Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Uborkás hús tarhonyával és zöldborsós, sárgarépás melegvíz

2014.02.27. 07:00 Andrass9

emlegették a gyerekek mindig, amikor beköszöntött a tavaszi könnyû zöldségleves és a hentestokány a menün.

61.jpg

A zöldségleves helyett most egy spárgakrémleves készült. A tokányt is megfõztem, mert eddig még csak a feleségem készítette és én is kíváncsi voltam rá. Mindhárom étek közös alkotóeleme volt a csodahûttõ által varázsolt csont-hús alaplé, ami túl nagy kiszerelésben lett lefagyasztva, viszont így elegendõ volt még elosztva is.

Elsõnek a tarhonyát tettem oda:

  • 35 dkg tarhonya (gépi úttörõgombóc, mert mi azt szeretjük)
  • evõkanál kacsazsír
  • 1 vereshagyma
  • csirke/csont alaplé vagy víz vagy mindkettõ

10.jpg

A zsírt a lábasba tettem, felforrósítottam és beleöntöttem a tarhonyát. Ezt alaposan összekevertem és megpróbáltam megpirítani. Mondanom sem kell, hogy a tarhonya leginkább a lábas oldalán szeretett tanyázni, ami ugye nem olyan meleg - hát pirulni sem pirult. Végül egy nagyobb késsel beszéltem le a szemeket errõl a csúf tulajdonságukról, visszakergetve õket a forró fenékre. Amikor már a fele legalább szépen megbarnult és tarkabarka lett az egész, apróra vágott hagymát is adtam hozzá, amivel együtt fejeztem be a tészta pirítását.

 

12.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

Felforraltam kb 4 deci vizet a mikróban, majd felöntöttem vele a tarhonyát. Hozzáadtam az alaplébõl is egy darabot és addig forraltam, míg a víz már nem látszott az edényben. Ekkor elzártam alatta a lángot és becsomagoltam a lefedett lábast két konyharuhába - fõjön csak magában.

17.jpg 18.jpg 20.jpg 21.jpg

A hentestokányhoz kisütöttem 5 dkg szalonna zsírját (ezt később megettem túrós spagettihez pörcnek :)

29.jpg

és összekészítettem a hozzávalókat:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 2 fej hagyma
  • 3 girizd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 20 dkg szép prágai sonka
  • 15 dkg csemegeuborka (az az édes, bolti )
  • 2 ek télire eltett sült paradicsom
  • a maradék csont alaplé fele

30.jpg

A húst 1 centi vastag csíkokra szeltem, a hagymát közepesre kockáztam. A fokhagymát is felszeleteltem és még a prágai sonkát is apróbb csíkokra vágtam.

35.jpg

A hagymát nem a szalonnazsírban, hanem kacsazsírban dinszteltem pirosra. Utánadobtam a fokhagymát is, és addig kevertem, míg kellemes fokhagymaillat töltötte be a konyhát. Ekkor pici alaplevet belepottyantottam és addig pároltam, míg újra zsírra sült a hagyma.

31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg

Ebbe a forró zsíros hagymába tettem a disznócomb csíkokat, addig pirítva, míg teljesen kifehéredett, és elpárolgott róla a leve. Ekkor hozzáadtam a maradék alaplét, egy kis vizet és lefedve szép csendesen fõztem.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg

A hús elvolt magában, neki lehetett állni a spárgakrémlevesnek:

  • 90 dkg fagyasztott spárga a csodahüttõbõl, még 2012-i eltevés
  • 1 kis vereshagyma
  • 1/4 vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • maradék csont alaplé másik fele
  • sok petrezselyem
  • só, kakukkfû

40.jpg

A spárgákról különvettem a csúcsrészt egy tálkába, a többit viszont kis karikákra vágtam.

42.jpg

A vajat a fazékba dobtam, felforrósítottam és utána ment a durvára vágott hagyma dinsztelõdni. Mikor szép üveges lett a hagyma, belekevertem a spárgakarikákat is. Felöntöttem 1 liter vízzel és az alaplét is beletettem. Nálam az alaplé általában jég formájában fordul elõ, még nem kellett külön felolvasztanom. Kicsit sóztam és szép lassan fõztem.

43.jpg 44.jpg 45.jpg 46.jpg

A tüzhelyen a ragu csendben rotyogott, a tarhonya a bundában melegedett és a spárga is puhult a fõzõlében. Mivel a spárgát kicsit be akarom sûríteni, a tojás sárgáját elkevertem, majd - kevésnek itélve az egy sárgáját, egy másodikat is beledolgoztam. Szép lassan a tejszínt is hozzáadtam. A megpuhult spárgát botmixerrel pürésítettem (vállalkozó szellemû szakácsok ilyenkor akár szitán is átpasszírozhatják). A tojásos tejszínt folyamatos keverés mellett lassan belecsurgattam a pürébe. Még a spárgacsúcsok voltak csak hátra - beletettem hát azokat is.

48.jpg 49.jpg 52.jpg 53.jpg

Végül belekevertem az apróra vágott petrezselymet és a csipetnyi kakukkfüvet is. Leves kész.

A tokány is elérkezett a végsõ lépésekhez. A paradicsomot apróra vágtam, elõszedtem a felvágott sonkát, felkockáztam 3 nagyobb csemegeuborkát és az egészet a puhára fõtt húshoz adtam. Daráltam hozzá 6 tekerés feketeborsot is.

55.jpg 56.jpg 57.jpg

A spárgaleveshez semmi feltét nem kellett. Oly krémes lett, hogy akár önmagában is egy ebéd lenne!

58.jpg

A tarhonyát csak megforgattam egy villával a lábosban - tökéletesre fõtt a bundában :)

59.jpg

Végül a tokányt tarhonya mellé tálaltam, szaftjával kicsit meglocsolva.

60.jpg

Persze nem késsel és villával, hanem a leveseskanalammal ettem meg ...

A hozzávalók összegyûjtésétõl az utolsó falat lenyeléséig 150 perc telt el. Nem egy Jamie 30 perces ebéd, de nem is túl rossz :)

 

152 komment

Címkék: tojás hagyma tejszín fokhagyma spárga tarhonya alaplé petrezselyem tokány csemege uborka prágai sonka sült paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr945823947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.27. 19:48:29

@látjátok feleim szümtükkel: akkor van az, hogy Google Chrome böngészővel kell nézni, nyilván a legfrissebb verziójával annak is, de amin az Adobe Flash Player probléma fennakad Firefoxban vagy Internet Explorerben, azon a Chrome "átlép", mert más, saját megjelenítést használ ezekhez a videókhoz, ami csodák csodája kompatibilis.
Vagy valami hasonló.
Az megint más kérdés, hogy a Chrome kémkedik utánad, de ki nem ... le, valamit valamiért. :)

susztertangó 2014.02.27. 19:48:58

@Waka: 1982ben teljesen civilben, ha jól emlékszem Miskolcon a helyőrségbe valami hátsó kapunál mentem be , talicskázó kőműveskedő katonák mellett. Néztek is a parancsnokságon.Szovjet laktanyákba, persze csak kísérővel(sajnáltam is, hogy oroszul csak a himnuszt, meg Tatyjána levelének pár sorát tudom) farmerban pólóban és amerikai katonai zubbonyban-jó sok zsebe volt- és magassarkú papucscipőben mentem. Soha többet ilyen hülye cipőt! Na persze a csapatzászló előtt megállni, sudáran, majd jól láthatóan fejet hajtani. Ugyan is állt ott egy fazon nagy csúzlival.Csak bot és vászon. Csak bot és vászon? A főhajtás azelőtt a férfiak emléke előtt volt, akik képesek voltak alatta, érte halálba menni. Na persze , ha visszafordultak -secko jedno- vagy mi a szösz. Egyébként a Hungária cirkusznak kunyeráltam ingyen munkaerőt a felépítéshez.Valszeg mondtam már.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.27. 20:00:22

@pizzaszeletvágó: Itt egy kicsit más helyzet. Lehet akármekkora hatóság, belépni csak engedéllyel tud, és az őrségnél nem köpőcső van, hanem fegyver.
@susztertangó: Ilyen tapasztalatom még nem volt, de el tudom képzelni egy építkezés forgatagában. A Szovjet laktanyába csak bejutni volt bonyolult, onnantól nem foglalkoztak semmivel.

2014.02.27. 20:02:23

@susztertangó: :)

11,5 komment sorban megírva egy regény...

2014.02.27. 20:11:54

@Waka: nem lép be, azzal kezdi, hogy megszállja a kijáratokat, elvágja a menekülési útvonalakat, körbeveszi a területet. Azután kér engedélyt belépni a jogosítványainak felmutatásával. Nem ez a téma. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy hol mulasztott a sereg, vagy a munkáltatód, bárki is legyen az, miért is voltál piros! Ott van a disznóság. Meg a jobban teljesítés. Szíre szóra nem szoktak pirosba futni a TAJ számok. Az elején még volt ilyen, de mostanság aki pirosba fut, tud is róla! Ezért figyeltem fel a te esetedre.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 20:16:58

@pizzaszeletvágó:
Ez a kémkedés érdekes dolog. Éccö vót ( tényleg ), hun nem vót egy hiperszuper dvd magnónk ( még ma is meg van )meg egy LG tv-nk. Mondom a gyereknek, te gyerek, minden hajnalban ez a szar valamit csinál, a dvd rövid ideig zörög, meg villog, olyan, mintha bekapcsolna, meg kikapcsolna, osztán csönd. Megnézte, és azt mondta nincs rajta semmi programozás felvételre, nem tudja mi lehet ez. Ő nem vett semmit észre, persze, mert ő még ifjoncként nem ébredt minden zajra. No később beköttettük a digitális tv-t, akkor behúztak egy új kábelt, arra egy dobozt, és azon át kapja a tv, meg a dvd is a jelet. Azóta nem hallottam hajnalban motozni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 20:23:15

@susztertangó: a mostani wtf téma számomra, hogy az eon milyen alapon csinálja a befizetéseknél, hogy a pénzt csak a hivatkozott számlára fogadja be, nem a legrégebbi tartozásra. ez még nem lenne olyan nagy baj, csak így sokan belefutnak abba, hogy ha véletlenül kimarad egy számla, akkor hiába van kifizetve az utána jövők, egy régebbi számlatartozás alapján simán kikapcsolják a villanyt, mondván, jajderégen lejárt. te meg lesel, mint hal a szatyorban.

mondjuk egy cosmó szolgáltatót nem értek, a tmobile nem fogadja el a meghatalmazást ügyintézésre, neki közjegyzős kell, nem tudom, mit képzelnek magukról.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 20:26:17

képzeljétek, hogyan jártam.
jön a tavasz, kívánom a zöldet, legyen zöldborsó főzelék. föl is raktam szépen, másik gázra a hagymát dinsztelődni, harmadikra a rántást, kapkodtam szépen sorban ide-oda, egyszer csak nézem, mijaszarok úszkálnak a borsós víz tetején??
hívom az emberemet (ő jobban lát), mindenféle szarok, na mondom, spar sajátmárkás, deszar, leszűröm, na az alján még nagyobb darab valamik úszkálnak, tiszta dühös lettem.

mire leszűrtem, beugrott: tettem egy kis vegetát a vízbe, az úszkált:DDDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 20:29:33

@Babette_: Ez szuper :) Köszi, hogy megosztottad velünk!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.27. 20:29:49

@pizzaszeletvágó: Én az okot pontosan ismerem. 2012. 12. 31-ig határozott idejű szerződéssel dolgoztam. 2013. 01. 01-től kötöttünk egy határozatlan idejűt, egészen pontosan, módosították a kinevezésem. A nyilvántartásai rendszer viszont nem tud módosítani, csak felvenni vagy elküldeni. Aki ezt csinálta, azért megpróbálhatta, ebből lett ez az állapot. Tavaly már beleszaladtam az egyik ilyen elb@xásba, mert a magán egészségbiztosításom sem vonták, elfelejtették újból felvinni gépre. Mindegy, hétfőn majd szólok az illetékesnek.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 20:43:34

@Babette_:
Kavintont is tehettél volna abba a borsóba.:)

susztertangó 2014.02.27. 20:49:22

@Babette_: Már azt hittem kukucok. Gondolom ehető főtt állapotban, tiszta borsó voltak. Ha a szardellát belestől...A szardiniát vajon belezik? Van valami szárd sajt is ilyen.

2014.02.27. 20:50:04

@Babette_: emiatt már szívatott egyszer engem is a villanyász. Ezzel szemben pozitív normális példát is tudok, társasházkezelő. Bármit fizetek be, hozzáadják, levonják, kivonják, egyenlősítik, nem bonyolult, oszt jó napot. Pedig igen nagy város igen nagy cége.

Így jár, aki umamit főz! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 21:05:37

@látjátok feleim szümtükkel: Cavintont a szívdokim kilőtte. Azt mondja, ha nem érzem, hogy használ, akkor kár a szervezetet egy újabb kupac vegyszerrel terhelni.
Egyetértettem vele.

2014.02.27. 21:08:49

@Babette_: a villanyszámla téma: és annál szebb, hogy egy nem valós tartozást nem könyveltek le a helyén, mintha egy szellemnek szelleme lenne, miközben én gyanútlanul fizettem a részszámlákat, mindig befizetve az aktuálisat, aztán meg ők keménykedtek, lejárt tartozás címén követeltek nagyjából egy teljes évi villanyszámlámnak megfelelő összeget, amit nem támasztott alá a villanyóra állás, amit persze meg se néztek! Miközben ezt jeleztem nekik, közben kiküldték az egyik kőbunkó alvállalkozót, hogy kössön ki. Én is kőbunkó voltam, kezemben volt egy vasvilla, de tényleg, ennek köszönhettem, hogy nem ment fel az oszlopra a fickó és egy ismerősnek, hogy nem én húztam ezért a rövidebbet. A tartozásom nem létezett, a következő évi számlában érdekes módon nullára íródott, mert végre leolvasták az órát, kikötés helyett. Gazemberek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 21:13:48

@látjátok feleim szümtükkel: hát lassan ott fogok tartani, hallode. két napja tökre megörültem, hogy elkotlott egy tyúkom, be is telepítettem az egyik üres nyúlketrecbe, mire este az emberem felhívta a figyelmemet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy azoknál a tyúkoknál nincsen kakas:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 21:14:26

@susztertangó: olyan is volt már, megszórtam a spenót prézlivel, és ott hemzsegtek:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 21:18:11

@pizzaszeletvágó: hát én úgy jártam, hogy hemperegnek a csekkek, mert néha utalunk, és én elvittem egy rossz csekket befizetni. pénz ott volt, csak a hivatkozási szám nem stimmelt.
de gyakorlottak lehetnek a lekötős bácsik, mert amikor mondtam, hogy a testemmel fogom megakadályozni, hogy felmásszon a villanykaróra, akkor rögtön mondta, milyen bűncselekményt követnék el ezzel:D
de hálistennek, időközben hazaért az emberem, és sajnálatos (de ott és akkor hálistennek) módon valahogy a férfierő hatással volt rájuk.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 21:21:00

@pizzaszeletvágó:

Felénk volt már, hogy a leolvasó lefényképezte a villanyórát. Mondjuk nekünk még nem vol gondunk egyik szolgáltatóval sem.
Szerintem nem árt, ha az ember a mérőket havonta, kéthavonta lefényképezi, mert az jó kis bizonyíték lehet vita esetén.

Én a szolgáltatásokról kapott számlákat táblázatba rögzítem havi bontásban. Tartalmazza a hónapot, számla számot, időnként az óra állását, és a befizetett összeget a befizetés idejével. Ha gond van, akkor azonnal meg tudom nézni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 21:24:09

@Babette_:
No akkor hívd fel az embered figyelmét arra, attól, hogy ott nincs kakas, még kotló lehet a tyúk. Szokták régen felénk mondani, hogy nem az a lényeg ki tojózta, az én tyúkom tojta.:)

Rakj alá olyan tojást, ahol járt a kakas.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.27. 21:28:39

@látjátok feleim szümtükkel: ez logikus, csak azoktól meg nem akarok:)
hogy akkor (nem) ott volt a kakas, az most egy hosszú történet.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 21:41:15

@Babette_:

Tegyél alá egy tucat tojást, a kakast meg tedd be abba a csapatba, amelyikből keltetni akarsz, és egy hét után nyugodtan kicserélheted a tojásokat.
Volt nekünk olyan tyúk, amelyik két turnust költött egymás után.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 21:50:18

Hogy ezek a tyúkok mennyi mindent tudnak ... :)
Egészségetekre! Mit isztok?

2014.02.27. 21:53:51

@látjátok feleim szümtükkel: hahó, ezt én is így csinálom, de mikor hirtelen megjelenik a számládon egy százezer forint körüli tartozás, azt hiába nézed a táblázatodban, nincs alapja, hiszen mindent ami jött befizettél, óraállást hiába könyvelsz magadnak, ha ők nem hajlandók megnézni se a vita eldöntése céljából. még azt a fáradtságot se vették, hogy megvádoljanak lopással.

2014.02.27. 21:55:25

@látjátok feleim szümtükkel: azt gondolom, hogy az alvállalkozói holdudvarnak időnként kell a munka!

2014.02.27. 22:01:46

@Andrass9: tojáslikőr van? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 22:12:46

@pizzaszeletvágó: Peched van, mert VAN!
Feleségem nagyon jó tojáslikőrt gyárt - legalább 35 fokos és eláll akármeddig. Csak kiskanál kell a fogyasztásához, mert nem folyik :)

2014.02.27. 22:14:29

@Andrass9: nem folyik: főtt-tojáslikőr? :)))
Mekkora pech! :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 22:16:42

@pizzaszeletvágó: Ha már szolgáltató ... örököltem, és rendszeresen fizettem a villanyt (meg mást is) az E.ON-nak. Azok meg rendszeresen visszaküldték havonta, amit befizettem. A fene értette, míg egyszer ránéztem a részletekre a bankomnál, és kiderült, hogy valaki másnak a számlájára fizettem be :)
Le a kalappal az E.ON előtt, hogy becsülettel visszaküldték a pénzt. Mondjuk szólhattak volna, mi a gond :)
Mivel fogyasztás nem volt az órán, nem volt hátralékom sem.

Topy 2014.02.27. 22:32:10

@Andrass9: ma már másodszor előzöl be! :)

Topy 2014.02.27. 22:36:40

Szolgálati közlemény: Lidl-ben olasz napok vannak, a meghirdetett Grana Padano mellett kétféle Pecorino is volt, meg aszalt paradicsom (olajos és napon szárított is zacsiban), olasz levegőn szárított szalámi, bivaly mozarella meg mindenféle egyebek :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.27. 22:45:22

@pizzaszeletvágó:

No ilyenkor kell a fogyasztóvédelemhez fordulni, de sürgősen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.27. 22:56:21

@látjátok feleim szümtükkel: Igenis, azonnal hozom!
Én meg megyek aludni :)
Jóccakát!

2014.02.27. 23:01:35

@látjátok feleim szümtükkel: már késő... ez kb. 8 éve lehetett. Igen, akkor kellett volna ütni a vasat, most már hideg. (a vas)

2014.02.27. 23:15:41

@Topy: köszi, holnap egy lidl mellett visz el az utam, úristen, mindjárt holnap van, nem is mondom holnap reggelre hány száz kilométerrel kell odébb lennem, még a cumó sincs összerakva, ... nem baj, majd alszom vezetés közben. Én is jóéjt!

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 09:31:02

Szép napot!
Vitathatatlanul itt a tavasz, megjöttek a seregélyek. Már meg is látogatták a harkályék odúját, de ma vissza tért a harkály pár, és beköltöztek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 11:48:26

@látjátok feleim szümtükkel: Errefelé napok óta visszhangzik egy harkály, aki talált egy üreges fatörzset. Nagyon boldogan kalapálja, de nem talál benne semmit :(

Topy 2014.02.28. 12:09:26

@Andrass9: nem csak kaja, hanem párkereséskor is kalapálnak! lehet, hogy érzi a tavaszt? :)

Llychllyn 2014.02.28. 13:17:56

A hentestokány nekem valahogy nagyon nem jön be, de hát ízlések és pofonok ugye. Persze megettem, ha az volt a menü, de ha már van sonka meg uborka meg hús, akkor eszem egy szendvicset és kitalálom, mit csináljak vacsorára a húsból:)

Nincs valami ötletetek csicsóka elkészítésére? Most vettem egy szűk kilónyit, nem igazán tudom, mit kezdjek vele. Sosem kóstoltam vagy készítettem belőle semmit, most is csak a kíváncsiság hajtott.

Annyit tudok róla, hogy állítólag fingat:)

medvedr 2014.02.28. 14:37:30

A hentestokány nekem menzai nem szeretem élmlny marad, úgyhogy inkább kihagyom. Ha uborkás hús akkor Stroganoff bélszín, ha lehet választani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 15:14:49

@Llychllyn: Még soha nem próbáltam, pedig a cukrosoknak javallott. Feleségem szerint vízízű és ő pürének ette gyerekkorában.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.28. 15:46:07

Szép napot!
37 pohár paradicsom a földben a lépcsőházban. 30 paprika a egy hete a konyha- és a szobaablakban. Remélem, a lépcsőházi ablakcserét nem áprilisban kezdik el.
@Llychllyn: Egyszer készítettem belőle tócsit tepsiben, egyben sütve, de borzalmas volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.28. 15:49:36

Nem tudom, hogy honnan, de van egy zacskó erősen lejárt érvényességű ilyen magom: 4.bp.blogspot.com/-nunJMytJCAM/UTH2WrhQjaI/AAAAAAAALIw/QTf24sCDtM8/s1600/marmande+Nice.JPG
Vetettem ebből is három pohárba, majd kiderül, kikél-e?

susztertangó 2014.02.28. 15:55:05

@Llychllyn: Vegyítsd babbal.@látjátok feleim szümtükkel: Hm. Vajon ki a Táltos Törpe???

vörösbor(de)minőségi 2014.02.28. 16:32:51

@Topy: megkérdezhetem,mire is ez a mérges hang? természetesen andrás azt és akkor bugyolál amikor és amit kedve tartja-én nem tiltottam!!
amikor esetleg azon megy a beszélgetés(hangsulyozom a beszélgetés) ....hogy mondjuk beáztatni/nem beáztatni-ez sem tiltás/engedélyezés csak disputa.kocsmai duma.
nulla kritikával.
beszélgetünk.
nem mérgeskedünk.

Topy 2014.02.28. 16:49:59

@vörösbor(de)minőségi: nem volt ez mérges - nem is igazán neked szólt-, akkor kicsit erősnek éreztem ezt a vagy tudok főzni, vagy nem vonalat...
de lehet, hogy csak túl fáradt vagyok már, az utóbbi két hónapban hat napos a munkahét aztán András helyett is én vagyok érzékeny :)

Llychllyn 2014.02.28. 17:15:25

@susztertangó: Egyszer ettem bablevest és káposztát egymás után.

Lehúzott ablakkal jöttünk haza. :)

Köszönöm, végül asszem az általad linkelt oldalról néztem ki egy csicsókás pogácsát, most sül a második tepsi. A növény ízét nem nagyon érzem ki belőle, nyersen megkóstoltam, nem rossz, kb. a karalábé és a sörretek között van.

@Andrass9: Én is kb. annyit tudtam meg, hogy cukrosoknak jó, mert rostos, meg az inulin nem dobja meg annyira a cukrot.

@Waka: A pogácsához én is megfőztem és szétnyomtam, hát, ritka ocsmány egy massza kerekedett belőle:) De a tésztában csak néhány darabka maradt egyben, amúgy szerintem észre se lehetne venni, ha nem lenne benne ez a cucc. Az vigasztal, hogy élettanilag ez biztos jobb, mint a krumpli:)

Szerintem próbálkozom még majd vele, egyelőre nem

Llychllyn 2014.02.28. 17:15:53

hopp, a vége lemaradt:

nem tudtam eldönteni, hogy mire jó ez a holmi:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.28. 17:20:12

B@szki, szakad a jégeső, csak úgy kopog a párkány.

vörösbor(de)minőségi 2014.02.28. 17:24:53

@Topy: semmi gond-Andrást kedveljük.ez abból is látszik,hogy még ezt is megengedheti magának és képekkel illusztrálja:)))))

jó pihenést a 7végén!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 17:28:57

@Topy: Köszönöm :) Szerencsére elég immunis vagyok már a "kritikákra". Elfogadom azt is, ha a bebugyolált lábas azt jelzi, hogy nem tudok főzni ...
pedig egyszerüen csak energiát takarítottam meg :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 17:34:02

@vörösbor(de)minőségi: Má' mé'??? Há' nem-e volt csinos abban a kockásban?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 17:36:17

@Waka: Remélhetőleg kívül és nem a palántákat veri ...
Itt csak eső esik - szemerkél. Tegnap még jókor végeztem a lemosó permetezéssel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 17:49:16

@Llychllyn: Mai reggelim és ebédem is: csülkös bableves csipetkével, kelkáposztafőzelék Stefánia vagdalttal. Még nem kellett ablakot nyitni :)

Topy 2014.02.28. 18:00:24

@Andrass9: na majd iccaka lebeg a paplany! :D

Topy 2014.02.28. 18:01:14

@Llychllyn: egy jó kis zalai káposztás paszuly füstölt csülökkel! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.28. 18:12:43

@Andrass9: Kívül :D Holnap én is nekiállok valaminek, remélem, már nem újul ki a nyavalya.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 18:30:27

@Waka: Nekem is le kell még néhány vágást kenni, mert tegnap nem vettem őket észre.
Spenótom szépen kikelt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.28. 18:55:01

@Andrass9: Azt is kell vetni a tesómnak valamennyit, de elébb ásni kéne. :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 19:17:55

Jó estét!
Sajtimádók! Gyorsan elmondom, hogy el ne felejtsem, nagyon finom francia sajtot vettem. Az a neve, hogy felvidéki füstölt sajtfonat, copfba font füstölt sajtcsíkok. Valami Sajt-Kalmár Kft. forgalmazza, és Provenance-ból származik. Teljesen olyan jó, mint a békebeli parenyica volt.

susztertangó 2014.02.28. 19:35:26

@Waka: 15:49:36 Nekem is van-de már nem kisérletezek.:-))))))))))))))))))))))))))))

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 20:24:47

@susztertangó:
Czeizel kísérletezett, oszt nem volt lejárt.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 21:09:51

@Topy:

Itt nálunk van egy mezőker nevű üzlet, ott. Azt hiszem máshol nincs üzletük, és ezért írtam meg a forgalmazót is. Sokszor fülelek amikor minden féle márkájú tejtermékekről bezsélgettek, ezeéknél olyanok vannak, mait máshol itt sem látni, és elég sok hajdú-bihari is van. Jó minősgéűek egyéblént.

susztertangó 2014.02.28. 21:57:31

Van szerencsém bejelenteni, hogy vacsorára egy doboz tejfölt ettem. Ez nem akkora vasziszdasz, de az már igen, hogy egy csokor apróra vágott i d e i m e d v e h a g y m á t kevertem bele.
---------------------------------------------------
A csuda vigye, ennek az egészséges gyömbér teának miért van ilyen szappan íze?

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 22:02:32

@susztertangó:
Nem a gyömbéres szappanból főzted véletlenül?

Bibibi, nekem is hajt már a medvehagymám. Néhány nap és legelhető lesz.

A tejföl medvehagyma nélkül is jó vacsora, én meg szoktam kicsit sózni, és ha van, akkor rukkolával eszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 22:28:45

@látjátok feleim szümtükkel: Én csak sóval és kenyérrel. Imádom!
Feleségem begyűjtött valami Nádudvari 25%-ost. Féláron annyi, mint a normál tejfel, de tényleg nagyon finom volt!

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.28. 22:48:03

@Andrass9:

A gugli szerint Sajt Kalmár Kft. Nádudvaron és Veszprémben leledzik, de nem tudom az én sajtocskámat melyik hozta, valószínűleg a veszprémi, mert ő nagykereskedő, a nádudvarinak meg van saját termelése. Ezekből én a kefirt, meg a joghurtot szoktam venni, elég hosszú a fogyaszthatósági idejük, és jó az ízük, meg az áruk is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.28. 22:55:03

@látjátok feleim szümtükkel: Sajt Kalmártól vettünk már finom sajtokat. Érdemes figyelni rájuk!

Amúgy fellőtték a pizsamát, jó éjszakát mindenkinek.

Topy 2014.03.01. 10:48:08

www.sajtkalmar.hu/
a Hortobágy és Bokri termékeikből már ettem, tényleg jók

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.01. 11:14:01

@Topy: Eléggé elavult egy honlap. Ha már annyi pénzt begyűjtöttek valami Széchenyi tervből, erre is fordíthanának belőle...

Topy 2014.03.01. 11:48:50

@Andrass9: sajtban szerencsére sokkal jobbak, mint informatikában!

vörösbor(de)minőségi 2014.03.01. 13:47:12

@Andrass9: debiza az volt nagyuram!!
helyre kis cucc a javából :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.01. 15:32:31

@Topy: Amit eddig ettem tőlük, az remek volt. Informatikát meg ritkán eszem ...

Pinka-Panka 2014.03.01. 18:05:56

Jó estét Nektek!

Végre betaláltam, egy kicsit, annyira, sok volt a dolog.

Pinka-Panka 2014.03.01. 18:09:33

András, ez jó étel, finom, én is készítem, annyival más, hogy sonkát nem teszek bele. Igazából én kicsit eltérek az lap receptektől, s így nem az a neve, aminek kellene lennie.

Szoktam így tokánynak is, szeletben is, s remek szaftja van, ehhez krumpli fánkot sütögetek egy raklappal. Még nem tudtam eleget kisütni, hogy ne kapkodták volna el.

Pinka-Panka 2014.03.01. 18:13:46

Holnap családi összejövetel lesz. Semmi különlegesség, hanem az ünnepeltek kedvenceik lesznek.

Zöldborsó levest csinálok, az egyiküknek, marhapörkölt tarhonyával, a másiknak. Kacsacomb, kruplipüre, hagyma lekvárral, s sport változat,
pórés csirkemell sütőben, ahhoz egy rizs, talán kukoricás, ami más, mint eddig. Saláták.

Édességet hoznak, ital:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.01. 18:40:01

@Pinka-Panka: Nekem is készítesz valami speciálisat??? :)
Jó, hogy előkerültél.

Pinka-Panka 2014.03.01. 18:42:41

@Andrass9: Köszönöm szépen, szívest örömest készítenék neked is. Van egy szokásom, ha vendégem jön, általában a kedvére főzök. Hadd örüljön. Elvégre az az öröm:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.01. 18:49:02

@Pinka-Panka: Ebben egyetértünk! A gyerekek most mentek el. Kaptak karfiollevest, rostélyost sztéknek sütve, paradicsomsalátát és hagymás párolt cukkínit köretnek. Kinek-kinek a kedvére süttem meg a húst. Volt két "well done" is :(

Pinka-Panka 2014.03.01. 18:56:04

Segítsetek már, hogy miért száll el a szöveg amit leírok? Valami kékség kavarog és eltűnik olykor a kommentem. Ezt most tizedikre tudom leírni:(

Pinka-Panka 2014.03.01. 19:11:14

@Andrass9: még életemben nem próbáltam, de ki tudja mi lesz még:) Tényleg bolond a gépem néha, velem együtt:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.01. 19:26:40

@Pinka-Panka: Én se próbáltam még semelyiket :)
Bolond gépből meg bolond szél fú!
süti beállítások módosítása