Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Az "Olaszos"

2012.09.03. 07:00 Waka

Most gondolom minden jobb érzésű talján rohan a fészerbe a luparáért, vagy iziben értesíti a kerületileg illetékes maffiafőnököt, hogy micsoda gyalázat történt, valami nyikhaj onnan a Kárpát-Medencéből szájára merte venni a szűkebb pátriát, legalábbis főbenjáró vétket követett el a szent olasz gasztronómia ellen.

Én mégis úgy vélem, nem követtem el semmi bűnt a névadással, ennek a tésztaszósznak ez a becsületes neve, ugyanis itthon így hívjuk.

Hozzávalók:

- Paradicsom

- Hagyma

- Fokhagyma

- Füstölt húsos szalonna

- Étolaj

- Friss bazsalikom

- Só

- Cukor

olaszos_2.jpg

A hozzávalókat mindenki igényessége, illetve lehetőségei szerint választhatja ki. A hagyma lehet mogyoró (salotta), az olaj olíva, a szalonna mangalica, stb.

Elkészítés:

A szalonnát, hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a paradicsomot kicsumázom, igény szerint forrázom, és meghámozom, majd felaprítom. A szalonnát megpirítom, ha kell kevés olajat öntök alá, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát, kicsit átkeverem, majd beleöntöm a paradicsomot. Puhára főzöm, ha kell sózom. Célszerű kevés cukorral tompítani a paradicsom savasságát. Mikor szétfőtt a paradicsom, beleteszem a nagyjából megvágott bazsalikomot, összeforgatom és le is húzom a tűzről.

olaszos_3.jpg

A frissen kifőtt tésztát a szószra szedem, és összeforgatom, forrón tálalom, a tetejét sajttal szórom meg. Mint látható nálam ez kimaradt. Mivel nagyobb mennyiségben készült, kihűlés után dobozokba mertem, és lefagyasztottam.


olaszos_1.jpg

A B verziót a kényszer szülte. A kertben a lucullus paradicsom igen apró lett, mellette némi koktélparadicsom termett. Ennyi apró paradicsom temérdek héja még annak is sok lenne, akit ez alapvetően nem zavar, viszont ezt a mennyiséget meghámozni képtelenség.

olaszos_4.jpg

Első lépésben a paradicsomot megfőztem, és átpasszíroztam.

olaszos_5.jpg



Az ördögtől való mikrohullámú sütő segítségével fél literes adagokban, 750 watton, nagyjából háromszor 5-6 perces etapokban kipárologtattam belőle a vizet. (A szünetekben átkevertem a masszát.)

olaszos_6.jpg

Innentől ugyanúgy készítettem, mint az előző változatot, csak éppen a paradicsompürét öntöttem a szalonnás hagymára. Ezt viszont már folyamatosan kell kevergetni, mivel könnyen leég és köpköd.

olaszos_7.jpg

207 komment

Címkék: paradicsom spagetti szósz spagettiszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr614746558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.03. 20:43:41

@anica inkognitóban: Hát a levél fenn van, nem? Ja hogy Ladányban az is a föld alatt tenyészik, arról nem tudtam. Merthogy én nem beszéltem fönn és lentről, ha jól olvasom magamat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 20:45:35

@Andrass9: de gondoltál rá.... de eszedbejutott...:P:DDDDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 20:45:49

@vörösbor: csak ne nagyon pattogjanak! Én is tudnék villámlani, ha a sok vagonszámra lemészárolt kárpát-medencei énekes madarakról beszélgetnénk! Piha, mivé lettek ezek? Egykor birodalomnyi harcos - ma félszigetnyi divattervező :P
De a konyhájukat, meg az íjászaikat dicsérnem kell.

Hurri Kán 2012.09.03. 20:47:59

@PO:
"félszigetnyi divattervező" Dehüjjjje vagy :DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 20:50:39

@Topy: @dömbi: A középső pár lábamat mondjuk egy kecses gesztussal széttárom? :D Egyébként meg éljen a biológiai sokszínűség... ámbár a csatolt képen dudorodó elefántpocakhoz hasonlót még nem produkáltam! :D :D
@Vándorpatkány: Köszönöm! A szódabökire emlékeztem, hogy ettől habzik fel... lehet, hogy hét végén kéne csinálni egy kísérleti adagot. :)
@Waka: Bennfentes jótanács: cappuccino-t ne rendelj ebéd vagy vacsora után, azért tuti lőni fognak. :D :D
@Mitzi von Küche: Hihi. :) Nekem kisgyerekként, az amalgámtömések korában, hosszú ideig tiltották a rágógumit, mert hogy a rágó kiszedi a fogakból a tömést. Hajdani hőskor... :))
@Daró: Jiiii, szalmiákcukor, ismerem, sós-édes-szalmiákos, tökéletesen jellemezted, brutálisan brutál! Tavaly szeptemberben vettem egy zacskónyit Ausztriában, még most is van belőle. :D
@Andrass9: Valóban, a zöldséges alap a bolognai húsos szósz indítása. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 20:52:21

@gyvy: nem kisebbíti az érdemeimet, de most mástól idéztem :DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 20:55:14

@PO: A rendes talján szétnyomott fokhagymagirizdet tesz az ételbe, továbbá megveti az énekesmadarakat gyilkoló aljanépet. Néhány éve volt népszavazás a vadászat szigorítását célzó törvény bevezetéséről, óriási tömegkampány volt előtte, szétröhögtem a fejemet egy zseniális karikatúra-kampányplakáton. Sajnos a szójátékos szövegét nem tudom igazán jól lefordítani, de a plakáton egy szétlőtt, füstölgő lábközű, potrohos és meglepett pasi álldogált a puskáját illetve a lábközét szorongatva, a szöveg szerint pedig "Vadászok, a saját madárkáitokra lőjetek!" Azt mondanom sem kell, hogy a "madárka" a férfiúi ékszerkészlet szleng elnevezése. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 20:59:42

Közben meg a zöldség-gyökér-petrezselyem szövevényen is töprengek.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.03. 21:00:27

@LepkeReloaded: Én csak reggelente kávézom, sok tej, kis cukor.

Hurri Kán 2012.09.03. 21:01:48

@LepkeReloaded:
Ez egyszerű. Minden zöldségnek van gyökere. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:01:56

@Waka: No akkor legalább emiatt tényleg nem fognak lőni rád. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:04:10

@gyvy: Na, rövidre zártad a problémát! :)

1kutya 2012.09.03. 21:09:00

@LepkeReloaded: ezzel nincs is gond, de a törvény szigorítása óta ide, meg erdélybe járnak énekesmadarakat levadászni:(
én már találkoztam olyan taljánnal, amelyik közölte, hogy fácán/fogoly/fürj nem is kell neki, hanem apróbbat lőne...

1kutya 2012.09.03. 21:10:40

@gyvy: az a baj, hogy a zöldségen kívül is van annyi gyökér...

"Magyarországon minden emberre két hülye jut." (by Hofi)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:17:20

@1kutya: Sajnos, erről is tudok. :-(( Most mondjam azt, hogy ez viszont bizonyos magyar és román vadásztatók bűne, akik pénzért mindent? Hogy nem rúgják ki két lábbal a sunyi olasz rapsicokat?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.03. 21:36:46

@LepkeReloaded: Mi a gond ezzel? Baltás gyilkosokat is elengedünk, hogy kitüntessék őket ...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:41:11

@Andrass9: András, ne is mondd. Napok óta csak fogom a fejemet... nem-nem-nem, bele se kezdek. :-((((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.03. 21:44:05

@LepkeReloaded: Amúgy meg van egy ME helyettes, akinek az a legfontosabb, hogy a kis énekesmadarakat lőhesse. Szóval ki is itt a bűnös?

Daró 2012.09.03. 21:45:11

Azért ezt a baltás gyilkososat nem értem. Vagy tudták hogy ez lesz, akkor miért?
Vagy nem tudták, akkor meg...debilek ülnek ott fenn?
Mi a jobb?

Rosszul esett látni hogy tapossák a magyar zászlót, de megértettem az indulatot.

1kutya 2012.09.03. 21:48:36

@LepkeReloaded: @Andrass9: @Daró: szerintem ne politizéljünk. eddig sem tettük...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:50:48

@1kutya: Nagyon nehéz megállni, de az eddigi töredékmondatokból számomra az rajzolódik ki, hogy nagyjából-egészéből egyetértünk... úgy hogy tényleg ne politizéljünk tovább, igazad van. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:53:40

@anica inkognitóban: A tavalyi köleses botránytorta után az idén nem mertem kóstolgatni, viszont az egyik kölcsönbegyerekem evett belőle, dicsérte, úgy hogy majd én is megkóstolom. Egyébként meg "csak" krémesed van... teeee.... szegéééény... :D

1kutya 2012.09.03. 21:54:44

@LepkeReloaded: én is egyetértek, de itt ne! lehet menni a varánuszra, vartagbőrre, vincentre. ez itt az üvegbúra...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:55:37

@1kutya: Mmmmmmmm. Mondom, egyetértünk.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 21:56:24

@LepkeReloaded: én azt is megettem, azért annyira nem volt rossz, bár a jó tényleg nem ott kezdődik :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 21:56:29

@1kutya: Mármint az itteni politizélést illetően, na. Az üvegbura bizonyos szempontból jó dolog. :D

Hurri Kán 2012.09.03. 21:56:37

@1kutya:
Vincentről kipontozódtam, csere nélkül, végleg. :D

Daró 2012.09.03. 21:56:54

@LepkeReloaded: Köleses botránytortát azóta sütjük, finom. :-)
@1kutya: igenisuram! :-) igazad van.

susztertangó 2012.09.03. 22:00:05

Ha szorgalmasan keresgéltek a Guglin, rá találtok a legjobb passzírozóra: ez egy kicsi mosogató dézsa (na most föladtam a leckét, mi a fityfene az a mosogató dézsa?)formájú eszköz, aminek a "feneke" kijár és van belőle még kettő legalább. Ezek nagyon enyhén kúpszerűek és lukacsosak. Erre szorítja rá egy rugó a tekerővel ellátott propeller szerűséget. Rá lehet tenni egy alkalmas vájndligra és belemerni a passzírozandó felfőtt paradicsom húst. A sűrüje a lábosba csurog és a magok a passzirozóban maradnak.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:00:11

@Daró: Gyerekem, a kölessel nincs nekem bajom, se a barackkal, kölest én is főzök, de ahogy egyes helyeken kivitelezték, hát az rémes volt. Én pár villányi után azt mondtam, hogy köszönöm szépen, ebből nem kérek... és öléggé elment a kedvem attól, hogy otthon kipróbáljam. Mindez persze nem zárja ki azt, hogy Daróéknál finom a torta... alkalomadtán egy mintadarabot szívesen elfogadnék. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:00:48

@susztertangó: de ha már rátaláltál a guglin, nem lehetne, hogy belinkeled?:)

susztertangó 2012.09.03. 22:01:11

@gyvy: Ja és minden gyükér zöldségeket beszél...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:05:04

@susztertangó: Ismerem a kérdéses kütyüt, de sose mertem venni (vagy inkább lusta vagyok passzírozni a paradicsomot :D ), egyébként ha nagyon teletöltik és svunggal tekerik, ott is van némi fröccs, barátoknál tapasztaltam. Mindent összevetve mégis jobbnak tűnik a vízszintes csőszerűnél. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:06:17

@Daró: Mit tartasz Te a büdöske mellett...? O.O O.O O.O

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:10:14

@Daró: Na most dobtam egy lepkehátast. Nem léééééétezik! És a rokonság nem szólt!!! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:10:54

@Daró: De mért pont a büdöske mellett...? O.O

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:14:42

@LepkeReloaded: hogy ha erjed a barack, rá lehessen fogni a büdöskére...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:17:57

@anica inkognitóban: Istenem... ebben a blogkocsmában előbb-utóbb mindenre kerül megoldás! :D :D :D

Topy 2012.09.03. 22:18:02

@LepkeReloaded: valamit valamiért... a dézsással macerásabb, a darálóssal gyorsabb, cserébe koszosabb;
viszont halat passzírozni a dézsással szörnyű, a darálóssal hipp-hopp kész

Daró 2012.09.03. 22:23:19

megyek most megeszek egy lovat, ilyen kedvem van, aztán fürcsi, alvás. gute nacht.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:23:52

@Topy: Na látod, én egy huszárvágással megoldottam a paradicsomproblémát, nem passzírozok, marad a szósz darabos. :) Családom pedig hálistennek a nempasszírozós halászlevet főzi, így ezt is kipipálhatom. :D Egyébként érdekes, hogy mennyire kötődik a "jó háziasszonyság" képe a paradicsompasszírozáshoz, barátnőm anyukája évekig passzírozott és sopánkodott, hogy milyen pokoli munka... évek kitartó aknamunkájába került, hogy meggyőzzem, attól nem lesz rossz háziasszony, ha a harmincvalahány liter paradicsomot darabosan teszi el. Nem dőlt össze a világ, mikor elkezdett rám hallgatni. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.03. 22:26:24

Na, jóccakát. Egyre gyengébbek a vicceim ...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 22:27:31

@LepkeReloaded: én már nem is merek büfében Marlenka tortát kérni... lehet, h meg lesz mérgezve. Bár nem örmény, hanem cseszlovák gyártmány, az az egy manufaktúra látja el egész Európát.
Valaki posztolhatna egy jó házi Marlenkát. 2006-ban kicsit megkutattam a témát, nem volt sikeres.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:29:14

@Andrass9: Te, te, te... te fanatikus passzírozó! :D Nem történt semmi, családi boldogság töretlen, unokák ugyanúgy szeretik a nagymamát, a szomszédok még mindig köszönnek neki, sőt még a postás sem sikkasztja el a leveleit. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 22:29:57

@LepkeReloaded: úgy, úgy! Nem passzírozzuk a hallevet. :-)) Az életben nem főztem még úgy, nem is fogok. De ha más úgy készíti, szívesen megeszem.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:31:40

@PO: Gyilkosan babrás az előállítása... ámbár aki zölddió-befőtt készítésére vetemedik, annak ez sem lehet nagy etwas. :)

Hurri Kán 2012.09.03. 22:36:59

@PO:
Marlenkát eddig egyszer kóstoltam, megmérgezve nem volt, viszont volt benne egy hajszál. Jó, belátom, 300 forintért teljes parókát nem lehet elvárni, valahogy mégis elment tőle a kedvem azóta. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:39:40

@susztertangó: köszi:)
ilyesmije van anyámnak is, de nem ütném agyon, hogy megörököljem és nekem is legyen.:)

@gyvy: idiot :DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 22:41:19

@LepkeReloaded: sütemény műfajban nem vagyok motivált.
De! A Marlenka az egyetlen, aminek láttán kitágul az orrcimpám, stb... Imádom, a diósat.
Annak idején felfedeztem, h a sell hutaknál is mérik, de másképp szeletelik, mint Db-ben az egyetemi büfékben. Amikor vettem egyet-egyet, mindig balhéztam, h csaló gazemberek, lassan mignon méretűt adnak tudományos összegekért!!! :-O
Aztán egy jó darabig kíméltem az M3 ótópályán a sell kutat, egyszer, vagy egy év múlva betértünk a nejemmel és rendeltünk a tortából. Tök normálisan viselkedtem, erre a kiszolgáló hölgy kaján mosollyal kérdi: "na, most jól van szeletelve?"

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:41:53

@gyvy: Ejnye! Mohó muszmusz, hát nem vagy már eléggé szőrös? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:43:04

@PO: a régesrégi mignon...:) jaj, eszembejutott az áltsulis büfé....mmmmm ..:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:45:11

@PO: No ez a szuggesztív személyiség átka, emlékeznek rád. Bankrablással ne is próbálkozz! :D Ami meg a sütiket illeti, én sem vagyok oda nagyon az édesért, de néha-néha, nagyon ritkán rámjön a cukor által megkísérelt öngyilkolás, ekkor jön a marlenka, illetve még egy emberölésre alkalmas tárgy, a baklava. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:46:17

@LepkeReloaded: Baklava, ami tocsog a mézben :))
megyek, krémest enni..:D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 22:47:42

@anica inkognitóban: Igennnnnnn! :D
@gyvy: Úgy, hogy magadra rántottál egy marlenkát... háááááá... :D :D

Hurri Kán 2012.09.03. 22:51:32

@LepkeReloaded:
Megpróbáltam elbújni mögé. :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.03. 22:57:03

@LepkeReloaded: ha jobban belegondolok, nálam is hosszabb a sor. Zserbó, mákos beigli, diós beigli, marlenka, baklava. Az a szerencse, h ezek ritkán kerülnek együtt, egy asztalra (kivéve a bájglikat).
Paradoxonnak tűnik, h miközben én készítem a Világ legfinomabb beszbuszáját, annyira nem is szeretem :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 22:59:51

@PO: @anica inkognitóban: Marlenka, baklava recept nagyon érdekel.
A delélutáni kommenteket olvasva kinyúltam...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 23:06:30

@gyvy: Akkor viszont ne panaszkodj, ha szőrös! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 23:08:44

@PO: A beszbusza létéről tudok, de sosem ettem. Remélem, ragad a méztől-sziruptól? :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 23:09:18

@anica inkognitóban: Köszönöm a tapsot és az elismerést, köszönöm! *pukedlizik*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 23:11:16

@LepkeReloaded: friss gyantázás-élményem van.. összerándult az összes sejtem a kommentedtől..:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 23:12:52

na, elindulok aludni, sziasztok, jó éjszakát! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 23:13:53

@anica inkognitóban: Kösz, most már az én hátamon is szaladgál a hideg! Lábszárilag egyébként jól állok, de más egyéb zónák... jááááááájjjj! :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.03. 23:17:32

@LepkeReloaded: én sem vetemednék SM-re :DD a legrosszabbal kell kezdeni, mire a lábszáradhoz érsz, röhögsz, olyan jó :DDD
jó8 :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.03. 23:31:51

A paradicsom darálónak az a lényege, hogy még nyersen elválasztja a levet és a gyümölcs húsát a magtól, így az már nem fő bele a lébe. Nekem speciel mindig égett a gyomrom a héjastól-magvastól főzőtt paradicsomtól. Mióta a darálót használjuk, azóta sok paradicsom levest, és natur levet fogyasztok én is.

Benikuty 2012.09.04. 04:37:05

@látjátok feleim szümtükkel: hol lehet ilyen instrumentumot kapni? Tegnap ért véget a paradicsom saga, 200 kilót főztünk be lének, három részletben:)

Benikuty 2012.09.04. 04:38:40

...és jó reggelt, megyek kolbászt csinálni...

susztertangó 2012.09.04. 05:52:26

@anica inkognitóban: Ezt találtam még, nem ismerem, de praktikusnak látszik.
konyhatizezercikk.hu/paradicsomdaralo-inox-gulliver-p-2029.html

vörösbor(de)minőségi 2012.09.04. 05:52:35

@PO: naja de az igazság "odaát"van:))
a madármészárlás az valóban brutál,erről még beszélni sem szeretek:(
ami az olasz konyhát illeti?van mire büszkélkedniük,és én is az lennék ha a magyar konyha(ha létezik egyáltalán ilyen)szintén ennyire karakteres lenne -mással nem összetéveszthetően egyedi-mi inkább a multikultira hajazunk asszem amivel nincs baj,csak nem egy nagy truváj.olaszoknak legalább vanKONYHÁJUK.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.04. 06:34:22

Topy2012.09.03. 09:49:34-es bejegyzését nézd meg, itt kapható, de szerintem máshol is találsz, szokták piacon is árulni.

"@Waka: ilyen: konyhafelszereles.bercsekft.hu/befozesi-kellekek-1316/passzirozok-daralok-1321/paradicsom-daralo-magyar-4244.html"

Vigyázz, mert van egy olcsó ( 1.800 ft ), de az nem elég erős, nekem az első használatkor eltört, pedig a működése nem lett volna rossz, csak nagyon gyenge anyag, ez amit Topi küldött, sokkal strapabíróbb.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.04. 06:43:40

@vörösbor: "olaszoknak legalább vanKONYHÁJUK."

Nekünk is van, csak már lassan elfelejtődik. Pl. úgy tudom a berántott főzelék magyar sajátosság.

Azon elgondolkodtál-e már, hogy az olasz éghajlat nagyon kedvező a paradicsomnak. Abból meg pillanatok alatt össze lehet ütni egy igénytelen, de ízletes tészta ételt. A magyar hagyományokban is vannak ilyen "jellegzetes" gyors ételek, csak a divat kisöpörte őket a konyháinkból. Ja, meg divat lett húst hússal enni. Amikor csak heti egy alkalommal jutott hús az asztalra, sokkal több gyors, és egyszerű étel készült, mint pl. a bableves, paprikás krupmli, kapor szósz ( nem mártás ), meggyszósz főtt hússal, paradicsomos káposzta, különféle tészták ( grízes, mákos, káposztás, túrós, gombóc félék stb.

susztertangó 2012.09.04. 08:24:14

Sok vélemény kering a Gasztro térben a klf háztartási masinákról, Kenwood-é, avagy Kitchen Aid.Nekem egy Bamixom van. A befőzéskor menet közben előbb a lassúbb fordulattal, majd a gyorssal vertem ripityomra a paradicsom héját, meg különben is a héjába van a vitamin, Héjába mondom?

vörösbor(de)minőségi 2012.09.04. 09:15:15

@látjátok feleim szümtükkel: ühüm.igy van.egres szósz se maradjon ki.akár magában is.konkrétan az olasz éghajlaton nem "gondolkodtam el":)) inkább amikor tehetem akkor élvezem a többi járulékos dologgal együtt:))
gondolom a paradicsomnak a nemsavasságára)is) gondoltál..nekik valóban sosem kell pici cukker a kajába,hogy selymessé tegye a sugot.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.04. 12:06:40

@vörösbor: jaj, összeszaladt a nyál a számban, ahogy eszembejuttattad a pöszméteszószt.:)

vörösbor(de)minőségi 2012.09.04. 13:06:34

@anica inkognitóban: január óta nyekergek utána....és sajnos ellinkeskedtem az idei lehetőséget,hogy mélyhűtőbe deponáljak kisebb adagot-kívánós napokra.ez még tetézve,hogy multiknál is csak szezonálisan kapható.mi maradt?nyekergek tovább,és sóhajtozom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 20:43:06

@vörösbor: Szerencsém volt - sikerült vagy egy kilót szednem a bokorról. Befőztem egy kis ribizlivel, és már egy tányérhúshoz jutott is belőle!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.04. 20:45:16

@susztertangó: Az én kedvencem egy Braun KM32 a 60'as évekből (yardsale-en vettem, azóta eBayen rendeltem egy tartalékot is). Pedig van Kitchenaid és Kenwood is.

susztertangó 2012.09.04. 22:31:57

@Andrass9: Egy jó kéziszerszám néha jobb mint egy nagy gép.
süti beállítások módosítása