Már megint éhesen mentem bevásárolni, ami szigorúan no-no!! Szép barna csiperkét láttam, el is csábultam rá. Tarhonyát is régen ettem! Pedig nem kéne már megint főzni ...
Feltettem 25 dkg tarhonyát a kedvenc lábosomban egy kanál libazsíron pirulni. Azt a bolti fajtát - amit géppel gyártanak és leginkább légpuskagolyóra vagy sörétre hasonlít. Diákkoromban úttörőgombócnak is hívták. Valamiért én ezt szeretem, hiába illegeti magát mindenféle házi meg kézi tarhonya a polcon. Egy kisebb hagymát apróra kockáztam, és a tarhonyán megpirítottam. Felöntöttem fél liter zubogó húslevessel (amikor nincs, leveskockát használok), ami a tarhonya kétszerese. Fedő alatt főztem, míg eltünt rőla a víz, akkor bebugyoláltam konyhai törlőkbe még 20 percre.
Míg a tarhonya pihent a saját gőzében, összeszedtem a gombapörkölt anyagát.
Felaprítottam a lila hagymát és egy evőkanálnyi libazsíron megpároltam. A gombákat negyedre vágtam - legyen valami harapható teste a dolognak. Szórtam a megpárolódott hagymába szépséges pirospaprikát, gyorsan felkevertem és azonnal utánadobtam a gombákat. Ezt is felkevertem és adtam hozzá egy deci vizet. Lefedve főtt tán 15 percig.
Egy nagy kanál tejfellel díszítve ettem, mert szeretem benne a tejfelt.