Nos, a torta sajnos, nem sk., idegen tollakkal kell ékeskednünk. Benivel megpróbáltuk a lehetetlent, de a technika legyőzött bennünket, az általunk elképzelt szépséges kolbásztorta elkészült, de a fotóapparát csődöt mondott.
Ezért ma rajzolt torta köszönti az ünnepeltet: Pinka-Pankát.
Isten éltessen, nagyon sok születésnapot kívánunk még, egészségben, boldogságban, családod körében!
Örülünk, hogy hagyományt teremtünk azzal, hogy egy rövid poszttal köszöntjük, akiről tudjuk, melyik napra esik a születésnapja. Ilyenkor szóljon a nap az ünnepeltről!
Panka valószínűleg sokkal szebb tortát süt, mint amit tőlünk most kap, de reméljük - kicsit pironkodva ugyan - mégis örülni fog. Nagyjából sejtük, mivel fogja tölteni az ünnepet: hajnalban kel, szorgoskodik egyet a konyhában, aztán beugrik a Kocsmába, csinálni egy kis jókedvet. Közben megszépít pár fejet az üzletben és aztán ismét befőz, megfőz, csacsog, mosolyog, a maga visszafogott, mégis huncut módján.
Kiküldött tudósítónk még egy műbalhés összeveszést is kiprovokált, hogy az ünnepelt gyanakvását elaltassa, nehogy megsejtse, hogy mi készül!
Reméljük – miután tudósítónk előzetesen letagadta, hogy 9-ére bármit is terveznénk – meglepődik, de örülni fog és a mai napra kicsit félretesz minden gondot, bajt, munkát és szívesen fogadja a tortát és a köszöntést! :-)
Torta híjján egy szülinapi szilvás pitével a tulaj is hozzájárul az ünnephez. (Helyesbítek, a tulaj felesége!)
Ennél több cukrot nem vagyok hajlandó rászitálni!!!!
Upgrade!
süllőcske extra ajándéka Pankának...
...és a hozzávaló recept:
Harcsamájpástétom készítése:
A májat, kis gyöngyhagymát, kevés fokhagymát, 1/4 rész nyári alma húsát finom kockákra vágjuk. Sót, borsot, gyömbért, balzsamecetet, kiskanál mustárt, vágott bazsalikomot adunk hozzá. Lehet még variálni a besűrített halcsontlével, friss hal agyvelejével, esetleg kapart haltejjel is, ezek kollagént, zsírt adnak hozzá, amitől jobban összeáll. Most ezzel nem foglalkoztam (idő), így kicsit mozaikos lett, de vágható. Azért zselésen a látványosabb
Szóval a bekevert anyagot alufóliába tekerjük, két végét szorosra csavarjuk, gyöngyöző vízben kifőzzük. Jól behűtjük, kitekerjük a hengert, felszeleteljük.
Jó érett szederből vörösboros mártást készítünk, fokhagyma, egész bors, szegfűbors, citromhéj, kis méz fűszerezéssel. A szeder egészben főjön a borban, egészen sűrűre forraljuk be. Frissen reszelt citromhéjjal, bazsalikomlevelekkel illatosítjuk. Tegyünk a tányérra bőven mártást, szedret is, mert ez a recept szándékosan lép át a desszert műfajba.