Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Sonkás-sajtos rúd

2013.03.23. 07:00 Waka

Sajtos rudat kellett sütni, legyen valami rágcsálnivaló hétvégére. A kisördög csak nem hagyott nyugodni, nehogy már ilyen könnyen megússzam.

13.jpg

A napokban vettem egy kis darab füstölt combot. Nyavalya ide, vagy oda, had egyek valami zamatosat is. Finom, friss, puha volt, csaknem gyurmázni lehetett vele, egy jó vacsora kevés csípős szósszal, lágy kenyérrel meg is volt.

Az a sajtos csak berzenkedett, valami csavart csak kellene vinni bele.

Elkészítettem a hagyományos sajtos tésztáját.

Hozzávalók:

60 dkg finom liszt

20 dkg vaj

20 dkg reszelt trappista

2 dl tejföl

2 dkg élesztő

fél csomag sütőpor

4 tojás („S” méret)

Az élesztőt elkevertem a tejföllel. A lisztet sóztam, belekevertem a sütőport, majd összemorzsoltam a vajjal.

1.jpg

Belereszeltem a sajtot, és azzal is alaposan összekevertem.

3.jpg2.jpg

Beleütöttem a tojásokat, beleöntöttem az élesztős tejfölt, és lágy tésztát gyúrtam belőle.

4.jpg

A tésztát háromfelé osztottam, a legkisebb darabot félretettem, a többiből hagyományos sajtos rudat készítettem.

5.jpg

Kb. öt deka sonkát apró kockákra vágtam.

6.jpg

Kinyújtottam a maradék tésztát, és megszórtam a sonkával. Kicsit belenyomkodtam, majd kilencrét hajtottam.

7.jpg8.jpg

Fél órát kelesztettem, aztán nagyjából 1 cm vastagra nyújtottam. A hajtogatás nem eredményezett leveles tésztát, mivel nem kentem meg a rétegeket zsiradékkal. Két előnye volt: egyrészt a sonka elég homogénen eloszlott a tésztában, másrészt csaknem szabályos négyzet alakú lett, amit könnyű volt felcsíkozni.

9.jpg

A kinyújtott tésztát megkentem sózott, felvert tojással, majd ujjnyi csíkokra vágtam.

10.jpg

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, és 3-as fokozaton kb. 30 perc alatt ropogósra sütöttem.

11.jpg12.jpg

A sajtos rúd amúgy is finom étel, de ez a kis sonka nagyot dobott rajta.

23 komment

Címkék: sonka sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr325163222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.23. 10:25:23

Szép napot!
@Babette_: Nem főzhetek minden nap királyrákot szarvasgombával... :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.23. 11:43:34

Kész az ebéd. Meggyleves, rántott sügér és harcsa, hasábkrumpli.

susztertangó 2013.03.23. 12:52:12

Hali! Bár holnap klasszikus bableves lesz füstölt körömmel, kolbásszal, csipetkével és tejföllel (meg egy kazal palacsinta)elcsábultam és sütőtöklevest főztem, egye jobban teccc.Az én hütttőm nem csodás, de néha meglepő dolgokat találok benne , amit hónapok óta ott felejtettem. Így a levesbe olajtökmag és belekaszabolt medvehagymán kivül került kínai 5 fűszer és valami tört diós fűszerkeverék-amiről fogalmam sincs mi mindent tartalmaz-de jó szagú volt.Utána jött egy fúziós rizses hús: a minap készítettem 3 kg csirkemellcsontból alaplevet,-a Malacon denevérnek hívták-a visszamaradt cuccból valamint a szomszéd által beadott karajcsontról lefőzött és zsíron pirított húsból készült. Aztán kivettem a fagyasztóból egy dobozt, kiderült a múltkori káposztából kimaradt töltelék és nem illik vissszafagyasztani-így ez is , mikrózás után-ment a levesbe, akarom mondani a rizses húsba. Idáig túléltem, bár a kajakóma kerülget. Inkább kiszaladok az ExKaiser'sba valami töltelék kell a palacsint ba. /Nem, galacsint nem oké!/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.23. 15:12:47

@Waka: Szép napot!
A szarvasgombát szerintem hagyd ki - a királyrákot csak elrontaná :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.23. 15:14:07

@susztertangó: Tegnap rizses bárányhús volt. Készül a poszt belőle.
Ma viszont gulyásleves, aranygaluska és sajtos/túrós pogácsa lesz 14 embernek.

süllőcske 2013.03.23. 16:16:30

Ahá, elindult a sunkasorozat! Mehet is, én szívessen olvasom.
Ez a ropi is tetszik.
Harmincadikára elígérkeztem, kemencében, tésztában sonkát sütni, egy falusi rendezvényre. A kenyeresek nem igazán tetszenek, mert kotyog bennük a husi. Megpróbálnám a szuvidált csülköt leveles tésztában.
Vélemény?

susztertangó 2013.03.23. 16:35:01

@süllőcske: Pavlov kutyája lettem...szuvidált csülök!

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.23. 16:36:25

@süllőcske:
tegnap bevásároltunk sonkából és disznóságokból.
gyönyörű házi sonka mangalicából, csülök a tojás mellé,
anyámnak füstölt oldalas.
hm....és minden házi.
kolbászt nem vettünk, mert a kecskekolbászom jobb:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.23. 17:12:08

@süllőcske: Jó lehet az úgy is, esetleg a sós vajastésztát is kipróbálhatod. Netán kelkáposztalevélbe burkolva, amolyan Wellington módra megsütni. Az előfőzés/hőkezelés mindenképpen kívánatos, hiszen a csülök jóval hosszabb idő alatt puhul meg, mint a tészta. Egyszer, mikor kísérleteztem ezzel, én a kenyértésztába burkolt főtt csülköt egy új, bezsírozott virágcserépbe tettem.

süllőcske 2013.03.23. 18:00:30

Azért gondoltam én is hőkezelni, na, szuvidálni. Illetve, hogy hengert képeznék a csülökből és szoros fóliában puhítanám, hogy a hengerformát megtartsa. Így szépen tudnám a tésztába tekerni, de előzőleg bekenném medvehagymapesztóval, vagy ilyesmivel.

süllőcske 2013.03.23. 18:18:21

@Babette_: A mangalica nagyon finom. A kecskekolbászra igen kíváncsi lennék.
Minálunk is saját, házi dolgok lesznek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.23. 18:21:16

@süllőcske: majd a következőből küldök kóstolót. ez próbaadag volt.

süllőcske 2013.03.23. 18:36:04

@Babette_: Kedves vagy. Örülök, hogy jól sikerült a próba. Csak szólj, ha paprika kell hozzá.

süllőcske 2013.03.23. 18:40:23

@Waka: Te Waka, a sigér, az honnan? Az dürgencs, vagy másfelől való?

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.23. 19:06:35

@süllőcske: ha nem tudom eladni a baksit, akkor igen hamar szólni fogok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.23. 19:17:46

@süllőcske: Csapósügér, egyenest a Kőrösből, csak most úszott fel a fagyasztó aljából. :)
A fóliába tekerés jó ötlet, de szerintem, ha melegen csomagolod ki, vissza fog ugrani az eredeti formájába. Lehet, hogy előző nap kellene főzni, kihűteni, és hidegen tenni a tésztába. Mire a tésztában felmelegszik, az már kap némi tartást, és nem engedi ficánkolni a csülköt. :)

süllőcske 2013.03.23. 19:56:33

@Waka: A sügér olyan jó hal! Szeretem melegfüstön is, akkor a kabát lejön egyben.
Szerintem is jól ki kell hűteni, sőt kicsit dermeszteni a hűtőben. Akkor a zselatinja összefogja, és nem is szökik el a szaftja.

medvedr 2013.03.23. 20:22:48

Jól néz ki. Nem szeretem a rágcsákat és nasikat- elvileg persze-mert így lehet elhízni lgjobban.

medvedr 2013.03.23. 20:24:29

@süllőcske: Daráld le, akkor nem kotyog.
süti beállítások módosítása