Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gombapaprikás

2012.11.03. 07:00 Waka

Itt az ősz. A Természet nagylelkű volt idén, az indián nyár eltartott október közepéig, volt azért eső is, szóval minden körülmény kedvezett az őszi gombáknak. Az erdő-mező ilyenkor ontja a kései fajtákat: fenyőpereszkét, csigagombát, akácosban a fülőkét, és ha az ember gyermekének szerencséje van, kései laskagombát vagy akár rizikét is lelhet. Itt volt az ideje összedobni egy rendes gombapaprikást. Egyik nap munka után meg is indultam kedvenc gombászóhelyem felé. Igyekeznem kellett – visszatért a rendes időszámítás – korán sötétedett. Sajnos, mire odaértem, már két fiatalasszony is javában csipegetett a gombákból, szerencsére nem voltak mohók, hagytak egy kilónyit a rekesz alján. Talán nem a sajttal kellett volna kezdenem a bevásárlást, mehettem volna egyből a zöldségespulthoz. Hetven dekára valót kiválogattam – termesztett csiperke – szép, zárt fejek, a fehérek között pár barna is megbújt. Kevéske erdei fajta is jó lett volna – az íze, no meg a textúrája miatt - de nem volt. Mindegy, szegény atomtudós nehézvízzel főz.

A hónap elején a zöldségnepper ismerősöm jóvoltából ingyen hozzájutottam egy jókora szatyor, kissé már kérdéses állapotú paprikához (paradicsom-, kápia- és pirosra érett TV paprika vegyesen), főztem egy nagy adag lecsót, jó sok hagymával, hámozott házi paradicsommal, és kis dobozokban lefagyasztottam. Ezekből vettem elő egyet előző este, hogy reggelig kiolvadjon.

A gombákat félbe- majd laskára szeltem, a lábosban kevés olajat hevítettem, két fej apróra vágott hagymát beletettem, kicsit megsóztam, majd aranysárgára pirítottam.

3.jpg1.jpg

Amikor a hagyma megpirult, félrehúztam, megszórtam némi pirospaprikával, megkevertem, és gyorsan felöntöttem egy kevés vízzel. Visszatettem a lángra, beleöntöttem a lecsót, és alaposan összerottyantottam.

2.jpg

Hozzákevertem a gombát – ami nem tűnt elsőre egyszerű feladatnak, mivel alig fért bele a lábosba, de pár perc alatt összeesett – sóztam, és fedő alatt puhára pároltam.

4.jpg6.jpg

Hajdani kedvesem édesapja nyugdíjas katonaként egy – a Bakony rengetegében megbúvó – honvédségi létesítményben – közelebbről meg nem határozott okokból – sertepertél. Szabad perceiben – amiből lehet bőven – az erdőt járja, és szedi a gombát ezerrel (már, ha van). A nyáron kaptam tőle egy üvegcsére való, válogatott, szárított erdei gombából őrölt port. Ebből tettem egy kanállal a paprikásba, egyből meg is csapott a fűszeres gombaillat, simán elnyomva a lakossági csiperke lagymatag bukéját.

Egy púpozott evőkanál étkezési keményítőt csomómentesre kevertem kétszer annyi vízzel és három deci tejföllel.

5.jpg

A gomba levéből hozzámertem pár kanállal – a hőkiegyenlítés végett – majd belekevertem a paprikásba, és alaposan összeforraltam.

7.jpg

Köretként nokedli illett volna hozzá, de nem volt kedvem szaggatni, ezért „olaszcsavart” tésztát főztem mellé. A Komárom-Esztergom megyében lévő tésztagyár megbízható minőséget produkál, ráadásul a közeli kenyérboltban kedvező áron kapom.

8.jpg

130 komment

Címkék: gomba lecsó gombapaprikás

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr54884141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 11:20:31

@Pinka-Panka: Te vagy a sorok között megbúvó lényeg. Gyakran posztot meghaladó erejű komment.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 11:33:27

This is the beginning of a beautiful friendship.

süllőcske 2012.11.03. 12:03:36

Kétszer szállt el a kommentem.
Csak azt akartam mondani, hogy a gombapaprikás élményéből meg lett valami mentve.
Én teljesen másképp szoktam, minden mozzanatát.
Galuskát, nokedlit csak nyeles deszkáról, ihlet szerinti méretre.
Valamiért úgy rögzült a családomban, hogy a galuska egyenest a levesbe is szaggatható, lehet jó nagy is, és lehet zöldfűszeres vajban, vagy juhtúróban begforgatva köretnek adni.A nokedli pedig, sós vízben főtt köret.
De ez szerintem csak helyi jelenség.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.11.03. 12:04:37

@PO: Nem szeretik, semmilyen tésztát nem szeretnek, egyébként szeretni engem kell, az ételt meg megenni kell! DDD
@Hurri kán: Nokedlitészta, csak kicsit hígabb, mert egyébként nem megy át a lukakon, és hosszú.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.11.03. 12:09:16

@Mitzi von Küche: Te vagy a fény a blogon!
@süllőcske: Szerintem is.

Azt mondjuk nem értem, mennyivel jobb, könnyebb a nokedlitésztás vágódeszkát elmosogatni, mint a bádog szaggatót. A bádog megy a mosogatógépbe, a deszka nem mert ott szétesik.

Pinka-Panka 2012.11.03. 12:12:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): Téged meg meghívlak egy Pilseni sörre és egy mézes kávéra. Amilyen kedves vagy:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 13:24:04

@Pinka-Panka: Most nem is esne rosszul. Mézes kávé. Pilseni talán estefelé. Csak akkor beindulna egyesek tiszta fantáziája. :-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 13:28:34

@youlopukku: Honnan értesz a gombához? Tanfolyam, tapasztalat? Régen a szedett csiperkék közül csak a barna lemezűt mertem megenni.

Hurri Kán 2012.11.03. 13:35:05

@dömbi:
Egy titka van: hideg vízben kell mosni.

_Remy_ 2012.11.03. 13:35:48

Gyerekkorom kedvenc étele a gombapörkölt volt, szegfűgombából, szigorúan csőtésztával. Nem volt behabarva, csak atálalásnál kapott tejfölt a tetejére. Képes voltam a maradékot hidegen, magában falni :)Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára :(
@Mitzi von Küche: :DDD
@süllőcske: valamiért nálunk is így volt a szokás, galuska levesbe, nokedli meg köretnek, talán mérettől függetlenül.
@PO: a piacon, a bejárattól balra láttam olyan pléh nokedliszaggatót, amilyen nekem is van vagy 20 éve. Nem tudom, a tied milyen, lehet valami modern csoda , nem cserélnék :D Azt meg most már tudod, hogy kell elmosni :)

Hurri Kán 2012.11.03. 13:36:42

@"Remy":
Pléh szaggató +1 szavazat :)

_Remy_ 2012.11.03. 13:40:29

Ilyenem van:anyucikareceptjei.blogspot.hu/2010/03/ketfunkcios-nokedli-szaggato-es-reszelo.html
Azt én is most tudtam meg, hogy reszelőnek is lehet használni :DDD

Hurri Kán 2012.11.03. 14:03:22

@"Remy":
Műanyag nyéllel? Fujj! ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 14:16:01

Az igazinak fanyele van. Most vettem egy új lapátot hozzá, mert a régiben kikopott a fa.

Pinka-Panka 2012.11.03. 14:19:33

@hajdulaszlo (volt hajdul): na, na, ne vicceljünk, ott a komolyság, itt meg rosszaság volt:)
A kávé megy, nyisd az ablakot:) A sör majd este!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 14:26:50

@"Remy": No igen :) Csak én vagyok helikoffer :)

Hurri Kán 2012.11.03. 14:29:52

@"Remy":
Igen. ;-)
Pont a képen láthatóval szaggattam a sztrapacskát az imént. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 14:30:11

@"Remy": Azt azonnal értettem, hogy ez kifordított káposztareszelő, de soha nem jutott eszembe arra használni. Viszont az USA-ban majdnem káposztareszelőből csináltam szaggatót, amig valaki végül hozott otthonról rendeset.
Az enyém 40+ éves lehet már, és nem szabad mosogatógépbe tenni, mert lekopott a cink róla, és rozsdásodna. Mosás után törölgetés is kell neki.
Hidegvizes áztatással egyszerűen elmosható (éppen belefér a keverőtálba, ahonnan a tésztát adagolom bele, így ott be tudom áztatni)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 14:32:12

@"Remy": jaj, Remy: én azt csak reszelőnek használtam és nem tudtam, h galuskaszaggató is :( Utóbbira nekem van egy kör alakú, lábasra tehető, meg egy Fackelmann-féle műanyag hosszúkás. könnyen tisztítható.

skylla 2012.11.03. 14:57:57

az ilyen szaggatoval kb. masfel ora, en a kerekre szavazok. ha mar nokedli, akkor legyen rendes adag, hogy legyen ertelme elmosogatni :P

_Remy_ 2012.11.03. 15:08:57

@Hurri kán: @Andrass9: Ugye, hogy nem adnátok másikért?
@Mitzi von Küche: Akkor most már megpróbálhatod, mint galuskaszaggató, én meg, mint reszelő :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 15:27:26

@Pinka-Panka: Na elkéstem. Igényességedre jellemző, hogy porcelánban küldted és betörte az ablakot.

1kutya 2012.11.03. 15:28:11

na, most jöttünk meg a parádi vízeséstől. szedhettünk volna gombát, de nem volt hová és minek. így most virtuálisan köszönöm Wakának a perkeltet (pont így csinálom én is)!

tegnap Fallóskúton egy üdülő hátsó kertjében fedeztem fel 2-3m2 galambgomba telepet. ha isten is adja, mienk lesz a házikó, onnantól habzsidőzsi:)

Hurri Kán 2012.11.03. 15:47:48

@"Remy":
Semmiért el nem cserélném. :)

Pinka-Panka 2012.11.03. 15:49:53

@"Remy": én is ilyennel szaggatok, ezzel kisebb, a hagyományos kicsit nagyobb lyukú. Mivel nem dolgozom nagyon ki és lágy tésztát keverek, ezzel praktikusabb nekem.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 15:59:31

@Pinka-Panka: Régen ilyen szaggatót lehetett az edényboltban meg a piacokon vásárokon is venni, amíg a kínaiak el nem öntöttek mindent a 'műhanyag' vackaikkal. Ha vigyázol, hogy ne tégy káros anyagot az ételbe, a kínai ócskaságról majd belemegy.

Pinka-Panka 2012.11.03. 16:04:21

@hajdulaszlo (volt hajdul): így van és ezért nem is dobálom ki a régi dolgokat. Jut eszembe, múltkoriban hiányoltam a bonyhádi fazékokat, a férjem felmászott a padlásra, ahova több mindent tároltunk el és mondtam nézzen jobban csak szét és az egyik dobozban egy sorozat lábosra lelt, úgy örültem neki. Mikor mosogattam el őket az alján a legnagyobb láboson 64,70 HUF volt...fogalmam sincs mennyi idős, illetve tudom csak nem akarom:)

süllőcske 2012.11.03. 16:19:33

@Pinka-Panka: Annyira szeretem a bonyhádi edényeket(nagymamám mágocsi piros lábasaira emlékezve)...
Van is nekem , mindenféle, még lagzihoz méretezett töltöttkáposztás is.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 16:21:28

@Pinka-Panka: Most meg a 100 szorosa az ára. A régi piros zománcos bonyhádi nem kifejezetten jó az elektromosra, de van ami jó.
A padlásokon néha olyan dolgokra bukkan az ember amikre nem is emlékszik, hogy megvolt valaha.

Pinka-Panka 2012.11.03. 16:24:30

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez nem piros, hanem barna és ilyen kis piros valami is van benne, nem az a hagyományos piros, abból van kettő még...

Pinka-Panka 2012.11.03. 16:25:14

@süllőcske: igazából egy 10 vagy 15 literest szeretnék még, ami van ahelyett...

süllőcske 2012.11.03. 16:25:53

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Én még jókor gyűjtöttem, nem bántam meg.
Ettől függetlenül, saját tervezésű, tűzálló agyagedényekben látom a jövendőmet.

süllőcske 2012.11.03. 16:57:39

Nü, most már ihatnánk egy pohárkával, kedves felebarátim, Ti mit innátok a gombácskára?
Én először is, sert kérnék, pilzenit, utána néhány hosszúlépést.
Holnap későőszi gombaseregszemle lesz, utána kicsinálom a múltkori csukaprofesszort.
Ha nem, az se baj, csak lélek legyen minden holdnapban.
Ma egészen érdekes dolgot főztem, jó messzire kalandozott a képzelet. El is küldöm a dokumentjét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 17:02:43

@süllőcske: Ittam az egészségedre egy kis Villányi küvét. Egész kellemes bor, töltök neked is!

Pinka-Panka 2012.11.03. 17:20:36

@süllőcske: egészségedre küldjük a sert, meg a Hajdú Lacinak, mert leszállt az este, s ilyenkor vágyik rá, mondta korábban:)

süllőcske 2012.11.03. 17:21:01

Egyszer, régen, van vagy húsz esztendeje is, egy érdekes vízen, amit Salakosnak mondanak és izgalmas, nád és sásszigetes, zegzugos ős-csatorna, kifigyeltem egy temérdek nagy csukát.
Pirosszárnyú rajok spricceltek, néha nagy kavarás habosította a felszínt.
Ha bedobtuk a csalit, igazit, művit, csönd..
Kerestem a csalit, hátha. Otthon villantókat domborítottam, szereltem, festettem őket különböző színekre. Végre ráleltem egy jó formára, súlyolyzásra. Első teszten tizenegy csukát fogtam, na mondom, jó lesz a nagy öregre!
Tudtam, hogy hol áll a csibész, egy édes kis sásöböl spiccénél. Dobom a rezet, pont a feje fölé
tíz centire a sástól. Süllyesztem, megemelintem, lassan csévélek. De már látom, a kishalak oldalvást spriccelnek, szív a torokban, lassítok.
Érzem ám, hogy vibrál a zsinór, lazul, koppan valami. Benyesek, lomha burvány, üres zyinór.
Elharapta, a negyven centis drótelőke fölött.Uramisten, mekkorka feje lehet, hogy ezt így bekapta.
Legközelebb elmesélem a második találkozásunkat.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 17:33:27

@Pinka-Panka: Köszönöm! Nem mondtad, hogy a Zöldfába fogod küldeni. Ami szemben van majdnem Süllőcske csíramálé beszerző helyével.

_Remy_ 2012.11.03. 17:42:47

@süllőcske: "Egyszer, régen, van vagy húsz esztendeje is,...tizenegy csukát fogtam,...mekkorka feje lehet,hogy ezt így bekapta." :D Az jutott eszembe, hogy a kicsi fiam, ha majd kötelező olvasmány lesz neki a Kincskereső kisködmön, mennyit fog belőle érteni? :DDD

süllőcske 2012.11.03. 17:55:31

@"Remy": Hát, talán mondd neki, hogy mindenkinek mög köll találnia a saját üvegcserepét, amin keresztül néz, s ködmenjét is, ami szorít, ha ha önzők vagyunk, asztraktak, királyi ruhánk, ha az alázat kenyerét esszük.

medvedr 2012.11.03. 17:59:45

A gombát a vépgén sózom csak, bárez lehet, hogy legenda. A lecsót nem teszem bele. A hagymára dobom a gombát rá a paprikát, egy kevés kakukkfű majoranna perelés kevés víz, és a végén tejfölös habarás, de nem mindig. Erőspaprika sózás előtt. Nokedli vagy orsótészta. Esetleg reggelire úgy hogy pirítóskenyérre aztán sajtot olvasztok rá a mikróban. Erre különösen jólesik egy jó édes tejszínes kávé coantreau val dúsítva. (Csak egészen kevéssel, hogy a jó kávét csak kiemelje) A ködös reggel meg bekaphassa.

süllőcske 2012.11.03. 18:06:48

@medvedr: Egyre jobban szórjuk a helyesírás hibákat, elütéseket. Magam pláne. Elmegy, végül is családiasan megvagyunk. De azért, most már jobban megnézem, mit küldök el, ha lesz türelmem.
Kakukkfű, szekfűgomba, nagyon jó!_

medvedr 2012.11.03. 18:15:42

@süllőcske: Sajnos alapból is igen rossz a helyesírásom, de a neten méginkább. Ha megjelenésre írok, kérek lektort, aki legtöbbször a feleségem, szokott lenni, de van, hogy egy -egy kollegám, egyszer kétszer fizetett is volt. Most még a családi ebéd közben iszogattam is. Hát így.

süllőcske 2012.11.03. 18:22:03

Szerintem, a gombapörihez egy csöpp víz sem kell.
A VAJRA, fokhagyma kerül elsőbb, a gomba és a hagyma egyszerre kerül rá, só-bors, majd paprika, de nem kötelezően, kakukkfű, vagy gombafajhoz illő zöldfűszer, s csak addig menjen, amíg elegendő szaftja nem lesz. Széles edényben dolgozzunk.
Aki úgy szereti, tejfölözheti, az se kötelező.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.03. 18:25:58

@PO: 12,31 mm kábé.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Sajnálom, hogy csalódást okoztam, de kellett valami cifra köntös a kommersz csiperkének.
@"Remy": Szegfűgombát - ha nagy ritkán sikerük is szedni, mert ugye már mindent lelegelnek hajnalban az élelmesebbek - kizárólag levesnek, vagy valamilyen húshoz tejszínnel/tejföllel "bakonyi-módra".
@1kutya: Egészségedre! :)
@süllőcske: Egy pohárka vöröset most meginnék. Remélem a második találkozás a bográcsban végződött. :D

süllőcske 2012.11.03. 18:28:11

@medvedr: Mesterem, én meg összevissza kavarom a szavakat, szubjektumomat érzélkeltendő.
Lényeg, hogy talán így még jobban is értjük egymást.
Mindamellett, s ezt magamra értem, nem árt néha egy kis öncenzúra..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 18:33:42

Unom a munka (értsd szakma) nélküli napokat. Unalmamban már a fiam fogát is betömtem ma :)
Egyedül @süllőcske: írásai vidítanak fel. @medvedr: A Cointreau jó ötlet lenne, ha lenne itthon :(

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 18:34:16

@süllőcske: van, hogy az ember meg van győződve arról a google rosszul tudja a helyesírást.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 18:35:40

@Mitzi von Küche: Engem meg Pinka-Panka küldött söre :-)
Eszembe jut a a Sörgyári Capricció: miszerint még jó, hogy nem a miskárolók jöttek össze, vagy mifene.

medvedr 2012.11.03. 18:40:16

@süllőcske: Megpróbálom megfogadni a tanácsot...:)

medvedr 2012.11.03. 18:46:40

@süllőcske:A puszta megéréts és a befogadás /elfogadás készsége kéz a kézben kell hogy járjon, a Te dolgaidat tekintve nekem fontosabb az utóbbi-mert jobbá teszi a világot. Egyébként be vagyok rúgva.

Pinka-Panka 2012.11.03. 18:47:16

@hajdulaszlo (volt hajdul): Te, most élőben elmentél inni?:) Csúcs vagy! Gondolom féltetted az ablakodat, már a kávé után:D
Egészségedre és Söllőcskének és főnök Andrásnak is, meg aki iszik:)

süllőcske 2012.11.03. 18:53:01

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Hogy is fogalmazzam azt , hogy milyen jó lányok járnak ide.
Húgaink és nővéreink, egytől-egyig szeretetre méltóak.
Panka is csoda. Javalom, hogy az ő engedelmükkel drágaköveket is azonosítjunk velük, vagy színeket.
Topáz, ametiszt, türkiz, smaragd, rubin lányok ők,.

medvedr 2012.11.03. 18:53:52

@Mitzi von Küche: A CBA-ban láttam viszonylag, a hangsúly a viszonylagon van, kedvező áron. Nálunk lassan fogy, többnyire süti és kávé ízesítő, ezéert mindig van itton, leginkább külföldről mert ott jóval olcsóbb:(

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 19:02:27

@süllőcske: Én a lányokat virágnak, meg énekes madárnak látom. Most szarkasztikusan meg lehetne jegyezni, hogy a varjú is énekes madár, csak Feró a mentora

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 19:04:16

@süllőcske: Azért egy ilyen történet posztnak kellene!

süllőcske 2012.11.03. 19:11:57

@Waka: Ne mán! Minden jó.
Azt a fránya csukát csúnyán elbuszmákoltam.
A fasza villantómat elnyelte. Legközelebb egy sárga kis Rublex lógott a zsinóromon. Jó volt, mert az aprócska táplálékhalakat jól utánozta, csak kicsi, vékony hármashorga volt.
A mítikus sásöböl mellett elmenvén, visszakézből egy rutindobást megeresztettem, jól, nagyon jól ért vizet.
Szerintem nem is ért vizet a réz, egy rémes hullám beszippantotta. A Cormorán kifliben, én hanyattdőlve próbálom tartani a tomboló tarkaságot.
Egy vastag, nagy csukaderék, olajzöld hát, egy nagy loccsanás, robaj a sás alól, s hanyattestemben látom a kis Rublexet az ég felé repülni. Összegyűrt horga máig emlék.

süllőcske 2012.11.03. 19:14:54

@Andrass9: Történet, a vízpartocskáról, annyi van, mint a csillag, negyven év emlékezete.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.03. 19:15:06

@süllőcske: Csak tréfáltam. Azért, remélem bosszút álltál a beste csuka nemzetségen a fiaskóért.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 19:18:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): A hasonlatot illetőleg inkább veled értek egyet, mint @süllőcske: -vel. Tán mert a kövek soha nem ébresztettek bennem tiszteletet, de a madarak és virágok igen.
Van két körtefám, melyek bizony tetvesek. De jön két madárcsapat egymás után, minden nap délelőtt 10-10 percre. Leszállnak, meglepik a fát és csipegetik a tetveket villám sebességgel. IDe-oda repdesnek ágak/levelek közt, majd husss - továbbállnak. Elsőnek a kékcinke jön, csicseregve, kissé komótosan. Mikor ők végeznek, befut vagy 20 őszapó roppant vékony hangocskát adva. Pirinyó testűket hosszú farkacskájukkal billegetik az ágakon fejjel lefelé, hogy oda is becsippentsenek, amit a cinegék kihagytak.
Szomszé barátainkkal beszélve és órát egyeztetve, innen egyenesen az ő nyárialma fája a következő állomás. Szépek, kecsesek, pirinyók és nagyon hasznosak.
Én hozzájuk hasonlítom a lányokat.
.
.
Permetezés helyett csak a mézgát mosom le slaggal a fákról, a tetvek maradnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 19:19:55

@süllőcske: Szép történet, jó stílusban szívesen látott adomány a blog számára. Legyen az étel, utazás, szerelem. Valahol elrejtve mindegyikben eszünk is imitt-amott.

süllőcske 2012.11.03. 19:21:03

@medvedr: Én nem is tudom, mi az a coantreau.
Mondjátok el!
Nekem a kávé, az a kávé és semmi sincs benne. Százból kilencvenötször cukor sem, néha kardamom.

süllőcske 2012.11.03. 19:27:53

@Andrass9: Tudod, hogy a gyümölcsfamézga micsoda nemes festőszer? Az aquarell kötőanyaga, többek között.
A kövek, meg micsoda pigmentcentrumok?
Szóval, a magunk módján kerítünk analógiát a lányokhoz, ez így van jól.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 19:39:10

@Waka: Jaj, Waka, mit nem gondolsz ?! Már reggel elolvastam a posztot, nagyon tetszett, mint gombaimádónak (ált. csak csiperkéhez hozzájutó ember lévén), a családfőnek is idéztem néhány szellemes fordulatodat.
Az unalom a szakma nélkül töltött napokra értődött és máskor is így nyilvánult meg (sokszor még vakációkor is),

süllőcske 2012.11.03. 19:54:32

@Mitzi von Küche: Igen, fantasztikus, hogy mennyire jó alap egy Waka poszt és jelenlét.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.03. 20:06:57

@süllőcske: Kár, hogy ritkán van ennyi időm. Na de majd télen...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.03. 20:11:42

Tegnap megtörtem az első eresztés törökmogyorót, nagy küzdelem volt, az ujjam kicsit sajog. Holnap nekiállok még egy adagnak, aztán, majd lesz belőle poszt.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 20:32:32

@Waka: Én megpörkölném enyhén azt a mogyorót és szépen megeszegetném...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.03. 20:43:55

@Mitzi von Küche: Úgy lészen, de azért közben fog vele történni egy s más.

medvedr 2012.11.03. 20:53:32

@süllőcske: Curacao narancs és édesnarancs héjkivonatát tartalmazó triple sec likőrfajta. Egyfajta nagyon intenzív de nem tolakodó narancs illat és íz, amit sokan kedvelnek. próbáld ki egyszer. Egészen kevés 1 max 1,5 cl egy dupla kávéba.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.03. 21:01:28

@süllőcske: Cointreau és testvére, a Grand Marnier élvonalbeli francia likőrök, mindkettő narancsot is tartalmaz. A Grand Marnier-vel locsolgatják a Crèpe Suzette-et, a híres francia narancsos palacsimtát.

süllőcske 2012.11.03. 21:20:03

@medvedr: @Mitzi von Küche: Köszönettel, és szerét ejtem a próbálásuknak.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.03. 22:03:19

@Mitzi von Küche: Már csak azt kell kivárnunk mikor veszed rá magad egy Zsuzsi palacsintára.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 22:48:29

@süllőcske: Nem a famézgát, hanem amit a tetvek bocsátanak ki (arra jön a feketepenész meg milliódarázs)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.03. 22:50:13

@Waka: Nagyon jó eszköz a vízpumpafogó a csonthéjasokhoz. Be lehet úgy állítani, hogy éppen megtörje, de a belet ne bántsa.

süllőcske 2012.11.03. 23:04:43

@Andrass9: Abból meg kiváló pasztellfixálószer készül. De ezeket csak érdekességből mondom.
Eszemben sincs a kertészmunkát összekeverni a festőszerkészítéssel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 09:40:14

@Andrass9: Csak elébb szét kell válogatni méret szerint a csontárt, ha nem akarod minden darabnál egyenként állítgatni a fogót.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 10:16:26

@hajdulaszlo (volt hajdul): @Wakka: @süllőcske: Ha kapnék egy üveg Grand Marnier-t, ízibe sütnék és posztolnék egy Crépe Suzette-et.

Szamóca 007 2012.11.10. 21:09:23

No, én is a különböző őszi gombák nyomán jutottam ide, és csiperkét találtam. :)
Cserébe hozok egy kis vegyes gombás gombapörköltet: www.recept-oldal.hu/img/picture/6023/gombapaprikas-23-012-dd.jpg
A vadgombáimhoz meg tovább keresem a receptet holnapra. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.11. 12:42:20

@Szamóca 007: Köszi, jól mutat! Megfelelően előadva a taplót is fel lehet tálalni. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.11. 13:03:36

@Waka: Esküszöm, rókának néztem, nem taplónak :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.11. 15:03:23

@Andrass9: A válasz nem a képre vonatkozott, hanem az ételekre általában.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.11. 16:55:06

@Waka: Fáradt vagyok - nem láttam a smiley-t a végén. Elnézést!
süti beállítások módosítása