Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Harcsa sörtésztában, kis óceáni hangulattal

2012.09.26. 07:00 Blogkocsma

Anicának szülinapjára - torta helyett

Mitzi von Küche

Gyönyörű folyami harcsát szereztem egy ígéretesen alakuló halbolti kapcsolat révén – meg kell az ilyet becsülni mifelénk. Mivel patkó formára vágták, kitaláltam, hogy nem a megszokott rántott harcsát készítem, hanem könnyű sörtésztába burkolom. Alaposabb tájékozódás után kiderült, hogy ez nem azonos az Orly-módra való készítéssel (akármit írnak is az egymást másoló magyar receptoldalak), hanem a valódi, sörrel készült tésztát jelenti.

Harcsa1.JPG

A halszeleteket előkészítettem: levágtam a bőrt, majd kettévágtam a gerinc mentén, így hosszúkás, szálkamentes csíkokat kaptam. Besózva, citromlével meghintve félretettem.

Harcsa2.JPG

Most következett a nevezetes sörtészta. Két tojás fehérjét felvertem, a sárgáját másik keverőedényben csipet sóval, pici borssal elkezdtem keverni, majd óvatosan sört adagoltam hozzá (összesen kb. 1,5 dl-t), ezután a lisztet (ezt nem mértem). Amikor jó sűrű palacsintatészta-szerűnek ítéltem, óvatosan belerétegeztem a felvert habot. Ebben a habos masszában megfürdettem a hosszúkás harcsaszeleteket, majd nagyon bő és forró olivaolaj – vaj keverékében megsütöttem. (A fritőz ideális lenne hozzá, ha nem selejteztem volna le.)

Harcsa3.JPG

Az óceáni beütést részben az jelentette, hogy a halszeletek után jött a banán. Egy banánt kettévágtam, majd hosszában is ketté, a sörtésztába mártottam és szintén kisütöttem.

A hal + banán kombinációval Madeira szigetén találkoztam néhány éve, amikor egy hetet töltöttünk ott. A pez espada nevű mélytengeri fehér húsú halhoz adták az apró sült banánt – fergeteges ízkombináció volt és most sikerült rekonstruálni az ízeket.

Harcsa4.JPG

Hogy teljes legyen az egzotikus ízélmény, szósz gyanánt igazi remulád-mártást csináltam. Az, hogy Magyarországon remulád-mártásként némi ecetes uborkával, neadjisten, reszelt hagymával összekevert tubusos majonézt adnak, eléggé elborzasztó. Az igazi ugyanis kapribogyóval készül - micsoda ízkülönbség! Variációk persze vannak, a kreol vagy a new orelans-i konyha pikánsabban készíti – érdemes a saját ízlésünknek megfelelően kikísérletezni és új ízélményekben lesz részünk – halakhoz kitűnő.

Leírom, én hogyan készítettem: egy kis konyhai robotgépbe tettem egy tojás sárgáját, némi pirospaprikát (cayenne-i bors híján), egy evőkanál kapribogyót, egy gerezd fokhagymát, pár levél petrezselyemzöldet, némi mustárt, kevés sót és egy-két tekerés borsot. Egy evőkanál tejföl és két-három löttyintés olivaolaj került ezután a gépbe, megnyomtam a keverőgombot  és a homogén, gyönyörű pikáns mártás már kész is volt. Megkóstoltam, pici cukorral utánaízesítettem és betettem kicsit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Harcsa5.JPG

Közben elkészült a petrezselymes főtt krumpli és egy kis zöldsaláta is és már kezdődhetett is a harcsa - banán ebéd, a megszokott módtól eltérően, kicsit nosztalgiázva, de igen nagy sikerrel.

Harcsa6.JPG

IMG_5523.JPG

Madeira szigete.  A kép jobb oldalán banánültetvény.

113 komment

Címkék: banán harcsa hal madeira

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr464798200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 08:57:00

@gyvy: úgy apám szokott.. ebéd után, hasonfekve, szemüveggel a fején, horkol, előtte újság :D
@Mitzi von Küche: tanult kollegánk, Gyvy magából indult ki..:)

Hurri Kán 2012.09.26. 09:00:31

@anica inkognitóban: @Mitzi von Küche:
Megjegyzésem kizárólag a bejegyzés ezen sorának irodalmi értékét szándékozott méltatni, még mielőtt... :)

1kutya 2012.09.26. 09:01:22

@gyvy: hú! most elástad magad a csajoknál:-DDD

Hurri Kán 2012.09.26. 09:03:07

@1kutya:
Még jobban? Úristen. :-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.26. 09:15:08

Fantasztikus étel, Mitzi!! Még így reggelire is szívesen enném :)
Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 09:57:59

@Mitzi von Küche: A német konyha lehet. Én az angol változat híve vagyok.(vagy legalábbis így láttam) Abban pedig nem vala tojás.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 10:04:21

@Mitzi von Küche: A franszia sörödre meg be fogom írni, hogy tetszenek az amcsi nők. Cseh sör, magyar nő. Ennél alább nem adjuk.
Még régebben fűnyíráskor megtalált egypár darázs Révfülöpön. Nejem meghívott egy kiskocsmába. Kértem egy Johnny-t és egy pilsenit. (gyengébbeknek Pilsensky Prazdroj) Mire a csapos: Hja kérem élni tudni kell: Jó nő, jó sör, jó viszki.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 10:08:04

Remuládot egyszer ettem életemben, s most kiderült az sem az volt. Mondjuk harcsához, ami elég jó volt. Minden hozzávaló van itthon. Harcsa nem rég volt, de vajas kenyeret is eszünk szinte mindennap, nem?
myownminds.wordpress.com/2012/09/25/hal/

süllőcske 2012.09.26. 10:36:40

@Mitzi von Küche:
Kedves Mitzi! Szépen összeállított halételt készítettél. A jó mártásokra kevesebb figyelmet szoktak fordítani, pedig azokon is sok múlik, a tányér, vagy fogás elemeit összefogják, textúrájuk, ízviláguk élvezetéről nem is beszélve. Remuládmártásod szerintem nagyon jó választás, egy szer lazacot füstöltem, és ilyen mártással forgattam össze a lazacszeletkéket, sok kaprival, s mehetett a pirítósra. No, az se volt semmi.
Sörtészta ügyben is kísérletezgettem, pont így még nem csináltam, viszont végül is a tempuraszerű változatot találtam a legjobbnak.
A harcsa az ilyen tésztában csodálatosan szaftosra, ízesre sül, biztosan finom lehetett.
Ha már ott a tészta, tényleg érdemes játékosan, akár improvizálva ezt-azt kisütni a főelem mellé, zöldségeket, gyümölcsöket, sajtot, halikrát-és tejet,ez a banán is tetszik, főként, hogy élmény idézéseként került a már egyébként is remek tányérodra.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 10:41:48

@süllőcske: Valóban a mártás nagyon fontos. Vajon hány családnál van még mártásos edény, kanál? Használják-e? Egyszer láttam, s magam is kipróbáltam. Főztem egy marhapörköltet, a húsokat a főtt tarhonyára tálaltam. A szaftot, mixerrel, tejszínnel habosítva öntöttem köré. Fenomenális volt.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.26. 10:50:58

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nekem van, több féle anyagból készültek, használom is őket. Ami pl. üvegből van, gyümölcsből készült mártásokhoz.

@Mitzi von Küche: Eszembe jutott már tegnap is, de talán a mai posztodhoz jobban illik. Lehetne előtte ajo blanco leves, vagy azt inkább pisztráng elé? Nagyon régen ettem, pedig szeretem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.26. 12:46:55

Üdv mindenkinek!
Nem loptak el a hétvégén, csak lett egy kapitális, köszvény által kiváltott ízületi gyulladásom, és nem sokat állhatok/ülhetek, fekve meg nem tudok netezni. Majd beesem valamikor.

1kutya 2012.09.26. 12:49:18

@Waka: köszvény? akkor vége a sok finom vöröshúsból készült ételnek? olvashatjuk a száraz pulykamell recepteket?:)

egyébként mihamarabbi gyógyulást!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 12:59:49

@Waka: tablet. bár most éppen az upc mobilinternettel szívok.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 13:00:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mi bajod a francia sörrel? Csakhogy kapni lehet itthon is! A nők nemigen szívelik a keserűt (kivéve, ha Guinness).
@dömbi: Ajo blanco-t szeretem, egyszer megcsinálom, s leírom.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 13:12:39

@Waka: Na, Ádieu, marhahús, máj, velő - de figyelj csak, mit ebédeltem. Nem akarok bekeverni a saját harcsámba, de olyan jó kínai édes-savanyú csirkemellet ütöttem össze tegnap vacsorára (én csak most ettem), hogy posztolnám, ha nem lenne annyira egyszerű az elkészítése...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.26. 13:17:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jó nő, jó sör rendben. A Johnny-ra nem mondanám, hogy jó viszki. Kb olyan a skótoknál, mint nálunk a kommersz feketecimkés cseresznye.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.26. 13:18:06

@Mitzi von Küche: Pont ezért érdemes - sokan nem merik megpróbálni, pedig tényleg egyszerű és gyors étel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.26. 13:19:06

@Waka: Nem jó hír. Remélem kordába tudod szorítani, mert vörös hús és alkohol nélkül nem élet az élet!
Jobbulást!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 13:24:29

@Waka: ne hallgass a disznóhúsevőkre, csirkemell-, pulykamellevésbe még senki nem halt bele..

susztertangó 2012.09.26. 13:28:52

Nem tudom mikor volt, van, lesz a születésnap, mindenesetre Isten éltessen Anica!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 13:42:34

@susztertangó: kösz szépen, tegnap. anyukáné előttevaló nap, egyik tesómé 29-én, férjemé 30-án. nálunk ilyenkor van szezon.:)

süllőcske 2012.09.26. 13:45:46

@Mitzi von Küche:
Én meg tökéletesen szálkátlanított bőr nélküli csukafiléket sütöttem rózsaszínűre, pár csepp olíván, sok fokhagymával, mellé uborkasali, ami segít a fehérjék okozta savasodást kiegyensúlyozni.
Nekem is volt régebben köszvényrohamom, de elhatároztam, hogy többet nem lesz. Rémes fájdalom, nagyon rossz közérzet.
Sajnos, a nagyon finom kolloid cuccokat, belsőségeket arányítani kell, mérsékelni, különösen, ha valaki igen szereti a bort.
Az ilyen kezdeti köszvényből simán ki lehet gyógyulni, ha figyel az ember, később már romboló hatású a magas húgysavérték. Lúgosítás, nincs más megoldás. Friss zöld, jó víz, két kocsma közt szünet, két hús közt kivárás, de még a halevés se lehet túlzó. Akkor helyreáll a ph.

1kutya 2012.09.26. 13:53:15

@anica inkognitóban: aszittem. a kép jó! "Amilyen buli volt, örülj, hogy nem kiskutya lettél fiem!":-DDD

Hurri Kán 2012.09.26. 13:54:37

@Waka:
Az nem jó... Gyógyuljál.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 14:10:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): Gyűjtöm az antik porcelán és fajansz mártásos tálacskákat (ha van, -kanállal). Azonkívül a körmöcbányai szecessziós tortatálakat. Csak azért írom, hátha...

1kutya 2012.09.26. 14:15:22

@Mitzi von Küche: ...valakinek eszébe jut nov.25-én!:-DDD

süllőcske 2012.09.26. 14:24:29

@anica inkognitóban:
Nagyon vigyázok magamra és rohamosan gyógyulok.
Most voltam kontrollon, a doktor el volt csodálkozva a kiváló eredményeken.
Nyilvánvaló, hogy az agyi, a spirituális túlterheltség okozta a szervi bajokat.
De még nagyon kell figyelnem, a szervezet, amit a Teremtő adott, nem játék, így hát maximális fegyelemmel a teljes gyógyulásra koncentrálok.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 14:26:26

@Mitzi von Küche: @Andrass9: Majd csak felnőttök, s megértitek, amikor egy írói svédcsavarral az egekig magasztalom a magyar nőket.

süllőcske 2012.09.26. 14:27:28

@Waka: Mester! Purinmentes gyógyulást kívánok, egy hét múlva minden csucsu lesz!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 14:29:55

@Mitzi von Küche: Az egyikkel éppen a biedermeier rekamiét támasztjuk alá:-) Emlékszel mikor jött el életedben amikor ezek a dolgok kezdtek tetszeni?
Ni nem az amikor először kaptál pácienstől delfti porcelánt, mert neki nem ment az ikeás szalvétéjéhoz:-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.26. 14:31:17

@süllőcske: Majd technológiai leírást kérünk a csuka szálkátlanításáról. Én csipesszel csinálom, de hátha van jobb módszer.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 14:38:54

@hajdulaszlo (volt hajdul): Már vagy 20 éve, az egy-két megmaradt családi darab mellé.
Sajnos, a kelet-magyarországi pacientura lehetőségei végesek, sosem hajigáltak a fejünkhöz delftit... (Egyet vettem magam Delftben és a térdemen fogtam hazáig.)

süllőcske 2012.09.26. 14:43:16

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Rendi, majd megpróbálok pontos, érthető fotókat készíteni a műveletről. Különben csipesszel nem lehet megfogni a faroknyél alsó részében lévő szálkákat. Én késsel kimetszem a sorokat, követve a szálka y formáját.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.26. 14:54:34

@Waka: Először Süllőcske, utána Imre Apó, most meg Te...
Hát kapjátok össze magatokat Fiúk!

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.26. 15:35:24

@süllőcske:
Gyerekkoromban, ha emésztési gondok miatt nyűgös voltam, az anyám glaubersós vizet itatott velem, talán úgy is hívják, hogy karlsbadi só. Ajánlom olvass utána, mert tudtommal segíti a hús emésztést is a rendszeres fogasztása, mivel magnéziumot tartalmaz. Egyébként a gyógyvizek közül a Míra víz tartalmazza megfelelő adagban. Nekem a só rendszeres fogyasztása nagyon sokat segített vállizületi gyulladás leküzdésében.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.26. 15:41:39

@Mitzi von Küche:
Nekem nagyon tettszik az a madaras kék csempe, ott a harmadik kép hátterében. Persze az étel is oké, csak én ritkán tudok jó minőségű halhoz jutni, erre elég kicsi a választék. Afrikai harcsából van dögivel, de azt nem szeretem.

susztertangó 2012.09.26. 16:19:54

@Mitzi von Küche: Kinek a pap..Egy betegotthoni büfés ismerősöm telerakta a falat a gyűjtött tárgyakkal: edények, mércék, tálak, tányérok,kávéfőző, túrista kávéfőző, szűrőkanál evőeszköz, túradoboz és még egy mozsár is-mind alumíniumból.

süllőcske 2012.09.26. 16:29:55

@látjátok feleim szümtükkel:
Régen volt az a köszvényroham, most már nincs ilyen gondom, de jó hogy mondod a glaubersós vizet.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 18:25:33

@látjátok feleim szümtükkel: A csempe-alátét madeirai.
A glaubersós Mira-víz nagyon jó (emésztési és epeproblémákra is).

süllőcske 2012.09.26. 18:30:58

@Mitzi von Küche: És a savó is, szintén ugyanerre.
Gyermekláncfű hasonlóan.

süllőcske 2012.09.26. 18:47:53

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Mi jó jöhet még Delftből?
Jan Vermeer van Delft káprázatos életképei, csak Rembrandt mesterművei voltak hasonló csodák a 17. sz-ban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.26. 18:55:54

Köszönöm mindenkinek a biztatást, remélem hamarosan rendbe jövök.

1kutya 2012.09.26. 20:00:08

@Waka: nem tart örökké, nyugi, de mostantól vigyáznod kell, mert bármikor kiújulhat (fater szenved vele évek óta)! vége a vigéc legényéletnek:-DDD

Hurri Kán 2012.09.26. 20:06:38

@1kutya:
Rohadt egy dolog ez az ízületi gyulladás, monnyuk inkább ülök 3 napot a seggemen, de néha akkor is kell egy jó tányér birkapöri. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 20:10:24

@Waka: az a lényeg, hogy vállon felül nem vagy gyenge :D

1kutya 2012.09.26. 20:18:49

@gyvy: természetesen nem halálos, csak vége a habzsidőzsinek! apám is megeszi a marhapörit, de módjával és aznap már semmi sültszalonna/kolbász stb... az elején nagyon szigorúan diétázott, gyorsan jól is lett, aztán átesett újfent a ló túloldalára és rögtön visszaesett. azóta inkább a minden, de módjával híve. becsúszik hetente 1-2x a nehézkaja, alkalomadtán 1-2 kupica pálinka, 1-2 pohár sör, de ha kicsit is rosszabbul érzi magát hetekig semmi ilyesmi! köszvénnyel nem lehet viccelni...

Hurri Kán 2012.09.26. 20:21:36

@1kutya:
Sajnos én is tudom, milyen szar állapot, még ha nekem mástól is van...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 20:31:38

@gyvy: @1kutya: @Waka: @süllőcske:
úgy látom, erre játszotok:D
s3.images.www.tvn.hu/2008/05/27/09/52/www.tvn.hu_f6c71256fbc0a922426fa9d51b52a525.jpg

mindenféle betegséget összeszedtek, csak hogy nővérkék fenekét stírölhessétek..:P:D

1kutya 2012.09.26. 20:37:12

@anica inkognitóban: na ez nekem nem jött be (valami jelszót kér).

egyébként - hogy lekopogjam - a szalaghiányon, meg a sportból adódó ízületi kopáson kívül semmi bajom nincs, életemben összesen 7 napot töltöttem kórházban, abból is négy napot vakon (szivárványhártya gyulladás, folyamatosan tágították a pupillámat).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 20:38:06

@1kutya: akkor te még biztos nem vagy nagykorú :DD

1kutya 2012.09.26. 20:40:52

@anica inkognitóban: nem, én 3 kiskorú vagyok egy testben:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 20:42:46

@1kutya: hol van ebben a mondatban pluszinformáció??:P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:07:09

@1kutya: kétségtelen. de egyébként is..:P:)
na kicsit dolgozom, amíg rágyújtok előtte, addig valaki főzhetne nekem egy kávét.úgy két litert.

1kutya 2012.09.26. 21:07:44

@anica inkognitóban: mi a francot dolgozol te este 9-kor?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:08:31

@1kutya: baszki, írok! (közig átalakítás, ellenőrzések, felmérések. éééted?)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:09:45

@dömbi: Elmaradtam a válasszal, elnézést, Dömbi. Szóval a nálunk kapható, nagyobb méretű, érett banánt használtam. A kisméretű madeirai vagy canariai banánt sajnos ide nem hozzák be (bár nagyon ízletes, Spanyolhonban vettem már).
Nem tudom, mi a Demerara.
És mákfagyit csinálsz vagy készen veszed (nálunk az sincs, pedig nagyon finom)?

1kutya 2012.09.26. 21:15:00

@anica inkognitóban: én értem, csak mit csinálsz akkor munkaidőben?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:18:29

@1kutya: ez nem a jelenlegi munkakörömhöz tartozó. nem telefontéma.

Topy 2012.09.26. 21:26:39

@anica inkognitóban: Illy Dark Roast megfelel? :)
tartsd a bögrédet! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:28:01

@Topy: csak sok legyen :) és mindent bele: tejszín, tejszínhab, cukor, köszönöm.:)

1kutya 2012.09.26. 21:28:08

@anica inkognitóban: akkor nem is zavarlak! jó munkát! (azért néha aludj is egy kicsit:)

Hurri Kán 2012.09.26. 21:28:53

@anica inkognitóban:
Semmit nem értek abból, amit mondasz. :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:33:11

@anica inkognitóban: Hogy alszol majd, ha most még kávét iszol? Ha én délután 3 óra után kávézom, fél éjszaka nem tudok aludni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:33:53

@1kutya: 2 anyag között ide-idenézek.. cirka egy óra alatt megleszek..
@gyvy: oppardon, te vagy itt az egyetlen ártatlan, mindig elfelejtem..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 21:34:56

@Mitzi von Küche: simán.:) egyébként a legújabb kutatások azt mondják, hogy egyrészt lehet utána aludni, másrészt segít megelőzni a stroke-ot.. úgyhogy ha túlpörögnék is, legalább agyvérzést nem kapok.:) ettől..:))

1kutya 2012.09.26. 21:38:24

@anica inkognitóban: ja, aszittem valami hosszabb lélegzetvételű munka!

@Mitzi von Küche: én vasárnap délutánonként közvetlenül a kv és a forma1 rajtja után szoktam elaludni:)

1kutya 2012.09.26. 21:45:29

@gyvy: @Benikuty: menek is piházni, holnap préselés, estére benézek.

jót ne halljak felőletek:)

Hurri Kán 2012.09.26. 21:46:23

@1kutya:
Csak a többiekről nem fogsz. ;-)
Jóccak!

@Benikuty:
Jóccak!

Boar. 2012.09.26. 21:47:50

@Waka:
Köszvényesként nyúlhúst. Az finom is, nem olyan unalmas mint a műanyag csirke, és eheted nyugodtan.

Topy 2012.09.26. 21:49:02

@anica inkognitóban: tedd a bögréd a billentyűzet jobb alsó sarkához, aztán billentheted! :D
tejszín a bal alsó sarokból, ízlés szerint! :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.26. 22:21:23

Na, szevasztok! Nap közben olvastam a posztot, néha, piros lámpánál olvastam a kommenteket, rájöttem, kb ilyen lehet ágyhoz bilincselve szekszelni is :DDD Kommentelni ugyanis nem állt módomban.

Mitzi, azt akarom, h tudd, én a remulád mártást mindig! kapribogyóval készítem. Most is csak azért van itthon, hogy hátha lesz ilyen szötty, vagy esetleg szoljanka.

Ez a teféle mártás érdekes lehet a maga homogenitásával, simaságával. Én eddig vagdaltam nanoméretűre a bogyót, az ubit, a lilahagymát...
De most, h a te receptúrádat is kipróbálom, lesz egy dobásom: a Műtárgy! :))
Majd mesélek :P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.26. 22:35:05

@Topy: kösz, mindjárt jobb:)
@1kutya: púpos gyerek? :D jóccak.
@Benikuty: lájkoltam a zenét:) jóccak.
@PO: piros lámpánál?:P:D

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.26. 22:51:49

@hajdulaszlo (volt hajdul):

Csak innen Körösladányból egy igazi csali kancsó, az is hibás.
Sok mindent szeretek, de csak a vásárhelyi cserepet gyüjtjük.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.26. 22:57:59

@PO:
Kapriból mit használsz? A virágrügyet, vagy a magvas bogyót?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 07:28:07

@Mitzi von Küche: Bocsánat, az én válaszom is késett.
Szóval, a guyana-i Demerara folyóról nevezték el. Cukornádból készül, sötét színe természetes úton keletkezik, nem a hozzáadott melasztól, színezőtől. Ha találok, linkelek róla fotót. A muscovado is különleges ízű nádcukor.
Mákfagyit itt csinálni kell, elvétve arany árában van a mák. Amit én csinálok, az inkább talán parfé mint fagyi? Csak tejszínből, nincs benne tej.
A banán meg az a nagyon zöld héjú, belül magos főzőbanán. Van más neve is, csak én azt nem tudom. Köretként, zöldségként sütni ez a fajta a jó.
A kedvencem a vörös mini banán.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 08:06:39

@dömbi: Ezt a banánt plantain-nek hívják és rengeteg fantasztikus elkészítési módja van délamerikában. A sült változatot nem sikerült reprodukálni többszöri próbálkozásra sem, pedig brazil barátnőnk és anyukája is ellátott minket tanáccsal. Mintha enyhén fahéjas cukorba forgatnák és nagyon forró olajban sütnék ki. A kérge édes, ropogós, a belseje krémes. Jobb, mint a sült krumpli :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 08:29:37

@Andrass9: Igen, tudom, talán mert otthon nem lehet kapni? Azért nem ismerik sokan? Persze nem csak délamerikában készítik.
Szerintem a cukorban nincs fahéj, az magának a nádcukornak a jellegzetes íze lehet inkább. Van amelyik fahéjas, másik kicsit ánizsos, esetleg némi füstös utóízzel. Olajban még nem sütöttem csak vajon 1-2 percig, és héjában. Talán nem volt elég érett a banán amivel próbálkoztatok?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 09:03:01

@PO: Rólad fel is tételeztem, h ismered és készíted az igazi remulád-mártást, na de ez a piros lámpánál való komment-olvasás... ez édes.
A szoljanka receptje nagyon érdekelne, lehetséges lenne posztban olvasni itt vagy ott?
@dömbi: Te egy valódi nádcukor-specialista vagy! Keresni fogom ezeket a fajtákat, ha olyan helyen járok (most legközelebb pecorinot és limoncellot fogok keresni:).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 09:17:10

@Mitzi von Küche: Áááá, dehogy! Csak itt előadom magam, nehogy azt gondoljátok, hogy...,pedig még véletlenül sem!
A Turbinado is finom, meg van a piloncillo, ez Mexikóban használatos főleg. Azt mondják lehet kapni otthon is a Culinarisban talán.
Limoncellot Te akarod csinálni, vagy készen vennéd?
Mert inkább csináld házilag, csak kell hozzá a speciális citromfajta.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 09:55:06

@dömbi: Most nem én készítem, csak kóstolgatni fogom:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 14:21:05

@Mitzi von Küche: Előre is minden részvétem :)
Velünk Szicíliában akarták megszerettetni, nem sok sikerrel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 19:24:44

@Andrass9: De Andrass, én szeretem: behűtve, egy jó olaszos étkezés után, jégbehűtött poharakból bizony jól esik. Inkább kóstold újra:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 21:53:50

@Mitzi von Küche: Akkor nem szóltam. Ennél rémesebb italt a föld nem hordott a hátán (nekem!) - és a poén, hogy miután ezt megtárgyaltuk a családdal, három év mulva a nagyobbik lányom azt hozott Olaszországból nekünk ajándékba :) Szegény, csak az italra emlékezett, a hozzáfűzött megjegyzésekre már nem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 22:39:26

Apropó harcsa! Akkora harcsa úszkál a pontyos akváriumban a 3 betűs magyar hiperben itt mellettünk, hogy csak. Megvenném, ha nem lennék rá egyedül. Van vagy két kiló - kb 80 cm hosszú. Halasok jobban meg tudják a súlyát becsülni. Talán meg kéne venni a tavamba?

süllőcske 2012.09.27. 23:04:33

@Andrass9: Az a hari négy és öt kiló között van, attól függ, mennyire dagi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 10:38:15

@süllőcske: Elég sovánka és olyan tarka a bőre. A feje mondjuk lehet vagy 15 cm átmérőjű, de a bajusza van vagy 20 is!
süti beállítások módosítása