Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csirkemájas spagetti (szarvasgomba nélkül)

2013.06.24. 07:00 Andrass9

Elsőre nekem is furcsán hangzott, amikor a paprikatv-n hallottam, mint olasz receptet a két éhes olasztól. A gondolat viszont megfogott, ezt muszáj elkészíteni és megkóstolni.

Az eredeti recept szarvasgombát is kér hozzá, de valahogy most nincs kedvem szarvasgombát vadászni. Meg úgy vagyok vele, hogy egyszer ettem, de nekem nem volt egy nagy durranás. Mintha vékonyra szeletelt diót ettem volna. Megtaláltam a kamrában a régen olivában eltett miniatűr szarvasgombámat. Felbontottam és megkóstoltam - tényleg dió ize van. Dióm viszont több van :)

A csodahüttő adott nekem egy félkilós fagyasztott csirkemájat. Feleségem már előre szólt, hogy nem kér belőle - a recept így csak két személyre szól (magamnak reggelire és ebédre:)

Hozzávalók (2 személyre):

  • 20 dkg csirkemáj
  • 3 dkg vaj
  • 1 lilahagyma (mert az selymesebb)
  • 2 dkg pecorino vagy parmezán sajt
  • 1 girizd fokhagyma
  • gyerekmaroknyi dió
  • pirinyó gyömbér
  • teáskanálnyi olajbogyópaszta vagy néhány olajbogyó vékonyra szeletelve
  • bors, majoranna
  • 15 dkg spagetti tészta

10.jpg

A képen szerepel még egy kicsi csili is, de azt nem adtam hozzá. Szintúgy kihagytam a szarvasgombás olivát - inkább a dió és vaj.

Feltettem a tésztafőző fazékban 2 liter vizet 3 ek sóval forrni. Ezalatt durvára vágtam a diót, megzúztam a fokhagymát és apróra vágtam, felaprítottam a lilahagymát és a csirkemájat kicsi kockákra (kb 1 cm-es, vagy kisebb) vágtam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A lilahagymát a vajon elkezdtem dinsztelni. Beletettem egy kis darab gyömbért is kíváncsiságból. Amíg a hagyma pirult, megreszeltem a sajtot is. Egy részét kistányérba a tálaláshoz, a többi maradt a deszkán a főzéshez.

15.jpg

Felforrt a víz is. Ebbe egy szűrőben beletettem a diót, mert kicsit lágyabbra szerettem volna, mint a sima vagdosott dió. A tésztának sem árthat meg a diós vízben való főzés. Beletettem végül a tésztát, hogy elkészüljön, mire a máj is kész.

Amikor a lilahagyma megpárolódott, hozzáadtam a diót és a fokhagymát. Éreztem ahogy a fokhagymaillat átjárja az orromat, beledobtam hát a felkockázott csirkemájat, amit megszórtam kevéske majorannával, mert a majoranna és a máj kéz a kézben jár. És mivel a bors is hasonló viszonyt ápol a májjal, hát tekertem bele vagy 5 tekerésnyit. Heves kavargatásba fogtam, hogy szétessen a máj darabokra és magához ragadja a hagymákat. Szépen lepirítottam, de a gyömbérdarabot kivettem belőle. A májat sózás helyett az oliva pasztával ízesítettem, ami szintén elég sós.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Leszűrtem a tésztát, de felfogtam egy decinyit a főzőléből. Rászórtam a sajtot a májra, majd rátettem a két adagnyi tésztát is. Elkezdtem összekeverni a májjal, és menet közben felöntöttem a tésztalével. Ez egy nagyon fontos spagetti készítési szabály, hogy amikor a tésztát azon frissibe a szószba tesszük (és nem fordítva!), akkor jónéhány evőkanálnyit adjunk hozzá a főzővízből - ettől igazán szaftos lesz.

20.jpg 21.jpg 22.jpg

Egy kis frissen reszelt (jó, a főzés elején már megreszeltem, de mennyivel jobban hangzik a "frissen reszelt parmezán", mint hogy a reszelt sajt maradéka) pecorino sajttal tálaltam magamnak:

23.jpg

A dió tökéletesen helyettesítette a recept által kért szarvasgombát és még egy kalap pénzt is megspóroltam! A gyömbér ízét sejteni lehetett a háttérben, vagyis pont jó mennyiséget tettem bele.

Feleségem is boldogan belakott a maradék spagettiből, mert azért abból többet főztem!

36 komment

Címkék: spagetti dió pecorino csirkemáj gyömbér

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr545356049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.06.24. 13:29:30

Hát ez az. Tegnap mászkáltam a városban-mert a kettes Metró meg nem-és az Arany János utca Dunához eső végén láttam egy olasz élelmiszert áruló boltot,persze zárva. A pontos címe: pont szemben van az Arany 10el.:-))) Akkor gondoltam, hogy megírom, hátha érdekel valakit, de mostanában nem volt semmi olaszos téma-erre tessék!!! Ez szerendipitás-e?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.24. 18:14:02

@Babette_: Hú de n00b vagy :)
Akkor se volt érdemi hozzászólásod ...
Ez egy nagyon jó kaja, ha szereted, és rettentő gyorsan elkészül.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.24. 18:24:39

@Andrass9: sajn0s m0stanaban l0sszban vagy0k a csllk3májjal, ml0ta k3s3lűt 3tt3m.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.06.24. 19:36:21

Szép estét!
A csirkemáj jó, értem? Persze nem ehetem meg. Azért szeretem.
Nagyon jó eső volt errefelé, már igen hiányzott. Szerdától szabadság, gyorsan elrendezek a kertben mindent a hétvégi utazás előtt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.24. 19:40:39

@Babette_: Sz3r1nt3m m3g b3külj3l ki v3l3. 3lőf0rdul, h0gy ep3s a máj - akk0r 3n is düh0ng0k.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.24. 19:45:41

@Waka: Az esőnek most lett vége - csekély 35 mm 20 perc alat lejött. Tocsog az egész kert (és még a szomszéd vize is idejött). Viszont fél órával előtte fejeztem be a fűnyírást és a komposzt megforgatását, így jókor jött, nem panaszkodhatom!
Ja és a tavat sem kell utántölteni a csapból!!!

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.24. 20:14:27

@Andrass9: n3héz. íly3nk0l s0káíg n3m túd0k 3nní d0lg0kból. 3gysz3 3ll0nt0ttam a gy0m0m j0ghúlt0s műzlív3l, az azóta s3m m3gy l3....

1kutya 2013.06.24. 20:36:01

@Babette_: ahogy a TC-s srácok mondtákvolt: B45524D N3K1 :-DDD

süllőcske 2013.06.24. 20:47:23

Finom lehetett ez a májas tészta. Egyszer én is készítettem valami hasonlót. Akkor hagyma-fokhagyma-gyömbér alapozáson, gombaporral megszórva, szójaszószban sütöttem meg. Egyből a serpenyőbe borítottam a tésztát, még úgy is hagytam egy kicsit. Tudom, hogy ez más azért, de nekem ízlett, és ez a diós is tetszene.

Negotiator 2013.06.24. 21:29:38

Az olasz konyha jóval több mint amit a pizzériák és kis 'olasz' éttermek kínálatából ismerünk.
Belsőség témában (is) a római régiót kiválóan leírja Lénárd Sándor:
mek.oszk.hu/02700/02763/index.phtml
Akit érdekel egy lektűr, de igazi olasz receptekkel, az olvassa el Capella: A szerelem étke című könyvét, könnyű nyári olvasmánynak jó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.24. 22:59:44

@Babette_: J0ghult0s müzl1t v3l3m nem tudnál m3g3t3tni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.24. 23:02:03

@süllőcske: Tetszik a gombaporos gondolat, van valamennyi vargányaporom, megpróbálom vele. Persze hagyma-fokhagyma-gyömbér alapon. Szója helyett valoszínű halszósszal ízesíteném.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.06.25. 11:48:14

András, a te záporod a Montanari-féle diagramok szerint egy 33 éves visszatérési idejű 20 perces zápor volt. (Én egyszer mértem egy 50 éves visszatérési idejű egy órásat, még 50 éves korom előtt.)

És egy axióma: a máj finom - az epe nem :))

susztertangó 2013.06.26. 06:30:51

NAGYON OFF!"Mindegy hová ül fiatal ember-az az asztal vége."M.Ottó
Rájöttem bárhol élek, Muchay vagyok :-(((.
""Elengedés. Carrarai márvány. Az elengedés című szobromnál a fénnyel teli meditatív halál volt a kiinduló pontom. Ez a halál lehet azonban jelképes is, jelentheti akár negatív értelemben vett önmagunk, egónk, elengedését is.A halálkép valódi vagy jelképes mivoltát tudatosan nem különítettem el a szobron. Üres kezekkel érkezünk a világba és úgy is távozunk belőle.A szobor kortárs közegbe helyezéseként is felfoghatjuk, hogy az akt egy modern eszközökkel megmunkálatlanul hagyott alapsíkra lett komponálva.""
No igen. És a légben hinár a mákony.Ahelyett, hogy azt adta volna címül: Éhenhalt a nyomorult deviza hiteles. Mert egy bank aulájában láttam a szobrot.(Elnézést Süllőcske, de ien Gugyerák Lalyos vok.)A Többiektől pedig elnézést azért, mert ilyet írtam éhgyomorra...

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.30. 12:12:47

@susztertangó: ne haragudj, én nem tudok erre mit írni, mert nem értem, mit akartál mondani. ez persze lehet, hogy csak annyit jelent, hogy megviselte agyamat az elmúlt 2 hónap...

susztertangó 2013.06.30. 13:40:39

Köszönöm a reagálást. Az első két mondat rólam szól, hogy kutyaütő vagyok, ha nem értem az idézett szöveget. Én írtam magamról. Az idézet egy szobrász szövege a saját műalkotásához. Amit én rohadtul nem értek ,illetve azt érzem, hogy:basszus én nem látom a király új ruháját.

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.30. 14:16:33

@susztertangó: ha jól értelek, akkor én az utolsó vizsgámra tanulva pont ezt éreztem:))
nos, nem túl jó érzés úgy olvasni mondatokat, hogy nem látod az értelmét, pedig idegen szó sincs benne.
úgy hívják, bullshit, nem érdemes törődni vele:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.30. 16:35:39

@susztertangó: Általában igyekszem hozzászólni, de ezt a "megmunkálatlan alapsíkot" valahogy én sem értettem. Az kiderült, hogy te vagy a mutsay, de a szobrász szövegének számomra nem volt értelme, így én is mucháról jöttem. Főleg ezért nem reagáltam.

látjátok feleim szümtükkel 2013.06.30. 18:59:23

@susztertangó:
Nem volt miért reagálni, értettem. Azt is értem miért vártál reakciókat.
Egyébként meg nem kell mindent értenünk, úgy szokják mondani, hogy értem uram értem, csak fel nem foghatom.
Nem vagy "mucsaji", kutyaütő sem, meg Andrass9 sem az.

süllőcske 2013.07.01. 00:02:39

@susztertangó: Nem tudom, helyesen teszem-e, ha a képfaragó idézett mondókáját elkezdem boncolgatni.
Amennyiben ez a plasztika valóban létezik, felmerül, hogy ilyen mondanivalóval mit keres egy banki aulában.
Pl. a pénzintézet szereti pénzét költeni kultúrreprezentációra,ezt így leírja, támogatja ezzel valamely alkotói csoport dolgát, vagy nagyobb kollektív tárlat díját alapítja, és ilyenek. Hogy miért erre a szoborra, vagy alkotóra esett a választás, ismeretlen.
Valószínűleg bemutatási színhelyéhez nem sok köze van.
A művész szövege nem tudom, miként jelent ott meg, ha a munka mellé volt mellékelve, az gáz, onnantól már biztosak lehetünk a dilettáns, egocentrikus megközelítésben, különösen, ha épp annak elengedését pedzi a téma.
A szöveg egyébként világos volna, ha a munka követné a gondolatsort. Ezt nem tudom, mert nem láttam.(érzésem szerint nem)
Ismerek viszont olyan szobrot, amelyre ez a mondanivaló nagyjából illik. Michelangelo "Haldokló rabszolgája" az, ami a mindenkori humán elmúlást, nem klinikai halált jeleníti meg, és valóban értelmezhető negatív, görcsös dolgaink elengedéseként.Ez az eszmeiség itt viszont gyönyörűen van megjelenítve.
A plintosz megmunkálatlansága konvencionális, maníros elem, sokféleképpen érthető.
Az anyagválasztás is elég nagy szakmai felelősség. A carrarai könnyen válik túl széppé, édeskéssé, azt csak nagyon komoly szobrásznak szabadna keze közé adni.
Hogy miért nem értünk efféle dolgokat? Egyszerű.
Mert zavaros fej gondolja ki és szarul van megcsinálva.
A múltkor egy művészetet támogató intézet állófogadásán lehangoló, disznózsírban úszó,kozmás, száraz, szálkás marhapörit kínáltak, és egy hatalmas nagy, drámai bort adtak hozzá, miközben ipari, tartósítószer ízű csemegeubi volt a savanyú.
Te érted ezt? Muchay voltam..

susztertangó 2013.07.01. 01:01:09

Egy halott pucér pasast ábrázolta művész, oldalfekvésben, kissé felhúzott lábakkal. Oké, hogy neki az idézett gondolatok járnak a fejében, de a magyarázat, ami a földre tett lapon olvasható, annyira fura, annyira más is lehetne, annyira nem orientál, nem okoz "no né' tényleg!" érzést, ez zavart.
De hát ez legyen a legnagyobb bajunk.:-))
A művész meg fiatal ember, belefér az életébe.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 07:02:37

@süllőcske: "Mert zavaros fej gondolja ki és szarul van megcsinálva."

Minél közelebb kerülök az ajtóhoz, egyre inkább elgondolkodok azon, van-e zavaros fejű ember. Vagy talán csak nézőpont kérdése az egész világ, és az ő szemével nézve én vagyok a zavaros fejű? Ergo neki nincs szarul megcsinálva, csak nekem, de az meg kit érdekel?

Már régóta úgy gondolom, ami tetszik valakinek, az mind érték, és mind szép. Ettől azonban még nem kell, hogy nekem is tetszen, és nem kell nekem is érteni. Így egészen jól el is lehet lenni.

Susztertango meg ott keresse az értelmet, ahol az van. A sarki asztalon látok is egy literes üvegben valami piros folyadékot. Egészségünkre!:)

süllőcske 2013.07.01. 14:55:36

@látjátok feleim szümtükkel:
Szerinted, ha valóban tetszene neki a saját szobra, mellékelne hozzá műleírást?

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.01. 16:07:37

@süllőcske:

Nem mondtam, hogy az a valaki, akinek tetszik a mű, az feltétlenül az alkotó kell, hogy legyen. Bár ha saját magának tetszik, az különösen jó mű lehet, mint pl. a pásztor és kutyája, amiről egy szemlélő azt kérdezte melyik a kutya? :)
Komolyabbra véve a formát, szerintem a legcsúnyább dolog is szép lehet valakinek, és ezt tőle botorság elvitatni. A szépség mindig egyéni receptorokból fakadó ingerület. Én akkor kezdtem toleráns lenni a mások érzései, nézetei iránt, amikor gimiben kötelező olvasmány volt a Jeromos, a kőfejű, vagy Kőfejű Jeromos. Már nem tudom melyik a könyv, és melyik a belőle készült film címe. Lényege, nem akartam előbb érteni, hogy egy tizen éves gyereknek miért kell egy olyan könyvet elemezni, ami arról szól, hogy kipucolják a falusi budit. Nálunk a budi pucolása a mindennapok része volt. Aztán rájöttem, hogy nem "kell" mindent érteni, mert ha eltökölünk azon, hogy értem-nem értem, akkor soha nem lesz ötösöm magyarból. Elolvastam, elmondtam amit gondoltam a műről, illetve amit a tanár elvárt, oszt a világ nem állt meg, "mégis mozog a föld", pedig nekem egy pocsék könyv volt. ( Simonné forog a sírjában, bocsássa meg nekem, őt szerettem, a Jeromost nem. )

Ugye nem mondod, hogy a művészek csak azért alkotnak, mert tettszik nekik minden saját művük? Élni a művésznek is kell, és azt is "megalkotja" amit el lehet adni, bár lehet, hogy az neki nem is annyira tetszik. Ezért nem elítélendő, ha a nekünk sikertelenebbnek tűnő művéről megpróbálja megmagyarázni, ő mit is gondol róla. attól mi még azt gondolunk, ami nekünk jól esik. A kutyának sem sikerül egyformára minden kölyke.
Én Korondon egy hibás fekete vázát vettem meg a mestertől, pedig ő a hibátlant tukmálta volna rám. Csak abban nekem nem volt benne a mester, hiányzott belőle a gyarlósága. Márpedig a mű a mester gyarlóságával kerek.

Topy 2013.07.01. 21:37:19

@Babette_: "ezt nem értem, úgyhogy ez biztos művészet!" :D:D:D

süllőcske 2013.07.01. 23:00:06

@látjátok feleim szümtükkel:
Nyolcadikán megyek újból Erdélybe. Ez lesz a 13. alkotótábor zsinórban, amelynek szakmai vezérlését igyekszem ellátni.
Van csöpp korútól az aggig, első próbálgatótól a nagyon profiig táborlakó, és olyan is, aki csak megfigyeli a dolgokat. Előfordul irodalmár, fotós, természetbúvár, régész, sokféle ember, nemcsak festők, iparművészek.
Nagyon, de nagyon szeretem ezt az időszakot, hihetetlen sok élményt ad, a térség embereivel pedig termékeny, jó kapcsolatokat érlel.
Nagyon jól tudok ott dolgozni .
Konyhadolgokat is igyekszem tanulgatni, gyűjtögetni, kimeríthetetlen források vannak, élnek még ma is.
Most már készülődöm, és a hétvégétől nemigen lesz alkalmam blogolni. Majd huszadika után jelentkezem, gyarlóságommal kerek műveimmel.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.02. 06:23:02

@süllőcske:
Várom.:) Jó táborozást.
Ha erővel, egészséggel bírom, akkor a jövő évi táborodba szívesen beneveznék, kibővítenénk a tábor egy kocsmai szakasszal.

süllőcske 2013.07.03. 20:27:45

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Köszi, élményeim majd mesélem, itt, a kocsmában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.03. 22:29:42

@süllőcske: A bort a kocsma állja a meséléskor :)
süti beállítások módosítása