Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

"Tepsis cucc"

2012.07.30. 07:00 Andrass9

Gárdonyi utunkon háziasszonyunk előállt egy másik remek étellel is, amitől szegény ÖregSam lábrázást fog kapni, de hát volt húsos poszt is, nem reklamálhat!
Neve nincs. Tanakodtunk is, hogy nevezzük. Végül megegyeztünk "Tepsis cucc"-ban, ami hűen leírja az eledelt.

Neki is volt cukkínije, meg mi is vittünk (nehogy hiányban szenvedjen).
Elővett egy tepsit, amibe olivát spriccelt némi sóval. Belekarikáztunk egy adag cukkínit, amit fokhagymaszeletkékkel ízesítettünk.
1fokhagyma.jpg
Ezt enyhén megsóztuk és paradicsomkarikákkal takartuk.

3paradicsom.jpg 4kakukkfu.jpg 5bazsalikom.jpg



Morzsoltunk rá oregánót és kakukkfüvet is, meg friss bazsalikomot a kertből. A réteg tetejét megspricceltük olivával és ismét sóztuk.

6masodikreteg.jpg

Ezt a mödszert megismételtük a második rétegben is, de felülre nem kapott bazsalikomot, mert ott megégne.
Az egészet betettük a sütőbe 130 fokra kb 3 órára (amig megettük a ragut és megittuk a kapcsolódó alkoholokat). A megsült valamit megettük vacsorára, mint feltétet piritósra.
7megsult.jpg
Tapasztalatunk szerint kicsit több paradicsom kellett volna és egy csipet cukor is a tetejére. Az alján lévő cukkíni szeletek a paradicsom levétől enyhén karamellizálódtak is, de a tetejére nem jutott elég édes paradicsomlé.

117 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr784682506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.07.30. 13:02:29

Elmentem a városba szétnézni, elég nagy károkat okozott a vihar, nem emlékszem ekkora viharra az utóbbi időben.

Pinka-Panka 2012.07.30. 13:03:16

@1kutya: milyen kelendő ez a kolbász:P A Mitzinek is vigyél

susztertangó 2012.07.30. 13:10:25

@1kutya: Na ez az! amikor még volt ótóm és vidéken járva teheneket láttam, mindíg így kiáltottam fel: ott megy a tatárbictekkk!

Hurri Kán 2012.07.30. 13:16:37

@1kutya:
Egyre kevesebb helyen vannak...

1kutya 2012.07.30. 13:19:22

@Pinka-Panka: még nem szólt!

@susztertangó: kislányom 2 évesen, ha malacokat láttunk: "Megesszük!!!":-DDD

@gyvy: na de pont a Mecsekben?

Hurri Kán 2012.07.30. 13:25:07

@1kutya:
Apámnak van egy barátja, idősebb házaspár, Ecsegen van egy szép nagy portájuk, a falubeliek konkrétan hülyének nézik őket, hogy foglalkoznak a kertben zöldséggel, meg gyümölccsel. Ezek után én már semmin nem csodálkozom.

süllőcske 2012.07.30. 13:32:20

@1kutya: Nos, ezt én sem értettem, Bori viszont elvárja, hogy magyarázatát, miszerint a bocik olyan szépek voltak a patakparton, hogy nem tud most húst enni- fogadjam el. Leányom húsz éves, művésznövendék, nem buta, nem is torz gondolkodású, csupán absztrakt fogalmak útján gondolázik a felnőtté válás felé.
A mi életrendünket ők úgyis újraértelmezik, a saját élményanyaguk szerint. Majd kialakul, s helyére talál minden.

Boar. 2012.07.30. 13:37:38

@süllőcske:
Ez érdekes. Ha egy koszos marhatelepen látta volna volna őket, a hátuk közepéig trágyásan, akkor meg azért nem kívánná a húsukat. De hol az a középút a két szélsőség közt, ami meggyőzné, hogy ezek a békés kérődzők egy fensőbb létsíkba kerülnek a parázs felett sercegve avagy az üstben pörkölődve?

süllőcske 2012.07.30. 13:41:24

@1kutya: Hozzáteszem, fiacskám viszont a hús és kenyér hatalmas oszloprendjét építette fel a képzeletében, mint amit az ember jogosan táplálékul szerezhet.

Benikuty 2012.07.30. 13:51:58

@1kutya: ha tudsz, szólj neki légyszi!:)

süllőcske 2012.07.30. 13:53:58

@Boar.: Szélfútta nép az ifjú. Lehet, hogy holnap valamelyik művészporonty bedobja a többieknek, hogy húbazmeg, Hamvast olvastam, kurvajó, áldozati étel, átlényegülés, étel és bor, áldozati üst, csináljuk meg,-s hallgathatjuk a titokzatos mosollyal előadott büszke beszámolókat.
Kapcsolódva ehhez, a Képzőművészetin, az Epreskertben 200 kilás disznót vágtunk annakidején, megsütöttük, megettük, megittunk rá 320 liter soltvadkertit. Persze ehhez kellett a szobrász szak délalföldi szekciója is, velem együtt, aki a főszakács voltam.

Benikuty 2012.07.30. 13:54:05

@Pinka-Panka: ebben a hónapban szépen ment, aztán, ha dupla ennyi, akkor baj nem lehet:)

Hurri Kán 2012.07.30. 13:56:37

@süllőcske:
Kell a megfelelő iránymutatás a fiatalságnak :)

Daró 2012.07.30. 14:34:01

@süllőcske: Húha, ez a mennyiség nagyon ütős, jól hangzik, kell hozzá tehetség is hogy valaki 200 kilós disznót elkészítsen, gratula.Sőt, csucsu lehetett :-D A 320 liter soltvadkertihez pedig: rézfúvós hangszeren játszottam, a rezeseket a mennyiség nem riasztotta sosem :-D Továbbá osztom a nézeted miszerint pirítósra, vacsorának a posztos étel tökéletes. És hogy kilógjak a sorból, én friss mozzarellát tennék még a tetejére simán "sajt" helyett. (nekem a paradicsomhoz valahogy nem jó a trappista.

1kutya 2012.07.30. 14:36:23

@Benikuty: ráírtam, remélem válaszol:)

@süllőcske: azt értettem, de pont a Mecsekben? nálatok ott a környéken már nem lehet lábasjószágot látni?

spájdernecc 2012.07.30. 14:37:00

@süllőcske:
érdekes, ahogy ezt így felhoztad
ha jobban belegondolok, az általam ismert / és nagyrabecsült/ művésznépség markánsan elkülönül ebből a szempontból...
A föstők nyammognak, meg műalkotást kreálnak a tányéron is, ha a manuális készségük meg van hozzá, a szobrolók pedig alkotó módon, de sokkal prózaibban közelítik meg a dolgokat, nekigyürkőznek, és teljesítik a test óhaját.
borivási szokásokban ez a különbözőség nem szignifikáns :)

süllőcske 2012.07.30. 14:53:27

@1kutya: Legelésznek itt is, már ritkásabban.
Nem is az, csak Pécsett volt nemrég bulijuk az ifjaknak, mászkáltak egyet a hegyekben. És, mint hallottam, volt velük pár 9%-os Karpackie, mely ajzószer hatása alatt szent teheneket vízionálhattak a Boriék.

spájdernecc 2012.07.30. 14:53:46

lépek, megnézem van-e gomba
áldás-békesség!

Pinka-Panka 2012.07.30. 14:55:41

@spájdernecc: de szépen köszöntél, mi is így szoktunk!
Jó gombászsást!

medvedr 2012.07.30. 14:56:49

Mi ilyet szoktunk alkotni,padlizsánkarikák színesítik. Aztán vagy köret vagy nem.

Pinka-Panka 2012.07.30. 14:57:12

@1kutya: ne haragudj, hogy belekotyogtam, de rémlik, mintha mondta volna régen, hogy megkóstolná..:)

Pinka-Panka 2012.07.30. 14:58:31

@Benikuty: örülök neki,legyen is, most én is szóltam a vendégemnek, mert kérdezte hol lehet jó kolbászt venni, elegük lett a visszaköszönösökből...

Boar. 2012.07.30. 15:06:47

@süllőcske:
Deák koromban mi is vágtunk néha disznót a Hidegvízvölgyben, de kisebbeket. Aztán, felelevenítendő a hagyományt, szoktam volt disznóöléses íjászversenyt is rendezni, disznótoros eszem-iszommal. Persze nekem rendezőként főként a (megállaz)eszem marad, jó lenne, ha egyszer más csinálná és elengedhetném magam.
Itthonra, ha találok akkorát, kétszáz kiló körüli disznót szoktam vágni én is, abban már van anyag.

süllőcske 2012.07.30. 15:08:34

@spájdernecc: Igaz, általában a szobrászoknak a főzésben is fontosabb a konstrukció, az anyagismeret, míg a festők koncepcióban hisznek, mítizálnak, a tűzifáról meg elfeledkeznek néha.
Azért én festeni is igen szeretek.
Karnagy cimborám meg vezényel az ételelemeknek, ugyanakkor direkt nem kóstol, lemegy a főzésidő, aztán kiértékeli a produkcióját.
Háza hordozza.

1kutya 2012.07.30. 15:11:08

@süllőcske: úgy már érthető!

@Pinka-Panka: remélem mélt is olvas, nem csak áhítozik:)

süllőcske 2012.07.30. 15:17:55

@Boar.: És nem lehet egy ilyenre elmenni?
Szívesen segítenék, egy munkarész jöhet.

süllőcske 2012.07.30. 15:20:40

@Daró: Csucsu bizony.
Mozarella reá.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 15:56:19

@Pinka-Panka: @Benikuty: Kedvesek vagytok, de még diétáznom kell - talán a télen már ehetek 1-2 karikát, de csakis Beni-félét.

Pinka-Panka 2012.07.30. 16:32:37

@Mitzi von Küche: megértettem:) csak gondoltam, ne maradj le róla:)

Boar. 2012.07.30. 16:47:42

@süllőcske:
A következőn a vendégem vagy. Majd összeveszünk, hogy mennyi rizs kell a hurkába... :-)))

1kutya 2012.07.30. 16:54:46

@Pinka-Panka: nem, megyek a szokásos havi(kéthavi) szakmai napra.

@gyvy: én is valami ilyesmi házipizzát szoktam előállítani, csak JD nélkül. rendes magyar férfiember pálinkát iszik, nem whiskey-t:-DDD

Hurri Kán 2012.07.30. 16:58:27

@1kutya:
Pizza nálam nem annyira jáccik, inkább helyettesítem valami tisztességes darab sülttel. :)

Pinka-Panka 2012.07.30. 18:13:50

@1kutya: bocs, de mindig kiváncsi vagyok:(

Pinka-Panka 2012.07.30. 18:15:39

@gyvy: a hétvégén sertés diót csináltam, ahogy meséltem, nagyon finom volt, teletűzdeltem fokhagymával, télen szoktam kevés kis szalonnát is és úgy pác, oszt sütés..-mint a vaj olyan puha, szeletelhető, hidegen ették ma, zöldségekkel.

süllőcske 2012.07.30. 18:35:40

@Boar.: Hehe.
Szerintem nem túl sok..

süllőcske 2012.07.30. 18:47:42

@Pinka-Panka: Hideg, fokhagymás..! Az a szegedi paprikaszedések pihenőin volt csodás. Anyám előre sütötte, oldalast, egyebet, gyakran nyúlgerincet, combot, májat is. Csinosan szeletelve, vissza a kistepsikbe, mert az alja is sokakat érdekelt. Azok a pecselével, fokhagymával átjárt zsírok, pörkök, kocsonyás, pirultcsontos szaftok!

süllőcske 2012.07.30. 18:50:27

@süllőcske: jav: pecsenyelé
és este sütötte előre, természetesen

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.30. 19:07:51

@süllőcske: Nyálam csorog a pecselére!!!
eNem hiányolom viszont a paprikaszedést :)

süllőcske 2012.07.30. 19:10:47

Megyek, csinálom a gazpachot. A házicipókat délelőtt meglocsoltam borecettel, olívaolajjal, hűtőben felszívta, érlelődött. Most összeturmixolom hámozott uborkával, paradicsommal, hagymával, paprikával, kovászos uborka levével. Majd még borsot, olívaolajat adagolok hozzá. Én nem szoktam szűrni, krémes az.
Aztán jön a tortilla, amihez tejes kukoricát darálok, vagy turmixolok, kis kukorica és búzaliszttel elkeverek, serpenyőben kisütök, szép pirosra. Finom, édes, nagyon megy hozzá feltétként a fokhagymás, bazsalikomos grillezett paradicsom, és a sós juhsajt.

Pinka-Panka 2012.07.30. 19:55:55

@süllőcske: hát szabad íg hergelni az embert 18 óra után?:)) Ilyen finomat, nagyon jó volt még olvasni is, szinte a nyelvemben éreztem az ízeket:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.30. 20:24:49

Csókolom!
(eltűnt a pont a gépen, gondoljátok a mondatok végére)
@anica inkognitóban: Megérkeztem egészben, elképesztő dugókat kerülgetvén
@Pinka-Panka: Sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni
@Benikuty: Bocsánat, hogy nem mentem, de pont Anicával kávéztunk, mikor nagyon szomorú telefont kaptam, ami végleg áthúzta a kolbászos terveimet, ne haragudj

Ma tökfőzeléket főztem, nem tudtam összerakni a tökgyalut, ezért hullámos szappanvágóval kínoztam a tököt, de azért jó lett, kicsit röhejes volt, de már nem is látszik rajta
Kaptam 2 kiló vargányát, olyan gyönyörű, sajnálom összedarabolni, nem is tudom mit készítsek belőle

Pinka-Panka 2012.07.30. 20:34:09

@dömbi: Isten hozott, én nagyon megértelek, mindig van ami közbejöhet - ezzel számol az ember(lánya)...
Finomat főztél:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 20:35:52

@dömbi: örülök :)
a kicsit röhejes tökfőzelék csupa kérdőjel számomra :D
@1kutya: az én fogamat varázsolta, olyan átéléssel, hogy a nagy kék szemei mint a kávéscsészealjak, miközben én csak annyit tudtam válaszolni, hogy "mmm".. "hmm..".."ühümm" :DDD
@süllőcske: mondjuk, í pirítós nem rossz ötlet hozzá :)
@gyvy: van olyan, hogy sült pálinka?:P:DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 20:39:56

@gyvy: nagyon fel vagyok spirázva,brainstormingolok..:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.30. 21:00:21

@anica inkognitóban: Remélem a következő poszt szövegéhez gyűjtesz anyagot :)
@dömbi: Welcome Back! Már az egész csapat pánikba volt, hova lettél.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.30. 21:00:45

Hetek óta rágom a ceruza végét, írom a Blogkocsmás Beni-interjú kérdéseit. Szerintetek etikus dolog úgy készíteni riportot Benivel, hogy még nem is degusztáltam meg a cuccot? Az még csak megjárja, h nem is találkoztunk, ennek áthidalására vannak már korszerű technikák - bár én kiszámoltam, h laktunk már egy koleszban az egyetemen.
Mit is mondtál @1kutya: , mikor kolbászolsz Szentendrére?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 21:01:50

@Andrass9: hát.. ööö.. izé...majdnem ;) :D illetve, háppersze! :DD
@PO: szerinted a bulvársajtó nem így működik??:S

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.30. 21:07:52

@anica inkognitóban: jajj, te, rögtön toljam Benit bulvárba? Vagy inkább gonzóba? És ha Andrass be se engedi a szűziesen tiszta Blogkocsma hasábjaira, he? :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 21:09:13

@PO: Andrássnak összekészítünk egy egységcsomagot, mindenki tesz bele valami kaját, amit jól csinál, és már kenyérre is kentük :DD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 21:15:20

@süllőcske: Az a kukoricatortilla de jó ötlet! És a tortilla de patata-t (burgonyás tortilla - spanyol omlett) szoktad-é készíteni?
@anica inkognitóban: Tudsz már rágni?

Pinka-Panka 2012.07.30. 21:16:04

@anica inkognitóban: és mi van azzal, aki mindent jól csinál?:))

süllőcske 2012.07.30. 21:17:23

Már akartam kérdezni, hogy kihaltunk, vagy mifene?
Képzeljétek, átimprovizáltuk Borival a tortillát, lett egy kegyetlenül finom "császármorzsa" is, a kukoriczából, saját áfonyalekvárral, nagyon csucsu.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 21:18:35

@Mitzi von Küche: simán:) nádudvari göngyölt pulykát vacsoráztam, sültkrumplival :)
@PO: te bedobsz egy kis zölddiót, én pitét, Beni kolbászt, Robi slambucot, Panka zöldséges cuccot, Süllőcske halasat, Mitzi mediterránt stb.. innentől kezdve kirúghatjuk a kocsma oldalát is :))

süllőcske 2012.07.30. 21:21:59

@Mitzi von Küche: A fedővel fordított spanyolt is tudogatom, egyébként azt könnyű magyarra "fordítani", újabb kapuk. Akár székely kapuk, sült fejér székely kóbásszal. Neked most anélkül.

süllőcske 2012.07.30. 21:35:47

@anica inkognitóban:
Anica, engedd már meg, hogy idvezeljelek, nem sokat beszélünk, és úgy innék egy kis pfffröccsöt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 21:37:10

@süllőcske: :DD utána meg pörögsz, mint a ringlispil..:DDD
no, de elég nagyfiú vagy, ha pfffröccs, hát pfffröccs :DD

süllőcske 2012.07.30. 21:42:47

@anica inkognitóban: Ez jó pffröccs, Anica , gyorsan , dobjunk össze valamit a kiskonyhában, pucolom a hagymát!

1kutya 2012.07.30. 22:16:47

@PO: szerdán megyek, de nem Szentendrére, csak Pöstre. Beni behozza a kért cuccot, ha kell - és egyeztetsz vele - el tudom hozni.

@anica inkognitóban: tudom:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 22:19:39

@1kutya: jóvanna, mit tudom én..:D munkaalkoholista leszel még a héten, azt gondoltam, se látsz, se hallsz, Dömötör! :DD
Közben írtam, egy kéréssel..

1kutya 2012.07.30. 22:23:28

@anica inkognitóban: hát, holnap nem nagyon érek rá, szerdán ugye Pesten leszek, csütpént nemtudom, a jövő hét meg űbergáz...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 22:25:33

@1kutya: mire, te zizzent?:D csak megemlítettem, hogy a sztahanovista érdemérmedet már kalapáják..:D vagy öntik? na, öntök egy pfffröccsöt neked is :)

1kutya 2012.07.30. 22:29:16

@anica inkognitóban: ja, aszittem arra kérdezel, mikor érek rá (soha:). fröccs meg itt ül (fogy) mellettem:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 22:36:12

na, Süllőcske megitta a pffröccsöt, a főzés elnapolva :DD

én viszont megyek és elájulok. jóccak mindenkinek :)

süllőcske 2012.07.30. 22:38:30

@anica inkognitóban: Négyezer sajtos pite.
Alvásilag a vonatkozást viszont le kell rendezni..
Csicsika.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.30. 22:54:11

@anica inkognitóban: Imádlak benneteket! Hát nem természetes, hogy bármely kaját hagymával kezdünk (és a vejem szerint tejföllel végzünk) ?

1kutya 2012.07.30. 22:58:12

@Andrass9: rosszul tudod főnök. minden kaja gázzal kezdődik és "gázzal" végződik:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.30. 23:59:45

@1kutya: Ha van időd, szívesen látlak. Akkor nem kell a teraszról képet küldenem :)

váj mí 2012.07.31. 01:11:34

Szépjónapot. Nekem még az. Megint meló, de most ordibálás, pofozkodás és hisztis vendégek nélkül. Igaz, híre ment, hogy a pánikgomb nálunk nem dísznek van, mert a yard is kijön rá, nemcsak a tulaj az öccsével.
Ez a tepsis cucc nagyon tetszik, de így magában kissé soványkának tűnik, esetleg némi vinette még belé, némi sajt rá, és akkor akár önálló kajaként is. Deviszont köretként szuper lehet.
Kipróbáltam a pultos hölgy narancsos-szilvás salátáját. Nagyon jó lett. Köszönöm az ötletet.

susztertangó 2012.07.31. 02:03:15

Szép álmokat, én most fogok vacsorázni egy jó kis tejfölös bablevest, kolbásszal, sajnos csipkedett helyett kockatésztával, macskapöcse paprikát és tejfölt teszek bele és persze jó nagy karéj kenyérrel.

spájdernecc 2012.07.31. 05:29:09

jó reggelt!
munkára fel!

Pinka-Panka 2012.07.31. 05:43:42

Jó reggelt mindenkinek!

Benikuty 2012.07.31. 05:45:03

Jó reggelt!
Ma 160 kiló lesz a feladat.

Pinka-Panka 2012.07.31. 05:45:27

@Andrass9: Ha nem tudnám, nem jönnék ide:P

Pinka-Panka 2012.07.31. 05:46:08

@Benikuty: atyaég! akkor lesz feladat:)

Benikuty 2012.07.31. 05:51:35

@Pinka-Panka: általában ennyi egy töltés.

Pinka-Panka 2012.07.31. 05:53:58

@Benikuty: szerencse, hogy kelendő:) Én is veszek a héten, csak a férjem nem eheti, úgyhogy dugi:)

Benikuty 2012.07.31. 05:55:51

@Pinka-Panka: sajnálom, nyilván diétáznia kell:(

Pinka-Panka 2012.07.31. 05:57:01

@Benikuty: sajnos igen, amennyire lehet füstöltet meg egyáltalán, de én meg ennék:(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.31. 06:55:30

Jó reggelt!
Este elájultam.
@Andrass9: Pedig szóltam, hogy 2 hétre elmegyek.
@anica inkognitóban: Van 1 tökgyalum, aminek rejtéjes módon az élét nem tudtam a helyére illeszteni, de a tökök már meghámozva feküdtek előttem, ezért valahogy a lábosba kellett varázsolni. A reszelőn próbáltam, de akár le is turmixolhattam volna. Van 1 célszerszámom a szappanok felvágásához, kínomban azzal vagdostam vékony csíkokra. Gyorsan ment, lehet hogy legközelebb is ezzel fogom csinálni, vagy veszek 1 másik tökgyalut. Van 1 évem a gondolkozásra.

@PO: Kezdtem visszaolvasni, azért ideírom, mert ott már senki sem fogja látni. Tehát, Szombathely, és környékén van szőlő-bor termelés, Kőszegen pl. Jagodics Tamás borai szinte minden évben aranyérmesek. Aki Kőszegen jár, kötelező program megnézni, a Szőlőjövésének könyvét! Minden évben kézzel rajzolja valaki!

spájdernecc 2012.07.31. 07:23:27

@dömbi:
hogy Vaskeresztest az ő remek boraival ne is említsük
a 90-es évek végén a Hilltop vörösbarainak alapanyaga onnan származott javarészt

1kutya 2012.07.31. 07:49:37

@Andrass9: szerintem este ötkor, mire végzünk már nem fordulok oda, majd legközelebb.

vörösbor(de)minőségi 2012.08.06. 19:36:25

@süllőcske: ezt élvezet volt olvasni.minden "megjelent"erős nyálképződés kiséretében amit csak ugy tudtam befolyásolni,hogy rágyujtottam igen gyorsan.

más:nem voltam és nem is vagyok vega-de mégis 1ccer sikerült.a történet röviden,faluhely-szomszéd szól akarsz marhahúst?akkor gyere menjünk.szeretem pörkölt formában is meg mindenhogyan.gyanutlanul mondom gyere ülj be oszt mutasd hova.-innen horror és tényleg nem vagyok egy mimóza de!!egy ember a lenyúzott marhabőrt-belül véresen-egy talicskával tolja éppen.mellette egy karámban(semmi túlzás)élő társa kikerekedett szemekkel nem ért semmit ámde annál riadtabb-velem együtt.acélosan megyek a fészer felé de szerintem inkább nevetségesen,amikor ott meglátom a frissen széjjelbaszarintott amatör vágás eredményét.kinyögöm hogy kérekegykilótabból....és szeretnék szaladni.
hazaérek-hust bébasz fagyasztóba.azt gondoltam ezzel beinditom a feledés projektet.sajnos nem igy történt.hosszú hónapokig husra ránézni rágondolni nem tudtam,és a vége az lett,hogy el kellett ajándékoznom(szivesen tettem)mert képtelen voltam elkésziteni(nemhogy megenni)ez kb 6-7éves történet de most elmesélve is igen élénk képsorok szaladnak.persze azóta nagy öröm a husvásárlás és főzés evés-szal gond 1szál se-de ez nagyon meghatározó volt.
süti beállítások módosítása