Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Marhapofa vörösborosan avagy egy kapcsolat utózöngéje...

2012.08.10. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt: BariKarika

Ha emlékeztek még anno felvetettem egy erkölcsi dilemmát, miszerint ér-e kapcsolatban maradni, amennyiben a férfiember nem túl megfelelő, viszont tud marhapofát szerezni...
Ha jól emlékszem nem teljesen így fogalmaztam meg a kérdést, talán kicsit nyersebben.

beef cheek.jpg
Fiatalember a múlté, ráment egy mobiltelefonom ( az imádott ezer éves W800i-m, kellett nekem kölcsönadni) viszont hátramaradt 6 darab marhapofa a fagyasztóban.
Elérkezettnek láttam az időt, hogy elkészítsem, csillagállás, holdállás, hétvége, minden megfelelő volt.

Tehát a hozzávalók:

  • 6 db marhapofa, tisztítás után kb 2.5 kilócska
  • 2 üveg jófajta vörösbor, száraz ( én most spanyol Rioja-t használtam)
  • 6-7 szál sárgarépa kis kockákra vágva
  • 6-7 zellerszár szintén kockázva
  • 8 kis salotta hagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • másfél fej fokhagyma ( elég bele egy fej is, nem nagy amennyiben van íze-bűze, ennek nem volt, azért e mennyiség)
  • 1 nagy póré
  • kacsazsír
  • vaj
  • só, bors
  • babérlevél, kakukkfű (friss)
  • doboz áfonya ( kb 20 dkg, friss)
  • kanál cukrozatlan kakaópor
  • csili vagy füstölt, őrölt csípős paprika
  • kanál olasz paradicsomsűrítmény
  • kanál áfonya vagy fekete ribizli lekvár
  • meg az egyebek...


A marhapofikat megpucoltam, eltéptem a tecsóba a zöldségekért vasárnap reggel. Laposguta ütögetett, mert nem lehet kukoricadarát kapni csak kész polentát, olyasmi fél kilós csomagokban mind a filmekben a heroint. Hazaértem ( lift működött) majd lelkesen nekiálltam a főzésnek.
10 óra:
A zöldségeket felkockáztam, a fokhagymagerezdeket csak kilapítottam a késsel, a pórét kettévágtam, lefejtettem pár réteget, oda kerültek a kakukkfűágak illetve  a babérlevelek ( jó ötlet egyébként, de nem volt madzagom, tehát ugyan úgy úszkált minden a lében).
A pofákat egyesével megpirítottam vaj és kacsazsír keverékében, majd beletettem a nagylábasba őket.
A maradék zsiradékon elkezdtem a zöldségeket pirítani, levet engedtek majd visszasütöttem zsírjára, ekkor ment bele a kanál füstölt paprika, kakaó, bors. Felengedtem az első üveg borral, majd az egészet ráöntöttem az arcokra. Ekkor ment bele az áfonya, póré, egy liternyi marhahúsleves ( kockából igen...).
2es fokozatra állítottam a tűzhelyet ( villany, a fekete lapos vacak, 1-6ig skálázva). Ekkor volt fél11.
Gyors lidl-aldi túra ( másfél órácska), visszafelé lestem, hogy állnak e tűzoltók a háznál vagy sem, de nem, pofák szépen pöszörögtek, a második üveg borból is adtam nekik, szomjasnak tűntek, én is kortyoltam, mondjuk éhgyomorra nem kellett volna...
Gyors sms küldés, 6-ra rendeltem a bandát.

Ekkor jött az ötlet, menjünk el hajónézőbe Cobh-ba, a Queen Elizabeth parkolt itt egy napot
blog hajo.jpg
( ugye tudjátok, hogy a Titanic itt kötött ki utoljára, akkor még Queenstown-nak hívták a várost, annyira alacsony volt a vízállás, hogy nem tudott beállni a kikötőbe, csónakokkal szállították az utasokat a hajóhoz)).
Hajó marha nagy, nyuggerek nyaralója, amint látjátok sikerült lekapnom a hajó szakácsát is. Képek alant ( ha Andráss jó helyre rakja őket).
hajo.jpg

Itt lőttem a vicces nevű B&B táblát is...

nyali.jpg

16.00:
Hazaértünk, a hús már puha, tényleg kanállal lehet vágni. Kikaptam a léből, a levet leszűrtem, majd elkezdtem beforralni, kb a felére, ekkor ment bele a lekvár ( muszáj lágyítani kicsit az ízeket, lehet cukorral is), sózni nem kellett. Majd egy darabka vajjal ( kb 6-8 deka) elkevertem illetve egy kanál keményítővel sűrítettem.
Polentaprobléma is megoldódott: a "románnak" volt a litván boltból ( szeretem ezt a nemzetköziséget). Ekkor már profi szakács segéderő is rendelkezésemre állt, vele főzettem meg a polentát ( víz, tej, vaj, só, a végén krémsajt bele). A kábszeres fazonú polenták mentek be a sütőbe felszeletelve, olívával meglocsolva, kis parmezánnal lohhintva.
A húst tálalás előtt felszeleteltettem a szakáccsal, meglöttyintettük pár kanál szósszal, betettük a sütőbe a polentaszeletek mellé. ( muszáj volt kihűteni, egyébként szeletelhetetlen lett volna melegen)
beef cheek2.jpg

Őszinte leszek, kurva finom lett. Nem ragozom, próbáljátok ki.
Egy pisszenés nem volt az asztalnál, pedig nagyon pofázósak vagyunk.
7 ember 4 pofát evett meg, pedig tudunk enni rendesen.
Van akinek a bébipapi polenta jött be jobban, nekem a másik ízlett.
Párolt zöldséget el tudtam volna képzelni mellé, de most kimaradt, majd legközelebb.
Kényelmes kaja, nem kell ott szobrozni mellette, nem ég le, 5-6 óra a főzési ideje, addig bármit lehet csinálni.
Oh, és igen, érdemes volt marhapofáért "kurválkodni", a srác a múlté viszont a fagyasztóban még ott figyel két pofa, szószban...

166 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr444699290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.08.10. 14:40:12

@BariKarika: ja érte, én azt hitem, hogy már férjnél vagy gyerekekkel:P

BariKarika 2012.08.10. 14:43:17

@susztertangó: jaaaaa :)))
@süllőcske: nem lesz maszatos a laptopod???

ja, az ujabb aldozata a pofanak: a kedvenc polom, kellett nekem abban fozni, csak ma vettem fel mosas utan, most szoltak, hogy foltoska lett :(
Mindegy, megerte!!!!!!!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 14:51:07

@gyvy: Némi cinizmussal azt mondhatnám, hogy amíg a feneke nem beton, addig nagy baj nincs. Itt _tényleg_ kirakták betonlappal egy patak medrét, aztán egyszer, amikor egy özönvízszerű esőzésnél a remek, szinte csőként működő "vezeték" hipp-hopp rázúdított n+1 köbméter vizet a városra, rájöttek, hogy valami nem stimmöl. Állítólag visszaszedik a betonlapokat. :-(
@süllőcske: *szótlanul pislog*

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 14:51:41

@BariKarika: Fűszeres pasileves receptjét legközelebb, ha kérhetnénk? :D

Pinka-Panka 2012.08.10. 14:57:54

tele hibával, érteM, hitTem

Pinka-Panka 2012.08.10. 14:58:50

@LepkeReloaded: nem itt laksz ahol én? itt is az van

BariKarika 2012.08.10. 15:04:23

@Pinka-Panka: nem, meg nem...nincs gyerek, nincs pasi ( egyelore :) )
addig elvezem az eletet, hogy nagyjabol akkor es azt csinalok amit akarok, nem hisztikezik nekem senki, hogy jajj ezt nem szeretem, nem eszem meg etc...ettol fuggetlenul jo lenne...de most ez van ezt szeretjuk :)

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:08:00

@BariKarika: jó ez oké, de jó az is amikor a gyerek hisztikézik, hogy ezt nem szeretem, meg azt sem:)
Volt olyan amikor ahányan voltunk annyifelé főztem:)
Persze régen, erre már azért ma nem vesznek rá...:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 15:08:36

@Pinka-Panka: Sajnos fertőző betegségnek tűnik ez a betonozás, számos helyen láttam már Magyarországon. Persze pofás meg németesen rendezett, csak éppen az ökológiai kártétele nem érdekel senkit. :-(((

süllőcske 2012.08.10. 15:09:08

@BariKarika: A jobb kezemben van a mintázófa, ballal tartom az agyagot a tenyeremben, két ujjal szorítva.
Három ujjal, + mintázófával alakítom a domborművet. Ha gépelek, a tiszta jobb kezemmel, meg a fa nyelével, persze lassan.
Ezt találtam ki, hogy két helyen lehessek.

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:11:47

@LepkeReloaded: erről van szó, nem beszélve esztétikailag is marha randa...én még fürödtem a Bükkös -patakban gyerekként, annyira tiszta volt, mióta bekényszeritették a pályáját a beton közé, nincs illetve alig van benne hal, növény - ronda - egyre jó gyakorolhatod a távolugrást...
Aztán ha jön a sok eső, eszméletlen mivé lesz a meder...jó lenne a fertőző kórságot megállitani.

BariKarika 2012.08.10. 15:12:30

@Pinka-Panka: ismerve magamat a gyerek azt fog enni amit en fozok, ha nem akkor sincs mas...( mielott barki barmibe belekezdene, ne nyissunk errol vitat, nem ismertek en igen magamat, kurva kovetkezetes vagyok, gyerekekre is foztem mar, nem, nem ehettek sutit, mert bele sem kostoltak a rizottoba, egy utolso szemet vagyok tudom )
Ertelemszeruen ha valaki nem szeret valamit azt figyelembe veszem, de ha valaki joforman semmit nem eszik akkor arra tojok :)

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:15:23

@BariKarika: lehet, hogy igazad van én a vajszívem miatt szoktam elcsúszni nagyon a következetesség csúszós talaján...

süllőcske 2012.08.10. 15:15:52

@LepkeReloaded: Nem az a baj, hanem, mivel az oldala beton, így az alja iszap, mert nincs berek a szélén, ami szűrné. Amúgy eredetileg az alja szikla volna, legalábbis még vannak vonulatok, a híres akadók, ahol fehér testű rokonaim védik fehér húsukat a radaros, elektronyos rapsicok elől.

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:17:04

@BariKarika: ha születik majd a babád, még ez változhat nálad, én fiatalon akkora elképzeléseket gyártottam és elveket, amit a lányom egy mosollyal, bandzsitással rúgott porrá:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 15:21:09

@Mitzi von Küche: Dömbi a szép kövéret magához viszonyítva mondja. Objektíven nézve sok huszon-harmincéves megirigyelhetné, ahogy kinéz.:)és ez nem szembenyalás, tény :)
@süllőcske: nem a bonyolultság adja az értéket-mértéket szerintem. Lehet ez is, az is ízletes, nem kell összehasonlítgatnunk az ételeinket, sárga kockát a hideg körtével :))
egyébként sem mindegy az sem, milyen alapanyag áll az ember rendelkezésére, milyen rendszerességgel kell főzzön, mennyire rugalmas annak a befogadókészsége, aki számára (is) főz, stb. A háztartásvezetés és házasság egyik legkritikusabb pontja pl. a "mit főzzek? nekem mindegy"párbeszéd, a neheze nem az elkészítés, hanem változatosan főzni egy család számára. És persze, az sem mindegy, hogy diétázó fitneszéletmódot élő vagy kemény fizikai munkát végző, esetleg aktívan sportoló ember számára kell főzőcskézni. Esetleg spéci étrendet összeállítani beteg családtag számára, vagy ételallergiásnak. úgyhogy nem rosszabb egyik ételfajta sem a másiknál szvsz, ami itt kifejezetten tetszik nekem, az pontosan az, hogy ahányféle személyiségű ember ír ide, annyiféléink az ételeink is.:)
@LepkeReloaded: azt én már megfőztem párat, tartósításban is jó vagyok, megírjam?:DDDDDDDDDDD

süllőcske 2012.08.10. 15:21:24

@Pinka-Panka: Az az én világom is. Lábosocskában, ugye?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 15:22:08

@BariKarika: amíg majd szemközt nem hány vagy hatszor a saját gyereked...:DDDDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 15:23:58

na, megyek, a néha hisztiző férjemnek összedobok valami vacsit, cserébe a szeretetért, a szerelemért,meg a rendszeres és jó szexért...:DDDDDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 15:26:08

@süllőcske: igen, arra, hogy "mit keresnek itt az én egyszerű halétkeim"- vagy valami ilyesmit írtál :)
pozitív megerősítésként írtam:)

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:28:00

@anica inkognitóban: "egyszerű haétkeim"..?? olyan remekek, amiről könyvet kéne írni:)

Pinka-Panka 2012.08.10. 15:28:10

@anica inkognitóban: "egyszerű haétkeim"..?? olyan remekek, amiről könyvet kéne írni:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 15:31:54

@BariKarika: Na ezen nagyon jót nevettem... NEM gonosz módra, csak amúgy láttam-én-már-karón-varjút stílben. Kedvesem, minden jövendő anya úgy vág neki, hogy "na az én fejemre nem nő gyerek, este 8-kor lámpaoltás, és azt eszi, amit kap"... aztán az élet kaczagva felülírja a terveket. Más gyerekét megrendszabályozni egyébként azért könnyű, mert nincs benned az a görcs, hogy "Jajistenem, beküldtem a szobájába, mert hisztizett, lehet, hogy túl szigorú voltam vele, jajistenem, és ha emiatt lesz deviáns tinédzser és első számú közellenség?" :D
@Pinka-Panka: Nagyon-nagyon bólogatok. Bizony.
@süllőcske: Itt derék emberek az _egész_ medret kibetonozták, az alját is. :-(( A köves aljjal kapcsolatban egyébként igazad van... és emlékszem néhány akadóra, népességétől függetlenül szépséges látvány volt mind. :)
@anica inkognitóban: Igennnn! :D Ide vele, az összes történettel, most!! :D

süllőcske 2012.08.10. 15:43:39

@Pinka-Panka: @anica inkognitóban: Jaj, köszönöm lányok, azt úgy értettem, hogy a hal és a hozzákapcsolódó ízvilág többnyire diszkrét(nem egyszerűt írtam). Semmiként nem érheti el pl a marhaételek brutál, szinte kiütős hatásfokát.
A hal tök másról szól persze, finomságokról, játékos kapcsolatokról az összetevők között, sokszor nemesen letisztult, mint egy nyárson sült csuka, vagy kékre főtt pisztráng. Más, igen, minden más, valóban ez a szép benne.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.10. 16:00:37

@anica inkognitóban: Köszönöm, találkozunk máskor is? DDDDD

@Mitzi von Küche: Túl jó lelkű, túl elfogadó Ancikánk, és a szemüvege se volt nála.

@LepkeReloaded: Neked van már bábod, vagy babád?

Valaki tudna küldeni 1 linket, ahol megnézhetném a Hatost?

BariKarika 2012.08.10. 16:05:31

@Pinka-Panka: nekem is vajszivem van, kiveve amikor nem :)
@anica inkognitóban: @LepkeReloaded: mondtam, hogy ne nyissunk vitat! :D igerem ha 'sajatbudoskolkom' lesz szolok...mellesleg a kovetkezetessegem mellett van meg egy jo tulajdonsagom, problemazas nelkul elismerem ha tevedtem.
Azert merem egyebkent ennyire hatarozottan leirni, hogy nalam majd azt fog enni amit, mert van mar nemi gyerekjartassagim :) nem sajattal de van. Ja, es fenomenalis bebikajakat tudok fozni, meg nagyobbgyerek kajakat is :)
Egyebkent nem vagyok katonatiszt, elfogadom, ha egy gyerek nem eszi meg mondjuk a paradicsomot ( tudom ok sem tudjak pontosan miert) de az osszes 'normalis' kajat nem megevo gyereket akinek a turorudi meg a peksuti, csoki a kajaalternativa na azt nem, mert olyan nincs...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 16:06:21

@BariKarika: mi attól még esetleg beszélgethetünk a témáról??köszönjük :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 16:10:33

@anica inkognitóban: @dömbi: Láttam képet Rólad, Anicának tökéletesen éles a szeme, Te meg túl szerény vagy...
@süllőcske: Igazad van. Ha valami marhát eszek, utána hetekig nem kívánom, míg a halat naponta, reggel-délben-este megenném.

BariKarika 2012.08.10. 16:11:26

@anica inkognitóban: persze, miert ne beszelhetnetek? :))) van itt letiltva barki es barmi??? ja igen...levin...

süllőcske 2012.08.10. 16:23:46

@Mitzi von Küche: Megírtam már a húsz fogást, mind halból. Kicsiny adagok, olyan degusztációs menü. Köztük olyanok, amiről még nem is hallhattatok.
Megtisztelnél, ha bevállalnád a blogtalin.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 16:37:03

@süllőcske: Túl sokat kívánsz tőlem, Süllőcske :) Maximum 7-8 féléből egy falatkát... Na jó, halászléből jöhet egy tányérral...

vörösbor(de)minőségi 2012.08.10. 17:09:17

@Öreg Sam: nincs baj vele csak picimacera..és olyan hmmmm na szóval igazán műfogsor kímélő és egy centi választja el a tejbegriztől.ez a kaja jobbat érdmel.

vörösbor(de)minőségi 2012.08.10. 17:18:30

józsi most a sarokról (má úgyértve a csarnokban)hová tette kistestét?hétfőn csarnokoztam és valami rémlett..de akkor volt aznap a 107éves melegrekord döntés és nem volt kedvem keresni-és agyam sem tudta előhozni a halvány infót.

vörösbor(de)minőségi 2012.08.10. 17:20:25

@anica inkognitóban: az egy izgalmas cucc-belgiumban ismerkedtünk meg-szerelem volt első kóstolásra.itthon kicsit mostohagyerek,majdnem a gerslivel kézenfogva

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 17:21:14

@vörösbor: én sósan szeretem, édesen még nem próbáltam, de tervben van.:)

1kutya 2012.08.10. 17:40:53

@Pinka-Panka: köszke! most bye mindenkinek, ha minden jól alakul, holnap délután jelentkezem Omisból.

jót ne halljak addig felőletek!

üzletvezető kilépett...

Pinka-Panka 2012.08.10. 18:01:08

Na , akkor most azt csinálunk amit akarunk:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 18:12:37

@Pinka-Panka: lótúrót! :P:DDD van azért itt szakszemélyzet!! :DDDDDDDD

Pinka-Panka 2012.08.10. 18:23:05

@anica inkognitóban: tegnap ugyse duhajkodtam ... és ami késik...:)

Pinka-Panka 2012.08.10. 19:10:41

remek az idő kint, kertészkedtem is kicsit, csak csipdes valami állat, de végre nincs hőség.
Krumpli főzeléket ettünk ma, sült sonkával.
Holnapra meg még nem találtam ki, pedig töröm a fejem...

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 19:29:58

@BariKarika: Tudod, amennyire kirajzolódhatott a Blogkocsma törzsvendégeinek portréja, itt alapvetően 30-as, 40-es, érett-tapasztalt-okos, sőt (megkockáztatom) sok vonatkozásban bölcs emberek támasztják a pultot. Amennyire pedig „levin” trágárul mocskolódó hozzászólásaiból képet kaphattam, egy körülbelül 30-as, súlyosan frusztrált ember jelenik meg a nicknév mögött, akinek szinte patologikus gondja van a tekintéllyel, hiszen egyébként nem kötött volna bele alpári módon több kocsmavendégbe, sőt magába a blogot indító-gondozó Andrásba sem. Az illetőnek továbbá súlyos gondjai lehetnek saját férfi-identitását, értékét, szerepét illetően is… magyarán egy tyúkmellű geek lapulhat a nick mögött, aki úgy érzi, hogy az anonim beszólások belevaló pasit csinálnak Madárfejű Lajcsikából. András bölcsen járt el, amikor kitiltotta a virtuális kocsma szőnyegére piszkító alakot… én pedig fel sem merem tételezni, hogy „levin” azért hiányzik neked annyira, mert egyszer félvállról odaböfögte, hogy te vagy az egyetlen belevaló nő a blogkocsmában, aki „megérti” őt, és „koccanhatnátok” vagy mit csinálhatnátok egyszer a valódi életben is. Ennél az alaknál bármelyik szeplős paddy többet ér, a „Baby, te értesz meg egyedül ezen a világon” duma forgalmi értéke pedig kb. zéró fillér… erről pedig ÉN nem nyitok vitát. Szép péntek estét mindenkinek.

Hurri Kán 2012.08.10. 19:54:17

@1kutya:
Jó utat és nyaralást!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.10. 20:47:21

@1kutya: Érezzék jól magukat a lányok veled, és vigyázz az úton.
@Pinka-Panka: Ne fogd vissza magad, egyszer vagyunk 47 évesek! Én akkor arra ébredtem, h a fiam hajnalig sütött, konyhaasztalon 47 db. muffinból volt a szám kirakva, és megkaptam álmaim autóját.
Kitaláltad már a holnapi menüt? Nekem nem kell főznöm, holnap verseny van a gyereknek, csak későn jönnek.

susztertangó 2012.08.10. 21:32:42

@BariKarika: Hajrá Bari! Ezek a kis terroristák elmennek a falig-csak ha beprogrammozod az idegpályáikba, hogy :itt a fal, akkor veszik komolyan. (Mondom én, se feleseg, se gyerek se válóper hehe)Ők csak a határokat keresik, anélkül, hogy tudnák.Az persze probléma, ha a házastárs/anyós a töpörtyük pártjára áll.@anica inkognitóban: Ne hergelj, te hencegő!Levin valóban levan!!!@vörösbor: Főbejáratnál lemész a mozgólépcsőn és a nagy Közért mellett, mielőtt jobbra fordulnál a halasok felé.

susztertangó 2012.08.10. 21:42:23

@BariKarika: Levin valóban levan.@anica inkognitóban: Bocs nem Neked szólt a levinezés, párdon.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 21:55:46

na, szép estét!
@susztertangó: ha nem ingem, nem öltözködöm..(kivéve, ha valami alapvető ostobaság nagyon felháborít)... bár állítólag a férfiing egy nőn, ugye..:DDD
@Pinka-Panka: mozsárral??:DD
@gyvy: detoxparty lesz neki a sógorral..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.10. 22:58:40

@LepkeReloaded: ezt vagy háromszor elolvastam. te se szarozol, ha gurul a pöttyös :D

jó8 mindenkinek! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 23:14:15

@anica inkognitóban: Kedvesem, ha ez nem egy gasztroblog volna, hanem egy szociálisproblémás-nőverős-társadalomelemzős izé, akkor órákig tudnék mesélni arról, hogy mentálisan mennyire beteg a társadalmunk, hogy a nők még mindig mennyire istenítik a verbális-fizikális agresszor férfiakat azért, mert még mindig az a férfiideál, hogy „Húúúú, a Józsi de pofánverte a Lajit mer’ stírölte a s*ggemet a kocsmába’... hááá akkó’ a Józsi szerelmesbelém, neeee?” Vagy mesélhetnék azokról a romantikus hülyep*csa tizenévesekről, akiket pont a Barika-féle „Óóóóóó… beszólós intellektüel f*szagyerek imád engem” kezdeti románc után kellett kimenteni a rendőrök segítségével az öngyilkossággal fenyegetődző, a kezdetnél viszont „Csakteérteszmegengeeeemmm... hercegnőőőőő!” dumájú, zárt osztályra való lovagoktól… de mivel ez egy gasztroblog, nem mesélek, hanem szippantok egy adag chemotoxot, és várom a holnapi posztot. Nagyonnagyon ölellek, heeee? :D :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:15:56

@Pinka-Panka: Hú, ez jó! Ilyet nekem is légyszi légyszi légyszi!!
@LepkeReloaded: Dömösön is betonoztak. Amikor a napokban az a nagy eső volt, a Rám patak lehozta a kövek felét a szakadékból, ami most a kertünk alatt áll mint duzzasztó. És még randa is!! (mármint a betonozás)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 23:25:10

@Andrass9: Halál a patakbetonozásra! A kövek kapcsán megengedőbb volnék, de a beton... jaj. :-((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:31:27

@LepkeReloaded: Elég jól felmérted. Tégy mellé még valami könnyű hallucinációs drogot (nem tudom, melyik olyan - egyiet sem próbáltam még). Ami meg a pult támasztóit illeti, akad köztük bizony néhány 60+-os kecske is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:32:55

@LepkeReloaded: Hétfőn felmérem a tényleges kárt, megyünk anyám szülinapját ünnepelni. Benit mos kihagyjuk, van még kolbász, igy Pankával sem tudunk találkozni. Ez most egy rohanós ünnep lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:34:20

Voltunk lagzin, majd tán holnap mesélek. Posztban nem akarom megírni, mert nem lennék igazságos az étteremmel szemben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:35:35

@1kutya: Jó utat, és érezd jól magad horvátba:) Néha jelentkezhetsz is - internet még Krapanj-on is volt!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 23:36:55

@Andrass9: A pult támasztóinak biológiai életkora 30 + n, ahol n konvergál a végtelen felé... mentális életkorunk viszont 30 + n, ahol n pluszmínusz 10, ez biztosítja a kiegyensúlyozott, szórakoztató, időnként csipkelődő hangnemet. Méghogy vén kérődzők... biológiailag lehet, mentálisan semmiképp. Mekk, én beszéltem! :D PS. A legsúlyosabb hallucinációs drog unalmas kis életemben a túladagolt koffein volt... úgy hogy találgatni sem merek az egyéb anyagok vonatkozásában. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 23:38:22

@Andrass9: Édesanyádnak sok-sok bódogot, élvezzétek a rohanást, így is lehet szép az ünnep. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:41:03

BariKarika! Továbbra is kérnék legalább egy adagot abból, amit lefagyasztottál.
Vagy egy adagocskát.
Egy iciri-piciri adagot.
Egy csupornyit.
Egy csuprantyút?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:42:41

@LepkeReloaded: Most ez így hogy? Egy LEPKE mekeg???
Köszi a jókíívánságot. Ő nem fogja a mi rohanásunkat megérezni (ha csak el nem olvassa itt).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:45:59

@Andrass9: Jaa - és keményítőt én is használok, ha a halmazállapot megkívánja. Ilyen marha esetben leginkább gravy port, de ezt ne áruld el senki gasztronácinak, mert engem élve megnyúvaszt!
Süllőcske íz és ételvilága főleg a halakra van kihegyezve. Ott nekem sem jutna eszembe keményítőt használni!

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.10. 23:46:51

@Andrass9: Leeeeeepkeeeeeee.... mekk! Csak Neked, csak most! :D :D :D És tudod, miért?.... Oreáááál.....mert megérdemleeeeeeem! :)
Nem hülyítelek tovább, édesanyádnak ismeretlenül is tényleg sok-sok bódogot, épp ma jöttem rá arra, hogy az enyimet 25 éve temettük, tehát az élőknek szóló jókívánságot tényleg kapják az élő anyukák. :D

BariKarika 2012.08.10. 23:50:22

@Andrass9: rendben, ha megettem akkor elpostazom a dobozt, hagyok benne par cseppet rendben? ( nem mondhatod, hogy onzo vagyok)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:52:13

@BariKarika: Hurrá!!! Akkor megkóstolhatom legalább!
Nem mondhatod, hogy kielégíthetetlen vagyok:)

BariKarika 2012.08.10. 23:52:32

@Andrass9: fuuuuuuuuuu, gravy port? basszus ez uti a vegetat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.10. 23:56:34

@BariKarika: Háááát - a keményítő mellé befér (kihagyhatatlan labda volt). Életemben egyszer próbáltam a gravy port. Illetve kétszer. Először és utoljára. Inkább teszek sokkal több hagymát az állat alá, meg almát, meg amit találok, és lezsírozom, majd turmixolom a saját gravymet :) Gravy készítés egy bizalmi állás!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.11. 00:04:04

Alszom, mert reggel piac - elfogyott a tojás. Nézek egy kis BF55-ös (egyszer fogós) réteslisztet is a következő nokedlihez, ha kinn lesz a Szabó malom. Jobban bevált, mint a BFF55-ös általános "rétesliszt".
Leszedtem az első 3 kg fekete paradicsomot (ami barna). Szuper édes, alig van savtartalma. Megesszük magában, szósznak úgy érzem, több sav kell (szerintem).
Karalábém túlnőtt - olyan fás, hogy füstölő fűrészport tudnék belőle reszelni:(
Fürtös uborka 3 kg. A legnagyobb 85 dkg és üde, friss mind!
Bikaszív paradicsom alakul - közeledik a "sült paradicsomok posztja" szezon.
Jó éjt!
Jók voltatok, nyitva hagyom a csapot az éjszakára.

BariKarika 2012.08.11. 00:04:41

@Andrass9: ezt mar plasztikazhatod...sebaj, en is vettem egyszer, felbontottam, beleszagoltam, azota ott all a polcon, gondolom majd harom ev mulva kidobom...ha kell elpostazom, erintetlen....

Pinka-Panka 2012.08.11. 05:37:37

@Andrass9: na ugye, hogy milyen finom az a fekete paradicsom:) Jó tulajdonsága még, hogy egész hosszú ideig tárolható...

Pinka-Panka 2012.08.11. 05:41:05

Szép reggelt mindenkinek, a kávé illatára felkelőknek, már kavarom is kedvük szerint:)

susztertangó 2012.08.11. 06:04:46

@Pinka-Panka: Köszi a Kisildi blogjáért, nagyon bejön.És jó reggelt mindenkinek!

susztertangó 2012.08.11. 06:15:09

@anica inkognitóban: Szia Anica, most nézem, hogy az exkuzált hszem első felét is elvitte a "levin" .A hencegő jelző a 15:23:58 as bejegyzésedhez tartozik és igenis gyűrd az /férfi/inged -amibe akarod!DDD

susztertangó 2012.08.11. 06:22:17

@LepkeReloaded: Hurrá, tiszteletbeli 30as vok, szupíííííííííí! (Valójában:"neked sosem nő be a fejed lágya?" szokta kérdezni barátosném.DDDDDDD)Na, most moshatom ki szappannal a klaviatúrát a "barátosné" kifejezés miatt :-((..

susztertangó 2012.08.11. 07:12:12

@LepkeReloaded: 23:36:55höz. A só hol is......?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 08:53:14

@Pinka-Panka: ezekszerint megint szabadnapos vagyok, akkor igen, kérek kávét! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 09:39:33

@susztertangó: Vigyorogva kavarom a reggeli kávét. :) A kecske + só kombót pedig férfiak kapcsán szokták emlegetni, mert egy hölgy *torokköszörül* ugyebár sosem eshet a "vén kecske" kategóriába! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 10:02:44

@Andrass9: *szúrós szemekkel néz* Kot? Kotkot???

Pinka-Panka 2012.08.11. 10:02:59

@anica inkognitóban: tessék kedves:) Nem, nem vagy szabadnapos én csak beugrottam megfőzni a kávét és tálalni a finom reggelit:)
Már megyek is, mert teljesen mást kell főznöm a lányom kérése miatt -így szaladoztam a piacra, meg mindenhova:P

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.11. 10:03:38

@Andrass9: Fordítás tyúkról: "Hogy is gondolod ezt az egészet, kedves András?"

susztertangó 2012.08.11. 11:59:11

@LepkeReloaded: Csakis!Nem kecske! Gecske!Egyetlen jó mondat az előző-előző szolgaelnöktől:"Minden férfi érdemelne újat öreGECSKEdő felesége helyett.." Csak bírja energiával :-))hehehe.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.11. 13:53:57

@Pinka-Panka: francba, én meg már elkezdtem a lógást mára...:DDD de pszt..:D;)
@susztertangó: idézni csak nagyoktól, márpedig jelenkori politikus egy sem az ...:)

vörösbor(de)minőségi 2012.08.11. 15:24:14

@susztertangó: basszus hogy mindig a halakba ütközöm.:))
vásárláskor is elbambulva-már csak akkor kapok észbe amikor már lépni nem lehet a jellemzően karakteres(magyarul baromian büdös)szagtól.
köszi szépen-most igy hogy tudom megen halszagon keresztül kell el/átvergődnöm igy előtte rágyúrok és menni fog.

susztertangó 2012.08.11. 17:32:01

@vörösbor: Nájn, Nájn!Először mozgólépcső, aztán nagy Közért, ott a Józsi és csak ha befordultál a sarkon /Józsi után/jön a folyó só, aminek a VÉGÉN vannak a büdik.:-))))

susztertangó 2012.08.11. 17:33:14

@anica inkognitóban: Kérlek. kicsi a bors-mint tudjuk.:-))

vörösbor(de)minőségi 2012.08.12. 00:06:17

@susztertangó: ó jáá jááá ih ferstén bitte:))

und danke

JLENI 2016.10.15. 13:48:28

Isteni, már 2. alkalommal készítjük el, Nekünk nagyon bejött.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.16. 00:10:21

@JLENI: Jó hogy említed! Lapul a csodahüttőben egy kilónyi pofa - el kéne készítenem. Én még nem is főztem ilyet, de ez a recept tényleg jó!
süti beállítások módosítása