Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tyúk? Akkor leves. Újházi.

2012.08.22. 07:00 Andrass9

Persze, ha kakas, akkor meg pörkölt :) Ami fontos: az öreg baromfi finom baromfi! Ha elég sokáig rotyog, akkor felér akár egy orjával is, netán egy marhaszeggyel? Na ne túlozzunk, kezeljünk mindent a helyén.

Történt, hogy le kellett futni a bótba egy sercliért, mert kovászos uborka készítése forgott fenn és egy ideje nincs itthon rendes kenyér (bár ÖregSam receptjét olvasva, legközelebb meg kéne próbálnom elcsenni feleségem rozskenyerének serclijét). Akkor már hozok házi tejet is, meleg van - kell az aludtej! Igenám, de a napokban próbáltam a locsoló rendszert reparálni, de több volt a vágás rajta, mint egy disznón az ügyetlen böllér kezében. Szóval rézcső is kell. Telefon a feleségtől: ha már lenn vagy, hozz sárgadinnyét, meg őszibarackot. Esetleg vajat. Hazai lánc: őszibarack persze már nincs. felcsípek egy recés sárgadinnyét (később megkapom, miért nem gerezdeset vettem), vaj van, láttam otthon nézegette az élesztőt - hát azt is betettem egyet. A hentes egy nénikének nagyon ajánlgatja, hogy vegyen tyúkot, felvágja. Persze a nénike marhaszegyet szeretne. Sorrakerülök. Már szemeztem egy fél tikkal - "ezt kérem!". Innen már csak a gazdaboltba kellett menni gomba elleni permetszerért - hátha a hosszú hétvégén permetezni akad kedvem (nem akadt). Szóval a sercli egy többezer forintos túrába torkollott, viszot eredményezett egy tyúkot. Egy felet.

Ebből pedig Újházi tyúkleves lesz, akárki meglátja. Emitt jönnek az instrukciók néhány képpel illusztrálva.

Hozzávalók fél tyúkhoz (4-5 személyre):

  • Fél tyúk - ha lehet, tanyasi, mert minden gasztroblog ezt szajkózza. A hentes majd megnyugtat, hogy ez bizony tanyasi ... A tyúk számomra akkor is ízletes, ha baromfitelepről jött, mint kivénhedt tojó.
  • 3 nagy sárgarépa
  • 2 gyökér
  • kis zeller (csak levél volt - ezért nem húzok fel egy egész gumót!)
  • csokor száras petrezselyem (amit a gyökéren találsz)
  • kis karalábé
  • 15 dkg mirelit zöldborsó (most éppen nincs friss)
  • 15 dkg fagyasztott spárga (milyen jó. hogy eltettük?)
  • 15 dkg karfiol (most nem tettem bele)
  • 1 paprika, 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 kicsi fej hagyma (most jó, hogy kicsi termett csak :)
  • 10 dkg gomba (most nem használtam, nem mindenki szereti)
  • pár levél kelkáposzta (ez meg nem volt itthon) vagy 6-7 kelbimbó
  • Fűszerek: Só, bors, szerecsendióvirág, szegfübors, sáfrány(os szeklice), pici gyömbér

A tyúkról letisztítottam a hájat - jó lesz kisütni baromfizsírnak, és nem kell a levesről szűrögetni (ok, villával lekapkodni, de erre még visszatérek!). Szétdaraboltam nagyobb egységekre úgymint mell, hát, felső és alsó comb, szárny. Ezekről a szárny kivételével lenyúztam a bőrt. A fűszerek egy teatojásba kerültek, ne kelljen vadászni a végén. Ha figyelmesen nézed, a szerecsendióvirág csirkelábat formáz!

10.jpg

11.jpg


Az egészet a bőrökkel, a karalábbal és a zellerlevéllel együtt beletettem egy nagy fazékba, felöntöttem 3 liter vízzel és feltettem a tűzhelyre. A fazék mellett egy jó barátunk ajándéka, egy egész doboz sáfrány! Már 15 éve csipegetek belőle, de úgy tűnik, a gyerekeim örökölni fogják. A sáfrány nagyjából a legdrágább dolog súlyra mérve, ami nem meglepő, hogyha belegondolsz, hány krókusz virág bibéjét kell kicsipkedni, hogy 1 uncia összejöjjön!

12.jpg

A zöldségeket hámoztam, daraboltam:

13.jpg 14.jpg

Mint aki jólvégezte dolgát, elmentem ejtőzni egy sort. Mintegy 4 órát hagytam gyöngyözni, amikor beletettem a gyökeret, sárgarépát. Újabb fél óra, és megkapta a zöldborsót a spárgával:

15.jpg 16.jpg

Ekkor egy kis lábasban kifőztem egy jó adag cérnametéltet (8 tojásosat!), és kiültünk feleségemmel a teraszra egy kései ebédre (a kutya is boldog volt a csontokkal, bőrökkel):

17.jpg 18.jpg

Jó étvágyat!

U.i.: Másnap elővettük a hűtőből a maradékot, hogy ebédeljünk belőle. A tetején úszkáló zsírkarikák fittyet hánytak a villának - átslisszoltak a fogak között. Szóval van olyan zsiradék, amit nem tudunk villával eltávolítani a levesről :(

100 komment

Címkék: tyúk húsleves újházi

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr834718755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 07:33:13

Nagyon guszta. A húslevest én valamiért csak a hidegebb évszakokban szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 08:09:21

@Mitzi von Küche: Húslevest bármikor, de csak forrón. Kedvencem az éjfélkor lehajott bögrényi forró leves altatónak (ha nincs bor).

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 08:17:44

Érdekes, hogy senki másnak a levesét nem eszem meg, csak amit magam főztem. Mondjuk próbáltak már néhány pocsékkal megetetni. (Rotyogva fő, csirkeólszag, stb.)
Ha gombát is tettél volna bele, akkor megpirítottad volna?
A tésztát külön kiszedett lében főzted, vagy vízben?
Most te adtál kedvet levesfőzéshez.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 08:19:05

@Mitzi von Küche: Pedig kiválóan hűti az embert. Igaz először kiüt a víz a forró levestől és a borstól, ha még azt is szórsz rá, utána viszont elég kellemesen el lehet költeni az ebéd hátralévő részét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 08:32:14

@hajdulaszlo (volt hajdul): Gombát nem tehetek bele, mert feleségem nem szereti, de ha tennék, valószínűleg nem pirítottam volna meg - de ha legközelebb magamnak főzök csak, kipróbálom. A zöldségeket általában a zöldségleveshez pirítom kicsi vajban, de ott sem mindig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 08:34:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ha van elég leve a levesnek (és ennek volt), akkor mindig abból veszek a tésztafőzéshez, és nem öblítem le. Ha nem jutna, akkor viszont sós vízben egy rottyanásig és jéghideg vízzel lemosom - így marad "al dente" :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 08:40:58

A gombapirítást még nem próbáltam, de jó az ötlet (szeptemberben már sort kerítek rá :)).

Pinka-Panka 2012.08.22. 09:21:38

Sziasztok!

A húslevesed szép nagyon András, már említettem nekem a marhahús a legjobb bele szerintem.
Valamiért nekünk is téli leves a húsleves, de ennek oka az lehet, hogy nyáron igyekszünk minden szezonális zöldségből készült levest főzni. Elhiszem azt viszont, hogy a forró leves is jó a melegben, ha már a forró teát ajánlják, csak ezt is meg kell szokni.
Én inkább a könnyű leveseknek tudom be, hogy a dög melegben azt könnyebben emészti meg az ember és nem teliti el.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 10:24:38

NA!!! A levesből kimeredő csirkeláb...RÉMÁLOM!!!
Köszönöm szépen, nem vagyok éhes.

@Pinka-Panka: Mi is marhából szeretjük legjobban.
Melegben forró teát...hát...nem tudom meg lehet-e szokni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 10:36:47

@Andrass9: Jobbra a felső képen, és tuti belefőzted.
Ha meg nem, akkor is, a gondolatától is irtózom.
Ez van, sajnálom.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 10:47:40

@dömbi: Olvasd el légyszíves még egyszer a posztot. Tényleg úgy néz ki, de nem az:-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 10:49:37

@dömbi: Marhahúsleves az cselédes és két napos leves. A tyúk az amit mise előtt fel lehet tenni, s ha hazamégy már csak "szét kell szedni".

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 10:56:01

@dömbi: Hogy marhahúslevest csak olyan családoknál főztek régen, ahol cseléd volt. Ahol asszony főzött, ott csak tyúkhúsleves.

süllőcske 2012.08.22. 11:46:57

@Andrass9: Megint rohanok, jön hozzám holnap a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal csapata, a munkát véleményezni, megfelel-e a műemléki szempontoknak.
Majd még jól átolvasom a levesedet. Most csak annyit, hogy minden szűrőnél, villánál jobb a szalvéta, vagy itatós, mégpedig langyosan. 2-3 papírral gyönyörűen meg lehet oldani.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 11:46:59

@hajdulaszlo (volt hajdul): A régen nem tudom nálad mennyi időt jelent, de az én nagymamámnál sosem volt cseléd, volt viszont 5 db. gyereke, férje, maga főzött, és marhahúsból levest is ő főzte. Anyósoméknál szintén így működött. Egyébként sok-sok öregtől úgy tanultam, hogy misére úgy kell elindulni, hogy az ebéd nagy része kész legyen.

Pinka-Panka 2012.08.22. 11:47:12

@hajdulaszlo (volt hajdul): hehe, ezt még nem hallottam, akkor nálunk így lehetett?:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 12:36:33

@dömbi: Attól függ melyik misére mégy. Abból most ne csináljunk meccset, hogy a két napig főtt, vagy az étkezés reggelén feltett marhahús a jobb-e.

Pinka-Panka 2012.08.22. 12:42:28

Mai ebéd:
van egy kis gulyás leves a többieknek és grízes tészta:))
és még, mivel már kiéheztem kapor mártás, főtt krumpli és sütök rá egy sajtos szűzpecsenyét...

susztertangó 2012.08.22. 12:46:02

@dömbi: Időnként a piacon kapni tisztított csirkelábat, abból bespájzolok, lefagyasztom és ha Iluskával levest főzünk, akkor mehet bele-vagy fél kiló.+aprólék.A fekete sebeket a talpakon ha vannak,lesebészkedem- állítólag az ammóniától ég meg a talpuk :-((( Cserébe a fejet nem eszem-teszem be.Persze, élő csirkét összekötözött lábut hazavinni, asztallábhoz kikötni, nyakát elvágni, forrázni, belezni, csak valami gazdasági összeomlás után, zsákmányolt pipivel tudnám elkövetni.

Pinka-Panka 2012.08.22. 12:46:16

@dömbi: a szomszéd asszony aki 45 éve minden vasárnap húslevest és rántott húst készit, na Ő az aki csirkelábat is rak a kocsonyába:DD
az már milyen lehet?? egy biztos áll mint a beton:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 13:30:55

@susztertangó: Apróléklevesbe mi is rakjuk a lábát is. A "megégett" talp remekül lejön, amikor a sárga bőrét tisztítod le (én tanyasi csirke bontása után maradt aprólékot teszek el fagyasztóba). A láb tisztítására egy forrasztólámpát használok (meg a bőr tollatlanítására is), amivel pikk-pakk megvan. Hagyni kicsit sercegni, és szinte egyben lehúzható.
@Pinka-Panka: Csirkelábban rengeteg kocsonyásító van! Az apróléklevesem rendesen megalszik, amikor kihült.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 13:32:24

@süllőcske: Ezt a szalvéta-itatós dolgot sokszor próbáltam. Az esetek többségében előbb szívta fel a levest, mielőtt a zsírhoz hozzáfoghatott volna. Akkor meg már nem szedi fel a zsírt. Talán Boar ajánlotta ezt a villa dolgot, és marhahúslevesnél bevált.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 13:34:03

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem szándékosan választottam pont azt a darab szerecsendióvirágot. Csak a kép készítésekor tűnt fel és nem hagyhattam ki!

Pinka-Panka 2012.08.22. 13:37:37

@Andrass9: tudom, de ne vessetek meg én nem merném a kocsonyába belerakni...

Pinka-Panka 2012.08.22. 13:38:21

Ja és ezzel senkit se szeretnék megsérteni, egyikünk a papot, másikunk a papnét....

Pinka-Panka 2012.08.22. 13:40:11

@Andrass9: nem kell különben nekem se messzemenni, a furcsaságokkal, de pl nálam kérnek bele egészben krumplit...arcpirulok, ha ezt leírom:))
Én meg nem enném, de nálunk a többiek igen...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 14:01:49

@Pinka-Panka: A csirkeláb kocsonyásítás miatt van benne. Van ahol marhaállást tesznek bele. Húsként enni tényleg csak a disznó jó benne. Én a húslevesbe is teszek többféle húst, csontot. Már sült hús csontját is felhasználtam. Enni viszont csak a marhafarok jó a levesben.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 14:02:53

@Andrass9: Gundel szakácskönyvben van benne a módszer, s volt szerencsém ajánlani. A profik tüll anyagon szűrik át.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 14:18:06

@hajdulaszlo (volt hajdul): És még a memóriám sem a régi! És még a memóriám sem a régi!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 14:20:59

@Pinka-Panka: Én a pap lányát, ha lehetne ...
Amúgy egy jó tartalmas sertéskocsonyába nem is kell plusz kocsonyásító anyag, de pl ha csirkekocsonyát készítenél (minek?), na abba kellene :) Persze a halkocsonya sem igényli a csirkelábat - csak a hólyagot, fejeket, úszókat (Süllőcske, javíts ki légyszíves, ha rosszul mondtam).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 14:47:00

@Pinka-Panka: Egy szem krumpli nálunk is megy a húslevesbe :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 15:15:30

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ezen még véletlenül se fogok meccselni.
@Pinka-Panka: Na ezért nem eszem meg én akárkinek a főztjét, ki tudja miket kutyul össze.
Nekem meg a pap fia, a 2 vén bolond kell a fenének.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 15:16:08

@Pinka-Panka: Milyen Nálad az a sajtos szűzpecsenye?
@Andrass9: Ha nem lenne a csirkének lába, ami a levesbe megy, a kutya éhségsztrájkolna.

susztertangó 2012.08.22. 15:40:19

Úgy látszik nekem már csak a pap-lan jut...:-((@Andrass9: A gáztűzhelyen szoktam a csirkét és a saját mellső lábaimat szőrteleníteni- a gáz forrlámpa jobb ötlet, nekem nincs, de a padláson bújkál valahol egy ősrégi benzinlámpa. Ha mukodne is, fura bukéja lenne. Apropó, emlékszik valaki a Maxim lámpára? További gondolat ugrás: 3an bennégtek egy roncs kocsiban, szörnyű.. (Hajdú néni hozzá tenné: ilyen melegben!)

medvedr 2012.08.22. 15:52:15

A húsleves jó. A tyúk mellé próbálok rakni liba vagy kacsanyakat a la goldsuppe. A kivénhedt tyúk igazából levesnek sem jó. A legjobb szerintem abból a tyúkból van amit a tojótelepről megvesznek és pár hétig szemesen még tartják, a háztájihoz képest sokkal jobban tojik és elmegy a táp íze de nem is vén.

susztertangó 2012.08.22. 16:01:07

@medvedr: Ez lenne a le/ki tojt tyúk?

medvedr 2012.08.22. 16:17:04

@susztertangó: Igen felénk letojt tyúk. Ez nem naghyon öreg kb. a 70. élethétben van 2-3 hetet tartják udvarban aztán vágják.

susztertangó 2012.08.22. 16:37:07

@medvedr: Egy időben kijártam a fóti Tsz rákospalota széli tehén telepére tejet venni és ott tojást és az emlitett tyukot is árultak. Vajon mi lehet a helyén? Lakó telep???@hajdulaszlo (volt hajdul): Van egy mese a Sárkányról, amelyik évente 7 szüzet követel. Megegeszi? Meg..? Lényeg az áldozat. Úgy tűnik a sárkány neve Közlekedés.:-(((-------------------------------------
Egyébként Hadú bácsi a saját motorbalesetéről mesélt nekünk 7.es srácoknak, hogy bordatörése volt és a törött borda nem csak az oldalát , de még az ingét is átdöfte... erre mondta H.Néni, hogy rossz minőségű ing lehetett...he he.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 16:45:50

@susztertangó: Legutóbb még kinn volt a TSZ táblája. Illetve olyan diadalív szerű. neon betűkkel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 16:55:38

jó reggelt a tisztelt egybesülteknek!:)
Olyan fogorvosnál még sosem voltam, aki meg is kávéztatott, majd még fuvarozott is, mondtam is ma Mitzinek, hogy senki ne kritizálja a magyar egészségügyet ezekután! :DD

Húslevest ritkán, akkor is inkább hűvösben, anyámét viszont sosem tudom überelni..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 17:39:39

@susztertangó: B+ a Hajdú nénit :(
Mi az a Maxim lámpa? Lemaradtam valamiről?
A forrasztólámpa nem egy drága szerkezet, és ha birtokolsz egyet, akkor Crème brûlée-t is tudsz készíteni a segítségével! Én pl azt használom, ha csak pár szem paradicsomot kell hámozni. Nem éri meg vizet forralni. A patron 260 Ft bele, és nekem kitart egy évig is, pedig sok csirkeszárnyat eszünk.
Apropó csirkeszárny - kéne egy olyan posztot írnom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 17:41:22

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ahogy mondád! Hülye részeg celeb ... Miért nem lehet ezeket kivonni a forgalomból, mielőtt kárt okoznak? (költői kérdés volt)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 17:43:48

@medvedr: Nemrég voltam feleségem unokatesójánál, akik vettek vagy 20-at. Még tojatják apránként, de a tápozást visszavették. Azt mondják remek íze van (minket csülkös babgulyással vártak :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 17:47:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): :DDD hüüüüülye.. Mitzinél voltam, nem egy jóképű negyvenes pasinál..:D
@Andrass9: jó, akkor nálam meg nem ér a lángosról posztot írni! :P:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 17:57:38

@anica inkognitóban: Írtam én? Na megállj, képes leszek írni (pedig sztori is van mellé, csak kép nincs :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.22. 17:57:41

@anica inkognitóban: Mitzi a küchében "gyógyít"? "Nem egy jóképű negyvenes pasinál" és még én vagyok a hüüüüülye:-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 18:02:03

@anica inkognitóban: Fel ne cseréld az otthonit 1 negyvenes vénségre! De nah! DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:08:58

@hajdulaszlo (volt hajdul): :P:D
@Andrass9: én mindjárt azt sütök :)
@dömbi: az itthonit is lassan fiatalabbra kell..:DDDDD bár.. jelentkező lenne, de erről a típusról már tudom, hogy megbízható, jól működik, keveset fogyaszt, kis helyen elfér stb...meghát azért még csak szeretem,na:DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 18:21:49

@anica inkognitóban: he-he-he-he! Ezt mondom, ha már csere, akkor fiatalabbra, de nem? Az új meg eleinte jól szuperál, aztán meg már biztosnak érzi a helyét, és csak van...de minek?DDD

Pinka-Panka 2012.08.22. 18:23:34

@Andrass9: de válogatósak vagytok, még hogy a lánya:P
Megnyugodtam, hogy más is tesz krumplit bele:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 18:24:43

@dömbi: Na olyankor kell az újabb, fiatalabb - és az egész így megy tovább.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:25:22

@dömbi: meg tudnám válaszolni, de nem Okoskatörp vagyok, csak egy kis Törpilla ;):D

Pinka-Panka 2012.08.22. 18:27:44

@Mitzi von Küche: semmi Mitzi, szeletekbe vágom a szűzet, kilapitom és fűszer, mikor mit...én szeretem az argentin vagy a barbeque keveréket, ha kell kicsi mustár és kevés olajon kisütögetem az egyik oldalát és mikor forditom, teszek rá, most én egy székely vajkrémet keveset (rákenem) és reszelt sajttal szórom meg. Amig sül a másik fele ez szépen ráolvad és ennyi...porhanyós és mi nagyon tudjuk szeretni...pláne mert gyorsan kész. Ezt variálgatom...

Pinka-Panka 2012.08.22. 18:28:14

@Andrass9: nekem fiatalabb nem is kéne..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:28:49

@Pinka-Panka: mi is, meg lehetőség szerint minden zöldséget, ami van, zellertől kelbimbóig, fokhagymán át. ja és krumpliból annyit, ahányan várhatóan körülüljük az asztalt :)
és én pl. szeretem a levesben puhára főtt csirkelábat (csatázunk is érte a tesóimmal, ha együtt kajálunk), a sajátunkba viszont nem teszem bele a fejet, mert a férjemet taszítja, a püspökfalatot meg én nem vagyok hajlandó semmilyen formában az asztalon látni nálunk.. nem mondom ki, miért, mert mégiscsak étel...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:30:32

@Andrass9: @hajdulaszlo (volt hajdul): Persze, nem mindenki kap kávét a kezelés után, csak aki jól viselkedik, mint Anica.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:31:49

@anica inkognitóban: viszont kocsonyát a családban nálunk mindenki csak sertéshúsból készít (anyu húsosabb részekből, anyósom inkább a fül-farok stb. részekből. én mindegyikőjükét szívesen lemeózom, bár anyué nekem az igazi), szárnyasból nem...
@Pinka-Panka: aha, sajtos hús..:) nálunk is bejön.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:32:22

@Mitzi von Küche: :DDD végre valaki, aki tudja, hogy jókislány vagyok :DDDDDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 18:34:32

@Pinka-Panka: Nagyszerű ötlet. Natúr szűzérmét gyakran sütök, örülni fognak a változatnak à la Panka - köszi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 18:36:12

@Mitzi von Küche: Cúna doktor néni! Nem is adtál cukorkát. Símogasd meg a buksimat!!
(Bodrogi Gyula a fogorvosnál :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.22. 18:36:49

@Andrass9: Meddig megy így? Míg megszakadnak mind a ketten, az öregebb az erőlködéstől, a fiatalabb meg a röhögéstől?

@anica inkognitóban: Hi-hi, majd megtárgyaljuk legközelebb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 18:38:10

@dömbi: Nem tudom, még csak az elsőnél tartok :)

Pinka-Panka 2012.08.22. 19:48:10

Oszt ti mit főztetek?:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 20:01:11

@Pinka-Panka: Tegnap egy egészen jó brassóit, ma kevés időm volt: kínait (rizstészta némi zöldséggel, csirkemellszeletekkel wokban).

Pinka-Panka 2012.08.22. 20:09:17

@Mitzi von Küche: szerinted én fakír vagyok, hogy fogtöméshez nem kérek injekciót?

Daró 2012.08.22. 20:26:52

@Pinka-Panka: Era délben sülthalat (tőkehal citrommal meg zöldfűszerekkel)
Én most este kukoricát meg kacsatöpörtőt :-)
(a zsír alapvető táplálkozástani és neurobiológiai szerepét ne vonja kétségbe senki!)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.22. 20:34:39

Szép estét! Egy kisfröccs jól jönne...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 20:37:43

@Waka: mint mindig :D
@Pinka-Panka: ne dolgoztassátok már szegényt, elég egész nap! :)
@Mitzi von Küche: remélem, minden kocka volt benne, a borsó is! amióta idejárok, azóta tudom, hogy úgy kell..:DD
@Daró: áááá, dehogy :P:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 20:48:20

@anica inkognitóban: Adtál is neki fröccsöt, vagy megint nekem kell kiszolgálni?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.22. 20:50:06

A tyúkhúsleves finom. Én biza' a szegfűborsot, a szerecsendiót és a gyömbért kihagyom belőle, de a krumplit is, és fokhagymát sem igen teszek bele. A húsféléket a végén szalonnába burkolom, és serpenyőben kevés fűszerrel megpirítom, majd némi tejszínnel összerottyantom, sós burgonyával tálalom.
Marhából ritkán főzök ilyesmit, igazából a kacsaaprólékból, illetve a félbecsapott sertés combcsontból készült barna, erős leves a nagy kedvenc.
A csirkelábat, sőt a csirkefejet is szeretem, gyermekkoromban az volt az én részem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.22. 20:52:04

@Andrass9: adtam, adtam! :D nem csak a szám jár, hanem közben a kezem is, tudhatnád! :P:D
egyébként beszélnünk kell a fizetésemelésemről! :DD

Pinka-Panka 2012.08.22. 21:02:09

@hajdulaszlo (volt hajdul): volt egy vélekedés erről, hogy az a marhahús, ami mócsingós és csontos annak a levese jó - aminek viszont szép a húsa, annak a levese nem annyira jó. A marha szegy, vagy az a laposcsontos zsíros marhából finom a leves. Én rostélyosból is szoktam, de akkor beledobok velős csontot, hogy legyen valami íz a lének, de a húsa meg kiváló szósznak, a vadasról meg nem is beszélve...
És most akkorákat nyeltem, hogy vadast fogok főzni hamarosan, már majdnem elfelejtettem, hogy azt is lehet.

Pinka-Panka 2012.08.22. 21:05:13

Ha csirkeféléből főzök, akkor inkább ez a tyúk a jobb nálunk is András!
legyetek jók vagy rosszak!
jó éjt mindenkinek:)

Daró 2012.08.22. 21:49:02

@Andrass9: vidéken majd' mindenki vesz ilyet akinek van udvara. 500huf/db jó minőségű tyúk, 10 ből 7 naponta tojik (a ketrecharcnál 1nap1 tojás az elvárás) nem kell babusgatni míg felnő, s agg napjaira neki is lesz egy-két jó éve. Aztán mehet a levesbe.

susztertangó 2012.08.22. 22:21:30

@Andrass9: M. lámpát nem láttam már legalább 35 éve. Úgy emlékszem ez benzin/petróleum üzemanyagot használó talán petrofor nagyságú eszköz. Kis terület megvilágítására használták és nagy meleget árasztott és nagyon zajos volt.Jellemzően a Mindenszentek-Halottak napi virágárusoknál láttam néhányat.A Gugliban sem akadtam rá.@hajdulaszlo (volt hajdul): Apámnak vettem a tejet 80 évesen rászokott-felhőn csücsül már 22 éve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.22. 22:25:19

@susztertangó: Igy már emlékszem, köszönöm!
@Daró: Most gondolkodunk a szomszéddal, hogy nem kéne-e tyúkot tartani. (Budapesten!)

Pinka-Panka 2012.08.23. 05:46:36

Jó reggelt nektek! Klassz az idő megélénkült a szél és szinte táltos az ember tőle:)
Kávé kész, ki mit kér, vigye...

Pinka-Panka 2012.08.23. 05:47:44

@Andrass9: a hűtttőben!! erről más is eszembe jutott:P

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.23. 06:34:37

Jó reggelt!
A tegnapi poszt hatására betértem az egyik húsboltba marhaszegyért. Erre meglátok egy szép marhafarkat is! Na, de ezerkettőér? Jött az is velem.
Most meg ott gyöngyözik a tűzhelyen.

@Mitzi von Küche: abból a Szoboszlón pörköltből?

Benikuty 2012.08.23. 06:48:22

@PO: Újházi farokleves...:)

Pinka-Panka 2012.08.23. 07:00:13

@PO: én nem nagyon sokszor látok erre ököruszályt, hogy elegácsos legyek itt hajnalban, szerencséd volt ezzel, mert a levese kitűnő lesz...:)

Benikuty 2012.08.23. 07:03:02

@Pinka-Panka: nincs is ebben a koszfészekben egy normális hentes:(

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.23. 07:10:10

@Benikuty: @Pinka-Panka: ebből nem húsleves lesz, hanem ököruszály leves.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 07:16:24

@PO: Milyen pörkölt?
Ököruszálylebes, yeah...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.23. 07:17:47

@Mitzi von Küche: Ja, a kávéra gondolsz! Felfedezted már Te is őket?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.23. 07:33:01

@Mitzi von Küche: igen, a Szoboszlón pörkölt kvra! :)) Én még nem ismerem, te említetted régen. Majd benézek hozzád egy fogfehérítési tanácsadásra, jól viselkedek én is, oszt hátha... ;-)
süti beállítások módosítása