Feleségem beállított hat szép csirkecombbal: jönnek a gyerekek, grillezzem meg. A csirke nagyon szép tiszta volt, szinte percek alatt meg tudtam tisztítani.
Gondoltam, most másként pácolom, mint szoktam. Készítettem hát egy 6%-os sóoldatot (1 l víz, 60 g só), amit egy ág csomborral felfõztem. (A csombort a kutya törte le a tõrõl - meg is szidtam érte).
Rozmaring, kakukkfû, feketebors, tárkony, koriandermag és Montreal Chicken fûszerkeveréket morzsoltam szét a mozsárban.
Ezt is a sóoldatba öntöttem és jól összeforraltam.
Az oldatot ezek után hideg vízbe állítottam, hogy mielõbb lehüljön.
Eközben szétvágtam az izület mentén a combokat és bekészítettem egy nagy tálba.
Ráöntöttem a kihült füszeres sóoldatot, alaposan összekevertem és beköltöztettem a hûtõbe éjszakára.
Másnapra plusz feladatot is kaptam a grillen: süssem meg a padlizsánt a padlizsánkrémhez. Tapasztalat szerint akkor a legfinomabb, ha parázs felett sütöm, bár sokszor csak a platnira tesszük. Becsomagoltam hát a krumplikat alufóliába, gerjesztettem szép parazsat és rápakoltam a törökparadicsomot is a fedõ alá.
Egy darabig csak ezek ültek a fedõ alatt, míg a combokat két alu tálcába tettem és lefedtem fóliával. Hirtelen nagyon kicsi lett a grillem, pedig ez egy 55 cm átmérõjû példány.
A padlizsánokat jónak itéltem, így rögtön szellõsebb lett a grill.
Egy alutálcán beelõzött némi csirkemáj baconbe tekerve, feltettem hát azt a tûzre, míg a krumplik kint pihentek. Körberaktam a grillrácsot a megpárolt combokkal, hogy ropogósra süssem a bõrét, mielõtt megesszük.
Öt perc múlva megforgattam mindet.
Kiraktam egy cseréptálba, ahonnan percek alatt el is fogyott.