A mai beszámoló egy lusta nap eredménye - a tegnapi Xcaret túrát ki kell pihenni (legalábbis az én koromban).
Ismét csibét kaptunk, de szebb fészke volt:
Van a Quintán mindenféle étterem, de egy-kettő kilóg a sorból. A francia: ott tényleg francia reggelit kaptunk és a "100% természetes", ami egy abszolut bio és egészségmániás hely. Külsőre vonzó, ki kell hát próbálni (az sem utolsó szempont, hogy közel van!) A vízesés csak dekoráció, nem láttam, hogy onnan hoznák a reggelit, bár a narancsoszsákból volt még vagy 10 a bejárat mellett.
Az alábbi táblázaton nem nagyon igazodtam el, mert olyan apró betűvel volt, hogy spéci szemüveg kellett volna az olvasásához. Így felnagyítva már értem: melyik ételhez melyik gyümölcslevüket javasolják:
A place mat (teríték) talán többet mond az okostelefonok birtokosainak, nekünk még telefon sem volt a zsebünkben. Közel az összes étteremben a síma papír terítőt részesítik előnyben - könnyü takarítani.
Feleségem reggelije sok avokadóval és zöldséggel egy savanyú paradicsom salsa verde parmezánnal és tejfellel (több tejfelt esznek, mint mi, magyarok), valamint egy guava zeller petrezselyem lime lé.
![]() |
![]() |
Én kevésbé voltam merész és egy spenótos tojásrántottával és banán mangó lével megelégedtem. A spenótos rántotta zseniális volt, a babpüré meg tökéletes!
![]() |
![]() |
A nap meleg - dél körüli - szakaszát bizony lustálkodással és olvasással töltöttük, csak 5 körül indultunk el kipróbálni a szintén az utcánkban lévő olasz éttermet , Rómeot, ahol feleségem már megismerkedet a pincér kislánnyal. A hely büszkesége az olasz tulaj és szakács, akik Olaszországból hozatják az alapösszetevőket (sajt, sonka, oliva olaj). Ahogy már Szicíliában is megszoktuk, kihozták a hely fűszeres oliváját kenyérrel - itt csili paprikás olajat. Ilyet én is szoktam felszolgálni, ha jó hangulatban vagyok és eszembe jut, csak én más fűszerrel készítem. Ebbe az olajba tunkoljuk a kenyeret, mint az USA-ban a vajas kenyeret, mint elő-elő ételt.
Én beneveztem előételre is: a menü szerint kétféle kagyló (clam és mussels) fehérboros fűszeres szószban párolva - a pincér szerint csak fehér kagyló van, úgy is jó. Magam is sokszor készítek feketekagylóból a hangulatom szerinti fűszerezéssel, de ez a fehér kagyló sokkal ízesebb. Jóllakni vele nem lehet, viszont olyan finom a kagyló és a szósz is, hogy szinte képtelenség abbahagyni. Szerencsére csak egy tányérnyit hoztak ki:
Főételnek gnocchi mellett döntöttünk. Én még nem ettem olyat, feleségem se - itt az alkalom kipróbálni az olasz konyha saját krumplis nudliját. Feleségemnek paradicsomos/parmezánosat kértünk:
Én pedig egy spenótos/tejszínesre szavaztam:
Mindkét tál nagyon finom és rettentő laktató volt, csak kicsit túl sok olivát öntöttek köré, nem is a legfinomabb fajtából.
Említettem már, hogy trehány népség a mexikói, de amit az elektromossággal művelnek, az kétségbeejtő. Úton útfélen drótok lógnak ki a falból mindenféle szigetelés nélkül.
A délután még világos részét feleségem a tengerben töltötte, míg én aggódtam, annyira kiúszott. Szerencsére szemben van Cozumel szigete - legrosszabb esetben ott köt ki.
A kisebbik mólóhoz szállodaláncon át vezet az út.
A naplementében a parton hínár és tömeg fogad. A pálmafák hátterében szintén szállodák vannak.
Megtaláltam a feleségemet is, nem kell tovább aggódnom. Kiderült, hogy a nagy hullámok közt nem látszott :)
Az előbbiekben nem mutattam a hotel nyárikonyháját a medence mellett, álljon most itt hiánypótlásul.
A lépcső alatt pedig egy kis tavacska sok teknőssel és halakkal.
Az estét fényképezőgép nélküli sétával és margaritával töltöttük, hogy felkészüljünk a másnapi Nagy Túrára Chichen-Itza-ba.