Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Családi ozsonna

2012.08.11. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt: Anica inkognitóban

Nyári családi uzsonnára készültünk, ilyenkor mindig kínban vagyok, mit is főzzek. Anyós nem eszi a halat, após nem szereti a rizset, a gyerekek (enyémet is beleértve) válogatós majmok, úgyhogy nem egyszerű a történet. Ráadásul ebben az irtózatos hőségben nincs az az isten, hogy a biokém laborokban is tenyésztett legjobb táptalajt, a húslevest tegyem az asztalra. Szerencsére sógornőm – bár ő maga nem főz, de – nyitott mindenre, sógoromnak meg mindegy, csak bor legyen előtte/alatta/utána.
A helyzetet súlyosbította, hogy a férj közöle, ő úgy gondolta, tarját,csirkét és gombát grillez. Na, ha ő úgy gondolta, ki vagyok én, hogy másképp gondoljam?? Tudjátok, ki kezd el vitatkozni azon, hogy én egész másképpen terveztem, mondjuk, valami töltötthús formájában, hagytam a fenébe a dolgot, inkább megpróbáltam a pozitívumot megtalálni: a hús nem az én problémám.

Mivel nyár van, azt tudtam, hogy jellemzően gyümölcsben és zöldségekben gazdag menü lesz. Apósomra tekintettel leves nélkül nem maradhatunk, ezért itt kezdtem a nagyon rövid töprengést. Csak zöldségkrémleves, vagy gyümölcs jöhetett szóba, ezt hamar eldöntöttem: görög jellegű lesz. Azért nem írom, hogy görög, mert anyósom megemlítette evés közben, hogy abba vaníliáscukor és Triple Sec is kell, ekkor férjem szerint meglepő türelemmel és kedvességgel megemlítettem, hogy a gyümölcs édes, Triple Secet nem láttam vagy tíz éve, de akkor mondjuk azt, hogy ez nem görög gyümölcsleves! És még mosolyogtam is! Mondjuk, előzőleg elkezdtem játszani a gondolattal és az ételfestékkel, de a leves tetejére szánt habtejszín a festékkel felverve olyan visszataszítóan bugyikék habot alkotott, hogy nem tettem rá a levesre. Sőt, mielőtt szokásos lendülettel beleöntöttem volna egy üveggel a festékből, kiszedtem egy tányérnyit és azon próbálgattam, azt kell mondjam, szerencsére. Bár abban a pillanatban, amikor a vaníliáscukorról nyitottunk elvi vitát, egyetlen pillanatig felmerült bennem, hogy szeretve tisztelt anyósom számára szükséges lett volna némi sokkhatás.

3.csak egy otlet volt.jpg

No, levest előzetesen összeraktam, ez nem egy bonyolult művelet, középsúlyos értelmi (és éttermi?) fogyatékosok számára is érthető, követhető a recept: szabadon választott gyümölcskonzerveket (nálam ez körte, illetve mandarin volt) levükkel együtt összeöntünk – én ebben a szakaszban daraboltam bele a friss őszibarackokat, hogy azért legyen benne a konzerven kívül más is – majd tejszínt és gyümölcsjuice-t adunk hozzá. Összekeverjük és behűtjük.

1. leveshezvalok.jpg



Nos, a nagy tanulság: a HohesC 100%-os narancslé remek, de annyira rostos, hogy a tejszínt összegyűjti, mint amikor a habarásból kicsapódik a fehérje. A leves ettől függetlenül, pár szem szederrel és vágott mandulával megspékelve sikert aratott, de legközelebb kevesebb gyümölcstartalmú narancslét teszek bele.

2.gyumolcsleves jeghidegen.jpg


A hús mellé vajas-tejes krumplipürét és Hercegnő burgonyát csináltam, na utóbbinál már tényleg nem bírtam a kezemmel, pár sárgát és zöldet MUSZÁJ volt készítenem, mert ha nem teszem, biztos hogy krumplifejű gyerekem születne, ha még születne :-D
Mivel egy köret nem köret, ha vendég van, a zöldsalátától meg sógor-sógornő elalél, korán reggel összedobtam egyet.
Fenyőmagot pirítottam (krva drága volt, az én fogalmaim szerint, de már nem akartam visszatenni. A zöldségesnél titoktartásra eskettem fel a csajokat, mert ha beköpnek a férjnek, nem veszek többet! ), aztán csirkemellet apró kockákra vágva szintén lesütöttem, korábban roppanósra főzött brokkoli és hirtelen lesütött gomba került még a salátaalapba. Aztán pár salátalevél felcsíkozva, paradicsom, almaecet (azért nem balzsamecet, mert nincs itthon, az ízeket az alma is ugyanúgy kihozta), kevés olivaolaj és kész.

4.fenyomag.jpg 5.keszul a salata.jpg



6.salata talalva.jpg

Pirítós alap, rá a saláta, egy-két hercegnő, kevés grillezett hús és komplett a kaja, minden van benne: szénhidrát, hús, zöldség. Vagyis.... igen, tudom! Valami hiányzik, ami kicsit megspirázza az ízeket. Ezért cukor-méz-rum kombóban almát, barackot és körtét karamellizáltam és azt kell mondjam, hozzátett a körethez, remekül passzolt a salátához és krumplihoz.
7.karamellizalt gyumolcsok Lepke kedveert.jpg – ez Lepke kedvéért!
8. grilltal Hercegnovel, gyumolccsel.jpg

Az egyik tortát anyós hozta, kókuszos-tejszínes volt, a másikat – egy dobostortát - a jégkrémes mozgóárustól emeltem le, ezek prímák voltak. Én aznap nem kívántam keccsölni sütéssel, tekintettel arra, hogy odakint legalább 50 fok volt.  
 

Miután a család hazagurult ( igen, kocsival és átvitt értelemben is), és pakolásztam, mosogattam, ismét megállapítottam, hogy a legegyszerűbb ételsorral is beetethetőek a szeretteink.:-)



160 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr114697760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2012.08.11. 07:09:04

Nem is kell főznöm-már jól laktam az olvasástól!:-))Morgen!Egyébként sipirc a piacra.

Daró 2012.08.11. 08:22:20

Jókat röhögtem közben. Illetve soha nem ettem még hercegnő-burgonyát.
Annyira megnyugtattál hogy van még legalább egy anyós az enyémen kívül aki mindíg okoska :-D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 08:45:23

@susztertangó: ez még hajnal...
@Daró: így szeretjük, Okoskatörpként.. és legalább van :)

én ma cikázom ude-oda..
szép napot! :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.11. 08:54:18

@anica inkognitóban: Csak hogy legyen min vidulnod!
Nálunk a baltaállítás elmaradt! (nem kis munkámba került!)
Itt volt 1 papír az asztalon, súlycsoportonkénti beosztással a genovai túrára, és a 60 kg-hoz beírtam, hogy DÖMBIKE! Aztán jól elmentem elaludni, hi-hi-hi!

süllőcske 2012.08.11. 08:59:49

Anica, ez az életszerű főzés, tetszik nekem. Helyzethez alkalmazkodni, pillanatot megélni, erre is tanít az ételkészítés.
Diákként egy hónapot töltöttem Itáliában, városról múzeumra zötyögve egy kis Trabival. Minden pénz a kempingre, belépőkre kellett, paradicsomos halkonzerveket ettem naponta. Na, ott, hogy miket nem találtunk ki egy kis gázfőzőn! Ami lehetőleg ne kerüljön pénzbe.
Mindez a fenyőmagról jutott eszembe, mármint azok az áldott píniafenyők, melyek hullatták a kurvadrága magocskáikat, megmentve minket az éhségtől, erőt adva a Caravaggio képek befogadásához.

Öreg Sam 2012.08.11. 09:12:19

Hátbazz,ha nálad ilyen egy ozsonna,akkor mi vót az ebéd,ill. mi lesz a vacsora??? :D
@Daró:
@anica inkognitóban:
Érdekes ez az anyós-após dolog...
Az emberfia nem após-anyós jogon akar belepofázni,hanem az idősebb jogán.Azt hiszem én is ilyen lehettem régebben,mig rá nem jöttem,hogy dumálhatok én akármit,ez már egy másik generáció,más izléssel.Unokáimat sajnálom,hogy parafa-állagu csirke/pulyka melleken nőnek fel,nem is ismerik a finom cupákos husokat:)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 09:32:51

Anica, kinyúltam a poszton /főleg az éttermi fogyatékos kifejezésen/!
@süllőcske: Ismerős a szitu, csak Wartburggal,de kemping gázfőzővel (és persze Caravaggio-val), diákkoromban...

Daró 2012.08.11. 09:43:42

@Öreg Sam: Azabaj, az én anyám is ilyen biztosan, de ő a feleségem anyósa :-) Ráadásként én szeretek főzni, meg azt gondolom magamról tudok iss egy kicsit. Anyám is szeret, és azt gondoljuk tud, anyósom detto. És mindhárman mindent másképp csinálunk...
Példa: karácsonyi húslevest évek óta én főzöm, aki kér, adok belőle, ne két/három család vesződjön. Erre idén anyám dec20 körül felhív hogy vegyük át hogyan kell csinálni...mondtam neki hogy ne vegyük át, ha nem ízlett az elmúlt öt évben, miért nem szóltak? Aztán kiderül persze hogy mégis ízlik. (halászlé, ha beleteszed ami kell és szereted el se nagyon tudod rontani)
Mondjuk nálunk ha csirke van, a melle megmarad, másnap meg a tésztasalátába, tojás közé, stb.
@süllőcske: valamelyik napon eszembe jutott, a 100napos tojás projekted hol tart?
@Mitzi von Küche: mi gyerekkoromban anyuékkal mindíg mentünk mindenhová, szintén campingfőző, a magyar konzervipar a nyári hónapokban a Daróczi-családra építette a termelés 30 %-át. Mai napig nem tudom azt mondani a konzerv készételekre hogy rosszak, a bádog és az idő kihozza az igazi ízeket :-D

Daró 2012.08.11. 09:44:23

@Daró: bocsánat, halászlét.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 09:47:37

Óóóóóó.... köszönöm szépen, kaptam egy gyönyörű virtuális pitypangot! :D A karamellizált gyümölcsök láttán pedig hajlamos vagyok megbocsátani (egyébként vérlázító :D ) vonakodásodat attól, hogy kávét főzz nekem a kocsmában... nagyon gusztusos, a poszton szokás szerint teli szájjal nevettem, az a kék izé az elején pedig tuti, hogy egy korai Picasso, a kék korszakból. Vagyonokat érhet! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 09:53:17

@Öreg Sam: Az enyémek sokszor találkoztak vele (mármint a cupákkal). Nagyobbik lányom máig is mikroszkóppal és szikével eszi még a karajt vagy a csirkemellet is, nehogy valami "nem hús" bennemaradjon. A kisebbik szintúgy, de kevésbé módszeres. Fiam már javuló tendenciát mutat - egy szép márványos sztéket válogatás nélkül betermel szép pirosan.
Feleség eszi a csirkelábat és a porcogót (bbrrrr), de nem eszi a cupákot. A fene ismeri ki magát a gusztusán :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 09:53:43

@süllőcske: Én is csipegettem magocskát píneafenyő tobozából, Cecilia Metella sírja mellett a Via Appián... de rég volt. Caravaggio-t pedig Európában követtem mindenhová... és tán egyszer meglátom az Amerikába vitt képeit is. Csacsi álom, de igencsak szeretném.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 09:54:26

@LepkeReloaded: Kávét Panka oszt kora reggel, amig Anica magához nem tér. És mindezt ÖNKÉNTESEN!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 10:00:33

@Andrass9: Tudom-tudom... csak egyszer azzal zuhantam be ide, hogy kávét, de azonnal, mert esik le a vérnyomásom a melegtől, Anica azzal "hessegetett" el, hogy a valódi életben gyümölcsöt karamellizál, és nem ér rám, én jó látványosan eljátszottam a halódó Borivoje Surdilovicsot, virtuális kávét kaptam Pankától, a valóságban főztem magamnak... minden jól sült el, és a vicc a karamelles gyümölccsel megmaradt. :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 10:04:30

@Andrass9: helyesbitek András, tálalok, szervirozok, ahogy a képen:P
mindennek megadom a módját, elit társaságnak a legjobbat:D

Pinka-Panka 2012.08.11. 10:06:54

@anica inkognitóban: ha elolvastam, megírom a magamét:P
de első látásra is, ez egy ozsonna??? Jó anyósnak mindent:)
(én szeretem az anyósomat, a férjem is szerette az övét nagyon, én is az leszek, szeretnék jó lenni, egy dolgom van nem szólni semmiért)...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 10:18:21

@Pinka-Panka: Bocsánat! Értettem a helyesbítést :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 10:20:00

@Pinka-Panka: Amúgy én nem örülnék, ha a tányéromon a kertünkben kiirtásra ítélt pitypang köszönne vissza, szóval légyszi ne kérj tányért kölcsön Anicától :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.11. 10:22:29

Szokás szerint nem értem. Anyós após lesz belőlünk előbb-utóbb, már ha rendelkezünk gyerekkel. Lehet őket szidni, de azt se felejtse el senki, mikor leírja, h olyan mittudoménmilyen kaját, amit anyám csinált soha többet nem fogok enni, meg majd megtanulom hogy kell húzkodni a rétestésztát, stb.
Nagyon-nagyon nehéz nem belepofázni, mert az ember jót akar a kölykének, kinek, ha nem neki, meg kb. 20 éven keresztül minden pillanatban figyeltünk rájuk, védtük óvtuk őket, nem megy egyik pillanatról a másikra, hogy nem.

Daró 2012.08.11. 10:32:44

@dömbi: Igazad van. Attól még néha idegesítenek. És hagyjuk el a béna anyós szót, mondjunk szülőket. És mondjuk ki azt is hogy így szeretjük őket, a kép így teljes.
Kész a kávé, lepkéknek és egyebeknek.

Daró 2012.08.11. 10:35:57

film estére, ha nem láttátok az indexen, beszúrom:

film.indavideo.hu/video/f_ido_van

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 10:40:08

@Daró: Na akkor most képzelj el, amint 5 g + 10 kiló túlsúllyal a kávéscsészéd szélén egyensúlyozok, és pödörnyelvvel mártogatom a fekete nedűt. :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 10:41:16

@Andrass9: félreértés én a másik posztnál linkeltem be a kávét, arra gondoltam:) Csak egy beugró csapos vagyok, a konyhában csak próbélkozom, mint most is:P

Daró 2012.08.11. 10:47:46

@LepkeReloaded: Tippelhetek? egy cukorral vagy cokor nélkül iszod a kávét?

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 11:04:26

@Daró: Igen. :D És most szépen valld be, hova rejtetted a titkos kémkamerát! :D

Hurri Kán 2012.08.11. 11:12:48

Jó reggelit! :)
Az a kékes színű izé olyan, mint egy Csillagok Háborújából származó desszert. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 11:16:56

@gyvy: Most pottyantam le, harsányan röhögve, Daró kávésbögréjének a széléről... Star Wars-desszert... zöld ételfestékkel csinálhatnánk Yoda-pudingot is... hááááá....

süllőcske 2012.08.11. 11:18:19

@Mitzi von Küche: @LepkeReloaded: Haj, haj, bizony, bizony.. (Süllő szemétől sós lesz a Tisza édes vizecskéje) Taliánország, meg egyebek..
@Daró: Még nem bontottam tojást.

süllőcske 2012.08.11. 11:22:31

@LepkeReloaded: Sokáig egy cukrot tettem, ma semmit.
A kávé, az legyen kávé. Viszont kardamom, az gyakran.

medvedr 2012.08.11. 11:35:01

Nálunk ez ebéd, nem uzsonna lenne, gondolom az időpont miatt lett uzsonna. Sajna ezek közül az ételek közül valahogy egy sem jön be nekem, de a poszt nagyon tetszett, köszi!

1kutya 2012.08.11. 11:49:47

Welcome to Omis.
Szerencsesen megerkeztunk, majd meg jelentkezem...

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 12:00:53

@süllőcske: A valódi, otthon őrölt kávébabból főzött kávéba én sem teszek semmit, a "bótiba" is legfeljebb egy cukrot. A kardamomos kávé orientális találmány, arabok-törökök isszák így... és bár van itthon kardamommagom, sosem tettem eddig a főzetbe. Lehet, kísérletezni kellene. Nagyon szeretem az apró fekete magocskák intenzív illatát.

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:01:57

@anica inkognitóban: legegyszerűbb étkekkel""...- Anica, ezzel annyit pecseltél, nem merem máshogy írni, hogy az csuda:)
A szíved van benn, ez a lényeg, ügyes vagy és ez a lényeg!:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 12:02:04

@1kutya: Isten hozott (vitt?) a tengernél, várjuk a képes beszámolót, lehetőleg tengeri herkentyűkkel, ha önző módon kérhetem. :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:03:16

@süllőcske: húúú, hát én meg édesen szeretm, édesitővel, tejszínnel - tudom, tudom, de mit csináljak??:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 12:03:17

@Pinka-Panka: Ezen a "legegyszerűbb étkek"-en én is mosolyogtam egy nagyot. Ha ez az egyszerű menü, akkor hogy írná le ez a nőszemély a csurgatott tojásleves-grenadírmars ebédet?!? :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 12:04:02

@Pinka-Panka: Cappuccino-ért rajongani a bocsánatos bűnök egyike. :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:04:13

@1kutya: de jóóó:) Várjuk a beszámolót mindenről:)

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:05:06

@LepkeReloaded: azokat én szoktam csinálni hétköznap:)
és még azt is írja ozsonna...ááááá, mit ennénk ebédre??:)

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:06:25

@LepkeReloaded: de én még ennél is rosszalkodóbb vagyok, mert van mikor fagyit teszek bele, van, hogy konyak meggyet.. szóval:) Egy ismerősöm szerint ez már a vég!

Pinka-Panka 2012.08.11. 12:08:53

Kész a ebédem:
zöldborsó leves, csirkemell, zöldszínű zölbabos, pritaminos, pórés ragus mittudomén mi, rizs, görög saláta és a lányom fog palacsintát sütni...
karamellizáltam, egy kis néró szőlőt rá:)

süllőcske 2012.08.11. 12:40:18

@Pinka-Panka: Tegnap én is tanyasi csirkemellet készítettem, sólében állt, amit borókával ízesítettem. A fél melleket vékonyan bemustároztam, beleforgattam tandoori fűszerbe, a mélyvörös kérget rásütöttem, majd pici lángon, fedő alatt átmelegítettem. Nem száradt ki, fénylő vágási felülete lett a szeleteléskor. Bazsalikomos, petrezselymes paradicsomsalátát, sok olívaolajjal, fokhagymával, gyöngyhagymával,modenai ecettel kevertem hozzá.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 13:10:18

@Pinka-Panka: A jegeskávé kellemes nyári frissítő, a vaníliafagylalt is üdítően megbolondul egy kis kávétól... de hogy konyakmeggy a kávéba? Hogy csinálod? Likőrrel, vagy a gyümölcsöt pottyantod bele? Az ebédmenühöz pedig gratula! :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 13:18:44

@1kutya: Alacsonyan repültél... Én is várom a fotókat a herkentyűkről, szép tájakról.
Jó pihenést, sok fürdőzést!

Pinka-Panka 2012.08.11. 13:32:27

@süllőcske: nálad sem lehet éhenhalni:) sőt, isteni ízeket varázsolsz:)

@LepkeReloaded: konyakmeggy?? A bonbont teszem a forró kávéba, üdítő és olyan nyalakodós lesz, fejfájásod azonnal elmúlik tőle (nagy tapasztalat)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 13:51:54

@Pinka-Panka: Megéltem ezen a Földön pár évet, de ilyet még sohasem hallottam. :D Istókuccse kipróbálom, ha legközelebb kapok konyakmeggyet... egész bonbon a kávéba... nahát! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 13:56:40

@Pinka-Panka: Egyébként meg kuncogok, mert eszembe jutott egy gyerekkori olvasmányélmény: Metta V. Victor, Egy komisz kölök naplója, Karinthy magyarításában. Ott írja a "főhős", hogy a nővére, "a Lili" egész nap a kanapén ül, várja az udvarlókat, és eszi a "bom bomokat". :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 14:14:58

@LepkeReloaded: csak próbáld ki, ezek nagyon jó ízek együtt, nőknek való nyalakodós kicsit:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 14:17:15

@dömbi: rendetlen...:DD
@Öreg Sam: anyós-após dolog igaz, én a gyerekemet nem is engedném, hogy b.nejével együtt velünk éljen: kacifántos természet vagyok, így inkább messziről szeressük egymást, mint közelről utáljuk :)
ebéd? masszívabb lett volna, mert a férjem családja inkább azt a vonalat igényli.:)
@Andrass9: tudom, mit kapsz névnapodra :P:DDDD
@LepkeReloaded: :);)
@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: salátamániás vagyok, bármilyet tehetnek elém, levettek a lábamról.csinálni meg azért, mert nincs két egyforma :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 14:20:34

@Pinka-Panka: azért amíg ideér, lefőzök egy feketét..:D

na, go mosogatni....

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 14:31:30

@anica inkognitóban: most nem volt gyümi a salidban :) múltkoriba nagyon jól passzolt, nem is tudom talán pár szem szőlő menne hozzá?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 14:37:41

Minden relatív: 24 fok van a teraszon és fázom (hja, egy hete 10-12 fokkal több volt...).

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 14:38:58

@Mitzi von Küche: ne is mondd a koviubimat féltem hogy lesz így belőle első tökéletes koviubi?
(volt a blogon egyébként már kovászos ubi poszt? nem adta ki a kereső...)

Pinka-Panka 2012.08.11. 14:40:53

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: nem volt, ez biztos - de ne félj, mert jó lesz az:) Öreg Sam is ezt mondta nekem:)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 14:41:33

@Pinka-Panka: bizakodom... az előbb esett és fújt most mintha sütne, az ubi meg mintha buborogna én meg erősen figyelem :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 14:43:13

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: ha jól csináltál mindent, akkor nem lesz baj,de figyeld azért:D

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 14:44:51

@Pinka-Panka: elég sok receptet elolvastam mind jó volt, innentől fogva nekem relatív mi a 'jó' :D :D :D (illatra jónak tűnik) de ha van tanácsod mit figyeljek meg rajta akkor feltétlen úgy teszek :)

Pinka-Panka 2012.08.11. 14:50:29

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: semmit, csak vicceltem, én csak azt szoktam nézni, hogy nehogy túlázzon a kenyér benne, akkor leveszem és még hagyom állni...
Lassan meg csemege uborkát teszek el üvegbe, jó, hogy Süllőcskére hallgattam, nagy volt a hőség, vártam vele - talán a hétvégén merek már eltenni. Ma nézegettem a szép egyforma kis ubikat 300 Ft volt/kg - készülök rá...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 14:52:56

@Pinka-Panka: ok köszi megnézem majd :)
sok sikert az ubihoz

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 14:57:37

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Nem volt kovászos uborka poszt még. Öreg Sam-nek van egy tuti receptje, bár a nyilvánossággal nem osztotta meg (még) - de szeretnénk. Hallod, Sam?!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 15:05:29

@Mitzi von Küche: Kéne is egy. Ha én írom meg, szétcincáltok :)
A kovászos uborka, mint a lecsó. Mindenki a saját tuti receptjét fogadja csak el! Az abszolult minimalista só, kenyér, viz recepttől a gazdagon fűszerezett felöntőlé , fokhagyma, torma változatig van vagy ezer.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.11. 15:08:33

@Mitzi von Küche: én is szívesen venném
@Andrass9: és ha egy alap poszt lenne és mindenki írja meg a saját tutiját kommentben?... :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.11. 15:17:43

@anica inkognitóban: "rendetlen" Miért is?
@süllőcske:
A kardamomban a kávédban biztos voltam, mint hogy Mitzi csakis fogorvos lehet.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.11. 15:21:33

@Andrass9: Ha-ha-ha, én elfogadom a kész terméket simán, mit bánom én, ki hogy csinálja, csak legyen.

süllőcske 2012.08.11. 15:30:23

@Andrass9: Egyből kimentem a hűtőhöz egy kis koviubiért, mostanság állandóan van, kapros.

Pinka-Panka 2012.08.11. 15:40:10

@dömbi: rád gondoltam én meg kaptam egy vendégemtől, akinek fia kint él Svájcban, csokoládét. Hát ez valami szuper, Branche a neve, ilyen ki s rudacskák, mogyorósak, krémesek - ilyen itt nincs...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 15:49:26

@süllőcske: Jaj - a kapor az alapfüszer az ÉN uborkámban, de van akinek az se nincs benne :)
@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Irhatnék belőle, de pont most készült el (3 napja tettük ki, tegnap fejtettük le) és így nincs róla fénykép. Talán ÖregSam hajlandó lenne elküldeni az ő tuti receptjét, és azt kitenném?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 15:59:22

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: az most mellé volt, nem akartam összevissza keverni-kavarni mindent így is: gyümölcsleves-karamelizált gyümölcs.. ha még a salátába is, sok lett volna..
@dömbi: merthogy odakörmölted magad a lista végére :DDD
@Pinka-Panka: pályát tévesztettem..:D

Öreg Sam 2012.08.11. 16:17:17

@Andrass9:
Itt irjam meg,vagy küldjem el emilben,és te kiposztolod?
Őszintén szólva nekem az utóbbi lenne kényelmesebb:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 16:18:59

@Öreg Sam: Nekem is az utobbi jönne jól. andras kukac andras pont net egy jó cím.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 16:36:52

Óóóó, kovászos ubor, a hét elején sikerült rittyentenem belőle egy nagy adagot... illatos-roppanós, még két darab úszik a kapros-fokhagymás lében. :) Nagy étvágyam lett volna egy újabb üveghez is, de sajnos hideg-esős lett az időjárás, a tejsavas erjedés beindulásához pedig kell a meleg.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 16:42:31

@dömbi: Miből gondoltad, nem is a fúró a jelem...:D
@Andrass9: Jaj, de jó, meghallotta Sam, sikeres a konspiráció az uborka ügyében.

Pinka-Panka 2012.08.11. 16:54:49

@Mitzi von Küche: én is sejtettem, vagy orvost mindenképp:) elegáns stílusról, a blogtalin meg a képről le se tagadhattad volna:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.11. 17:18:09

@anica inkognitóban: Milyen a végére????
Rögtön mindjárt a második helyre...teee!!!
@Pinka-Panka: De van, pesten az Alléban láttam, az árától rohamot kaptam.
@Mitzi von Küche: Ezt már egyszer kifejtettem. Fotó alapján 1 fogorvosnőnek így kell kinéznie és kész!
(Dömbike, ötös, leülhetsz!) DDD
Én is nagyon várom Sam uborkájáról a posztot.
@Öreg Sam: Jajjj de jóóó! Még ma csináld meg, kérlek!
@Andrass9: Hajrá-hajrá, ne lazsálj.

susztertangó 2012.08.11. 17:24:38

Legjobb recept: ki kell menni a zöccségeshez, hordóból árulja, de vigyetek valami edényt, mert barna papírzacskóba teszi és átázik. 1 kilót ad 6 forintér'.......

Pinka-Panka 2012.08.11. 18:25:05

@Andrass9: a múlt évezredben mindenképpen:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 18:45:10

@Mitzi von Küche: Esetleg derék barátunk arubai florinban számolt, aminek az árfolyama a dollárhoz viszonyítva kb. 2:1. :D

Pinka-Panka 2012.08.11. 18:47:04

Mindenképpen üdvözölném én is, ha Öreg Sam megosztaná velünk (én tudom) a csoda uborka receptjét.
Nehogy úgy járjunk mint én is, lustaságomból adódóan nem raktam most uborkát újabbat, így vettünk a piacon. Bűn rosszakat lehet kapni, így kénytelen vagyok bepakolni az üveget ismét.
Puha volt és lötty...

Wakka 2012.08.11. 18:58:42

megjegyzem a rosszat, de a jót is.
biztosan nagyon hiányoztam. 8/10

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 20:17:32

Jó estét!
Imént hívott Lucullus, elolvasta a posztot, most indul a Viaduktra. A zsaruknak szóltam, de lehet, hogy spaklival kell felvakarni. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 20:31:09

@Waka: A nagy ínyenc Lucullus (aki nem csak hatalmas vacsorákat rendezett, hanem mellesleg komoly hadvezér is volt) úgy halt meg, hogy megmérgezte magát, mivel hatalmas vagyonát a dőzsölés leapasztotta, ő pedig attól kezdett rettegni, hogy élete hátralévő részében nem lesz mit ennie.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 20:34:12

@LepkeReloaded: Erre még visszatérünk, az Antik poszt folytatását tervezem, de maradjunk annyiban, hogy én másképp tudom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 20:41:20

Marcus Apicius Gavius volt aki öngyi lett, miután 60 millát eldorbézolt, és félt, hogy a maradék 10 nem lesz elég.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 20:51:33

@Waka: OK, fáradt vagyok és máshol járt az eszem. :)

Pinka-Panka 2012.08.11. 20:56:40

@Waka: na, akkor ezt is tudjuk, szegény Lucllus, jó hogy nem így végezte:)

Pinka-Panka 2012.08.11. 21:05:37

@Waka: reméljük nem éhen...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:28:57

@Wakka: hát..ööö...:P:DDD

na, piátok a pulton, fáradjatok érte, mert én ezután a hét után kicsit nem tartóselemmel működöm...péntekre túlpörögtem, most belassulva..

süllőcske 2012.08.11. 21:29:45

@Waka: Miaz, miaz? Nem is vagyok nyanya öregapám!
Csak felriadtam itt a sarokban.
Mit is akartál kérni nekem? Van eladó harcsa, hé!
Aki kuttyog, fog.

süllőcske 2012.08.11. 21:32:05

@anica inkognitóban: Jaj, itt a kesasszony is!
Kiszolgálna-e egy tiszai manócskát?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 21:32:17

@LepkeReloaded: Nem rokon. Remélem. Johnny Wakelin sem az.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:33:41

@süllőcske: Manócska, te ital nélkül is túlpörögsz, de rendben, egyet még - a korai időpontra tekintettel esetleg kettőt - öntök neked :D kisasszony már régen voltam.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 21:34:15

@süllőcske: Egy pángalaktikus gégepukkasztót mindenkinek!

Wakka 2012.08.11. 21:36:48

@anica inkognitóban: hiányzol ám, csak hogy tudd.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 21:36:49

@Waka: Meg a Shakira-féle Waka-waka dal sem...? :D :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.11. 21:38:50

@LepkeReloaded: Én már akkor Waka voltam, mikor Shakira még telefenekű bugyit hordott.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 21:39:01

@süllőcske: Tiszai manók nagykorúságuk igazolásaképpen először egy csukát/harcsát szíveskedjenek átnyújtani, utána rendelhetnek. :)

süllőcske 2012.08.11. 21:39:25

@anica inkognitóban: @Waka: Óh, köszönettel.
A kisebbik harit betettem a kiskonyha hüttőjébe.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:39:46

@Wakka: jóvanna, nehogy elsírjuk már magunkat a viszontlátás örömében :D
@Waka: ne izélgessétek már a kedvemért. nem egy kedves fiú, de én csípem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:40:18

@LepkeReloaded: :DD jól van, úgy látom, ma lesz konyha is..:D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 21:43:05

@anica inkognitóban: Hát én sem vagyok nagyon friss, ma is élvezhettünk egy klassz hidegfrontot, úgy hogy öléggé chemotoxos az agyam. A hét sűrű volt, a jövő hét is az lesz... tart valami jóféle pollenpálinkát, kocsmsné? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:45:32

@Waka: rabság ugye, nem?:D jóccak :)
@LepkeReloaded: csak allergiásoknak :)

Wakka 2012.08.11. 21:53:12

@anica inkognitóban: höhö, tetszenek a re:k tőled, a többiekkel meg nem is foglalkozom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 21:55:06

@Wakka: pedig érdemes lenne, jó csapat ez itt. olvasgasd őket, hidd el, érdemes.
unikumot iszol?:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:00:02

@Wakka: nem olvasol, vagy nem iszol több junájkumot?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:04:18

@Wakka: én is ritkán, pedig lehet, nem tenne rosszat.
na, ha nem inni, hanem beszélgetni jöttél, akkor kapsz egy limonádét vagy egy kávét. Kávétól én simán alszom, egyet még most én is bevállalok.

Wakka 2012.08.11. 22:08:44

@anica inkognitóban: épp azt néztem, hogy milyen jól nézünk ki így egymás alatt/felett.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:09:56

@Wakka: na, ne olcsójánoskodjunk itt, kérem! :D nyugodt vagyok: avatartól még senkinek nem lett gyereke..:DD

süllőcske 2012.08.11. 22:11:36

Ugyi látjátok, hogy itt se vagyok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:12:34

@süllőcske: akartam kérdezni, hogy bezártad magad a kisterembe??:P:DD
@Wakka: viszlát, Wakka!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:17:51

@süllőcske: ökör vagyok én, hogy magamban igyak, Süllőcske?? Jó-jó, kávé, de akkor is!

süllőcske 2012.08.11. 22:19:39

@anica inkognitóban: Csak megpucultam a harcsát a kerticsapnál.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 22:21:24

@süllőcske: A tiszai vízimanók egyik legfontosabb sajátossága a láthatatlanná válás képessége. "Látja, hogy nem látja?" :)

süllőcske 2012.08.11. 22:21:25

@anica inkognitóban: Magyarra fordítva beöntöttem a gipszet a formába.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:22:13

@süllőcske: én meg beraktam a csirkét a hűtőbe, mert rájöttem, hogy elfogyott az alufólia, férj helyette folpackot hozott, azzal meg nem célszerű lefedni a tepsit és bedugni a forró sütőbe.

Hurri Kán 2012.08.11. 22:22:39

@süllőcske:
Maradt még harcsa egyáltalán a Tiszában? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:23:04

@süllőcske: akkor ne vezess meg.. mentálisan szőke vagyok, mindent elhiszek..:D
@LepkeReloaded: "na, látja!" :D

süllőcske 2012.08.11. 22:28:19

@LepkeReloaded: Föl köll tönni a kajlakalapot.
Láthatatlanná válni: Eggyé válni a lételemmel, átlátszóvá, oldóképessé válni, mint a víz és a többi arché.

süllőcske 2012.08.11. 22:32:54

@anica inkognitóban: Most éppen öntenem kellett a negatívot. De ha vittem volna most a harcsámat, meg is pucoltam volna, minek nézel engem? Csak nem adok halbelet a barátnőmnek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 22:37:43

@süllőcske: láthatatlanná válni: elrejtőzni, színt elveszíteni, úgy tenni ahogyan elvárják.hű, de nem mindegy, milyen kontextusban használjuk...:)
nagyon-nagyon sok mindent kell majd elmesélnem! :)
@LepkeReloaded: @gyvy:
jó éjszakát, szép álmokat! :)
én L...

süllőcske 2012.08.11. 22:39:41

@gyvy: Most lehet fogni, mert irtó gyors az emésztésük, éhesek. Jók a helyeim is.
Nem viszek el minden halat. Ha jól kapnak, csak annyit viszek haza, ami frissen elfogy, esetleg egy, kettő a fagyasztóba megy, néha. Csak a busafilét szoktam felhalmozni, mert jól eláll, e tájidegen halból túl sok is van és kisegít, ha nem tudok horgászni.

süllőcske 2012.08.11. 22:45:16

@anica inkognitóban: Hallgatom szeretettel.
Igen, mindennek megvan a diabolikus és szakrális oldala.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 23:35:35

@süllőcske: Busa van néha itt a boltban. Mit érdemes belőle főzni?
Jelenleg meggypálinka alakulgat a lepárlóban ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.12. 00:12:00

Na ha mindenki alszik, akkor megnézem én azt a hüttőt, milyen harcsácska lett benne. Talán csinálok belőle reggelire a betérő kocsmavendégeknek egy harcsakocsonyát!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.12. 00:25:51

@anica inkognitóban: Szép álmokat, őrült nőszemély. :D :D :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.12. 00:26:56

@Andrass9: Pirítósra kenve, a hajnali napfényes derengésben tálalva, ha kérhetem! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.12. 00:36:55

@Andrass9: A harcsakocsonyát! Meggyvonalon már itt figyel a likőr az ötliteres befőttesüvegben, úgy hogy halat hallak szíveskedj tálalni, kérlek. :D

süllőcske 2012.08.12. 00:51:57

@Andrass9: Kérek meggypáleeeeszt!
Tegyél próbát először simán sütve, hogy jó-é.
A vörös húsát metéld le. Ha jó, akkor füstölve igen finom, olajosnak is. Bírja a fűszert grillen, jó nagy, vastag szeleteket is lehet grillezni.
Joghurtos, mustáros pácokat szereti. Nem kell keresni a saját ízét, mert nem nagyon van neki.
Megpárolva, kiszedve a jól látható, durva nagy szálkáit, jó fasírt alapanyag lesz, illetve, frankó fűszeres grillkolbászt készíthetsz. És íme a semleges pástétom alapanyag. Füstölt pástétom, halsali is lehet.
Olcsó, így elbírja a nagyobb tisztítási veszteséget.
Minden azon múlik, olyan vízből van-e, ahol jóízű húst növeszt. A tiszaiak például nagyon jók, ne higgy azoknak akik nem voltak elég türelmesek, ügyesek a busával.
Sok, nagyon sok emberkét meggyőzött már az ebből a halból készült étkem.

süllőcske 2012.08.12. 00:58:40

@LepkeReloaded: Mit hal-lok? Kocsonyaaaa!
Csináljunk! Harcsafej-gerinc alaplé, répa, sáfrány, gyömbér. Meg úszóhólyag, abba van a szíjjas kollagén. Filékockák belé. Ecet, citrom, mustár, torma melléklet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.12. 01:10:54

@süllőcske: Erre gondoltam nagylelkű harcsa hozzájárulásodat olvasva :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.12. 01:11:56

@süllőcske: Pálesz fénypost. Még egy cseppet karcos, hiszen most jött ki az üstből, de a vártnál selymesebb, ízesebb (és több) lett.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.12. 01:37:06

@süllőcske: Kell. Most, azonnal. Fénypostával, kvantumcsövön átküldve, féreglyukon, akárhogy. Akarom! Hal-álosan akarom! :D

süllőcske 2012.08.12. 02:36:06

@LepkeReloaded: Huhh, ma jól haladtam a mintázással- öntéssel. Igaz az, ha van idő, akkor csucsu. De abból, mindig kevés van, nagyon.
Az idő a legfélelmetesebb démon, a legnehezebb ellenfél. Kronoszom, vén szörnyeteg, rabod a halandók serege!

Pinka-Panka 2012.08.12. 06:30:01

@süllőcske: örülök neki, jó ha az ember elégedett ha halad a munkájával, ezzel én is így vagyok, amikor teszetoszáskodom boldogtalan vagyok!

Pinka-Panka 2012.08.12. 06:31:12

Szép reggelt ezen a kissé borongós napon! Kávé illatozik....

Daró 2012.08.12. 06:51:38

Jó reggelt!

@LepkeReloaded: kamera ha elárulnám, nem lenne többé titkos és kém. A helyzet az hogy mondhatnám megérzés, de nem. Hogy Süllőcskében is biztos voltam hogy nem cukroz, aki a kávét szereti igazán, nem veszi el az ízét. (most lehet mondani hogy de én szereteeeem, 4 cukorral :-))
@süllőcske: megáll az eszem mindíg azon, hogy olyan kajákat bírsz csípőből adni-idézni, amihez másnak egy élet kellene hogy kitalálja, de legalábbis egy óra gugli.... halkocsonyát még nem próbáltam, pedig adja magát, az alaplevem tökéletesen kocsonyásodik. (vagy a paszírozott változat nem jó?)
@Andrass9: erre is vannak jó receptek de nem írok semmit, radarom NAV-ot jelez :-) Egyébként kaptam a héten 2dl kisüsti sárgabarackot. Én ilyet még nem éreztem, tisztán és kizárólag barack illata van (volt) és hibátlan íze...két hetesen! lehet venni kellene egy kolumnát, vagy legalább kölcsönkérni, van még vagy 600 kg szilva meg némi barack a fán.
(és apámmal nem tudom elfogadtatni hogy nem jól cefréz, bár egyébként így is jobb a pálinkája mint bármelyik bolti és a legtöbb házi)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.12. 08:40:50

@Daró: Nagyobb mennyiséget én is lefőzetem profikkal, mert az én "kisüstöm" 30 l cefre befogadására alkalmas egyszerre. Így viszont egy fél éjszakai munkával nagyon tiszta munkát tudok végezni :)

süllőcske 2012.08.12. 09:53:10

@Daró: A halkocsinak is szép tisztának köll lennie.
Az alapleved, melyből nem felejtetted ki a pukkantót, öntsd két réteg gézzel bélelt szűrőbe, csöpi, és ebbe a lévben óvatosan zsengéld meg a szépen vágott halszeltjeidet, ikrát, májat, tejet csak öt percig. A legjobb fémkosárban beleengedni a húst, ha kész, kiemelni. Lehet megkészíteni a formácskákat.
Az alaplé egyébként olyan, mint az olívaolaj, első szűrés az extra lűdiai szűz, felöntve, kiforralva milétoszi hetéra, még nagyon jó, és így tovább a banyácskáig, ami a "ne vízzel öntsd fel".

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.12. 10:28:57

@süllőcske: Tetszik az elnevezésed az egyes fázisokra :)

Daró 2012.08.12. 14:18:48

@süllőcske: Ez maga lehetne egy poszt :-)
süti beállítások módosítása