Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Nevenincs étel kolbászhússal és krumplival jénaiban

2014.02.09. 07:00 Andrass9

Ezt most találtam ki, mert éhes voltam és ezek vannak itthon. Egy 20 dekás sütnivaló kolbász, amit nincs kedvem megsütni a szokásos módon - a csuda tudja, hogy miért. Van még krumpli, hagyma, kacsazsír és tejszín (opsz - ez nem pizzaszeletelõnek való recept :).

Fûszereket is találtam hozzá (kis szerecsendió, frissen õrölt bors, só ment bele).

10.jpg

A képpel ellentétben 2 hagymát használtam fel, mert egy bizony még papírvékonyra vágva sem volt elegendõ.

A jénait kikentem a kacsa pecsenyezsírral, mert éppen szortíroztam a különféle zsírokat, hogy feliratozzam õket, mielõtt feleségem számûzi a legalsó kamrapolcra. Ennek finom hagymás illata volt, szóval ezt választottam.

A hagymát papírvékonyra vágtam, a krumplit is gyalultam, ahogyan azt süllõcske ajánlotta. Leraktam egy réteg hagymát a tálba, majd ráfektettem egy réteg krumpliszeletet. Picit sóztam, borsoztam és reszeltem rá szerecsendiót. Kinyomtam a bélbõl a kolbászhúst és a nagykéssel ellapítottam, hogy vékony rétegben tudjam a krumplira tenni. Erre tettem egy réteg hagymát és meglocsoltam kis tejszínnel. Ezt megismételtem még vagy háromszor, amig elfogyott a krumpli és a kolbász. A tetejére tett krumplit is meglocsoltam tejszínnel.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg
19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg
23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Mivel nem találtam a jénai tetejét, fóliával borítottam le, de, hogy ne ragadjon rá, két vékony szalonnaszeletet tettem a tetejére távtartónak. Belöktem 180 fokra (ez egy olyan általánosan jó hõfok) a sütõbe és eddig jutottam a poszt írásában is:)

27.jpg 28.jpg

Folytatva az írást: kerestem kisérleti nyulat az étel elfogyasztására, de a szomszédság nem vállalkozott rá.

Visszavonom! A szomszédasszony átjött vigyázni rám, hogy ki tudja hívni a mentõket, ha kell :)

Egy órát sült alufólia alatt (és persze kibugyogott az új sütõ fenekére, de elõrelátó voltam, és beterítettem egy kis alufóliadarabot: oda csepegj!) Mindez jól látható a burkoló fólián is.

29.jpg

Mintegy tíz deka óvári sajtot felszeleteltem (ez volt a hûtõben) és beborítottam vele az egészet. Vissza a sütõbe, ezúttal maximumon.

30.jpg

Kellett a végén 5 perc a grill melegébõl is, hogy hólyagosra piruljon a sajt rajta.

31.jpg

Csak magamnak tálaltam belõle, de jó társaságom volt közben.

32.jpg

Azért küldtem egy adagot kedvenc kisbarátnõmnek belõle, nehogy a jóból kimaradjon, mig tanul a suliban a dolgozatokra.

33.jpg

Érdemes volt megfõzni, mert nagyon jó lett. Szaftos, de ropogós a sajt rajta, a kolbászhús se nyomja el az ízeket.

Anyám már nem tud, hát adjatok neki ti valami nevet!

64 komment

Címkék: hagyma sajt tejszín bors kolbász kacsazsír szerecsendió

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr485736388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.09. 11:20:27

@Babette_: +1

@Andrass9: látom, nekem már semmit nem kell írnom, megírtad a posztban. :)))
Nem vitatom a tejszín jogosságát ebbe az ételbe, de hogy mégis konstruktív legyek, tejszín helyett működhet ez az étel jóféle házi paradicsomlével is.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.09. 12:34:25

Szép napot!
Rakott krumpli pékné módra, a tejtermelők kedve szerént.

2014.02.09. 14:03:55

Vannak elég hülye étel és ital nevek, abba belefér, hogy: "Szomszédasszony vigyázta".
:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.09. 15:52:49

@pizzaszeletvágó: A paradicsomot már a káposztában is tiltólistára tettem, pedig napi egy litert megiszom. Csak nem kívánod, hogy ezt a finom tejszínes ételt is tiltólistára tegyem??? :)

medvedr 2014.02.09. 17:41:39

Nekem a tejszínes kolbász picit erőltetettnek tűnik.

susztertangó 2014.02.09. 17:53:01

Nehéz az élet, de szép. Meg harc is. De tegnap este a redőny győzött.Sikerült kiakadnia a sínből és a gurtni is direkt elszakadt.Míg ezzel bíbelődtem az idő fogta magát és elszaladt. Ezért a nagy piros tepsibe pakoltam 6 szép csirke alsó combot 6 deli szárnyat, meg nyakat, meg csirkelábakat, hogy legyen benne száj összeragasztó. Persze volt lecsóalap és elő is sütöttem, kivéve a nyakakat.Némi víz rá, alufólia és be a sütőbe. Aztán beállítottam az időzítőt a telómon és lefeküdtem. Az első menetrendszerű vénember-felébredéskor megnéztem az órát és két órával több telt el mint amit amit akartam.Éjjel 2 óra. A mai ebéd Robbantott csirke nokedlivel volt, amit természetesen autentikus módon ettünk meg á la Hofi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.09. 18:19:05

@susztertangó: Pedig mennyit ettünk a "Bontott csirkét hozzál!" érában :)

2014.02.09. 18:59:04

@susztertangó: vannak olyan napjaim nekem is, amikor arra gondolok, jobb lett volna fel se kelni.
Én fordítva szoktam. Előbb a kaját készítem be a sütőbe, azután fogok hozzá gurtni javításhoz, vagy hasonló házi feladathoz, és abba feledkezve rögtön odaégetem, kiszárítom, elrontom az ételt, nem várok ezzel éjszakáig. :)))

Múlt szombaton például teljesen váratlanul és lehetetlen helyzetben majdnem végzetes széndioxid mérgezést szenvedtem(tünk). Abszolút váratlanul és vétlenül. Azt se kívánom senkinek, én már tudom milyen. :(

Topy 2014.02.09. 19:58:14

újragondolt rakottkrumpli :D:D:D

2014.02.09. 21:34:42

@Topy: vagy újragondolt sült kolbász :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.09. 21:50:52

HOSSZÚ ÉLET TITKA

Evésnél előre dőlni...
Ivásnál hátra dőlni...
Munkánál félreállni...

Milyen kocsma az, ahol munkára fogják a vendéget?

1kutya 2014.02.09. 21:54:03

@Andrass9: pedig a töltöttkáposzta nem töltöttkáposzta paradicsomlötty nélkül!

ezt meg elképzeltem tejszín helyett egy kis tejjel kikavart tejföllel és a "felhőben" működött :)

susztertangó 2014.02.09. 22:19:25

@pizzaszeletvágó: Gratulálok az új születésnaphoz!Egyébként mi történt?
--------------------------------------------------
No né, itt mindenki tudja mit jelent autentikusan á la Hofi enni rántott csirkét.Ab ovo.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.09. 22:35:31

@1kutya: Tejfellel rakott krumpli. Bár kéne akkor bele tojás is, és akkor már nem is Colbaisse Gratin :)

2014.02.09. 22:57:27

@susztertangó: nekem most hirtelen nem ugrik be Hofi, ne csigázz, mondd el.

A másik ügy, á, úgyse hiszitek el.
Na mindegy: kiléptem a házunkból a saját udvarunkon, elmentem a 15 méterre lévő garázsig, ott már éreztem, hogy bajom van. Megindultam vissza a ház felé, de az utolsó lépéseket már alig bírtam megtenni, pár lépcsőn felmenni, csak a falba kapaszkodva. Szorított a mellkasom, nem volt elég oxigén a véremben, az izmaim nem akartak működni.
Én beestem az ajtón, feleségem is kiment, ő 5 méterig jutott, légszomj, szorító mellkassal jött vissza. Magunkra zártuk az ajtót, redőnyök le. Talán egy óra múlva tisztultam fel teljesen.
Szóval az udvaron. Az időjárás volt az oka. Köd, szélcsend, lefelé áramló kéményfüstök, gázkémények termékei. Azon a helyen egyébként is meg szokott rekedni a levegő, 3 oldalról zárt udvar, nincs huzat. Annyit láttam kint, hogy a 3. szomszéd éppen akkor gyújtott be hagyományos tüzelővel, olyan kéményből dőlt a füst, amit nem is szoktak használni. Ha emlékeztek aznap a keleti, északi országrészben több helyen volt eleve mérgező levegő. Miskolc, Debrecen. Na ilyenbe gyújtottak bele, éreztem is halványan kéményfüstöt a levegőben, de ugye a CO-t nem. Azt nyilván nem tudom, hogy az a kémény volt, vagy valahonnan máshonnan jött-e. Szagból ítélve valami jóféle jó vizes bükkábrányi lignittel gyújthatott be az ökör... :)))
Szóval csak elmentem a garázsig. Ne tegyem? Már ezt is kétszer meg kell gondolnom...?
:(

Másnap töltöttem vidáman a kolbászt, amiről már volt szó. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.09. 23:25:30

@pizzaszeletvágó: Nem csigázlak tovább:
Felmegyek hozzád vasárnap délben,
Csókolom, megnézem anyád mit főz ebédre,
Ez még él!

Legyen egy kis rántott csirke,
Arról álmodozom,
A napokat már is tervezgetem,
Na meg számolgatom.

Felmegyek hozzád vasárnap délben,
Magasan laktok!
Ha vár a csirke máris megérte.

És ha végül édességnek csókot is kapok,
Örömömben ugrom egy nagyot.
Hű a fejem!

Ilyen lányra régen fáj a fogam,
Eláll a szavam,
Boldog vagyok veled,
Szép a világ,
El sose hagyj el, és gyere adj még egy uborkát!

Felmegyek hozzád vasárnap délben,
És ami maradt ne tedd a jégre,
Melegítve nem jó a csók és a húsleves,
Ha ott vagyok, pont akkor szeress!

Ilyen lányra régen fáj a fogam,
Eláll a szavam, elállt
Há van ilyen, nem?
Még egy, még egy uborkát!

Felmegyek hozzád vasárnap délben,
És ami maradt ne tedd a jégre,
Melegítve nem jó a csók és a húsleves,

Ha ott vagyok, akkor,
Ha ott vagyok, akkor,
Szeress akkor, ha ott vagyok,
Szeress akkor, ha ott vagyok,
Akkor, akkor, akkor,

Mikor?
Állandóan, állandóan,
Ha éppen ott vagyok!

süllőcske 2014.02.10. 00:26:32

@pizzaszeletvágó: Ajjaj..
Én is voltam már életveszedelemben, többször is.
Csuda tudja, talán jó is. Bizony, másképp nézek dolgokra. Nagyon másképp.

susztertangó 2014.02.10. 05:53:41

@pizzaszeletvágó: Hofi mindenképpen jó. De speciel másra gondoltam. Autentikusan á la Hofi paprikás csirkét nokedlival enni KANÁLLAL kell. :-))) Pláne robbantottat.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.10. 08:34:15

@Andrass9:

Szép reggelt!

No nehogy azt mond nem akarok nemesedni, ezért rákerestem egy kicsit a csőben sült burgonyára. Hát elég nagy volt a választék, és találtam hasonlót is ( paradicsomosat is nem lével, hanem nyers paradicsommal ), de vagy vöröshagyma volt benne és hús nem, vagy hal, bacon volt benne, de hagyma nem. Szóval hasonló összeállítást nem találtam ( ez peresze nem zárja ki azt, hogy más még nem főzőtt ilyet ).

Ezért a Babette által javasolt Colbaisse Gratin
kissé megmagyarosítva nagyon találó lenne, Susztertangó javaslatával kiegészítve: kolbászos burgonyagratin Elga módra, esteleg Elga magyaros burgonyagartinja.

A legegyszerűbb viszont az lenne, ha csak úgy neveznénk, a blogkocsma krumplija.:)

2014.02.10. 08:51:11

@látjátok feleim szümtükkel: a paradicsom védelmében kell szólnom. Én se azt mondtam, hogy öntsük nyakon LÉ-vel, azaz sok híg valamivel. A jóféle házi főzött paradicsomlé nálam megáll, mint a ketchup, ebből tudok a fenti kajába elképzelni nem túl nagy mennyiséget, csak annyit, ami a végére ugyanúgy összesül a burgonyával, mint a tejszín. Akinek ilyen nincs otthon, természetesen paradicsompürét használ.

A paradicsom és a hagyma sem üti egymást. Én készítek paradicsomos káposzta főzeléket, mielőtt fújolnátok, nagy szálasra hagyott hagymát is főzök bele, és látám, hogy jó.

Az egyik kedvenc "rakott krumplis" receptem a net egyik eldugott arabos, törökös ihletésű sarkában találtam, paradicsomos, darált húsos, hagymás. Két réteg gyalult krumpli között egy réteg fűszeres hús, jól összesütve, íme:

"A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, az uborkagyalun legyalult burgonya felét beleterítjük, sózzuk, borsozzuk, majd rásimítjuk a húsmasszát és befedjük, a maradék burgonyával, ismét fűszerezzük, majd alufóliával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél órára. A fóliát levéve rászeleteljük a maradék hagymát, a zöldpaprikát, végül a paradicsomot. megcsepegtetjük olajjal és visszatoljuk a sütőbe, még fél órára. Tálalás előtt 10 percet pihentessük."

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.10. 09:03:15

@pizzaszeletvágó: Ez a törökös recept nem hangzik rosszul - lecsós rakott krumpli. Adj hozzá kis padlizsánt és máris muszakát kapsz!
A "rakott" általában darálthúsos valamit jelent a magyar konyhában, de kivételek sokan vannak (kedvencem a prézlis karfiol :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.10. 09:04:44

@pizzaszeletvágó:

Felénk amúgy parasztosan, a paradicsom mártást paradicsomszósznak nevezték, és főztek bele darabos vöröshagymát, és még a paradicsomlevesbe is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.10. 10:18:39

@látjátok feleim szümtükkel: Jó reggelt neked is!
Köszönöm a megfeszítő munkát - ezennel a kocsma lovagja rangra nemesedtél :)

2014.02.10. 10:31:09

@Andrass9: valóban jó hozzá a padlizsán. Ha van itthon parmezán vagy grana padano sajt, azt szórok rá egy kicsit, jelzés értékűen.
A vékonyra szeletelt krumpliból pedig dupla sort teszek le, mégis más, mintha egy szelet lenne dupla vastagon.
Eredetileg egy laktóz érzékeny rokon miatt készítettem így, nyilván akkor sajt nélkül, mert a többieknek rendes rakott krumpli volt, de azóta mi is megszerettük.

@látjátok feleim szümtükkel: oké :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.10. 11:09:00

összeraktam a szabad hétvégéimet június végéig bezárólag, mindenkinek van fb profilja, csináljak csoportot,
vagy csináljak google groupot?

(hozzáteszem, az emberem még mindig nem nyilatkozott:)
de a vágókecskéket már leszerveztem:))

Fenchurch68 2014.02.10. 12:13:49

Nagyon jók ezek a különböző rakott krumpli verziók, a sima, hagyományosat is mindenki másképp készíti. Szombaton a kedvesnél felsöpörtem a konyhát, és néhány alapanyagot az utolsó pillanatban mentettem meg az elmúlástól. Klasszik rakott krumplihoz nem volt elég tojás, lett belőle egy besameles, fokhagymás, baconös, sajtos izé. Mindegy, jó volt, és nem kellett kidobni a krumplit.

Nekem nagyon nagy kedvencem a gratin dauphinois, csak ahhoz normális krumpli kellene.

susztertangó 2014.02.10. 16:20:34

@látjátok feleim szümtükkel: A rövid név a jó név.

susztertangó 2014.02.10. 17:31:27

@Babette_: A gruppen valami erkőcstelen dolog, nem tudod?!

susztertangó 2014.02.10. 20:15:09

@látjátok feleim szümtükkel: Tudod egy szóval?:-)) Ámbár ez így is nagyon rövid név egy ENT szempontjából...(csippent szemével)
-------------------------------------------------
@pizzaszeletvágó: Hogy melyik kultúra? Ez bizony a tesztoszteron mennyiségétől függ.He-he. v.ö Mindenem romlik,csak az erkölcsöm javul.De tréfán túl mondhatnám: az ösztön vezérlésen túliban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.02.10. 20:16:32

Szép estét!
@Babette_: Fb profilja szerintem nincs mindenkinek (pl. András).
@pizzaszeletvágó: Szerencséd volt.

susztertangó 2014.02.10. 20:18:31

@Babette_: "Eredj és ne vétkezz tovább.":-)))))))))))))

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.10. 20:32:29

@susztertangó:

Szabad kérdeznem, ezt hol olvastad? Mást ott nem olvastál?

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.10. 20:41:07

@Waka: groupot csináltam. ha adsz mailcímet, küldök meghívót.
@látjátok feleim szümtükkel: neked is küldtem meghívót.

Pinka-Panka 2014.02.10. 20:46:42

Szép estét!

András, ötletes! Csak azért nem adnék nevet, mert én is csináltam olyat, amin gondolkoztam mi legyen a neve, nem adtam neki, mert úgysem csinálom meg ugyanazt, éppen úgy, mert ez mindig az otthoni összetevőkön múlik. Velem is ilyesmi fog történni holnap, mert ami van, azt rakom tepsibe.

Pinka-Panka 2014.02.10. 20:46:48

Szép estét!

András, ötletes! Csak azért nem adnék nevet, mert én is csináltam olyat, amin gondolkoztam mi legyen a neve, nem adtam neki, mert úgysem csinálom meg ugyanazt, éppen úgy, mert ez mindig az otthoni összetevőkön múlik. Velem is ilyesmi fog történni holnap, mert ami van, azt rakom tepsibe.

susztertangó 2014.02.10. 21:04:51

@látjátok feleim szümtükkel: Zavarban vagyok, mert nem tudom, hogy mire vonatkozik a kérdésed. Az ENTre? Elvileg arra kéne.Ha igen, akkor az kedvenc mesekönyvemből van.Tolkientől. A másik mondatod, hogy mást nem? -de biztosan csak annyi mindent, hogy bizony nem tudom mire gondolhatsz.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.10. 21:27:04

@susztertangó:

Arra, hogy ezt honnan idézted: "Eredj és ne vétkezz tovább."

susztertangó 2014.02.10. 22:37:38

@látjátok feleim szümtükkel: www.biblia.hu/muv_jkm/jkm_27.htm
Egyszerűbb belinkelni. Persze, csak nagyjából emlékeztem rá-legfeljebb "kulturális kereszténynek" számítok.Ezért a Szocialista Pokolba szeretnék kerülni-ott ugyanis mindig hiányzik valami: ördög, tüzifa, üst, munkakedv....

susztertangó 2014.02.11. 17:00:52

@látjátok feleim szümtükkel: Mintha lógna így a levegőben. A link amit adtam válasz-e a kérdésedre?És mit akar jelenteni "Mást ott nem olvastál?" kérdésed.Ha itt nem akarod folytatni mehet priviben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 19:19:02

@susztertangó: ó, tisztességes asszony vagyok én:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 19:24:24

@Waka: pedig nem ártana, mert nem mindenkit ismerek annyira, hogy "beengedjem a házamba",
a múltkori kérésemre meg, hogy egy kvázi bemutatkozó levél érkezzen attól, aki jönni szeretne, egyedül pszv válaszolt,
oszt végül ő se írta meg.
tényleg, a mindennapi kocsmavendégeket szívesen látnám (mint pszv, panka, tangó), de amíg nickek, addig nem szívesen adnék ki privát információkat magamról.
ezt mondtam a múltkor is, de akkor elmondom most is.
neked meg mondjuk elfelejtettem a nevedet, pedig egyszer megnéztelek a fb-on is:)

süllőcske meg küldjön email címet, mert a lakcímével nem tudom felvenni listára:)

susztertangó 2014.02.11. 20:32:05

@Babette_: Disz íz of kósz!!!!!:-)))))))
Egyébként maradok nick, a kocsmához pont elég, a kocsma pont elég nekem,már az is egy évre elegendő "simogatás", hogy vendégül látnál, ha nem Nick lennék. Ó, Nick, miért is vagyol te Nick :-)))))))))))))))))))Különben is előbb jő a blogtali, utána a blogosztódás...:-((

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 20:36:19

@susztertangó: ebből csak annyit értek, hogy nem jössz. értettem.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.11. 20:41:33

@susztertangó:

Tökéletes a válasz, ez a szocilaista pokol meg kifejezetten tettszik.:)

Neked mániád az osztódás?

susztertangó 2014.02.11. 21:51:19

@látjátok feleim szümtükkel: No ez nem volt jellemző rám egy egész abortusszal.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.11. 22:10:36

@susztertangó:

Nem jó válasz.

Egyébként sem blogtaliról beszélgettünk, hanem egy kalákáról. Mán ha tuggya uraságod mijaz.:)

susztertangó 2014.02.11. 22:55:29

@látjátok feleim szümtükkel: Uraságom mélyen gyanaxik, hogy dógozni kéne, és utána adót bevallani:-(( Csak nézelődni miközben a többiek dógoznak igen kellemes, de elég veszélyes tevékenység.:-))

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.12. 08:20:15

@susztertangó:

Aha! Te kis sötétben bújkáló!
Bezzeg a kocsmázás az megy, a közmunka meg büdös( mondjuk egy idő után meg is tud romlani ).:)
süti beállítások módosítása