Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kacsatepertő

2013.09.17. 07:00 Andrass9

Ez állítólag nem egy nagy dolog. Állítólag. Nekem ez az elsõ alkalom, hogy nem égett teljesen szénné! Elkönyvelhetem hát egy ehetõ tepertõnek, bár csak a harmadát ettem meg azon frissiben. Viszont lett egy liter kacsazsírom, ami tiszta nyereség.

Vettem egy kiló bõrös kacsahájat a madarasban. Szép húsos is volt, csupán másfél órát tollászkodtam, mire konyhakésznek nyilvánítottam. Azért jó, hogy van köszörûm, tudtam kis fogóból remek tollazó csipeszt köszörülni. A tiszta, lemosott bõrõs darabokat olyan 2x3 cm-es darabokra vagdostam, vagy ahogy sikerült. Próbáltam nagyra hagyni, állítólag az is segít.

10.jpg

A tottyos lábasba öntöttem két deci vizet, és belevágtam az összes hájat. Persze lebukott a hentes, mert két püspökje is bennemaradt a zsírzóval! Szerencsére idõben felfedeztem. Feltettem a teraszon az indukciósra, mert ott be tudom állítani, meddig fõjön az étel, és lehet mást csinálni a leégetés veszélye nélkül.

11.jpg

Amikorra abbahagyta a habzást, beállítottam a minimum teljesítményre és egy órára a szerkentyût. Idõnként azért ránéztem!

12.jpg 13.jpg 14.jpg

Ekkor már jónak tûnt, felvettem hát a tüzet, hogy lesüssem zsírjára. Egy újabb óra, és eltûnt a víz, maradt a szép sárga zsír. Igaz, a bõrök még mindig fehérek voltak.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

Olvastam, hogy akkor pirul meg szépen, ha kevés zsíron sütjük. Ám legyen, megpróbálom. Lekanalaztam egy üvegnyit a zsírból, és a maradékon sütögettem tovább.

18.jpg

Kezd színe lenni! Ugyanaz a forrás, aki kevés zsír párti, azt írta, hogy löttyintés tejet is öntsünk bele, attól lesz szép barna. Hát, van itthon tej ...

19.jpg 20.jpg

Ettõl persze elkezdett habzani, mint egy jó mosogatószer. Kevertem is sebesen, hogy ki ne fusson. Végül leszûrtem a terméket.

21.jpg 22.jpg

Alaposan kinyomtam a szitában a tepertõbõl a maradék zsírt a merõkanál fenekével, tányérra tettem, sóztam és kenyérrel ettem belõle. Sajna nem jutott eszembe, hogy egy kis lilahagyma jó lenne mellé, de majd legközelebb!

23_1.jpg

Leszûrtem a meglehetõsen barnára sült maradék zsírt egy üvegbe. Lehet, hogy a tej arra kellett, hogy a zsír is barna legyen?

24.jpg

26 komment

Címkék: töpörtyű töpörtő

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr905499212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.17. 07:59:51

én is a tejet tudtam. de való, hogy nélküle a zsír is szép világosabb lesz.

2013.09.17. 10:45:38

Nekem a tepertő másodlagos. Szinte csak főzési céllal sütök zsírt, libát, kacsát, sertést. Tyúkzsírt, ha sikerül olyat.
Ezért soha nem teszek bele tejet. Az csak elrontja.
A tepertő ha van, olyan amilyen.

A színesre sütött, azaz égetett fehérjék egészségmegőrző hatásában nem hiszek. :)
Kacsazsírnál különösen, hiszen az amerikai dokik ajánlása manapság a kacsazsírt az olívaolajok után teszi közvetlenül, a margarinok elé. Kár ilyen anyagot elrontani.

2013.09.17. 10:47:16

@pizzaszeletvágó: javítok: "színesre sütött fehérjék és cukrok"

vörösbor(de)minőségi 2013.09.17. 16:13:44

jópofa ez az "amerikai dokik" szüveg :))))
ezek a drága emberek évekkel ezelőtt még a keresztet hányták volna magukra ha meglátnak egy zsiroskenyeret kett kégyen az bármely zsirból.
no oszt meg most mire is esküdöznek?
a lényeg:akitől kapják éppen a bahamákra a jutalomutat-annak énekelnek.
oliva/zsir/margarin/fényevés:))))

susztertangó 2013.09.17. 17:49:02

@vörösbor(de)minőségi: Lásd a tojás kiátkozása, majd menybe menetele....

2013.09.17. 17:53:47

@vörösbor(de)minőségi: ettől függetlenül, mondanivalóm lényege, kár ilyen anyagot elrontani.
Egyébként miből gondolod, hogy a kacsazsír tenyésztők azok, akik megveszik az orvosokat?
Világméretben.
Én meg ezt az "akitől kapják éppen a bahamákra a jutalomutat-annak énekelnek." című szöveget unom.

2013.09.17. 18:08:38

@vörösbor(de)minőségi: Én ha tehetem kacsazsírral főzök. Jó pár évtizede.
Így értsd, amit mondtam! Engem igazából hidegen hagynak a vélemények, én már nem változom.
Ha elfogy a saját sütésű kacsazsír itthon, az rosszabb, mintha kifogy a hűtőből a sör. :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.17. 18:09:26

Jó estét, meg egy kis jó itókát, mert eléggé lehült az idő .
Andrass9 ( még mindig nem tudom miért 9 ) ha türelmesebb, akkor tej nélkül is megsült volna a tepertője szép pirosra. Addig azonban, ameddig víz van az anyagban, nem tud pirulni.
Én soha nem öntök a háj alá vizet, a mosó vízből kivéve lecsöpögtetve teszem a lábosba, így elég víz kerül alá, majd a legkisebb rózsán a lekisebb fokozaton nagyon lassan, és sokáig sütöm. Még soha nem kellett kidobni a tepertőt:)

Fenchurch68 2013.09.17. 18:23:55

Legkisebb leánykám kedvence a csirketepertő, ami úgy jön létre, hogy a kutyának vásárolt csirkefarhátról leszedem a bőrös-zsíros részt, és kisütöm. Lesz csinos kis adag töpörtyű, egy-két szelet kenyérre való zsír, egy jól bezöldségelt leves daragaluskával a népnek, és a kutya is boldog. Persze az alapanyag nem az állateledelestől származik :D de így is elég költséghatékony.
Anyukám is kacsa- vagy libazsírral főz, nincs is baj a koleszterinjével. Néha besétál egy kis házi disznózsír, annak se mutatnak ajtót. Egész más ízű pl. a lecsója így.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.17. 18:42:08

Szép estét!
Minálunk - míg ehettem - kis víz aláöntésével szoktuk kisütni a baromfihájat, bár én nem a ropogós, hanem a kicsit puhább változatot szeretem. Tejterméket, egészen pontosan pár deci tejet csak a sertéscsipsz kisütésénél használtunk.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.17. 18:43:05

@Kató néni: Erre a levesre holnapután visszatérünk. :D

2013.09.17. 18:45:43

@Kató néni: a kutya nem tiltakozik? :)))

1kutya 2013.09.17. 20:47:44

@pizzaszeletvágó: tiltakozom! ;)

amúgy anyósom - a mell kivételével - az egész kacsát így, saját zsírján süti, viszont a víz helyett a korábbi zsírján kezdi el a sütést (frissül a régi?). ahogy András is csinálta, a tepertőt egy kis maradék zsíron pirítja, nem ördögtől való tudás ez (a tejet viszont nem értem!?)

susztertangó 2013.09.17. 22:59:56

Behoztam az előbb a kötélről a kint száradó törölközőket egész délután lengedeztek. Hószagú volt a levegő-mint "kopasz" koromban a Börzsönyben.Igaz most is az vagyok :-(( De az ájer nagyon oké!

vörösbor(de)minőségi 2013.09.18. 09:22:50

@pizzaszeletvágó: nem kis mértékben tetszett engem félreérteni-azt pedig,hogy te mit unsz és miből is van eleged engem nem érdekel.
a reagálásod mint jeleztem valszeg a félreértésből eredően téves de ugy is mondhatnám kissé bárdolatlan.

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.18. 11:06:06

"Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -
Ajtó megől fehér galamb,
Ősz bárd emelkedik.", és azt kérdezi, mivanmivan? Nem iszunk az ijedségre egyet? Úgy tudtam ez itten kocsma, itt bicskázni szoknak, nem bárdolni.

2013.09.18. 11:08:09

@vörösbor(de)minőségi:

Szerintem nem voltál félreérthető, én pedig nem voltam bárdolatlan.
Maga a téma pedig tényleg nem való ide, kár volt reagálnom a megjegyzésedre, gondolom úgy se tudnánk egymást meggyőzni. Se bárdolatlanul, se bárdoltan, se bárddal. :)
Részemről béke van.
A bloggazdától meg elnézést, hogy szóba hoztam holmi "amerikai dokikat", ez az én hibám volt, hogy feladtam egy magas labdát.
Legközelebb csak "brit tudósokról" fogok beszélni. :)

Topy 2013.09.18. 11:48:07

@pizzaszeletvágó: a "fiatal szovjet mérnökökről" se feledkezz meg! :)

vörösbor(de)minőségi 2013.09.18. 15:20:53

@látjátok feleim szümtükkel: multkori csetepaté alkalmával bicskát lefoglalták-csak az ebédlóben álló 33db bánk-bárd:)) egyikétől tudtam kikapni a bárdot...igy én most bárdos vagyok.

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.18. 15:42:10

@vörösbor(de)minőségi:

Rá se ránts! Majd előkeressük Süllőcske bicskagyűjteményét.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.18. 20:12:01

Szép estét!
Hátul van két balta a tuskónál. Akinek van felesleges energiája, esetleg nekilátha összehasogatni azt a két vontató fát, hogy legyen mivel fűteni a kocsmát télen.

susztertangó 2013.09.18. 21:50:24

@Waka: Érdekes, szeretek fát hasogatni, ez valami súlyos születési traumától lehet...Párnafát, meg aprót, meg gyújtóst.Ennél jobban már csak begyújtani szeretek, hallani, ahogy pattog a tűz, szagolni az enyhe kipöffent füstöt, elégedetten nézni, hogy ez biztosan beindult. Lehet játszani a huzat szabályozásával, örülni a melegnek.Bónusz: nekidőlni egy cserépkályhának...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.18. 23:12:46

@susztertangó: Sikerült egy percre internetet produkálnom az elszállt routeremből!
Fa hasogatás nekem is kedvenc. Van 3 vágóeszközöm is hozzá, de a legjobb a kisbalta, amivel a gyújtóst hasogatom.
Az öregedő kert automatikusan termeli az elégetendő fákat. Ki kell vágni/megmetszeni az örökzöldeket, vissza kell vágni a dupla háznyira nőtt diót. Valószínűleg a barack és a nektarin is tüzifa lesz.
A kertnek abba a fázisába értem, amikor már a fűrész és a balta kell, nem az ásó és a kapa.
Diót a gyereknek ültettem, de annyi vizet kap egy földalatti ér segítségével, hogy évente átlag egy métert vagy többet nő. Most is lesz vagy 30 kiló termés róla. Sajna akkorára nőtt, hogy a tetőt veri - ezt meg kell ritkítanom a tél beállta előtt.
Szeretem a füst szagát és a gyújtós hirtelen lángját. Cserépkályhám sajna nincs ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.19. 06:33:31

@susztertangó: Én a tábortűz mellett imádok ücsörögni, és belebámulni a lángba.
süti beállítások módosítása