Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Klasszikus majorannás csirke

2012.11.05. 07:00 Andrass9

Feleségemnek nosztalgiarohama támadt, elege volt az exra Costes, Onix vagy Kistücsök féle ételekből, amivel én etetem. Majorannás csirkét akart enni. Olyat, amit gyerekkorában a nagymama készített. Friss majorannával és semmi molekuláris konyhával.

A varázshűtő szokás szerint prezentált egy kapirgálós csirkemellet és két combot egy szárny társaságában. A varázskertben pedig van majoranna bőven - szóval nincs akadálya a tervnek.

Kellett még hozzá egy apró fej hagyma, egy pici koktélparadicsom, egy gerezd fokhagyma, só és nagy diónyi klasszikus sertészsír. Ez utóbbi lassan kuriózumszámba megy a háztartásunkban, pedig arról voltam híres, hogy a zsírt is zsírral eszem. Sajnos múlnak az évek, változik az egészség.

A zsíron alaposan körbe pirította a jól megsózott csirke alkatrészeket, beledobta a lábasba a hagymácskát, fokhagymát, paradicsomot és a nagy csokor friss majorannát. Megkeverte, majd felöntötte fél liter vízzel. Forrás után lefedte, majd elfelejtkezett az egészről valami Pilates torna ürügyén. Én meg éhesen erre érkeztem a konyhába:

10.jpg

Na mondom, erről a fedőt azonnal levesszük és zsírjára sütjük.

Valami körítés is kell hozzá - gondoltam a legjobb egy hagymás krumpli lesz - az legalább olyan klasszikus, mint a majorannás csirke. Persze időm nem sok volt, így 3 nagyobb krumplit meghámoztam, egy deci vízzel beletettem egy kisebb jénaiba, lefedtem és be a mikróba 15 percre.

Ezalatt 3 közepes fej hagymát

11.jpg

megaprítottam, zsíron(!) megdinsztoltam és mire ez kész lett, az éppen átfőtt krumplit darabokra vágva rádobtam. Kevergettem nagylángon, de nem akart pirosabbra sülni. A hagymáskrumplinál mindig csalok kicsit, és egy kávéskanál cukorral édesitem a hagymát, amikor párolom.

13.jpg

A hús is zsírjára sült

12.jpg

már csak a mellét kellett lefejteni a csontról

14.jpg

és jól összepirítani a majorannás zsírral.

Azért egy kis káposztasalátával feltálalva nem volt olyan riasztó :)

15.jpg

Az ételből csak a klasszikus majoranna íz hiányzott, aminek legfőbb oka a fűszer ronggyá főzése - bőven ráért volna a végén beletenni, ahogy nagymamáink is tették.

54 komment

Címkék: csirke majoranna hagymáskrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr314883974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.11.05. 09:59:49

nagyanyám is így csinálta (már amikor hajlandó volt főzni:)

ezt a zsír mizériát ,eg nem értem, pont olyan egészséges/egészségtelen, mint a vaj, olaj. ha meg házi, akkor legalább természetes...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 10:31:02

Számomra új a csirke ilyetén való elkészítése, de -figyelembe véve Andrass intelmeit - kipróbálásra érdemesnek találtam. Hagymás krumplit sem csináltam még eddig, pedig enni szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 10:46:35

@1kutya: Nincs itt zsírmizéria - legalábbis nálam nincs. Szeretem a zsírt, de már nem kívánom oly mértéktelenül, mint régen.

Topy 2012.11.05. 10:46:51

felénk a hagymáskrumpli piros; a hagyma a végén kap őrölt pirospaprikát is, a krumplit nem kell különösebben összetörni, sem pirítgatni, csak jól összekeverni a hagymával

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 10:47:07

@Mitzi von Küche: Mindkettő egyszerűen, kis munkával elkészíthető.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 10:48:31

@Topy: Valóban, van piros változat is. Nekem a hagyma jobban meg szokott pirulni, de most éhes voltam, és siettem. Össze sem törtem - törik az magától, amikor kevergetem :)

Benikuty 2012.11.05. 11:04:57

@Mitzi von Küche: a hagymát vágd apróra, süsd világos zsemle színűre. Lisztes típusú krumplit héjában főzd meg, törd durvára, szaggass belőle kanállal kicsi gombócokat, forgasd a hagymás zsírba, tedd egymás mellé tepsibe, aztán grillezd meg szép pirosra. Sóska főzelék mellé csodás, jó kis vega étek:)

1kutya 2012.11.05. 11:08:54

@Andrass9: ja, nem rád gondoltam, de mikor milliomodszor látom leírva, kicsit felmegy a pumpa:)

Benikuty 2012.11.05. 11:22:20

@1kutya: ezen kár bosszankodni. Szerintem minden zsiradéknak helye van a gasztronómiában, ez alól csak a margarin a kivétel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 11:26:14

@Benikuty: Köszi, az étvágyam már meg is van hozzá:)

Benikuty 2012.11.05. 11:28:39

@Mitzi von Küche: van aki kevés lisztet is kever bele, én nem. Legfeljebb szétesik kissé, de az nem baj. Szerintem.

süllőcske 2012.11.05. 11:38:17

A jó zsír az nem tabu.
Ez az étel a régies, rövid lében párolt , majd lepirított, fűszeres húskészítés egy példája.
És jó is.
Magam részéről, ha van egy ilyen, pirított cuccom, nem választanék hozzá, szintén zsírban lepirított hagymás köretet. Jobban ízlene hozzá, szebb egyensúlyt adna a síma, főtt, esetleg szintén majorannás pityóka, vagy selymes püré.
Különben a csirkezsír, az profi zsiradék, értékes, nagyon bírom.

süllőcske 2012.11.05. 11:40:57

@Benikuty: Főzelékekhez: telitalálat!

Hurri Kán 2012.11.05. 11:43:18

Húúú... ezt a csirkét így, ahogy van megenném.
A zsír pediglen jó. :) Ami ehhez hasonló étel, vagyis hagymát kell alá dinsztelni, szinte mindent zsíron csinálok. Attól még egyáltalán nem szükségszerű, hogy az elkészült étel zsírban tocsogjon. No meg a hétvégén kisült, gyönyörű, aranysárga kacsazsírt nehogy már kiöntsem. :)

Benikuty 2012.11.05. 11:43:59

@süllőcske: én a liba zsírra esküszöm. Nem véletlen, hogy a franciáknál olyan népszerű alap, vagy segédanyag.

Benikuty 2012.11.05. 11:44:56

@Hurri kán: kenyérre kell az, lilahagymával:)

Hurri Kán 2012.11.05. 11:46:39

@Benikuty:
Valószínűleg ilyesmi fog vele történni. :) Koleszterin meg olyan sűrű lesz, mint a kutya szőre, de hát istenem. Az orvosoknak is kell, hogy valaki munkát adjon. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 12:04:53

@Topy: felénk is. :)
@Hurri kán: én is így gondolom: aggódjon a koleszterinszintemen a háziorvosom :D ő kap érte fizetést.:)
@1kutya: pörkölt alá zsír. oszt pont :)

Pinka-Panka 2012.11.05. 17:28:24

Ez jó étel, egyszerű is finom is. Zsírt kell néha használni ezt vallom én is, sültekhez a legjobb, hogy legyen már pecsenye zsíros kenyér akkor? Nálunk külön kérik, sima zsíros kenyér már nem is jó, csak sülten.
És a káposzta saláta is András, megint éhezek:) Pedig már, csak mozgás lesz ma:)

Maya-- 2012.11.05. 18:00:02

ez tetszik. imadom a csirket. :) es ez nagyon fincsi lehet. de mit lehetne egyebet melle koritesnek? rizsen kivul.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.05. 18:06:42

Jó estét! tea van?
Elöljáróban boldog névnapot minden Imrének!
Az a madár kedvemre való, a hagymás krumplit meg aztán különösképp szeretem, de ahhoz mindig nagyon-nagyon meg szoktam pirítani.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.05. 18:07:21

Mármint a hagymát. A vöröset.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 18:21:25

@Waka: Látod, én is panaszkodtam, hogy nem pirult meg a sietségem miján! Főzést nem volna szabad elhamarkodnom, mégha éhezem, akkor sem :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.05. 19:21:02

Na így jár az aki hét után ér haza, s akkor olvassa a kocsmát. Ma ráadásul csak édesség-féle volt, de az elv az elv. hat után nincs zaba.

1kutya 2012.11.05. 19:49:28

@Waka: tud olyan ricsajt csinálni a neten, mint a fél Obama kampánystáb:)

Boar. 2012.11.05. 20:24:04

@Benikuty:
"Szerintem minden zsiradéknak helye van a gasztronómiában, ez alól csak a margarin a kivétel. "
Ja. Megyek is, kenek egy molibdénszulfidos csapágyzsíros kenyeret...
:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 20:47:45

@Maya--: Akár sima törtkrumplit, vagy krumplipürét - ezek nagyon szeretnék a sült szaftját.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 20:48:48

@Boar.: Nekem Lithiumos vizpumpazsír kell - azt nem lehet leöblíteni a kenyérről :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 20:51:47

@Waka: Köszi a felmosást!
@1kutya: Egyre kevesebbeket érdekel.

Boar. 2012.11.05. 22:37:51

@Andrass9:
Hiába, egy ínyenc az ínyenc marad...
:-)

Benikuty 2012.11.06. 06:25:28

@Boar.: az étkezési zsírok, és a gépzsírok halmaza közt nincs átfedés. Ezt te is tudod, de hát jópofizol, amit én mosolyogva fogadnék, ha azoktól ez emberektől jönne, akikkel ehhez megfelelő viszonyban vagyok. Te nem tartozol közéjük..., mert a nick váltása kevés.

Boar. 2012.11.06. 09:14:47

@Benikuty:
Tudod bolhás, ez itt egy kocsma. Itt kénytelen vagy elviselni, ha néha olyan is szól hozzád akinek nem tetszik a pofája. Ha ezt barátságosan teszi, még megsértődni sincs jogod.
Ülj le a sarokba a féldeci keverteddel oszt hajkurászd a bóháidat...

Maya-- 2012.11.06. 17:43:53

@Andrass9: na, purevel csinaltam.:)
csak csirkemellbol, tobb hagymaval es fokhagymaval. iszonyat fincsi lett :) amugy nekem nagyon megtetszett az egyszerusege a receptnek, meg az otlet sem volt semmi, tekintve, hogy en meg nem ettem majorannasan csirket. csak furcsaltam egy picit azt a hagymas&hagymas kombot :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.06. 20:34:49

@Maya--: Szeretem a hagymát hagymával (kisbetűvel), de imádom a pürét is, csak abból kevesebbet ehetek, ezért készítettem hagymás krumplit.
Örülök, hogy izlett!

Benikuty 2012.11.06. 21:01:24

@Boar.: kocsmában nem szokás átszólogatni másik asztalhoz, vagy ha valaki mégis ezt teszi, alapvető járatlanságot tanúsít a kocsmakultúra terén. Egy igazi krimóban ezért bicska nyílik, a stílusért pedig villan is.
Amúgy is aktuális lenne egy kis bicskázás.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.06. 21:42:28

@Benikuty: Mintha épp te lettél volna, aki átszólt, nem?
Senki nem kérte emelkedett tudásodat és tanult véleményedet, hogy litium zsírt vagy csapágyzsírt tennénk a kenyerünkre.
Mintha ez egy másik asztal volna ....
Jaaa - nekem nincs is bicskám, de amúgy sem vagyok az ilyen alpári stílus híve.

Benikuty 2012.11.06. 22:23:03

@Andrass9: Andráska, nem én szóltam át, de nem ez a lényeg. Elpoénkodunk itt, aztán berontasz ide, és ilyen szánalmas ostobaságokat írogatsz "Senki nem kérte emelkedett tudásodat és tanult véleményedet, hogy litium zsírt vagy csapágyzsírt tennénk a kenyerünkre."
Én étkezési zsírokról beszéltem, ha nem tűnt volna fel, de ez sem számít. Az viszont már elég érdekes, hogy alpári stílust vizionálsz, de ha egyetlen erre utaló szót kéne tőlem idézni, bizony beleizzadna az az okos és magas matematikus homlokod.
Szóval számolgass egy kicsit logarléceddel, rágcsálj macskagyökeret, igyál rá almalevet, és vigyázz az egészségedre. Azért ne feledd, brifkó és bicska nélkül nem férfi a férfi:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.06. 22:34:54

@Benikuty: Gáborka aranyom, igazán szórakoztató vagy. Mifelénk a bicskázás igencsak alpári módja a nemtetszésünk kifejezésének, de hát nem mindenki olyan "férfi", mint te vagy. Feltételezem saját magadra utaltál brifkó és bicska ügyben is.

Benikuty 2012.11.06. 22:46:52

@Andrass9: :D Annyi a humorérzéked, mint a szakadt papucsom talpának:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.06. 22:50:33

@Benikuty: Az jó! Akkor a tiednél több van :)

Boar. 2012.11.07. 00:11:41

@Andrass9:
Köszönöm, András, hagyd. Nálunk Somogyországban nem igazán ijednek meg egy kis bicskázástól. Ha egy búcsú után nem fordult legalább hármat a mentő, újra meg kellett tartani.
@Benikuty: Drágavérem, Te nem az asztalnál ültél hanem a pultot támasztottad összeráncolt szemöldökkel, figyelve, kibe lehet belekötni...
Humorérzéket a sarkon, a trafikban árulnak de siess mert már nem sok van. Ha nem adnak, hivatkozz rám nyugodtan... :-)
Komolyra fordítva, ha nem tetszik a pofám és azt szeretnéd, hogy a továbbiakban nem csak ne szóljak hozzád de ne is reagáljak a hozzászólásaidra, azt normálisan is meg lehet mondani. Én jól érzem itt magam, nem kívánok belemenni egy olyan alpári adok-kapok-ba amitől a többiek undorral elfordulnak...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.07. 08:06:50

@Boar.: Igazad van - kár volt egyáltalán beleszólnom.

vörösbor(de)minőségi 2012.11.09. 18:23:14

@Boar.: csak egy megoldás létezne-nulla reagálás mint teszem én is jeles személy kapcsán,hiszen egyedül nincs kivel szájkaratézni...@Andrass9: a jó kedélyű oldalt pedig védeni kell!mikor hogyan,de ajánlásom,mint az előbb!a jó hangulatot és kedves szeretetteljes csipkelődést megtartani!itt nincs helye másnak.ámen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.10. 09:49:40

@1kutya: ha nem beszeltek rolam hulyesgeket a hatam mogott, ide sem nezek, garantalom
regi torzstag irt megint, hogy nem tudtok elfelejteni, mint matematikus Peter Annat es amerikat

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.11. 10:34:39

@hagyma:
Semmi kötöm a vitátokhoz, de nincs neked egy kis üldözési mániád?

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.11. 10:41:52

@vörösbor:
Tudod a malac menyországban is össze-össze urganak a desznyók, oszt miután kihörögték magukat, minden változatlanul megy tovább. Megy? Remélem.

vörösbor(de)minőségi 2012.11.11. 12:29:31

@látjátok feleim szümtükkel: praktikusan én tartom magam a javaslatomhoz-nulla azaz zéró reag!és ez two in one hatású:))
valamint komoly hidratáló hatással bír az idegrendszerre.nem utolsó szempont.
süti beállítások módosítása