Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Uruguay-i Pótszilveszter ! Tovább Boldog Új Évet !!!!!!!

2014.02.05. 07:00 Andrass9

Levelet hozott az elektronikus postás a fenti fejléccel. Ez nem lehet más, csak Sergio Tabeira, a Magyarországon (is) élõ uruguayi séf. A malackaraj korából ismerem még, amikor Anna sokszor szólt, hogyha Sergio valahol nagy fõzõs bulit csapott. Azután felkerültem Sergio levelezőlistájára, és néha jött meghívó egy-egy kiemelkedõ gasztronómiai eseményrõl, amire igyekeztünk eljutni.

Nyáron fõként nagyobb szabadtéri éttermekben vagy klubokban szervezte, de a Lalibela étteremben is ettünk már egy zseniális örmény menüt.

Most a szokásos uruguayi grill ebéd menüjét foghattuk kézbe

21.jpg

A Lalibela Grill étterem a Jokai utca elején van a volt Skála Metró mellett. Az étterem exotikus afrikai ízekkel csalogatja vendégeit, valamint nagyon barátságos áru "all you can eat" ajánlatával. Ott meg kéne kóstolni például a tárkonyos krokodilragut vagy a struccsültet egyszer.

12.jpg

Belépéskor azonnal a grillpult fogadja a vendégeket, ahol Sergio a már hosszú sorban álló vendégeket szolgálta ki frissen grillezett húsokkal.

10.jpg

A mosoly soha nem fagy rá az arcára, mindig természetes, vidám és barátságos.

Az ebéd önkiszolgáló, minden ki van téve a melegítõasztalokra. Látszik, hogy rég volt ilyen buli, mert az étterem zsufolásig tömve volt, az asztalok között még a pincérek is nehezen lavíroztak.

A menürõl, amennyit sikerült kiderítenem:

A pohár sangria - mire mi odaértünk - átminõsült egy felhigított hideg forralt borrá. Mondjuk nem ez volt az ebédmenünk elsõdleges célja, de csalódást okozott. Szintúgy lehangoló volt a Mojito koktél is, amibõl csak a rum és a mentalevél hibádzott, bár, ha jobban figyeltem volna a pincérünk arcát, nem azt kellett volna rendelnem. Feleségem viszont figyelt, így õ elsõ osztályú szekszárdi vörösbort kapott.

Spenótos palacsinta - fantasztikus! Közepesen vastag palacsinta nagy adag spenótkrémmel töltve, ami fokhagyma és bors társaságában kápráztatta el izlelõbimbóimat.

22.jpg

A húsos és kukoricás táskákat elfelejtettem. Sajnos nem vittem el a menüt, ott meg nem olvastam el a bejáratnál krétával kiírt listát, ezért erre nem emlékeztem. Viszont a családom felfedezte a húsosat, és nagyon lelkesedtek érte.

Szintúgy lemaradtam a marhanyelv uruguayi módra-ról, de a fiamnak nagyon izlett. Visszamenni érte meg nem mertem, mert így is attól féltem, nem fogom tudni az összes kivett ételt megenni.

Az uruguayi kolbász nagyon hasonlított a mi sült kolbászunkra, nem fedeztem fel benne semmi olyan extra ízt, amitõl az más lenne, talán csak, hogy nem volt teletömve pirospaprikával :)

23.jpg

Az ebédhez ez az indián úr szolgáltatta a zenét. Remekül játszott pánsípon és furulyán, meg énekelt is. Kár, hogy az asztalunk pont a hangszórók elõtt volt ...

14.jpg

Szilveszteri malac - tökéletesen elkészített bõrös malacszeletek. Én lapockát vettem magamnak, ami omlósra sült, a bõre meg igazán puhára lett párolva (a képen középen ugyan a karaj van, de egy másik tálban a bal sarokban volt a lapocka). A sülthöz egy fantasztikus zöldséges-fokhagymás-csilis szószt találtam.

13.jpg

Jöhetett a fõétel a Marha hátszín csimi-csurrival - Ezért álltak sorba az emberek Sergionál. Persze mi a késõn futottak kategóriába estünk, ezért mi már nem várakoztunk és a választékunk is kisebb volt. A hátszínt elõször egyben grillezte meg a séf a vason, majd a segédje felszeletelte kb 2 cm vastag szeletekre, amit azután igény szerint tovább sütött.

11.jpg

18.jpg

19.jpg

Én természetesen középnyersre kértem, vagyis a közepe még piros és szaftos volt. Ezt nyakonöntötte a csimi-csurrival, ami petrezselyem, oregano, fokhagyma,só,bors,oliva és borecet keveréke, jellegzetes délamerikai húsöntet. Kértem még egy kanálnyit abból a zöldséges csiliszószból is. Köretnek a nagy salátás szigetrõl választottam magamnak.

15.jpg

20.jpg

Uruguayi karamell puding - tökéletes karamellmártással leöntött érdekes puding. Nem lett a kedvencünk a szokatlan, tofu jellegû halmazállapota miatt.

16.jpg

Összesítve, egy csodás ebédet ettünk egy nagy séf alkotásában.

Köszönjük a meghívást!

119 komment

Címkék: spenót hátszín Uruguay Sergio csimi-csurri

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr585754066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.05. 21:23:25

@látjátok feleim szümtükkel: pesti aluljárókban egy időben sokat reszeltek belőle. Sőt konzerv formában is árulták, kazettában. Nem tudom most milyen ott a helyzet.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.05. 21:44:29

Ha tudtam volna anno mindezt, akkor vettem volna belőle. Most milyen jó lenne.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.05. 21:50:57

@látjátok feleim szümtükkel: Utoljára vagy 6 éve voltam moziban - tán a StarWars-t láttam a fiammal, nem tudom (USA-ban).
Kicsit belefeldkeztem a munkába ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.05. 21:52:56

@Waka: Furcsa likacsos volt a belseje, de könnyű és lágy. Creme brulée-t sokat készített a nagylyány, az más volt.

2014.02.05. 22:13:08

@látjátok feleim szümtükkel: de sok elkölteni való pénzed van hirtelen! :)
Az nem séf, hanem széf! Abba kell tenni a reszelt pánsípot, mert nagyon lopják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.05. 22:16:09

@pizzaszeletvágó: Attól a szép jóltáplált úriembertől lehet a reszeléket venni, ha ellopták.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.05. 22:19:15

@Andrass9:

Namármost, ha csak Uruguayban lehet séfet kapni, akkor itt Pesten mitől uruguay az étel?

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.05. 22:22:27

@pizzaszeletvágó:

A széf az nehéz, mi a frásznak dugdossa az ember? A séf meg eléggé öregecske kinézetű, valószínűleg a síp és a reszelék sem lehet valami friss.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.05. 22:32:19

@látjátok feleim szümtükkel: Há mer ezt a séfet Uruguayban vették és itt Pesten telepítették :)
Hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak, a hátszín Uruguayból jött. Sergionak van valami forrása, ahonnan hozatja a húst, amikor grillez. Egy időben még venni is lehetett tőle (karaj időszak). Az ételek pedig az ő uruguayi izlése és fűszerezése szerint készültek, amit nem kapsz bárhol.
Említettem a posztban, hogy a kolbász nem volt különleges. Viszont a többi tényleg finom volt. nem olyan, amit "máshol" megkapnék.
Szerintem ettől volt uruguayi az ebéd.
Igaz, ezt valóban nem fejtettem ki a posztban, mea culpa.

2014.02.05. 22:43:07

Kicsit utána néztem közben. Az uruguayi konyhára jellemző, ami egyébként a környező országokra is, a grillezett dolgokból álló tál, főként marhahús és kolbász. Gyakran, sok helyen készítik, az étlapokon vannak variációk. (parrillada) Ugyanez szendvicsben vagy inkább amerikai mintájú hotdog formában. (chivito)
Nézem tovább, de desszertek nem érdekelnek...

2014.02.05. 22:50:35

Floridában találtam egy ilyen éttermet:
Parrillada el Gaucho. Vannak képek ott.
Legyen ott blogtalálkozó. :))))
(ha a debreceni városvezetők is kimentek oda "konferenciára")

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.05. 23:09:51

@pizzaszeletvágó: Persze, mert te mindjárt Floridát nézed ki!
Nekem jó lesz a Manchester, NH-i Gauchos is:)
Drága, de fantasztikus kaja!

susztertangó 2014.02.06. 06:28:21

Kukurikú. Az aluljárókban sokkal kevesebb Andok zenész pán sipákol, mint kb. 10 éve.Lehet, hogy ártalmas volt rájuk néhány KÖZTERÜLET FELÜGYELŐ undok fellépése.Láttam egyet működés közben.:-(
----------------------------------------------------
Egyébként a zenéjük rosszkedvem telét fülig érő vigyorrá változtatta át.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 07:59:07

@susztertangó: Kotkodács!
Szeretem a pánsípot és tényleg jó zenéket játszottak.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 08:04:18

@pizzaszeletvágó:

Jó! Mindjárt regisztrálunk, van önéletrajzod?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 08:52:37

@látjátok feleim szümtükkel: Majd letölt egyet az internetről. Oda az is jó lesz!

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 08:57:19

Sajnos már nem csak az aluljárókban nem pánsipákolnak, de a karácsonyi vásárokon(?) sem. Én pedig nagyon szerettem amikor munka után hazamenetben a kirakodóban volt egy banda, jó volt nézni őket, és hallgatni a zenéjüket. Szép kötött sapkákat, kesztyűket is árultak. Lemezt vettem is tőlük, valahol meg is van.
Talán meguntak minket és azért tűntek el?

2014.02.06. 09:26:43

@látjátok feleim szümtükkel: ha emlékszel, sok helyen betiltották az utcai zenélést. Kár.
Mondjuk Egerben a Széchenyi utca Bazilika felőli végén zenélget és énekel egy fószer, azt le is lőném, de a többiért kár.

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:34:52

Hát akkor BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek, még február van és aktuális:)

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:35:57

Bármikor elmennék ide! nekem tetszik, a csimi csurrit én is szoktam csinálni és nagyon szeretjük is! s az indián pánsíp zenét is:)

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:36:03

Bármikor elmennék ide! nekem tetszik, a csimi csurrit én is szoktam csinálni és nagyon szeretjük is! s az indián pánsíp zenét is:)

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:37:15

Ma káposztás cvekedlit kellene csinálnom, s szégyellem, de bóti tésztából.Elég lesz lereszelni a káposztát.
tegnap zöldbab főzelék volt.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 09:39:39

@Pinka-Panka:

Te Panka, táncsak nem-e berúgtál február 6-án reggel?

Egyébként meg pont jókor jöttél, ma tettem a kávéba egy kis ( csipetnyi ) őrölt gyömbért, az fokozza az ízhatást, talámn még jobb lett.

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:44:59

@látjátok feleim szümtükkel: hát nem! Csak a címre reagáltam és így köszöntöttem a kocsmában lévőket is éés azokat is, akik majd benéznek!:)

Majd kipróbáljuk a kávét, lehet, hogy mindjárt.

2014.02.06. 09:50:11

@Pinka-Panka: Nagyon is! Durván 2200 évet kell csak visszamennünk Rómába a császárkor elé, és máris február végén ünnepelhetnénk az új évet.

Pinka-Panka 2014.02.06. 09:54:46

@pizzaszeletvágó: de most komolyan, pótszilveszterkor is köszöntjük így egymást!:) Én ma tartom:) Viccelek:)

remélem jól vagytok!

2014.02.06. 09:56:26

@Pinka-Panka: boltiból is van jó! Én ahhoz is késsel vágom össze a káposztát.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 09:58:05

@pizzaszeletvágó:

No ez jó lenne, mert akkor én egy évvel még fiatalabb lennék.:)

2014.02.06. 10:04:02

@látjátok feleim szümtükkel: felőlem bármikor lehetne az újév. Számít? :)

Mint a viccben, minden nézőpont kérdése.

Egy idősebb úr és egy kamaszodó gyerek ül a padon egy parkban. Elsétál előttük egy jó csaj miniben.
- Bárcsak lennék tíz évvel idősebb! - mondja a gyerek.
- Bárcsak lennék tíz évvel fiatalabb! - sóhajt a másik.

:)

2014.02.06. 10:10:06

@susztertangó: tudod ebben az egész közterület felügyelő kérdésben az a szomorú, hogy egyesek azt hiszik, ha egyenruhát hordanak azzal korlátlan hatalmat is kaptak az egyenruhátlan embertársaik felett. Azt hiszik, hogy ők a jog felett állnak. Akár masíroznak is hozzá, akár nem. Szomorú kis közép európai történet.

Pinka-Panka 2014.02.06. 10:15:11

@látjátok feleim szümtükkel: én már nem kesergek hány éves vagyok, a 40. születésnapon, sírtam, hogy a világvége is beköszöntött, de rájöttem, hogy nem:)
És annyi éves vagyok, amennyinek érzem magam, néha belegondolok, ami volt sok, nem élném újra, már örülök, hogy élek, meg ahogy írtam, új év van és jó lesz:) Köszöntöttem is.

2014.02.06. 10:16:36

"Nem becsülöm azt az embert, aki élvezettel tud a sorban zeneszó mellett menetelni; ez az ember agyát csak tévedésből kapta, hiszen teljesen elegendő lett volna neki a gerincvelő is." /A. Einstein/

2014.02.06. 10:18:24

@Pinka-Panka: Milyen udvariatlanok vagyunk! Szóval, Boldog új évet neked is! :)

Topy 2014.02.06. 10:22:32

@látjátok feleim szümtükkel: sajna rendeletileg kiutálták őket :(
pedig bírtam ezeket a fazonokat, jó volt nézni, hogy kedvvel, élettel játszottak, élvezték is a zenélést

Pinka-Panka 2014.02.06. 10:26:27

@pizzaszeletvágó: :) amúgy ma Dorottya napkor kezdődtek a bálok, így aktuális:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 10:38:34

@pizzaszeletvágó:

Ez rendben is van, csak mi van azzal, akinek nincs a velőhöz gerince?

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 10:39:33

@Topy:
A rendelet alkotói meg végrehajtói bezzeg mást élveztek. Hogy a fene egye meg.

2014.02.06. 10:53:19

@látjátok feleim szümtükkel: egyébként pedig, ahogy a népi mondás tartja: "Öreg sípon is lehet szépen játszani!" :)))

Fenchurch68 2014.02.06. 10:59:52

Hű, de vidám ma mindenki.
Munkaügyi telítettségi helyzetem gasztronómiai indikátora, hogy Ziegler sajtost eszem lájtkólával leöblítve (Nem akarom elfogyni a cementeszsák méretet, csak ez van kéznél). Hétvégén multikulti lesz, pizzaügyben nem kérek tanácsokat, de kínaiban igen. A sarki kutya(evő)ütő reprodukálása a cél, de ne legyen benne nátriumglutamát, mert arra rosszul reagálok. Csirkemell? Káposzta? Bambuszrügy? Szójaszósz?

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 12:06:20

@Kató néni:

Szerintem fogj egy ferdeszeműt, és ha azt is belerakod, biztos kínai lesz.:)

Fenchurch68 2014.02.06. 12:09:35

@Topy: Kösz, ennél azért több időm van rá.
@látjátok feleim szümtükkel: Nincs rá igény, elég, ha kunfajta, nagyszemű legény.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 12:16:35

@Kató néni:

Én a kínaiban a kacsásat kedvelem a legjobban ( legalább annyira, mint a saját futtatású kacsámból készült sülteket ), és nagyon bejön a csípős káposzta saláta is.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 12:18:53

Eccer a paprikában valaki ( kínai ételként ) sertés hasaaljából csinált sültet, kockára vágta, fűszerekkel sütögette, meg valami cukorral is pírítgatta, no azt is megenném.

Pinka-Panka 2014.02.06. 12:24:53

@Kató néni: én csirkemellből csináltam. csináltam egy keményítős, lisztes löttyöt, abba forgattam a bepácolt csirkemell darabokat és úgy sütöttem ki, majd mártottam bele az édes, savanyú, chilis szószban, hogy csak fényes legyen, s piritott szezámmagban forgattam, illetve szórtam rt. S külön egy zöldség laskát piritva, rizzsel.
Jó volt.
ezer recept van a Gúglin.

2014.02.06. 12:27:25

@látjátok feleim szümtükkel: olvasd csak el a második linket, amit küldtem, abban a Csöcsiangi sertést említik, az lesz az.

(nem Csöcsi Angéláról van szó!) :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 12:29:13

@pizzaszeletvágó: Teljesen egyetértek.
Toma jó. Susánszki jó. Fabók is tisztességes - nem holmi malackarajivadék :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 12:30:50

@látjátok feleim szümtükkel: Szimplán kitiltották öket, legalábbis Pesten. Már nem emlékszem, hogy Demszky vagy Tarlós, de pukkadjon meg az illető.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 12:31:38

@látjátok feleim szümtükkel: Ha jól sejtem, az Adrien volt. Nagyon guszta egy kaja!

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.06. 12:32:54

@látjátok feleim szümtükkel: egy wang volt, ha jól emlékszem, dömével főztek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 12:33:02

@Pinka-Panka: BUÉK neked is!
Én egy hete csináltam a cvekkedlit. Gondoltam is, hogy posztolom, dehát az túl egyszerű étel. Bolti tésztából és késsel aprított káposztával (szétfúrtam az ujjamar, lereszelni már nem akartam).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 13:08:04

@pizzaszeletvágó: A legjobb szerintem, bár az egész mű zseniális:
"Becsületesnek tartom magam, azt hiszem, hogy fölfogásom gyors és hogy munkában szívós vagyok."

JA az egyetlen költő, akitől megtanultam néhány verset - az ő versei tetszettek. Senki mástól semmit - kettes is voltam mindig magyarból. Különösen felbosszantott, amikor verset kellett elemezni: hagyják már azt a szegény költőt, hog ő tudja, mit akart mondani, ne mi adjuk ötleteket a gondolataiba!

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 13:52:02

@susztertangó:

Nahát! Ekkora indijános lányokat, meg ekkora pánpikulákat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 14:56:39

Na akkor átmegyek magvetőbe és nekikezdek a palántázásnak!
Majd még láttok :)

susztertangó 2014.02.06. 15:43:15

@Andrass9: Apropopó, a Csizma téren nem egy megvető állt?

Fenchurch68 2014.02.06. 15:53:42

@Pinka-Panka: Gugli nekem is barátom, de a kipróbált recepteket szívesebben főzöm. Szezámmag kivételével a te verziód a nyerő. (Allergia.)

2014.02.06. 18:56:42

@Kató néni: erre válaszul kénytelen vagyok megerősíteni, hogy Toma receptjeit bármikor nyugodtan és vakon megfőzheted. Teljes siker lesz. Ezt pont nem csináltam még meg, de néhány másikat igen. A leírásai és képei tökéletesen vezetik a kezed.
Szóval a Tomakonyha nem egy a sok közül, amit kidob a gugli.

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 19:01:11

@pizzaszeletvágó:

Na! Akkor most hogyisvagyonez? Ha vakon főz, akkor a képek és a leírások hogy is vezethetik szegény Kató néni kezeit?:D

susztertangó 2014.02.06. 19:01:37

@Andrass9: :-))))))))))))))))))))))))))))))))
Az Ajtósi Dürer sortól a Hősök teréig tartó terület, volt Felszab tér, Dózsa György út, talán Aréna út is.Tegnap némi kocsonyáért mentem kedves baráti családhoz, cserébe holnap palacsintát viszek át, ezt beszéltük meg. Külföldön házas 30as lányuk most itthon van, ő mondta, hogy:"gyerek voltam akkoriban, nem érzékeltem a Kádár korszak negatívitását." Ebből lett némi beszélgetés, hogy mi sem egészen, azt inkább a mi szüleink érzékelték, nekik volt összehasonlítási alapjuk. Valószínű, innen jött fel bennem a Csizma tér.(Mint kanibálnak az unoka öccse.)A végén arra jutottunk, hogy gesztenyés és túrókrémes töltelék lesz.

2014.02.06. 19:05:45

@látjátok feleim szümtükkel: Mér'? Amikor a fájerben "vakon" vagy akkor befogod a szemed?
:)
(A fájer egy kártya hazárd játék, csak gyerekek kedvéért jegyzem meg, plusz 18-as karika.)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 19:15:41

@pizzaszeletvágó:

Hát! Attól függ, mit is lehet(ne) látni.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.02.06. 19:16:28

Ha jól emlékezem, akkor a fájert nem csak 18-as karikával lehet játszani.

2014.02.06. 19:27:58

@látjátok feleim szümtükkel: igaz, hogy valamivel több ész kell hozzá, mint valami pókerhez vagy 21-hez, de nem sokkal, tehát szórakozást csak pénzben játszva jelenthet. Már akinek. Abban van ilyen szabály, hogy a kezdő játékos vakon licitálhat. A lapcsere viszont nyilvános, mindenki látja. Tehát úgy van vakon, hogy lát. Ezért jutott eszembe a hasonlat.
(A póker és a 21 a legalja, de ez se sokkal különb.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 20:07:05

@susztertangó: Sokszor jártam arrafelé a Bacher (umlauttal) családnál és Rózsa Eduardót kicsit egrecíroztatni, aki ugyanabban a házban lakott. Akkor még nem volt "Flores", de az apja jó képeket is festett :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 20:08:51

@pizzaszeletvágó: Hát ha ti mondjátok ...
Mégha tarokkról vagy bridzsről lenne szó, azt megérteném.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 21:36:16

@susztertangó: Köszi, nem olvastam még. Marci anyám pótgyereke volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 21:39:43

@susztertangó: Azt el is felejtettem, pedig a poszt témájához passzol: Rózsa Gyurka bácsi (mert azért nekem ő bácsi volt) sütötte a legjobb steakeket. Volt ideje Boliviában megtanulni! Igaz, Chilében a stadionban nemigen jutott ilyesmihez, de szerencsére deszkák közé bezárva kimenekítették.

susztertangó 2014.02.06. 21:59:29

@Andrass9: Úgy látszik ez családi szokás jó helyekre menni rossz időben.Stadion, szálloda.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.06. 22:27:14

@susztertangó: Ez mán csak egy ilyen család. A lyány és az anyuka még élnek, ők visszamentek Boliviába. Szerettük a családot igencsak.

susztertangó 2014.02.07. 06:38:30

@susztertangó: 19:01:37hez. Oó,nem Felszab, hanem Felvonulás tér, szóval ott masíroztak a Néphadsereg díszelgő alakulatai négy évenként, mi civilek pedig május elsejéken.Szép is vót, bóhát lehetett elnyomni a Maris mejjin.Fúj de rohadt egy faszista vagyok, eztet Úz Bence mondta . :-(((

Fenchurch68 2014.02.07. 09:45:16

Köszönöm mindenkinek a receptjavaslatot is, valamint az életkoromra való diszkrét utalásokat is :)
(Mi szalaggyakorlatot mutattunk be pártunk és kormányunk előtt 1832 tavaszán, hehe).

Vakon nem szeretek főzni, jobb, ha látom, mit csinálok. De akkor ezentúl Toma lesz az első, amit megnézek. Azért nem baj, ha itt is kérdezek? Oly nagy a szórás a Delikát és a himalája-só között, és sose tudom előre, melyik szegmens válik be.

csigafrédi 2014.02.07. 10:32:03

Ezt a chimichurri-t ki kell próbálnom mihamarabb!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.07. 10:46:19

@Kató néni: Vígasztalódj, én már sokkal előbb is éltem :)
A himalája sót én az asztalon tarom egy pici lövedék formájú csatos kerámia edényben mikro fakanalacskával. Őszíntén: semmi különbséget nem érzek a konyhasó és eközött, de lehet róla beszélgetni az asztalnál!
Toma tényleg jó.

Peter Balint 2018.08.07. 02:40:11

@Andrass9: Több mint 4 éve "off topic"-nak tűnik ez a blog, de utoljára a remény hal meg, úgyhogy megkérdezem. Tud valaki Sergioról? Fog még főzni valaha Budapesten?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.08.07. 09:16:39

@Peter Balint: Legutolsó ebédem Sergioval 2017 februárjában volt, zseniális malac meg hátszín :) Jókedvű volt, hosszan elbeszélgettünk.
Azóta nem kaptam tőle levelet.
Ha érdekel, megírom neked privátban az elérhetőségét.
süti beállítások módosítása