Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Töltött dagadó

2013.01.02. 07:00 Waka

Ha Karácsony, akkor töltött dagadó. Köszvény ide, koleszterin oda, én bizony idén is készítettem egy kevéskét.

Előkelő helyet foglal el a megosztó ételek ranglistáján, a töltött káposzta után, a kocsonyát kissé megelőzve. A szikkadt zsemlét tejbe áztatja ez egyik, a másik inkább ételízesítős vízbe. Van aki a hagymát megdinszteli, sőt elébb egy kis szalonnát pirít alá. A tölteléket fűszerezi őrölt borssal, gombaporral, gyömbérrel, fahéjjal, keveri elkapart csirkemájjal, felkockázott kemény tojással, sajttal, párolt zöldséggel, darál belé füstölt kolbászt, -sonkát, laskagombát. Olyanról is hallottam már, aki aszalt gyümölcsökkel vegyítette.

Tulajdonképpen nincs ezzel semmi baj. Ha ezt tanulta otthon, ezt olvasta az újságban, és ízletes, akkor bármi belefér.

Én nem vacakoltam sokat a töltelékkel. Öt zsemlét vízbe áztattam, és alaposan kinyomkodtam.

3.jpg

Összedaráltam két jó fej hagymával, három gerezd fokhagymával és egy jó csokor fagyasztott petrezselyem zölddel.

4.jpg

Belekevertem egy egész tojást, sóztam, borsoztam. Mivel egy kicsit lágynak tűnt, kevés zsemlemorzsát is adtam hozzá. Tavaly, mikor még nem okozott gondot a nyavalyám, húsz deka csirkemájat is hozzádaráltam, a szíveket pedig egyben beletettem, az volt a meglepetés falat.

5.jpg

A keveréket beletöltöttem az egyik oldalon végig felnyitott dagadóba, majd hústűvel végig összetűzködtem. Úgy szeretem, mikor egészen vékony a dagadó, és ropogós pirosra meg van sütve. A tepsit alaposan bezsíroztam. A maradék tölteléket a hús mellé tettem. A maradékot (maradék mindig lesz) több módon is felhasználhatjuk, csirke- vagy más baromfi (a pulykát nem ajánlom, igen zsíros a bőre) nyakbőrébe töltve, esetleg baconnal kibélelt őzgerincben is megsüthetjük.

6.jpg

A sütést alufóliával lefedve kezdtem, néhány kettétört hurkapálcát tettem a húsra, hogy ne ragadjon rá a fólia. Kettes fokozaton másfél órát sütöttem, majd a fóliát levéve még egy órát pirítottam, közben gyakran locsolgattam a szafttal, ami szépen rápirult.

7.jpg8.jpg

A tavalyi, csirkemájas.

1.jpg2.jpg

29 komment

Címkék: töltött dagadó

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr484981011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.02. 08:32:07

jól látom, hogy felvágtad oldalt a húst?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 08:45:08

Remek étvágygerjesztő így kora reggel! Még kocsonya reggeli után is beburkolnék két szeletet belőle.
A töltelék megosztottságához szólva, én bizony nem darálom le a zsemlét, csak elmorzsolom. Akkor kapok kis kenyéjdajabkákat ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 08:47:40

@Babette_: A szöveg szerint felhasította végig a húst. Ez a rövid kések emberének módszere, hogy szépen feltárja a lehetőségeket, amik egy dagadóban rejlenek :) Egyenletesebben tudja tölteni, a hústű meg ápol és eltakar.

Benikuty 2013.01.02. 09:08:07

Ki is lehet teríteni, aztán összevarrni, szép formája lesz akkor. Is:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 10:41:41

@Babette_: Én úgy szoktam, dehát ahány ház, annyi szokás.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.02. 11:43:52

Mivel dagadó nem volt így oldalas és hasaalja volt töltv.

medvedr 2013.01.02. 12:34:40

Tényleg megosztó kaja? Szerintrem a legtöbben szeretik, én nem, de a környezetemben majd mindenki. Biztosan nagyon finom lett. Nálunk van amikor csak töltelék sül májjal, és feltét valami főzelékre. Mondjuk időtlen idők óta nem volt, meg is kívántam. Most azonban rántott csirkemell lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 12:44:42

@medvedr: A megosztó az a töltelék ebben a kajában, mivel tültelékez ezer és egy féleképpen készítünk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 12:47:34

@Andrass9: És még írni sem tudok. Annyira megosztó, hogy nálunk feleségem nem eszik semmilyen töltött jószágot, tehát megoszt bennünket feleségre és férjre :)
Az előző komment vége pedig: "mivel tölteléket ezer és egy féleképpen készítünk" szeretett volna lenni.

süllőcske 2013.01.02. 13:44:50

Jó ám! A töltelék egyezerkettedik módjával nem is hozakodom elő.
Az idei húsrésze sokkal jobban tetszik, látszik a jó sülési állag, szaftosabb, abból kérek.
A tavalyit kicsit túlengedted, kiszáradt, kicsit.
A húsalapanyag is jobb az ideinél.
Lehet , hogy a tavalyi a májas töltivel vonzóbb, látszólag szabályosabb, szebbnek látszik, mégis az ideit választom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 13:58:25

@süllőcske: Melletted állok az összehasonlítást illetóleg. Ezt most is (nem csak reggelire) megenném.
Jót főzött ismét Waka!

1kutya 2013.01.02. 14:52:38

@medvedr: plusz 1! nálunk szerencsére senki sem szereti, ezért aztán a dagadó megy a darálthúsba. anyósom korábban töltötte az oldalast, de vagy 2x rámordultam, hogy minek azt a finom húst elpocsékolni, azóta az sincs.
töltsenek maguknak csirkét, ha töltöttet akarnak enni! :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.02. 16:29:43

Sok esetben azok az eszközök is megérnének egy posztot, amelyekkel egy egy étel elkészül. Az a húsdaráló, meg az a barna zománcos vájling (az a neve?) is megérne egy megemlékezést.
Az embert a fene megeszi, hogy a rozsdamentes időszakban félretett vájlingokat, zománcos merőkanalakat valahogy megmentse az enyészettől. Gyerekkoromban a piacon volt egy fickó aki foltozta a lyukas fazekat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 17:41:24

@hajdulaszlo (volt hajdul): Lyukas fazekat most is tudok foltozni! Nem sokszor támadt igény erre a tudásomra, de azért előfordult, hogy drótostót lettem ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.01.02. 18:34:43

Szép estét! Borzalmasan vagyok ma is, alig látok ki a fejemből a takonytól, és kezd a hangom is elmenni.
A megosztottságnál a valóban a töltelékre gondoltam.
Szeretem az egyik oldalon végig felnyitni a húst, mert akkor tényleg csak afféle "héj" lesz belőle.
@hajdulaszlo (volt hajdul): A múltkoriban már megemlegetted a régi diódarálót, direkt neked lőttem ezt a képet. A tál és a daráló is a 60's évek elejéről származik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 19:13:33

@Waka: Ilyenkor szoktam a lányomnak mondani, hogy milyen szerencsések vagyunk ...
Tréfa félretéve - tojás sárgája cukorral kikeverve ideális gyógyszer, míg medvedoki meg nem hallja! Ezenkívül finom is!!!
Ha az nem megy, én mindig napi kétszer 500 mg C vitaminra szavazok. Régebben azonnal antibiohoz kaptam, de ez a bolondériám elmúlt.
Jó forralt bor is segít néha csípősen, fahéjasan, citromosan.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.02. 19:16:40

@Waka: A tálad rendben van, de a daráló sokkolt! Miért kell a zsemlét darálni? Avgy csak azért, hogy Laci boldogabb legyen, mert akkor megértem.
Készítek is posztot anyám által összegyűjtott konyhai szerkentyűkről, ha lesz erőm lefotózni azokat.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.01.02. 19:24:41

@Andrass9: Szeretem, ha homogén a töltelék, szétmorzsolva darabos lesz.

Pinka-Panka 2013.01.02. 19:41:16

Jó estét nektek!

Szép ez a darab hús Waka, jól néz ki nagyon.
Ez is olyan, mindenki másképp csinálja.
Ilyen az én darálóm is, nincs is más, meg minek is, nem sok mindent darálok.
De ilyen nagyon nehéz kőkorszaki példány.

A tölteléket már sajnos a hitvány zsemlék miatt, kenyérrel csinálom, s azt tanultam Nagyanyámtól, ahány zsemle, annyi tojás. A hagymát megdinsztelem bele, rengeteg petrezselyem, van amikor főtt tojás darabolok bele, van, hogy csirkemájat is, de volt, hogy egy májkrémet dobtam bele.
Gomba is elfér bele.
Sok bors is, snidling is.
Nálunk van aki a dagadót szereti töltve, van amelyik a csirkedarabokat bőr alá, és még sertéscombot is szoktam göngyölni töltelékkel, ez utóbbit igen kedveljük.
Csak egészcsirke hasába nem, azt sosem.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.02. 19:48:58

@Pinka-Panka: Csirke hasába minek? Az nem üres. Ma mit főztél? El voltál tűnve.

Pinka-Panka 2013.01.02. 19:54:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): de volt olyan ahol ettem vagyis megkóstoltam, de kihagyom inkább...
tarhonya levest, meg zöldesrizst, nincs hús, ennyi lumpolás után.
Mondjuk nem is hiányzott, sőt holnap se lesz, csak saláta...
Most néztem be:)

Pinka-Panka 2013.01.02. 19:59:53

@Andrass9: mielőbbi gyógyulást! Szedjél be mindent gyógyítót, meg pihenés...

Pinka-Panka 2013.01.02. 20:05:24

na én ezt most elnéztem, mert a WAKANAK szántam:)
Bocs, ezért a figyelmetlenségemért!

Pinka-Panka 2013.01.03. 06:55:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): Én nem sajnos, de jó zene, most meghallgattam.
süti beállítások módosítása