Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Házibuli pástétom

2012.08.06. 07:00 Andrass9

Nagy bulizós voltam iskolás koromban. Legalább kéthavonta volt nálunk házibuli és a vendégeket etetni kellett valamivel, ami olcsó és finom - nomeg jóllakatja az innivágyó tiniket, hogy ne kelljen lakást felmosni. Ezt az ételt anyám alkotta annó, engem kisegítendő. Azóta is készítem, ha alkalom adódik rá.

Az alkalom penig eljő - odakinn 35+ és még esik is, nekem meg vendégeim jöttek. Eredetileg a maradék krumplipaprikást (jó, legyen paprikás krumpli..) szántam nekik, de ilyen hőségben ez inkvizíciós vallatás lett volna és momentán nem voltam kíváncsi semmire, hát elővettem a maradék működő agysejtjeimből a nyerő pástétomot. Reggel üvegvisszaváltás, hogy finanszírozzuk a gyereket, és persze többször annyi elköltése a madaras tecsóban. Akciós baromfipárizsi 360 Ft/kg. Fogalmam sincs mi lehet benne - ennyiért nincs hús, csak az állateledel boltban. Minden esetre sertést nem tartalmaz - akkor a lányomnak is jó lehet elvitelre. Update: már nincs amit elvigyen, elfogyott az utolsó morzsáig.

Gyorsan ettem 1 rántott csirkeszárnyat hagymakarikákkal a biztonság okábul. A csirke jó, a hagyma pocsék volt, viszont a feltámadó éhség távozott egy időre. SOHA de SOHA ne vásárolj éhesen!!! Begyűjtöttem egy ilyen párizsit, mirelit borsót - mert az elfogyott és krumplit meg nagyobb hagymát. A fene fogja a miniatűr saját hagymákat pucolgatni!

Ez a pástétom gyorsan elkészíthető, igen nagy mennyiségben sem túl munkaigényes, viszont garantált siker!

Hozzávalók:

  • 70 dkg párizsi (gyakorlatilag mindegy, milyen - úgyis csak töltelékanyag. Ne legyen túl erős saját ízesítése.)
  • 10 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 púpozott evőkanál mustár
  • 20-25 dkg hagyma (lehet bármilyen színű)
  • majoranna, őrölt bors, só, szerecsendió
  • húsdaráló

10.jpg

A tojásokat feltesszük főni, mert keménytojás kellene. A párizsit darabokra saraboljuk, hogy beleférjen a daráló torkába ahova be is eresztjük, had menjen. A vajat kitesszük a konyhapultra, hátha megpuhul (nem fog!).

11.jpg 12.jpg

Megtisztítjuk a hagymákat és igen apróra vagdossuk. Ez fontos, mert nincs szomorúbb élmény, mint amikor az újsütetű - most felszedett - kislány szájában még ropog a hagyma.

13.jpg

Mivel a vaj természetesen nem puhult meg, azt is belenyomjuk a darálóba. Ha netán mégis, akkor csak símán keverjük bele a masszába. Belepaccsantunk két bő evőkanál mustárt a darálékba, megszórjuk liberálisan a majorannával és darálunk rá rakat feketeborsot. Még egy fél evőkanál só is belemegy, de a végén ellenőrizni kell a sósságot. A mustár kritikus ízesítője ennek a pástétomnak.

14.jpg

Megkértem kedvenc vendégemet, meózza, mi kell még bele. Eleve azzal indult a kondérhoz, hogy biztos nem elég mustáros. Nem kért még mustárt bele. Semmit sem kért még bele.

Mostanra már a tojás is megfőtt. Izibe hideg víz alá tenni, mert sietünk. Tojást mindenki meg tud hámozni, de ha mégsem, PA eligazít benneteket a TV-ben. A tojások egy részének a fehérjéjét késsel aprítjuk, a többit (megunva az aprítást) a darálóba nyomjuk. Így pont olyan állagot kreáltunk, amit szerettünk volna (nem szabad mást mondani - mi tökéletes szakácsok vagyunk!).

141.jpg

Ezen a ponton lehet bármilyen irányba elvinni a kenőcsöt. Például sokszor beledarálom a megmaradt resztelt májat. Csodás májpástétom lesz belőle! Adj hozzá rengeteg petrezselymet, snidlinget tavasszal és vitaminbombaként fogják tömni magukba. Tonhallal is turbózhatod, ha szereted. Adhatsz hozzá tejfelt (mert mi magyarok mindenbe tejfelt teszünk, mondá a vejem), amitől lágyabb, símább lesz a konzisztencia.

A lényeg a semleges parízer alapanyag, amivel biztosítod a vivőanyagat az ízekhez és adalékokhoz.

15.jpg

Felszolgálni több módon is lehet. Most csak a hideg változat jöhetett számításba, de remek melegszendvics kence sajttal borítva, vagy stangliba töltve, tejfölözve (a kiflit te pupák!) és megsütve sütőben.

17.jpg

Fontos a jó kenyér (nekünk). A gyerekek a bulin nem azt nézik, de legalább az ízviláguk fejlődik. Jó vastagon kenjed, megszolgálja!

A fenti anyagból kb 1,5 kg kence lesz, ami elég sok kenyérre elegendő. Teljes költség a mai árakkal számolva kb 1000 Ft és 30 karéj kenyér kijön belőle bőven számítva.

(Én éjjel stikában kilopódzom a hütttőhöz, és csak úgy kanalazok párat magában ... pszt.)

229 komment

Címkék: olcsó párizsi pástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr674694336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.08.06. 07:09:50

Atyaég:) Párizsi? ezt a verziót nem ismertem, de finom lehet András. Sőt.
Az én találmányom, párizsi, kicsi kolbász, kicsi kenőmájas, 1 tömlő sajt, mustár és még kicsi ketchup is...Melegszendvicsnek kizárólag...a lányom csak így eszi meg a párizsit. Én sajnos szeretem, meg is mondja magáét mindig.

Pinka-Panka 2012.08.06. 07:55:42

András elmeséltem a lányomnak ezt a receptet, jóváhagyta, hogy gyárthatunk egyet:)) Mivel ilyen melegszenyó szeretők is vagyunk, meg lehet rá csepegtetni abból a fos ketchupból, ezért jöhet - mi nők ilyenek vagyunk:) 6kizárólag magunkra gondoltam/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 08:00:40

@Pinka-Panka: Ti nők! Pont ezért szeretünk benneteket! :)
Nagyon gyorsan fogy, ha kellően pikánsra készíted.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:10:07

@Andrass9: anyu csinált ilyet gyerekkorukban, szerettük :)

úgy látom, nem kell korán reggel kelnem, @Pinka-Panka: személyében jó váltótársat találtunk.:)

1kutya 2012.08.06. 08:13:25

jól hangzik, de nem lehet a párizsit helyettesíteni benne valamivel?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:14:45

@1kutya: de, parizerrel...:P:DD
kolbászkrém is jó :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:22:27

@1kutya: ja, el is felejtettem :DD
haladsz a melóval?

Pinka-Panka 2012.08.06. 08:25:05

hali:)
én az egészben,a nyúlós rásülő sajtot szeretem, amúgy képes vagyok a mikróban megnyúlasztani sajtot, hogy paradicsommal egyek:)

1kutya 2012.08.06. 08:26:17

@anica inkognitóban: hétfő reggel? hova gondolsz!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:26:54

@1kutya: hogy hova gondolok, azt ne firtassuk...:DDDDD

1kutya 2012.08.06. 08:42:51

én csak valami nagyon hideget kérnék (elromlott a légkondi)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:45:47

Nekem valami májkrémes kutyult melegszendvics rémlik a régi bulikról és igen, tejfel volt benne. A tetején piros arany pöttyel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 08:45:55

azt mondtad, a mojitot megiszod. ne válogass, munka közben nem fröccsözhetsz! :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 08:54:18

@anica inkognitóban: Kolbászkrém nem jó! Túl erős a saját íze! Viszont lehet ízesítőanyagnak használni :)
Itt a lényeg, hogy vastag kencét tudj csinálni, aminek nincs túl erős íze (not overwhelming/overpowering).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 08:55:29

@Pinka-Panka: Olyat én is szoktam:) De a legjobb, ha már buborékol, és kicsit megkeményedik a buborék teteje!

1kutya 2012.08.06. 08:57:55

@Andrass9: és helyenként már égett egy picit (barna foltos).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 08:58:00

@Mitzi von Küche: Mi is sokszor kevertünk ebbe a mischungba Globus sertésmájkrém konzervet :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 09:02:20

@Andrass9: tudom, mindkettőt toltuk gyerekkorunkban, csak nem az általad megjelölt céllal (szeszfelszívás) :DD

Pinka-Panka 2012.08.06. 09:03:17

@Andrass9: ha jól sejtem Hajdú Laci mondaná, hogy ez csak trappistából a legjobb:) Na, mégha hús között van és úgy van panirozva- nagyon szeretem, mégis ritkán csinálok:()

Pinka-Panka 2012.08.06. 09:04:32

@Andrass9: kicsit kérdezem csak, hogy van termés bőven mindenből a kertedben - mostanában nem írsz, hogy mit szüretelsz?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 09:13:00

@Pinka-Panka: @Mitzi von Küche: Boldog évfordulót nektek!
Panka, a nyúlós sajt az az amit itt raklettként esznek?
@anica inkognitóban: Van saját receptem a májkrémes gyönyörre, ha érdekel...
És létezik alkoholmentes mojito, tessék azt inni, vagy simán mentaszörp.

Pinka-Panka 2012.08.06. 09:18:30

@dömbi: köszönöm:) most igaz egyedül vagyok, az uram Bpesten van:)
megosztanád a májkrémeset?

Szerintem hasonló. Van úgy, hogy a teflonban sütöm át, kéreg lesz rajta és belül nyúlós...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 09:22:41

@dömbi: most majdnem írtam valamit a májkrémes cuccal kapcsolatos kifejezésre, csak nem akarom provokálni az idősebb, konzervatív olvasótábort :DDD;)
recept gyühet, szerintem az a jó, ha van miből válogatni :)

@Pinka-Panka: a pirított sajt nálam chips-állagú.nagggyon jó!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 09:29:09

@Pinka-Panka: Miért fos az a kecsup? Vegyél jót, a fost meg hagyd a polcon.
A párizsi is jó, mint ahogy minden étel jó eredetileg. Csak az olcsósítás áldozatául esnek.
Löncshús (húskonzerv) , vagy Coka krém (délalföldiek előnyben) vagy Utitárskrém volt még az alapanyagja a hasonló készítményeknek. Mindig melegszendvics krémnek indult, de "nyersen" is falták a belesek.
És most állítsunk méltó emléket az NDK iparnak: melegszendvicset csakis a AKA VEB Hausgerate minigrilljében lehet sütni. AZ az alumínium, vasalózsinóros(fegyelmező eszköz egyes lumpen háztartásokban). Ez maximum két kenyérre van méretezve, úgyhogy érthető a nyersen zabálás.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 09:31:47

Egyébként mi a túró van, hogy nyűgös hétfő reggel ellenére senki nem kötött bele a baromfi párizsiba és a CBA vajkészítménybe?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 09:34:54

Most javítsatok ki, ha tévedek, de hagymás-szalonnasütős buli után (vörösborral ízesítve a száj) lehetett a legjobbat csajozni.
"Ez fontos, mert nincs szomorúbb élmény, mint amikor az újsütetű - most felszedett - kislány szájában még ropog a hagyma."

Pinka-Panka 2012.08.06. 09:35:31

@hajdulaszlo (volt hajdul): csak jót veszek, de van aki szerint a ketcsup mindenképpen fos, ezért írtam, hogy mi nők ilyenek vagyunk, szeretünk nyalakodni....:)
Abszólút igazad van a sütővel kapcsolatban a bátyámnak van még ilyen lent a Balatonon, ha ott vagyunk zömmel ezt reggelizünk...nekem az a kilapitós van, messze nem jó...ha unom simán betolom a rácson a sütőbe...
Coke kréém????? azt meg hol lehet kapni?? én nem láttam szerintem 25 éve...

1kutya 2012.08.06. 09:43:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): igazad van, a párizsi helyett én löncshúst használnék. ha meg már délalföld: Pick sertés párizsi esetleg (nálunk csak az van otthon, Anka kizárólag azt hajlandó megenni. de azt min den nap:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 09:45:43

@1kutya: mi is Pick és a Borda párizsit...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.06. 09:48:27

@hajdulaszlo (volt hajdul): én csak nem akartam ünneprontó lenni, de a párizsit ha lehet kerülöm, mindenféle szemetet beleraknak...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 09:54:03

@Pinka-Panka: Mond hogy a tiéd nem olyan fertelmesen büdös, mint az itteni.
@anica inkognitóban: Csak írd meg szépen, aki Á-t mond, fejezze is be az ÁBC-t! Korommal nincs baj, jó, a konszolidált, na beszéljünk inkább másról!
Szóval, addig mond, mig van min neteznem, tegnap hajszálon múlt, hogy soha többet nem lesz min.

Kb. 0,5 kg. májkrém, 10 dkg. vaj, 2 doboz sűrített paradicsom, 1 púpos ek. majoranna, só, bors, összekeverve.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 09:55:21

@hajdulaszlo (volt hajdul): Azért, mert amikor mi buliztunk, ez volt a választék, delikátesz dolgok akkor nem voltak idehaza. (Bár lehet, h az egyszerű ételek jobb minőségűek voltak, mint manapság.)

spájdernecc 2012.08.06. 10:10:31

Jó napot!
ki fogom próbálni
százszázalék

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 10:12:41

@dömbi: hé, te nem !!! :DDDD
mit csináltál a netkapcsolattal???:DDDD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 10:14:07

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: @1kutya: @Pinka-Panka: Ha jól sejtem a parizer az eredetileg zömében marhából készült. Amikor beázott a csongrádi könyvtár, a nálunk lévő MÉH telepre behoztak egy csomó könyvet. Volt közte húsipari szakkönyv is, abból nem igazán arra emlékszem, hogy a parizer az szemétből lenne.

Pinka-Panka 2012.08.06. 10:16:44

@hajdulaszlo (volt hajdul): bocs Lacikám, de én ezt sehhol sem állítottam! épp azt hogy én eszem, a lányom nem szereti...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.06. 10:27:09

@hajdulaszlo (volt hajdul): szerintem mindenki tudja, hogy mindenféle maradékot beleraknak, ettől függetlenül akinek ízlik nyugodtan eheti, attól, h. én kerülöm

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 10:33:04

azt ne mondjátok már, hogy pár gramm gumicsizma, meg zsákmadzag elrontja a parizert! :DDDDDDDDD
én pont letojom, mi van benne, a snidlingeset néha megeszem, annak ellenére, hogy a férj dolgozott a húsüzemben és el tudná mesélni... de megtiltottuk neki :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 10:42:05

@dömbi: Panka sajtja majdnem biztosan nem Raclette - inkább síma trappistára vagy ementáli típusúra tippelnék. a Raclette-t nem is olyan rég hozták be Mo-ra, kevesen ismerik (kivéve a gasztrosznobokat, meg akik valaha is ettek raclettet). Én nagyon szeretem, és itt is pont olyan büdös, mint nálatok (azt hiszem onnan importáljuk :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 10:43:17

@dömbi: Elírtam Coka. Egy gyár volt, vagy még van is Jugoszláviában.Csóka magyarul. Az első tubusos hús, májkrémet gyártották, aminek a kupakjával lehetett felszúrni a tubust.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csóka_(Szerbia)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 10:44:21

@Andrass9: A valódi emmentáli jellegű sajt nemhogy nyúlós lesz, hanem egyenesen eltűnik.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 10:46:35

@Pinka-Panka: Több témára, egy válaszcsokor. Mindeki szemezze ki ami neki szól:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 10:48:02

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem a hagyma illata ellen volt kifogásom, csupán ne legyen akkora, hogy külön meg kelljen rágni :) Bár az én fiatalságomban az illat is kizáró vagy elriaszó ok volt. Nálatok ezek szerint már nem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 10:48:54

@hajdulaszlo (volt hajdul): Kérdés mennyire melegíted. Ha ropogós pirosra, akkor valóban eltűnik, de ha csak puhulásig, akkor nyúlik mint a rágógumi!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 10:52:08

@Andrass9: Elfelejtettem hozzátenni, hogy a raclette egyben egy elkészítési mód, ceremónia, ami olyan sütőt használ az asztal közepén, ahol felülre tehetsz kis tálkát olvasztani a sajtot, alulra pedig felső grillel piríthatod is. Persze lehet mindenféle mást is belepakolni.

süllőcske 2012.08.06. 10:53:10

Kölyökkorom panellakásos panelbulijain is pirospöttyös melegszendvicsek és olcsósított krémek szerepeltek, bolgár nagyburgundi, szegedi muskotály, kőbányai, kóla, limbó.
Én ezekre a bulikra ritkán mentem el, nem a kaják miatt, hanem, mert akkor is inkább rajzoltam, csavarogtam, pecáltam, új barátnőm is éjszakai harcsalesre cipeltem.Nem mondom, hogy nem voltak "társadalomba illeszkedés" problémáim. A KISZ-ből ki is zártak, természetesen, nagy örömömre.
Meg aztán az öregjeink, akár a kun, akár a székely vonalon azt modták, ha vendéged, ünneped van, áldozz! Akkor is, ha az az utolsó garasod." Úgyis helyére gurul a következő".
András most részben nosztalgiázik, másrészt szakmai feladatként fogja fel a szendvicskrémek semleges töltőanyagának kérdését.
Mivel én Tescóba nem járok, párizsit nem veszek(csak néha, tájékozódásképpen), másképp is megoldhatónak látom a dolgot.
Gyorsan el lehetne jutni a szuper pástétom alapanyagokhoz, de itt a lényeg a semlegesség, kicsi ár.
Végy egy darab pulykahúst(felsőcomb), főzd meg szépen, sós vízben, karalábbal, tökvel, fokhagymával, földi és égi almával. Vess közibe egy darab májat is. Borsold meg. Ha puha, szűrd meg, vagdald öszve, áztatott cipóval verd át szitán(daráld le). Apríts főtt tikmonyt is belé, az téjnek fölivel,sült vajjal, borban főtt mustárliszttel, s az levessel csandarítsd öszve. Hidegen, zsemjén tálald.
Másik. A padlizsánt szeleteld, a vegyes olcsó
darált húst csak sóval borssal petrezselyemmel,
tejfellel keverve terítsd a kistepsibe pakolt padlizsánra. Tejbe áztatott kenyérszeletekkel fedd be, sütőben gyengén párold meg, hogy lágy, szaftos maradjon. Daráld, és ezt használd töltelékként.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 10:55:47

@anica inkognitóban: Persze vannak ilyen urban legendek. Szokták azt is mondani, hogy aki szereti a véres hurkát, az ne kérdezze mi van benne. Mindesetre mi a disznószart nem szoktuk belelapátolni. Ugyan csak diákmunkaként de volt szerencsém dolgozni húsiparban, s csajok előtt mi is előadtuk a süket dumát a penészes húsról, meg a malteros talicskáról, amiben meg kellett néha kavarni a húst, hogy felszálljanak a legyek. DE ezek valójában a cél szentesíti az eszközt dumák voltak. Hátha elismeri macsóságodat a csaj, vagy beleájul a karodba. katonasztorik is csak lőhető női hallgatóság körében érdekesek.
Szóval a valóság más volt. Szagtalan, válogatott alapanyagok. Jó volt olyan is amit nem ismertünk fel, de a sertésmegfelelőjét mi is felhasználjuk.

süllőcske 2012.08.06. 11:00:30

@süllőcske: András, bocsi, elfelejtettem hogy a karaláb főve nem kedvenced, legyen hát murok. Vagy akármi, ami nem erős, uralkodó ízű. (A tök a legjobb erre)

Pinka-Panka 2012.08.06. 11:04:37

@Andrass9: most kétségbe estem én azt hittem ez a raclette a grillezett sajt elegáns neve...
utána kell nézzek, csak most az egész házat takaritom...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 11:06:11

@süllőcske: édes istenem, ha egy dolgozó nőnek, gyerek, háztartás satöbbi mellett lenne erre ideje! de szép is lenne! :)
@hajdulaszlo (volt hajdul): jó, persze, én poénnak szántam. az élelmiszerlánc-biztonság és a népegészségügyi hatóság simán bezáratja, ha az előírásoknak nem felel meg eü. és élelmiszerbiztonsági szempontból egy húsüzem.
(mire a férj nekem mesélte anno,én már rég beleájultam :DD )

Pinka-Panka 2012.08.06. 11:07:23

@anica inkognitóban: az igazi nő, mindent tud egyszerre:PP

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 11:08:30

@Pinka-Panka: ja, én biztos nem vagyok az, de majd tanulok, igyekszem...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 11:10:43

@Pinka-Panka: Ne ess kétségbe! A Raclette sajt egy könnyen olvadó és felettébb "illatos" svájci eredetű sajttípus. Mivel én a pálpusztait is szeretem, hát nem szoktam a szaga miatt tiltakozni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 11:21:23

@süllőcske: Mindkét módszered valóban megfontolásra érdemes (tőlem főtt karaláb is lehet benne), szívesen enném is. A nosztalgia recept oly régi (legalább 50 éves), hogy akkor még nem is volt pulyka a boltokban, nemhogy padlizsán. Nomeg annyi időnk sem volt, hogy főzőcskézzünk (akkor nyilván körömpörköltet készítettem volna a Mitzinek :). A parizer konzisztenciája is egyedi, roppant nehéz házilag előállítani. Jól megérezted az alapgondolatomat, de nem vettél figyelembe minden paramétert, mint a gyorsaság, olcsóság és mégis egy jóízű étel. Mi diákok voltunk, erre tellett, meg a buli is úgy jött össze, hogy volt egy óránk elkészíteni mindent (meg egy másik a takarításra).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 11:34:49

@Andrass9: Igen ez már a modern asztali változat.
Majd legközelebb csinálok fotót, ha látok ilyen eredeti készítési módot. Mellé kizárólag héjában főtt krumpli, ecetes hagyma. Ahol tűz puhítja az egész sajtot, hát azzal vallatni lehet 1 hétig is, ezt komolyan mondom.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Köszi, így se ismerős, de legalább most már tudom, hogy volt ilyen is.
@anica inkognitóban: Én kivételesen most semmit, mert a közelébe se jutottam, de a 2 pasim nézte időnként nézte volna a közvetítést. 1 tévé, 2 lapitopi. Sanszos volt, hogy megtapossák, felgyújtják, összecsukják de visszafelé, stb.

BariKarika 2012.08.06. 11:39:37

@süllőcske: en a hazi majkremet ajanlottam volna mint alternativa erre a parizsis borzalomra ( Bocs Andras, de ez tenyleg az, lehet csak szamomra), vagy a tojaskremet, ha mar muszaj szendvicset kremezni...vagy a legegyszerubb melegszendvics opcio: felbevagott zsemlet tejfollel bemazolva reszelt sajtba martva a fent emlitett grillsutobe beteve a vilag legjobb es legegyszerubb melegszendvicset kapjuk.

süllőcske 2012.08.06. 11:40:47

@anica inkognitóban: @Andrass9:
Igaz az, hogy ha biztosan tiszta kaját szeretnél, több idő kell hozzá.
De amiket leírtam, egy órán belül megvannak, ha a konyhában töltöd ezt az időt, és jól használod ki. Amíg a keménytojás fő, sok minden történhet egy konyhában, mint tudjuk mindannyian.

BariKarika 2012.08.06. 11:41:20

@süllőcske: szoval a te recepted jol hangzik, talan az idoigenyessege szolhat ellene

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 11:43:00

@Andrass9: Ne izélj, tudod, hogy nem szeretem. A múltkor is csak miattad emlegettem...

süllőcske 2012.08.06. 11:48:04

@Andrass9: A parízerre meg úgy emlékszem, mint drágaságra, a halra, mint olcsó anyagra. Vagy tévedek? Anyám gond nélkül vett tízkilós csukát, emlékszem, parízert 5 dekákat.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 11:56:23

@süllőcske: érdekes a parizer nincs benne a 3.60-as cucilista szentháromságban, pedig az is annyi volt. Mármint 10 deka. A 28-as kolbászból pedig egy kiló volt 28 forint. Így visszagondolva tényleg drága volt a felvágott.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 12:00:20

@süllőcske: A közhiedelemmel ellentétben a hal szerintem most is olcsó. Csak nem a csirke farháttal kell összevetni.
1 kg harcsafilé (nem afrikai, szürke vagy leső) 1600 Ft.Jó nem hiperszupaer halkereskedésben, hanem frissen a halásznál Számora ennek húspárja a marha vesepecsenye.
Aponyt van pariban a sertéssel 900hal/1700 sertés arányban.

Pinka-Panka 2012.08.06. 12:22:59

Amikor a kenyér, parizer, sör 3,60 Ft volt - emlélkeim szerint a fizetés átlagban 1200 és 2000 ft körül volt. De, lehet, hogy rosszul emlékszem.

Pinka-Panka 2012.08.06. 12:23:46

Ahhoz képest most a Pick párizsi kilója talán 1700 ft lehet.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 12:40:43

@Pinka-Panka: Nagyjából. A tej is. Viszont egy kilókenyér, egy liter tej a 3.60-as bolti ár mellett 8 ft/kg-liter támogatást kapott. Sör árra viszont nem jól emlékszel, mert a kőbambi 3.20 volt (kiskereskedemben és söntésben)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 12:50:43

@Pinka-Panka: Nettó átlagkereset most kb 142 ezer forint, abból vehetsz 82 kiló mai párizsit. A 3.60-as (36 Ft/kg) időszakban az 1200 forintos reális számnak tekintve: vehetsz 33 kilót. Elég sok ilyen érvem van az ellen, hogy régen minden olcsóbb volt.
Másik ilyen érvem amikor valaki megideologizálja, hogy régen a minőségi sör olcsóbb volt. Régen 3.20 volt a kőbambi, 12 a Pilsner és még sokan mások. 3.75 szoros árkülönbség. Most 180 a köbvili, 250 a pilsner.

süllőcske 2012.08.06. 12:51:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): A friss harcsafilének alig akad húspárja. Most szépen fogdosom a "pecsenyeharcsákat". Lenyűgöző.
Nem akarok senkit elborzasztani, de a filézésnél mindig bekapok pár szépen vágott szeletet, citromba, vagy szójaszószba mártva. Olyan tiszta, illatos, puha, így nyersen is, hogy nocsak. A japánok ezt nem tudják, sose halottam, hogy harcsaszashimit ennének.

Pinka-Panka 2012.08.06. 12:54:14

@hajdulaszlo (volt hajdul): a sörre csak azért nem emlékszem, mert nem vettem mindig:) Viszont a főtt tarjára és a téliszalámira, no meg a turistára nem emlékszem, pedig Édesanyám vett abból is többször.

Pinka-Panka 2012.08.06. 12:58:21

@Andrass9: már kardra akartam dőlni, annyira nagy kedvem lett a nyúlós sajthoz, hogy kreáltam magamnak teflonban. ma a múgy a szombati pácos szűzet sütöttem meg, mert végül csak zöldséget ettünk akkor. Krumpli pürét csináltam, szűzzel és papr-par salátát gyorsan. Én meg magamnak csak sajtot csemege uborkával - mindig elcsábulok, de ma már nincs semmise!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 13:20:46

@BariKarika: Azt az egyet garantálom, hogyha nem mondom miből van, nem jössz rá. Persze lehet utálni a parízert, de minek? Sok embernek csak arra tellik (360 Ft/kg-os ár nagyon baráti!)
@süllőcske: Csukát nem láttunk mi annak idején. Pontyot is csak karácsony környékén. Ezen kívül szedd ki nekem a csukából a szálkát annyi idő alatt, amíg megfő a tojás :) Az egész cuccost megcsinálom 20 perc alatt.
Akkor sem hagyom magam, és védelmére kelek ennek a pástétomszerűségnek. Ahogy 1kutya mondá, lehetett volna gyíkhúsból is csinálni, de az már túl jellegzetes. A pulykacomb/mell valóban eléggé semleges alapanyag lenne, ebben Süllőcskének teljesen igaza van, de nem fő meg 15 perc alatt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 13:22:03

@Pinka-Panka: Végülis nem árultad el milyen sajtot nyúlósítasz :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 13:26:13

@Andrass9: Azt hiszem az sem bűn, ha a 15 éves fiam és még sok más kamasz a töltött paprika, töltött káposzta, bélszín (és most fel lehet még sorolni néhány GSC ételt) után be tud nyomni két nagy párizsis szendvicset.
Csukából van valami ételféleség, ami darált csuka és szálkátlan. Valaki majd csak posztolja.

Pinka-Panka 2012.08.06. 13:28:27

@Andrass9: kedves András! én többféle sajtot veszek mindig, többek közt trappista, eidami, tolnai sovány sajtot, ementálit,gouda, gomolya, Anikó - Maasdamm és még füstöltet is szoktam , meg amit jónak látok (parmezán)
Ma a sovány tolnait és egy kicsi edamit lágyitottam meg - élveztem nagyon:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 13:33:50

@Andrass9: Most már csak azt mondjátok meg, mi az a mellékíz, amit érzek otthon a párizsin, virslin?
A pulykamell semleges, ok, de a többi része nem, bármiben megérzem szagról-színről.
@Pinka-Panka: Szóval, ha megéheztek, akkor összefogdosod a szűzeket a környéken, és bepácolod őket? DDD

Öreg Sam 2012.08.06. 13:43:55

Ha kisebb társaságot hozott össze a sors,akkor főtt/füstölt tarjából csináltuk fél zsemlékbe töltve(a 70-80-as években még nem ezek a vákumcsomagolt vizes vackok voltak)A fél zsemléket picit tejjel kivül-belül megkentük,a cucc közepébe egy-egy szem tojássárgáját ültettünk.Lilahagyma nem bele,hanem mellé került.
Nagy társaság esetén müködött a parizeres verzió,igazi társasági kaja, előre meg lehetett csinálni 5-6 tepsivel,és csak frissen kisütni.
Mohóbbak nyersen ehették :)
Technikai részletkérdés,hogy mindig a fagyos vajat daráljuk elsőnek,mert az utána következő cuccok leszedik a daráló belsejébe feltapadt vajat :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.06. 13:49:57

@Pinka-Panka: Tűntek el sajtok, melyek igen jók voltak olvasztva, csak éppen a kényesebb szaglásúak menekültek. Vadász sajt pl, ami egy romadúrral érő félkemény sajt volt. A mostani Szekszárdi csemege meg sem közelíti a régit. Ilmici, Mosoni csemege.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.08.06. 14:04:13

@dömbi: ízfokozók, aromák, emulgálószer, nátrium-glutamát, kárminsav, állagjavítók (azok a bizonyos E-jelű dolgok), stb...
ha gondolod utána olvashatsz, pl itt
www.fogyasztok.hu/cikk/20090818/parizer_parizsi_tartalom_minoseg_kerdesek_es_valaszok

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 14:14:45

most mindjárt iszom egy vilmost, benyomok hozzá egy adag E-54631254815-öt, aztán felmetélem az ereimet szégyenemben, amiért szeretem az anyám párizsikrémjét :DDD

Pinka-Panka 2012.08.06. 14:18:29

@anica inkognitóban: jajj már Lujzi ne keseregj ilyenen, tölts nekem is valami égetőt hidegen:P

Pinka-Panka 2012.08.06. 14:21:43

@anica inkognitóban: nagyon jó, csak ne magamba kelljen egyedül, az úgy nem jó:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 14:23:05

@hajdulaszlo (volt hajdul): hallod ezeket a sajtokat itt nem is látom:( néha Göcseji van, azt a nagyanyám ette én is szoktam ha kapok...

süllőcske 2012.08.06. 14:50:19

@Andrass9: Ne is hagy magad, tőlem viszont ne védd meg , mert én nem bántom a pástétomod. Alternatívát említve kapcsolódtam, és értem a feladványt.
A pulyka 15 perc alatt nem puhul meg, csak 22 alatt, kuktában, és egy óra alatt kész a pástétom, legkésőbb.
A tojás meg minimum 10 percet fő. Ezalatt én a csukát lepikkelyezem, megmosom, kibelezem, levágom a filéket, V alakban kimetszem a szálkasorokat. További 10 percen belül tálalok egy csukaételt, amivel meg leszel elégedve és minden szálkáért, amit találsz benne, festek Neked egy szép csendéletet.
Én sem hagyom magam, és amit mondtam, meg is valósítom. Ha sikerül Szegeden a tali.

1kutya 2012.08.06. 15:35:18

@anica inkognitóban: na én meg el haza! f.szom se ül itt a 35 fokban...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 15:37:25

@1kutya: nehogy elkanyarodj a Napsugár felé! :P:DDDDDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 15:56:48

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ilmici, Lajta kedvenc büdös sajtjaim voltak. Amit most adnak azonos név alatt, nem is hasonlít a régire :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 15:58:48

@süllőcske: Amúgy nem tőled védem és az alternatíváid jók, kivéve a már általam hangoztatott okokat. 50 éve nem voltak ilyen ügyes szobrászok, valószínű te is még csak egy kéjes gondolat lehettél :)

spájdernecc 2012.08.06. 15:59:35

@süllőcske:
na, ezért irigyellek
a hal nekem kihívás
néhány éve az anyósom szerzett valahonnan egy süllőt
filéztem vagy két órát

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 16:19:10

@spájdernecc: Pedig abban nincs is szálka - legfeljebb véső és kalapács :)

Pinka-Panka 2012.08.06. 16:27:10

@süllőcske: nagyon szemtelen lennék, ha kérehetek ilyet, hogy engeded-e valamelyest a betekintést a munkáidba?? - már írtam egyszer, hogy engem nagyon érdekelne. ha nem akkor sincs baj, de komolyan érdekel - itt szentendreiként láttam már ezt-azt és úgy érzem van még mit látni jobbat:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 16:30:01

@dömbi: igen-igen, nekünk ez jutott:)

süllőcske 2012.08.06. 16:41:08

@Pinka-Panka: Menj által a Pásztortűz blogra, keresd a Dunán innen, Tiszárúl című vendégposztomat. Ott látsz egy halas csendéletemet, ami alá kattintva bejön a honlapom, amit negyedik éve nem töltöttem fel új munkáimmal. 6-ra jön a grafikás volt tanítvány, pont ezért, hogy ezt megcsináljuk.
A szentendrei művészet igen nagy volt, jobbat semmiképp nem tudok, mást, hiszen én a dél-alföldi kultúrkörben nevelkedtem, meg talán a székelység erősödik az utóbbi tíz évben.

1kutya 2012.08.06. 16:46:11

@Pinka-Panka: @süllőcske: egyszerűbben: bartaandras.uw.hu/

Ps: nekem biza a kedvencek közé van mentve:)

süllőcske 2012.08.06. 16:48:38

@Andrass9: Engedd meg években gazdagabb druszám, hogy meghajoljak a nagyobb tapasztalásod előtt.
Szóval, szegedi tali? Kivihető-e?
A stációkat szept. 16.-án áldja meg a püspök úr, utána ráérek.

süllőcske 2012.08.06. 16:50:02

@1kutya: Igaz, csak szerettem vóna, ha elolvassa a halászlé posztot.

1kutya 2012.08.06. 16:51:20

@süllőcske: szerintem már elolvasta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 16:58:17

@süllőcske: Én vevő vagyok egy szegedi útra. Feleségem nem biztos, hogy benevez, mert iskolaév elkezdődött már akkorra.

Hurri Kán 2012.08.06. 17:10:41

Jó reggelt!

1. Öreg Samnak és kisKutyának sok bódogságost!

2. poszthoz: pástétom jó, bizonyára az itt közölt recept is, ettől függetlenül párizsival, mint alapanyaggal szemben továbbra is fenntartásaim vannak. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 17:23:10

@süllőcske: Én bizony nagyon szeretném, ha találnék egy szálkát a haladban :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 17:27:47

@gyvy: bezzeg ha csülökből készülne! :DDDD

ülök az étteremben, várom a párom (negyedórát mondott, ez nála 40 percet jelent) és azon gondolkodom, mit kellene reggelizni...

Hurri Kán 2012.08.06. 17:31:22

@anica inkognitóban:
Csülköt nem rongálunk ilyen célra. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 17:32:14

@gyvy: a fene azt a tudatlan, naív eszemet, hát erre nem is gondoltam! :D

Hurri Kán 2012.08.06. 17:33:14

@anica inkognitóban:
Ja, és a meleg miatt ma szilvásgombócot és madártejet reggeliztem. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 17:34:18

@gyvy: egy aszkéta vagy! nem is: egy hős!!! :P:D
madártej.. te vadászol egy ételmérgezésre??

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 17:36:12

@anica inkognitóban: Akkor rendes ember a párod! hihi
az enyém, ha kiejti hogy mindjárt ott vagyok, na onnantól számítva minimum 1,5 óra. Dejó hogy nem jár kocsmába...! Kibeszélem a titkait.

Hurri Kán 2012.08.06. 17:38:02

@anica inkognitóban:
ellenkezőleg. Épp most mászom belőle kifelé :)

Vándorpatkány 2012.08.06. 18:18:41

Szerintetek érdemes olyan emberrel kezdeni, aki nem eszik fel semmit, ami a földre esett?

süllőcske 2012.08.06. 18:21:07

@Mitzi von Küche:
Téged is szeretettel várlak a vénasszonyok nyarának egy szép hétvégéjén, blogtalira.
Ugyanitt esetleg átvehetnéd, amit ígértem. Egykutya is, amit kért, Anica a szent okkert, stb.

1kutya 2012.08.06. 18:23:39

@süllőcske: hűha! mondani is akartam már, hogy nekem októberre kéne a megbeszélt kép!

1kutya 2012.08.06. 18:24:14

@Vándorpatkány: igen! feleheted helyette:-DDD

Pinka-Panka 2012.08.06. 18:40:40

@1kutya: kedves vagy, köszönöm szépen:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 18:43:01

@süllőcske: nagyon köszönöm, megnézegetem, kicsit belekukkantottam és már most mondhatom, hogy nagyon tetszik nekem amit csinálsz. Nem véletlen érdekel ez engem, a szentendrei szobrász művészetről, inkább nem mondok semmit...

Vándorpatkány 2012.08.06. 18:56:02

@1kutya: Konkrétan ezt tettem, de már menetközben éreztem, hogy nem jó döntés :)
@Pinka-Panka: Van élet a halál után. Mivel kápráztassak el egy új pasast, aki a régivel ellentétben tud főzni, és ő akar elkápráztatni engem? Jó, sütit nem süt, de nem is szereti. Ráadásul fogyni szeretne. Segítség!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:10:58

@Vándorpatkány: Hajrá! Hagyd magad elkápráztatni! Csak a nickneved, ami különös...
@süllőcske: Jaj, de jó! Majd pontosítsunk, amint lehet, mert vannak tervezve még rövid utazások.

Daró 2012.08.06. 19:11:21

Jó estét az ittlevőknek és a távolmaradottaknak!
Ott is meleg van?
@Vándorpatkány: Sör? :-D

Vándorpatkány 2012.08.06. 19:21:26

@Daró: Á, abban is szélesebb a palettája. Meg nem is igen iszik sem sört, sem mást. Tényleg, annyira szörnyű, hogy úúúúgy elkényeztetném ilyen téren is, de mindig beelőz. Itt nincs meleg, csöppet sem, kb 50 fok.
@Mitzi von Küche: Én nem vagyok annyira különös, mint a nicknevem. Viszont remélem, azt nem ismeri. Azt tudja, hogy van patkányom, de a helyzetemet ismerve nem ez, ami kiverné a biztosítékot. Az már az extrabizarr kategória, hogy a hétvégi látogatás miatt főzött cuccokból kis dobozkákba csomagolt, és itthon megettük a családdal? Remélem, a postás máját nagyszemű szőlővel portóiban párolva legközelebbre tartogatja. Nem, nem vicces amúgy az egész, de kívánok bárkinek hasonló jókat, aki igényli.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:28:26

@dömbi: melóból jött, ráadásul fuvarozta magával a gyereket is, szavam sem lehet, nálam az irodában unatkozna a kölök.:)
@süllőcske: én arra is emlékszem, mi az a mondat, amit folytatnod kell, mert a közepén abba kellett hagynunk a beszélgetést :)
@gyvy: füstölt-főtt tarját ettem rántva, bibibííííí!! :P:DD
@1kutya: lesz képed hozzá?:P:DDDDD

Pinka-Panka 2012.08.06. 19:29:12

@Vándorpatkány: tornáztasd meg!:D jó gyakorlatokat tudok e célra:P

Pinka-Panka 2012.08.06. 19:34:16

@anica inkognitóban: örülök, hogy te is hergeled itt a jónépet aki 18 óra után kefírrel él:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:35:11

@Pinka-Panka: majd letornázza, szakértő asszony! :P:) férjed örül ennek a hirtelen támadt virgoncságnak?:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:35:49

@Pinka-Panka: remélem, neki nem kell kefírt ennie azért...:DDD

Vándorpatkány 2012.08.06. 19:36:25

@Pinka-Panka: az intenzív zsírégetés részével nincs is probléma :)Bár a rekreáció se gond, eddig azt hittem, hogy csak amerikai filmekben esznek másnapos hideg pizzát kora hajnalban szénhidrát-visszapótlás céljából. Annyira nem gáz, úgyis híznom kell.

Pinka-Panka 2012.08.06. 19:38:53

@anica inkognitóban: letornázom ja, meg se tudok mozdulni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:40:06

@Pinka-Panka: most ajánlottad a spéci tornagyakorlatokat..:O:DDDD
@Vándorpatkány: abáltszalonna, jégkrémtorta, éjfélkor :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 19:41:55

@Pinka-Panka: 18 óra után én már azt sem ehetek :)
De ezek szerint sorstársak vagyunk! És képzeld ehhez azt is hozzá, hogy nekem még posztokat is kell készítenem, ami főzéssel jár.

Vándorpatkány 2012.08.06. 19:42:19

@anica inkognitóban: egyik se nyerő egyikünknél se. Éjfél még korán van, mondjuk a hajnali ötkor még fenn vagyunk és együnk meg egy tábla csokit az már valami! Ja, reggel nyolcig még ledolgozzunk :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.06. 19:51:34

@Vándorpatkány: Ketten esztek 1 tábla csokit? Naneee! És még azt is ledolgozzátok ...?
Ezek a mai fiatalok...

@anica inkognitóban: Most h mondod, holnap csinálok is, sváb krumplisalátával.

Daró 2012.08.06. 19:51:45

@Vándorpatkány: @anica inkognitóban: a fene a huncut kis fejeteket.
Egyébként nekem is ez a bajom a mozgással. Futok minden másnap több mint fél órákat, meg egyebek szintén minden másnap egy-egy óra :-) majd betolok egy lovat galuskával, szigorúan hidegen, kondérból, szénhidi és fehérjevisszapótlás céljából.

És hogy a fitness teljes legyen, előtte iszok egy kávét. Egészséges igaz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 19:54:11

@Daró: két mozgásformát vagyok hajlandó elismerni: tánc és szex. a többi bohóckodás :DD
@dömbi: ötletelni tudok :D;)

Daró 2012.08.06. 19:58:36

@anica inkognitóban: Szex is kizárólag oldalt fekve :-D csak viccelek.
Na milyen a brand new avatar? Ajvár-előkészületek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 20:00:25

@Daró: be is bna, hogy stílusosak maradjunk..:D
azt hittem, látvány-mészárszék :P:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 20:04:27

@Vándorpatkány: Na, ezt is kevés nő mondhatja: "úgyis híznom kell", ellenkezőleg...

Pinka-Panka 2012.08.06. 20:05:47

@Andrass9: képzelj el engem, mióta itt lakmározom a kocsmában, mindig elcsábulok, elég olvasni és már csinálom is nyúlós sajtot:) Aztán böjtölhetek:P

Daró 2012.08.06. 20:06:04

Babette hová lett? És Beni?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 20:06:55

@Mitzi von Küche: pedig az sem mindig öröm.:( szegény kolleganőm bele van betegedve, hogy alig tud nagy nehezen egy-másfél év alatt 2-3 kilót.pedig olyankor határozottan jobban néz ki. :)aztán megint jön a stressz és 4 kiló mínusz..:(

Pinka-Panka 2012.08.06. 20:06:56

@Vándorpatkány: szerintem ha ezt jó szokásodat megtartod, nem lesz gond a kápráztatással:P
Nehéz itt valamit is mondani:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 20:09:26

@anica inkognitóban: a férjemnek csak kefírt nem kell ennie, annyira boldog, hogy azt mondta az imént, hogy ha kerek vagyis 25 - a mai nap, gyűrűt venne:P:DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 20:10:59

@Pinka-Panka: jaj, tényleg, hát tegnap ugyan meggratuláltunk, de mégegyszer: sokat, boldogat nektek! Értem már, mi ez a csintalan hangulat nálad! :P:D

Pinka-Panka 2012.08.06. 20:12:56

@anica inkognitóban: én csintalan vagyok alapból, ha nem ölel körül a gond:)

Pinka-Panka 2012.08.06. 20:21:54

@Daró: sajnos én se tudom mi van Benivel, nem volt a piacon se...pénteken még árult a városban, akkor pár szót váltottunk a férjemmel vele...Babettet meg nem ismerem, nem tudom!

Hurri Kán 2012.08.06. 20:44:58

@anica inkognitóban:
Azt én pár napig még kihagyom. Különben is, tarját kirántani barbár szokás. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 20:49:00

Hát biza', megboldogult katonakoromban mink főképpen gyíkhúsból és májkrémből készítettük, mert abból volt sok. Mustár, hagyma, volt egy öt literes darált édespaprika a frigóban, abból is kapott egy jó kanállal, keménytojás, no meg ami éppen kéznél volt. Természetesen NDK szendvicssütőben kenyérre pirítva. A készülék ma is jól szolgál. Egy két alkalommal hozzájutottunk egy-egy igazi pápai löncshöz is, kétkilós félkonzerv, benne zsírpapírba csomagolva a hús, melyet szeletve meg lehetett sütni, nem esett szét.
@süllőcske: A pástétom recepted Radvánszky Béla stílusára emlékeztet.
@Vándorpatkány: Jó kis feladvány. Esetleg valami különleges tea?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 20:55:34

@süllőcske: Magam is ígértem felelőtlenül egy balatoni találkozót, de egyre inkább úgy tűnik, vannak erősebb kutyák, a nagy emberek lefoglalták az üdülőt egész szeptemberre, és nem óhajtanak valami idegen csapattal közösködni.
Szeptember 21-23 között a Körösökön leszek, egy kis halászatot tervezünk a volt osztálytársakkal.

Vándorpatkány 2012.08.06. 21:02:39

@Waka: jó ötlet, bár kizárólag ízesítetlen fekete teák jöhetnek szóba. De gyúrok rá kicsit. Viszont abban meg hol van az én erőfeszítésem? Hacsak nem én szüretelem Tajvanon...
@dömbi: ha egyedül ennék meg egy tábla csokit, szerintem lábbal előre tepsiben vinnének ki :)
@Mitzi von Küche: volt már erről szó, hízni sem könnyebb, mint fogyni, esztétikailag egy túl sovány nő semmivel sem jobb, mint egy dundi, egészségügyileg sem, ráadásul a hapsinak abszolút nem is esete, viszont lelki tényezők és egyebek miatt folyamatos fogyás megint. Nem egyszerű egyenlet.

medvedr 2012.08.06. 21:17:13

Nálunk ez a pástétom májkrémmel vagy jobb esetben lepírított csirke/kacsamájból készült.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 21:20:42

@medvedr: én sajnálom a baromfimájat bedolgozni, még a töltött dagadóba való májas-tojásosba is nagy kínszenvedve...:)
viszont a kenőmájas is jöhet!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 21:24:13

@Daró: Alul fulladok, felül szédülök, oldalról meg nem látom a tévét. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 21:24:35

@medvedr: Gyakran darálom le a maradék resztelt májat - tökéletes pástétom adalék!

Vándorpatkány 2012.08.06. 21:30:10

@Waka: huhh, ez tök jó ötlet. Köszi. Lehet, hogy nem pont ez, de valami hasonló. Tényleg köszi!

1kutya 2012.08.06. 21:42:42

@anica inkognitóban: már volt. megrendeltem...

@Waka: lelőtted a Hofitól nyúlt poénomat:)

susztertangó 2012.08.06. 21:44:18

@Mitzi von Küche: De elvtársnő, vételezzen párat a raktárból és vigye magával,
. Nem nyitok vitát, az élet nem habos torta, egyébként is egyszer kérünk magától valamit.

Vándorpatkány 2012.08.06. 21:47:47

@Waka: esetleg hátulról?

Amúgy meg hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának.

Daró 2012.08.06. 21:51:17

@Waka: Elől harap, hátul rúg, középen meg ráz :-DDD

1kutya 2012.08.06. 21:51:57

@anica inkognitóban: remélem szép (Andrást ismerve biSztos:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 21:52:02

@Vándorpatkány: azt, ha elb.., kezdheted elölről! :D
(mondjuk, ismerek olyan felnőtt férfiembert, aki ezt a mondatot tutira nem értette...:S)

susztertangó 2012.08.06. 21:52:26

@Waka: Alul még el is törhetsz.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 21:52:55

@1kutya: franc a képed (:D), belőled mindig mindent harapófogóval kell kihúzni??:P:D
a témája érdekel, teee....:D

susztertangó 2012.08.06. 21:55:29

@anica inkognitóban: :-)))
Basszus akkor bezzeg sírtunk...

1kutya 2012.08.06. 21:57:34

@anica inkognitóban: Szeged.

@Daró: nemnem! ...középen meg kurvára töri az ember seggét!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:00:31

@1kutya: T.Uram!
Kimerítő és teljeskörű tájékoztatását köszönöm.
Üdvözlettel: Fné

:P:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 22:03:10

@Vándorpatkány: Hátulról nem hagyom magam...
@Daró: Lóval sem...
@susztertangó: Nincs benne csont ott alul...

1kutya 2012.08.06. 22:04:21

@anica inkognitóban: szívesen:)

(a történetet majd elmesélem, mondjuk egy blogtalin)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:05:32

@1kutya: örülj, hogy nem végzést írtam, hiánypótlásra felhívásról! :DDDDD
addigra úgyis elfelejted, majd elmeséled még addig.. nyugi, behajtom :D

susztertangó 2012.08.06. 22:06:37

@Waka: Írd be a gugliba-egyébként nagy KÁR hogy nincs.

susztertangó 2012.08.06. 22:07:48

@Waka: Különben is te vagy alul-ééééés még nem vagy kicsontozva....

1kutya 2012.08.06. 22:08:43

@Waka: "maga csak azt úgy érzi Kisasszony!":-DDD

1kutya 2012.08.06. 22:10:02

@anica inkognitóban: ismerem a postást, visszaküldetném "címzett ismeretlen"-nel:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:11:35

javaslom, hogy most mindannyian kapcsoljunk át a jutyubra, vegyünk a kezünkbe popcornt és (pepsi /sic!/-koka /!/ kólát és nézzük meg a két filmet, amiből már összemixeltünk egy gegcsomagot! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:12:21

@1kutya: á, kérdezd meg az asszonyt, hogy kézbesíthetetlen levél nincs a közigazgatásban :DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 22:13:15

@susztertangó: Tudom, hogy eltörhet, az enyém be is volt gipszelve, hat hétig nagyon népszerű voltam :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:14:07

@Waka: aúúú...ezt még olvasni is borzalmas!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 22:19:13

@anica inkognitóban: Mondjuk csak a 10-es gumikesztyű ment fel rá.

Hurri Kán 2012.08.06. 22:19:24

@anica inkognitóban:
Mér, itt már nem lesz kiszolgálás? :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 22:20:00

Na jó, mára befejeztem a baromkodást.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:22:42

@Waka: jaj, Waka, én már elég nagylány vagyok ahhoz, hogy az ilyen dumáktól ne dobjam el az agyam :DD:P
@gyvy: de. csak hosszú a sor, nézz szét! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:26:02

na, @gyvy:nek egy valami, mi is?? vagy mindegy?:DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.06. 22:26:37

@anica inkognitóban: Nem azért, csak húzok zuhanyozni, most már talán száraz maradok törölközés után pár percig.

Hurri Kán 2012.08.06. 22:27:07

@anica inkognitóban:
Rosszul nézed. Nem hosszú, széles. :D

Egy jó hideg almafröccs, az most jól esne. :)

Vándorpatkány 2012.08.06. 22:29:05

Szerintem közülünk már senki sem hiszi el, hogy azért puha, hogy ne fájjon, de azért ez az eltörés nagyon nem vicces, egészen marokra fogtam a lábujjaimat, mikor olvastam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:29:09

@gyvy: nagyon röhögök, mert először azt hitte, ez még a @Waka: -féle gumikesztyűsre ment..:DDD
hú, én bulikat leszmítva ritkán kívánok meg piát, de ez a hideg almafröccs, ez most beindította a nyálelválasztásomat :)

Hurri Kán 2012.08.06. 22:32:24

@anica inkognitóban:
Ebben sincs pia kivételesen. Kb. fele almalé és fele szóda :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:33:20

@gyvy: azt hittem, almabor..:( becsaptál...:P:DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:35:43

@gyvy: nem is iszom veled, megyek @1kutya: -hoz otellót inni...:P:D
vagy megbizniszeljük, hogy míg horvátBAN nyaral, addig kilopjuk a borát, na?. :D tudod, mint a benzint... műanyagcsövön..:DD

Hurri Kán 2012.08.06. 22:43:36

@anica inkognitóban:
Jó ötlet. És töltünk a helyire rézgálicot, hogy meglegyék a súly, ha megemeli a kannát. :D

1kutya 2012.08.06. 22:43:41

@anica inkognitóban: hát, borát lehet lopni, mert após fauvéje itt fog állni az udvaron, de az otelló sajna elfogyott, úgyhogy max a szódával tudok szolgálni a phröccs összetevőiből:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:43:50

@gyvy: ja, azt hittem, csak poénkodtál délután..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:44:45

@1kutya: na, ezt bezzeg meghallottad! :P:DDD az a Bora nem köll..:D

Hurri Kán 2012.08.06. 22:45:45

@anica inkognitóban:
Sajnos nem. Pár napig elég sűrűn hívtam interurbán a csatornázási műveket a nagy fehér kézibeszélőn. :)
De már sokkal jobb.

1kutya 2012.08.06. 22:47:04

@anica inkognitóban: pedig 9 éves, 90 ezer van benne, végig szaGszervizben karbantartott, garázsos, vadi új gumik vannak rajta és még sorolhatnám... (majdnem nem vettem tavaly új autót, mert úgy volt, hogy elkapom, de végül nem sajnos).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:47:22

@gyvy: hát, mert biztos nem fertőtlenítettél eléggé alkohollal! :D

1kutya 2012.08.06. 22:49:17

@gyvy: kellet neked a Margitszigetre járni tőtikézni! biSztos elkaptál valami nyavaját. "Ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza!":)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:49:32

@1kutya: Ób+, te aztán ismered a női lelkeket! most komolyan ezek a paraméterei? várjál, naíváskodom mindjárt neked egy kicsit oké?: és tényleg nééégy kereke van? mesélj! :DDDDDDDDDD
azt mondd meg, szép-e a feneke és a színe? egy nőnek ennyi infó elég :DDD a többit elhiszem neked, jó?:D

Hurri Kán 2012.08.06. 22:49:44

@anica inkognitóban:
Ez lehetett a hiba. A jövőben nem követem el mégeccer. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:50:37

@1kutya: "tojok én a Tiszátokba!"- autentikus vasutas poén a szolnoki MÁV-osoktól:D

Hurri Kán 2012.08.06. 22:51:05

@1kutya:
Vizet??? Én??? Max. ahogy a Szabó bakter. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 22:55:23

na, utolsó pohár, aztán zárok. ÜV hazamész, vagy az irodában alszol megint?:DD

1kutya 2012.08.06. 23:09:43

@anica inkognitóban: ez román poén (autentikusan ugye:)

pá...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.06. 23:10:53

@1kutya: a románok ellopták az apáméktól..:DDDDD
pá..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.06. 23:30:12

@anica inkognitóban: 1kutya szerint az horvátBA - még ragozni sem tud rendesen!
Na jóccakát!

1kutya 2012.08.07. 07:06:34

@Andrass9: látom, ez leveri nálad a biztosítékot mindig:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 07:55:05

@Andrass9: ahogyan te dícsérsz, nem dícsér úgy senki! :P:D ha elmegyek másik krimóba dolgozni, nem biztos, hogy tőled kérek referenciát..:DDDDD
@1kutya: hadd gyakoroljon..:DDDD
süti beállítások módosítása