Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A városi háziasszony esete a keszeggel

2012.09.02. 07:00 Blogkocsma

Mitzi von Küche

 

Olyan városban élek, ahol a közelben sajnos, nincsen folyó, sem természetes tó, horgász ismerőseim sincsenek, a halat viszont nagyon szeretem – tehát a nagyáruházak és a kevés halbolt kínálatára vagyok utalva, azt kísérem nem lankadó figyelemmel. Pénteken a volt C betűs áruházban gyönyörű keszegeket láttam. Igen, előjött a gyerekkori nosztalgia: a boglári nyarak, amikor a Balatonban még lehetett úszni, a ropogós keszegek… Nem is ettem azóta.

Egyszer mindennek eljön az ideje. Megvettem három keszeget, noha eddig még sohasem sütöttem.

Keszeg 1..JPG

Gyors irodalmazás (ami manapság netes recept-összehasonlítást jelent) után úgy véltem, kivitelezhető a tervem: ropogós keszeget sütni.

A keszegeket jól megmostam, 3-4 milliméterenként beirdaltam – ez azért szükséges, hogy a szálkákat elvagdossuk és jól átsüljenek -  és besózva, némi halfűszerrel megszórva  félretettem egy kis ideig. Közben előmelegítettem a sütőt 190 fokra.

Keszeg 2..JPG

Egy nylonzacskóba tettem 3 kanál lisztet és 2 kanál pirospaprikát (a Süllőcske-féléből), összekevertem, majd a keszegeket jól beleforgattam a zacskóba.

Keszeg 3..JPG

Utána egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a halakat és meghintettem némi napraforgóolajjal. Kb. 1 óra hosszáig sütöttem.

Remek illatok jöttek a sütőből: elkészült a keszeg. És csodák csodája, olyan lett, mint gyerekkoromban: jól átsült, finom, a farka és az uszonyok ropogósak. És nem is volt benne olyan sok szálka.

Keszeg 4..JPG

Készítettem hozzá egy némileg görögös beütésű salátát, ami a szokásos zöld levélkeveréken kívül paradicsomot, feta sajtot és mandulával töltött olajbogyót is tartalmazott. Az öntet úgy készült, hogy egy nyomásnyi tubusos mustárhoz (ez speciel Kremsi mustár volt) néhány csepp balzsamecetet adtam, ízesítettem némi tengeri sóval és mézzel (lehet folyékony édesítővel is), elkevertem, majd cseppenként extra virgin olivaolajat adtam hozzá. Kellemes emulziót képezett (mint a jó majonéz, csak ez sötét színű), egy pici vízzel hígítva elkevertem a salátával. Valahogy mindig az az érzésem, hogy ez az öntet csupa egészséges, a szervezetünknek hasznos dolgot tartalmaz. Mintha egy vitaminkapszulát vennénk be – de ez sokkal finomabb.

Keszeg 5..JPG

Mivel úgy gondoltam, kevés lesz a három kis keszeg, biztos, ami biztos alapon vajon megsütöttem még két pisztrángot is (ezek elkészítésében nagyobb rutinom van), nehogy éhesek maradjunk.  Érdekes volt a két különböző hal-íz összehasonlítása. Hát így esett a keszegek esete, amelyben a keszeg-ebéd pisztránggal egészült ki. Mindenesetre jobban végződött, mint a Noszty fiúé Tóth Marival…

Keszeg 6..JPG

214 komment

Címkék: hal keszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr544735896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.09.02. 08:29:42

'reggelt!

valamikor százával fogtuk a tenyérnyi keszegeket/kárászokat a Halványban (holtág), és sütöttük ilyenre a bográcsban. szerintem az egyik legfinomabb hal, egyedül pucolni utáltam az apró dögöket:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.02. 08:38:59

A XVIII. sz. elején valami angol utazó rácsodálkozott Debrecenre: nincs itt nagy víz, nagy hegy, semmilyen különleges erőforrás, nem értette, ennyi ember miért csődült itt össze :))

Az apró halakat én is nagyon szeretem sütve.
Nekem is van egy görögös salátám, ami azért kicsit messze esik a görögök ún. parasztsalátájától. Eccer láttam a tévébe, hogy ők nagyon rusztikusan, egyszerűen oldják meg a kérdést: fél paradicsom, néhány darabra aprított hagyma, néhány szem olajbogyó, kis só, kis citromlé, kis olaj, bumm! :D

1kutya 2012.09.02. 08:50:43

most olvasom, hogy "halfűszer" (pedig én raktam ki:).

no sztem semmi szükség rá, simán só és paprikásliszt, a világ legegyszerűbb kajája lenne, ha nem kéne megpucolni...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 09:02:17

reggelire kérnék egy adagot,így, salátával együtt, Mitzi! :))
és jó reggelt!

Pinka-Panka 2012.09.02. 09:23:11

Mitzi finomat főztél, a salátád is nagyon csiklandoz...

Pinka-Panka 2012.09.02. 09:23:41

Jó reggelt mindenkinek, békéset!

Hurri Kán 2012.09.02. 09:42:21

Balatonban úszni most is lehet, csak már halat fogni nem nagyon sajnos.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 09:43:43

Napsütéses szép reggelt mindenkinek!
Kis kiegészítés a cikkhez: a keszeg annyira olcsó volt (városi viszonylatban), hogy azért csináltam meg, h megmutassam, nem csak drága halból lehet jót készíteni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 09:44:37

Jó reggelt!
@1kutya: Egyszer vagy 20 kiló apró kárászt kellett megpucolnom. Betonkeverő, egy vödör hal, egy vödör durva murva, egy vödör víz, öt perc keverés. Egy fia pikkely nem maradt rajtuk.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 09:45:50

@1kutya: A halfűszerért grácia fejemnek, más halnál sosem (féltem, h a keszeg ízetlen lesz, de különösen finom íze lett).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 09:50:12

@Waka: Jó reggelt!
Bizisten legközelebb bérelek egy betonkeverőt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 09:52:33

@Mitzi von Küche: Nagyon jó a posztod Mitzi! Engem nem bánt, hogy halfűszert használtál (arra sem haragszom, aki néha vegetával ízesít egyes ételeket), mivel tudom rólad, hogy van érzéked a halakhoz!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 09:53:25

@gyvy: Szerintem kipárologtak a vízzel együtt :(

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.02. 10:04:17

@gyvy: helyesbítek. A múltkor a kislányommal kiültünk a partra (ahol tavaly is) és etetni akartuk a hattyúkat. Oda se jöttek, kicsit meg is sértődtünk. A vadkacsák annál inkább. Pár nap múlva, amikor belementünk a vízbe, rájöttem, h ott annyira sekély volt a víz, h a hattyúk nem is tudtak volna úszni! :)))

@Waka: egy húsipari kellékekkel kereskedő ismerősöm egy kis betonkeverőben keverte a fűszereket! :D

Hurri Kán 2012.09.02. 10:10:04

@Andrass9:
A Balaton vízszintje mindig is ingadozott, nem ez a fő gond, egyrészt az ívóhelyek (nádasok) eltűnése, másrészt az ezüstkárász sajnos itt is nagyon háttérbe szorította az őshonos keszegféléket.

Hurri Kán 2012.09.02. 10:11:25

@PO:
Északi partra köll menni. Déli part csak azért kell, legyen honnan megnézni, milyen szép az északi part. ;-)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 10:30:15

Volt a boltban kárász is. Tulajdonképpen mi a különbség, melyik a jobb?

Hurri Kán 2012.09.02. 10:34:03

@Mitzi von Küche:
Ízre a kárásszal sincs semmi baj, ugyanúgy meg lehet sütni, mint a keszeget. Baj annyi van vele, nem őshonos hal nálunk, de ez nem gasztronómiai jellegű probléma. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 10:52:40

@Andrass9: Vegyél inkább, egy életre le van a gond róla.
@PO: Én egyszer 350 főre kevertem kőrözöttet egy nagykonyhai dagasztógépben.
@Mitzi von Küche: Én a kárászt választottam volna, nekem valahogy jobban ízlik, meg kicsit húsosabb.
A csütörtöki horgászat eredménye: 2 kárász, 2 dévér (egyik 80 dekás), 1 bodorka, 8 vörösszárnyú. 12 óra peca, 2500 HUF napijegy, szénné égett a fejem, megittam 6 unikumot, de a hal legalább ingyen volt. Az egyik kolléga semmit nem fogott, és ő vezetett, nem is ihatott bánatában/mérgében.

süllőcske 2012.09.02. 11:38:43

@Mitzi von Küche: Jók a halacskáid.
A keszég is értékes hal, a kárász is. Csakhogy ez jóval árnyaltabb kérdéskör.
A kemény, vastag húsú izompacsirta paducok, szilvaorró keszegek száraz húsát ne hasonlítsuk a tohonya, zsíros dévérekéhez, fekete, kövér, puha húsú kárászokéhoz. A compó pisztrángszerű sültet ad, a mohó jász szaftos, vastag szeltjei fokhagymával finomak, ravasz, fürge domolykók grillen, bőven vajazva kedvencünk lehet.
Dagi bodorkák, vad vörösszárnyúak és az általad sütött karikakeszegek tenyeres példányai adják a legfinomabb bográcsban roppanósra sültet, csakúgy, mint a zamatos kárászok.
Javaslom az utólag fűszerezést: A forró sültet kenjük meg musdéjjal, leheletnyi mustárlazúrral.
A paprikát ne keverjük össze a liszttel. Frissebb hatást érünk el, ha az irdalásokba sós paprikát dörzsölünk, majd lisztezzük.Nem ég meg.
Igen jó megoldás, ha a lisztkéregben sült, illatos keszmegénkre még forró állapotában szitáljuk rá a paprikát. Gyönyörű, finom és friss.
Hasikájukba bátran tegyünk illatozó levélkéket, minden halfűszernél különb.
Vannak kik szeretik csípős paprikás kéregben sülve, és néha én is közibük sorolom magam.
Szép salátád kitűnő, savanyú is jó hozzá.
Az ital pedig jól megválasztott arányú száraz, félszáraz pfffröccs legyen,dévérszinttájról (Alföld), fehér és nem túl nagy borból. A félelmetes felvidéki borokat süllőinkkel, ponttyainkkal vessük össze.
Nem beszéltem még sokféle (egyéb) halról és csinálásáról, majd később.

süllőcske 2012.09.02. 11:46:25

@Waka: Van egy csucsugasztronómiában használatos eszköz, talán Blumi terve, ami pont egy iciri-piciri betonkeverő.
Amúgy ne riogass az ilyen halösszetörő ötletekkel.
Itt a halfeszten úgyis látok elég érdekes dolgot, amitől Tiszának lehetne menni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 11:54:19

@süllőcske: Kényszermegoldás volt, de meglepően jól bírták.
A Tatai Állami Gazdaság halboltjába tisztított halat is szállítottak anno, a saját szememmel láttam, ahogy krumplikoptató géppel pikkelyezik a busát. Na annak még a fején sem maradt bőr.

1kutya 2012.09.02. 12:08:06

@Waka: node ha nincs betonkeverő!?

@Mitzi von Küche: nem azért mondtam, gondnak nem gond, csak szerintem felesleges.

@süllőcske: ezt a sós paprikával való bedörzsölést megjegyzem, nem rossz ötlet.

1kutya 2012.09.02. 12:09:15

@PO: zátonyra futottak volna:-DDD

Pinka-Panka 2012.09.02. 12:26:35

@Waka: most ezt komolyan mondod, vagy csak úgy??:) mert itt pislogok...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 12:45:10

@Pinka-Panka: én tegnap előre dolgoztam. de mivel 9-kor reggeliztünk, ráérünk :)
délelőtt csatangoltunk, piacoztunk, vásároltunk, nézelődtünk Ladányban.

Daró! néztem neked a kis videójátékot, most nem láttam :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 12:46:15

@1kutya: Műanyag hordó, legurítod a domboldalon. :D
@Pinka-Panka: Komolyan.

1kutya 2012.09.02. 12:47:32

@Waka: megírta Po, hogy itt se víz, se hegy (se domb:)

Pinka-Panka 2012.09.02. 12:51:19

@anica inkognitóban: Az jó:) Olyan érdekes nekem, hogy majd mindenhol van piac vasárnap is, ugyanis itt nincs. Van egy Miskolcról ideköltözött vendégem, aki már huszonvalahány éve jöttek ide. nekik baromi fura volt, az amúgy is késői kelőként, mikor szombaton leértek délre az itteni piacra - s a kofaasszony felkiáltott midőn meglátta Magdikát: "Úristen már pakolhatunk haza!!"
Magika ezen méltatlankodik a mai napig, hogy illyen semmi a mi kis piacunk - bezzeg az övék!

Pinka-Panka 2012.09.02. 12:52:18

@Waka: hát hallod! - ne hari, de én már nem tudok úgy hinni, azért néztem itten nagyon!

Pinka-Panka 2012.09.02. 12:53:09

@1kutya: tolok át én egy párat, én mindennap azokat mászom:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 12:53:57

@süllőcske: Kedves Süllőcske! Örülök, hogy értékes idődből darabkát kiszakítva szakértő haltudorként hozzászóltál egyszerű cikkecskémhez. Így tudtam meg, hogy a keszegem karika (én vörösszárnyúnak gondoltam, mint a népdalban).
Tanácsaidat követni fogom a legközelebbi keszegsütéskor, ami hamarosan lesz.

1kutya 2012.09.02. 12:56:27

@Pinka-Panka: kísérleteztek itt már hegyépítéssel is, de szerencsére nem lett belőle semmi:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 12:58:59

@Pinka-Panka: de cuki vagy, de a hegyek az enyém. a Kutyáé a víz (tenger). nem figyeltél?? ::P

Pinka-Panka 2012.09.02. 12:59:51

@1kutya: nekem van egy kis kozmetikusom, aki nálam dolgozik Sándorfalváról jött - amikor meglátta a postást, hogy nálunk motorral megy, azt mondta: Tifelétek milyen úripostások vannak, motorral járnak, nálunk meg biciklivel vagy gyalog"..
Mondtam neki 3 hét múlva megtudod miért járnak motorral (én is egy dupla dombon lakom)- de egy hét múlva értette:)
Jó az a síkság, ez szép, de menni rajta, meggondolod:)

Pinka-Panka 2012.09.02. 13:02:07

@anica inkognitóban: bocsásson meg, nagyon kelekótya vagyok, még mindig a betonkeverőn vagyok:)

Pinka-Panka 2012.09.02. 13:06:01

És mit főztetek?
Nálam a tegnapi leves volt, amiben már húsgombóc nem nagyon volt, így egy kis tészta (kicsikocka) lett főzve.
Majd egy szép húst sütöttem meg lábasban, rozmaringosan és sok fokhagymával, zsírban csakis. Olyan omlós lett, hogy az csuda. Petrezselymes, hagymás krumpli volt melléje. Salátához meg nem volt kedvem, így cékla van és még néhány gombóc az uraságnak, ha éhezne.

süllőcske 2012.09.02. 13:38:47

@Mitzi von Küche, és kedves társak!
Sajnálom, hogy nem lehetek Veletek egyelőre.
A mesterségem mívelése most teljes lélekjelenlétemet követeli, de ez jó is.
Viszont várom, hogy októbertől megint találkozhassunk.
Hogy a Blogtali hogy legyen, még nem tudom, csak azt, hogy okt 5- én nyílik a kiállításom. Estetleg akkor? Jelezzétek, hogy jó-e?

Pinka-Panka 2012.09.02. 13:47:24

@süllőcske:Ehhez a csodás munkádhoz, legyen sok erőd és emelkedett, tiszta lélekjelenléted.
Én szurkolok Neked!

Boar. 2012.09.02. 13:47:38

A kárászt én is jobban szeretem mint ezeket a késpenge keszegeket. A lisztbe borsot is szoktam keverni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 13:53:30

@süllőcske: ha vendégségbe megyünk, az az időpont jó, amikorra a meghívás szól :)
+1 oké :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 14:30:59

@1kutya: Legalább nem kell erőlködnöd, mikor visszagurítod.
@Pinka-Panka: Nem szoktam én lódítani, legalábbis nem szokott kiderülni. De ez történetesen igaz.
@süllőcske: Sok sikert a munkádhoz! Nekem az október 5 egyelőre jónak tűnik, lesz ugyan egy gyakorlat, de addigra csak lefújják.

Pinka-Panka 2012.09.02. 14:36:38

@Waka: meg ne bántódj, nem úgy értem, nekem hihetetlennek hangzik,azt hittem ponnak szántad:)

Pinka-Panka 2012.09.02. 14:50:54

Kipróbáltuk a keresztgyerekkel és a sajátommal, ama pihent agy új találmányát, ahogy a PET palack választ ketté a tojásfehérjétől a sárgát. Videóról ez is hihetetlennek látszott, de 2 tojáson próbáltuk - sikerült.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 14:57:23

@süllőcske: Drága Süllőcske! Lehet, hogy nekem nem egészen megfelelő az októberi időpont (illetve csak pontosan az 5.-e jó), mert okt.7.-én az Örök vàrosba megyek egy hétre. Nagyon szeretném pedig látni a kiállításodat, meg találkozni Veletek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 15:04:54

@süllőcske: Okt 5.-e nekünk is jó! Jó hallani, hogy van munkád bőviben. Tetszettek a keszeg sütéshez fűzött ötletek, megjegyzések is - már hiányoltunk :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 15:16:26

@Mitzi von Küche: Szögedéről is vezet út Ferihegyre :)

Jó a halad meg a salátád! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 15:28:15

@anica inkognitóban: Nem olyan nagy ez a laktanya.
@Pinka-Panka: Dehogy bántódtam meg. :)
@Andrass9: Mármint mi?
@susztertangó: Igen.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 15:39:00

@süllőcske: Nagyon örülök, hogy megint hallattad a szavadat! :D :D :D Jómagam arra gondoltam, hogy a Műemléki Főfőség látogatása viselt meg annyira, hogy csendre-magányra volt szükséged... jó tudni, hogy az alkotás svungja visz. :)
@Mitzi von Küche: Milyen szép vékonyan van beirdalva a halacka, türelmes vagy, pompás késsel felszerelve! :D Meghoztad a kedvem a halsütéshez, ül egy ponty a mélyhüttttőben, lehet hogy elő kéne venni? :)
@Waka: Soha, de soha nem jutott volna eszembe halbetont készíteni... elképzelem, amint forog a betonkeverő... csoda, hogy nem vonzottátok oda a környék összes kóbor macskáját! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 15:40:55

@PO: Tud a hattyú gyalogolni is, csak nem szeret. :D Viszont elképesztő a lábuk, mikor először láttam hattyút parton, elképedtem: felül a költői hófehérség, alul meg rücskös-fekete dinoszaurusztalpak... tündérmese alulnézetből. :D :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 15:54:05

@LepkeReloaded: Cement nem volt benne, viszont volt vagy öt kutya, a legmerészebb macskák sem mertek oda jönni.

Pinka-Panka 2012.09.02. 15:58:11

@süllőcske: én sajnos nem megyek, de ígérem, ha Szegeden járok, ami most előfordulhat többször - meglátogatom a kiállitásodat. Érdekel nagyon!

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 16:02:13

@Waka: A kutya se kutya... :D Csak azért kérdeztem, mert mindenféle képmegosztó portálokon gyakran látok olyan képeket, amiken a kóbor macskák a halat pucoló halász sarkában vannak, de tucatjával, és elképzeltem, amint körbeülik a betonkeverőt. Akkor most mindezt elképzelem kutyával, ugyanúgy haláli. Hal-áli. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 16:11:43

@LepkeReloaded: Az ottani blökiknek elég volt azt mondani: hal, és fél napig bujkáltak az erdőben.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 16:12:58

Na most kicsit megyek, érik a törökmogyoró, jó volna még szedni pár kosárral.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 16:19:05

@Waka: Milyen típusú kutyák voltak ezek? Rénszarvashúsra kódolt huskyk, hogy nem tetszett nekik a hal? Nahát... O.O

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 16:25:09

@LepkeReloaded: Nagy testű keverékek voltak, csak már tele volt a tudatuk a hallal.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 16:32:53

@Waka: Na így már értem, kösz. :) Törökmogyoró egyébként merrefelé nő? És hogy van türelmed több kosárral szedni?

medvedr 2012.09.02. 16:43:20

Klassz votl Mitzi! Kipróbálom! Megpróbálom sörrel is, a Balcsinál apámék sörrel fogyasztották, nekem korsó málnaszörp járt. Sajna olyan öveg vagyok, hogy málnaszörpivó koromban még nem igazán ívtak a hekkek a Balatonban. :) A sör azért jött elő mert most voltam a budai sörfesztiválon. Igen jó volt, jól ellensúlyozta a rendkívül szar augusztus 20.-i ízek utcája förmedvényt. Nagyon sok ígéretes kisüzemi sörfőzde van kies honunkban- eszméletlen változatosságú és kiváló termékekkel. Sajnos nem olcsóak, de nagyon jók.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 16:46:25

@medvedr: a mai napig nem tudom megszokni, hogy apám pálinkával kínál...:))) olyan idegen érzés.. anno bezzeg kiröhögött az első olyan alkalommal, amikor ittasan láttak..:)

medvedr 2012.09.02. 17:13:15

@anica inkognitóban: Ezt az idegen érzést mindig sikerül áthidalnom az utóbbi 30 évben. Az első ilyen alkalommal (én azt hittem, hogy beteg lettem) nálunk is az volt a felállás, hogy szegény édesanyám ordítozott velem, és ki volt akadva, jó apám meg kis híján fetrengett a röhögéstől.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 17:18:30

@medvedr: amikor idősebbik tesóm közölte, hogy elválik, apám rövid szünet után közölte, hogy akkor most felbontunk egy pezsgőt...azóta ez szállóige családi krízishelyzetekben :DD
(pedig szerették a sógort)

susztertangó 2012.09.02. 17:45:14

@medvedr: No 1."Ne piszkáld te a részeg embert, gondolj arra, hogy hasonló helyzetben te sem szeretnéd." by Fülig Jimmy

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 17:45:49

@anica inkognitóban: Nálunk apámnak az volt a filozófiája, hogy a részeg nő a legrondább állatfajta a világon, következésképpen 30 éves korom körül is maximum egy pohár bort mért ki nekem, ha vendégek voltak nálunk, és azt is morogva. A barátaim ennél sokkal egészségesebben viszonyulnak a kérdéshez, nem tiltják a gyerekeket, inkább megpróbálják őket a kulturált iváshoz szoktatni. Nincs is "tiltott gyümölcs" jellege a bornak-pezsgőnek, nem izgatja nagyon az ifjúságot. A "bontsunk pezsgőt" meg nem csoda, hogy szállóigévé vált nálatok... :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 17:47:07

@anica inkognitóban: ... mert valahogy a konfliktuskezelés optimista módját sugallja, azért. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 17:52:01

@anica inkognitóban: A legjobb válasz, hidd el! Ők már úgyis döntöttek, hát akkor ünnepeljétek meg a döntést!
Ami pedig a cukiságodat illeti, mint részeg tinédzsert ... Van kisleányod?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 17:52:32

@LepkeReloaded: Most akkor én minek is kommentelek, ha te itt lelövöd :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 17:54:57

@medvedr: Mi meg meglátogattuk tegnap a Solymári Csili Fesztivált és igencsak jól éreztük magunkat. Remélem lesz erőm egy rövid posztban is megemlékezni róluk.
Remek bográcsban készített Thai Zöldség Curry-t ettem (meg más dolgokat is). Már az elképzelés is ellentmondásos :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 18:05:17

@Andrass9: A szépen összefont lepkekezek, valamint a nedves-könyörgő "Bocsánat-bocsánat" bocibámulás (plusz szempillarezgés) hat még rád... ? Lééééccilééécci.. :D :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 18:10:07

@LepkeReloaded: 10 éves gyerekem azt mondta, ő soha nem fog inni egy kortyot sem. erre én, hogy de igen, meg kell majd idejében kóstolnia, ki kell tapasztalnia, hogyan hat rá és mikor kell stopot mondania. mondjuk, azt is hozzáettem, hogy iszákost viszont nem nevelek, abból elég egy a családban. ez szerencsére nem az apja és gyk. nem is az anyja:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 18:10:55

@anica inkognitóban: hozzátettem, nem hozzáettem..:D ezzel el is árultam, mit csinálok éppen :DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 18:28:59

@anica inkognitóban: Okosan közelíted meg a szeszügyet. :) Egyébként meg nyilvánvaló, hogy mit csinálsz, sakkfeladványon töprengsz zenehallgatás közben. :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 18:39:22

@Andrass9: túl van tárgyalva.. szabadságra ment a humorérzékem...

1kutya 2012.09.02. 19:20:10

@anica inkognitóban: jogos! én is azt szoktam mondani a csajoknak, mikor néha megbontanak egy citromos sert, vagy csinálnak valami koktélt, hogy "Egy családba elég egy alkoholista, ne tetézzék!":-DDD

1kutya 2012.09.02. 19:21:23

@süllőcske: csak jelzem, hogy október öt az préntek, nem biztos, hogy meló mellett sokan ráérnek. 6. az már oké!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 19:25:34

speciel, ha 5-én van a kiállítás-megnyitó, nekem az megér egy nap szabit...

1kutya 2012.09.02. 19:29:35

@anica inkognitóban: nem mindig:)

jogos! van nekem is még vagy 8-9 nap. node akinek nincs!?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 19:30:56

nekem 16
mondjuk, ebből még vagy 2 a Mitzié..

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.02. 19:31:13

Mitzikém, ezt a keszeget megkóstolnám, a többivel együtt.

@anica inkognitóban: Min, a Kutyáján? DDD
@1kutya: Bocs, fenn volt a labda.
@süllőcske: Jó hogy jelentkeztél. Meddig lesz látható a kiállítás?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 19:32:25

@dömbi: hát, van az az eset, amikor ez nem vicces..:)

Imre apó 2012.09.02. 19:54:01

A poszt nagyon finom:) Sziasztok.

a tárcsán sütött keszeget Beni fiunk megkóstolta és azóta naponta enne. Citromos sört is issza, ha Remy nem néz oda:):D:D

1kutya 2012.09.02. 19:55:51

@Mitzi von Küche: nem a saját idejüket beosztókra gondoltam éppenséggel...

@anica inkognitóban: fene a jó dógát ezeknek a köztisztviselő/közalkalmazott bandának!:-DDD

Imre apó 2012.09.02. 19:56:50

@1kutya: Szeva Cimbi, remélem jó volt a nyaralásotok:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.02. 19:56:54

Imrebátyám, azt az egyszázát!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 19:57:14

@Imre apó: Apó, most bebuktattad a gyereket! :P:)
@1kutya: csitt!!!

1kutya 2012.09.02. 19:58:39

@Imre apó: nem tudom hogy lesznek ezekből a halzabáló gyerkőcökből halat alig-alig evő felnőttek (gondolok arra, hogy a környezetemben nincs olyan gyerek, amelyik ne falná kétpofára, mire meg felnőnek, lesz belőlük egy évi 1,5 kg-ot fogyasztó, siralmas magyar átlag)?

Imre apó 2012.09.02. 19:59:18

@anica inkognitóban: A sörözéssel? Ugyan Remyke tudja, hehe. vannak azok a 2% sörök, azok egészségesek:)

1kutya 2012.09.02. 19:59:34

@Imre apó: jó! majd ha odáig érek olvashatod/nézheted is.

Imre apó 2012.09.02. 20:02:37

@1kutya: Oksa, de azért jó, hogy itt vagy:)

Ha nem undorodnak meg 1szer, vagy inkább csömölés, akkor szeretni fogják, szerintem:)

süllőcske 2012.09.02. 20:06:45

Jó emberek, aki 5. én jön, a megnyitóra, képek és a fogadáson felkínált étkek élményében részesül. Az elszállásolásukat intézem. Másnap pedig teljesen együtt lehetünk, egy egész napos halacskakóstolgatáson, kiegészülve a szombaton érkezőkkel.
@LepkeReloaded: A műemlékesek nagyon is elégedettek voltak, minden csucsu.
@dömbi: Két hónapig nyitva lesz. Menet közben többször megújul, ahogy a piac témán közben dolgozom.

Imre apó 2012.09.02. 20:08:40

@süllőcske: Olvastam, hogy lesz kiállításod. Sokoldalú, vagy szobrok?

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 20:11:05

@süllőcske: Megnyugtattál, ha "csucsu", akkor tényleg nincs baj! :) Október 5-6-án pedig lehet, hogy engem is elfújnak az őszi szelek Szögedébe, nagyon birizgálja a kíváncsiságomat a kiállítás... és az egész napos halackázás a földi Paradicsom ígérete. :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.02. 20:13:35

@Imre apó: Jaja, jobban alszik tőle a gyerek. DDD
@süllőcske: Köszi, ha csak valami csoda nem történik..., akkor nem fogom látni sajnos.

Imre apó 2012.09.02. 20:13:48

@süllőcske: Szeretnénk Remyvel ott lenni, csucsu lehetne :)

Imre apó 2012.09.02. 20:16:06

@dömbi: A mi gyerekünk egy perpétum mobile, neki mind1 mit eszik, vagy nem eszik. Néha a fény a kajája :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 20:19:36

@Imre apó: Hú, szabadalmaztatni kéne a kölköt, mint a négyütemű motor alternatíváját, milliárdosok lehetnétek! :D Azt meg nem is említem, mit nem adnék magam is egy kis fényevő képességért...

Imre apó 2012.09.02. 20:22:23

@LepkeReloaded: Én az utóbbi időben próbáltam, de nem műkszik, de a kicsi bírja, nem értjük. Az alvás még ami nehéz neki, este 11-kor még ugrál. Másnap persze 10-kor keltjük, de holnaptól suli, kíváncsi leszek a reggeli koránkelésére:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 20:29:09

@Imre apó: az első egy hétben az izgalom, utána a kötelességtudta felébreszti, majd utána jön a sírás, hogy nem akar menni.... nálam ez a harmadik fázis tart 5 éve. nem akarok menni, de muszáj...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 20:37:31

@Imre apó: Lehet, hogy a gyerkőc derék UFO-ként viselkedve mégiscsak élvezni fogja az iskolát, de ehhez kivételesen jó iskola, osztályközösség és tanító kell. Egyébként az Anica-féle forgatókönyv a valószínűbb. :-/ Majd úgy október környékén elmeséled a helyzetet?

Imre apó 2012.09.02. 20:41:38

@LepkeReloaded: Rendi. Amúgy szereti szerintem, mert a sok dicséret amit kapott tőlünk a kis matek munkáiért, kimondottan szereti, lehet szerencsénk lesz. A másik az, hogy nagy tesói vannak és elég kis okos dolgokat szed össze.

1kutya 2012.09.02. 20:44:20

@Imre apó: meg sok oktalanokat:) de az nem baj, edzettebb lesz a társainál.

@LepkeReloaded: ez valami olyan, mint a viccben a levegőn élő székely lány?:-DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 20:45:11

@Andrass9: Akkor gurítsunk!
@LepkeReloaded: A törökmogyoró voltaképpen olyan, mint a sima, csak éppen nem bokor, hanem fa. Mifelénk a lakótelepen díszfának ültették (csinos lombja van), ilyenkor ősszel a telepi gyerekek ülnek sorban a járda szélén, törik kővel, és tömik magukba. Nekem elfagyott mind a hét diófám, kell valami olajos mag télire, csináltam egy hosszú kampós botot, és a kevésbé ismert fákat végiglátogatom. Az elmúlt 10 napban 7 teszkós szatyor mogyorót hoztam haza. Ez természetesen a csészelevelekben lévő mogyorót jelenti. Készítettem képeket, egy poszt keretein belül bővebben is beszámolok majd.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 20:52:15

@Imre apó: Ez máris árnyalja a képet, többedik gyereknek lenni hatalmas előnnyel jár, pláne jól tanuló idősebb testvérek mellett. A pöttöm olyan dolgokat tanul meg otthon, szó szerint játék közben, amiért első vagy egyetlen gyereknek az iskolában kőkeményen melóznia kell. Akkor már nem is olyan borús az a prognózis. :)
@1kutya: Linkelek egy olyan oldalt, ami halál komolyan veszi a fényevést: www.prana.eoldal.hu/cikkek/fenytaplalkozas.html Egyébként mez az a gyanúm, hogy tényleg a levegőn élő székely lány esete a gyakoribb, halványan emlékszem valami olyan sztorira is, hogy egy faoszlop tetején éldegélő "fényevő" és szentként imádott csodaember lebukott, mikor éjjel leóvakodott a bot tetejéről vacsorázni...
@Waka: Egyszer kaptam a barátnőméktől 3/4 teszkósszatyornyi törökmogyorót. Életemben nem b+-eltem annyit, mint amikor megpróbáltam egy marékra valót feltörni... csodállak a kitartásodért!

1kutya 2012.09.02. 20:59:24

@Waka: azért nem teljesen "olyan, mint a sima, csak nem bokor, hanem fa" hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6kmogyor%C3%B3
de mindenképpen a nemzetségbe tartozó faj (ehhh... megint előbújt belőlem az erdész:)
Szegeden sokat szedtünk anno, inkább dióra, mint az általunk ismert mogyoróéra emlékeztető íze viszont nem mindenkinek jön be és ahogy @LepkeReloaded: is írja, a kopáncsolása nem éppen felemelő meló...

süllőcske 2012.09.02. 21:04:02

@Imre apó: Az imbre és gyermöke is felpillant, amikor köll. Ez így van a kezdetektől.
Szeretettel várlak titeket is.
A kiállítás a piac Nagycsarnoka feletti hídon lesz, a termények bűvöletének, misztériumának témájában, táblaképekben.
Aki nem jöhet, talán kaphat ízelítőt a blogocskánk tudósításaképpen is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:05:07

@süllőcske: szóval megint íródeák leszek, online, jelenidejű poszttal?:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 21:05:07

@LepkeReloaded: Igen, qurva kemény, gondoltam, a postra tartogatom a részleteket.
@1kutya: Teljes mértékben igazad van, elolvastam a wiki szócikket, mert ugyebár az ember legyen némiképpen tájékozott, mielőtt valamit leír, de egyelőre nem akartam ennyire mélyen belemenni, gondoltam eláll a dolog a posztig. Nem állt el...

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:09:10

@1kutya: Te egy kultúrkutya vagy, én nem tudtam volna ilyen szépen fogalmazni, hogy a "kopácsolása nem éppen felemelő meló". :D :D
@Waka: Írd meg, kérlek, még mindig van a teszkósszatyorban kopácsolnivaló rémgömb, no meg a szóhasználatodra is kíváncsi volnék... mármint hogy mit mondasz, ha az ujjadra csapsz a törőkalapáccsal. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:09:49

@süllőcske: Jöhetek én is, ha úgy alakul? *szépen néz*

Daró 2012.09.02. 21:21:22

@medvedr: régi álmom, hogy sört főzzek. Sajnos mindg közbejön valami...a kezdőcsomag kb 20e lenne, pont annyi amibe a ma bekrepált autó-akkumulátor pótlása :-) Pedig azt is tudom, mi lenne az első 2 főzet. Az egyik egy nagyon markáns stout karácsonyra, meg a hölgyeknek. A másik egy indian pale ale, totál széjjelkomlózva, keserűn mint az iskolakezdés, legalább 7.5-8 fokosan...
@anica inkognitóban: Először engem is kiröhögtek. Aztán már nem nevettek :-) most meg csodálkoznak hogy másnap nemhogy ebédelni, de még reggelizni is tudok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:22:38

@LepkeReloaded: anyósomnak felcsillant a szeme, amikor azt mondtam, csak kellene nekünk még két fiúgyerek... mondtam, az egyiket Hubának, a másikat Szamegnek neveznénk, és egész nap kiabálhatnám: Huba, Szameg, hazafelé! :DDDDDDD

ez @Waka: vélhető szóhasználatáról jutott eszembe :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:23:14

@Daró: kemény ladányi gyerök vagy, büszke rád a Párt!!! :)))))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 21:25:20

@anica inkognitóban: De anyúúúú ! mondj legalább egy okot, amiért menni kell!
Te vagy az igazgató, kisfiam ...

1kutya 2012.09.02. 21:25:59

@Waka: akkor ne folytassuk, legyen belőle poszt.

@LepkeReloaded: én is inkább a "szar" szót használtam volna, de vasárnap este van:-DDD

1kutya 2012.09.02. 21:27:38

@Daró: beszállok, csak főzzünk már egy stout-ot végre!

Daró 2012.09.02. 21:28:25

@anica inkognitóban: ez nem a keménység hanem az önkontroll eredménye :-D Meg hogy nem iszunk pálinkát csak sert, azt se tízen felüli darabszámban.

A párttal, a néppel egy az utam. Felnézek Mesterünkre és vezetőnkre, s hiszem, neki mindíg igaza van. Kételyeim sosincsenek, vakon buzgok. Ámen.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:29:17

@anica inkognitóban: Nagyon, nagyon röhögök... :D :D :D
@1kutya: Áááá, akkor ilyen a vasárnapi nyelved, jó tudni, hogy ünneplőset is szoktál hordani. :D Tényleg jót mulattam a lírai-eufemisztikus fogalmazásmódodon. :D

Daró 2012.09.02. 21:30:00

@1kutya: Ha komoly, akkor jövő vasárnap nyélbe ütjük!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 21:31:49

@LepkeReloaded: Az apraját a diótörő mogyorótörő része, a nagyját satu foka, kalapács.
@anica inkognitóban: A helyes szóhasználat: teringette, irgum-burgum, a kiskésit.
@1kutya: Lészen.

Daró 2012.09.02. 21:31:56

@anica inkognitóban: "Régen nem szívok és már nem iszom. Óh, fel ne ébredj, Jim Morisson"
www.youtube.com/watch?v=gj0GBPJrjqA

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 21:32:12

@anica inkognitóban: A Szameg nincs benne az utónév szótárban. Szameg!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:32:28

@LepkeReloaded: múltkor olvastam, hogy Nógrádot és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét össze akarják vonni, megvan az új rövidítés is: NOBAZMEG :DDDD

süllőcske 2012.09.02. 21:32:50

@LepkeReloaded: Bárha reászállana az a könnyű, igéző, színes virág a csonkácska ágra, melyen jégmadár a Maros-torok vizét kémleli!

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:33:19

@Daró: Barnasört kérek szépen, ha lehet! Szívesen sütök az alkalomra Guinness-krémes tortát is, csak legyen. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 21:33:38

@Waka: Bevált a vízpumpafogó (ott is!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 21:35:11

@süllőcske: Olvastad, hogy a kérész megjelent újra a Dunán is? Vagy egy hétig virágzott a Duna!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:36:01

@Daró: www.youtube.com/watch?v=6boYlhXqdp0

( a 4. kedvenc TT-számom, rögtön a Megöl a vágy, a Kemény kézzel és az Úgyis a szeretőd leszek után :) A megöl a vágy-at Nagy Imiék 19-én, élőzenés buliban nekem ajánlották :)) )

Daró 2012.09.02. 21:36:40

@LepkeReloaded: Nem felejt, tudom hogy Te is, Micike is szeretitek. Meg Waka, meg Rob meg én.
Bár ha most fő, az okt 5-re még csak halovány árnyéka lesz majdani önmagának, hisz a főzéstől 2 hét erjedés, palackozás s 6 hét utóerjedés számolható.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:38:40

@Waka: Nem mondom meg, hány véraláfutást csináltam az ujjamra a diótörővel, mikor kisuttyant a mogyorótörő likból az aljas kis mogyi. A satu pedig dulva, nagyon dulva! Bár végül is ki tudom próbálni, van satupad a pincében. :D
@anica inkognitóban: No MOST estem le a székről röhögtömben... mert hogy telitalálat a név... :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:40:40

ezt meg csak úgy, nem címkézném egyikőtöknek sem, nehogy sértődés essék.
de maróan telitalálat:
www.youtube.com/watch?v=_oEUwS4Hn7s&feature=related

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:41:17

@Daró: Köszi, örülök, hogy ilyen jó a memóriád. :) Az érés kérdése viszont tényleg komoly dilemmát vet fel. Lehet, hogy egy november-decemberi sörkóstoló találkozó volna a megoldás? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.02. 21:43:04

@LepkeReloaded: na, majd ha eszembejut még valami, megírom neked :D jó közönség vagy :DDDDD

1kutya 2012.09.02. 21:43:57

@Daró: Siófokon vagyok szombaton, vasárnap reggel indulok vissza, de délután összehozhatjuk.

@LepkeReloaded: nem vagyok egy sütibuzi, de a guinesstortát megkóstolnám!

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:44:29

@anica inkognitóban: Lányom, én sem megyek a szomszédba egy kis hülyeségért, naná, hogy jó közönséged vagyok... a megyeegyesítést pedig tovább fogom mesélni a barátoknak. :D :D :D

Daró 2012.09.02. 21:44:37

@anica inkognitóban: hja, ha valakinek megvannak a zösszeköttetései :-)

ezt meg csak úgy, mert szeretem a Ragga-t és Szolnok közel van Szegedhez:
www.youtube.com/watch?v=rozGG-5sTd8&feature=related

süllőcske 2012.09.02. 21:48:32

@Andrass9: Mi több, felső Tisza szakaszokról tömeges kecsegefogásokról hallok. Pl egy reggel 17 csőrös, meg ilyenek..
A Vén Öregúr is rejt keriszt, kecsegét is, de ezek a halak mások, nem olyan pompás ízűek, mint mifelénk.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:49:21

@1kutya: Hmmmm... hát végül is tárgyalhatunk róla, ha tényleg sikerül elkecmeregnem Szögedébe októberben, hozhatok egy tepsivel. :) Üres kézzel vendégségbe nem megyek, azt meg megszoktam, hogy minden buli-összejövetel előtt a pereputty leadja nálam a rendelést, hogy mit süssek-főzzek, amit "csak én tudok úgy megcsinálni". :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:50:01

@süllőcske: Óóóóóó.... kecsege... *ábrándosan sóhajt*

Imre apó 2012.09.02. 21:50:37

@süllőcske: remélem tudunk jönni, mert érzem, hogy csucsu lesz :):)

Imre apó 2012.09.02. 21:52:17

@süllőcske: Kecsege, hm nem is ettem még, na azt megkóstolnám.

Imre apó 2012.09.02. 21:53:56

@süllőcske: Azért valami napirendet fogsz írni ugye?
Mit, hol, szállást hogy, stb.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:54:41

@Imre apó: Én már ettem, azért sóhajtozom még a gondolatára is. Tiszaparti gyereknek született apám készítette csodásan, citromos-savanykás mártásban... jaj, de jó volna, ha itt bökné egy kecsegeorr a hüttttő oldalát...

Hurri Kán 2012.09.02. 21:55:15

@süllőcske:
Kicsit lemaradtam, mikor lesz ez a kiállítás?

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:55:17

@süllőcske: Én is kérek, nagyon szépen kérek! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 21:56:58

@anica inkognitóban: :D :D :D Én tálalás előtt azért lepattintom a kupakokat! :D Náááá, a Guinness-tortám ír recept, sörrel készül, érezni benne a kesernyés ízt, és fekete, mint a szerecsen. :D

Imre apó 2012.09.02. 21:58:24

@LepkeReloaded: Az a hal annyira cuki kis pofa, de remélem finom is:)

1kutya 2012.09.02. 21:58:41

@süllőcske: egyszer (még bőven a ciánozás előtt) fater hozott két kecsegét. megpucultam, anyu megsütötte egészben. mindkettő a lengyelborsó szénkupacon végezte, a kazánházban, olyan pakuraszaga/íze volt (felsőtisza, gergelyiugornya). azóta nem ettem kecsegét...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.02. 21:59:46

@Imre apó: Amit én ettem, az finom volt. Sülve - ropogós bőrrel.

Imre apó 2012.09.02. 22:00:26

@Andrass9: Szia András, elhiszem, de a társaság is hiányzik.

Apropo, Samy merre téblábol?

Imre apó 2012.09.02. 22:02:21

@1kutya: Talán közösen egy út Szögedre?

1kutya 2012.09.02. 22:02:55

@süllőcske: ha szükséges egyébként faterral meg tudom beszélni, hogy addigra szedjen össze annyi halat (kecsegére, menyusra gondoltam), amit csak bír a helyi halászoktól, aztán lesz, ami lesz...

1kutya 2012.09.02. 22:04:05

@Imre apó: meglátjuk, Angival is éppen most egyeztetek.

Imre apó 2012.09.02. 22:06:12

@1kutya: Oksa majd beszélünk.

Mára ennyi voltam, Jóccakát Mindenkinek:):)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 22:08:58

@LepkeReloaded: A satu foka jó kemény, visszarúgós hely, ha oda teszed a csücskére állítva a mogyorót, kalapáccsal elég egy kis ütés neki.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.02. 22:11:41

I have to go too, next day is going to be hard.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:17:24

@Imre apó: A cukipofa egyben csucsu a köbön! Dicsérjem tovább? :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:19:19

@Waka: Kipróbálom. Kórházi számlámat te fizeted. :D Hülyeséget félretéve, ki fogom próbálni. Bosszant, ha valamilyen nyersanyaggal nem tudok mit kezdeni, és csak eszi itt a fene. Good luck for tomorrow, I hope you'll handle the difficulties with some maginficient poise. :D :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:21:48

@LepkeReloaded: *magnificient* Kell itt nekem idegenül osztanom az észt. :D

Hurri Kán 2012.09.02. 22:22:15

@1kutya:
Valószínűleg beleengedtek valamit a vízbe előtte :S

Daró 2012.09.02. 22:23:10

@LepkeReloaded: fene, vagy meg kell várni a nőmet, vagy szótárazhatok.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:24:53

@gyvy: A pakuraíz nem szegény halacka (kecsege esetén "gerinchúroszocka") bűne, hanem valóban a környezetéé. Pontosabban azon §%'!+**'"! alakoké, akik pakurát engednek élővízbe. vagy holtvízbe. Akármi vízbe.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:25:34

@Daró: Hááááááá.... *gonosz vigyorral összedörgöli csápjait*

Hurri Kán 2012.09.02. 22:26:49

@LepkeReloaded:
Jó pár éve apám Paks magasságában, Dunáról, bárkából vett halászoktól egy halászlére valót. Feltette főni, fél óra múlva a konyhában olyan szag volt, egy olajfinomító ahhoz képest hegyi levegő lehet. Ment az egész a szemétbe...

Daró 2012.09.02. 22:28:20

@LepkeReloaded: CSodálatos egyensúly, google fordító megmondta.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:31:28

@gyvy: No, ilyen történetek hallatán támad fel bennem a vérlepke. Tudom, hogy nem "politically correct", de oly szívesen a karmaim közé kaparintanám az ilyen környezetromboló szörnyeteg barmokat, és addig paskolnám őket nagy, nehéz tárgyakkal, míg mozognak. B+, ezek a hülyék tényleg azt hiszik, hogy ha majd végképp összepiszkoltak mindent a Földön, akkor majd a kiváltságos gazdagoknak hipp-hopp ki fog nőni a semmiből egy friss, ropogós, remekül élhető új bolygó, és semmi következménye nem lesz a környezetszennyező őrültségeiknek?? OK, most szépen beveszem a macskagyökér-tablettáimat, és megnyugszom. Egy időre. :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:32:30

@Daró: Google fordító monnyonle, azt kívántam, hogy káprázatos és fölényes önuralommal kezeld a holnapi porblématömeget. :D :D

Daró 2012.09.02. 22:44:25

@LepkeReloaded: csak a fent említett két szót nem értettem. Mielőtt teljesen analfabétának festeném le magam :-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 22:59:45

@Daró: Izé... angol nyelvi analfabéták is főzhetnek tökéletes barnasört, tehát semmi gond, ha a nemisannyiratökéletes gugli fordítóra kell támaszkodnod... feltéve, hogy a söröd csodálatosan tökéletes lesz. *csápbillegtet és vigyorog*

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:29:17

@Daró: Merthogy a söröd csodálatosan tökéletes lesz. Ugyeugye? *csáppal bökdös*

susztertangó 2012.09.02. 23:34:19

@LepkeReloaded: "Halacka?"1 poszttal előbbi kommentedre is válaszoltam a 22:38:50 esre.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:42:37

@susztertangó: Várjvárjvárj, szerintem kutyulódhattak a különböző posztokhoz kapcsolódó hozzászólások. "Halackáztam" én bőséggel, de a keszeges poszton... te hol vagy?

Hurri Kán 2012.09.02. 23:44:12

@LepkeReloaded:
Na igen... Lehet ezeknek a cégeknek szép nagy kupac, rengeteget érő részvényük, de azok nem adnak árnyékot, és nem lehet őket sem megenni, sem meginni.

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:46:25

@gyvy: *SÓHAJT* És mikor jutnak el ezek a multiizé szörnyvállalatok egy papucs orrán pamutbojt józan világszeméletéhez...? Még akkor is ha a pamutbojt időnként vaddisznóevő vérpapucsbojt...? :D :D :D

Hurri Kán 2012.09.02. 23:48:03

@LepkeReloaded:
Határozott, és megingathatatlan elképzelésem, hogy a megfelelő időközönként elkövetett vaddisznóevés segít a józan világszemlélet kialakulásában. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:52:14

@gyvy: Természetesen a világszemlélet részét képezi a vaddisznópopuláció kiegyensúlyozott kezelése is, ahhoz pedig hozzátartozik a szigorúan józan időközönként elkövetett vaddisznópörkölt... ha legközelebb ilyesmire telepedsz, kedves bojtocska, rikkants nekem is. Szívesen segítek megosztani a világ (vaddisznó-)rendjének egyensúlyban tartásához kapcsolódó terheket...

Hurri Kán 2012.09.02. 23:53:59

@LepkeReloaded:
Annyira szívemen viselem a sorsukat, nem venném a lelkemre, hogy túlszaporodjanak, és emiatt éhen haljanak. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:55:28

@gyvy: Pontosan, bizonybizony, felelős vadgazdálkodás, alapvető alapalapelvek... alappörkölt... nyám...! :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:56:39

@gyvy: Hülyeséget félretéve, a túlszaporodott vaddisznóságok komoly károkat-gondokat képesek okozni! Akkor inkább kármegelőzés, esetenkénti pörkölt formájában...

Hurri Kán 2012.09.02. 23:57:11

@LepkeReloaded:
Valahogy így... De hát ezt is kevesen értik. Senki nem próféta a saját ágán. :D
Most viszont elvonulok éjszakai himbálózásra, jó éjt :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.02. 23:59:39

@gyvy: Jó éjt, muszmusz. Holnap megváááárhatlaaak? :D

susztertangó 2012.09.03. 00:17:24

@LepkeReloaded: A fasirtos poszton Te kérdeztél a cseh filmekkel kapcs és arra ment válasz 23:26:53

LepkeReloaded (törölt) 2012.09.03. 00:32:27

@susztertangó: Nagy nehezen összemozaikoztam az ügyet... a százféle virágra vonatkozó méjfilozófiai észlelésemet azonban fenntartom! :D :D
süti beállítások módosítása