Ezt most találtam ki, mert éhes voltam és ezek vannak itthon. Egy 20 dekás sütnivaló kolbász, amit nincs kedvem megsütni a szokásos módon - a csuda tudja, hogy miért. Van még krumpli, hagyma, kacsazsír és tejszín (opsz - ez nem pizzaszeletelõnek való recept :).
Fûszereket is találtam hozzá (kis szerecsendió, frissen õrölt bors, só ment bele).
A képpel ellentétben 2 hagymát használtam fel, mert egy bizony még papírvékonyra vágva sem volt elegendõ.
A jénait kikentem a kacsa pecsenyezsírral, mert éppen szortíroztam a különféle zsírokat, hogy feliratozzam õket, mielõtt feleségem számûzi a legalsó kamrapolcra. Ennek finom hagymás illata volt, szóval ezt választottam.
A hagymát papírvékonyra vágtam, a krumplit is gyalultam, ahogyan azt süllõcske ajánlotta. Leraktam egy réteg hagymát a tálba, majd ráfektettem egy réteg krumpliszeletet. Picit sóztam, borsoztam és reszeltem rá szerecsendiót. Kinyomtam a bélbõl a kolbászhúst és a nagykéssel ellapítottam, hogy vékony rétegben tudjam a krumplira tenni. Erre tettem egy réteg hagymát és meglocsoltam kis tejszínnel. Ezt megismételtem még vagy háromszor, amig elfogyott a krumpli és a kolbász. A tetejére tett krumplit is meglocsoltam tejszínnel.
Mivel nem találtam a jénai tetejét, fóliával borítottam le, de, hogy ne ragadjon rá, két vékony szalonnaszeletet tettem a tetejére távtartónak. Belöktem 180 fokra (ez egy olyan általánosan jó hõfok) a sütõbe és eddig jutottam a poszt írásában is:)
Folytatva az írást: kerestem kisérleti nyulat az étel elfogyasztására, de a szomszédság nem vállalkozott rá.
Visszavonom! A szomszédasszony átjött vigyázni rám, hogy ki tudja hívni a mentõket, ha kell :)
Egy órát sült alufólia alatt (és persze kibugyogott az új sütõ fenekére, de elõrelátó voltam, és beterítettem egy kis alufóliadarabot: oda csepegj!) Mindez jól látható a burkoló fólián is.
Mintegy tíz deka óvári sajtot felszeleteltem (ez volt a hûtõben) és beborítottam vele az egészet. Vissza a sütõbe, ezúttal maximumon.
Kellett a végén 5 perc a grill melegébõl is, hogy hólyagosra piruljon a sajt rajta.
Csak magamnak tálaltam belõle, de jó társaságom volt közben.
Azért küldtem egy adagot kedvenc kisbarátnõmnek belõle, nehogy a jóból kimaradjon, mig tanul a suliban a dolgozatokra.
Érdemes volt megfõzni, mert nagyon jó lett. Szaftos, de ropogós a sajt rajta, a kolbászhús se nyomja el az ízeket.
Anyám már nem tud, hát adjatok neki ti valami nevet!