egy étel elnevezésén máshol, abban az esetben szigorúan megállapítható, hogy mi micsoda, de ebben az esetben nincs pontos definíció szerintem)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 20:15:50

@pizzaszeletvágó:
Annál is inkább, mert vacsorára édesburgonyából készítettem neve nincs lepénykéket, egy kevés teljeskiörlésű lisztet, és egy tojást tettem bele, és tejföllel nagyon jó volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.04. 20:24:38

@látjátok feleim szümtükkel: @pizzaszeletvágó: Szerintem ez csak elnevezésbeli differencia. Az általam elkövetett - minek is nevezzem - lepényféle tartalmaz tojást és egy pohár joghurt is. Kellett bele a nedves összetevő, mivel az eredeti német V-gyaluval reszeltem julienne-re, és így nem engedett szinte semmi levet, és nem állt össze a liszttel.

2014.03.04. 20:25:28

@látjátok feleim szümtükkel: na lámcsak! :) erről beszélünk :)

2014.03.04. 20:26:47

@Waka: jó! Tetszik. Én is szeretem a durvábbra gyalult krumplit benne.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 20:31:55

Dödölle, bere, macók, bodag, cicege, pacsni, prósza.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 21:56:06

@látjátok feleim szümtükkel: A dödölle azt hiszem, más. Legalábbis úgy emlékszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 22:00:21

@Waka: @pizzaszeletvágó: A V szeletelő erre a célra azért nem szerencsés, mert annyira éles, hogy szinte roncsolásmentesen vág, tehát leve sem lesz a krumplinak, ellentétben a reszelővel. Ezek után természetes, hogy valami joghurt és tojás is kerül bele. Csak azután nehogy már valaki azt mondja, hogy ez nem is cicege :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 22:07:55

@Andrass9:
Összetevők tekintetében nem más, mert az alapanyag gyakorlatilag mindegyik változatban krumpli nyersen vagy főve, liszt, zsiradék, só, egyes változatokban tojás, néha bors, paprika, és lepénynek, vagy kanállal adagolva serpenyőben, tepsiben sülnek. Tubózható hagymával is. Pizzaszeletvágó és Waka jól mondja, hogy ez az étel táj és nyelvjárás szerint változik, de lényegében mégis ugyan az, azonos és mégis más ízekkel.

Topy 2014.03.04. 22:33:40

@pizzaszeletvágó: há' jó'van naaaa... ennyi van, ebből kell gazdálkodni! cserébe nem kell füvet nyírnom hetente!

2014.03.04. 22:54:52

@Topy: nyugi, mostanában én is visszasírom az ezt megelőző 72 négyzetmétert a 3. emeleten! :) De könnyű volt rendben tartani! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 22:55:36

@Topy: A franc, nem találom, pedig láttam a weben egy erkélyfűnyírót :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 22:56:58

@pizzaszeletvágó: Minél nagyobb, annál több vackot halmoz fel/őriz meg az ember. A garázsban még vannak olyan dobozok az USAból, amiket ki sem nyitottunk :(

2014.03.04. 23:00:49

@látjátok feleim szümtükkel: igen. Nagyon más tud lenni, pedig lényegében ugyanazok az alapanyagok.
Nekem is van egy saját verzióm, ezt még nem láttam sehol: reszelt krumpli, tojás, zsemlemorzsa (liszt helyett), só, bors, kissé lapos gombócok, bő olajban kisütni. Sült húsok mellé szoktam köretnek adni, szósszal, szafttal meglocsolva, főleg vadakhoz, vadasokhoz. Majd egyszer megmutatom...

2014.03.04. 23:02:59

@Andrass9: mi lehet a dobozban? :)

2014.03.04. 23:03:47

@Andrass9: az olyan mint az orrszőr nyíró? :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.04. 23:04:45

@Andrass9:

Volt egy nagynéném, amikor meghalt, konténerrel vitték el az évek alatt felhalmozott és elévült "vadonat új" holmijait, pl. harminc éves szövetanyagokat, ami egy mosás után szétment.
Én minden évben szelektálok, csak a szívem ne lenne olyan jó, akkor már nem lenne mit.:)Mondjuk a nagynéni piros zománcos serpenyőjét.

Nem iszunk egy kis nyugtató hatású itókát lefekvés előtt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 23:07:10

@pizzaszeletvágó: Rá van írva mindegyikre, mégsem nyitottuk ki. Már nem emlékszem - meg kéne újra nézni.
A kinti házban volt egy szabály (könnyű volt betartani, mert sokáig egyedül éltem benne), hogy amit 5 éve nem nyitottam ki, az kuka (kivéve adópapírok, mert ott 7 évig kell megőrizni. Ezt a szabály kicsit átvatte a lyány is, annyival leszűkítve, hogy ami apué, azt kidobjuk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 23:09:02

@látjátok feleim szümtükkel: Igyunk valamit a méregre! Feleségemmel közölték az iskolában, hogy a 12 túlóráját, amit az iskola rendelt tőle, a Klik nem hajlandó kifizetni!
Nagyon csúnya szavakat használtam!!!
Van egy kis finom scotchom - igyunk azt!

2014.03.04. 23:10:33

@látjátok feleim szümtükkel: a krumpli gombóckákat sütve, mint köretet, csinálok majd valami kaját, aztán ha András hozzájárul...

2014.03.04. 23:12:42

@Andrass9: miért is nem lepődtem meg! Igyunk!

2014.03.04. 23:19:53

Izé, nekem megártott, jó éjt! ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 23:20:35

Jó éjt innen is. Megyek magamban füstölögni ...

susztertangó 2014.03.04. 23:30:08

@Andrass9: Nyugtatónak nézd meg a linkemet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.04. 23:34:06

@susztertangó: Neked AZ nyugtató???? Hiszen a vérnmyomásod a térdedig szaladt :) Bár ebben a korban már csak a szépséget látja az ember, az meg igencsak megvan azon az oldalon!

A mai vicc viszont aranyos :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.05. 09:40:16

@pizzaszeletvágó: vagy a villanyírógép.

szőrös villához.

susztertangó 2014.03.05. 15:40:40

@Andrass9: Tényleg, némelyik olyan gyönyörű, hogy csak az áhítat szó jut eszembe.Sajna....

Pinka-Panka 2014.03.05. 17:54:14

Isten éltessen mindenkit!

Babette, őszinte és nagy elismerésem, a posztért, a jó írásért, s a finomságért. Nagyon tetszik az elképzelésed, a hozzáállásod, amilyen határozottság jön le az írásból. Ami nagyon szép, hogy a két kezi, házi elkészítés, aminek én is híve vagyok, igaz még sok kivetnivalóval. Nagyon tisztellek, mit csinálsz.
Nagy öröm vagy!

Pinka-Panka 2014.03.05. 21:09:59

@Babette_: Örülök, ha tevékeny és dolgos nő van, aki őrzi a hagyományt is, amit kapott a Nagymamától és viszi tovább. És van önálló gondolata, mit, hogy szeretne.
Értékelem.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.03.06. 08:27:16

@pizzaszeletvágó: Ez jó, ez a verzió eszembe sem jutott. Mármint, hogy Kőrösi Tibor.
Egyébként "kényelmi termék". Aznap céges buli lesz este, s előpanírozott húsból készül. No nem a céges buli menüje.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.03.06. 08:31:12

@Topy: @hajdulaszlo (volt hajdul): Higgyétek el vannak olyan hülye emberek, akik nem az eredeti témával foglalkoznak, hanem nicknév mögé bújva a másik kommentelőt alázzák.
Ha jól emlékszem András, te is kivágod azt, aki a törzsközönség bármely tagját alázza.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.06. 10:15:42

@hajdulaszlo (volt hajdul): Egy dolog az alázás, az valóban nagyon nem tolerálom és egy figyelmeztetés után repül az illető.
Viszont a vélemények ütköztetése, esetleges negativ vélemény moderálása cenzúra. Ez utóbbit én nem gyakorlom és nagyon elítélem.

2014.03.06. 12:03:08

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ah, értjük! Nekem még eszembe jutott, hogy KT esetleg krumplis tészta, de azt már nem mertem leírni. :)))
A "kényelmi termék" szép szó. El is tettem magamnak későbbre, nagyon tetszik. :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.03.06. 12:23:58

@Andrass9: Értem én, de ha csak egy olvasásig ott marad egy másik embert sértő megjegyzés akkor a tüske örökre ott marad, hiába törlöd később.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.06. 13:43:45

@hajdulaszlo (volt hajdul): Elsőre honnan tudhatom, hogy bántani akar a kommentelő?
Erre csak az a válasz, hogy zárt kommentelés van, de akkor felmerül a gyanu, hogy nincs-e a cenzor motiválva?
Úgy érzem, tisztességesebb a sértő kommentet és kommentelőjét visszautasítani, mint megelőzni, mert azt nem lehet tisztességesen.
Volt itt is egy troll, akit kizártam, mert sértegette a többieket. Voltak olyan megjegyzések, amit visszautasítottam, és a kommentelő nem folytatta ezt a viselkedést. Tudom, nem vagyok mindenható, de hiszek még a szavak erejében, valamint abban is, hogy egy megjegyzéstől senki nem dőlt még kardjába. Én megóvom a többitől - ha az itt születne.
süti beállítások módosítása