Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Születésnapi vacsora: rántott csirke

2012.12.28. 07:00 Andrass9

Egyre ritkábban készül itthon rántva húsféleség. Persze azért, amikor karfiolt vagy cukkínit rántok ki, becsempészek pár szelet karajt magamnak. Most viszont explicit igény született rántott csirkére. A családban csak bántott csirkének hívják, de szerencsére időben kaptam a figyelmeztetést, hogy azért büntethetnek is.

Első gondolat: kimenni a madarasba kapirgálóst venni, ám ez sem nem idő, sem nem költséghatékony - legyen bármennyire is "egészségesebb". Lesétáltam hát a helybéli henteshez, és kértem tőle rántanivaló csirkecombot és csirkemell filét. Amilyen mázlim volt, még akciósan is adta! Nagyon szép, tiszta baromfit kaptam, alig volt mit letisztítani róla.

Mivel volt egy napom még a nagy eseményig, gondoltam bepácolom.

Páclé:

  • 6 gerezd fokhagyma.
  • két evőkanál só
  • 1 ek majoranna
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 kk szerecsendió
  • 1/2 l tej

10.jpg

Ebbe a páclébe beletettem a megtisztított és feldarabolt csirkealkatrészeket, majd egy jól záródó műanyag dobozban betettem a hűtőbe.

11.jpg

Eltelt egy nap, és elérkezett a panírozás ideje. Négy tojást egy ek sóval és 8 ek tejespáclável simára kevertem (villával).

13.jpg

Két habtálcára kiszórtam a lisztet és a prézlit, amiről persze kiderült, nem lesz elég. Gyors telefon a szomszédnak - nincs otthon :(

Elkezdtem a panírozást a mell darabokkal. Volt ott kicsi, nagy vékony, vastag. Ahogy a darabolásnál sikerült. A bundás szeleteket tortarácsra tettem, nehogy leragadjanak. Persze a prézli elfogyott. Feleségem igérte, hogy hoz, de az még bő egy óra.

Befut a szomszéd. Prézlije nincs, viszont hozott két kapirgálósat - amit karácsony estére szántam, nem pedig kirántani (ahhoz amúgy is túl nagy lenne).

Telefon hát a másik szomszédnak, akit még épp otthonértem. Kaptam is tőle! No nem azt, de annyit, hogy be tudjam fejezni a munkát :)

14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg

Két liter olajat öntöttem a nagy bonyhádi zománcosba, ami működik a teraszon lévő indukciós rezsón, és 180 fokra állítottam a szerkezetet.

18.jpg

Befejeztem a combok panírozását is egy másik tortarácsra és összedolgoztam a maradék tojást a maradék liszttel és prézlivel, amihez adtam egy kk szódabikarbónát is.

20.jpg 19.jpg

Egyik oldalukon fedő alatt és csak 160 fokon sütöttem a szeleteket, majd megfordítottam és 180 fokon aranyszínűre sütöttem azokat.

21.jpg

Amikor az utolsó adaggal is végeztem, a pamókát (tojásos prézlit) 4 fasírtszerű pacsnivá formáztam és szintén kisütöttem. Ezen én osztozom a kutyával, mert más nem eszi - pedig nagyon jó!

A csirkét rizzsel, zöldborsóval és kukoricával körítve szolgáltam fel. A páclé fantasztikus ízt adott az amúgy is ízes csirkehúsnak - még másnaposan is illatos volt!

23.jpg

Ez az ünnepelt is gesztenyetortát kapott elefántok helyett szívekkel:

30.jpg

60 komment

Címkék: csirke pácolás pamóka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr964977690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.28. 07:16:49

Jó reggelt! Most akkor újév környékén mikor nem lehet szárnyast enni? Panírozási tipp: a lisztet és a morzsát is külön zacskóba szórni, a tojást pedig akkora jól záródó dobozban felverni, amiben várhatóan elfér a hús is. Mindegyikben jól összerázni a cuccot. Addig tart amíg leírtam és csak a tojásos edény lesz koszos. A prézlis zacskóból lehet adagolni az olajba. Az olaj meg lepje már el a húst.
Szégyenszemre mekdonádszos kávé, ebből nem kínálok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.28. 08:55:57

Jó reggelt! Kávé van?
A tejes érlelés nem rossz dolog, bár én ritkán alkalmazom.
A lisztet és a morzsát jókora papírra öntöm, úgy egyszerűbb kezelni, nem hullik le, egy mozdulattal rá lehet fordítani a húsra. A maradék tojást liszttel szoktam kikeverni, az nálunk a "csontnélküli", a szakács kihúzhatja vele ebédig. Ha csirkecombot sütök, mindig megnyitom egyik oldalt a csontig, könnyebben átsül. Persze két liter olajjal és szabályozható hőmérsékletű tűzhellyel ez gondolom nem okoz akkora gondot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 09:29:20

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jó reggelt!
Ezeket az "amerikai" zacskós módszereket nem preferálom - valószínűleg az öregségem mián. A panírozás az történjen tányéron, tálcán, papíron - ott tudom szabályozni, ha egy részre extra bevonatot akarok, vagy csak rá akarom lapogatni rendesen. Sokszor tűnődtem, hogy ki kellene próbálni, amikor karfiolt rántok, mert az igencsak pepecs egy munka, de nem látom, egyszerre hány darabot lehet a prézlis zacskóba tenni anélkül, hogy összekenné a zacskót vagy összeragadnának. Kevés darabra meg jó a tányér is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 09:32:28

@Waka: Jó reggelt neked is! Kávé van és nem mekis, így szívesen kinálom mindkettőtöknek :)
A papír is jó módszer - legalábbis a feleségem szerint, aki persze tizedannyit sem rántott húst mint én :)
Az átsülést akár kis lábasban is biztosítani lehet a fedő használatával, ami csökkenti a megégés esélyét és párolja is kicsit a húst. Viszont tény, hogy a nagy olajmennyiség és az automata tűzhely egy áldás!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.28. 10:34:48

@Andrass9: Jöhet a kávé. Elültettem a maradék posztot. Másfél zsák virágföld huss.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 11:45:44

@Waka: Ez nem igaz!!! B+ az egész hülye bandát, akik nem képesek egy átgondolt jogszabályt alkotni :(
A lógecitől meg nekem is sírhatnékom van!

medvedr 2012.12.28. 12:50:24

Kurvára nem értem mi a bánatos lófaszért kell egy fiatal broiler csirkét tejben ilyen sokáig pácolni? Ez olyan fajta rizikózás Salmonella szempontjából, amit nem nagyon érdemes bevállalni. A Salmonella mentesítés soha nem a Salmonellára mint olyanra vonatkozik-nem is lehet így- hanem a leggyakrabban humán betegséget okozó szerotípusokra. Ilyen körülmények között azért be lehet dúsítani bármilyet. (A csúcs amikor a víziszárnyas májat áztatják tejben) Jó hogy szőlőcukrot nem teszel bele meg nem 37 fokon tartod.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 17:23:24

@medvedr: Szerinted a szalmonella milyen sebességgel szaporodik 1C fokon? És 70C fokon? Csak hogy tudjam, mekkora a rizikó, amit bevállalok.

Pinka-Panka 2012.12.28. 17:24:47

Sziasztok!

Hajj, de szeretem a rántott csirkemellet. Valakitől azt hallottam, hogy a felvert tojásba szódát kell nyomni, kipróbálta, szerintem jó tőle.
Én is megáztatom a húst, fokhagymás tejben. Egy kijevi csirkemellért most mit adnék:)

medvedr 2012.12.28. 19:19:45

@Andrass9: Nem nagyot, de eleget ahhoz, hogy ne legyél nyugodt. Egy visszakérdezés, hogyan lehet, hogy mégis minden évben több mint 3000 S. megbetegedés van. Nyilván akkor amikor kiveszed, nem teszed be rögtön, nem a maghőmérséklete 1 fok stb. Azt azért megnézném 70 fokos maghőn milyen lenne a bundázott hús.

Pinka-Panka 2012.12.28. 19:47:45

Most akkor nem lehet tejbe áztatni? Pedig a fokhagymás tejtől, igazán finom falatok vannak.

medvedr 2012.12.28. 20:38:13

@Pinka-Panka: Lehet, de max. 2-3 órára. szerintem ennyire sem kéne, de ha máshogy nem jó, akkor így.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.12.28. 20:46:45

Kiderül, hogy a tejbe áztatás csak marhamájra javallott és csak olyan vendéglősök számára, akik utána rántott borjúmájként szeretnék szervírozni a cuccot :DD

váj mí 2012.12.28. 21:11:33

@PO: Khm, hát nagyjából. Én sem értettem soha ezt a tejbe áztatós divatot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 21:54:17

@váj mí: Ezt nem érteni kell, hanem megkóstolni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.28. 21:57:32

@medvedr: A családban még egy fertőzésről sem tudok. Baromfit pedig legalább 70C maghőre sütöm - azt nem szeretem rózsaszínűen. A maghőmérőm szerint pedig 72-ig kellene felvinnem.
Nem vitatkozom - valóban jó táptalaj a tej, habár nem cukorral és nem 37C-n áztatom.
Ha viszont az ízkülönbséget zongorázni tudnám, én lennék Szvjatoszlav Richter.

Benikuty 2012.12.28. 23:17:30

A rántott csirke alapanyagát Mama szállítja, hozzá a tojást szintén, tejet minek a hat hetes csirkéhez?
Maghőt meg hagy nevessem ki már ebben a műfajban:D

medvedr 2012.12.28. 23:20:09

@Andrass9: Szerintem a 70 fokot egyben sütött baromfinál tudod elérni?
@Benikuty: Miért ?

Benikuty 2012.12.28. 23:21:48

@Andrass9: András, nálunk a csirke egy kiló felett fel sem merül ebben a kontextusban, de inkább a hetven- nyolcvan dekás. Félbe vágva, de erről ugye, nincs mit vitázni, ha a madarak több hektáron bújócskáznak...;)

Benikuty 2012.12.28. 23:25:03

@medvedr: mert húsz perc alatt még a csontjuk is puhára sül.
Doktor, ne vitázz velem, a Mama csirkéi csodásak, a napos pipéit én intézem:D

medvedr 2012.12.28. 23:31:05

@Andrass9: Az hogy nem tudsz róla nem jelenti azt, hogy nem is volt, legfeljebb azt, hogy nem volt komoly a fertőzés. Valószínűleg nem fogjuk egymást meggyőzni. Ismétel nem szerencsés a baromfihúst tejben pácolni, pláne nem egy egész napra. Jómagam soha nem tenném. Nem értem a gasztronómiai indokot se, lévén ez egy rántani való fiatal csirke, de ha te így teszel ám legyen.

medvedr 2012.12.28. 23:34:25

@Benikuty: Nem vitázok veled, tudatlanokkal a legritkább esetben sem.:) Feltételeztem, hogy tudsz valamit a rántott hús maghőmérsékletéről.

medvedr 2012.12.28. 23:42:33

@Benikuty: Ez a csodálatosság igaz. A kapirgálós 10-12 hetes, alulról egy kilós, rántani való csirkének nincs párja. Ez sajnos elég ritka ma már. Mint az is, hogy a sparhelt szélére tegyék melegen tartani. Kora ifjúságomban rosszullétig tudtam ilyenből enni. (Köret hagymás krumpli et rizs.) Sajnos akik csinálták már nincsenek velünk. Tudtak mást is, de a gyerekkor olyan, hogy nem tudunk annyira figyelni amennyire kéne, meg lehet, hogy nem mondtak el mindent ki tudja.

Benikuty 2012.12.28. 23:43:51

@medvedr: ne is tedd, akkora arcod, hogy alig fér a fejeden:D a tudatlan jelződ téged minősít.
Egy igazán nagy formátumú ember gondolatát azért figyelmedbe ajánlanám: " a doktori címet a faszok, és az asszonyaik használják":DD

Benikuty 2012.12.28. 23:46:39

@medvedr: akkor most Karácsonykor elrontottuk a rántott csirkét, vagy nem?

Benikuty 2012.12.28. 23:53:01

@medvedr: akkor most itt a végszó, így igaz:)

Pinka-Panka 2012.12.29. 07:25:06

Most szerintem más malomban őrlünk? - ha én arra gondolok ezzel a tejbe áztatással, hogy másért teszem, mint mondjuk Benikuty nem teszi?
Ha kapirgálós csirkém lenne, akkor én se tenném, dehogy tenném.
De a boltba veszem és én Andrással teljesen egyetértek, hogy a végeredmény más a fokhagymás tejtől. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy bűzlik a fokhagymától csak annyira, hogy kicsit szaftosabbá, s finomabbá teszi. ha nem tettem tejbe teljesen más volt az íze a bolti csirkének.
Lehet, hogy kontár meló, de én is így csinálom, mert így később is eheteőbb volt a hús, pláne a száraz csirkemell.

Hajdú Lacinak meg igaza van abban, hogy a lehető legrövidebb idő kell a panírozáshoz, hogy finom legyen a hús. Ha nem is zacsekban, de nagyon gyorsan kell panírozni, hogy ne tapasszuk tele.
A morzsa meg friss legyen.
Beszélek itt és nem is eszünk rántott húst:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.29. 10:01:41

@medvedr: Egyetértek veled sokmindenben, de:
Ha kapirgálós jérce lett volna, nem is áztatom, de ez egy méretesebb madár lehetett - a képen is láthatod a combjait. Boltban nemigen árulnak rántanivalót.
Pont azt értem el vele, amit @Pinka-Panka: is mond, hogy szaftosabb a hús és másnap sem száraz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.29. 10:02:34

@Benikuty: Majd ha a Mama nekem is szállít 6 hetes jércét, én sem fogom áztatni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.29. 11:11:51

@Andrass9: @Pinka-Panka: Rákerestem a BTK-ban (ctrl+F) :-), de egyik sem súlyosbító körülmény. Sem az áztatás, sem a nem áztatás.
Húgom tegnap, miután együtt mentünk, s jöttünk Pestről elmondta, hogy ő különféle ízesítésű kekszeket tör össze és abban is szokott panírozni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.29. 12:07:54

@hajdulaszlo (volt hajdul): Sós keksz vagy akár kukoricapehely jó panír alapanyag. Én szeretem a kukoricadarát is prézli helyett.
Amúgy nem a BTK-ban, hanem a PTK-ban kellene keresned, vagy az Alaptörvény Átmeneti Rendelkezései között?

Pinka-Panka 2012.12.29. 12:12:53

@hajdulaszlo (volt hajdul): még dugiban sem, de már elcsábulnék rá.

medvedr 2012.12.29. 16:02:18

@Benikuty: Mi bánt, akarsz róla beszélni?

Benikuty 2012.12.29. 16:14:39

@medvedr: Én ilyen mélyre nem tudtam süllyedni, öcsém, te igen!

medvedr 2012.12.29. 17:48:13

Nem tudom mit használsz mértéknek, nem derül ki rólad. Apám élt Egerben az 50-es 60-as években is, ha kiderülne, hogy testvérek vagyunk, magam részéről nem tartanám a rokonságot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.29. 18:36:46

@Benikuty: Gábor, légy szíves moderáld magadat.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.29. 19:30:10

@medvedr: Had kotyogjak bele én is. Mi a helyzet a tandori csirkével, vagy a csirke tikka maszalával? Az ugyan nem tejbe, hanem joghurtba pácolják, némelyik recept szerint akár egy éjszakára is. Ráadásul az étel eléggé meleg éghajlatú tájáról származik. Talán az erjesztett tejterméknél más a hatás? Gyorsan hozzáfűzöm, nem vagyok masala szekértő, lehet hogy rossz recepteket találtam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.29. 19:58:25

@Waka: Ezt a joghurtos pácolást ma is fennen hirdetik mindenféle receptek.

medvedr 2012.12.29. 20:53:55

@Waka: Más a joghurt pH-ja alacsonyabb, azt hiszem 4,5 körüli, ez már kevésbé jó neki, de ebben azért nem lehet belebízni.

Benikuty 2012.12.29. 22:13:08

@Andrass9: szólj, ha szeretnél, igaz egy évben két három alkalommal van.

Benikuty 2012.12.29. 22:21:50

@medvedr: én pontosan tudom, apám mikor vitt fel az Egedre a nadrágjában, és anyám mikor hozott onnan le.
Te biztos vagy valami hasonló paraméterekben, vagy melyik hóstyán találtak az árok partján?:D

susztertangó 2012.12.30. 00:02:15

Ne higyjétek ám, hogy Beni mindig ilyen smirgli stílusú.Klassz posztot is tudott, érdemes elolvasni az utolsó kommentig: Kifőzde blog. Benikuty:Múzsa és kolbász.

Pinka-Panka 2012.12.30. 06:51:09

Most nekem lehet, hogy leesett valami?

Benikuty 2012.12.30. 11:05:01

@Andrass9: a telefonját sem veszi fel:)

Benikuty 2012.12.30. 11:08:10

@susztertangó: állítólag több jó posztot is elkövettem ott, de az elmúlt.

Pinka-Panka 2012.12.30. 12:48:30

@Benikuty: ja, hát aki ismer engem, az tudja, nem nagyon veszek fel telefont vasárnap...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.30. 13:53:09

@susztertangó: Mivel ismerem régmúlt tevékenységeit, valamint a kocsmában és pár más blogbeli aktív kommentjeit, nincs is bajom vele. Nagy tudású ember, csak néha a fejébe száll a káposztalé. Az pedig az általa elfogyasztott bor mennyiségétől függ :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.30. 16:06:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): Háááát - most nem is tudom.
A borra szavaznék, mert az kevésbé bántó :)

tartetatin 2012.12.30. 23:57:29

mindenesetre nem kóser :) Szerintem sóval, hűtőben nem kell szalmonellától parázni, de jómagam olívás-fokhagymás-kakukkfüves bedörzsölés híve

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.31. 12:48:21

@tartetatin: Mózes harmadik könyve a Léviták egyházi szolgálatáról nem szól a rántott csirkéről, s ami nem tilos az szabad.

susztertangó 2012.12.31. 13:50:52

@Andrass9: Hosszabban is kifejthetném averziómat a fenti tárggyal kapcsolatban-de sok beszédnek sok az alja.(De szívesen lennék aljas, csippent szemével)Röviden: "Rómában élj úgy mint a rómaiak.!
süti beállítások módosítása