Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Mandulás Domb

2012.11.08. 07:00 Andrass9

Rájár a rúd a tortaformára mostanság annyit van használatban. Feleségem talált egy receptet a Blikkben, ami megtetszett neki.  Persze olyan nála sem fordul elő, hogy szó szerint elkészítsen egy receptet - csak az ötlet volt a lényeg.

Az eredetit ugyan csak Mandulás halomnak hívták, de ez inkább egy homokvár. Legyen hát domb.

A recept azt állítja, 30 perc alatt kész. Háááát ... no comment. Álljon itt a módosított és kipróbált változat:

Hozzávalók:

  • 5-10 dkg szeletelt mandula
  • 35 dkg almakompót (szerintem birsalmakompót jobb lenne)
  • bő decinyi baracklekvár
  • 1 kk keményítő
  • 1 kakaóspiskótatortalap - helyett

A piskótához:

  • 5 tojás + 1 fehérje, mert még volt itthon
  • 1 kávéscsészényi víz (kb 6 ek)
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg fehérliszt
  • 10 dkg Graham liszt
  • 3 ek jó kakaópor

 

Ezekből az alapanyagokból készítettünk egy jó vizespiskótát - mint azt az oroszkrém torta receptjében leirtuk. Amíg a tortalap kihül, elkészítjük a krémet.

A krém pedig medvedoki által is leírt mascarponehabra hajaz kicsit. Úgy látszik mások is ellopták az ötletét!

Összetevők:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek vaniliás cukor vagy 1 kk vaniliakivonat
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 25 dkg tehéntúró

A krémhez tegyük keverőtálba a mascarponét, a cukor, tejszín, vanília és a fahéj társaságában. Robotgéppel előbb alacsony fordulaton, majd gyorson verjük az egészet egy könnyű habbá. Tegyük bele a 2 habfixálót is, hogy kevésbé essen össze a krém. A legvégén a túrót törjük át szitán, és dolgozzuk a krémbe.

A kompótot szűrőben csepegtessük le a levétől. A mandulát pedig pirítsuk meg kicsinyt.

1.jpg

A tortalap belsejét vájjuk ki, hogy alul kb egy centi tészta maradjon. Az igy nyert piskótamorzsa felét alaposan morzsázzuk el, és keverjük hozzá a pörkölt mandulát.

10.jpg

Az üregbe egyenletesen kenjük bele a baracklekvárt és szitáljuk a tetejére a keményítőt. Ez ad egy kis védőréteget, hogy a kompót maradék leve ne áztassa el a torta alját.

12.jpg 13.jpg

Egyenletesen oszlassuk el a kompótot és megszórhatjuk egy kis maradék morzsával is.

14.jpg

Tornyozzuk bele a krém 90 %-át, a maradékot pedig kenjük körbe a tortán. Ilyenkor nagy segítség a Lazy Susan (forgó tálca), de persze a feleség soha nem hallgat rám.

15.jpg 16.jpg

A maradék mandulát nyomkodjuk bele az oldalán lévő krémbe.

17.jpg

A tetejére pedig pakoljuk fel a mandulás morzsát, minha egy homokvárat építenénk.

19.jpg

A tortát tegyük ki néhány órára hideg helyre, hogy a krém megszilárduljon, és már fogyasztható is.

20.jpg 21.jpg

60 komment

Címkék: mandula mascarpone piskóta kompót

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr704884117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.11.08. 07:07:33

Jó reggelt mindenkinek!

Úgy látom ma se halunk éhen. Micsoda pazar krém, tele finomsággal. Ha szabad mondani, orgia, csupa élvezet.
András, ügyesek vagytok:)

Topy 2012.11.08. 07:34:07

kora reggel édesség? :)

1kutya 2012.11.08. 07:50:56

nem vagyok nagy tortafan, de ezt most így megkóstolnám (különösen a birsalmás verziót).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.08. 08:42:22

Tetszik. Amiben mandula van, rossz nem lehet, pláne birssel.
Felhívás: egy jó, kipróbált gesztenyetorta receptje lenne-e valakinek - hamarosan készítenék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 10:22:17

@Mitzi von Küche: A fiam minden szülinapjára azt kér és kap. Kifaggatom a receptről a feleségemet.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.08. 10:55:03

@Andrass9: Köszi előre is, ez névnapra készülne. (A menü többi része viszont még nagyon is bizonytalan.)

Pinka-Panka 2012.11.08. 12:37:45

Azon gondolkodom, hogy ha csak megpárolom kissé az almát, az is jó lehet szerintem. Az ilyen almás krémes nassok jöhetnek bármikor. Aztán a kilók is persze:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 12:42:35

@Pinka-Panka: Ez a sütemény nem az alacsony kalóriatartalmáról lesz híres :)
Szerintem bármely szezonális gyümülcs passzol bele, csak kicsit pikáns legyen, hogy ellensúlyozza a nehéz krémet.

Pinka-Panka 2012.11.08. 12:55:22

@Andrass9: nem sok édesség van kalória szegény és ami finom, az hízlal, de ez így van jól. Nyavalyogni meg kell, mert az könnyebbség, ha bezabálunk ebből, úgy emberesen:)

Hurri Kán 2012.11.08. 14:04:37

Hmm... édes is, krém is van benne, szeressem. :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.08. 16:56:30

Szerintem ez most edzés a libára,bocsánat Lúdra. Még szerencse, hogy sok a kép, mert a tortagyártás nekem a tudományos-fantasztikus irodalom.

1kutya 2012.11.08. 17:16:55

@hajdulaszlo (volt hajdul): úgy vagy vele, mint cigánygyerek a Munka világa című olvasmánnyal?:-DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.08. 18:41:34

Jó estét! Ihatnék valamit?
Nagyon jól néz ki, bár szerintem elég macerás. Jöhet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 19:26:16

@Waka: Kapsz egy teát, de 1kutya meg ne lássa, mert rádönti :)

1kutya 2012.11.08. 19:30:58

NEM TUDTOK ELBÚJNI!!! :-DDD

Pinka-Panka 2012.11.08. 20:01:58

Jó estét nektek:)
Tea van?:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 20:43:42

@Waka: @Pinka-Panka: Van kis kinai zöldtea nagyleveles. Mindjárt forrázom japán módra!

Pinka-Panka 2012.11.08. 20:47:00

@Andrass9: köszi, ha kérhetem ízesités nélkül, csak natúr, úgy szeretem:)

süllőcske 2012.11.08. 21:17:38

Teázzunk!
Reggelre gombás tojást csomagolt Anahita a suliba.
Ebédre hazaugrottam egy kis rózsaszín szűzérmére, az órák, plusz szülői eltartott jó hatig, ezt két sör követte kollegálisan, vacsira majorannás, foghajmás csibemájat sütöttem, jó krémesre, de pirultra, savanyúsággal.

süllőcske 2012.11.08. 21:20:34

@Andrass9: A torta szuper, elsőrendű.
Csak kis alkalmacska kéne hozzá, hogy halljuk a vivátot az innepelttől.

Topy 2012.11.08. 21:20:49

én is simán kérném a fél barackot! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 21:29:22

@Topy: @Waka: @Pinka-Panka: Gyengék vagytok:(
Minden vállalkozókedv hiányzik belőletek?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.11.08. 21:50:24

@Mitzi von Küche: egyszer a párom csinált olyan gesztenye szíveket, csokiba mártva. Iszonyú pepecs, utána még csak egyszer tudtam rávenni. Pedig azt nagyon...! :D

1kutya 2012.11.08. 21:51:37

@PO: lett vagy 2 kiló gesztenye. kell?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:03:42

@süllőcske: Téged sem kell messzire szalajtani egy kis dőzsre :)
Megérdemelted a finomásgokat! A szülői rosszabb, mint az inkvizíció!

1kutya 2012.11.08. 22:06:37

majd csörgök, még van pár a fán, ha lejön a zösszes elviszem.

süllőcske 2012.11.08. 22:18:45

@1kutya: @PO: A libuskával össze lehetne komponálni, esetleg. Kis székely mustár viszonylattal se lenne nagy baj, ha valaki érti, mire gondolok.

1kutya 2012.11.08. 22:19:32

@süllőcske: ezekhez PO ért. én adom az alapanyagot:)

Hurri Kán 2012.11.08. 22:21:04

@süllőcske:
Nem nagyon tudok elképzelni olyan húst, amit gesztenyével ne lehetne házasítani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:28:06

@Mitzi von Küche: Valamennyi infót sikerült kiszedni belőle.
A tészta alapban egy piskóta, olyan formára, ahogy tetszik. Nálunk a dinoszauruszforma volt a nyerő. A bevonáshoz marcipánt vettünk, kb 40 deka egy nagy tortához, amit ételfestékkel szineztünk. Sodrófával müanyagfólián kinyújtottuk kb 1 mm-re és azzal takartuk be a dínót, meg a gerincén lévő pikkelyek is abból készültek. (Ezeket csak ötletként mondom)
A töltelék a lényeg:
2 mirelit gesztenye (500 g)
1 vanilia puddingpor (főzős)
3 ek cukor
1/2 l tej
1,5 dl tejszín
kevéske rum és esetleg pici vanilincukor.
A gesztenyét szobahőmérsékletre olvaszd ki (előző nap kell elővenni).
A puddingot a 3 ek cukorral főzd meg az előírás szerint, majd hagyjad teljesen kihülni. Ekkor robotgéppel keverd össze a puddingot és a gesztenyét, add hozzá a rumot. Tovább könnyíthetsz a krémen, ha a tejszínt kemény habbá verve még belekevered a krémbe.
A pudding az igazi trükk, ami könnyűvé teszi a krémet, és a 3 ek cukor pedig nem édesíti túl a masszát. A rumból úgy adj, hogy mennyi van a gesztenyében eleve - izlés szerint. Az esetek többségében nem kell hozzá plusz vanília sem. Ez a gesztenyekrém könnyű és nem teng benne túl sem cukor, sem zsiradék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:28:58

@Hurri kán: Én meg nem tudok olyan gesztenyét elképzelni, ami nem lenne jobb némi (sok) hússal kapcsolva :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:30:34

@süllőcske: a libuska nem PC, maradjunk a Lúdnál, ahogy @hajdulaszlo (volt hajdul): is korrigálta magát :)
Hogyan beszéljem rá a feleségemet, hogy együnk vasárnap libát? (Nem nagyon szereti a szentem.)

Hurri Kán 2012.11.08. 22:30:42

@süllőcske:
Bizony. Jön a tél, jöhetnek a mindenféle aszaltszilvás-gesztenyés sültek.

@Andrass9:
Gesztenyepürét leszámítva én sem. :)

süllőcske 2012.11.08. 22:36:54

@Andrass9: Igazad van, de remélem, a Kincskereső Kisködmön- ből idézve a "ludacska" megteszi, hogy becézhessem, amit szeretek.
A ludacskát végül is a Náci nevű cigánygyerök és kistesói falják föl a történetben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:40:36

@süllőcske: Azért volt a megjegyzésem végén egy mosolyka is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:42:06

@Hurri kán: Ne csalogassad mán a telet! Ráérünk arra még! A veteményt fel kell előtte ásnom és a komposztot beforgatnom, és az bizon az én öreg derekamnak nem kevés munka.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:42:48

@anica inkognitóban: Nekem kicsit lassan esett le - pehely volt :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.08. 22:43:46

@Andrass9: ne izgulj, szőke sógornőhöz vagyok szokva.. neki 10 perc a reakcióideje :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:43:47

Legyetek jók, megyek aludni. Holnapra még van poszt, de azután már csak ritkásabban lesz.

süllőcske 2012.11.08. 22:44:30

@Andrass9: Figyu, vajon milyen kifogás esik a szóban forgó madárból készült sülttel szemben?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.08. 22:46:23

@Andrass9: én meg mentálisan, ne aggódj! :D
na, jóccak! :)

Hurri Kán 2012.11.08. 22:49:22

@süllőcske:
Legfeljebb ha túl kevés van belőle :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 22:50:35

@süllőcske: Értelmet ne nagyon keress a feleségem kifogásaiban. "Nem szeretem", "Nem izlik", "Száraz", "Zsíros", "Libaszagú", "Rajta van a bőre", "Nincs ropogós bőre (bár nem is enné meg)", "Nem szeretem a párolt káposztát", satöbbi.
Szóval füstszűrős vagy szűrő nélküli - egyre megy.
Azért a libamájat szerette. A műtéte óta túl sok hülyeséggel beszélték tele a fejét (megrohad a hús a gyomrodban, ha krumplit eszel hozzá) amivel semmit sem tudok kezdeni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.08. 23:05:04

@süllőcske: Lehet, hogy ludaskását főzök, azt a gyerekek is megennék. Ha kapok aprólékot a hentesnél.

Jóccakát!

medvedr 2012.11.08. 23:13:17

@Mitzi von Küche: A fél kiló mascarpone 2 dltejszín elegyébe belekeversz két csomag felolvasztott mirelit gesztenyét. Egy kis plusz rum nem árt neki. A tortalap sima v. diós piskóta. Nálunkvennyi a gesztenye torta.

susztertangó 2012.11.09. 06:07:49

@Mitzi von Küche: Gesztenye torta recept?Momentán nem jut eszembe, de úgy kezdődik, hogy:" Végy 82,2kg babot......."

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 08:03:55

@susztertangó: Volt olyan idő, amikor a bab olcsóbb volt a gesztenyénél ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 14:14:21

@Andrass9: @medvedr: nagyon köszönöm a segítséget gesztenyetorta-ügyben. Ha komponálok valamit, tudósítok róla. ( A dino-forma biztos nagy siker lenne - csak felnőttek lesznek :)
@PO: hogy én hogy imádom a gesztenyés szívet, elmondani sem tudom. (Sparban néha van mirelit, nagyon jó és nem kell kínlódni vele. Persze értem én: a szív volt a lényeg!)
süti beállítások módosítása