Az utolsó adag paradicsomomat használtuk fel ehhez a lecsóhoz. Semmi extra nincs benne, még vitaindítónak sem nevezhető, mint PO lecsója. Egyszerű, mint egy faék, de finom.
Ezt a lecsót a feleségem főzte, aki a "paprikát előbb" iskola híve, míg én a paradicsomot teszem bele előbb a lecsóba. Mindkét készítési mód működik. Lényeg, hogy legyen benne paradicsom és zöldpaprika! A zöldpaprika fele most bogyiszlói volt, mert az is volt a hűtőben.
Kell ezen kívül sok durvára vágott hagyma, jófajta húsos vagy akármilyen szalonna és jó kolbászok. Ezeket most a 3 betűsből hoztuk - a rakottkrumpli maradék kolbászait használtuk fel. A bacon szalonna meg gyönyörű húsos volt.
A bacont apró kockákra vágta, és zsírjára pirította a lábasban. Ment utána az öregre vágott hagyma is és véleményem szerint túl későn a kolbászkarikák. Azt betettem volna még a zsírba, hogy kioldódjon belőle némi pirospaprika is. Nagy nehezen belefért a karikára szelt paprika is.
Ennek is vannak szektái - van, ki laskára szeli a paprikát, ki félkarikára, ki karikára. Vastagra, vékonyra. Én mindegyiket szeretem! A paprikát megdinsztelte kicsit, majd belevagdosta az utolsó paradicsomokat - most lehéjazva.
A lecsó remek lett, fél nap alatt eltűnt, pedig csak ketten voltunk rá.
Na jó - csomagoltunk a gyerekeknek is belőle.