Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (24) cukkini (10) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (50) kacsazsir (4) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (129) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Rántott csirkecomb rántott karfiollal

2013.11.27. 07:00 Andrass9

Tudom, hogy ilyet bárki fõzhet, nem érdemes posztolni, de ez a kombináció nekem nagyon izlett. Nem nagyon ehetek szénhidrátot, meg karfiol szezon is van, amit nagyon szeretünk, így azt gondoltam, legyen a karfiol a körítés. Amúgy is elég szénhidrát van a panírban is :(

Kellett hozzá:

  • 7 rántanivaló csirkecomb
  • 1 közepes fej karfiol
  • 5 tojás (de ebbõl már csipetke is lett)
  • liszt
  • prézli

A csirkecombokat szõrtelenítettem, majd besózva állni hagytam vagy egy órányit. Eredetileg fokhagymás sós tejbe akartam áztatni, de feleségem klasszikusat kért.

Elsõ lépésben a karfiolt paníroztam, mondván, hogy amíg az sül, ráérek a csirkével foglalkozni. Egy közepes fej karfiol hirtelen rettenetesen sok lett :)

13.jpg

Szokásomhoz híven a teraszon sütöttem, hogy ne legyen olajszag a lakásban. Egyszerre fél fejnyi fért bele a lábasba. Az igazán finom, krémes karfiolt nekem úgy sikerül elõállítani, hogy nem fõzöm elõre, viszont amikor a forró olajba beteszem, lefedem. Persze lejjebb veszem, alatta a hõt, és 15 percig lefedve párolódik. Ekkor leveszem a fedõt és felveszem a meleget alatta 1000W-ra. További 15 perc és gyönyörû színû, krémes, édes karfiolt kapok.

14.jpg

Papírral bélelt tesibe szedem ki õket. Valamiért itt kevesebb van, mint amennyit kisütöttem, pedig már nincs is macskám ...

15.jpg

Ezalatt bepaníroztam a csirkecombokat is - mind a hetet! Ez tizedannyi ideig tartott, mint a karfiol ...

10.jpg

Forró olajba ment, de ezeket csak 5 percig sütöttem fedõ alatt, a hátralévõ 20 percet már fedõ nélkül, 500W-os teljesítmény mellett töltötték.

11.jpg

Kisült szép pirosra az összes:

12.jpg

A maradék tojásból feleségem csipetkét készít, amit megszárítunk, és így akkor is jut levesbe, ha épp nincs kedvünk csipkedni. Máskor meg pamókát/pacsnit/stb. készítek belõle a maradék liszt és prézli hozzákeverésével meg egy mokkáskanálnyi szódabikarbónával. Az is finom, de sok benne a liszt :(

Szibériai salátával, kis majonézzel (tartárt lusta voltam készíteni) ettem. A kenyér csak biztonsági tartalékként került a tányérom mellé.

16.jpg

A rántott karfiol nálunk nem sokáig áll el. Valahogy fél nap alatt eltûnik a tepsibõl, míg a csirkecomb megéri még a másnapot is :)

72 komment

Címkék: diéta csirkecomb karfiol csipetke panír pamóka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr635631569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2013.11.27. 12:50:15

Azt mondják jó ebédhez szól a nóta. De a jó ebéd Andrss9-nél van, itt meg semmi.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 12:52:02

@látjátok feleim szümtükkel: Küldjek néhány dobverőt? Karfiol már csak leves formában van.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.11.27. 13:30:37

Ha már comb... Hová lett a nyolcadik? :))
Integráltan a sütési hőfok időfüggvényét. Nem is gondoltam volna, h ez a karfiol mennyivel keményebb dió.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 13:34:08

@PO: A nyolcadik utas felszívódott valahol a munka folyamán! Pedig én is úgy emlékszem, hogy nyolc volt, de már kisütni csak hetet sütöttem.
A karfiolt, ha nem főződ elő, valóban sokáig tart kisütni, viszont így lesz finom (szerintem).

2013.11.27. 14:15:12

@Andrass9: A karfiol előfőzést könnyű elrontani, ha túlfő nehéz panírozni, az íze ott marad a főzőlében, de a sütést is nehéz eltalálni, mert a víztartalom esetleges. Tehát támogatom a nyersen panírozást. Másik, hogy feleségem (mert én zöldség panírhoz nem nyúlok) 2-szer szokta panírozni a karfiolt, azaz a tojás-prézli folyamatot ismétli. Próbáljátok ki, sokat ad hozzá az ízéhez, javítja a karfiol panír arányt.
Legutóbb, mivel ő nem volt otthon, sörtésztában sütöttem, de nem lett jó, túl sok tésztát kapott, az meg beszívta az olajat, jobb a dupla panír.
A kész rántott karfiol pedig szublimál, nem tudtad? Le kell fedni, hogy el ne tűnjön... :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.11.27. 17:18:26

Jó estét!

Azért vacsorára csak elkészült az ebédem. Magad uram, ha már a teleportált még nem találták fel, csak ki.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.11.27. 18:01:20

Szép estét!
Én mindig előfőzőm, valahogy az jött be. Mostanában kicsit bizonytalan vagyok ebben a kérdésben, mert a reumatológus-főorvos ezredes azt írta, hogy kelvirágot nem ehetek, csak karfiolt. Tavalyelőtt kaptam két szép pagoda karfiolt, az valami isteni lett rántva. Idén vetettem is a kertben, a nyár nem tett neki jót, de ebben a szép hosszú őszben jól megnőtt. A levele. Egy öklömnyi fejet szüreteltem még vasárnap, de hagyományos lett, nem pagoda.

susztertangó 2013.11.27. 18:01:34

@Andrass9: Off, de érdekelni fog. Gugli-sono. A német verziót nézd, van egy kis videó.Lehet, hogy nem bóvl...

látjátok feleim szümtükkel 2013.11.27. 18:19:08

Én legutóbb a rakott karfiolhoz a tésztafőző lábosban, gőzben pároltam meg a karfiolt, és szerintem jó lett.

vörösbor(de)minőségi 2013.11.27. 19:01:03

le a kalappal a karfiolok panirozásáért.
az a szelet kenyér igen jól néz ki-valami alpesi paraszt?vagy sváb csoda?
egye fene a panirozást ha igy is finom lesz -nem kell kicsit se előfőzni.kifogom próbálni-már csak azt kell kitalálnom,ha egy vári középkorba épült ház udvarára kitelepülnék-és ott sütnék....akkor az milyen hatással lenne a japán turistákra:)))

látjátok feleim szümtükkel 2013.11.27. 21:30:10

"De a kocsma bezzeg hangos!
Munkálódik a cimbalmos,
A legények kurjogatnak,
Szinte reng belé az ablak."

No ezt biztos nem erről a kocsmáról írták.:)

Egyéb megjegyzés: panírozáskor a liszet célszerű tasakba tenni, abban jó össze lehet rázni a panírozandó húst vagy zöldséget.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 22:44:47

@vörösbor(de)minőségi: Alpesi paraszt az N&N pékségtől. Nagyon finom kenyér, de azért nem a Pilisszentiváni Varga féle közönséges fehérkenyér - ami KENYÉR!!!
@Waka: Szerintem a japán turisták sorban fognak állni, hogy fényképezhessenek ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 22:46:54

@Waka: Érdekes gasztroenterologus ... Na mindegy. Nekem nincs annyi helyem, hogy kipróbáljam, de tanulva a karalábot ellepő üvegházi molytetűből, ezt SEM fogok termelni. Pedig - mint látszik - nagyon szeretjük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 22:53:04

@pizzaszeletvágó: A karfiol szublimációjáról szóló disszertációm már befejezéséhez közeledik!
A dupla panírt nem tartom jogosnak a karfiolhoz, mert szerintem túlzásba vinné a panír arányát a karfiolhoz képest. A képeken láthatod, hogy az én karfioljaim kicsinyek! Meg ez nem sajt, amit védeni kellene a kipukkadástól :) Viszont ... imádom a panírt, tehát legközelebb adok neki egy esélyt.
Sörtésztához pedig, ha szabad tanácsolnom:
jégkockával dúsított battert használj és legalább 190 fokos olajba dobjad a kezdetekor. Így remek, ropanós bevonatot kapsz minimális olajjal. Sokat tanultam a japánoktól ezen a téren (tempura).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 22:54:33

@látjátok feleim szümtükkel: Tökéletes megközelítés (szerintem). Mostanában párszor pároltunk így karfiolt, és csak úgy magában elfogyott a tálról!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 22:55:55

@látjátok feleim szümtükkel: A kocsmárost reggel 9-re berendelte a szívsebész felülvizsgálatra. Este 9:50-re került sorra ...

susztertangó 2013.11.27. 22:56:24

@Andrass9: "Szinte reng belé az ablak."A Sono-t az ablakra teszik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 23:08:21

@susztertangó: Fantastic find!! Az angol változat is értelmezhető. Lehet, hogy nekilátok csinálni egyet. Van jó DSP processzorom AD/DA konverterekkel, csak programozni kell :)

Nagyon köszönöm a linket!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.27. 23:09:04

@susztertangó: Bocs - kellet egy kis idő az olvasáshoz :)

susztertangó 2013.11.28. 06:44:46

@Andrass9: Örülök, hogy valami jót tudtam küldeni. Remélem, nem ez volt tegnap az egyetlen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 11:20:46

@susztertangó: Állítólag egészséges vagyok, mint a makk!

csigafrédi 2013.11.28. 11:37:36

@Andrass9: Jó hírektől mindig jó kedvem lesz :)

És akkor a gyarló énemet hagyom felülkerekedni:
szibériai saláta
Az hogy van? (azon kívül, hogy láthatóan köszöni nagyon jól)

Karfiolt, brokkolit, stb... úgy szoktam előkészíteni, hogy tésztaszűrőbe rakom és egy teletöltött forralónyi vízzel leforrázom. Slussz. Salátába kerülő hagymával is csupa jót tesz a metódus.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 11:46:07

@csigafrédi: A salátát megtalálod ebben a posztban:
blogkocsma.blog.hu/2013/01/07/hideg_etelek_bulira
Feleségem ecetet löttyint a hagymára egy fél órát hagyja rajta, majd leönti, mielőtt bekeveri. Az utóbbi időben rászokott a fehér hagymára - az kevésbé erőszakos :)
Ez a leforrázás jól hangzik. megpróbálom legközelébb, köszi az ötletet.

csigafrédi 2013.11.28. 12:03:45

@Andrass9: Köszönöm a linket!

Ha ecettel szereti, akkor a citromlével is biztos tetszene neki. Én imádom, egyrészt harmonizál a salátával, másrészt ugyanolyan jól elveszi az illóanyagot. Lila hagymával a legjobb. Kicsi só és sok citromlé...a maradék másnap csúcs! Mondjuk ezt nem salátába, csak úgy magában. Jó is, hogy feljött ez, csinálok egy adaggal, jó lesz szardíniához (mostanában nagyon rajta vagyok úgyis).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 12:14:58

@csigafrédi: A saláták az ő asztala, emlékeim szerint használja a citromot is :)
A szardíniáról eszembe jutott a doboz tőkehalmájam. Azt most megenném, de itthon van a feleségem, aki ki nem állhatja az erős halszagot, márpedig a tőkehalmáj után órákat kell szellőztetnem. Na majd, ha visszamegy dolgozni, akkor megeszem ...

Topy 2013.11.28. 12:25:53

@csigafrédi: sós-citromos lilahagyma, olajos hal - verhetetlen kombó! :)

csigafrédi 2013.11.28. 12:28:32

@Topy: pirítóssal... jajj istenem, pedig most ebédeltem :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 12:34:38

@Topy: @csigafrédi: megyek, és beteszem a hurkát a sütőbe! Teljesen felbolydultak az emésztőnedveim :)

Topy 2013.11.28. 12:38:58

@Andrass9: hurkát... ez már minősített kegyetlenség! :)

2013.11.28. 15:15:11

@Andrass9: @Topy:

Most értem haza, messziről, útközben megálltam a hentesnél, ahová értelemszerűen ritkán jutok el, annak hogy megállok mindig nála, fő okai a következők:
Vastagbélbe töltött hurka, vékonybélbe töltött gerslis hurka, saját készítésű debreceni páros, saját szürkemarha kolbász, saját füstölt kenőmájas.
Szóval nálam is: hurka a sütőbe!
:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 16:06:31

@pizzaszeletvágó: Erről van itten szó kéremszépen :)
@Topy: Már megbocsáss, de ezt te okoztad az olajoshallal!

Topy 2013.11.28. 16:16:58

@Andrass9: tankérem, tankérem, @csigafrédi kezdte!

:D

2013.11.28. 16:19:23

@Andrass9: a szürkemarha kolbászról már nyilatkozhatom: megint k* jól sikerült nekik, keveset vettem, a fene vigye el, .... Hurka még a sütőben :) Sül még mellé egy darabka oldalas széle.
Éppenhogycsak fogyaszthatóvá érett házi savanyú káposztát fogok kétpofára zabálni hozzá.
((dicsekszem itt más művészetével, se a hentesárukat, se a káposztát nem én csináltam, sebaj.))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 16:25:01

@pizzaszeletvágó: Mi viszont megbontottuk az első üveggel a múltévi kecskeszarvpaprikás üveget. Hát kéremszépen, ez valami fenséges lett. Még most is ég belül mindenem (enyhén), viszont olyan íze lett, hogy még!
Marhakolbászban nem vagyok járatos, még nem ettem, viszont az az oldalas széle ... Eddig csak @csigafrédi és @Topy tette, de már te is kezded itt felizgatni az olvasók gyomrát.

2013.11.28. 16:52:11

@Andrass9: jaj, ne is mondd! Én meg csípőset nem ehetek, illetve nem sokat, a gyomrom nagyon beáll tőle, ezért évente néhány alkalomra tartogatom az elfogyasztható mennyiséget, halászlékre, egyéb finomságra, viszont függő vagyok, a csípős savanya a vágyaim netovábbja.
Na lám, mindenki el van tiltva valamitől:
ki a cukortól, ki a hústól, kelvirágtól, ki a sörtől, ki a pálinkától, ki a cigitől, ki a nőtől... én meg a túlzott csípőstől. :)

vörösbor(de)minőségi 2013.11.28. 16:58:28

@pizzaszeletvágó: konkrétan belehalnék ha nem ehetnék erőset.nem csípőset-méregerőset.gyomrod tiltakozik nagyon?hogyan?ég?ezzel fenyegetnek engem is....de még nincs gáz szerencsére.dorset naga, jalapeno,habanero, cuccokat nemrégen kezdtem használni-orgazmus!csipős csalamádé-alap.almapaprika,cseresznyepaprika ecetesen......élet értelme:))

2013.11.28. 17:17:41

@vörösbor(de)minőségi: ne izgass már te is, csak attól, hogy végig olvastam a felsorolásodat, megfájdult a gyomrom. :)))
Viccen kívül: nem ég, konkrétan nagyon begyullad és fáj napokig. Fekély nincs, kamerával szétnéztek a gyomromban, úgy sincs semmi, de hajlam van nyilván. Te mitől vagy eltiltva? :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 17:27:14

@látjátok feleim szümtükkel: Ahogy mondod. Talán posztoltam is, mert tavaly rengeteg paprikám termett és mindenféle!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 17:28:37

@vörösbor(de)minőségi: @pizzaszeletvágó: Na ez a tisztességes kérdés! Valljál! Ne csak mi szenvedjünk, legalább áruld el, te mit nem ehetsz (csak, hogy a lelkünk megnyugodjon, hogy nem vagyunk egyedül).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.11.28. 19:04:37

Szép estét!
Most vánszorogtam haza a piacról két kiló habanero paprikával. Kaptam egy nagy szatyor kissé fonnyadt lecsópaprikát is, holnap lecsó lesz vacsira.

2013.11.28. 19:59:34

@Andrass9: Így van! Kórház- és gasztroblogot!

:))))

@Waka: te is kezded? :))) Én hétvégén ünnepélyes körülmények között zártam a lecsószezont, egy utolsó lecsós karajjal. Nem gondolom, hogy az időjárás továbbra is kegyes lesz a félig-meddig szabadföldi alapanyaghoz se, már ami az itteni piaci felhozatalt illeti.

látjátok feleim szümtükkel 2013.11.28. 20:21:25

Na! Ki a bortól nincs eltiltva, annak egészsége egy pohárral.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 20:57:22

@Topy: Adósod vagyok a borban eltett fokhagyma receptjével. Mintha nem adtam volna meg...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.11.28. 21:01:19

@pizzaszeletvágó: Az áru erősen kérdéses már, de lecsónak még éppen elmegy. Ingyen volt, nem hagytam ott.
@látjátok feleim szümtükkel: Egs!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 21:02:28

@Andrass9: Mégsem. Most látom, hogy jan. 9-én kommentben leírtam :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 21:26:11

@Waka: Pedig milyen finom lecsó lett volna abból ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.11.28. 22:03:36

@Andrass9: Akkora lyukat mart volna a konyhába, mint egy legyilkolt alien. Még a gáztűzhely is leesett volna az alsó szomszédhoz. :D

Topy 2013.11.28. 22:09:22

@Andrass9: bizony, nem felejtetted el akkor sem, ismételten köszönöm! :)

de miről jutott ez most eszedbe? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.28. 22:32:07

@Topy: Kerestem a szibériai saláta receptjét, és abban a posztban merült fel a fokhagyma recept. Én meg nem emlékeztem, és átmentem a szomszédasszonyhoz reklamálni. Volt kis égés :)

susztertangó 2013.11.28. 23:46:56

Puff neki! Kitört a kiskésem pengéje a nyeléből. Pedig csak húsz éves volt, echte Waverex EKCO fűrészes penge. Gyömbért szeleteltem 4 lityi teához :-(((.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.29. 09:29:53

@susztertangó: Maga a penge tört el, vagy csak a nyél? Az utóbbi javítható.

susztertangó 2013.11.29. 20:37:47

@Andrass9: Sajna ez kuka.De számos eltávozott rokony ilyes hagyatéka nálam rakódott le- most majd más kiskés lesz a kedvenc. Olyan 40-50 évesek. Pár éve meghalt az amerikai rokonom /disszidens/ azt sajnálom, hogy egy innen vitt étkészletből konyhakéssé előlépett rozsdásodó öreg szerszámot az ottaniak nyilván kidobták. "Ha cipőm beszélni tudna..." azaz a kés.

vörösbor(de)minőségi 2013.11.29. 20:59:17

@Andrass9: @pizzaszeletvágó: uraim,a helyzet sajnos az,hogy nincs tiltólista de!!van személyes tapasztalat.ami eléggé konkrétan megköveteli a visszafogottságot mindenben.nem lehet figyelmen kivül hagyni.no és ami az eltelt ezeöccáz évben nem volt,az pedig a szódabikarbona eseti használata.
a halas posztoknál szoktam emigrálni....de ezt nem szervi baj miatt-hanem ki tudja?
gyakorlatilag nincs az a szabadszemmel is jól látható összeg amiért bármely formájában is akár csak egy morzsányit....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.29. 21:35:25

@susztertangó: Azért az elképzelhető, hogy nem dobták ki, hanem yardsale-en eladták, és akkor tovább él a kés valaki másnál. Én az első néhány évben yardsale-ről töltöttem fel a konyhánkat, lakásunkat.
Legjobb üzletem egy vonat model készlet volt. N scale. Csak mozdony 57 volt a készletben. Bizony egy ezres ráment, de akkor már megengedhettem magamnak. A fiú kapta, játszott is vele keveset, meg tervezett terepasztalt, de utána kislakásba költözött, oda már nem vitte magával. Apránként visszaköltözik a játék a rengeteg dobozba, amiben jött...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.11.29. 21:36:30

@vörösbor(de)minőségi: No látod, azért ha nem is orvosi, de pszihés tiltólistád neked is van :)

csigafrédi 2013.12.02. 09:03:59

Kénytelen voltam tegnap kivenni a fagyóból az utolsó hurkakolbász adagot az itt olvasottak miatt. anyós csalamádéval és tepsis krumplival, mesés volt. Szerencsére annyi maradt, hogy mára tudtam hozni még egy adagot ebédre :P
Aztán karácson után töltés :)

2013.12.02. 09:43:19

@csigafrédi: egészségedre! Ha minden jól megy, dec. 14-én vágunk, meg töltünk a szomszédnál. Én ugyan nem nagyon szeretem, ahogy ők fűszereznek, de a semminél jobb lesz, azután majd januárban én is töltök, kolbit biztosan.

csigafrédi 2013.12.02. 10:11:39

@pizzaszeletvágó: Köszönöm!

Mi nem vágunk és egyelőre kolbászt töltünk füstöltnek. Műapósommal a minimalista fűszerezési változatnál lyukadtunk ki a hosszú évek alatt. Általában egyszerre 25-30 kg-ot töltünk: egy részt kuláréba, egy részt simán, egyet pedig pedig csípősre hangolva.
Ezt a télen többször is meg kell ismételni, mert nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna.

2013.12.02. 10:32:22

@csigafrédi: Minimalista, hagyományos, füstöléshez az a jó. A friss fogyasztásra szánt kolbásznál lehet esetleg trükközni, de nagyon visszaüthet, ha nem fogy el, volt már, hogy a macska is nagy ívben kerülte az egyik kísérleti adagot. :) Azóta én se csinálok másfélét. TV-ben láttam már almás, olivabogyós kolbászt is. Nameg citromosat, és ezek még csak a magyar séfek.

csigafrédi 2013.12.02. 10:54:07

@pizzaszeletvágó: "TV-ben láttam már almás, olivabogyós kolbászt is. Nameg citromosat..."

jajjnekem, olvasni is fáj, hogy teszik tönkre a jó kis anyagot. Nyáron, ha tárcsára töltünk, akkor szoktunk bajort, de az a maximum.

süllőcske 2013.12.02. 11:30:09

@csigafrédi: Üdv! Jó látni Téged!
Engem most elragadnak némely szobordolgok és egyebek, de jövök majd én is kocsmázni!

csigafrédi 2013.12.02. 11:42:09

@süllőcske: Szia Süllőcske! Titeket is jó látni, örültem, mikor rátok leltem itt, a nagy www egyik félreeső szegletében. Nagyon otthonos kis kricsmit rendeztetek be :)
süti beállítások módosítása