Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sztrapacska avagy amit Szlovákiában Brindzové halusky-nak hívnak

2012.08.19. 07:00 Andrass9

PO mester Juhtúrós galuskája inspirált, hogy főzzek juhtúrós sztrapacskát. HajduL tanítása nem hullott teljesen meddő talajra - nomeg Szlovákiában is ezt láttam -, hivatalos nevén illettem a címben eme fenséges tésztát. Hozzá kell még tennem, hogy a Brindzové halusky nem is juhtúróval, hanem a juhsajt egy fajtájával készül, így a mi sztrapacskánknak gyakorlatilag alig van köze a címben említett szlovák társához. Hogy még zavarosabbá tegyük a kapcsolatrendszert: a sztrapacska a szlovákoknál káposztával készül:) Ettől persze továbbra is sztrapacskának hívjuk és így szeretjük.
Sok-sok éve nem főztem, hát fel is kellett frissíteni a memóriámat. Amit az interneten találtam (elképesztő változatosság, hogy finoman fogalmazzak), alig egy-két recept hajaz igazán arra, amit Szlovákiában ettem. Persze ez sem egy autentikus recept, de nagyon hasonlit az igazihoz.
-------------
Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 20 dkg juhtúró
  • 20 dkg szalonna
  • 10 dkg bacon szalonna vagy sonka
  • 1 NAGY fej lilahagyma
  • 1 pohár tejfel


Az elkészítés pocsék része a krumpli lereszelése apró lyukú reszelőn - a köröm nem feltétlen része az eledelnek! Annyira utáltam csinálni, hogy csak a tészta vízbeszaggatása után jutott eszembe a fényképezőgép:(
A reszelt krumplihoz adjuk a tojást és egy sárgáját - ez utóbbit csakis a színe kedvéért tettem bele -, csipet sót és beledolgozzuk a lisztet. Ha nagyon kemény lenne, kis vízzel lágyítsunk rajta, hogy nokedli sűrűségű legyen. Beleszaggattam sós forró vizbe, és addig főztem, míg megkóstolva a krumpli is megfőtt benne. Ez bizony tovább tart, mint a nokedlinél.
Amint feltettem főni a tésztát, apróra kockáztam a szalonnát (kétféléből jött csak össze a szükséges mennyiség), sonkát és a lilahagymát. Meleg volt, hát kimentem és bekapcsoltam a locsolót. Ez van galuskakép helyett.
99.jpg
A szalonna egy serpenyőben sercegett a teraszon, míg teljesen kiadta a zsírját. Ekkor hozzáadtam a sonkát is - annak nem kellett hosszú idő, hogy ropogós legyen.

10.jpg 14.jpg


A galuskát leszűrtem, meglocsoltam néhány kanál szalonnazsírral és beleforgattam a lilahagymát, majd a juhtúrót, és végül én bizony belekevertem a pörcöt is. Az egész miskulanciát nagy lángon a teflonfazékban átforrósítottam.

15.jpg 16.jpg
17.jpg 18.jpg


Tálalásnál tejfölt is felszolgáltam azoknak, akik lágyabban kedvelik.
19.jpg

96 komment

Címkék: sztrapacska juhtúrós sztrapacska

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr14715675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.08.19. 07:12:02

András, de jó, hogy felraktad a receptet, bevallom enni többször ettem, de én még nem főztem. /nálunk Anyukám csinálta, meg a gombócokat/
Elmentettem. Jó étvágy gerjesztő így reggel:)

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2012.08.19. 08:00:37

A cím pontosan:

Sztrapacska avagy amit szlovákiában Brindzové halusky-nak hívnak.

Öreg Sam 2012.08.19. 08:14:03

Öröm és boldogság!
Mármint hogy eszembe juttattad,nagyon régen ettem.
Én a hagymátlan változatot csinálom,a kész portéka kiadagolva jénai tányérokra,bőven meglocsolva tejföllel,és be a sütőbe!
Egyszerű,de felséges étel.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 08:20:25

Hogy pontosítsunk: A brindzové haluskiban nem juhtúró van. Ez a másik küldetés. Attól még a juhtúrós nokedli jó.
További népnevelés a káposztást nevezik sztrapacskának.
Tegnap a piacon vettünk túrót, vajat, sajtok majd legközelebb szólok, hogy ne celofánba, hanem próbálják meg zsírpapírba csomagolni. A tejtermékek ütötték a káptalantóti piacon kapható vackokat. Az ebéd: Karfiolkrémleves (sajtos kenyérszeletkékkel) és túros csusza volt. Anna mascarpónét is kevert hozzá.

Ja és van valami Furman sztrapacska is, amin sült kolbászkarikák vannak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 08:41:09

@Valaki Innen: Igazad van, jobban hangzik.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Azért azt már ne várd, hogy a kolbászkarikákat is betegyem :) A mi sztrapacskánk azonban nem símán juhtúrós nokedli, mert a tésztája nem közönséges nokedlitészta. Maradjunk annyiban, hogy mi ezt nevezzük sztrapacskának. A küldetésedet pedig frissítve betettem a posztba :)

süllőcske 2012.08.19. 08:51:53

@Andrass9: Itt vagy-e András? Kérdeznék valamit.

_Remy_ 2012.08.19. 08:57:08

Akár autentikus, akár nem, én még sok kaprot is tennék rá.:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 09:00:20

@"Remy": Itt kisérletező kedvű emberek vannak, kicsit előbb is szólhattál volna, s nem akkor amikor már csak a maradék van.
Van-e más is, aki hidegen jobban szereti?

skylla 2012.08.19. 09:15:20

@Andrass9: nagyon jo!
@"Remy": miert van az, hogy regebben kaporral ki lehetett kergetni a vilagbol, most meg mar van etel, amibe muszaj tennem?

süllőcske 2012.08.19. 09:15:44

@Andrass9: Bocs, éppen PO-val beszéltem telefonon.
Mert egy ideje nem jelentkezett, nem értem el, s kicsit aggódtam miatta.
Azt is kérdezni akartam, hogy posztocska ment- e?
És most mondja Imre, hogy minden rendben.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 09:19:45

@süllőcske: Imrének azt is megemlíthetted volna, hogy szeretünk a kocsmában, de vannak emberek akikhez jó külön is bemenni pálinkázni.

Öreg Sam 2012.08.19. 09:33:05

No ez is azok közé tartozik,aminek a receptjét soha sem tudta elmesélni a nagyanyám,mert a krumplit ugye meg lehet becsülni,de a lisztet: "amennyit felvesz":))

süllőcske 2012.08.19. 09:34:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): Szépen mondtad csongorádi emböröm!

1kutya 2012.08.19. 09:34:44

reggelt mindenkinek, Pag szigetről! Poszt jó, vajon itten ismerik é (juh az van, más sincs:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 09:36:13

Jé, hát ez nem is olyan nehéz - még én is meg fogom tudni csinálni.Én az @Öreg Sam: féle változatot ismerem.
/Bírom, hogy szlovákiát kis sz-szel írjátok, de hát kis ország.../

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 09:37:23

@1kutya: Krumpli is van (gondolom), akkor ez a kaja is lehetséges. Amúgy tengerparton egyél tengeri herkentyűt, és ne sztrapacskát!!!

1kutya 2012.08.19. 09:38:20

@Mitzi von Küche: meg pont fele idős, mint én:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 09:38:23

@Mitzi von Küche: Ez még onnan jöhet, hogy nem is volt igazi ország, csak része Csehszlovákiának :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 09:40:35

@Mitzi von Küche: Amúgy jogos a megjegyzés, javítottam is, ahol észrevettem. Köszönöm szépen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 09:43:41

@Öreg Sam: Az én receptem sem különb - én meg "olyan nokedli tészta sűrűségű" állagot írtam. Sajnos vannak dolgok, amikhez kellene egy Alap Szótár, ami a zsemlyeszínű rántás készítését is megmagyarázza (tojásfőzés PA szerint:)

skylla 2012.08.19. 09:54:06

@1kutya: 10 napig vadasztam pagi sajtra, nem sikerült, meselj majd!

Pinka-Panka 2012.08.19. 09:56:32

legyetek jók, főzzetek és szép napot mindenkinek, dolgoznom kell:)

süllőcske 2012.08.19. 10:05:47

A "sztrapacskát" nagyobb gombócokban szoktam meg.
Azt hiszem, a galuskák méretét szabadon variálhatjuk.
Ettem olyat is, amelyben némi szalonnapörc is el volt rejtve, kellemesen, sósan roppanva a tésztában.
A hagyma jó, de elhagyható, mint a juhtúrós puliszkából is. A szalonna viszont köteles része a zsírjával együtt, ami zsiradékból a feleségem a tésztába is tesz.
Igazi tejföl jó hozzá, a lerben való tüzesítés csucsu.

süllőcske 2012.08.19. 10:20:05

@skylla: Sütő, lerni, régiesen.

skylla 2012.08.19. 10:23:59

@süllőcske: regiesen az olyan 50 evvel ezelött vagy szazzal?

off: most olvastam szavakat, amik a magyarban nincsenek. nagyon jo. de engem az is erdekelne, h milyen szavak vannak a magyarban, amik mas nyelvben meg nem

Pinka-Panka 2012.08.19. 10:33:44

Még arra kiváncsi volnék, hogy a liptói, a juhtúró és a brindza között mi a különbség. sajnos nem néztem utána:(

Öreg Sam 2012.08.19. 10:33:53

@skylla:
Semmilyenek sincsenek ugyszólván,a magyarban rengeteg németből származó jövevényszó van pl.a fentebb emlitett ler is.
De ez egy másik poszt témája,rengeteg szláv,török,sőt arámi eredetü szavunk is van.

Daró 2012.08.19. 10:34:57

@Andrass9: Most másodjára találkozom valakivel aki tejfölt tesz bele. Az első múlt héten Hajdúnánáson a magyaros étteremben volt. Ilyet rendeltem, a sajáthoz képest csalódás, egyedül a pincérlány dekoltázsa kárpótolt. A baravkleves is jó lett volna, ha a szegfőszeget nem turmixolják...
Ellenben: az obligát étteremben mindenféle strucc-étel kapható! Állítólag valaki tenyészti a környéken a struccot. Legközelebb úgy adja a sors, megkóstolom a strucchúst.

skylla 2012.08.19. 10:39:52

@Öreg Sam: tudom, de meg soha nem akartad az anyanyalvedet kivülröl hallani? persze, masik blog, de allitolag itt mindenröl szabad ;) masik: szerintem tökso szo van, amit nem lehet leforditani. a magyar nagyon gazdag nyelv
@Pinka-Panka: ez jo kerdes

süllőcske 2012.08.19. 10:51:34

@skylla: Szép témát vetettél föl. Sajnos most munkám miatt nem tudok erről beszélgetni, de szívesen visszatérek a témához később.

süllőcske 2012.08.19. 11:04:03

@skylla: Feltétlenül. Most lelépek, majd este beugrok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 12:00:18

@Daró: Tejfölt csak felszolgáltam vele, enmagam nem tejfölöztem :)
Struccot Délafrikában ettem, Pretoriában. Íze, teztúrája mint az öreg marháé, viszont nem volt semmi zsír benne. Nekem izlett.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 12:25:33

@Daró: Struccfarm régóta van Hajdúnánáson (talán az első volt Magyarországon).
@Andrass9: Azért én inkább a marhát választanám.
Ma páncélos rák lesz bazsalikomos spagettivel, előtte erdélyi csorbaleves (kóstolóba kaptuk), utána baracklekváros piskótatekercs.

Daró 2012.08.19. 12:41:16

@Mitzi von Küche: Nagymamám váradi. A csorbánál kevés jobb leves van, bár elsőre mikor "igazi" csorbát ettem, meglepődtem, mert az tényleg savanyú...amit itthon csorbának hívnak azt szokás szemérmesen alulsavanyítani.
Nem tudom, az-e az autentikus, de a rokonok citromlével savanyítanak.
Továbbá hogy a szóismétlés-csokor teljes legyen leírom még párszor: savanyú, savanyít, savanyítva, savanyítás, savanya, satöbbi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 13:36:53

@Daró: Ne is említsd!! Most fejeztem be ÖregSam savanyúság receptjét :)
@Mitzi von Küche: Nem volt az se rossz! De azért ha lehetne, akkor maradnék a ráknál ... egye kánya, csorbát is próbálnám. Minden esetre nyitottam ablakot!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 14:02:18

@Daró: Megkóstoltuk az ajándék csorbát és igen, több citromlé kellett volna bele. Nagy húsgombóc volt belefőzve, túltengett benne a karfiol és a karalábé:( dehát ajándék lónak...(úgyhogy ne irígykedj,@Andrass9: ).
Jut eszembe, Bükkszentkereszten mindig jó sztrapacska van a vendéglőben, tótok is élnek arra, autentikus lehet.

Pinka-Panka 2012.08.19. 16:29:07

nohát nincs vagy van különbség ezek a túrók között?:)

Öreg Sam 2012.08.19. 16:38:11

@Pinka-Panka:
Röviden:nincs különbség
Bővebben:tájegységenként változó,szlovákiában nem olyan,mint Erdélyben :)

Pinka-Panka 2012.08.19. 16:48:23

@Öreg Sam: sokszor vagyok bajban, ha boltba kérek: juhtúrót? brindzatúrót?, liptói túrót?- pedig a körözöttet ebből csinálom:)

Öreg Sam 2012.08.19. 17:06:09

@Pinka-Panka:
Biztos ami biztos,juhturót kérj,akkor nem fogsz csalódni :)
A liptói egy tájegysére jellemző név,Liptószentmiklós(Liptovski Mikulas)és téjéka.
Ez kb. olyan,mintha itthon villányi bort kérnél...
Az erdélyi brinza nekem erőteljesbb izü,csipősebb,érleltebb.Ha juhturót veszel,nem fogsz csalódni,teszőleges ideig érlelve azt csinálsz belőle,amit szeretsz.(én az erősebb izü erdélyi brinzát szeretem):D

susztertangó 2012.08.19. 18:14:30

@Öreg Sam: Hm...tetszőleges ideig? Egyszer , egy szélesszájú üvegbe tettem pálpusztait, néhány pogácsa kvarglit és jutúrót, és rátettem az üvegdugó tetejét. Vártam mig folyós lesz aztán odaadtam a szomszédnak. Kinyitotta és kiszaladt vele az udvarra....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 18:14:45

@Pinka-Panka: ÖregSam precíz meghatározást adott. Bővebben itt olvashatsz róla: buvosszakacs.blog.hu/2011/07/17/juhturo_es_tarsai

Pinka-Panka 2012.08.19. 19:32:57

@Öreg Sam:@Andrass9: de rendesek vagytok, köszönöm szépen:)
Ma eszembe jutott, hogy milyen remek juhtúrós pogácsát is sütöttem régebben...nem tudom miért nem csinálok, az igazság az, hogy befaljuk ha veszek, a salátára is szoktam tenni, így nem marad a pogácsára...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 19:53:21

@Andrass9: sosem ettem még sztrapacskát, de erős hajlandóságot érzek:)
csak nem ma, mert ma sürgős vodka-narancsozni- és táncolnivalóm van ! :)) rámfér..
mielőtt szólnál Főnök, tudom: a telefon..:P:DDD
(soha többet nem mesélek el pasinak semmit :PP:DD)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 19:53:54

nektek szép estét, jó beszélgetést! :)
holnap délkörül tán jövök...:)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 20:10:04

@Pinka-Panka: Kedves Panka, nagyon érdekelne a juhtúrós pogácsád receptje, ha leírnád, megköszönöm.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.19. 20:31:09

Jó estét!
@skylla: Az én nyírségi rokonaim a mai napi így híjják a sparhelt sütőjét.
Mondjuk a sztrapacskát meg nyögvenyelőnek. Egy kipróbált puliszkareceptet éppenséggel posztolhatna valaki.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 20:41:54

@Pinka-Panka: @Öreg Sam: Erdélyben a brindza az sajtot jelent.
1. Liptói túró: Juhtejből, oltóval készült (marhagyomorból)
2. Juhtúró: juhtejből, savanyítással
3. Brindza,mint a neve is mutatja alapvetően sajt, juhgomolyából és tehéngomolyából összedarált sajtkészítmény.

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:18:37

@hajdulaszlo (volt hajdul): nagyon köszönöm Laci neked is, már képben vagyok, megjegyeztem:)

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:19:37

@Mitzi von Küche: keresem közben, írom is nemsoká

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 21:23:28

Óóóóó.... egy eledel, amiből szó szerint gyomorrontásig-megbetegedésig vagyok képes zabálni. Szalonnapörc és szalonnazsír _kell_, hagymával sose próbáltam, viszont Szlovákiában mindig egy csinos tejfölsapkát raktak a nagy kupac halusky tetejére, tehát kérek szépen hozzá tejfölt is.
@Öreg Sam: Nagyanyádnak azért volt igaza, mert a reszelt krumpli vizességétől függ a liszt mennyisége. Öreg, szikkadt krumpli esetén elég a kevesebb liszt, fiatalabb pityókához több liszt dukál - mondjuk emiatt írja a legtöbb hozzáértő receptúra, hogy sztrapacskát csakis "öreg" krumpliból csináljunk, az első friss újburgonyácskák erre alkalmatlanok.
@Daró: Nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi volnék a strucchús milyenségére... egyszer voltam életemben struccfarmon, odagyűltek a kerítéshez a madárkák, és nagy-nedves-hosszúpillás, ökölnagyságú barna szemekkel bámulták a vicces tollatlan látogatókat. Emiatt kóstolnék először "képviselő útján" strucchusit. Ha nagyon finom, hajlandó volnék elfelejteni azokat a naaaagy szemeket. :D
@"Remy": Te, ez a kapros szórás egészen jól hangzik, legközelebb kipróbálom. :D Egyébként érdekes, hogy az "ember" ízlése a markánsabb ízű nyersanyagok vonatkozásában változik (egyéni tapasztalat, _nem_ mintaértékű!) - kisgyerekként gyűlöltem az erdei gombát és a sütőtököt, ma a legkedvesebb étkeim közé tartoznak.
@Mitzi von Küche: Páncélos rák.... szépen kérlek, mesélj! Hol jutottál hozzá, hogyan készítetted el? Pontos leírásra sóvárgok! :D
@Waka: Azt hiszem, a "nyögvenyelés" miatt rakják rá sok felé azt a bizonyos csini tejfölsapkát... bár gondolom, hogy az igazán bőkezűen adagolt juhtúró zsírossága ezt nem tenné szükségessé.
@anica inkognitóban: Sosem ettél sztrapacskát...? O.O O.O

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:30:39

No akkor:kb 3 dkg élesztőt, egy kevéske cukorral, fél deci tejben felfuttatunk, majd én erre 2 kanál lisztet szórok, összekeverem és még egyszer felfuttatom. Közben egy tálba 50 dkg sima lisztet rostálok, 25dkg juhtúrót, 20 dkg félkemény sajtot reszelek (óvári pl), 1 tojást egészben és 1 sárgáját,sót (ezzel vigyázni a túró miatt. Összekeverjük és a kovászt hozzáadagolva, egy kevés őrölt borssal kidolgozzuk simára. Ha száraz lenne tejfölt is tehetünk hozzá.Én egymásután 2-3x hajtogatom és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Átgyúrás után szaggatni, tojással megkenni és reszelt sajttal meghinteni, előforrósitott sütőbe toljuk, 170 C -on szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 21:30:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): Háááááá... székely bácsi a sün láttán? "Ez vagy valami, vagy megy valahová"?

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 21:32:26

@Pinka-Panka: Bár nem direkt nekem küldted, azért elmentettem. ;-) Szabad..? :D :D :D Átkozottul jól hangzik, azért. :D

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:34:58

@Mitzi von Küche: még valami, sajnos régen csináltam, de tudom, hogy zsiradék csak ami a túróban lakozik, jártam úgy, hogy egy kis zsírt raktam bele, elrontani nem lehet vele...bevallom némely süti kivánja is a zsírt, a porhanyósság elérése miatt is és szerintem finomabb is...
csak a hát kalória meg ilyenek, de ez most nem számít:)

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:35:48

@LepkeReloaded: ne viccelj Lepke drága, az viszi aki akarja:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.19. 21:43:51

@LepkeReloaded: jaj, hát egyszerű nagyobbacska shrimps fagyasztva,fej nélkül, de hátán felvágott páncéllal. Semmi extra languszta (sajna), de ebből mindig tartok otthon 1-2 zacskóval, ha nem akarok sokat vacakolni,ezt ebédeljük (finom).
@Pinka-Panka: Nagyon köszönöm. Imádom a pogácsát is és a juhtúrót is - a kettő együtt biztos nagyon jó - kipróbálom.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 21:50:37

@Pinka-Panka: *hat lábbal mohón markolja a receptet* Nyám-nyám... mihelyt hozzájutok juhtúróhoz, úúúúúgy kipróbálom, hogy csak na! :D
@Mitzi von Küche: Nagyon-nagyon finom, most már értem, hogy mit tartasz a hűtőbe, dicséretes gyakorlat! A languszta pedig..... óóóóóó.... képzelj el egy chemotoxtól vergődő lepkét a padlón, hát az vagyok én, mikor a tányéromon heverő, igazán nagy és gazdag húsú rákfélékre gondolok...

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:51:47

Itt Szentendrén is tart valaki strucc madarat és tojását árulja - egy ismerős vásárol belőle és késziti a rántottát belőle, meghívja a fél utcát enni...esküszik rá, hogy annál nincs jobb. Nem tudom én még nem kóstoltam, de még várok vele:)

Pinka-Panka 2012.08.19. 21:55:56

@LepkeReloaded: beszámolót kérünk:)
Nálunk az én keresztfiam a nagy pogácsás, neki általában egy kefíres krumplis pogácsát sütök, de azt sima mezei túró, vaj, liszt, só egyveleget szereti a legjobban talán...így ezeket sütöm inkább.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 21:59:34

@Pinka-Panka: Lehet, hogy Blogkocsma-rántottapartit kéne egyszer szervezni, két strucctojásból az egész banda jóllakna, lehetne variálni is.... kolbász-hagyma-zöldségek-akármi? Nagyon nekilendült a lepkeagyam, rajongok a rántottáért (is), emellett nagyon szeretnék egy strucctojáshéjat. Húsvétra, kifestett tojáshéjnak. *menekül*

Pinka-Panka 2012.08.19. 22:03:29

@LepkeReloaded: tudod erre Anica azt mondaná, okés, de mindenkinek hoznia kell valami specialitást, amit ő csinál a legjobban, legtöbbször - mert arra vagyunk a legkíváncsibbak:)

vörösbor(de)minőségi 2012.08.19. 22:08:05

este 22:03.fogmosás után.fellapozom blogkocsmát.sztrapacska előjön.nyálelválasztás is.persze öröm mert nagyon szeretem-amikor a mátrában járok mindig ezt eszem-arrafelé igen jól készitik-közel az eredeti.de nem is ez a lényeg,hanem az,hogy kiaraszolok konyhába és lefojtom az izzó vágyat ekkis ezmegazzal.ami nem volt ma már betervezve.ezért aztán azt gondolom a poszt írója nevezze meg segédeit és a fegyvernemet valamint a helyszint....:))

susztertangó 2012.08.19. 22:15:36

@Öreg Sam: Hm...tetszőleges ideig? Egyszer , egy szélesszájú üvegbe tettem pálpusztait, néhány pogácsa kvarglit és jutúrót, és rátettem az üvegdugó tetejét. Vártam mig folyós lesz aztán odaadtam a szomszédnak. Kinyitotta és kiszaladt vele az udvarra....

Daró 2012.08.19. 22:42:13

@susztertangó: vádöfákk az a kvargli?
Ma megvolt a kacsa, lilakáposztával ahogy kell. (ha félreérthető: megettük) Meg kicsi bor. Holnap virágkarnevál, hogy én azt mennyire rühellem... (egyszer pedig hívtak fellépni. Nem mentem, mint kiderült nem is volt baj, a zenészkollégákat odakötözték a kocsin valami oszlopokhoz, mert aki zenél az nem kapaszkodik, ugye. Ellenben rézfúvósként simán kiveri két metszőfogát a hangszerrel :-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 22:50:39

@Daró: Kvargli: olmützi pogácsasajt. Aludtej-ből túrót készítenek, melyet romadúrral (rúzsbaktérium) oltanak be.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 22:52:48

@vörösbor: Fakanál, első kavarásig. Akinek kifut a leves, az vesztett. Segédeim: Sellőcske és ÖregSam. Hölgyeket nézőnek meghívjuk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 22:54:08

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ha jól rémlik, pálpusztaihoz hasonló illattal.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.19. 23:03:24

@Andrass9: hasonló de mégis más. éppen ez a csodálatos a sajtokban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.19. 23:06:05

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mindkettőre szívesen emlékszem, de nagyon régen ettem őket. A fiam mostanság kezdi elfogadni az "illatosabb" sajtokat. Hiába - nem csak a sajtnak kell megérnie :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 23:45:58

@vörösbor: Höhö. Höhöhö. :D Hát ezért eszem én meg előrelátó módon az _összes_ sztrapacskát... mert úgy is az volna a vége, hogy az ember kisompolyog éjjel... és eszi... és eszi... amíg van. Utána pedig kacagva ki lehet hívni az ellenfelet kovászosuborka vagy diétásrépa fegyvernemben párbajra!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 23:47:55

@Daró: Lepke néni csúnyán néz rád, kicsi fiam. Kacsa vöröskáposztával, nénikédnek pedig semmi belőle?!? Nahát! *megbotránkozva bámul*

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.19. 23:49:07

@Daró: Legalább a virágkarneválról küldhetnél egy-két zaftosabb rózsát vagy gerberát... *csáplógatva szomorkodik*

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.20. 00:10:17

@LepkeReloaded: Micsoda egy lusta lepke. Azt várja, hogy kiszolgálják ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.20. 00:11:24

Na- utsó pohár rozé, és alvás!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.20. 00:19:36

@Andrass9: Luxuslepidoptera... gyémántpillangó... aranylepke... ágyikó. :D

vörösbor(de)minőségi 2012.08.20. 09:58:23

@Andrass9: ólrájt:))

@LepkeReloaded: jó kis combos kaja ez,amikor szerényen és nem nagy halomban a tányérodban-ez az uccsó pilla amikor az hihető,hogy óóóó de kicsi adag...
van egy mici néni nevű budaörs végén vendéglátóipai egység ahol "tót köcsög" néven valami brutál finom szrapacskát lehet kapni a hidegebb időkben.ahogy köll cserépben,5csillagos elkészítési mód,ízesités 5+1,de miután sokáig forró,igy előtte 2 sörnyi idő is van-ami szintén tökéletes mert utána már nincs hely a sörnek...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.20. 10:35:44

Élvezet volt a szópárbajt olvasni.
Apropó: valaki írhatna már egy jó pogácsás posztot (@Andrass9: , @Pinka-Panka: , valaki?)

Daró 2012.08.20. 14:32:13

@LepkeReloaded: Nos. Az én kicsi fiamat rávenni hogy bármit megcsináljon (felöltözzön, megmozduljon) művészet. Ennek folyományaként tegnap nem láttuk a gyerek-karnevált(lekéstük) s ma sem láttunk egy virágkocsit sem (lekéstük).
Délután még lehet menni a stadionba nézelődni, majd beszámolok lekéstük-e.
Pogácsáról van egy jó sztorim, recepttel, megírom oks?

susztertangó 2012.08.20. 22:59:33

@Daró: @Andrass9: Szvsz a borz sírva menekülne a Qargel elől, a Pálpusztaiit-főleg a csermajorit- bármikor megeszem, de ez a pogácsasajt kifordult a számból. Hát még amikor ezek hárman már megfolytak...brrr.

susztertangó 2012.08.20. 23:02:19

@Andrass9: " A fiam most kezdi elfogadni..."
gabojszakonyhaja.blogspot.hu/2008/02/dis-mrvnysajtkrm.html

susztertangó 2012.08.20. 23:20:30

Láttam, hogy az előzőnél nem kékül meg, erre elküldtem magamnak az egyik levélládámba mindkét variációt és a www nélküli is bekékült s behozta Gabojszát. Ki érti ezt....? Na nem baj, elfogadó vagyok saját gyarlóságaimmal is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 08:46:51

@susztertangó: Hát még a blogmotorét :)
Ez a márványkrémes sajtkrém is bevonulna Poczok2 úr kedvencei közé a tubus sajttal :) Én meg enném, ha több kenyeret ehetnék.
süti beállítások módosítása