Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (315) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (141) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (62) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (28) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (52) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (440) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (93) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (332) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (24) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (52) kacsazsir (4) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (90) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (28) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (80) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (156) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (57) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (75) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (130) olívaolaj (8) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (3) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (87) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (78) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (168) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (20) (320) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (36) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (65) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (90) tejfel (63) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (213) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (11) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (226) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (6) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Purin

2012.10.19. 07:00 Waka

Beütött az átkozott köszvény. Volt már vesegörcsöm, de ez sem kutya, ráadásul az év legjobban várt buliján a Körösökre szervezett kiránduláson tört ki rajtam.

Az orvos ellátott gyógyszerrel, pár nap pihenést rendelt, meg diétát javasolt, én meg ahogy fel tudtam kelni, nekiálltam az Internetet böngészni. Hát van káosz rendesen. A purinbevitelt csökkenteni kell ugyebár. Se vége, se hossza a sok „szakértő” oldalnak, melyek egymástól másolt vagy éppen egymásnak ellentmondó táblázatokat és adatokat közölnek a különféle nyersanyagok purintartalmával kapcsolatban. Arról pedig, hogy mit, milyen gyakran lehet enni, nincs két egyforma vélemény. Azt nagyjából leszűrtem, hogy belsőséget soha, vörös húst és édesvízi halat nagy ritkán, baromfit és tengeri halat hetente 1-2-szer ehetek, tilos az élesztő, sóskát és spenótot, salátát és káposztát, valamint hüvelyeseket, különösképp zöldborsót csak kis mennyiségben és ritkán. Ehetek tejterméket, tojást, tésztát, valamint majdnem minden más zöldség- és gyümölcsfélét.

Az orvosomtól kapott, fénymásolt, Dr. XY PhD orvos ezredes nevével fémjelzett tájékoztató például minden hústól eltilt, a kelvirágot néha megengedné, a karfiolt viszont bármikor. Ültem a nagy kupac rántott karfiol előtt, és törtem a buksit: „Minek nevezzelek?”

Úgy gondoltam, amíg a tünetek nem csillapodnak jelentősen, nem kockáztatok, megpróbálom minél komolyabban venni a diétát, aztán majd lassan kialakul az étrend.

Legutóbb egyben sült zöldségfasírtot készítettem gnocchi-val.

Hozzávalók (pontos mennyiségeket nem írok, nem mértem):

2-3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 szál paszternák

1 kisebb cékla

2 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

kis csokor petrezselyemzöld

5-6 zsemle

10 deka sajt

2 tojás

só, bors, ételízesítő

zsemlemorzsa

1.jpg

Jobbról balra: paszternák, petrezselyem, sárgarépa, sárgább répa, cékla.

A zöldségeket eredeti német V-gyalun lereszeltem.

2.jpg

Összekevertem a beáztatott zsemlékkel, a lereszelt sajttal, az apróra vágott hagymával és fokhagymával valamint a fűszerekkel.

3.jpg

Két püspökkenyérformát kivajaztam és megszórtam zsemlemorzsával, belesimítottam a masszát, majd vízfürdőbe állítva megsütöttem. (Bő egy óra sütés után, mikor még mindig lágy volt a massza, elborult az agyam, kivettem a fürdőből, és bevágtam pirulni szárazon.)

4.jpg

Gnocchi

Hozzávalók:

kb. 75 dkg főtt krumpli

15-20 dkg liszt

őrölt szerecsendió

1-2 tojás

A mártáshoz:

2-3 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

pirospaprika

olaj

Először a mártást készítettem el. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát.

5.jpg

Mikor üveges lett, beletettem a lereszelt fokhagymát, egyet kevertem rajta, majd félrehúztam, beleszórtam a paprikát, és egy korty vízzel azonnal felöntöttem.

6.jpg

Belekevertem a tejfölt, megsóztam, és kiforraltam.

7.jpg

A krumplit áttörtem, mikor kissé kihűlt, belekevertem a tojást, szerecsendióval és sóval fűszereztem, majd apránként hozzáadtam a lisztet. Annyi liszt természetesen nincs, amennyit ne venne fel, de akkor szörnyű lisztíze lesz, tehát csak óvatosan. Mikor már nem tapadt annyira a tálhoz, kiöntöttem az alaposan belisztezett deszkára, 2 centi vastagra nyújtottam, késsel vékony csíkokra szeltem, aztán anyáztam egy jót, mert leragadt. Felkínlódtam, még liszteztem. A csíkokból belisztezett kézzel hurkákat sodortam, ezeket felaprítottam, majd tenyérrel valamelyest gömbölyítettem. Tudom, tudom, az olaszok villával barázdálják, hogy több szószt fel tudjon venni, de az olaszok egyéb furcsaságot is szoktak csinálni, meg biztosan kurvára ráérnek.

8.jpg

9.jpg

Bő, sós, lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőztem beleszedtem a mártásba és összekevertem.

10.jpg

Elsőre igen kevésnek tűnt az étel, de kiderült, hogy nagyon laktató, még másnapra is bőven jutott belőle.

11.jpg

85 komment

Címkék: gnocchi purim purin

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr774854792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 07:48:56

Jó reggelt!
Javulást a poszt írójának, és köszönöm a tájékoztatást, vasárnap köszvényes vendégünk lesz.
Ami tiltást leírtatok a héten, az kínzás, nem gyógymód.

1kutya 2012.10.19. 08:04:03

ezért a faja kis gnocchi-ért megérte köszvényesnek lenned:)

1kutya 2012.10.19. 08:17:50

@dömbi: például nó alkohol! az már felér guantanamói vallatással:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 08:22:01

sárgább répa...:D
szeretem a rántott karfiolt, de a helyedben, Waka, én is piszkosul törném a fejem egy hét karfiolevés után. Ez jó kis cucc.:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 08:37:03

@1kutya: Nálunk holnap chilbi lesz, majd iszunk Vaka helyett is.
@anica inkognitóban: Céklaszínű répa, na az már valami! Sárgább répát ehet mindenki...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 08:38:04

@dömbi: hú, láttam azokat a lilákat, amikről linkeltél..a krumpli nem jött be, de a lila répa igen! :) díszítésnek milyen ütős lehet!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 08:46:47

@anica inkognitóban: Tudod milyen finom..., nem csak szép, de finom is az a répa! Van ilyen színű karfiol is, de a répa mindent visz! hehe
Bencém szerint épp elég a pasinak, hogy hírbehoztam, meg a betegsége, ha lehet ne törjek az életére.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 08:52:43

@dömbi: na, ezért érdemes volt gyereket szülni, hogy beszóljon?:D vettünk volna inkább kismalacot...:DD

no, indulhat a harc a munka frontján....

1kutya 2012.10.19. 08:58:28

@dömbi: az óriáskerékre ne felejtsetek el felülni (még ivás előtt:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 09:05:58

@anica inkognitóban: Vagy csináltál volna sámlit, arra öregségedre legalább ráülhetnél! hihi
Na futás dolgozni!
@1kutya: Az nem lesz, de üljön fel rá az, akinek 2 anyja volt 1 petricsészében! DDD

Hurri Kán 2012.10.19. 09:05:59

Ez a gnocchi nagyon jól néz ki.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 09:42:56

@dömbi: 1.: sámlikészítés férfimunka
2.: szerinted meg fogok ülni a
hátsómon? :DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 09:45:07

@anica inkognitóban: Meg Anci! Bizonyos kor felett meg, hidd el! A gyerekkészítés is férfimunka, főleg ha fiú a végeredmény. Ezt fenntartják maguknak a pasik. DDD

Maya-- 2012.10.19. 09:45:23

en meg ilyet sohasem ettem, kivancsi vagyok, nagyon tetszik. plane a fasirt. s akkor vegul, csak kivetted a vizbol, es csak siman szarazan sutted?mondjuk, ha en direkt mar kihagynam, a gozfurdot, s ugy sutnem? az jo?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 09:54:35

Gnocchi nagyon jó, talán én is meg merem próbálni elkészíteni, a cékla is tetszik.
@anica inkognitóban:,@dömbi: Malac, zsámli is jó ötlet :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 10:05:10

@dömbi: nem tudom, a miénknél én is ott voltam..:D

skylla 2012.10.19. 10:11:01

vacakolos etel, de jol nez ki

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.19. 10:17:11

@Maya--: A vízfürdő jelen esetben a zöldségek gyengéd főzésére szolgált, annak teljes elhagyása egy egészen más ételt eredményezett volna. Az utólagos pirítás adta a kérget a fasírtnak, hogy legyen rajta valami harapható is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.19. 10:32:35

A gnocchit szívesen megenném, de a zöldségfasírtnál rám ne számíts :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.19. 10:52:45

Szép napot! Éppen posztot főzök.
@Maya--: Pontosan. A vízfürdőt azért alkalmaztam, mert a forma vékonyka kikenésén kívül nem tettem bele zsiradékot, és nem akartam, hogy lekozmáljon. Béleld ki baconnal, akkor mehet direktbe.
@anica inkognitóban: Nem volt az egy hét, törekszem - már amennyire lehet - a változatosságra.
@Mitzi von Küche: A gnocchi-val egy nyugodt napon kísérletezz, én majdnem megtapostam, annyira ragadt.

1kutya 2012.10.19. 11:00:53

@Waka: még mindig táppénzen vagy?

süllőcske 2012.10.19. 11:08:35

Gyerekként ettem utoljára ugyanilyen nudlit, kipróbálom.A gyökérfasirt is jó, egészséges.
Köszvényecske:
Nem szeretnék besorolni a hülyeséget irkafirkálók közé, de mint exköszvényes, saját dolgaimat azért megosztanám.
Ha megvan a baj, ha nincs még meg, a csak purinszámolgatás nem visz semmire. Olyan ez, mint amikor táplálkozási rendszerként a kalóriatáblázatot vennénk. Teljes csőd lenne.
Szóval, ebben a nyavalyában szenvedőnek el van savasodva a berendezése. Hogy kitisztuljon, tartósan egyensúlyba kell hozni a savakat-lúgokat, vagyis 7,2-7.4 ph környékén tartani. És ha ezt olyan élelem állítja be, amelynek van egy kis purintartalma, nem vészes, mert nyerünk vele egy tisztulásra alkalmas állapotot. Különösen gáz, ha gyógyszerekkel állítgatunk be értékeket, szervezetünk "elfelejti" az öntisztítás képességét. Szedje, azért, aki akarja. Én semmit nem vettem be, mégis kigyógyultam. Azaz mégis, vettem be gyógyító, tisztító növényeket, tápegész formában.
Elsőrendű tisztító csoda a gyümölcs. De nem úgy, hogy bekajálunk és még leerőltetünk egy körtét, nem! Úgy csak köszvényítünk, mert a körte beerjeszti a spagettit, savasít. Soxor mondják: A gyümölcs savas, nem ehetem, savat csinál, meg hasonlók. Ne higgyétek el. Ez nem így van.
A gyümölcs önmagában értékes, hatalmas életerőt adó káprázatosság. Nem érdekel semmi öntörvényű nyafogás, siránkozás, én ezt kijelentem.
A gyümölcs befogadására tehát felkészülünk, nyafi nincs. Hamvas(bocs, Doki)ezt Gyümölcsórának mondja, olvassátok el. Szóval, aki akarja, körösztöt is vethet rá, rábízom, csak ne rohantában tolja be az gimilcet.
És éhgyomorra szépen, nyugodtan, tisztelettel, aprólékosan megrágva, megízlelve eszegetünk.
Ugye tudjuk, hogy gyümölcsóránk áldozati étke a szájban már kezd szívódni, elsődleges, üdítő energiát adva? A gyomorban semmi különös dolga nincs, mert cukrait nem kell átalakítani, majd a belekben felszívódik.Tehát a gyomron fél óra alatt átvonul. Más a helyzet, ha a pociban találkozik a spagettivel, s gyűlölt szomszédokként elbunyóznak egy öt-hat órát, bűzölgő mocsárrá változtatva a bensőnket, kapnak még a nyakukba egy kis habos, cukros kávélazúrt, mert "nemtudommivanvelempedig olyanegészségesentáplálkozom".
Ez nem gasztroblog, úgyhogy leírom, vállalva a moderációt: Az igaz gyümölcsóra végterméke szagtalan! Gondolkozzunk, miért?
Rövidebbnek kell lennem, látom.
Szóval dagályosság nélkül, a köszvényesek szerkóját leginkább az alma, főleg a golden, a ranett pucolja, ezenkívül a cseresznye, a szőlő, a citrom, a paradicsom, a szőlő kiemelkedő.
A zöldek közül a cékla, rebarbara, csicsóka magasodik ki.A zöldek organikus sói semlegesítik a rossz savakat.
Vértisztító teák, ezt nem sorolom, hosszú lenne.
Csodás hatása van a savónak. Ebből a legjobb volna a meleg juhsavó ordával(zsendice), de teljesen jó a nemes tehéntejből kivont savó is. Minden reggel, éhgyomorra, 1-2 decit elkortyintgatni.
Meg vagyok győződve, hogy a savó igencsak közrejátszott a kigyógyulásomban.
Ha húst szeretnénk enni, ne szénhidráttal(savasít), hanem lúgosító zöldsalátával együnk, a purintartalom fontos, de nem a legfontosabb.
Nagyon sokat tudnék még mondani, majd később.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.19. 11:18:30

@1kutya: Nem, de péntekenként "lógok". Ma ünnepségen van mindenki, nem akarom zavarni őket. :D
@süllőcske: Köszönöm a tanácsot, mint már írtam, próbálgatom magam és az étrendem, nyitott vagyok mindenre. Egyébként reggelire gyümölcsöt szoktam enni, főképpen almát. A savó esetében a megfelelő tej beszerzése egyelőre gondot okoz, de rajta vagyok.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.19. 11:24:29

@Waka:
Vízfürdővel, vagy anélkül, ez az egyben sült zöldség q*a jó ötlet, hogy miért is nem jutott eddig eszembe?

Egyet értek Süllőcskével, én az általa felvázoltakat kiegészítem időnként lefekvés előtt egy-egy széntablettával ( méregtelenít ), hús evés után egy kis galubersós vízzel, sok pirított olajos maggal, aszalt gyümölcsökkel.
A lisztes dolgokat, krumplit viszonylag nagy ívben kerülöm ( gyomorégést okoz nekem ), de sok szárazbabot, lencsét, csicseri borsót, szöges borsót eszek, gyakran salátának készítve, sok zöldfűszerrel. Volt időszak, amikor évekig nem ettem egy falat kenyeret sem, és akkor az jó volt. Ma már eszek kenyeret, olyat, amiben rozsliszt is van.

A lacto bacit évekig multivitaminból pótoltam ( tejterméket az anyatejen kívül sosem szerettem ), amióta galubersózok, azóta viszont semmit nem eszek kiegészítőként, sőt semmi féle gyógyszer sem. Szalonnához sem.

Nekem azt mondta régen, egy csúnya eperoham után a háziorvosom, hogy ehetek akár töltött káposztát is, ha attól nincs bajom, vagyis tapasztaljam ki mi az ami nem okoz gondot. Azt észre vettem, ha sok rostos zöldséget eszek, az nagyon javítja a közérzetet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 14:09:54

@Waka: birsalmaleves?:) az mehet..
azt ebédeltem az imént, kedvesanyósom főzte, majd' bepisiltem a gyönyörűségtől :D A rántottkarfiol csak torta volt a habon...:)
ez utóbbinál gondoltam rád:)

Topy 2012.10.19. 14:21:58

hmmm... érdekesen hangzik ez a gyökérfasírt!
de én inkább gombából csinálnám, az közelebb áll a lelkemhez :)

1kutya 2012.10.19. 14:43:36

@Topy: szójapörkölt, szójafasírt, szój' a nővérkének, hogy befostam! (by Hofi:)

süllőcske 2012.10.19. 14:49:35

@1kutya: Kirakatbaj után mondta, ugye? Én szójafasírozottra emlékszem, fontosak a részletek, atyámfia!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 14:58:47

" Szójapörkölt, szójakolbász, szójafasírt, szólj a nővérkének, hogy befostam!"

1kutya 2012.10.19. 15:00:29

@süllőcske: asszem. meg volt szó valami 2 csöcsről, ami befordult a kórház folyosóján:) majd otthon megnézem és pontosítom az idézetet.

Hurri Kán 2012.10.19. 15:01:24

Helyes, klasszikusokat csak szó szerint. ;-)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 15:02:50

@anica inkognitóban: Vasárnapra birsalmakompótot is csinálok a sült húsok mellé.
@süllőcske: Egy gasztroenteromókus veszett el Benned.
@látjátok feleim szümtükkel: Jól mondta a háziorvosod.

1kutya 2012.10.19. 15:05:12

@Mitzi von Küche: nem tudtad, hogy András a mi házi polihisztorunk?:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.19. 15:45:44

A cimkékre (tag) tekintve. Most ennek a posztnak mi köze van a sorsvetéshez?
Akinek van szeme...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.19. 16:24:58

@Mitzi von Küche: Jó hogy említed! Ideje elkezdenem valamit csinálni a temérdek birskörtével. Befőtt van, birsalmasajt a lakás összes szabad polcfelületén sok-sok éve. A gyümölcs meg egyre több a fán. 20 kilót már elajándékoztam, @gyvy: ha kérsz, szólj. Csak érte kell jönni.

süllőcske 2012.10.19. 17:02:27

@anica inkognitóban: Remélem jól idézted, elmenthetem?
@Andrass9: Hú, András, játszol érzékeny idegeimmel!
Olyan kíváncsi vagyok, milyen érzés lehet az első halászlé, főleg, ha sikerült. Én már nem emlékszem, annyira beolvadt a gyerekkori, csavargós, tekergős, pícézgetős, pákászgatós élmények közé.
Nem kell paprika? Nem küldöd a címet!
Holnap gasztroversengésen vagyok, 5 tepsi dorozsmai molnárpotykát sütök kemencében. Posztos lesz, Hajdul miatt is.
@Mitzi von Küche: A birs! Az olyan aroma, melyhez hasonlókat keresek folyton. Posztos lesz?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.19. 17:32:58

@anica inkognitóban: @Mitzi von Küche: A birsalmakompót már megfőztem, az lesz a nasi hétvégén, meg a köret a rántott harcsa mellé. Egy kisebb birserdőt "találtunk" múlt vasárnap, egy ládával van az erkélyen belőle.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Annyi, hogy mindkettőben benne van a hibalehetőség.
@1kutya: Szója is lesz majd, bár diéta szempontjából kicsit necces, de már korábban megvettem poszt céljára.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 17:48:59

@hajdulaszlo (volt hajdul): gondolom, nem héber nyelvű tag-ot jelölt meg, aki feltette a posztot. Te meg kicsit olyan vagy mint Móricka:P
@süllőcske: úgy gondolom, igen.
@Waka: biztosan lehet ilyen normális párosításokat kitalálni a diéta idejére, a hal+birs is élvezhetőnek tűnik.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 17:50:15

@Andrass9: Egy varázsbirtokod van, Andrass,hogy mindenből rengeteg terem. Nálunk a piacon 550 Ft kilója a birsalmának, úgyhogy megfontolja az ember, mennyit vesz (francba, a zöldbab meg 450). Úgyhogy te többszörös milliomos vagy!
@süllőcske: Nem éri meg, csekély újdonságértéke lenne - de nagyon finom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.19. 19:06:51

@Mitzi von Küche: varázshűtőhöz varázsbirtok :D

na, becsusszanok a kádba, este buli, egy vodka-narancsot iszom a ti egészségetekre is :)
és táncoloooooooooook! :))))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.19. 19:18:56

@anica inkognitóban: Te is tudtad, miről van szó :-)
Egyébként meg ne beszélj olyan dolgokról, hogy mindenről az jusson eszembe (még egy mosoly.)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.19. 19:49:14

@anica inkognitóban: Voltam már egy párszor ott, s csak akkor volt jó amikor hideg, volt, eső és otthon maradtak a bunkók. Na jó én nem.

Benikuty 2012.10.19. 19:52:53

@dömbi: " Mész a tollasbálba?"
... gyerekkoromban hallottam utoljára:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 20:07:02

@Benikuty: Nem fogod elhinni, lányunk 12-13 évesen nem hagyott békén 1 nyári estén minket, hogy menjünk valahova, mindegy hova, csak menjünk. 40 fok volt a lakásban. Férjem mondta, jó kislányom, megyünk a tollasbálba. A gyerek készülődött vadul, a férjem lefeküdt, én meg néztem hülyén. Jött a gyerek, hogy ő kész van, indulhatunk. Akkor derült ki, hogy a tollasbál az ágy. Én még soha addig nem hallottam. Férjem a mai napig, ha eszébe jut, felnyerít.

Anica már ott van, úgy nézem. DDD

1kutya 2012.10.19. 20:10:54

@dömbi: tollasbál=dunyha. bár ugye állítólag onnan ered, hogy anno a fiúk a lányokat hívták a "tollasbálba":-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 20:15:39

@1kutya: Engem be nem csalogatna alá senki semmivel.DDD

@süllőcske: Nagyon szeretnék venni tisztességes pirospaprikát. Tudnál segíteni benne? 4-5 kiló megoldaná az éves gondomat.

Pinka-Panka 2012.10.19. 20:24:04

@süllőcske: Teljesen egyetértek, ezt vallom én is, még ehhez én iszom a meleg, citromos, mézes, gyömbéres limonádét.
Dr,Damindorj Danima, akihez jártam szinte mind ezt mondta, s könyvét érdemes olvasni és betartani, ami benne van...

Pinka-Panka 2012.10.19. 20:26:22

@Waka: gratulálok neked a találékonyságért, a jó receptekért, a kitartásért, a képekért. Ügyes vagy! gyógyulást kívánok.

Benikuty 2012.10.19. 20:36:32

@dömbi: nem előznék be Süllőcskének (mert olyan szolid vagyok), de megtaláltam az igazi paprikát, mint ahogy az igazi és tartós fokhagyma forrását is. Előbbit 2x200 kg kolbász töltésével teszteltük, utóbbit tavaly októberben vettem, és június végéig használtam. Küldtem én már Stockholmba paprikát. Málnaszörpöt is:)

süllőcske 2012.10.19. 20:42:43

@dömbi: Persze. De akit úgy érdekel, az is megoldható, hogy évközben is, külön kérésre, frissen őrölt paprikát tudok szerezni. A csövekben tárolt paprikánál ugyanis ez lehetséges, egy-két igényes termelőnél. Nem tudom, például Benikuty hogy oldja meg a kolbászai esetében, de ez a legjobb megoldás az egyenletes minőségre.

süllőcske 2012.10.19. 20:43:50

@Benikuty: Látod, éppen gondoltam rád, itt vagy.

1kutya 2012.10.19. 20:55:41

@dömbi: nono!:)

@süllőcske: várom a mélt az adatokkal!

Benikuty 2012.10.19. 20:56:18

@süllőcske: Nehezen oldom meg, mert a csöves állapotban tartás is rontja a festőképességet, ami esztétikai szempontból fontos. Ami most 210 asta-s, az jó, ha jövő júniusra 160-170. Az adagolást pedig nem lehet vég nélkül fokozni.
Természetesen lennének módszerek, de a cuccolásba nem megyek bele, mert deklaráltam: "adalékoktól mentes"
:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 21:07:23

@Benikuty: @süllőcske: Uraim, az önök értéke számomra felbecsülhetetlen!
Fokhagyma szégyen gyalázat, hogy Svájcban is csak a kínai kapható! Pedig azt itt is használják, nem úgy mint a pirospaprikát. Utóbbi nekem ha lehet, legalább a fele egyben kellene, mert ugye ritkán megyünk haza, főzni meg kell itt is.
Úgy néz ki novemberben haza esz a fene minket pár napra. Postán nem szeretném, mert horror a díj, + vagy megvámolják, vagy nem, ezt se lehet előre tudni.
Tizen+ évig egy helyről rendeltem, évi 10 kilót, az utolsó 2 évben úgy átvágott mint azt a bizonyost a palánkon! Rajtam keresztül ismerősök még legalább 25-30 kilót vettek tőle, ha neki ez megérte..., bár elképzelésem sincs, hogy miért csinálta. Januárban mintha a téglát reszeltem volna az ételbe, olyan színe-bűze volt.

Olyan jó volna, ha valaki aki ért hozzá írna róla 1 posztot, hogy mire kell figyelni, hogy készítik, hol hogy célszerű tárolni, hasonlók.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 21:10:29

@1kutya: NEM'A ezt elhiheted, hogy én 1 ilyen tollas borzadálynak a közelébe menjek önszántamból? Hát mindennek van határa!!! Inkább beállok Pingvinnek, úgyis hiány van belőlük!

Benikuty 2012.10.19. 21:53:28

@dömbi: tudod , én nem posztolok. A paprikát, ha őrölve veszed, el kell dugni száraz, hideg, sötét helyre.
Aztán évjáratokban is vannak nagy különbségek. Mint borokban:)

Benikuty 2012.10.19. 21:55:15

@Benikuty: jaja, meg mint nőkben;) (egyik jobb, mint a másik)

1kutya 2012.10.19. 21:59:21

@dömbi: kihalóban:)

@Benikuty: nono! valamikor posztoltál!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 22:05:15

@Benikuty: Pedig örömmel olvasnánk, én többször is.
Igen, a sötét, száraz megvolt, a hideg nem annyira, de hosszú évekig működött, aztán egyszercsak nem.

@1kutya: Jaja, itt is egyre kevesebben vannak.

Benikuty 2012.10.19. 22:17:50

@1kutya: de nem itt, hanem a kifőzdében...

Benikuty 2012.10.19. 22:20:59

@dömbi: van aki a mélyhűtésre esküszik. Kicsiben lehet, hogy működik, ki kellene próbálnom.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.19. 22:24:41

@Benikuty: Azt nagyon szerettem, de mostanában már csak a Toma receptjeit tudom ott olvasni.
A mélyhűtést ha kipróbáltad, mond el a tapasztalatot. Bár itt az 1 szikkadt polcról kiraknám a jégzseléket palotaforradalom lenne.

süllőcske 2012.10.19. 22:25:27

A csövekben tárolásnál tartósabbak az ízanyagok.
Azt is érdemes tudni, hogy van olyan fajta, ami a színe, olyan is, ami az íze miatt jobb.
A jó hallébe mindkettőt érdemes tenni.
Van, aki az ízöst nagyobb szemcsére őrli, ezt hosszabban kell főzni, a színöst pedig rövidebben.
Én így tanultam, tapasztaltam.

Benikuty 2012.10.19. 22:29:14

@1kutya: "Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba"
;)

Benikuty 2012.10.19. 22:31:16

@süllőcske: Ottó szerint a kétszáz mikronos lenne az igazi, csak akkor őrlésnél megég az olaj...fene se tudja az igazságot:)

1kutya 2012.10.19. 22:35:44

@Benikuty: dehogynem! csak lejjebb kell gyalogolni...

Benikuty 2012.10.19. 22:38:18

@dömbi: Toma már nem ír oda, szerintem feladta, de remélem nincs igazam. Néha benézek, de elszomorít az üresség, szóval kisomfordálok, és talán már észre sem vesznek.
:(

süllőcske 2012.10.19. 22:55:40

@Benikuty: A paprikában kellene növelni a színanyagot, talán. Somogyi nemesítése?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.19. 23:13:17

@süllőcske: Holnapra lesz neked jaj - 40 képpel illusztrált halászlé poszt:)
A paprikád fenomenális volt - egy kis bátyai csípőssel kombináltam és olyan lett, hogy hú!!!
Majd megy cím is. Még van 25 deka a nyáriból :) Amióta csak kettecskén vagyunk sokkal kevesebb fogy mindenből.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.19. 23:17:29

@süllőcske: Most próbálkozom egy mexikói óriás csilivel - mint a mi zöldpaprikánk, csak méregzöld és most fordul pirosba. Paprikakrémben fantasztikus íz (nem az a vad csípős) és aroma. Ezt ők is töltött paprikának használják - el is tudom képzelni.
Sajnos már csak pár nap van hátra, és jönnek a fagyok, ami előtt kénytelen leszek leszedni. Meg a paradicsomot is. Nem tudom, az alma hogy bírja a fagyot, meg a téli körte. Szóval kicsit izgulok.
Atyaég. Ha belegondolok, mennyi mindent kell leszüretelni a fagy elől ....

süllőcske 2012.10.19. 23:37:22

@Andrass9: Éljen! Alig várom, majd olvasom a molnárpotyka készítés közben.
Az én halászlémet a blogvilágban tudtommal senki sem ismeri. De fogja.
Remélem, hogy megoszthatom veletek.
Itthon egyébként annyian kérik, szeretik, hogy az már majdnem terhes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.20. 00:00:46

@süllőcske: Nagyon jó lenne, ha megosztanád velünk. Esetleg mások halászlevét is feltehetnénk a palettára. Az igazsághoz tartozik, hogy a receptek guglizása nagyon lehangoló volt. Igazi, lelkes halászléfőzőt nagyon keveset találtam.
Így az első után bizony szívesen indítanék egy sorozatot, hogy letisztázzam a receptet, de sajna nincs rá igazán közönség (eltekinte kedvenc szomszédaimtól). A halforrás minden esetre jó - remélem, tartják is a minőséget.

Boar. 2012.10.20. 00:45:38

Paprikát Bogyiszlón, fokhagymát Bátyán, pontyot Akasztón...
Legalábbis innen nézve...

Pinka-Panka 2012.10.20. 06:29:21

Jó reggelt mindenkinek!

@süllőcske: még az is eszembe jutott a gyümölccsel kapcsolatban, ahogy én gondolom, törekedek csakis itt termett, az idénynek megfelelő gyümölcsöt fogyasztani ma már. Ha lehet délelőtt egy félét,s abból lehet többet is...Köszönöm, hogy megosztottad tapasztalatodat velünk, jó olvasni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.20. 08:46:22

@dömbi: nehogy pingvin helyett apáca legyél! az öltözék hasonló! :DDDDDDD
süti beállítások módosítása