Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (134) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (63) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Kapros tökfőzelék

2013.10.09. 07:00 Andrass9

Biztos van másféle is, csak én még nem találkoztam vele. Tavasz végétől késő őszig folyton enném a tökfőzeléket. Hidegen, melegen, bármikor.

Csak nem tudom megfőzni. Próbálkoztam már sokszor, de valamiért soha nem sikerült. Szerencsére a feleségem főzi a világ legjobb tökfőzelékét és mindezt úgy, hogy még meg se kóstolná, annyira utálja! Most viszont nincs itthon, hát megpróbáltam újra.

Még van kapor, van tök is. A kispiacon volt 25 kilós vagy három darab. Nem tudom elvitte-e valaki, de annyiból nem merem vállalni. Edény még csak-csak volna hozzá, de a bendő ... 

Kell hozzá egy fiatal tök (ez kb 80 dekás volt).

10.jpg

Kettévágtam és kiszedtem a magját evőkanállal. Ebből elvileg lehetne hamis húslevest is főzni, de inkább maradok az igazinál.

11.jpg

Meg is hámoztam, bár annyira fiatalka volt, hogy maradhatott volna a héja.

12.jpg

Előszedtem a maradék libazsírt, amiből két evőkanálnyit a lábasba tettem és egy ek liszttel rántást készítettem. Én rántással szeretem, van aki habarja.

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

A hámozott tököt legyalultam 3x3 mm-es csíkokra (ekkorára vágja a tökgyalum). Ez a V Szeletelő a világ nyolcadik csodája!

17.jpg

Besóztam és egy löttyintés ecetet is öntöttem rá. Sajnos nem mértem, hogy mennyit, vagyis nem tudom legközelebb sikerül-e.

18.jpg

Szedtem a kertben egy csokor kaprot, felvágtam apróra és a rántásba kevertem.

19.jpg

A besózott tököt kinyomkodva rátettem a kapros rántásra.

20.jpg

Egy kávéskanál pirospaprikát és 2 dl tejfelt kevertem még bele.

22.jpg

Sűrű volt, öntöttem bele fél liter friss házi tejet és a kicsavart töklevet is. Kellett bele a plusz só és az ecet is. Nyáron inkább kovászosuborka levét használnám, de hát a poszt készültekor az még nincs, mert a tavalyit megittam.

23.jpg

Egy másik kiscsokor kaprot is megvágtam és a főzelékhez adtam. Elrejtettem benne egy paprikacsumát, mert a feleségem mindig rak bele azt is.

25.jpg

Főztem 10 percig, majd megkóstoltam:

27.jpg

Hiszitek vagy sem, de SIKERÜLT! Pont olyan, ahogy szeretem és ahogy a feleségem készítené!

78 komment

Címkék: kapor tök rántás

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr365354571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.09. 09:46:07

Babette_ hol van? Nem elsőzik? :)

Feleséged pártján állok. Főzöm, de meg se kóstolom. Feleségemnek főzöm, szerinte jó.

Legyen min vitatkozni, leírom az én verziómat.
Én ennyi tökhöz kis fej nagyon-nagyon apróra vágott hagymán indítok, szintén libazsírral, éppen hogy üvegesre, a végén dobok hozzá 2-3 gerezd fokhagymát szeletelve, majd jöhet a liszt. Nem rántás, inkább csak megmutatom a zsírnak, nagyon világos hagymás rántás ez, és jöhet bele a V gyaluval szeletelt, ugyanúgy előkészített tök. Tejet nem, csak a tök levét használom. Só, kapor, sok-sok kapor. Fő. A végén utolsó percekben teszek hozzá tejfölt, ha túl sok a lé, akkor pici liszt még a tejfölbe habarás jelleggel. Ez összefő és kész. Várja a tűzhelyen, hogy valaki megkóstolja. :)
Közben elkészül egy fasírt, vagy egy laza pörkölt, hogy én is egyek valamit. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 10:03:43

@pizzaszeletvágó: hát most mit szóljak egy tökfőzelékhez?
én teljesen máshogy szeretem, mint az emberek általában. így csak akkor eszem, ha anyám csinál nekem, mert az emberem meg így nem szereti.

2013.10.09. 11:14:57

@Babette_: mit szóljál? izé, hát pont ezt! :)

vörösbor(de)minőségi 2013.10.09. 14:16:12

de nagy kedvet kaptam.....tralala.idáig érzem a kaporillatot.
azt a bizonos másfélét meg lehetne-e tudni milyne lenne?azt amit nem az emberek szeretnek....:)))

Fenchurch68 2013.10.09. 14:30:28

Ez pont úgy néz ki, mint anyukám töke :)Imádom a tökfőzeléket, inkább hidegen, mint melegen, feltéttel, feltétlenül. Viszont a kaporral hadilábon állok, na nem annyira, mint a PK-val vagy a korianderrel. Megeszem éppen a kapros tököt is, a családnak úgy főzöm, magamnak viszont kiveszek belőle a bekaprozás előtt, és teszek bele még rengeteg fokhagymát meg petrezselymet. Ha meg marad a tökfőzelékből, abból egy kis áztatott zsemlével, még hagymával, fűszerekkel, zsemlemorzsába hempergetve nagyon jó kis tökfasírt lesz. Kelkáposztából ugyanúgy.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 16:47:58

@Babette_: Feltételezhetően, de ha nem is, én kíváncsi vagyok, te hogy szereted.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 16:48:43

@Kató néni: A tökfasírtot a főzelékből csinálod???

susztertangó 2013.10.09. 17:05:53

V gyalusok van még ujjatok a győzelem jelét mutatni?
----------------------------------------------------
A sóból-ecetből kifacsart tököt olajra dobom és megszórom liszttel,kergetem egy kis ideig nagy lángon, majd ha úgy gondolom most már megpirult a liszt, teszek hozzá egy másik edényben készült kis lecsót , kis hagyma, 2 paprika az egyik bogyisz, kisebb paradicsom ezzel együtt főzöm, majd aludt tejjel, kefirrel, joghurttal felengedem. Aztán szentségelek, hogy kimaradt a kapor, amit jó már az elején beletenni. Mivel a lecsócskában van őröl piros paprika nem sápadt a főzelék. És tényleg jó ez hidegen is. Feltét tükör tojás.

vörösbor(de)minőségi 2013.10.09. 17:16:50

@Babette_: ühüm,nagyon kiváncsi lettem arra a másmilyenre...

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 17:51:29

@vörösbor(de)minőségi:
Pedig elég öregnek tűnsz már ahhoz, hogy tudd, a tökot vagy berántják, vagy kirántják. Szerinted van még harmadik?

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 17:52:26

@látjátok feleim szümtükkel:
Természetesen a tököt, de a setétben nem látom jól a betűket, a vilannyal meg spórolunk.:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 18:23:39

@Andrass9: @vörösbor(de)minőségi:
Mivel gyerekkoromban (elmondás szerint) nem szerettem a hagyományosat, anyám kitalálta ezt. Szokásos habarásos főzelék, de pirospaprikával meghintve, ecettel és cukorral. Így édes-savanyú lesz.
Melléje szigorúan nokedli.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 19:15:38

@Babette_: Az édes-savanyú az nálam is bejön. Ecet mellé szeretem, ha van egy kis édes is az ételben.
Nokedli hozzá kicsit meglep, de nokedli mindenhez jó!
Köszi, hogy megosztottad titkodat :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 19:18:35

@susztertangó: Staubolva is próbáltam már főzni, de nem sikerült :)
A lecsó feleségem minden főzelékében és levesében nyomokban megtalálható, mert a paprikacsuma és legalább egy méretes koktélparadicsom ezekbe mindig kerül.
Csípős tökfőzeléket még nem ettem ...

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 20:02:16

A tökfőzelék staubolva nem annyira ízes, mint rántva, mert a pirult lisz íze sokat javít az egyébként nem nagy ízvilággal rendelkező tökön.
Én a rántást tovább variáltam, mert szárazon pirítom a liszet, és amikor már jó pirult illata van, és világos rózsaszínű, akkor kihűtöm, olajat öntök rá, abba néha megy őröltpaprika is ( hangulattól függően ), majd a hidegvízzel símára kevert rántásba jó adag tejöl kerül, azzal is símára keverődik, és ez után megy a főzelékre.
A tököt olajban pirított vöröshagyma és fokhagyma kerevéréken födő alatt párolom kinyomkodás, sózás nélkül. A kapor szálasan került bele a berántás után.

A kész főzeléket hangulattól függően savanyítjuk citromlével, és néha cukorral is feldobjuk, hasonlóan a zöldbabfőzelékhez. Én a sós változatot díjazom.

Végig olvasva a hozzászólásokat kiderült, hogy ehhez az egyszerű, de ízes végeredményhez több módon is el lehet jutni.
A főzelékes blogon pl. alaplével készített változatot olvastam.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 20:07:23

@Andrass9: na erre azt mondja nekem az anyám a teelfonba, hogy főzzön-e tökfőzeléket, amikor megyek hozzá:))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 20:08:48

@látjátok feleim szümtükkel:
"nem nagy ízvilággal rendelkező tökön"

mióta itthon termelem a tököt, nekem cukkiniből megy, az ízesebb

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 20:10:30

@látjátok feleim szümtükkel: ja és savanyított zöldbabfőzelék, anyám abban is újított anno, na azt nagyon szeretem: apró kockákra vágott krumplival főzi, végén habarja, és ecetezi, és jéghidegre behűti. nyilván nyári étel.:)

na az emberem ezt se szereti.

és fehér!

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 20:20:02

Közben eszembe jutott, hogy nálunk csak akkor fő tökfőzelék, ha a piacon az öreg nénék már/még árulnak kizsacskózott gyalult tököt kaporral. Minek ezért a v gyalu?
Szoktunk többet venni, és fagyasztóba tenni, így télre is jut.
Ezért nem is termesztem.

@Babette_: Ismerem a habart, rántott, paprikás és paprikátlan, savanyított, édes és a kapros változatot, ha jó a bab, akkor mind finom.

Fenchurch68 2013.10.09. 20:23:42

@Andrass9: Alaphelyzetben nem direkt tökfőzeléket főzök fasírtnak, hanem sima gyalult tökből készül, de ha marad tökfőzelék, az is bátran felhasználható ilyen célra. Mint ahogy bármiféle maradék. A fagy miatt leszedett rettentő mennyiségű spenót maradékából pl. spenótos quiche készült. Ma a palacsintába egyik töltelékként a tegnap esti életmentő nasi tejbegríz+egy kis túró+egy kis vaníliapuding került, nem panaszkodott senki.
@Babette_: Ez a zöldbab nagyon jól hangzik, kipróbálom! Én télen is hidegen eszem a főzelékeket.

Llychllyn 2013.10.09. 20:25:02

Mi habarjuk, hidegen, sok ecettel az igazi. Feltétnek hideg keménytojás, vagy bármi egyéb, de isten óvjon a pörköltszafttal összelocsolt főzeléktől vagy a tükörtojástól.

Mondjuk én a zöldbabfőzeléket is hidegen és ecetesen szeretem, sok tárkonnyal (optimális esetben tárkonnyal és tárkonyecettel).

2013.10.09. 20:26:35

@Babette_: akkor te a "fehér" savanyú krumpli főzeléket ismered, ugye? Nagyjából ugyanaz lehet csak zöldbab nélkül és szigorúan füstölt oldalas vagy csont jár hozzá.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 20:33:58

A savanyú krumplifőzelékre anno pirított vöröshagymát raktak ( ezzel nagyon finom ), vagy télen sült kolbászkarikákat.

susztertangó 2013.10.09. 20:38:50

@Andrass9: A csípősség épp csak hogy, de pici cukor sem árt, főleg, ha elmértem az ecetet.
A V gyaluval szemezek egy ideje. Lehet, hogy már hencegtem vele: van egy valódi HUAN LI káposzta kaszaboló késem. Tulajdonképen ez egy emeletes kés, az alsó hegyesre erősítettek egy másikat, kb 1 mm rel eltólva, így duplán vág és vékonyan. A tetején fűrészes és mintha sörnyitó is lenne rajta.

susztertangó 2013.10.09. 20:41:12

@látjátok feleim szümtükkel: Ha hagyma se volt, akkor csak paprikás zsírt... ha meg az se, akkor:"Anya, hús nincs? "De van fiam, fogd meg a feneked."

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.09. 20:41:38

@pizzaszeletvágó: neeem.
krumplifőzelék rántva, rengeteg babérlevéllel, pirospaprikával, végén tejföllel keverve.

2013.10.09. 20:51:03

@susztertangó: bármilyen késsel lehet sört nyitni... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 20:59:12

@Babette_: Itt is úgy készül! (Szintén feleség specialitása)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:03:34

@susztertangó: A dupla kés tényleg jó vékony káposzta vagy egyéb saraboláshoz, csak az bánt, hogy így lesz egy vastag és egy vékony szelet is egymás mellett :)
A V Slicer pedig tényleg megéri az árát. Én még csak egyszer szeltem vele az ujjamat is (valamelyik posztban mutattam is). Most lehet vagy 20 éves és még mindig éles és vág. Igaz, a merevítő borda eltörött, ezért nem szabad erősen rányomni az anyagot, de azt elvileg javíthatnám (ha nem lennék ilyen lusta). A kézvédő szerkentyű, amit beleszúrsz a gyalulandó anyagba szintén eltörött már, de azt megragasztottam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:06:09

@Llychllyn: Pörköltszaft nálunk sem működik. Sőt, az elmúlt 10 évben nem is tettünk "feltétet" a főzelékre. Tüktoj vagy fasírt azért néha van.
Érdekes módon soha nem volt keménytojás bármely főzelékünkhöz. Talán mert megesszük magában?

2013.10.09. 21:17:06

@Andrass9: az én szeletelőm is kb. annyi idős lehet, kettő egyforma van, ajándékba kaptam.
Az igazság az, hogy nem sokat használom.

@Babette_: olyasmi, sok babérlevél, de paprika nélkül és egy kevés füstölt lével.

Szerintem nem a gulyás vagy a birkapörkölt a hungarikum, hanem a főzelékfélék és variációik. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:22:24

@pizzaszeletvágó: Valahogy én is leszoktam a gyaluról, miután megtanultam kést élezni és használni :)
A főzelék pedig biztos hungarikum, mert nem emlékszem, láttam-e más országban eleddig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:24:22

@pizzaszeletvágó: @Andrass9: Különben nem is igaz, mert tökhöz mindig használom, valamint, ha rengeteg hagymát kell apróra kockáznom, akkor azonnal előveszem!

2013.10.09. 21:33:10

@Andrass9: én csak kabak termésű zöldségfélékhez :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 21:42:45

@Andrass9:

Biztos láttál, csak amilyen gasztrofilmekben én láttam, mindig levesnek csúfolták. Nálunk meg egy hígabb főzeléknek nevezik.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.09. 21:44:19

@Andrass9:

Amíg előveszed azt a gyalut, addig én késsel összevágom a hagymát.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:52:20

@látjátok feleim szümtükkel: Abban igazad van, hogy sok helyen levesnek hívják, de az akkor se a mi vastag, malteros főzelékünk! Azt nem ismerik.

2013.10.09. 21:56:51

@Andrass9: Malterről jut eszembe, sárgaborsó főzeléket kellene már csinálni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.09. 21:59:21

@pizzaszeletvágó: Muszáj neked lelőni a következő poénomat????? Ezt akartam holnapra főzni (meg valamikor posztolni is).
@vörösbor(de)minőségi: szerint jobb a felezett zöldborsó, mint a sárga. Egyetértek vele!

2013.10.09. 22:00:40

@Andrass9: jóvanmá' kussolok... ;)

susztertangó 2013.10.09. 22:08:14

@Babette_: Hogyisne! Kép a fenekemről? Még pornográfiáért lecsuknak...

Llychllyn 2013.10.09. 22:37:26

@pizzaszeletvágó: a sárgaborsófőzeléknek semmi köze a malterhoz, az, kérem, tapétaragasztó.

(mondjuk megeszem, de nem verem az asztalt, ha véletlenül nem jut belőle:))

@Andrass9: Igen, a fasírt is megengedhető még. Esetleg a bélszínroló, de az sosem finom, igaz, nem tudom, mire számít az ember, mert soha nem is volt az.
Nálunk a tojás adja magát, mert van a családban vega is. Szerencsére nem én vagyok az.:)

medvedr 2013.10.09. 22:54:52

Rendes tökgyalut ami nagyobb egy kicsit mint a képen látott hol lehet szerezni?

susztertangó 2013.10.10. 06:28:27

@medvedr: Pölö az Újpesti piacon a "Gomba" mellett árulnak klf konyhai eszközt, ott láttam fából készültet.

vörösbor(de)minőségi 2013.10.10. 08:46:32

@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom értelmezni ezt a kommentet.tán még az lehet,hogy nem nekem szántad-nem volt kérdésem hozzád.az életkoromnak pedig végképp nem tudom mi köze is lehet bármihez.sem habarásilag sem rántásilag .
barátságtalannak itélem-és feleslegesnek.
üdvözlettel.

Fenchurch68 2013.10.10. 10:19:55

@pizzaszeletvágó: Az egyik étel a néhány közül, amit sose voltam hajlandó megenni, az a krumplifőzelék, de ez a savanyított változat, esetleg jó sok babérral meg tárkonnyal annyira beindított, hogy kipróbálom.
Nálunk muszáj mindenféle főzelékre feltét, anélkül nem eszik meg, de nem is húzza a száját a nép, ha mondjuk az előző lencse- vagy sárgaborsófőzelékből (vagy tökből, kelkáposztából) készült fasírt a feltét. Így élik meg az élet örök körforgását :D
Sárgaborsó aka malter, teljesen szétfőzve pürének, lisztbe forgatott, ropogósra sütött hagymakarikákkal...
Ma a tegnapelőtti kelkáposztafőzelék maradékából lesz frankfurti leves. Ha a tojásos néni kecskéi nem ették volna meg a tojást a tyúkok alól, akkor egész tojásokkal bevert savanyú tojásleves lett volna :(

2013.10.10. 12:23:48

@Kató néni: sárgaborsóról nem beszélünk, mert András megtiltotta! Állítólag posztolja. Na majd akkor jól belekötünk! :)

Te a recycling királya vagy! :)

2013.10.10. 12:27:28

@medvedr: nekem is pont ez a bajom. Se a tök, se a káposzta nem az igazi a V gyalun, csak egy jó kis gyors szükségmegoldás. Ha találsz valahol, nekem is megírhatod, és persze kölcsönösen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 14:00:55

@pizzaszeletvágó: Feleség beevezett és vöröslencsét főzött. Most egy pár napig nem lesz sárgaborsó ...

2013.10.10. 14:28:13

@Andrass9: valahogy kivárjuk. :) De aztán legyen ám! :)

Fenchurch68 2013.10.10. 18:22:26

@pizzaszeletvágó: Hát igen, mindig szinte fizikailag fájt, ha kaját ki kellett dobni. Azért ne gondoljátok, hogy a penészes kenyérvéget adom a gyerekeknek tízóraira... Gyerekkoromban úgy nőttem fel, hogy mondjuk egy hétig mindennap étterem, aztán meg három hétig zsíros kenyér hagymával. A végén esetleg már zsír nélkül. Nem panaszként mondom, nagyon bohém volt, de megtanultam megbecsülni a kaját. Emlékszem, hogy átmentem a barátnőmékhez, akinek az apukája valami gyárban dolgozott, és majd hanyattestem, hogy egy hűtőben mennyi minden lehet. (Nyolcvanas évek, szóval nem parmezán meg serrano sonka, csak vajkrém, párizsi, meg trappista színvonalú dolgok.)
Azt már csak félve merem mondani, hogy a maradék malterfőzelékből lesz a legfinomabb falafel, pláne, mióta tudok kinyílós pitát is sütni :)

2013.10.10. 18:57:31

@Kató néni: Ezt meg is írhatnád egy életrajzi ihletésű regényben. (nekem legalábbis nem a nyálelválasztásom indult meg a malteres falafeltől, hanem a fantáziám) Mondjuk az lenne a címe: Zsírtalanság.
:)
de nem is vicceltem, tényleg...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.10. 19:35:04

Szép estét!
Gyermekkorom óta eljutottam tökfőzelék terén a fujj-tól a szeretem-ig, de magában nekem nem elég, nem tölti ki a bendőmet. Ha mást nem is, egy béres-szelet kenyeret, vagy egy pár beirdalt és ropogósra sütött virslit meg kell ennem hozzá. Többnyire a kettő együtt hozza meg a kívánt eredményt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 20:06:48

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon finom lesz és a színétől se kell félni. Nekünk nagyon bejött már tavaly is, idéncsak az volt ami kihajtott magról a kertben (vagyis egy magányos tő).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 20:08:42

@Waka: Jó estét neked is!
Én inkább frissítőnek eszem, így nem kell hozzá feltét. Kenyeret azért ettem hozzá, amíg el nem tiltottak tőle ...

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.10. 20:23:53

@Andrass9:

Amit én nevelek már évek óta, az nem ennyire fekete, a belseje bordós színű, és nagyon jó ízű, a belőle főzött lé sötétebb a normál paradicsomtól.

Pinka-Panka 2013.10.10. 20:51:13

Szép jó estét!

Imádom a tököt!! Főzeléknek a legjobban!! Én is hagymát teszek bele. És fasírttal és pörkölttel is nagyon-nagyon szeretem. És sok kaporral:)

Pinka-Panka 2013.10.10. 21:03:52

tegnap krumpli főzelék volt, amit másképpen csinált a lányunk barátja, ma rakott krumpli van és holnapra is. Céklát most főzök, majd pár üveggel lesz az is.
Ma hallottam, sok diót kéne enni, majszolom is.

Fenchurch68 2013.10.10. 21:07:07

Tudja valaki, hogy mitől lehet a diónak az egyébként gyönyörű, egészséges bele lilásrózsaszín cirmos? Van a környéken egy fa, ami alól a kutya sem szedi össze a diót, csak én, és mind ilyen, amit arról szedtem. Nem mertük megenni, hátha valami betegség, pedig szép, nagy, ép, papírhéjú diók.

youlopukku 2013.10.10. 21:50:58

hidegen én is jobban kedvelem -amúgy sok ételt,ez most azért van mert amikor ősemberek voltunk akkor még nem volt mikró?-tök/!/ jó látni,hogy nem vagyok egyedül.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 21:54:48

@Kató néni: Feltételezem, hogy az íze nem igazán jó. Amennyire visszaemlékszem, nem is áll el. A kutyában általában megbízhatsz. Ha ő valamit nem eszik meg (legalábis a mienk), akkor ott valami baj van ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 21:57:29

@Pinka-Panka: Milyen az a másképp? Szegény Babette-t is ezzel piszkáltuk :)
Céklát még nem kellett felszednem, abban nem tett kárt a fagy! Ez ilyen céltábla-szerű cékla lesz, ha minden igaz.
A dió JÓ! meg hizlal is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.10. 21:59:17

@vörösbor(de)minőségi: Ne vedd fel - vicc akart lenni és nem volt benne semmi rosszindulat (gondolom), de nem jött be :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.11. 07:57:33

Semmi gond, majd ezután nem minőségit, hanem falmellékit kérek.:)

Pinka-Panka 2013.10.11. 11:29:11

Sziasztok én majd kérnék már valami frissitőt is!
Szép lett az idő végre!

Pinka-Panka 2013.10.11. 11:37:30

@Andrass9: Megkérdeztem, ugyanis nagy örömmel hagyom meg a konyhát, ha más is alkotni szeretne:)

Na, a mi Máténk féle verzió. Zsiradékon egy fej hagyma dinsztelve, majd erre egy tv paprika nagyon vékonyra szelve és a paradicsom is a haja nélkül. Ezt szépen piritgatni, majd kevés piros paprika szórással, ráhelyezzük a vékonyra szelt (nem kockára!) krumplit és kicsi kavargálás után felönteni vízzel, ami belepi, babér levelek, só, és kicsi majoranna. Széepn ez puhára megfől, utána kicsi liszt, igen liszt, ez így készült, bele egy nagy pohár tejfölbe és összerottyantani.
Én máshogy főzöm, de nekem ez is nagyon ízlett.
jómagam is letérhetnék arról néha, hogy úgy kezdem a főzeléket, hogy felrakom vízben főzni.... váltanom kéne már nagyon!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.11. 14:20:51

@Pinka-Panka: Ez is azért vízben főtt, ne aggódj :)
Hasonlít az itthoni receptre, csak abban felszelt dinsztelt paprika (illetve mini lecsó) helyett csuma és félparadicsom van.

Llychllyn 2013.10.12. 22:00:55

@Kató néni: A tojásleves meg a frankfurti is nagy kedvenc (de én valószínűleg nem vagyok normális, mert a rántott levest is imádom, pedig az aztán tényleg nem valami nagy cucc). A krumplifőzelék meg csakis savanyúan jó, a tárkony sem rontja el.

Na tessék, megint a szokásos: szomjasan megy az ember a kocsmába, és éhesen jön el...

@youlopukku: minden ecetes főzelék jobb hidegen, mint melegen (nekem legalábbis jobban ízlik így). Még a borsófőzeléket is jobb szeretem hidegebben, mint forrón. Egyedül a bab és a lencse kívánja meg feltétlenül azt, hogy meleg legyen, esetleg a kelkáposzta, viszont az tőlem lehet hideg vagy meleg, főzelék formájában utálom (oké, pedig az kb egy sűrű frankfurti leves, amit szeretek is, de irtózom tőle).

2013.10.12. 22:10:27

@Llychllyn: a bab és a lencse főzelék kívánja meg, hogy meleg legyen? Lehetséges, hogy fagyott konzerv formájában még nem ettél ilyet? :)))

Llychllyn 2013.10.13. 00:57:47

@pizzaszeletvágó: De, ettem már hidegen konzervdobozból babfőzeléket, és pont emiatt is gondolom úgy, hogy jobb lett volna ezt melegen.:)

Igaz, katona nem voltam, akkor valószínűleg komolyabb konzervtapasztalataim lennének...

A narancssárga zsír a konzerven még nem gond, utána jönnek a hideg babok (amitől nekem valamiért automatikusan a zsizsik jut az eszembe), aztán valami igen kemény dolog, ami némi böködésre szétcsúszik, és kiderül, hogy kenderkötél (vagy füstölt hús). Megeszed. Megesküdnél rá, hogy konyharuha került a dobozba, ha meleg lenne, nem lenne ez az érzésed.

Viszont az, amit soha, de soha többet nem akarok megpróbálni, az a hideg konzerv töltött káposzta (valójában a konzerv töltött káposztát sem).

Vagy amikor elfogyott majdnem minden, és feléltük a maradékokat: szalonnabőr májkrémmel és almapaprikával, kenyér nélkül. Igaz, ez melegen se hangzana sokkal jobban:)
süti beállítások módosítása